Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ένας νέος επιστήμονας, ζητά την εμπιστοσύνη μας για να προσφέρει.

Σας παρουσιάζουμε το φυλλάδιο του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" του Δημήτρη Σωτηρόπουλου.
Κάντε κλίκ στις εικόνες του φυλαδίου για να το διαβάσετε.








Επιταγή 1.000 ευρώ σε ανέργους

Αλλάζει το καθεστώς που επικρατούσε ως τώρα στην επιμόρφωση και την κατάρτιση των ανέργων.

Όπως εξήγγειλε η Λούκα Κατσέλη οι άνεργοι θα παίρνουν μια επιταγή αξίας 1.000 ευρώ ώστε να μπορεί να επιλέξει πιο άνετα σε ποιο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ή σε ποια επιχείρηση θα πάει για να αποκτήσει εμπειρία και να βοηθηθεί να βρει δουλειά.

Δεν πρόκειται για κάποια επιπλέον ...........

χρήματα, απλά αντί να δίνονται τα χρήματα στα ΚΕΚ και από 'κει στους ανέργους μέσω ακόμη και εικονικών προγραμμάτων για την ενίσχυσή τους, τα χρήματα θα τα παίρνουν απευθείας οι ενδιαφερόμενοι και ύστερα θα επιλέγουν το πρόγραμμα της αρεσκείας τους.

Τα διακαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν όσοι δεν θα ψηφίσουν

Στην υπ αριθμόν 22 εγκύκλιο (Αριθ. πρωτ: 50055) του υπουργού εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Ιωάννη Ραγκούση, αναγράφονται τα δικαιολογητικά των εκλογέων που δεν θα ασκήσουν δικαιολογημένα το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών και τις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της ......

7ης Νοεμβρίου 2010 υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 παρ. 2 και 116 παρ 1 του Ν 3852/2010 , σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ).

Συνεπώς όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010, όπου διενεργηθούν.
Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ).

Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για τους οποίους βέβαια δεν εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του προαναφερόμενου νόμου οι προβλεπόμενες από το ανωτέρω διάταγμα ποινικές κυρώσεις. Πρόκειται α) για τους κατοίκους εξωτερικού, β) για όσους έχουν υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας τους και γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.

Κατά συνέπεια :
α) οι εκλογείς ηλικίας ανω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.
β) οι εκλογείς που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο εγγραφής τους προκειμένου να ασκήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, οφείλουν να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στο δήμο ή την κοινότητα του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση. Με τέτοιες βεβαιώσεις θα εφοδιαστούν οι δημοτικές αρχές από το Υπουργείο Εσωτερικών.
γ) οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Εκτός από τις παραπάνω θα υπάρξουν και εξαιρετικές περιπτώσεις εκλογέων που δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν για άλλους σοβαρούς λόγους. Οι εκλογείς αυτοί οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά έγγραφα ή στοιχεία, με τα οποία θα δικαιολογείται η παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται:
α) Δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι αλλά και στρατιωτικοί, για τους οποίους (στρατιωτικούς) στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (ψηφοφορία στον τόπο που υπηρετούν βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων) και για τους οποίους σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα επιτρέψουν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους.
β) Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας κ.λ.π. στους οποίους επίσης λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης άδειας μετάβασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
γ) Εκλογείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της περιφέρειάς τους και να μεριμνήσουν επί πλέον για την ευρεία γνωστοποίηση των παρεχομένων οδηγιών με κάθε πρόσφορο μέσο.
Η παρούσα εγκύκλιος δημοσιεύεται και στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών (www. Ypes.gr).

H Τουρκία έκλεισε το Youtube

Τρεις ημέρες μόνο κράτησε η "ελευθερία" πρόσβασης του YouTube στην Τουρκία.

Με νέα απόφαση τουρκικού δικαστηρίου χθες, η γνωστή διαδικτυακή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έκλεισε και πάλι για τους χρήστες στην Τουρκία.

H πρόσβαση στο Υοutube ήταν απαγορευμένη επί 2,5 χρόνια κατόπιν βούλησης της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά όμως έκλεισε με τη βούληση της αντιπολίτευσης.

Το 11ο τμήμα του Ειρηνοδικείου της ...........

Άγκυρας έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Ντενίζ Μπαϊκάλ, με βάση την οποία ζητούσε την απαγόρευση πρόσβασης και πάλι στο Youtube. Ο λόγος ήταν ότι στο Youtube προβαλλόταν το βίντεο, το οποίο στάθηκε η αφορμή να απομακρυνθεί από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάιο. Το επίμαχο βίντεο έδειχνε τον ίδιο και μία βουλευτή του κόμματός του σε ερωτικές περιπτύξεις.

Έτσι, το τουρκικό δικαστήριο έδωσε την εντολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο Youtube.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχολιάζοντας τη νέα απόφαση, είπε ότι "η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στις χώρες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις".

Νews it

«Αερογέφυρα» ζωής για 69χρονη Αγγλίδα!

Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύεται, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου 69χρονη Αγγλίδα, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου "BWDICCA", με σημαία Μπαχάμες.

Για την διακομιδή της 69χρονης, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας Σούπερ Πούμα, το οποίο παρέλαβε την ασθενή από το κρουαζιερόπλοιο, ενώ εκείνο έπλεε 100 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.



Διάθεση 2 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το 2011

Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν μέχρι τέλος του 2011 για εκατοντάδες έργα στην ύπαιθρο στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη.

Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το σχετικό πρόγραμμα έχει μεγάλη απορροφητικότητα που αγγίζει το 30% και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αξιοποίηση πόρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι στόχοι .........

του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, η βελτίωση του εισοδήματος των ενεργών γεωργών, η προώθηση των ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, με σεβασμό στο περιβάλλον και η αναβάθμιση των υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της γεωργίας.

Αναλυτικά τα 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν ως εξής:

- μέχρι τέλους του 2010 θα δοθούν 800 εκατ. ευρώ

- άλλα 800 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

- στο τέλος του εξαμήνου του 2011 θα δοθούν άλλα 300 εκατ. ευρώ και οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2011 με τη διάθεση άλλων 200 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά δίνονται ως ενισχύσεις κυρίως για ιδιωτικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα:

- ποσό 1,3 δισ. ευρώ αφορά σχέδια βελτίωσης γεωργών, μέτρα για τον καπνό, τη μεταποίηση και τις δράσεις του leader.

- ποσό 300 εκατ. ευρώ θα δοθούν για δημόσια έργα στην ύπαιθρο και στα δάση και

- 470 εκατ. ευρώ για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις και εξισωτική αποζημίωση.

Όλα αυτά, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, είναι απόλυτα προγραμματισμένα με ημερομηνίες και δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους.

Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός «καλαθιού προϊόντων», το οποίο θα περιέχει τις προτάσεις και τις δράσεις για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων για την εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

Το καλάθι των προϊόντων θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις νέες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χασίς θαμμένο στα Φιλιατρά

Ενα πλαστικό λευκό κουτί, κλεισμένο με μονωτική ταινία, το οποίο περιείχε 1.500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εντόπισαν χθες υπάλληλοι του Δασαρχείου Κυπαρισσίας σε περιοχή του Δήμου Φιλιατρών κατά τη διάρκεια αποψίλωσης δασικής έκτασης.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

Πρόωρη σύνταξη για όσες μητέρες ανηλίκων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως 31/12/2010

Δεν χάνουν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης οι μητέρες ανηλίκων που συγκεντρώνουν τις σχετικές προϋποθέσεις μέχρι και τις 31.12.2010, ανεξάρτητα με το πότε κατατίθεται η αίτηση συνταξιοδότησης, διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που απέστειλε στο ΙΚΑ η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου, γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες μέχρι 31/12/2010 συμπληρώνουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 50ό, εξισώνονται σταδιακά από 1/1/2011, εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών, με τους άνδρες που έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 65ο.
Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ρητά ότι .........

όσοι και όσες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31/12/2010, δεν θίγονται από τις διατάξεις του και ισχύουν γι' αυτούς οι διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευσή του τόσο εκείνες που αφορούν τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης όσο και εκείνες που αφορούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση του Ιδρύματος σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10, παρ. 17, του ν. 3863/2010 για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διευκρινίζει ότι οι μητέρες ανηλίκων που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πρόωρης συνταξιοδότησης (5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί) μέχρι τις 31.12.2010 δεν χάνουν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης από την 1.1.2011 όπου αρχίζει η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας, ανεξάρτητα με την χρονική στιγμή που συμπλήρωσαν σωρευτικά τις προϋποθέσεις ακόμη και αν χρονική στιγμή ανατρέχει πολύ πριν την ημερομηνία της έναρξης της ισχύος του νόμου.

Ετσι, όσες ασφαλισμένες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις μέχρι τις 31.12.2010, συνταξιοδοτούνται οποτεδήποτε καταθέσουν αίτηση, με τα όρια ηλικίας που ισχύουν μέχρι την ημερομηνία αυτή και που είναι τα 50 χρόνια για μειωμένη σύνταξη και τα 55 για πλήρη και μάλιστα χωρίς να εξετάζεται αν κατά τη συμπλήρωση των ορίων ηλικίας συνέτρεχε ή όχι η ανηλικότητα του παιδιού.

Ερμηνεύοντας το πνεύμα του νόμου η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι με το νέο ασφαλιστικό νόμο εισάγεται για πρώτη φορά για τους ασφαλισμένους/ες στο ΊΚΑ η έννοια της κατοχύρωσης- θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Οι προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, οριοθετούνται ανάλογα με τη συνταξιοδοτική διάταξη της οποίας κάνει χρήση ο ασφαλισμένος και τις κατά περίπτωση προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα λάβει τη σύνταξη, ανεξάρτητα από το χρόνο κατά τον οποίο θα ασκήσει το δικαίωμα του αυτό και σε οποιαδήποτε περίπτωση η θεμελίωση του δικαιώματος δεν σχετίζεται με το χρόνο έναρξης της καταβολής της σύνταξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος από τη νότια είσοδο Τρίπολης ως το Αθήναιο

Στην κυκλοφορία δόθηκε την Τετάρτη νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης Καλαμάτας, από τη νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο.

Πρόκειται για έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων εκάστη, μία ανά κατεύθυνση και ενώνεται στο Αθήναιο με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εγκαινιάστηκε το Πάσχα.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ............

παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα - Λεύκτρο -Σπάρτη, μήκους 6 χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια, το οποίο περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων Λεύκτρου και τον καινούριο ημικόμβο εξόδου της Μεγαλόπολης (καθώς η έξοδος Μεγαλόπολης που κατασκευαζόταν καθυστερεί και άλλαξε λόγω των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά την κατασκευή του έργου).

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους 10χλ. Πρόκειται για το σημείο που είχε καταστραφεί το 2003 λόγω καθίζησης και αποτελεί το δυσκολότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου.

Συνολικά σε περίπου ένα χρόνο θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα και στα μέσα του 2012 αναμένεται να είναι έτοιμο το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου μέχρι τη Σπάρτη.

Σημειώνεται τέλος, ότι στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, αμέσως μετά την σήραγγα Καλογερικού προς Καλαμάτα, είναι έτοιμος ο σταθμός διοδίων Καλογερικού και το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και στις δύο κατευθύνσεις. Η τιμή των διοδίων δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί από την κοινοπραξία που έχει την ευθύνη κατασκευής.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σταθερά στην Τρίπολη η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τη διαβεβαίωση ότι η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα παραμείνει η Τρίπολη, έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», Δημήτρης Δράκος, με γραπτή δήλωσή του.

Σε αυτή, ο κ. Δράκος επισημαίνει: «Στις υφέρπουσες έντεχνα δημιουργημένες φημολογίες από το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, ότι αν εκλεγεί ο συνδυασμός μας η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα μεταφερθεί από την Τρίπολη, μία είναι η απάντησή μας:
Η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι .........

μία, αδιαπραγμάτευτη και αυτή είναι η Τρίπολη».

Ο κ. Δράκος προσθέτει ότι «τους αντιπάλους μας, που στη στέρηση πολιτικών επιχειρημάτων, δημιουργούν και διακινούν τέτοιες φήμες, τους παραπέμπουμε στο πρόγραμμά μας, στις προτάσεις μας και στις δράσεις μας για την παραπέρα ανάπτυξη της Τρίπολης, της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου».

Zougla.gr

Ανύπαρκτη η κοινωνική φροντίδα από τη ΝΑΜ του κ. Δράκου

Της Ντίνας Νικολάκου
Υπεύθηνη Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού Νέα Πελοπόννησος

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας όμως όλα αυτά τα χρόνια αρκέστηκε μόνο στην επιδοματική πολιτική, ως απλός διαχειριστής των κεντρικών προγραμμάτων που το αρμόδιο υπουργείο της είχε μεταβιβάσει

Ουδέποτε διεκδίκησε χρήματα από ...........

τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για δομές Κοινωνικής Φροντίδας.

Ο κ. Δράκος, ως Νομάρχης Μεσσηνίας, 14 χρόνια αρκέστηκε σε ατέρμονες συζητήσεις, συσκέψεις και μελέτες χωρίς ακτίκρυσμα.

Η τελευταία μάλιστα μελέτη που ακριβοπληρώθηκε από τη Ν.Α.Μ. και παρουσιάστηκε τον Φλεβάρη του 2010 στο Νομαρχιακό Συβμούλιο αναφέρει ότι σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας τα προγράμματα και οι πολίτες κοινωνικής προστασίας παρουσιάζουν:

- ανομοιογένεια, κενά και επικαλύψεις

- έλλειψη συντονισμού και δικτύωσης

- έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και ένταξης σε ευρύτερα σχέδια που ενσωματώνουν αντίστοιχες δομές και δράσεις

- έλλειψη εργαλείων, τεχνικών παρακολούθησης και αξιολόγησης κ.ο.κ. Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει «Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πλούσια δεν αποκλείουν τη Ν.Α. Μεσσηνίας από τις χρηματοδοτήσεις κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων».

Ο κ. Δράκος ουδέποτε ασχολήθηκε με τη δημιουργία δομών Κοινωνικής Φροντίδας για την στήριξη της οικογένειας και του παιδιού, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, την εξαρτημένων, των μεταναστών και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Γι’ αυτό και στο Νομό μας δεν έχουμε ακόμη Κοινωνικό Ξενώνα, ιατροπαιδαγωγικό σταθμό, ούτε Νομαρχιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής βοήθειας που να προσφέρει υπηρεσίες με

- επείγουσες επιτόπιες παρεμβάσεις

- τηλεφωνικές γραμμές SOS και συμβουλευτική υποστήριξη

- Δεν λειτουργούν δομές βραχείας φιλοξενίας για αποθεραπεία ηλικιωμένων ατόμων ούτε ο θεσμός Αναδοχής

- Κανένα πρόγραμμα αλφαβητισμού και κοινωνικής ενσωμάτωσης των αθιγγάνων εκτός από την οικιστική αποκατάσταση μικρής μερίδας αθιγγάνων που επιχείρησε αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε

- Καμία δομή για τη στήριξη της οικογένειας με έμφαση στη πρόγνωση και την έγκαιρη παρέμβαση

- Κανένα πρόγραμμα προώθησης του εθελοντισμού μέσω των Μ.Κ.Ο. παρά τις κατά καιρούς συσκέψεις

- Ουδέποτε ασχολήθηκε ουσιαστικά με το θέμα των ναρκωτικών και γενικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες (Το μοναδικό κέντρο πρόληψης που λειτουργεί στο Νομό Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΨΟ) δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Νομάρχη Παναγίωτη Φωτέα και τον Χρήστο Μαλαπάνη, δήμαρχο Καλαμάτας)

- Κανένα πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης και κανένας συμβουλευτικός σταθμός για τις οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση, και αντιμετωπίζουν πολύ ορατό τον κίνδυνο των εξαρτήσεων.

- Κανένα πρόγραμμα κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης με ταυτόχρονη υποστήριξη της οικογένειας

- Κανένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας

- Κανένα πρόγραμμα για την φροντίδα των κακοποιημένων γυναικών και την ανύπαντρη μητέρα κ.ο.κ.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία αυτοδιοικητική βούληση για τον τομέα της Κοινωνικής πολιτικής. Γιατί αν υπήρχε , θα μπορούσε ο κ.Δράκος και να διαχειριστεί τα προγράμματα που στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί και να αναπτύξει επί μέρους πολιτικές, αν πραγματικά πίστευε στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων δομών

Όλα αυτά τα χρόνια πρόβαλε διάφορες δικαιολογίες (ότι δεν είχε Νομικό Πλαίσιο, ή χρήματα) γιατί έτσι τον βόλευε. Τον βόλευε να κάλύπτει τις αδυναμίες του.

Όλα αυτά όμως δεν ήταν τίποτε περισσότερο από αδυναμίες προγραμματισμού, συντονισμού, αδιαφορίας, διεκδικήσεων και αποφάσεων.

Αλλά μέχρι εδώ με τον κύριο Δράκο.

Αναφορά Βουδούρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ μετα απο ενημερωση απο τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων

Μετά την ενημέρωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων σχετικά με το αίτημα για την ένταξη των συνταξιούχων του ΟΓΑ στα τελευταία μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης κατέθεσε στο Κοινοβούλιο αναφορά και ενημέρωσε σχετικά την Υπουργό Εργασίας , κ. Κατσέλη και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου.



Αναστέλλουν την αποχή από τις εκλογικές εργασίες τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Ανέστειλαν την αποχή από τις εκλογικές τους εργασίες την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. εμμένει στις θέσεις της για απεργία στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους, αυξήσεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ψηφίστηκε το ν/σ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Υπερψηφίστηκε, με ευρεία συναίνεση επί των άρθρων, αλλά με μικρότερη συναίνεση επί των συνδεδεμένων τροπολογιών, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Γιώργος Κουτρουμάνης, το χαρακτήρισε «καταξιωμένο θεσμό» και δεσμεύτηκε να συνεχιστούν οι δραστηριότητές του.

«Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία ως ............

υπουργείο, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν απ' το ΕΣΠΑ και από κοινοτικούς πόρους - κι αν αυτό δεν γίνει, θα συνεχιστούν με πόρους εθνικούς και με τους ίδιους εργαζομένους. Θα στηρίξουμε και άλλες δομές που είχαν αφεθεί να καταρρεύσουν την προηγούμενη περίοδο» διαβεβαίωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Δυσφορία για την καταψήφιση του νομοσχεδίου εκ μέρους της Αριστεράς εκφράστηκε από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής απέδωσε την αύξηση των δαπανών στην υγεία στις καθυστερήσεις αποπληρωμής των χρεών και όχι στην υπερκατανάλωση φαρμάκων, καθώς, όπως σημείωσε, «η αύξηση των δαπανών, είναι τετραπλάσια από την αύξηση της κατανάλωσης. Βεβαίως και πρέπει να γίνει οικονομία στα φάρμακα, αλλά όχι με λογικές οφέλους-κόστους».

Με τη σειρά του ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε «δωρεάν φάρμακο σε όλους τους ασφαλισμένους», με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά, να απαντά ότι «το φάρμακο θα πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, αλλά αν αφήσουμε όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση τα πράγματα ανεξέλεγκτα, το φάρμακο θα είναι για τους λίγους και όχι για τους πολλούς».

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ αντίστοιχη ήταν και η στάση του ΛΑΟΣ.

Διαφορετική ήταν η εικόνα σε ό,τι αφορά τις τροπολογίες, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για τις οικονομικές και διαχειριστικές της επιλογές.

Με τις τροπολογίες που υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενισχύεται η γενική γραμματεία Καταναλωτή με τη σύσταση 128 οργανικών θέσεων, παρατείνεται για ενάμισι μήνα (μέχρι την 31η Δεκεμβρίου), η προθεσμία «επαναπατρισμού» κεφαλαίων από την αλλοδαπή, παρατείνεται μέχρι τα τέλη του έτους η προθεσμία για απόδοση του φόρου για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής, αντικαθίσταται μέρος των ομολόγων πενταετούς διάρκειας του Δημοσίου, (που είχαν εκδοθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ με ομόλογα ίσης ονομαστικής αξίας αλλά διάρκειας δέκα ετών - και διευκρινίζεται πως θεωρείται έγκυρη η δήλωση για την μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς την εταιρεία Abu Dabi Mar L.L.C. ή την Prininvest Shipbuilding SARL. Επίσης, γίνεται διευκρίνιση διάταξης του προηγούμενου νομοσχεδίου που αφορούσε την περαίωση.

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Γ. Βαγιωνάς, στην τροπολογία για τη στελέχωση της γενικής γραμματείας Καταναλωτή, ενώ και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε και πέτυχε να αναβαθμιστεί η συμμετοχή των αποφοίτων ΤΕΙ στην στελέχωσή της, καταγγέλλοντας πως «δεν υπάρχει υπουργείο, ΔΕΚΟ, δημόσιος οργανισμός, όπου να μην τίθεται επικεφαλής κάποιος απόφοιτος Πολυτεχνείου και ΑΕΙ».

Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε επίσης τη δυσφορία του για την εξάμηνη παράταση της δυνατότητας επαναπατρισμού κεφαλαίων που είχαν εξαχθεί στην αλλοδαπή, αξιώνοντας ενημέρωση για το «τι είδους και ποια χρήματα ήρθαν». «Τι είμαστε εμείς εδώ; Πλυντήριο;» αναρωτήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση «νομοθετεί άσχημα» και τόνισε πως η εκλογολογία από πλευράς Πρωθυπουργού, «οδήγησε αγορές που είχαν αρχίσει να κανονικοποιούνται, ξανά στην ανηφόρα για τη χώρα μας».

«Εκείνο που ζητήσαμε απ' τον ελληνικό λαό, ήταν να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος, αλλά ψήφος αυξημένης ευθύνης, που θα δώσει την δυνατότητα στη χώρα μας και την κυβέρνηση, να προχωρήσουμε δυνατά, ώστε οι θυσίες από την επόμενη μέρα να πιάσουν τόπο» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός θα στηρίξει την κυβέρνηση, ώστε η επιτήρηση να λάβει τέλος στο επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε.

Την απόσυρση των τροπολογιών ζήτησε τέλος ο Π. Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος ενάντια στη συμφωνία για την παραχώρηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε άραβες επενδυτές και υποστηρίζοντας πως «για την περαίωση θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Θα κλείσουν κι αυτοί που δεν έχουν κλείσει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μηχανή που παράγει μαρούλια

60 μαρούλια την ώρα μπορεί να παράγει μια καινούρια γιαπωνέζικης κατασκευής μηχανή.

Οι σπόροι φυτεύονται σε ειδικούς δίσκους και μεγαλώνουν με τη βοήθεια ισχυρών λαμπτήρων. Η συσκευή μπορεί να παράγει 20.000 μαρούλια το χρόνο και η αγορά της αποσβένεται σε 5 χρόνια.

Οι κατασκευαστές της σκοπεύουν να την...


πουλήσουν κυρίως σε εστιατόρια που επιθυμούν να έχουν πάντα φρέσκα λαχανικά για την πελατεία τους.

Κ. Σκανδαλίδης: Στροφή στην ανάπτυξη μέσω του αγροτικού τομέα

Υπόμνημα με τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βιωσιμότητα των αγροτικού τομέα κατέθεσαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν με τον κ. Σκανδαλίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα θερμή και ουσιαστική την κουβέντα που είχε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός χώρος.

«Καταλήξαμε ότι έχουμε ένα μεγάλο κοινό στόχο να στραφούμε στη παραγωγή και στην ανάπτυξη της χώρας μέσω του αγροτικού τομέα», ανέφερε...

χαρακτηριστικά και υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για παταχθεί η ελληνοποίηση των προϊόντων και να στηριχθεί ο κλάδος.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι σε αυτό το κοινό στόχο, «είτε με αντιθέσεις, είτε με συνθέσεις, είτε με κοινές προτάσεις, είτε με διαφορετικές προτάσεις που συντίθεται, είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή διαλόγου» το υπουργείο θα είναι σε καθημερινή επαφή μαζί τους.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.