Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση απο την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ:
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β' ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ!
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΞΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΟΦΟΡΕΙΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΩΡΑ 14:30
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 08:30
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
27610-33092 ΚΑΙ 27610-23340



Φαρμακοποιοί: «Κόκκινη γραμμή» η μείωση στο ποσοστό κέρδους

Αποφασισμένοι να μη δεχθούν καμία μείωση στο ποσοστό κέρδους τους, το οποίο είναι σήμερα 23,8%, εμφανίστηκαν στη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι φαρμακοποιοί. Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των ενώσεων φαρμακοποιών, κάτι τέτοιο θα ήταν κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου.

Οι φαρμακοποιοί καλούνται εξάλλου να κάνουν κλιμακούμενες εκπτώσεις ανάλογα με το τζίρο τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον τα ταμεία θα τους εξοφλούν σε πραγματικό χρόνο.
Ήδη, ισχύει το ποσοστό του 3% επί ..........

της λιανικής τιμής των φαρμάκων για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ οι φαρμακοποιοί φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν έκπτωση της τάξης του 1%, παρότι δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο, εφόσον απαιτηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνάντησής τους με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι του κλάδου ξεκαθάρισαν επίσης ότι δεν δέχονται πληθυσμιακά, αλλά και χωροταξικά κριτήρια και τόνισαν ότι ήδη αντιστοιχεί ένα φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους.

Αναφορικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ο κ. Λοβέρδος τους εξήγησε ότι έχουμε 12.000 φαρμακεία στην Ελλάδα περισσότερα, αναλογικά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο λειτουργίας, από την 1η Δεκεμβρίου, θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι θα είναι ανοιχτά το 20% των φαρμακείων κάθε Σάββατο. Σήμερα ανοίγουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία εκτιμάται ότι είναι λιγότερα από το 20%, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται. Αν δεν υπάρξει ικανοποίηση από την εξυπηρέτηση του κόσμου θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση από τη νέα χρονιά.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε στους φαρμακοποιούς ότι στόχος είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και από τον ΟΠΑΔ, ο οποίος εκτιμάται ότι τους οφείλει πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα laptop επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα!

Μελέτες δείχνουν οτι η συχνή χρήση των φορητών υπολογιστών πάνω στα πόδια του χρήστη, μπορεί να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα μιας έρευνας του State University της Νέας Υόρκης ο φορητός υπολογιστής δεν είναι καλό να βρίσκεται πάνω στα πόδια των αντρών και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Στην έρευνα οι συμμετέχοντες κρατούσαν .........

στα πόδια ένα laptop με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σταθερό ενώ η θερμοκρασία που αναπτυσσόταν εκεί ανέβαινε μέσα σε 10-15 λεπτά έως και κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί η θερμότητα που αναπτύσσεται να είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που παράγεται από ένα υπολογιστή μετά από κάποια ώρα λειτουργίας, όμως, σύμφωνα με έρευνες ακόμα και μία αύξηση της θερμοκρασίας, στα γεννητικά όργανα, περισσότερης του ενός βαθμού, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή του σπέρματος.

Τέλος αν κάποιος κρατάει συχνά τον υπολογιστή στα γόνατα και για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μπορεί αναμφίβολα να επηρεάσει αρνητικά την γονιμότητα του.

Συνελήφθη στην Καλαμάτα διεθνώς καταζητούμενος

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε περιοχή του Δήμου Λεύκτρου Μεσσηνίας, ο 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ήταν διεθνώς διωκόμενος. Ο άνδρας, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, πρόκειται να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές.

Το 1997 του είχε επιβληθεί τελεσίδικη ποινή κάθειρξης 23 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Για την υπόθεση αυτή, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας, ο οποίος εξέδωσε εντολή προσωρινής σύλληψης και κράτησης, με σκοπό την έκδοση του στην Αλβανία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα, κατά την σύλληψη του επέδειξε στους αστυνομικούς αλβανικό διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία, όπως και άδεια διαμονής της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, η οποία...

διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή. Επίσης, ερευνάται η συμμετοχή του σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό παρακολούθηση οι τιμές των αγροτικών εφοδίων

Τάξη στην αγορά των αγροτικών εφοδίων φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, δρομολογώντας αγορανομική διάταξη, βάσει της οποίας οι τιμές των εν λόγω προϊόντων τίθενται υπό παρακολούθηση.

Όπως ανακοινώθηκε, εντός έξι ημερών μετά την δημοσίευση της σχετικής αγορανομικής διάταξης στο ΦΕΚ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν τιμοκαταλόγους χονδρικής στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το ίδιο θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση .........

αυξομείωσης των τιμών των συγκεκριμένων ειδών, ενώ στις περιπτώσεις αυξήσεων των τιμών οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταρτίζουν αναλυτικό κοστολόγιο που να δικαιολογεί τις αυξήσεις. Με τον τρόπο αυτό, κάθε αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα και αγροτικοί σπόροι, που προστίθενται στα φυτοφάρμακα) θα πρέπει στο εξής να αιτιολογείται.

«Από σήμερα οι τιμές των αγροτικών εφοδίων, τίθενται υπό καθεστώς παρακολούθησης. Και μάλιστα υπό καθεστώς ουσιαστικής παρακολούθησης», ανέφερε σε σχετικές του δηλώσεις ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας.

Όπως εξήγησε, τα αγροτικά εφόδια συμμετέχουν καθοριστικά στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, κόστος που μπορεί και πρέπει να συγκρατηθεί για να προστατευθεί το εισόδημα τόσο του αγρότη όσο και του καταναλωτή.

«Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι θα μπει τάξη στην αγορά των αγροτικών εφοδίων. Ένα μεγάλο ποσοστό των αγροτών βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αδυνατεί να αντέξει οποιαδήποτε αύξηση στο κόστος παραγωγής. Πολλώ δε μάλλον όταν, και αν, οι αυξήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες», επισήμανε ο υφυπουργός, καλώντας όλους όσοι διαμορφώνουν τις τιμές των αγροτικών εφοδίων σε αυτοσυγκράτηση και σε τήρηση της νομιμότητας.

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τους δικαιούχους παροχών του Ο.Ε.Ε.

Οι δικαιούχοι παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας θα μπορούν να ενημερώνονται για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Ο.Ε.Ε. μέσα από μια νέα εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oee.gr

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για μια τεχνολογική εφαρμογή - που επινοήθηκε και σχεδίασε αποκλειστικά η Δ/νση Πληροφορικής του Ο.Ε.Ε. - με στόχο να παρέχει στους δικαιούχους, με κάθε λεπτομέρεια, τις κατάλληλες πληροφορίες που θα διευκολύνουν την πρόσβασή τους στις παροχές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αυτή η εφαρμογή .........

δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους του Οργανισμού, μέσω της χρήσης του ηλεκτρονικού δικτύου, να ρωτούν τους υπαλλήλους του Ο.Ε.Ε. και να λαμβάνουν απάντηση στις απορίες τους σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή άμεσα.

Αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο Τατούλη ο Δ.Σαραβάκος. Σκληρή απάντηση απο τον Συνδυασμό

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου», Δημήτρης Σαραβάκος.

Ο κ. Σαραβάκος ζητεί την καταψήφιση του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» στις 14 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας «τη μονομερή και απροκάλυπτη παρέμβαση στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων, με αποτέλεσμα την εκλογή υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων προερχομένων μόνο από το ΠΑΣΟΚ».
«Οι σύμβουλοι πλέον του συνδυασμού .........

Τατούλη να ανήκουν μόνο σε ένα κόμμα, χάνοντας έτσι την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ δομή με την οποία ξεκινήσαμε», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σαραβάκος.

Σκληρή απάντηση της "Νέα Πελοπόννησος" στον Σαραβάκο

Σκληρή ήταν η απάντηση του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» στον πρώην νομάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σαραβάκο, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει την στήριξή του στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Aπαντούμε ότι η ιδιοτελής του συμπεριφορά δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική φιλοσοφία. Η μη πραγμάτωση των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών, τις οποίες μόνον εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει, επήλθε από την ίδια την κοινωνία. Η μάχη του σταυρού είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία και απαιτεί ήθος, εντιμότητα και υπερηφάνεια, στοιχεία τα οποία ο κ. Σαραβάκος δεν διαθέτει», σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η «Νέα Πελοπόννησος» είναι «ένας αρραγής υπερβατικός και πολυσυλλεκτικός οργανισμός ανιδιοτελών ατόμων, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου είναι ο προάγγελος της μεγάλης γιορτής που θα συντελεσθεί στην Πελοπόννησο την επομένη Κυριακή».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.