Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Α1 Μπάσκετ: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 108 - 61. Τον διέσυρε αλύπητα.

Τον διασυρμό με 108-61 γνώρισαν οι πέντε ξένοι παίκτες του ΠΑΟΚ (Γκρέι, Μάρσαλ, ΜακΓκραθ και Γκετσέβσκι) από τον πλήρη πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν με όλα τους τα «όπλα» με αποτέλεσμα να πάρουν μία από τις πιο εύκολες νίκες της ιστορίας τους.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είχε ..........

τη δυνατότητα ούτε μίας αλλαγής μέσα στο παιχνίδι και έτσι έβγαλε όλο το ματς με τους παίκτες που το ξεκίνησε. Στόχος των «ασπρόμαυρων» ήταν απλά να αρχίσει και να τελειώσει κανονικά ο αγώνας ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενη τιμωρία και αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση που δεν συμπλήρωναν πεντάδα.

Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές της ομάδας με μπροστάρη τον αρχηγό τους και πρόεδρο του ΠΣΑΚ Λάζαρο Παπαδόπουλο μπήκαν στο γήπεδο με πολιτικά και κάθισαν στο κέντρο του παρκέ πριν τους απομακρύνει η αστυνομία. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ χειροκρότησε τους απεργούς αποδοκιμάζοντας παράλληλα τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Το σκορ μιλάει από μόνο του. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχαν το... δικαίωμα να αντιμετωπίσουν με χαλαρότητα το παιχνίδι εν όψει της αναμέτρησης της προσεχούς Πέμπτης με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Έτσι, έπαιξαν σαν να αντιμετώπιζαν έναν πλήρη ΠΑΟΚ και τον... τιμώρησαν χωρίς να φταίει.

Από την αρχή μπήκαν δυνατά και έτσι φυσιολογικά ανέβαινε με... γεωμετρική πρόοδο μέχρι το +32 του πρώτου ημιχρόνου (21-10, 37-16, 49-18, 54-22). Ο «Ζοτς» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε ούτε φάουλ να κάνει υπό τον κίνδυνο αποβολής (μόλις 5 φάουλ είχε στο ημίχρονο).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη και αναμενόμενη. Με τους -θεωρητικά- παγκίτες Τέπιτς, Καλάθη και Βουγιούκα η διαφορά στο σκορ συνέχιζε να μεγαλώνει (74-33 στο 25'52'', 87-37 στο 30'17''). Στο 36' ο Νικ Καλάθης με έμμεσο τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά φέτος πάνω από τους 100 πόντους (101-46) πριν το τελικό 108-61.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-22, 84-37, 108-61

Από το gazzetta.gr

Το απόλυτο "μπάχαλο" στην Α1

Λίγες ώρες απομένουν για το πρώτο τζάμπολ(;) της χρονιάς και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα γίνει. Οι παίκτες των περισσότερων ομάδων έχουν δηλώσει ότι θα απεργήσουν την ώρα που οι ΚΑΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα αγωνιστούν.

Μέσα στην εβδομάδα φάνηκε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των παικτών, εντούτοις την Παρασκευή ο ΠΣΑΚ ανακοίνωσε τη συνέχιση της απεργίας.

Στο πλευρό του τάχθηκαν, αρχικά οι ...........

παίκτες 9 ομάδων που με κοινή δήλωση τους στήριξαν την απεργία. Αυτές ήταν οι: Πανιώνιος, Μαρούσι, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Άρης, Κολοσσός, ΑΕΚ, Καβάλα και Ηλυσιακός.

Λίγο αργότερα ο Ίκαρος ενημέρωσε ότι θα κετέβει με όλους τους παίκτες κάτι που είχε κάνει από την Πέμπτη και ο Πανελλήνιος ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και το Περιστέρι.

Οι παίκτες της ΑΕΚ αν και αρχικά δήλωναν ότι θα απεργήσουν μόλις ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Ίκαρου Καλλιθέας, φαίνεται ότι άλλαξαν ρότα αφού δεν θέλουν να χάσουν ένα σημαντικό ματς στα χαρτιά.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορεί να μην έχουν τοποθετηθεί επίσημα αλλά πρόθεση τους είναι να αγωνιστούν. Άγνωστο αν θα δώσουν το παρών οι Έλληνες παίκτες ή αν θα κατέβουν μόνο οι ξένοι και οι έφηβοι.

Με αυτά τα δεδομένα, παραθέτουμε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής.

Σάββατο 23/10

17.00: Άρης-Ολυμπιακός (NOVA)

Οι παίκτες του Άρη έχουν δηλώσει ότι θα απεργήσουν αλλά η ομάδα κάλεσε τον κόσμο να πάει στο Αλεξάνδρειο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με πλήρη σύνθεση, εκτός του τραυματία Τεόντοσιτς.

17.00: Καβάλα-Ηλυσιακός

Οι παίκτες και των δύο ομάδων στηρίζουν την απεργία.

19.00: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΕΤ-1)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως και περιμένουμε να δούμε τη στάση θα τηρήσουν. Είναι πιθανό πάντως να παίξουν. Αντίθετα οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα κατέβουν με πολιτικά.

Κυριακή 24/10

16.30: ΑΕΚ-Ικαρος Καλλιθέας (NOVA)

Οι δύο ομάδες αναμένεται να παίξουν κανονικά.

17.00: Ηρακλής-Πανελλήνιος

Ο Πανελλήνιος θα ανέβει πλήρης στη Θεσσαλονίκη ενώ οι παίκτες του Ηρακλή δηλώνουν ότι θα απεργήσουν.

17.00: Κολοσσός-Περιστέρι (ΕΤ-1)

Οι παίκτες και των δύο ομάδων αναμένεται να απεργήσουν.

19.00: Πανιώνιος-Μαρούσι

Οι παίκτες και των δύο ομάδων αναμένεται να απεργήσουν.

Πρώτη εκδήλωση για την παρουσίαση του Δημοτικού Ωδείου Κυπαρισσίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" στην Κυπαρίσσια η πρώτη συναυλία και συνάμα η 1η εκδήλωση παρουσίασης του Δημοτικού Ωδείου Κυπαρισσίας. Πρόκειται για ένα νέο πολιτιστικό θεσμό ο οποίος φιλοδοξεί να προσφέρει μουσική Παιδεία στην περιοχή μας με έμφαση την μουσική δημιουργία αλλά και συνεργασία με άλλα Δημοτικά Ωδεία όπως εκείνο της Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ...........

κομμάτια από γνωστούς Έλληνες δημιουργούς και οι γονείς των μαθητών χειροκρότησαν την παρουσία των παιδιών που έλαβαν μέρος καθώς πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση οι μαθητές του Ωδείου παρουσίασαν σε ένα μοναδικό ρεπερτόριο μουσικά κομμάτια σε κιθάρα και πιάνο! Η κατάμεστη σχεδόν αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων ήταν η πιο χειροπιαστή απόδειξη για την δουλειά που συντελείται.

Πληροφορίες για εγγραφές κύριο Παπαδήμο Νικόλαο 6957813257 η στα γραφεία του δήμου Κυπαρισσίας.

Από 100 έως 300 ευρώ το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί στο τέλος Δεκεμβρίου μαζί με τη σύνταξη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του στο Περιστέρι.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για μια πρώτη συμβολική κίνηση, καθώς οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν πληγεί περισσότερο από όλους από τα μέτρα του μνημονίου.

«Δεν λύνουμε με αυτό το μέτρο .............

το πρόβλημα, αλλά δεν τους ξεχνάμε», παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα ανέρχεται από 100 μέχρι 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα. Έτσι:

- Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

- Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

- Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί μαζί με τη σύνταξη από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Καθημερινή

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας λόγω των δημοτικών εκλογών

Αλλαγές στο πρόγραμμα αγώνων της Super League θα υπάρξουν λόγω των Δημοτικών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου της 10ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα της Σούπερλ Λίγκας, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει ως εξής:


9η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός (17:15, Νova)
Ξάνθη-Ηρακλής (17:15, NET)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30, NET)
Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα (19:30, Nova)


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

Άρης-Λάρισα 17:15, Nova)
Καβάλα-ΠΑΟΚ (17:15, Nova)
ΑΕΚ-Εργοτέλης (19:30, Nova)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30, Nova)


10η αγωνιστική

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Εργοτέλης-Ολυμπιακός (17:15, Nova)
Κέρκυρα-Ξάνθη (17:15, Nova)
Παναθηναϊκός-Λάρισα (19:30, Nova)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30, Nova)


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα (17:15, Nova)
Πανιώνιος-Ατρόμητος (17:15, Nova)
Ηρακλής-Άρης (19:30, Nova)
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (19:30, Nova)

Εν τω μεταξύ, η Κέρκυρα θα πρέπει να περιμένει άλλη μια αγωνιστική πριν να επιστρέψει στη φυσική της έδρα, λόγω των εργασιών στο εθνικό στάδιο του νησιού. Έτσι, θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολη στο παιχνίδι για την 8η αγωνιστική στο Παμπελοπονησσιακό στάδιο.

Τη Δευτέρα στις 21.00 η διακαναλική συνέντευξη του Παπανδρέου

Εφ΄ όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 21.00.

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Η συνέντευξη θα γίνει, ...........

στο στούντιο της ΝΕΤ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.