Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Party υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών από τον Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών.

Εκδήλωση για την υποδοχή των νέων πρωτοετών Φοιτητών διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στον prive χώρο του club Baraonda (Τσόχα 43, κοντά στο μετρό των Αμπελοκήπων) την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 11.00μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες με τον κο Θεοδόση Καρανικολόπουλο στα παρακάτω τηλέφωνα.
6977468361
6947799058





-

ΣτΕ: Εισήγηση για απόρριψη προσφυγών κατά του Καλλικράτη

Την απόρριψη των προσφυγών των Δήμων και Κοινοτήτων που στρέφονται κατά του «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010) θα εισηγηθούν την προσεχή Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Ν. Μαρκουλάκης και Παναγιώτα Καρλή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες κατά του Ν. 3852/2010, αλλά και κατά αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες καθορίζεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων ανά κάθε εκλογική περιφέρεια.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ο ...........

Καλλικράτης είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αντίθεση του «Καλλικράτη» στην ΕΣΔΑ ανάγεται στο ότι οι ενσωματώσεις και καταργήσεις των Δήμων έγιναν με τον ίδιο το νόμο 3852/2010, χωρίς να προβλέπεται για το σκοπό αυτό η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων οργάνων της Πολιτείας.

Παράλληλα, οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν υπάρχουν αποφάσεις της Πολιτείας που να αφορούν την εκτέλεση και εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν μπορεί να ελεγχθεί για την συνταγματικότητα και νομιμότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ειδικότερα, οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας θα προτείνουν να απορριφθούν ως αβάσιμες οι προσφυγές των Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς «η διάταξη του άρθρου 102 του Συντάγματος επιτρέπει κατά την ενάσκηση νομοθετικής ή κανονιστικής εξουσίας στην ευρεία συνένωση των ΟΤΑ στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά τους, ο κ. Μαρκουλάκης και η κ. Καρλή αναμένεται να υποστηρίξουν ότι «δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με τον οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους οργανισμούς και η ανάθεση στους οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων Δήμων και Κοινοτήτων βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ' αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος».

Όσον αφορά στο θέμα των συνενώσεων ορεινών Δήμων (αρκετοί από τους οποίους έχουν προσφύγει στο ΣτΕ , οι δύο σύμβουλοι θα επισημάνουν ότι δεν απαιτείται ειδική αιτιολόγηση της επιλογής του νομοθέτη σε σχέση με κάθε συνένωση των ΟΤΑ.

Θα ισχυριστούν τέλος ότι υπάρχει προβληματισμός στο δικαστήριο για το αν είναι δυνατόν να προσβληθεί ευθέως νόμος, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση για τον «Καλλικράτη», καθώς μέχρι τώρα η νομολογία του δικαστηρίου έχει αποφανθεί ότι αυτό δεν είναι δυνατό και ότι μπορούν να προσβληθούν μόνο αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του νόμου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απειλή Γιαννακόπουλου περί αποχώρησης Παναθηναϊκού από την Α1

Εξοργισμένος με την απόφαση του ΠΣΑΚ να απεργήσουν επ’ αόριστον οι επαγγελματίες καλοθοσφαιριστές ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, απείλησε με αποχώρηση των «πρασίνων» από την Α1 από του χρόνου.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» εμφανώς εκνευρισμένος στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είπε προς τους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ: «Το μπάσκετ δεν είστε εσείς, είμαι εγώ που επί 15 χρόνια δίνω εκατομμύρια. Αν θέλετε να το διαλύσετε, διαλύστε το, να πάμε κι εμείς σπίτια μας, να βάλουμε και κανένα φράγκο στην τσέπη. Πρώτοι εμείς θα φύγουμε».

Η απειλή αυτή του Θανάση Γιαννακόπουλου .........

μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται υπερβολική, ίσως όμως δεν είναι. Φαίνεται πως στον Παναθηναϊκό εξετάζουν πολύ σοβαρά τη συμμετοχή της ομάδας στη Μεσογειακή Λίγκα, την οποία αναμένεται να συστήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με συλλόγους επίσης από Ιταλία, Τουρκία, Ισραήλ κι Αδριατική Λίγκα.

Το δρόμο της νέας λίγκας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός με τις πρώτες σκέψεις να θέλουν τους δυο «αιώνιους» να επιστρέφουν στην Α1 για τη φάση μόνο των πλέι οφ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.