Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική προεκλογική ομιλία Πέτρου Τατούλη στην Αθήνα

Την πολική του ομιλία στην Αθήνα, παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την Πελοπόννησο, θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 19.00

INTERCONTINENTAL: Λεωφόρος Συγγρού 89-93 Στάση Μετρό: Συγγρού - Φιξ

(Κλίκ στην δίπλα πρόσκληση)



Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Με επίσκεψη στα χωριά Βρύσες Μουριατάδα και χωριά Τριπύλης συνεχίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος τις επισκέψεις του στον νέο Δήμο Τριφυλίας.

Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν από τις 6 το απόγευμα.



Στα Φιλιατρα σε λίγη ώρα ο Σαμαράς

Στα Φιλατρά θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς όπου θα επισκευθεί το εκλογικό κέντρο του κ. Κώστα Κόλλια.

Συνφωνα με το πρόγραμμα που πήραμε ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθει στις 13:00 στην Κυπαρισσία, στις 13:30 στα Φιλιατρά και στις 14 στους Γαργαλιάνους.

Απο το Τριφυλία Ισόρροπη ανάπτυξη



Κλειστά για τρίτη μέρα τα περίπτερα στα Φιλιατρά

Κλειστά παραμένουν τα περίπτερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην πόλη μας εξ αιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία των καπνοπωλών Ελλάδος.
Από αύριο Δευτέρα 25 Οκτωβρίου τα περίπτερα θα ανοίξουν κανονικά.



Σπάρτη: Ακύρωση συμμετοχής συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές

Ακυρώθηκε η συμμετοχή συνδυασμού στις εκλογές του Νοεμβρίου, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσής του στο Πρωτοδικείο.

Με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Σπάρτης που συνεδρίασε σήμερα για να επικυρώσει τους συνδυασμούς που είχαν κατατεθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο συνδυασμός του νυν νομάρχη Λακωνίας Κώστα Φούρκα, με την επωνυμία «Σπάρτη-Νέα εποχή», που έθετε υποψηφιότητα για το δήμο Σπάρτης, ακυρώθηκε με ψήφους 2-1, γιατί κατατέθηκε εκπρόθεσμα κατά 13 δευτερόλεπτα, μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Και ως εκ τούτου, ο συνδυασμός ..........

δεν θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Καθημερινή

Τα δημοσκοπικά ευρήματα για μια ανυπόστατη εκλογική αναμέτρηση

Από τον Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού της «Νέας Πελοποννήσου» εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να συγχαρούμε ή να συλλυπηθούμε τον κ. Δημήτρη Δράκο για την δημοσκοπική του επικράτηση στο Νομό Μεσσηνίας, η οποία αντικατοπτρίζει εμφανώς τους δικούς του και μόνο μύχιους πόθους. Τα προπαγανδιστικά, ανόητα και κακότεχνα πυροτεχνήματά του, αφορούν μια ανυπόστατη εκλογική αναμέτρηση. Οι νομαρχιακές εκλογές έχουν καταργηθεί, γεγονός που ο κ. Δράκος επιμένει να αγνοεί.

Η μεγάλη του αγωνία να προβάλει κάποια ............

δημοσκοπικά ευρήματα, περιορισμένης ποιότητας -αφού αφορούν αποκλειστικά έναν και μόνο νομό, χωρίς κανένα αντίκρισμα στην νέα περιφερειακή δομή-, αποδεικνύει με τρόπο περίτρανο ότι ο απερχόμενος νομάρχης δεν μπορεί να συλλάβει το νόημα της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Και είναι λογικό, αφού ο ίδιος διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι θεωρεί τον «Καλλικράτη» μια «κολοβή» μεταρρύθμιση.

Κύριε απερχόμενε Νομάρχη, στην ομιλία σας στην Τρίπολη, ασφαλής μπροστά σε ένα ακροατήριο που δεν σας γνωρίζει καθόλου καλά, είχατε το θράσος να μιλήσετε για περιφερειακό σήμα ποιότητας και πιστοποίησης για τα προϊόντα της Πελοποννήσου, όταν για 14 ολόκληρα χρόνια δεν καταφέρατε να δημιουργήσετε ενιαίο ΠΟΠ ούτε καν για την Καλαμάτα! Μιλήσατε για τις υποδομές και τα λιμάνια, όταν επί των ημερών σας ούτε ένα μεγάλο έργο δεν δρομολογήθηκε, όταν τα λιμάνια του νομού μας αντιμετωπίζουν αυτήν την σημερινή εγκατάλειψη! Μιλάτε εσείς, που σήμερα δεν αφήνετε πίσω σας ούτε μισή ώριμη μελέτη για έργα οδοποιίας, με αποτέλεσμα κανένα από τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν για τον νομό μας να μην μπορεί να ενταχθεί αύριο στο ΕΣΠΑ! Μιλάτε για ανάπτυξη, όταν τα τελευταία αυτά 14 χρόνια, η Μεσσηνία καταβυθίζεται στην ευρωπαϊκή κατάταξη! Μιλάτε τέλος, για το όραμα που διαθέτετε για την παιδεία, γνωρίζοντας εντούτοις ότι βάσει της διοικητικής μεταρρύθμισης, ελάχιστες θα είναι οι αρμοδιότητες της νέας περιφέρειας πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου σας ρωτούν κ. Δράκο:
Πώς θα υλοποιήσετε αύριο για την νέα περιφέρεια, αυτά που για χρόνια υποσχεθήκατε στον μεσσηνιακό λαό και τίποτε τελικώς δεν πράξατε;
Γιατί να σας πιστέψουμε σήμερα, όταν αποδείχτηκαν ψεύτικα τα μεγάλα σας λόγια και οι βαρύγδουπες προγραμματικές σας δηλώσεις;
Ποια είναι τα μεγάλα έργα που αφήνετε σήμερα στο νομό Μεσσηνίας, μετά από 14 χρόνια απουσίας και ευκαιριακών μικροπολιτικών;
Πώς λέτε τέλος, ότι θα υπηρετήσετε έναν νέο θεσμό, όταν εσείς πρώτος δεν πιστεύετε στη διοικητική μεταρρύθμιση;

Ας ευτυχήσετε λοιπόν, κ. Δράκο, στην εικονική πραγματικότητα που αποπειράσθε να χτίσετε και ζήστε την δική σας ανύπαρκτη εκλογική αναμέτρηση στο Νομό Μεσσηνίας για όσες ημέρες έχουν ακόμη απομείνει μέχρι την 7η Νοεμβρίου. Στην δική σας εικονική πραγματικότητα, οι πολίτες της Μεσσηνίας αντιπαραβάλουν την δική τους υπαρκτή πραγματικότητα και σας θυμούνται όλοι καλά επί τρεις διαδοχικές νομαρχιακές αναμετρήσεις να καταθέτετε τις ίδιες ακριβώς σκόρπιες σκέψεις, που σήμερα με τη γνωστή σας θρασύτητα καταθέτετε για το μέλλον της Πελοποννήσου. Η διαχρονική ανικανότητα σας να παράγετε συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο, ενισχύεται από την σημερινή, κουρασμένη, πολιτική σας παρουσία, βαθιά ετερόφωτη, βαθιά αγωνιώδη, και σαθρά υποβασταζόμενη από αλλότρια δεκανίκια.

Εμείς στη “Νέα Πελοπόννησο” εργαζόμαστε ήδη για την επόμενη ημέρα. Αυτόφωτοι, ανεξάρτητοι από κάθε είδους εξαρτήσεις, ελεύθεροι από περιχαρακώσεις, και ταυτόχρονα δημιουργικοί, αντλούμε τις δυνάμεις μας από τον λαό της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας και όλοι μαζί προετοιμάζουμε, βάσει συγκροτημένου σχεδίου, τη Νέα Πελοπόννησο.

Ντίνα Νικολάκου
Υπεύθυνη Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού


Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης

Με sms, πιο γρήγορα τα αποτελέσματα

Σε λιγότερο από 120 λεπτά από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες θα είναι τούτη τη φορά γνωστά τα επίσημα αποτελέσματα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η εταιρεία που παραδοσιακά αναλαμβάνει την ευθύνη της έκδοσης των αποτελεσμάτων (Singular Logic) επιφυλάσσεται μάλιστα να γνωστοποιήσει περίπου στις 9 το βράδυ όχι μόνον τα ακριβή ποσοστά των κομμάτων στις 13 περιφέρειες, αλλά και στους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους της χώρας. Δηλαδή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Πειραιά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Γεγονός που δεν έχει προηγούμενο σε ..........

αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς ακόμη και το 2006 σε πολλές περιπτώσεις τα ακριβή ποσοστά αποσαφηνίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (π.χ. στη Θεσσαλονίκη με το «θρίλερ» αν θα κερδίσει τον δήμο από τον πρώτο γύρο ο κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος).

Η νέα τεχνολογική μέθοδος που θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την επεξεργασία των αποτελεσμάτων είναι μια βελτιωμένη έκδοση αυτής που εφαρμόσθηκε και στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Με άλλα λόγια, η Singular θα διανείμει σε περισσότερους από 5.500 δικαστικούς αντιπροσώπους ένα ειδικό κινητό τηλέφωνο με προεγκατεστημένο λογισμικό, μέσω του οποίου οι έχοντες την ευθύνη της ψηφοφορίας θα στείλουν τα αποτελέσματα αμέσως μόλις καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια. Δηλαδή πριν αυτά φτάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω της «κλασικής» οδού (τηλεφωνική ανάγνωση, αποστολή φαξ μέσω ΟΤΕ κ.λπ.).

Σχεδόν μηδενική απόκλιση

Με απλά λόγια, οι ψήφοι μας με ένα απλό sms θα οδηγηθούν απευθείας στους υπολογιστές της εταιρείας και αμέσως μόλις συλλεγεί το 20% του δείγματος που έχει προεπιλεγεί, θα ανακοινωθούν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στις 13 περιφέρειες και τους 5 μεγαλύτερους δήμους με σχεδόν μηδενική απόκλιση από τα τελικά. Εννοείται ότι έχει διασφαλισθεί πλήρως το αδιάβλητο της εν λόγω διαδικασίας, καθώς τα ειδικά τηλέφωνα θα φτάσουν και πάλι συσκευασμένα στους αποδέκτες τους οι οποίοι θα μάθουν εκ των υστέρων τον προσωπικό κωδικό που θα τους διανεμηθεί για να τα χρησιμοποιήσουν.

Ετσι ακριβώς συνέβη άλλωστε και στις εθνικές εκλογές, στις οποίες υπενθυμίζεται ότι δι’ αυτής της οδού τα τελικά αποτελέσματα όχι μόνον δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από τις 9.30 το βράδυ, αλλά «εξέθεσαν» σχεδόν το σύνολο των καναλιών που διεξήγαγαν exit polls, καθώς καμία δημοσκοπική εταιρεία δεν είχε προβλέψει το εύρος των 10 ποσοστιαίων μονάδων με τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ.

Εξυπακούεται, τέλος, ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε καθημερινή πλέον επαφή με τη Singular. Πόσο μάλλον που καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις μόνον διαφωτιστικές δεν είναι για τις επιδόσεις των κυβερνητικών υποψηφίων, εκ των πραγμάτων από εκείνη θα πρωτομάθει, όπως όλοι μας, τα μαντάτα της κάλπης...

Kαθημερινή

Νέα αύξηση 10 με 20 λεπτά στα τσιγάρα

Ερχονται αυξήσεις στα τσιγάρα κατά 10 με 20 λεπτά το πακέτο, για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τα προϊόντα καπνού αλλά και να επανέλθουν τα ποσοστά κέρδους των λιανοπωλητών στα επίπεδα που ήταν πριν από τις αυξήσεις φόρων. Και τη... νύφη θα την πληρώσουν οι καπνιστές.

Οπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων, κ. Γιάννης Πλακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η... φόρμουλα αυτή έχει συζητηθεί με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, κ. Δημήτρη Κουσελά.

Ειδικότερα, όπως είπε, το οικονομικό ........

επιτελείο αποδέχθηκε πρόταση της Ενωσης αλλά και του συνόλου σχεδόν της καπνοβιομηχανίας, με την οποία θα υπάρξει αναμόρφωση της φορολογίας των τσιγάρων σε συνδυασμό με αύξηση της τιμής. Ο πάγιος φόρος από το 10% να ανέλθει στο 20% και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης από το 67% που είναι σήμερα θα μειωθεί κάτω από το 65%.

Ο κ. Πλακόπουλος επεσήμανε ότι με την υλοποίηση της πρότασης θα επανέλθουν τα περιθώρια κέρδους του δικτύου λιανικής πώλησης στα 24 λεπτά ανά πακέτο έναντι 12 λεπτών.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, πέρα από τις αυξομειώσεις των φόρων θα πρέπει να υπάρξει και αύξηση της τιμής κατά 10 με 20 λεπτά, την οποία θα αποφασίσουν οι καπνοβιομηχανίες.

Αρκεί να αναλογιστούμε πως από την αρχή του έτους ο ειδικός φόρος κατανάλωσης έχει αυξηθεί τρεις φορές, αλλά οι τελικές τιμές μόνο μία, γιατί οι καπνοβιομηχανίες κράτησαν τις τιμές για να κερδίσουν μερίδια αγοράς, οδηγώντας σε... ασφυξία τους περιπτερούχους και στο ναδίρ τα φορολογικά έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση αυτή δεν έχει συναινέσει ο εκπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια», διότι οι αλλαγές θα προκαλέσουν την αύξηση της τιμής των φθηνών τσιγάρων, με αποτέλεσμα να πληγεί η εγχώρια βιομηχανία, ενώ οι εισαγωγικές πολυεθνικές εταιρείες έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κρίσιμη συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και σε αυτή θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, και οι εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς.

Τονίζουν, δε, πως από το οικονομικό επιτελείο τους έχει σταλεί το μήνυμα πως αν δεν υπάρξει συμφωνία όλων των μερών, τότε η απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων αλλά και την τόνωση της αγοράς.

Οι τιμές
Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας οι τιμές των ακριβών τσιγάρων από τα 3,80 ευρώ το πακέτο θα ανέλθουν στα 4 ευρώ και των φθηνών θα ανέβουν στα 2,7 με 2,8 ευρώ το πακέτο. Τα «μεσαία» εκτιμάται πως από τα 3 θα φτάσουν τα 3,20 ευρώ. Πάντως οι απανωτές φορολογικές επιβαρύνσεις στα τσιγάρα οδήγησαν σε λουκέτο 1.000 περίπτερα, με τα «φέσια» στην αγορά να υπολογίζονται στα 15 εκατ. ευρώ. Ο κ. Πλακόπουλος εκτιμά ότι η κατάσταση θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο επόμενο διάστημα και τα φέσια μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν δεν υπάρξει αναμόρφωση των φόρων.

Ημερησία

Συναυλία των Scorpions. Στις 27 Οκτωβρίου στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η συναυλία, που θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος στη χώρα μας, επρόκειτο να δοθεί στις 6 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του τραγουδιστή Κλάους Μάινε.

Τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί για τις 6 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά για τη συναυλία της Τετάρτης.

Οι θρυλικοί «Σκορπιοί» έρχονται στην ............

Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Get your Sting and Blackout».

Η περιοδεία, η τελευταία που θα κάνουν οι Scorpions, ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου και στις 7 Μαΐου ξεκίνησε από τη Γερμανία.

Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους. Την ολοκλήρωση της περιοδείας θα διαδεχθεί το 2011 η κυκλοφορία DVD με στιγμιότυπα από αυτήν.

«Μετά 40 χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του ροκ εν ρολ, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν» τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου στις αρχές του χρόνου.

Αποκάλυψε δε, ότι η ιδέα της διάλυσης των Scorpions προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τους άλμπουμ «Sting in the tail».

«Τότε αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μία τόσο δυναμική δουλειά. Η απόφαση πάρθηκε από όλους μαζί, δεν υπήρξαν ούτε τσακωμοί, ούτε διαφωνίες. Έχουμε ενέργεια και θέλουμε να τη διατηρήσουμε ώς την τελευταία συναυλία μας. Το χρωστάμε, άλλωστε, στους θαυμαστές μας» είπε.

Στην Ελλάδα, το Scorpions Best παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ και το κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες τους τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 200.000.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Firewind.

Τιμές εισιτηρίων: Αρένα 38 ευρώ, κερκίδες 43 ευρώ, VIP καθίσματα 60 ευρώ, Golden Arena 55 ευρώ.

Προπώληση στα: Ticket House, Public, Village Cinemas και ηλεκτρονικά στo www.ticketarena.gr.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 9472050

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.