Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Παραμένει στην Τριφυλία η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας θα παραμείνει ως έχει και δεν πρόκειται να καταργηθεί» ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Ντόλιος σε κατʼ ιδίαν συνομιλία που είχε με τη βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Πέμπτη 21/10/10.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας δεν πρόκειται να καταργηθεί κατʼ εξαίρεση των υπολοίπων Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης ανά τη χώρα.

Η κ. Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ...........

απόλυτη ικανοποίησή της για τη θετική αυτή εξέλιξη που επετεύχθη ύστερα από τις επανειλημμένες προσωπικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις της προς την ηγεσία του Υπουργείου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι «η διατήρηση της υπηρεσίας αυτής θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για την Τριφυλία και τη Μεσσηνία, ευρύτερα.
Η μη κατάργησή της αποτέλεσε αίτημα του συνόλου του αγροτικού κόσμου και των φορέων της Μεσσηνίας και συνιστά την καλύτερη επιβεβαίωση εκ μέρους του Υπουργείου του γεγονότος ότι η δυναμική του «Καλλικράτη» επαφίεται στην αξιοποίηση των επιμέρους χαρακτηριστικών των περιοχών, αφού οι αγρότες του νέου δήμου Τριφυλίας με την μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή πανελλαδικά θα συνεχίσουν να έχουν ένα μεγάλο στήριγμα στην διάθεσή τους».

Επίθεση σε Δράκο και πίστη για νίκη του Πέτρου Τατούλη από την Καλαμάτα

Το σχέδιο δράσης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» παρουσίασε, χθες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στην κατάμεστη από πολίτες της Μεσσηνίας αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για την ιδιαιτερότητα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε συνδυασμό με την κρίση στην οικονομία και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο Αρκάς πολιτικός αναφέρθηκε και στον κ. Δράκο, για τον οποίο, αφού είπε πως «τον εκτιμώ ως πολιτικό μου αντίπαλο και συμφωνώ με ορισμένες από τις θέσεις για το μέλλον της Πελοποννήσου», τόνισε: «Ωστόσο, συμφωνώ και μαζί σας, όταν διαπιστώνετε ότι επί των ημερών του λίγα πράγματα άλλαξαν στον τόπο σας».

Δεκτός με παρατεταμένα χειροκροτήματα έγινε ..........

χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, κατά την παρουσίαση του σχεδίου δράσης του συνδυασμού του, που συνοδεύτηκε από βολές, πολιτικού περιεχομένου, ενάντια στο συνυποψήφιό του Δημ. Δράκο.

Το Πνευματικό Κέντρο είχε γεμίσει από νωρίς, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να βρουν θέση και αναγκάστηκαν να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από γιγαντοοθόνες, που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία. Εισηγήσεις για το σχέδιο δράσης και την εκπόνησή του παρουσίασαν οι Ντίνος Μακρόπουλος, διευθυντής ερευνών του «Δημόκριτου», Ανδ. Κανάκης, πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, γεωπόνος, Περικλής Κωνσταντινίδης, διδάκτωρ χρηματοοικονομικών και Σωτ. Βαρελάς, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά στο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό και επικεφαλής του αντίστοιχου τομέα στο συνδυασμό.

Ευκαιρία να ανανήψουμε ο «Καλλικράτης»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», σε συνδυασμό με την κρίση στην οικονομία και το πολιτικό σύστημα της χώρας, λέγοντας πως «είναι μία μοναδική ευκαιρία ως κράτος να ανανήψουμε. Μας δίνεται η ουσιαστική ευκαιρία να χειριστούμε σε περιφερειακό επίπεδο τα προβλήματά μας, την καθημερινότητα μας, την οικονομία μας. Να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας, να πατήσουμε γερά στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Όποτε κι αν η χώρα εξέλθει από την κρίση, η Πελοπόννησος μπορεί να φύγει από αύριο κιόλας μπροστά. Η Μεσσηνία μπορεί να φύγει από αύριο κιόλας μπροστά».

Αναφέρθηκε στο προηγούμενο σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατηγορείται για αναποτελεσματικότητα και κακοδιαχείριση και υπογράμμισε πως «ο “Καλλικράτης” δε δημιουργεί μια άλλη αυτοδιοίκηση, αλλά δίνει την εξουσία στους πολίτες να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος».

Μιλώντας για το χαρακτήρα του συνδυασμού του, είπε πως «είναι ξεκάθαρα μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία. Κυρίως όμως είναι ανεξάρτητη γιατί δεν αποσκοπεί σε κομματικά οφέλη και δεν είναι υποτελής σε αυτά».

Κρίση, μνημόνιο και βολές κατά Δράκου

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό που την προκάλεσε, ενώ έδωσε ξεκάθαρη απάντηση και για το Μνημόνιο: «Την κρίση έφεραν οι πολιτικές που ασκήθηκαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, ο υπέρμετρος δανεισμός και η κρατικοδίαιτη οικονομία, η κομματική πατρωνία και το βαθύ κράτος. Δεν την έφερε το Μνημόνιο. Διλήμματα που τίθενται ευκαιριακά, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, δεν είναι απλώς ανόητες σοφιστείες. Είναι επικίνδυνες παλαιοκομματικές πρακτικές και είναι πολύ πιο επικίνδυνες σήμερα, γιατί εθελοτυφλούν μπροστά στον κίνδυνο και στο πρόβλημα, ενώ αδιαφορούν για το κόστος μπροστά στην κομματική σκοπιμότητα. Αυτές οι πρακτικές όμως μας οδήγησαν εδώ και αυτές πρέπει να αποβάλουμε».

Συνδέοντας την εφαρμογή των παραπάνω πολιτικών που εφαρμόστηκαν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στον αντίπαλό του υποψήφιο, νυν νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο. Ξεκίνησε αναρωτώμενος πώς μπορούν κάποιοι που μάχονταν τον «Καλλικράτη» και συνεχίζουν να τον καταγγέλλουν με σφοδρότητα, να τον υπηρετήσουν. «Το δικό σας νομάρχη, τον κ. Δημ. Δράκο, τον γνωρίζετε καλύτερα εσείς. Ζήσατε μαζί του 14 χρόνια. Η πορεία του τόπου σας, του οποίου εκείνος κρατούσε επί μακρόν το τιμόνι, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη δική σας καθημερινότητα. Είναι βαθιά συνδεδεμένη με το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας, με τις επιχειρήσεις, τις δουλειές σας, το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία και την ανάπτυξη».

Όπως είπε στη συνέχεια, «σέβομαι τον κ. Δράκο και τον εκτιμώ ως πολιτικό μου αντίπαλο. Συμφωνώ μαζί του σε ορισμένες από τις θέσεις που διατυπώνει για το μέλλον της Πελοποννήσου. Συμφωνώ με τους υποστηρικτές του, όταν λένε ότι είναι μια “δοκιμασμένη επιλογή”. Συμφωνώ, όμως, και μαζί σας, όταν διαπιστώνετε ότι επί των ημερών του λίγα πράγματα άλλαξαν στον τόπο, ότι τα αναγκαία έργα υποδομής έμειναν πολύ πίσω, ο τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη, έμειναν χωρίς συγκροτημένο σχέδιο με σημαντικές ολιγωρίες και ανυπαρξία συγκεκριμένης στρατηγικής. Συμφωνώ μαζί σας όταν λέτε ότι έρχεται να δεσμευτεί για όσα δεσμεύτηκε το 1999, το 2003 και το 2007, χωρίς ποτέ να υλοποιεί όσα υποσχόταν. Θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι θα ήταν υπαρκτή η “Δυνατή Πελοπόννησος” του κ. Δράκου, αν σήμερα βρισκόμασταν μπροστά σε μια “Δυνατή Μεσσηνία”. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Και αυτό το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν εσείς».

Έθεσε δε ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του νομάρχη Μεσσηνίας μετά από 14 χρόνια παρουσίας του στην Ν.Α., αναφερόμενος στην απουσία των σύγχρονων οδικών δικτύων, στην έλλειψη απόκτησης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο ελαιόλαδο, σε ελλείψεις αποζημίωσης των παραγωγών ελαιολάδου, στη μη προώθηση των σύκων, των κηπευτικών προϊόντων και του κρασιού, στην αποτυχία δημιουργίας σύγχρονου αεροδρομίου ή λειτουργικού λιμανιού, στην έλλειψη αναπτυξιακής πορείας.

Καινούργιοι δρόμοι

Όπως είπε στη συνέχεια, «αυτό το παρόν δε σας αξίζει. Πρέπει να βρούμε καινούριους δρόμους. Πιστεύουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτόνομη, περιφερειακή ανάπτυξη. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, ένα μοντέλο τοπικής ανάπτυξης, παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Και αυτά δεν είναι μεγάλες κουβέντες. Είναι πρόταση που στηρίζεται σε ένα σαφές και συνεκτικό σχέδιο».

Παρουσίασε τον κεντρικό πυρήνα της στρατηγικής του συνδυασμού αλλά και των πηγών χρηματοδότησης που θα τροφοδοτήσουν την υλοποίηση του σχεδίου δράσης με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα και κεντρικό στόχο του σχεδιασμού την ανάδειξη μιας δημιουργικής και εξωστρεφούς Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα που κυκλοφορούν ως υπεκφυγές για τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη», ότι είναι ένας θεσμός «κολοβός» από τη στιγμή που δε συνοδεύεται από σημαντικούς πόρους, είπε πως δε δέχεται αυτή τη λογική και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ακολούθως, έκανε μια συνοπτική περιγραφή των αξιών που διέπουν το συνδυασμό του στο ζήτημα της διαφάνειας. Υποσχέθηκε διαφάνεια στο σχεδιασμό, στον έλεγχο, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αλλά και αποτελεσματικότητα.

Πρόσθεσε ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι βαθιά πολιτικές, αλλά όχι κομματικές. «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ να συνομιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, το αύριο των οικογενειών μας. Τα των κομμάτων, ας τα αφήσουμε στα κόμματα. Και τα κεντρικά προβλήματα, ας τα αφήσουμε να τα διαχειριστούν εκείνοι σε όλα τα κόμματα που τα δημιούργησαν», σημείωσε.

Διλήμματα

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και την προσωπική του πορεία, έκανε σύντομη αναφορά στην πορεία του και στις αρχές με τις οποίες πολιτεύτηκε 20 χρόνια. «Τα διλήμματα που σήμερα κάποιοι θέτουν, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και όσοι τα επικαλούνται, προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους κενά και την προσωπική τους ανεπάρκεια. Επέλεξα πάντοτε το δύσκολο δρόμο της αλήθειας, έστω κι αν αυτή ήταν ενοχλητική και δυσάρεστη. Επέλεξα τη δύσκολη λύση της μετρήσιμης αποτελεσματικότητας και όχι τα μεγάλα λόγια. Προτίμησα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου, παρά ευχάριστος για το σύστημα.. Μίλησα για την ανάγκη να πέσουν τα κομματικά αναχώματα, προκειμένου να καλλιεργήσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή. Απευθυνόμουν σε όλους τους πολίτες, από όποιον χώρο κι αν προέρχονταν. Δε δίστασα να συγκρουστώ για ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας όταν υπηρέτησα στο υπουργείο Πολιτισμού. Εδώ και είκοσι χρόνια μιλάω για την κρίση που σήμερα ζούμε, ως συνέπεια των στρεβλώσεων στην οικονομία, την κοινωνική κρίση, την κρίση θεσμών και αξιών. Δε δείλιασα να πω ότι υπήρξαν πολιτικοί με ονοματεπώνυμο, που υπεξαίρεσαν τον πλούτο της χώρας και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών. Το σύστημα όμως δεν αντέχει τις μεγάλες αλήθειες. Η προσωπική μου πορεία εγγυάται την αλήθεια της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνω σήμερα για το μέλλον. Εγγυάται τη φερεγγυότητα του σχεδίου δράσης που καταθέτουμε για τη Νέα Πελοπόννησο».

Χαρακτηρίζοντας ψευτοδίλημμα το «ναι ή όχι στο μνημόνιο» ή ακόμα και απόπειρα πολιτικής απάτης, έθεσε τα διλήμματα «Ναι ή όχι σε ένα σύγχρονο κράτος», «Ναι ή όχι στη διοικητική μας ανασυγκρότηση», «Ναι ή όχι σε ένα μέλλον που θα το ορίζουμε εμείς και όχι κάποιοι άλλοι που για δεκαετίες μας ζημίωσαν», «Ναι ή όχι σε ένα καλύτερο μέλλον»;

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στην Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο, λέγοντας πως «βαραίνουν όλους εκείνους που σιώπησαν. Εκείνους που ήθελαν να είναι αρεστοί στο σύστημα, καθόλου χρήσιμοι όμως για το λαό και τον τόπο. Εκείνους που δεν παρήγαγαν έργο, παραβαίνοντας τις υποσχέσεις που ανέλαβαν. Εκείνους που επιλέγουν να παίξουν με επικοινωνιακά τερτίπια και όχι με ουσιαστικά επιχειρήματα. Όλους εκείνους, τους μικρούς άρχοντες, τους μικρούς Δράκους, που με τη σιωπή και την ανοχή τους στην εξουσία, μπορεί να εξασφάλισαν την πολιτική τους σταδιοδρομία, αλλά οδήγησαν στην πραγματικότητα τον τόπο στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο είναι το οδυνηρό αποτέλεσμα των δικών τους αναποτελεσματικών ιδιοτελών πολιτικών, της επιλογής τους να μιλούν με ψέματα και όχι με αλήθειες, της δικής τους διαχρονικής σιωπής και αβουλίας. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και της δικής τους διαφθοράς».

Κάλεσε σε συστράτευση μέσα από την υπέρβαση του συστήματος. «Η αλλαγή είναι η υπέρβαση. Υπέρβαση του εαυτού μας και του συστήματος. Έχει κόστος. Έχει τίμημα. Το τίμημα για τους πολίτες είναι ότι πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το καινούριο. Το τίμημα για εμάς είναι η νέα μεγάλη σύνθεση που καλούμαστε να εκφράσουμε πολιτικά. Η δική μου θέση είναι σαφής. Εκφράζεται με συνέπεια από την πρώτη μέρα που κατέβηκα στην πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως «ως πολιτικός, ήμουν ασυμβίβαστος. Ως υπουργός παρέμεινα ασυμβίβαστος. Σήμερα, θα παραμείνω ασυμβίβαστος, απέναντι στην διαφθορά, στο πολιτικό ψέμα και ταυτόχρονα δημιουργικός. Η αντιπαράθεση οφείλει να γίνεται με πολιτικούς όρους στη βάση συγκεκριμένης πρότασης. Όχι με ύβρεις, ειρωνείες ή με χαμερπείς χαρακτηρισμούς».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών για το συνδυασμό με τη φράση - στόχο και στρατηγική: «Μπορούμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και υποσχέθηκε πως «θα φτιάξουμε μαζί το φωτεινότερο μέλλον μας».

Από το Θάρρος

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Γαργαλιάνων

Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, θα τελεστούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γαργαλιάνων της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας".
Ο υποψήφιος Δήμαρχος - γιατρός Δημήτρης Σωτηρόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό - μήνυμα νίκης και θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων καθώς και των υποψηφίων Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων.

Δήμος Τριφυλίας - Δήμος για όλους!

Όλοι μαζί νικάμε! Όλοι μαζί αλλάζουμε σελίδα στην Τριφυλία!



Ολόκληρη η χθεσινή συζήτηση των τριών υποψηφίων Δημάρχων Tριφυλίας στο κανάλι Best Καλαμάτας

Συζήτηση στην εκπομπή Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κανάλι BEST Καλαμάτας με την συμμετοχή και των τριών υποψηφίων Δημάρχων Τριφυλίας κ.κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου, Κώστα Κόλλια και Σαράντου Κουκούμη.
Την εκπομπή συντόνισε ο κ, Θέμης Κανελόπουλος.

Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να .......

ακούσετε με ήχο ολόκληρη μέσα από τρία αρχεία (Μέρος 1ο, Μέρος 2ο Μέρος 3ο) την συζήτηση και να διαμορφώσετε γνώμη για τους τρεις υποψηφίους.

Κατεβάστε την συζήτηση από εδώ

Ανακοίνωση του συνδυασμού Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη

1. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
2. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ............

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ

7.00 μ.μ. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο των Γαργαλιάνων.

7.45 μ.μ. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο των Φιλιατρών.

8.30 μ.μ. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της Κυπαρισσίας.



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10/2010 ώρα 8.30 μ.μ.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2010 ώρα 6.00 μ.μ.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: ΤΡΙΤΗ 26/10/2010 ώρα 8.00 μ.μ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ
ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
5.30 μ.μ. Αγαλιανή
6.00 μ.μ. Πρόδρομος
6.30 μ.μ. Βανάδα
7.00 μ.μ. Σιδηρόκαστρο
8.00 μ.μ. Αυλώνα
9.00 μ.μ. Πλατάνια

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Το Σάββατο το πρωί στις 9.00 η ώρα ο κ. Κώστας Κόλλιας μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά της Κυπαρισσίας.

6.00 μ.μ. Καλό Νερό
7.00 μ.μ Ελαία
7.45 μ.μ. Καρυές

8.30 μ.μ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Την Κυριακή το πρωί στις 10.00 η ώρα ο κ. Κώστας Κόλλιας μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά του Κοπανακίου.

6.00 μ.μ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

7.00 μ.μ. Ο Πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο των Γαργαλιάνων

7.45 μ.μ. Ο Πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο των Φιλιατρών

8.30 μ.μ. Ο Πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της Κυπαρισσίας

Η ομιλία Σωτηρόπουλου στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του συνδυασμού στην Κυπαρισσία

Αιδεσιμότατοι ιερείς

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στην Κυπαρισσία.

Σας καλωσορίζω, όπως με καλωσορίσατε κι εσείς και με εμπιστευθήκατε να ηγηθώ της παράταξής μας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ».

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και που μου δείχνετε.

Κάνατε ήδη πράξη την μεγάλη προσπάθεια .........

για το δήμο Τριφυλίας, ξεπερνώντας τοπικιστικές και στείρες αγκυλώσεις.

Σας καλώ να κάνουμε ένα δυνατό και ευγενή αγώνα για την νίκη.

Για την νίκη του συνδυασμού μας.

Ενός συνδυασμού πραγματικά ανεξάρτητου και καθαρά αυτοδιοικητικού.

Ενός συνδυασμού που προήλθε μέσα από την συμμετοχή πλατιών αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Τριφυλίας.

Ο Καλλικράτης μας ένωσε σχεδόν όλους τους Τριφύλιους.

Ο Δήμος Τριφυλίας είναι πλέον πραγματικότητα.

Σ’ αυτή την μεγάλη αλλαγή της αυτοδιοίκησης δεν μπορούσαμε να απουσιάσουμε.

Όχι μόνο δεν μπορούσαμε να απουσιάσουμε, αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη να διεκδικήσουμε την οργάνωση και την διοίκηση του νέου δήμου μας.

Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν βαθιά τα θέματα της αυτοδιοίκησης και που είναι γνωστή η προσφορά τους.

Η συμμετοχή στον συνδυασμό μας όλων των έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών της Τριφυλίας είναι εγγύηση για τη νίκη, τη διοίκηση και την ανάπτυξη της Τριφυλίας.

Είναι μεγάλο το εγχείρημα.

Υπάρχει η θέληση και η εμπειρία όλων μας και θα πετύχουμε να κάνουμε το δήμο Τριφυλίας έναν από τους πιο δυναμικούς και πιο όμορφους δήμους της χώρας μας.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου μας είναι τεράστιες.

Συντηρητικές και μίζερες πολιτικές κολλημένες στο χθες, δεν κατάφεραν να δώσουν την αναπτυξιακή πνοή σε κάθε περιοχή.

Η Τριφυλία είναι από τις περιοχές με την μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή και εισόδημα στη χώρας μας.

Η Τριφυλία είναι περιοχή με ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, που περιμένουν αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας.

Η Νέδα, οι πανέμορφες παραλίες μας από την Ελαία μέχρι του Ρωμανού, οι ορεινοί όγκοι με την ιδιαίτερη ομορφιά τους, οι ιστορικές εκκλησίες και τα κάστρα, περιμένουν την ανάδειξή τους και την προβολή τους προκειμένου να γίνουμε πόλος έλξης για έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το αναπτυσσόμενο λιμάνι της Αρκαδιάς και η παγκοσμίου εμβέλειας τουριστική μονάδα των Γαργαλιάνων στου Ρωμανού, μπορούν να χαρακτηριστούν ως δύο πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης και όχι μόνο.

Οι πολίτες της Τριφυλίας απαιτούν καλύτερες μέρες.

Απαιτούν αυτά που για άλλους θεωρούνται αυτονόητα.

Απαιτούν να έχουν δρόμους, καθαριότητα, νερό, βιολογικούς καθαρισμούς, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και απαιτούν να έχουν καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του δήμου τους.

Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο Καλλικράτης συνοψίζεται σε δύο κυρίως σημεία

1. στην δυνατότητα του δήμου να σχεδιάζει και να υλοποιεί μικρά και μεγάλα, άμεσα και μακρόπνοα έργα, έχοντας πλήρη επάρκεια.

2. Φέρνει την διοίκηση κοντά στον πολίτη με πλήρη διαφάνεια σ’ όλες τις δραστηριότητές του.

Με τον Καλλικράτη η αυτοδιοίκηση αποκτά πραγματική αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση που είχε μέχρι τώρα.

Ο δήμος αναβαθμίζεται σε επίπεδο παλιάς νομαρχίας, παίρνοντας σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες και υπηρεσίες απ’ αυτήν.

Ο φόβος του μεγάλου και του άγνωστου (όπως λένε αυτοί που δεν γνωρίζουν) είναι αδικαιολόγητος .

Ο μεγάλος δήμος είναι ισχυρός.

Ο μεγάλος δήμος έχει μεγαλύτερες δυνατότητες.

Ο μεγάλος δήμος μπορεί να αναπτύξει την ευρεία περιοχή που δεν μπόρεσαν οι μικροί δήμοι.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει τοπικό χαρακτήρα.

Δεν νοείται ανάπτυξη μιας πόλης ενώ η άλλη δίπλα βρίσκεται στάσιμη ή οπισθοδρομεί.

Όλοι οι πολίτες της Τριφυλίας έχουν και πρέπει να έχουν κοινή πορεία και κοινή μοίρα.

Δεν υπάρχουν βόρειοι και νότιοι.

Δεν υπάρχουν πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας.

Δικαιούνται όλοι ένα καλύτερο μέλλον και μπορούν να το κατακτήσουν παρέα.

Πρέπει να σταματήσουν πλέον οι στείρες τοπικιστικές αντιθέσεις και ιδεοληψίες.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα, μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η αγάπη όλων μας για τον τόπο μας πρέπει να μας ενώνει. Τίποτα δεν έχει να χωρίσει ο συμπολίτης μας Γαργαλιανιώτης με τον Φιλιατρινό, τον Κυπαρίσσιο, τον Καλονερίτη ή τον Κοπανακέο.

Είμαστε όλοι συμπολίτες με τα ίδια σχεδόν προβλήματα και παλεύουμε όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ.

«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΦΩΝΕΣ.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας απόψε εδώ και σας καλώ σε δυναμικό και συνεχή αγώνα μέχρι την νίκη, για να είναι τελικά ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Εγώ υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε το δήμο μας, τις πόλεις και τα χωριά μας αντάξια της εποχής μας .

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι αντίβαρο στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Σας ευχαριστώ και είμαι σίγουρος ότι στις 8 Νοεμβρίου ΜΑΖΙ θ’ αλλάξουμε σελίδα στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ.

ΥΠΕΠΘ: αγγλικά από την πρώτη Δημοτικού

Τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας από την Α΄ δημοτικού προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου, η διδασκαλία των αγγλικών θα γίνεται με τρόπο ώστε το παιδί να προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και να μην χρειάζεται φροντιστήρια.

Στόχος του υπουργείου είναι «να ...........

τελειώνουμε με τα φροντιστήρια και την οικονομική αιμορραγία των γονιών», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε ημερίδα με τίτλο «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου».

Η αρχή θα γίνει με τα 800 ολοήμερα δημοτικά με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην Α' και Β' δημοτικού, βάσει ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος.

«Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο σχολείο θα μπορεί να δώσει τη γνώση της ξένης γλώσσας με πιστοποίηση και ο γονιός δεν θα χρειάζεται να πληρώνει χρήματα για να μάθει το παιδί του την ξένη γλώσσα, που είναι απολύτως αναγκαία στη σημερινή εποχή», κατέληξε η υπουργός.

Στην ημερίδα αναφέρθηκε ότι -βάσει έρευνας- το 92% των Ελλήνων θεωρούν αναγκαία τη χρήση της ξένης γλώσσας και ιδιαίτερα της Αγγλικής.

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν παίρνουμε νέα μέτρα»

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας»

Δεν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ούτε θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

Μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργανώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε:
«Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να .........

υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι στο εξής το βάρος θα πέσει στις πολιτικές που μειώνουν τη σπατάλη στο δημόσιο και σε όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

«Κάνουμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει πετύχει ποτέ χώρα σε έναν χρόνο, οι θυσίες πιάνουν τόπο ήδη αναγνωρίζεται ότι καταφέραμε αυτό που θεωρείτο μέχρι πριν λίγους μήνες ακατόρθωτο».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ήδη αναγνωρίζεται ότι καταφέραμε αυτό που θεωρούνταν ακατόρθωτο. Αυτό -παρά τον πόνο που όλοι αισθανθήκαμε- πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, ότι όταν βάζουμε ένα στόχο μπορούμε να τον εκπληρώσουμε και να τον πετύχουμε».

«Πρωτόγνωρες θυσίες»

Παραδέχθηκε επίσης ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού ήταν πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς», αλλά - όπως είπε- είναι αυτές που εγγυώνται την έξοδο από την κρίση.

«Στόχος η νέα επιχειρηματικότητα»

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πρακτικές ανατρέποντας την πεπατημένη των άστοχων επιδοτήσεων, την έλλειψη αναπτυξιακού οράματος», υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, προτεραιότητα του υπουργείου είναι να χτίσει μια νέα προσέγγιση στα πράγματα εντάσσοντας το επιχειρείν στην καρδιά μιας συνολικής ατζέντας για τη νέα γενιά.

«Στόχος είναι να αυξήσουμε την νεανική και τη νέα, καινοτόμα επιχειρηματικότητα, την επιχειρηματικότητα ευκαιρίας, να δώσουμε κίνητρα στους νέους να επιχειρήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ

Αντισυνταγματική η απόφαση για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία

Aντισυνταγματικές, βάσει του άρθρου 24, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 2545/1997, οι οποίες επιτρέπουν τον καθορισμό Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε περιοχή για την οποία δεν υφίσταται προηγουμένως χωροταξικό σχέδιο.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οικοπεδούχοι ..........

των περιοχών Ρωμανού και Πύλου Μεσσηνίας και ζητούσαν την ακύρωση τής από 11.10.2004 απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικού εμβαδού 260.336,73 τ.μ., υπέρ και με δαπάνες την ανώνυμης εταιρείας "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.", στις περιοχές Ρωμανού και Πύλου του Νομού Μεσσηνίας, για τη δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).

Σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση, έγιναν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις έκτασης 17 στρεμμάτων, ενώ στην περιοχή αυτή ο επιχειρηματίας Βασ. Κωνσταντακόπουλος έχει κατασκευάσει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλειστά τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα της χώρας

Δυο 3ημερες απεργίες αποφάσισαν τα σωματεία των καπνοπωλών Ελλάδος που συγκεντρώθηκαν στην Λάρισα.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα της χώρας την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Ενώ η δεύτερη απεργία ορίστηκε ..........

για τις 29,30, και 31 Οκτωβρίου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.