Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Χωμάτινο Sprint Φιλιατρών 30-31 Οκτωβρίου 2010

--Χωμάτινο Sprint Φιλιατρών

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σε χωμάτινη διαδρομή που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Φιλιατρών και έχει μήκος 10km περίπου.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου από 14:00 έως 17:00 στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

Η πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών στις 20:00.

Η εκκίνηση του αγώνα, θα γίνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 10:00 3,5χλμ πριν την είσοδο του χωριού Χριστιανούπολη. Ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές στις 09:00.

Η απονομή θα γίνει στην κεντρική .........

πλατεία Φιλιατρών όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Για πληροφορίες δείτε το Blog της λέσχης καθώς και την ομάδα στο Facebook

http://www.almafiliatron.blogspot.com/

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_169678439715195#!/home.php?sk=group_169678439715195&ap=1

Η ομιλία του κ. Κώστα Κόλλια στην Αθήνα.

Την προεκλογική του ομιλία προς τους Τριφύλιους της Αθήνας πραγματοποίησε χτες Πέμπτη 21/10/10 ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας με το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Κώστας Κόλλιας. Η ομιλία έγινε στο ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ, στην Ομόνοια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός μικρού βιογραφικού του Κώστα Κόλλια από την Άντζελα Βασιλοπούλου σε μια προσπάθεια οι προσκεκλημένοι να γνωρίσουν την πολύπλευρη προσωπικότητα του Κώστα Κόλλια και την πορεία του στην πολιτική, το συνδικαλισμό, τα γράμματα, τα Τριφυλιακά πράγματα.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι δήμαρχοι .........

Αυλώνας, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τη νέα πραγματικότητα που πρόκειται να διαμορφωθεί με τη συνένωση των πέντε σημερινών Δήμων και της κοινότητας Τριπύλας στον ενιαίο Δήμο Τριφυλίας και τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Στη συνέχεια ο κ. Κόλλιας πήρε το λόγο και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει για Δήμαρχος Τριφυλίας, ανέπτυξε τις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού του, ανέφερε τη θέση του απέναντι στον σχέδιο Καλλικράτης και αναφέρθηκε σε προγραμματικές θέσεις και στόχους του προγράμματός του. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, την αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Τελειώνοντας ζήτησε τη στήριξη και τη ψήφο των παρευρισκομένων και τους προέτρεψε να κατέβουν στη Τριφυλία και να ψηφίσουν τονίζοντας ότι η αποχή δε δίνει καμία απάντηση στα προβλήματα που υπάρχουν.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΑΚΡΟΠΟΛ το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Κόλλια διακόπτοντάς τον πολλές φορές με τα χειροκροτήματά του. Ανάμεσά τους ήταν ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό, ο Κώστας Ταυρής αναπληρωτής συνδικαλισμού, ο Κώστας Σμυρλής αναπληρωτής γραμματέας των κομματικών οργανώσεων δημόσιου τομέα, ο Αντώνης Μπιρμπιλής υπεύθυνος των κομματικών οργανώσεων ιδιωτικού τομέα, ο Δημήτρης Κοντός πρώην γραμματέας συνδικαλισμού, πολλοί πρόεδροι και μέλη τριφυλιακών συλλόγων ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος των εν Αθήναις Φιλιατρινών Νίκος Βορρές.

Εκτός από τους τρεις εν ενεργεία δημάρχους παρών ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος. Την εκδήλωση παρακολούθησε και σύσσωμο το ΔΣ της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας. Ο κ. Κόλλιας συνοδευόταν από πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του συνδυασμού Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη

Λόγω της αλλαγής του προγράμματος της επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή μας αλλάζει και το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010.

Η επίσκεψη του κ. Κόλλια και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Κοπανάκι την Κυριακή το πρωί δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ...........

βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο της Κυπαρισσίας στις 10.30.
Στις 11.00 θα βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο των Φιλιατρών και στις 12.00 στο εκλογικό κέντρο των Γαργαλιάνων.

Αλλάζει επίσης και ο χρόνος των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου των Γαργαλιάνων τα οποία θα γίνουν στις 7.00 μ.μ..
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Κυπαρισσίας θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί το Σάββατο 23/10/10 στις 8.30 μ.μ. και των Φιλιατρών την Τρίτη 26/10/10 στις 8.00 μ.μ.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του συνδυασμού ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Πρόγραμμα επισκέψεων του κ. Σωτηρόπουλου.

Ανακοινώθηκε από τον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας το πρόγραμμα επισκέψεων του υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:......

Σάββατο 23 Οκτωβρίου
Από ώρα 6 το απόγευμα: Φλόκα, Πύργο Τριφυλίας, Μουζάκι, Λεύκη, Τραγάνα, Μαραθούπολη.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Από ώρα 6 το απόγευμα: Φαρακλάδα, Σπηλιά, Αρμενιοί, Στασιό, Ξηρόκαμπος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ θα τελεστούν τα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας" στους Γαργαλιάνους.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό θα αναφερθεί στις θέσεις του συνδυασμού για τον Δήμο Τριφυλίας και θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων καθώς και των υποψηφίων Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων.

Απόφαση ΥΠΟΙΚ για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Στη δημοσιότητα δόθηκε απόφαση του ΥΠΟΙΚ για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

Διά συμψηφισμού με το φόρο εκροών η επιστροφή

Η επιστροφή που προβλέπεται από ............

τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του ίδιου άρθρου, οι οποίοι πωλούν αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή τα εξάγουν ή τα παραδίδουν σε άλλο κράτος – μέλος, πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο από τις ανωτέρω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Στην περίπτωση που για την δραστηριότητα αυτή προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, επιστρέφεται με την απόφαση 1060481/4643/810/Α0014/ΠΟΛ1073/21.07.04.

Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της παραγράφου 2 του άρθρου 41, του Κώδικα ΦΠΑ, το οποίο εκδίδεται για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη του ειδικού καθεστώτος, ορίζεται όπως το υπόδειγμα της απόφασης.

Το ανωτέρω ειδικό στοιχείο εκδίδεται θεωρημένο, για κάθε παράδοση. Στην περίπτωση που έχουν εκδοθεί Δελτία Αποστολής, μπορεί να εκδίδεται ανά εβδομάδα, δεκαήμερο, δεκαπενθήμερο, ή μήνα, για τις παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός των χρονικών αυτών διαστημάτων. Στην περίπτωση που το εν λόγω στοιχείο εκδίδεται κάθε μήνα, μπορεί να εκδίδεται μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα με ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα του προηγούμενου.

Η αρίθμηση του ειδικού στοιχείου είναι αύξουσα προοδευτική τουλάχιστον ανά έτος. Ως δικαιολογητικό εγγραφής στο τηρούμενο βιβλίο διαφυλάσσεται στο χρόνο που προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του ΚΒΣ (π.δ.186/92).

Η αξία που αναγράφεται στο ειδικό στοιχείο είναι η κανονική αξία, όπως αυτή καθορίζεται στις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ, ήτοι η αξία που θα έπρεπε να καταβάλλει οποιοσδήποτε αγοραστής ευρισκόμενος στο ίδιο στάδιο εμπορίας αγροτικών προϊόντων, κατά το χρόνο της εν λόγω παράδοσης σε ανεξάρτητο προμηθευτή αγροτικών προϊόντων, υπό συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού, προκειμένου να αποκτήσει τα εν λόγω αγροτικά προϊόντα (μέση τιμή χονδρικής). Η αξία αυτή αποτελεί και το κόστος των πωληθέντων αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής.

Για τις επιστρεφόμενες ποσότητες αγροτικών προϊόντων στην αγροτική εκμετάλλευση, στην περίπτωση που το ειδικό στοιχείο εκδίδεται για κάθε παράδοση, εκδίδεται ειδικό στοιχείο με αρνητικό πρόσημο.

Ειδικά για τον πρώτο μήνα εφαρμογής γίνεται δεκτό, σε όσες περιπτώσεις δεν έχει εκδοθεί το ειδικό στοιχείο για κάθε παράδοση, να εκδοθεί συνολικά για όλες τις παραδόσεις έως 15 Νοεμβρίου 2010 με ημερομηνία 31.10. 2010.

Η απόφαση Π.6793/647/7.10.1986 καταργείται και η παρούσα ισχύει από την έκδοσή της.

Ναυτεμπορική

Microsoft: 240 εκατομμύρια άδειες Windows 7 πουλήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο

Η Μicrosoft ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει μέσα σε έναν χρόνο 240 εκατομμύρια άδειες Windows 7, κάτι που σημαίνει πως είναι το πιο γρήγορα πωλούμενο λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα. Τα Windows 7 κλείνουν έναν χρόνο κυκλοφορίας αύριο 22 Οκτωβρίου.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, τα Windows 7 τρέχουν στο 93% των νέων υπολογιστών και στο 17% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο (η πηγή είναι οι μετρήσεις της Net Applications που εκδόθηκαν την 1η Οκτωβρίου), δήλωσε ο Βrandon LeBlanc στο blog των Windows.

"Έξι μήνες μετά την κυκλοφορίας τους .........

τα Windows 7 κυκλοφορούσαν στα προϊόντα του 100% των κατασκευαστών που συνεργαζόμαστε. Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία των Windows Vista το ίδιο νούμερο ήταν στο 70%."

Μόλις τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, είχε πωλήσει 60 εκατομμύρια άδειες. Κάτι που σημαίνει πως ο ρυθμός πωλήσεων μένει σταθερός.

Παρά τα μικρά κέρδη του Mac OS X και των λειτουργικών συστημάτων Linux, η Μicrosoft καταφέρνει και διατηρεί μερίδιο πάνω από το 90% των λειτουργικών συστημάτων σε σύνολο 1.4 δισεκατομμύρια υπολογιστές σε όλο το κόσμο. Ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο μερίδιο αγοράς στα κινητά τηλέφωνα και τα tablets.

Από το Techspot

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ !

Αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ της sfedona.gr

«Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του - υποστηριζόμενου και από το ΠΑΣΟΚ - υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καταφέρθηκε με χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας.

Αιτία της επίθεσης του κατά του ........

κ. Τατούλη ήταν το γεγονός ότι ενώ είχε ανακοινωθεί από το ΠΑΣΟΚ στις 15 Οκτωβρίου ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με το συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος”, ο επικεφαλής του συνδυασμού τοποθέτησε τελικά στη θέση του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , γιατρό Βαγγέλη Γιαννακούρα,

Στην επιστολή του ο κ. Μπαρούτσας χαρακτηρίζει τον Πέτρο Τατούλη μεταξύ άλλων, «Μονοκράτη», «Πέτρο τον Α΄», «πολιτικάντη» και «γυρολόγο της πολιτικής», ο οποίος, όπως αναφέρει, «αφού πήρε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από παρακάλια και όρκους τιμής που έδωσε», τώρα δεν τον αποδέχθηκε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και με τη στάση του αυτή απαξιώνει όχι τον ίδιο, αλλά το ΠΑΣΟΚ»

Έτσι περιέγραψε το γνωστό site της αυτοδιοίκησης.gr την υπόθεση Μπαρούτσα στην Αρκαδία που έχει ανάψει φωτιές σε όλη την Πελοπόννησο.

Η έκρηξη αυτή του προέδρου της ΤΕΔΚ που μυρίζει «μπαρούτι» όπως αντιλαμβάνονται οι πάντες οφείλεται όχι σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις των δύο ανδρών αλλά αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι ο κ.Μπαρούτσας δεν επιλέχθηκε από τον Πέτρο Τατούλη ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Αρκαδία. Στο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας αυτό ονομάζεται «προσωπικό συμφέρον» ή «ιδιοτέλεια»!
Είναι μάλιστα δεδομένο ότι όταν αυτές οι εκρήξεις σημειώνονται κατόπιν εορτής και εκ των υστέρων , τότε το πιο πιθανό είναι ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα !
Και το πρώτο μεγάλο ερώτημα που δημιουργήθηκε τουλάχιστον σε εμάς είναι «ότι αφού ο Πέτρος Τατούλης διαθέτει όλα αυτά το κοσμητικά επίθετα που του καταλογίζει ο κ.Μπαρούτσας,τότε γιατί ο δήμαρχος Τρικολώνων ήθελε τόσο διακαώς να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του;
Επιθυμεί ποτέ κανείς να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ενός υποψήφιου Περιφερειάρχη που είναι «Μονοκράτης» , Πέτρος Α΄» κ.λ.π ;

H sfedona.gr επικοινώνησε λοιπόν με αρκετούς φίλους από την Αρκαδία τόσο αυτοδιοικητικούς , όσο και γνωστά στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας της Αρκαδίας για να πληροφορηθεί περισσότερα πράγματα για το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, αλλά και για το ποιος είναι ο Γιώργος Μπαρούτσας που φυσικά στην ευρύτερη Πελοποννησιακή κοινή γνώμη είναι άγνωστος !

Όντως η διαπίστωση είναι ότι έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες πολύ φασαρία με το ζήτημα του προέδρου της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και Δημάρχου Τρικολώνων, Γιώργου Μπαρούτσα, ο οποίος όπως προαναφέραμε επιθυμούσε διακαώς να είναι αντιπεριφερειάρχης με τον κ. Τατούλη για το νομό Αρκαδίας. Επειδή λογικό είναι κάποιοι να τρίβουν τα χέρια τους με τη σημερινή επιστολή- καταπέλτη του κ. Μπαρούτσα εναντίον του κ. Τατούλη, εμείς μετά από το ρεπορτάζ που κάναμε μάθαμε διάφορα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία και σας παραθέτουμε:
Σε όλη την Αρκαδία γενικότερα και όχι μόνο στην Τρίπολη , ο κ. Μπαρούτσας φαίνεται να αποχωρεί από το στίβο της αυτοδιοίκησης, όχι με την καλύτερη εικόνα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
Θεωρείται άνθρωπος των « συμφερόντων», που τα είχε καλά με όλους και πάντοτε επεδίωκε την προσωπική του προβολή και να αποκομίσει ίδια οφέλη.

Πάει περίπου ενάμισης χρόνος από τότε που η Αρκαδική κοινωνία είχε ξεσηκωθεί εναντίον του Μπαρούτσα όταν δημοσιοποιήθηκε το ΦΕΚ διορισμού της συζύγου του από τον τότε υπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνέχεια, ο κ. Μπαρούτσας μεθόδευσε την ταυτόχρονη απόσπαση της συζύγου του σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ !
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή των Αρκάδων συμπολιτών του. Οι μεν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, εξοργίστηκαν επειδή αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Μπαρούτσας, από τον σκληρό πυρήνα του κινήματος, είχε γνωριμίες σε όλους τους χώρους και προωθούσε τα προσωπικά του συμφέροντα.
Οι δε ψηφοφόροι της ΝΔ ακόμη και σήμερα λένε ότι «δεν μπορούμε εμείς να ψηφίζουμε ΝΔ για να διορίζει ο Μπαρούτσας τη γυναίκα του»!

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό τα αρνητικά σχόλια για τον κ. Μπαρούτσα πολλαπλασιαζόντουσαν , με κορυφαίο το κλίμα άρνησης και πανικού που επικράτησε στην Αρκαδία, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος άρχισε να κυκλοφορεί την φήμη ότι θα ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι γνωστά κορυφαία στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι με τον Μπαρούτσα ο Τατούλης θα είχε μεγάλο πρόβλημα.
Όσο ο κ. Τατούλης δεν υπέκυπτε στις πιέσεις του κ. Μπαρούτσα, ο τελευταίος άρχισε να χάνει εμφανώς την ψυχραιμία του. Στην Τρίπολη είναι κοινό μυστικό, οι επιθέσεις που εξαπέλυε σε παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έφερναν σθεναρές αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του. Ενδεικτικά αναφέρουμε γεγονός -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ μας- κατά το οποίο ο κ. Μπαρούτσας επιτέθηκε σε κορυφαίο στέλεχος του κ. Ρέππα και μάλιστα δεν δίστασε να τον «καταπτύσει» στο πρόσωπο. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις λέγεται ότι καταγράφηκαν και βιαιοπραγίες. Υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες, με πιο ηχηρή αυτή του κ. Ιωάννη Λαγού, οικονομολόγου και δημοτικού συμβούλου, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Μπαρούτσα ότι τον έσπρωξε και του έσπασε το δημοσιογραφικό του κασετόφωνο, επειδή δεν ήταν σύμφωνος με την υποψηφιότητά του.

Απόφοιτος του δημοτικού σχολείου, ο κ. Μπαρούτσας εργάστηκε για χρόνια σε νυκτερινά μαγαζιά. Ως δήμαρχος Τρικολώνων (έπαιρνε πράγματι το 70% των 1000 περίπου ψηφοφόρων του Δήμου του, ο οποίος δεν θεωρείτε και τεράστιος αριθμός ) .
Ο κ. Μπαρούτσας θεωρείτο πράγματι επιτυχημένος αφού οι διασυνδέσεις του του εξασφάλιζαν πάντοτε επιδοτήσεις.
Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε και ο ίδιος ο κ. Τατούλης του είχε εξασφαλίσει ενισχύσεις για την Στεμνίτσα.
Ακόμη ένα γεγονός που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το προφίλ του κ. Μπαρούτσα δεν είναι ο λεγόμενος άνθρωπος της διπλανής πόρτας, αφού οι συντοπίτες του τον θεωρούν «παράγοντα» και «υπερόπτη.»

Αυτά όλα τα γνώριζε ο κ. Τατούλης προτού αρνηθεί κάθετα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, προτείνοντας του ωστόσο θέση περιφερειακού συμβούλου, την οποία ο κ. Μπαρούτσας δεν αποδέχτηκε -για όσους δεν το γνωρίζουν- !
Εμείς πάντως θεωρούμε ότι ο κ.Πέτρος Τατούλης είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί καλύτερα από τον καθένα να σταθμίσει τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας αυτών των εξελίξεων.
Φανταστείτε όμως μπροστά σε τι αδιέξοδο θα ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης αν ο κ. Μπαρούτσας είχε καταφέρει να επιβάλλει τον εαυτό του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ , δεν δείχνει με όσα διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ μας να είναι διατεθειμένο να πάρει θέση στην κατάσταση, φοβούμενο ίσως τις απρόβλεπτες αντιδράσεις του κ. Μπαρούτσα και αφήνει τον Τατούλη να βγάλει μόνος το φίδι από την τρύπα.

Sfedona.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.