Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δεν τα βρήκαν βενζινοπώλες - ΥΠΟΙΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι βενζινοπώλες επέμειναν στις θέσεις τους να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης με αυτό το σύστημα.

Συγκεκριμένα, η ΟΒΕ αρνείται να ............

προκαταβάλει τον αυξημένο ειδικό φόρος κατανάλωσης και έπειτα να περιμένει να εισπράξει την επιστροφή του.

Από την πλευρά του υπουργείου επισημάνθηκε ότι οι επιστροφές του φόρου θα πιστώνονται σε διάστημα δύο ημερών στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών και χωρίς να προαπαιτείται ο έλεγχος των παραστατικών για το πετρέλαιο που διέθεσαν προκειμένου να αποδεσμευτούν οι επιστροφές.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή μετ' εμποδίων. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

Την Τρίτη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δίνει συνέντευξη Τύπου ενώ η δεύτερη ομοσπονδία του κλάδου (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) θα καθορίσει τη στάση της την Κυριακή σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπο κατάληψη το Λύκειο Φιλιατρών

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το λύκειο Φιλιατρών. Τα παιδιά αντιμετωπίζοντας κυρίως κτηριακά και λειτουργικά προβλήματα στο Λύκειο προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.
Σύμφωνα με το χαρτί των αιτημάτων που πήραμε στα χέρια μας, τα αιτία που οδήγησε τους μαθητές σε αυτή την ενέργεια, είναι:........


1.) Τα μηχανογραφικά να κατατίθενται μετά τις πανελλήνιες Εξετάσεις.
2.) Η Δημιουργία προσθετικής Διδακτικής στήριξης
3.) Δημιουργία βιβλιοθήκης και χώρων μελέτης,
4,) Ενίσχυση της σχολικής οργάνωσης με στόχο την κατάργηση της παραπαιδείας, (Σωστή παιδεία χωρίς να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε φροντιστήρια)
5.) κατάργηση των συντηρητικών και απαρχαιωμένων τρόπων τιμωρίας (όχι στις απουσίες- αποβολές από τον σχολικό χώρο)
6.) Να μην πληρώνουμε τα βιβλία των Αγγλικών
7.) Λείπουν βιβλία κατεύθυνσης (Προγραμματισμός και Α.Ο.Δ.Ε.)
8.) Οι αίθουσες δεν είναι κατάλληλες για μάθημα. (Γ3, Β2, Α2: Πολύ μικρές, άσχημη μυρωδιά, αποπνικτική ατμόσφαιρα, κάνουν μάθημα σε τέτοιες αίθουσες μέχρι και 21 παιδιά!!!)
9.) Έλλειψη σε καθηγητές Κοινωνιολογίας και Αγγλικών.
10. Υποδομή του κτηρίου. Πολλές αίθουσες σε περιόδους βροχών λιμνάζουν με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε μάθημα και το μάθημα να γίνεται ανθυγιεινό και δύσκολο.
Επίσης οι πίνακες χρειάζονται διόρθωση, γυαλίζουν και παρουσιάζουν ανωμαλίες. Ακόμα οι κουρτίνες σε αρκετά τμήματα θέλουν αλλαγή, διότι ο ήλιος μπαίνει μέσα και δυσκολεύει τους μαθητές.
11.) Πρόσληψη μόνιμου καθαριστή. Οι τουαλέτες πρέπει να καθαρίζονται τακτικά λόγω υγιεινής.

Δέσμευση εμπόρων για πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στα 67 λεπτά/λίτρο

Τη δέσμευση για διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης περίπου στα 67 λεπτά το λίτρο ανέλαβαν οι έμποροι υγρών καυσίμων ενώπιον του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η ..........

τιμή διαμορφώνεται με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου (0,46 ευρώ έως 0,47 ευρώ ανά λίτρο). Αντίστοιχα, κατά την έναρξη της περιόδου 2009, η τιμή πώλησης κυμαινόταν σε 0,524 ευρώ το λίτρο, όταν οι τιμές διυλιστηρίου κυμαίνονταν στα 0,36 ευρώ το λίτρο, ο δε ΦΠΑ ανερχόταν σε 19% έναντι 23% εφέτος.

Δίκη Γρηγορόπουλου: Ισόβια στον Κορκονέα, δέκα χρόνια στον Σαραλιώτη

Ισόβια στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα (και επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών για πράξεις οπλοχρησίας) και δεκαετή κάθειρξη στον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, η υπεράσπιση του Β. Σαραλιώτη υπέβαλε αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, εν όψει της έφεσης που, όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα.
Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε, οπότε ..............

ο Σαραλικώτης θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου με πλειοψηφία 6 προς 1 έκριναν ότι στον Βασίλη Σαραλιώτης δεν πρέπει να δοθεί αναστολή.

Ως προς τις παρεπόμενες ποινές το δικαστήριο διέταξε τη διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη επέβαλε διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αξιόποινης συμπεριφοράς τεσσάρων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Το αίτημα της υπεράσπισης του Σαραλιώτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής πυροδότησε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας για την αναστολή η μητέρα του Σαραλιώτη, Μεταξία Γεράκη, να σηκωθεί η γιαγιά του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δείχνοντας τη φωτογραφία του Αλέξανδρου και φωνάζοντας: «Ορίστε, ορίστε, για το παιδί αυτό, δείτε ποιον δολοφονήσατε».

«Δεν σήκωσε το χέρι, δεν έκανε τίποτα ο γιος μου», απάντησε η μητέρα του Β. Σαραλιώτη, για να απαντήσει η γιαγιά του Αλέξη: «Βοήθησε, βοήθησε».

Τη στιγμή εκείνη αστυνομικός ακούστηκε να φωνάζει προς τους συναδέλφους του της φρουράς, «βγάλτε την έξω», εννοώντας την γιαγιά του 15χρονου, εντολή που προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, είπε: «Εσείς θα πάρετε το δίκιο; με το όπλο στο χέρι θα πάρετε το δίκιο;»

Για το επεισόδιο με τον αστυνομικό, ζήτησε να ενημερωθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμφισσας, Βασιλική Βλάχου.

«Το δικό μας το παιδί, είναι στον ουρανό», συμπλήρωσε η γιαγιά του Αλέξη, απευθυνόμενη στη μητέρα του κατηγορουμένου Σαραλιώτη, η οποία έκλαιγε.

Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για ουσιαστικές διαδικαστικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της δίκης στη διερεύνηση των συνθηκών ανθρωποκτονίας του Αλέξανδρου Γρηγόπουλου διαπιστώνει ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσφορία του για τον κατά πλειοψηφία νομικό χαρακτηρισμό του εγκλήματος καθώς και για την κατά πλειοψηφία απόρριψη του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας δήλωσε τα ακόλουθα:

1. Εγινε μια δίκη, όπου χρειάστηκε χρόνος 8 μηνών για να διερευνηθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

2. Η διαδικασία αυτή των 8 μηνών χαρακτηρίστηκε από σημαντικές ουσιαστικές διαδικαστικές ελλείψεις, αφού δεν εξετάσθηκαν ο αυτόπτης μάρτυρας Νικόλαος Ρωμανός και οι ορισθέντες από τη Δικαιοσύνη πραγματογνώμονες και ως πραγματογνώμονες εξετάσθηκαν μόνο οι προσληφθέντες από την οικογένεια του θύματος τεχνικοί σύμβουλοι.

3. Τόσο ο κατά πλειοψηφία νομικός χαρακτηρισμός του εγκλήματος, όσο και η κατά πλειοψηφία απόρριψη του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου του κατηγορούμενου (όπως είναι γνωστό μειοψήφησε η κα Πρόεδρος και ο αρχαιότερος Πλημμελειοδίκης), αποτελούν πρωτοφανή νομική επιλογή, δεν προβλέπονται πουθενά στο νόμο και στη νομολογία του Αρείου Πάγου οφείλονται δε μόνο στο γεγονός ότι ακολουθούν δύο δικαστικές κρίσεις στο Εφετείο και στον Αρειο Πάγο και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις που θ΄ακολουθήσουν θα είναι διαφορετικές, γιατί αλλιώς καταργείται το κράτος δικαίου, το οποίο είναι η κατοχύρωση της Δημοκρατίας».

«Η ετυμηγορία αφορά όλη την ελληνική κοινωνία»
Την άποψη ότι η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αφορά όλη την ελληνική κοινωνία εξέφρασε σε δήλωσή της μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου Άμφισσας η μητέρα του 15χρονου κ. Τζίνα Τσαλικιάν.

«Για μας, την οικογένειά του, η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το κλείσιμο της αυλαίας της άθλιας παράστασης κατασυκοφάντησης και βάρβαρης προσβολής της μνήμης του αθώου παιδιού μας, με πρωταγωνιστές τους δράστες του εγκλήματος και την υπεράσπιση του Ε. Κορκονέα», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τσαλικιάν κατηγορώντας τους Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη ότι «μετά την αποτρόπαια πράξη τους, επιδόθηκαν σε συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και αδίστακτου διασυρμού» του 15χρονου Αλέξανδρου.

«Οφείλουμε επίσης στην ελληνική κοινωνία να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν στην πρωτοφανή και άνανδρη συκοφαντική εκστρατεία σπίλωσης της μνήμης του Αλέξανδρου, καθώς και επίορκοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας και ψευδομάρτυρες που επιστρατεύτηκαν στην επιχείρηση συσκότισης και συγκάλυψης της υπόθεσης», καταλήγει η μητέρα του μαθητή.

Η ομιλία Δράκου στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας

Αγαπητοί Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,
Φίλες και φίλοι Μεσσήνιοι,

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νοιώθω απόψε μπροστά σας.
Σας ευχαριστώ όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, γι αυτή τη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Με γνωρίζετε καλά. Ξέρετε και την αυτοδιοικητική πορεία μου και το έργο μου. Και θέλω απόψε να σας ευχαριστήσω, εσάς τους συμπολίτες μου, για τη στήριξή σας.
Εμπιστευθήκατε 3 φορές την ψήφο σας στο πρόσωπό μου. Με την αγάπη σας υπηρέτησα τον τόπο όχι μόνο ως Νομάρχης αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

Ακόμη, σε όλους εσάς το οφείλω που σήμερα στέκομαι μπροστά σας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πελοπόννησος».
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ............

ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τον συμπολίτη μας Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει ανάμεσα σε τόσους άξιους αυτοδιοικητικούς για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Πιστεύω ότι εσείς θα δικαιώσετε και αυτή του την επιλογή με την ψήφο σας για μια «Δυνατή Πελοπόννησο» στις ερχόμενες εκλογές.
Τούτη τη στιγμή θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στη μνήμη του Α΄ αιρετού Νομάρχη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ.

Του οραματιστή και δασκάλου της Αυτοδιοίκησης και δικού μας εμπνευστή και καθοδηγητή.
Του οφείλουμε πραγματικά πολλά ! Οι παρακαταθήκες του καθορίζουν την πορεία μας.
Έχω επίσης χρέος να ευχαριστήσω για την παρουσία του, τον αγαπητό Υφυπουργό και Βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Να υπογραμμίσω την αμέριστη βοήθειά του στα θέματα υποστήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Καθώς επίσης τη Δυναμική πολιτική διεκδικητική παρουσία του στα θέματα ανάπτυξης του Νομού, με κυρίαρχο εκείνο του Εθνικού μας Δρόμου.
Ευχαριστώ βαθύτατα τον τέως Βουλευτή και πολιτευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, πρώτα-πρώτα συμμαχητή στην Αυτοδιοίκηση. Αλλά και άξιο συμπαραστάτη σ΄ όλα τα θέματα για τον τόπο μας.

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι πραγματικά ο Άνθρωπος που στήριξε πολύπλευρα με το πάθος του το αυτοδιοικητικό μας έργο στη Νομαρχία για 12 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα αναδεικνύεται σε σύγχρονο αναμορφωτή της αγαπημένης μας Καλαμάτας.
Φίλε Τάκη, καλή επιτυχία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που με την κριτική τους, μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια, να πιάσουμε τον παλμό των πολιτών.
Γι΄ αυτό και σήμερα, δεν είστε εδώ τυχαία.
Δεν είστε εδώ για να ακούσετε υποσχέσεις.
Με ξέρετε και σας ξέρω.
Είστε εδώ, γιατί αναγνωρίζετε το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία μας.
Το γνωρίζετε καλά, έχουμε δώσει άριστα δείγματα γραφής. Κάναμε έργο χειροπιαστό, με αγώνες και θυσίες.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουμε πετύχει να φτάσουμε κοντά και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο αυτού του Νομού.
Γιατί, χάρη στους δρόμους που φτιάξαμε
α. (250 χιλ) οδικών αξόνων,
β. όπως και η συντήρηση όλου του δικτύου του Νομού, συνδέσαμε όλες τις περιοχές του τόπου μας.
Κάναμε έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού.
Φτιάξαμε έργα εγγειοβελτιωτικά.
Έργα που στηρίζουν τη γεωργία και κτηνοτροφία. Έργα προβολής των τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξιοποιήσαμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου μας για να αναπτύξουμε περισσότερο τον τουρισμό μας.
Στηρίξαμε την κατασκευή της ΠΟΤΑ.
Επενδύσαμε στη συνεχή και συντονισμένη προβολή του Νομού μας σε όλο τον κόσμο.
Πάντα μαζί με τους τοπικούς παράγοντες του τουρισμού.

Επενδύσαμε στην παιδεία και κάναμε ένα πολύ σπουδαίο έργο στη μεγάλη υπόθεση της σχολικής στέγης, με 200 νέες σχολικές αίθουσες, που δόθηκαν σε χρήση.

Αγωνιστήκαμε για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με τους αρμόδιους φορείς.
Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς δυνατών διεκδικήσεων και προσπαθειών.

Διότι έχουμε μάθει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες, να μην τις αφήνουμε να χαθούν. Εμείς διεκδικούμε δυναμικά όσα δικαιούμαστε.

Διεκδικήσαμε για την υγεία και την πρόνοια.
Κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε νέα και παλιά αλιευτικά καταφύγια, και υλοποιήσαμε έργα λιμένων σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύλο κι αλλού.

Στραφήκαμε προς τις νέες καλλιεργητικές τάσεις. Αγωνιστήκαμε στο πλευρό των αγροτών. Στραφήκαμε προς τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.
Κάναμε μεγάλα και εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα
Βρεθήκαμε μπροστά σε κάθε μάχη και σε κάθε περίπτωση για τον τόπο.

Απόψε είστε εδώ γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, ο θεσμός της Νομαρχίας μας δημιούργησε μια στενή σχέση με τους πολίτες. Μια σχέση εμπιστοσύνης.
Μια σχέση που τη χτίσαμε μέρα με τη μέρα.
Μια σχέση που ξέρουμε ότι θα συνεχιστεί και με τη νέα διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη». Γιατί η σχέση μας βασίζεται σε ανθεκτικές βάσεις και αρχές.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Τώρα δύο σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας. Η οικονομική κρίση και η μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς με το ΔΝΤ και το γνωστό σε όλους μας Μνημόνιο, μόνο στην Πελοπόννησο έχουμε σχεδόν διπλασιασμό της ανεργίας σε ένα χρόνο, με θύματα κυρίως τους νέους μας, τις γυναίκες, και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μία προχωρημένη, φυσικά και εργασιακά, ηλικία.

Οι πολίτες φοβούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν στο νέο δυσμενές περιβάλλον. Η Κυβέρνηση μετατράπηκε πολύ εύκολα σε «κόμμα του Μνημονίου».
Αυτή η ιδεολογικοπολιτική μεταλλαγή της δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Η κατάσταση μοιάζει με ερμητικά κλεισμένη χύτρα.
Και η εγκλωβισμένη δύναμη του ατμού, θα πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες ζημιές.

Σήμερα, όπως θα διαβάσατε, έχουμε νέα επίσκεψη των κηδεμόνων μας, της Τρόικας. Θα μας εξετάσουν, θα μας μετρήσουν και θα μας βάλουν σε νέα «προκρούστια κλίνη» φόρων και επαχθών μέτρων.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση μας έχει μετατρέψει σε πειραματόζωα. Δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές μας με τα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Φίλες και φίλοι,
Χρειαζόμαστε αλήθειες για να μετατρέψουμε την Οργή των χαμένων θυσιών των πολιτών σε Ελπίδα.
Χρειαζόμαστε:
* Τόνωση της οικονομίας για να σταματήσουμε τα λουκέτα και να βάλουμε φρένο στην ανεργία.
* Συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Χρειαζόμαστε:
* Mέτρα Ανάπτυξης, γιατί η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Και χρειαζόμαστε θετική ψυχολογία για την Ανάκαμψη. Μια άλλη αναπτυξιακή οικονομική προσέγγιση.
Οι δυο εξελίξεις, αυτή της οικονομικής κρίσης και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης μπορεί να έχουν έναν κοινό στόχο. Την ανάπτυξη που μπορεί να έρθει από την αιρετή Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια που γνωρίζει τις ανάγκες του τόπου μας και τους τρόπους να αξιοποιήσει τους πόρους που θα της δοθούν για το κοινό μας μέλλον. Ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος.
Χρειαζόμαστε έμπειρα άτομα να τραβήξουν κουπί στην τρικυμία.
Τέλειωσαν τα ψέματα! Και τώρα χρειαζόμαστε αλήθειες και όχι να «στρογγυλέψουμε τις γωνίες» για να πάμε μπροστά.
Πράγματι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις του «Καλλικράτη» είναι πραγματικά μεγάλες.
Γι' αυτό και η 7η Νοεμβρίου δε θα είναι μια απλή μέρα. !! Η 7η Νοεμβρίου θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης- ο γνωστός σε όλους «Καλλικράτης»- ξεκίνησε από εμάς τους αυτοδιοικητικούς.
Δυστυχώς όμως δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που χαράξαμε. Γνωρίζετε ότι αγωνιστήκαμε για να διασφαλίσουμε την πορεία του θεσμού. Γι' αυτό, θα διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε.

Για τη διόρθωση των όποιων αστοχιών και παραλείψεων του «Καλλικράτη».
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Γιατί γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε τις λύσεις.
Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές. Και εμείς οι Αυτοδιοικητικοί καλούμαστε τώρα, με τις νέες αρμοδιότητες, αλλά και τα «βάρη» του «Καλλικράτη», να παίξουμε έναν αναβαθμισμένο ρόλο για να προωθήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Αγωνιζόμενοι με την ίδια μαχητικότητα και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας. θα δώσουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον τόπο μας. Να εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα.
Στη θητεία μας κύρια προτεραιότητά μας θα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια «Δυνατή Πελοπόννησο» με ποιότητα ζωής για όλους.
Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Ήδη είναι έτοιμο το πρόγραμμά μας, και βρίσκεται μέσω του διαδικτύου σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Για μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Σημαίνει υποδομές,
Σημαίνει ανάπτυξη,
Σημαίνει ελπίδα για δουλειές και ευκαιρίες.
Η Περιφέρειά μας διαθέτει ανθρώπους ικανούς, πλούτο φυσικών πόρων, ποιοτικά προϊόντα, πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση.
Όλα αυτά, έχουμε το σχέδιο να τα συνθέσουμε, προσελκύοντας επενδύσεις σε όλους τους τομείς της Οικονομίας μας. Δίνοντας προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, και τον τουρισμό.
Αλλά και με ολοκληρωμένα πλαίσια δράσεων στη βιομηχανία, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες.
Για τα αγροτικά, που αφορούν την Πελοπόννησο σε μεγάλο βαθμό, θα σας δώσω το σχέδιό μας σε τίτλους:
Τοπικό σήμα πιστοποίησης για τα προϊόντα μας,
ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων,
κίνητρα και στήριξη σε νέους τύπους παραγωγών,
δημιουργία οργανισμού προβολής αγροτικών προϊόντων, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αγορές, δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής,
Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών,
δημοπρατήρια προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες.

Στον τουρισμό, επενδύουμε με ένα κεντρικό πλάνο προβολής στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες και σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.
Επίσης, επενδύουμε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων,
στη διαμόρφωση θεματικών ιστορικών τοπίων,
στη φροντίδα των μνημείων, των κάστρων, των μουσείων, των μοναστηριών.
Με τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την καθιέρωση δείκτη ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου τουριστικής υπηρεσίας, προχωράμε ακόμα πιο μπροστά.
Όταν έρχεται στην Πελοπόννησο ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, θέλουμε να γνωρίζει προκαταβολικά τι δικαιούται να περιμένει, θέλουμε να υπάρχει εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Σε ότι αφορά στις υποδομές, η Πελοπόννησος αξίζει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αξίζει τη βελτίωση και επέκταση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανάγκη την καθιέρωση σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο, θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλλουμε.
Χρειαζόμαστε ενίσχυση των θαλασσίων και εναέριων συγκοινωνιών.
Γιατί για την εμπορική μας ανάπτυξη, είναι επιτακτική ανάγκη η καθιέρωση διαμετακομιστικών, εμπορευματικών σταθμών σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αξόνων.
Ώστε να διασφαλίζεται η ταχύτητα στη διακίνηση προϊόντων και η τήρηση των τιμών σε αποδεκτά ύψη.

Σε ότι αφορά στην προστασία και τόνωση της επιχειρηματικότητας, θα έχουμε σταθερότητα στις πράξεις Διοίκησης. Ενιαία εικόνα της σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Θα επενδύσουμε στην εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, την ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, στη θέσπιση κανόνων του επιχειρείν εντός της Περιφέρειας για ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση κάθε επιχειρηματία.

Για την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο θα επικεντρωθούμε στη διεκδίκηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση αναθεώρησης του αναπτυξιακού νόμου για μεγαλύτερες δυνατότητες αυτονομίας στην Περιφέρεια, στην προσέλκυση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων.
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το περιβάλλον είναι ανάπτυξη, είναι πόρος ζωής και δημιουργίας.
Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος με σχέδιο πρώτης προτεραιότητας.
Ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση. Και δεσμεύομαι προσωπικά για άμεση αντιμετώπιση. Προωθούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επενδύουμε σε δράσεις και έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης, του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των φυσικών οικοσυστημάτων και του δασικού πλούτου, με διαμόρφωση ενιαίου χωρικού προτύπου που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία.
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Καμιά ανάπτυξη δεν είναι εφικτή και βιώσιμη αν δεν αναπτύσσονται παράλληλα οι κοινωνίες και οι πολίτες τους.
Επενδύουμε οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους σε μια κοινωνία πολιτών που θα λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, που θα δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους.
Σε μια κοινωνία που θα ενσωματώνει τους νόμιμους μετανάστες κάτω από τα ιδεώδη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.
Διεκδικούμε για όλους τους συμπολίτες μας πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας

Όμως, για τη διεκδίκηση αυτού του λαμπρού μέλλοντος, του κοινού μας μέλλοντος χρειάζεται μια ομάδα από ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους.
Από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τρέξουν και να αποδώσουν
Εμείς διαθέτουμε και θέληση και κουράγιο. Και το έχουμε αποδείξει. Και είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε ακόμα μια φορά.
Καταφέραμε πολλά....
Με το νέο θεσμό, και παρά τις ελλείψεις του, θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα
Σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε στο πλευρό μας όλους εσάς, τους συμπολίτες μας.
Και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους πολίτες τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Τις υπηρεσίες που μας αξίζουν. Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη «Δυνατή Πελοπόννησο» πραγματικότητα.
Αποδείξαμε ότι έχουμε το πείσμα, ότι έχουμε τη μαχητικότητα να ασκούμε πιέσεις συνεχώς. Προς κάθε εξουσία. Για να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.
Και το κυριότερο:
Αποδείξαμε ότι έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Τους ανθρώπους που βρίσκουν τις λύσεις που ταιριάζουν στην κάθε περίπτωση.
Στους κατάλληλους ανθρώπους βασιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής μας πορείας.

Με τους κατάλληλους δυναμικούς, εμπείρους και έμπυρους ανθρώπους συνεχίζουμε το έργο μας.
Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζονται οι Περιφέρειες και η Πελοπόννησός μας, προκειμένου να γίνει πραγματικά ΔΥΝΑΤΗ.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη από άτομα που το αξίωμα τους, δίνει τη δυνατότητα να επιτελέσουν το χρέος τους.
Να υπηρετήσουν το πραγματικό συμφέρον του τόπου. Και όλα αυτά ανεξαρτήτως κομματικού ή προσωπικού κόστους.
Οι Περιφέρειές μας και η Πελοπόννησός μας, έχουν ανάγκη από ανθρώπους που είναι κοντά στον πολίτη, όχι περιστασιακά, αλλά μία ζωή!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Ξεκινάμε σήμερα , από τη Μεσσηνία μας την Πανστρατιά του αγώνα για την ελπίδα, για μια αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Είμαστε απέναντι στην πολιτική που έχει εγκλωβίσει την οικονομία μας σε μια ανατροφοδοτούμενη ύφεση.
Η «Δυνατή Πελοπόννησος» θα είναι με τη βοήθειά σας ο μεγάλος νικητής στις εκλογές. Γιατί αποδεικνύει καθημερινά ότι κοιτάζει στο μέλλον και αναμετριέται με αυτό.
Όταν οι άλλοι στέκονται αμήχανοι στο παρελθόν. Η νίκη θα είναι μεγάλη και θα είναι όλων μας.

Είναι τιμή μου, να είμαι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Είμαι αυτοδιοικητικός, όχι επαγγελματίας πολιτικός! Και είναι τιμή μου να περιβάλλομαι αυτή τη στιγμή, από ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.
Με πρώτο, τον γνωστό σε όλους μας, και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, σήμερα αντινομάρχη παραγωγής και ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος, αν και νέος σε ηλικία, διαθέτει πλούσια εμπειρία και έχει διακριθεί για την προσπάθειά του στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και της Μεσσηνίας.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί μας σύμβουλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αυτοδιοικητικά στελέχη, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας.

Διαθέτουν ευρεία αναγνώριση για το έργο τους. Θα δείτε ότι υπάρχει και σημαντική ανανέωση με πρόσωπα που εκπροσωπούν ιδιαίτερα σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.
Η ισχυρή αυτή ομάδα είναι εγγύηση επιτυχίας, όχι μόνο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά κυρίως, για την ευθύνη που αναλαμβάνουμε αμέσως μετά τη νίκη μας.
Με το νέο χρόνο, μας περιμένει πολλή δουλειά. Γιατί η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, δε θέλει μόνο ιδέες και προτάσεις, αλλά ακούραστους εργάτες με τα μανίκια σηκωμένα και με καθαρή ματιά.

Αγαπητές φίλες, φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία. Όλοι μαζί απόψε στέλνουμε το μήνυμα της νίκης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Μια Φιλιατρινιά τώρα στον αέρα του Ράδιο Μεγαλόνησος 89,8

Ενας δικός μας άνθρωπος, μια Φιλιατρινής καταγωγής Ραδιοφωνική παραγωγός κάνει τώρα εκπομπή στην Κρήτη και στο Ράδιο Μεγαλόνησος 89,8.
Πρόκειται για την δική μας Νικολέττα Κωνσταντοπούλου. Φοιτήτρια Φιλολογίας στο τρίτο έτος και πάει για το τέταρτο στην Κρήτη.

Εμείς ευχόμαστε στην Νικολέττα καλές σπουδές και να έχει πάντα στην καρδιά της τα Φιλιατρά.
Ας την στηρίξουμε όλοι μας. Είναι δικό μας παιδί.

Η Εκπομπή της είναι κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 19:00-21:00
Ακούστε την μέσω internet επισκεπτόμενοι την σελίδα του σταθμού.


Ράδιο Μεγαλόνησος 89,8




Σε Χώρα και Χατζή περιόδευσε ο Πέτρος Τατούλης

Στο νομό Μεσσηνίας περιόδευσε χθές Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του, πραγματοποίησε το επίσκεψη στα χωριά Χατζή και Χώρα, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.

Στο χωριό Χατζή όπου βρέθηκε το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης περιηγήθηκε στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια κάθησε στο καφενείο μαζί με τους κατοίκους οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον ίδιο το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος».

Μετά από το χωριό Χατζή, ο κ. ...........

Τατούλης επισκέφτηκε το απόγευμα τη Χώρα Τριφυλίας, όπου προσκύνησε με ευλάβεια στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και αμέσως μετά περιηγήθηκε στην Εμποροπανήγυρη όπου συνομίλησε με τους μικροπωλητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προβλέψεις του για την κίνηση της αγοράς, καθώς το πανηγύρι ξεκινάει επίσημα τη Δευτέρα στις 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ο ΣΚΑΪ και το ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ 93FΜ θα πραγματοποιήσουν ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τις 08.00 - 13.00 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Εκεί θα βρίσκονται κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών τα οποία θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές σας.
Μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα ..........

μέρη των computers σας, εκτυπωτές, μελάνια, κινητά, scanner, πολυμηχανήματα, φορτιστές, αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών (δισκέτες-dvd players- σκληροί δίσκοι κ.α), ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, τηλεοράσεις τηλέφωνα κ.α.).
Απαραίτητη προϋπόθεση οι συσκευές να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες.

Για δύο ώρες, από τις 11.00-13.00 σε κοινή ραδιοφωνική εκπομπή, θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση, θα ενημερωθούμε και θα παρακολουθήσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης κάθε πόλης.
Λίγο μετά τις 12.30 θα γίνει κλήρωση και ένας από τους συμμετέχοντες στην ανακύκλωση θα κερδίσει ένα δώρo έκπληξη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ στο www.skai.gr

Το σλόγκαν μας;
Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Δεν πετάμε τίποτα

Θύελλα για τον πρωθυπουργό που «γνώριζε»

Πολιτική θύελλα στην Ελλάδα και σάλο στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι ήταν γνωστό το ελληνικό πρόβλημα στους Ευρωπαίους και πως έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει πως κυβερνά μια διαφθαρμένη χώρα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος στην υπόθεση, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ξέρουμε ποιος πρωθυπουργός ...........

παρέλαβε διεφθαρμένη χώρα και την παρέδωσε πιο διεφθαρμένη», ενώ δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.

Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, [ Διαβάστε το άρθρο ] που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει "Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν.

Ο κ. Στάϊνμπρουκ εμφανίζεται να ερωτάται από τον κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2009 πώς αντιμετώπισε η Γερμανία τη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2000 έως το 2008.

«Μου ζήτησε συστάσεις για την ελληνική κατάσταση, με αποχαιρέτησε με την ειρωνική παρατήρηση, πως τώρα δεν είναι πια τόσο βέβαιος αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγάλει από τη φωτιά τα καυτά κάστανα που θα του παρέδιδε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή».

«Δεν είχε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και ήταν εν γνώσει της τεράστιας πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει σε ενδεχόμενη εκλογή του».

«Φωτογραφίζουν» Καραμανλή

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ρωτήθηκε από την αμερικανική πρωτεύουσα σε ποιόν αναφερόταν ο κ. Γιούνγκερ όταν μίλησε για Έλληνα πρωθυπουργό και επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο το Γιώργο Παπανδρέου, «φωτογραφίζοντας» τον Κώστα Καραμανλή.

«Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ότι ο κ. Γιούνγκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται».

Άμεση ήταν η αντίδραση συνεργατών του Κώστα Καραμανλή.

«Φυσικά ο Κώστας Καραμανλής ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Όσοι επιχειρούν να του το αποδώσουν, έναν σκοπό έχουν, τον αποπροσανατολισμό».

Εκτός από τη δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν τοποθετηθεί, ωστόσο υπενθυμίζουν τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή το 2004 ότι «τη χώρα κυβερνούν 5-6 νταβατζήδες».

Στελέχη της ΝΔ απαντούν πως ο μόνος έλληνας πρωθυπουργός που δημοσίως έχει πει ότι στη χώρα κυριαρχεί η διαφθορά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σημίτης: «Ανοησίες»

Θέλοντας να κλείσει κάθε συζήτηση που τον αφορά δήλωση έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ρυθμό ανάπτυξης 5% περίπου και έλλειμμα 4% περίπου. Δεν είχα κανέναν λόγο και δε θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα ήταν διεφθαρμένη ή όχι».

«Παγώνουν» από σήμερα 11 Οκτωβρίου οι παραδόσεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία

«Εμπάργκο» στις παραδόσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού αποφάσισαν να επιβάλλουν από σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, απαιτώντας την εξόφληση των οφειλομένων από το υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωποι του Συνδέσµου Ελλήνων Προµηθευτών Επιστηµών και Υγείας καταγγέλλουν πως ύστερα από περίπου έξι χρόνια συσσωρευμένων χρεών (2004- 2010), οι οφειλές των νοσοκομείων -μόνο προς τα 193 μέλη του Συνδέσμου- ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την αρχή, δε, του έτους τα .......

νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει τους προμηθευτές μόλις για το 4,6% των υλικών που έχουν παραλάβει.

Οι προμηθευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, την εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων του πρώτου εξαμήνου του 2010 και τη συνέχιση των πληρωμών για την εξόφληση των οφειλών των επομένων μηνών, καθώς και την καταβολή 200.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος σε όλους όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση.

ΤΑ ΝΕΑ

Μετ’ εμποδίων η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Προβλήματα αναμένονται στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος αποφάσισε ότι ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Τη Δευτέρα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

Η ΟΒΕ ζητά να καταργηθεί η ..........

προκαταβολή του ΕΦΚ του πετρελαίου από τους βενζινοπώλες και τονίζει πως «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα, αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».

Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.

Για προβλήματα στη διανομή προειδοποιεί και η ΠΟΠΕΚ

Για πιθανά σοβαρά προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης προειδοποιεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των βενζινοπωλών συναδέλφων τους εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εμπλακούν στη διακίνηση του καυσίμου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.

«Είναι φανερό ότι η αιτία της καθυστέρησης στην επιστροφή του ΕΦΚ είναι το γεγονός πως το κράτος δεν έχει χρήματα», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ και προσθέτει:

«Δεδομένου ότι από τον Απρίλιο, οπότε έληξε η προηγούμενη χειμερινή περίοδος, μέχρι σήμερα, η κατάσταση χειροτέρευσε και δεν βελτιώθηκε, πολύ φοβούμαστε ότι οι καθυστερήσεις θα είναι πολλαπλάσιες κατά τη νέα περίοδο. Όμως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και για τους βενζινοπώλες, τα έσοδα λόγω πτώσης της κατανάλωσης είναι μειωμένα, οι λειτουργικές δαπάνες αυξάνονται και οι πιέσεις των προμηθευτών εντείνονται.»

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι βενζινοπώλες δεν είμαστε σε θέση να δανείζουμε άτοκα το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν», τονίζει η ΠΟΠΕΚ.

Ζητά, παράλληλα, να δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά και τους καταναλωτές, ότι οι επιστροφές του ΕΦΚ θα γίνονται χωρίς προϋποθέσεις, σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων.

Ζητά επίσης συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει στην Λάρισα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ακριβότερο ρεύμα για τα νοικοκυριά

Αυξήσεις στα χαμηλά οικιακά και στα αγροτικά τιμολόγια και μειώσεις στα υψηλά οικιακά και σε όλα τα εμπορικά τιμολόγια για το 2011 ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει όσων προβλέπει το Μνημόνιο, πρόκειται για την πρώτη δόση αναπροσαρμογών, αφού από το 2012 επίκειται η δεύτερη δόση, γεγονός που σημαίνει ότι έρχεται ακριβότερο ρεύμα για τα νοικοκυριά.

Τα τιμολόγια για χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο αυξάνονται κατά μέσον όρο 13,7% (για περίπου ένα εκατομμύριο καταναλωτές), πλην εκείνων που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (χαμηλοεισοδηματίες, τρίτεκνοι, άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, συνολικά 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές που θα δουν από του χρόνου μειώσεις έως 20%).
Πρόκειται για αυξήσεις σημαντικά ...........

υψηλότερες από τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αύξηση στην κατηγορία αυτή αφορά κυρίως κλειστά σπίτια, εξοχικά και εύπορους πολίτες που διαμένουν μόνοι τους.

Στην κατηγορία όπου ανήκει και η πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών (περίπου 2 εκατομμύρια), δηλαδή από 801 έως 1.600 κιλοβατώρες, οι αυξήσεις κατά μέσον όρο είναι 2,7%, ενώ μειώνονται τα τιμολόγια στις μεγάλες καταναλώσεις 4,4% από 2.001- 3.000 κιλοβατώρες και 13,8% από 3.001 κιλοβατώρες και άνω.

Αθροιστικά οι αυξήσεις στον οικιακό τομέα αφορούν περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και οι μειώσεις περίπου 500.000. Τα παραπάνω ποσοστά αντανακλούν τις αυξομειώσεις μεσοσταθμικά, αναλόγως την κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι στην ίδια κατηγορία τα ποσοστά ποικίλλουν.

Επιπλέον, τα αγροτικά τιμολόγια αυξάνονται 5% (στη χαμηλή τάση) και 7% (στη μέση τάση), που σημαίνει ότι ένας αγρότης με τετραμηνιαία κατανάλωση 5.000 κιλοβατώρες, που πληρώνει σήμερα 319 ευρώ το 4μηνο (957 ευρώ τον χρόνο), με τα νέα τιμολόγια θα χρεωθεί με περίπου 335 ευρώ (1.005 ευρώ τον χρόνο). Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

1. Βάσει ποιού σχεδιασμού της κυβέρνησης αυξάνεται το ρεύμα για τα νοικοκυριά σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας;

2. Σύμφωνα με τις νέες ανατιμήσεις, προβλέπεται μείωση για 1,2 εκατομμύρια οικιακούς πελάτες, αύξηση για την πλειοψηφία των νοικοκυριών κατά 2,6% - 2,7% από τη νέα χρονιά και αύξηση 5% στην χαμηλή τάση και 7% στη μέση τάση για τους αγρότες. Συνάδουν τα παραπάνω με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πάγωμα των τιμολογίων, κυρίως όταν πρόκειται για μία κερδοφόρα ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Το Κοπανάκι επισκέφθηκε ο Κώστας Κόλλιας. Μέσα στην εβδοματα τα εγκαίνια του γραφείου στα Φιλιατρα

Το Κοπανάκι επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» και υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων από όλες τις Δημοτικές ενότητες.

Ο κ. Κόλλιας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έγιναν δεκτοί με θετικότατα σχόλια από τους κατοίκους.
Αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις νέες προοπτικές που θα διαμορφωθούν με τον νέο Δήμο.

Έρχονται και τα εγκαίνια του γραφείου στα Φιλιατρά

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ...........

«Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» στα Φιλιατρά άρχισε ήδη να λειτουργεί.
Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίπλα από το φαρμακείο του κ. Παπαθεοδοσίου.
Τα εγκαίνια του κέντρου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αυτή την εβδομάδα που διανύουμε.

Στην Μεσσηνία σήμερα ο Πέτρος Τατούλης

Στην Μεσσηνία θα βρεθεί σήμερα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όπου στις 9:30 θα επισκευθεί την το κτήριο της Νοαμρχίας Μεσσηνίας και την Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμάτας.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με το προσωπικό των Μονάδων Υγείας ΙΚΑ καθώς και με τα στελέχη των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Στις 14.00 θα επισκεφθεί .........

την περιοχή Μαραθόλακα.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 11 Οκτωβρίου έως και 17 Οκτωβρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Η εβδομαδιαία εφημερία ισχύει από Δευτέρα ώρα 08:00 το πρωί μέχρι την άλλη Δευτέρα στις 7:59 το πρωί.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.