Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής προβολής Μεσσηνίας.

Συνεδρίαση της νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής προβολής Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/11/2010 και ώρα 12:00 μ.μ. στο γραφείο 605 (Διοικητήριο 6ος όροφος)
Σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε .........

η πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής προβολής Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα, τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι δύο:
1. Συμμετοχή της Μεσσηνίας σε “road show” της T.U.I. στην Αυστρία.
2. Ημερίδα για τον τουρισμό και την γαστρονομία της Μεσσηνία από τον όμιλο «Εξπρές Καλοφωλιά» .
3. Παν προταθησόμενο.

Κίνδυνος για φρένο στο Παραδείσια - Τσακώνα

Ορατός είναι ο κίνδυνος να σταματήσουν οι εργασίες στο Παραδείσια - Τσακώνα και να μην ολοκληρωθεί ο δρόμος μέσα στο 2011, λόγω του σοβαρού προβλήματος χρηματοδότησης του έργου. Οπως προέκυψε χθες από την ενημέρωση που έγινε στον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάση Πετράκο, από τον αναπληρωτή διευθυντή του έργου - εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Νίκο Ντονά, το Ελληνικό Δημόσιο χρωστάει για εκτελεσμένες εργασίες 17 εκατ. ευρώ και χρειάζονται ακόμη 65 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" .......

σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε πως «είναι υποχρέωση του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, όπως και του νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη αλλά και του απερχόμενου νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου, να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών να καταβάλουν τα 17 εκ. ευρώ που χρωστάνε, και να δεσμευτούν για την ομαλή χρηματοδότηση του έργου από εδώ και πέρα, για να ελπίζουμε ότι επιτέλους πριν κλείσει 10ετία από την κατάρρευσή του θα ολοκληρωθεί το έργο».

Από Ελευθερία

Οι επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν τη νέα αύξηση του ΦΠΑ

Κοντά στο 1 δισ. ευρώ θα είναι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή από τα νέα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011, εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος και τονίζει ότι δεν υπάρχει πια η δυνατότητα από τις επιχειρήσεις να απορροφήσουν τη μαζική μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 13%.

Η έμμεση φορολογία και οι δημόσιες ...........

επιχειρήσεις σηκώνουν το βάρος του νέου προϋπολογισμού, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων πυροδοτούν κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και το εμπόριο δηλώνει ότι '«είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί δύο συνεχόμενες αυξήσεις στο 2010, οι οποίες είναι άδικες για τους Έλληνες καταναλωτές, που ήδη έχουν μειωμένη εισοδηματική δυνατότητα και καλούνται να πληρώσουν επιπλέον για ΦΠΑ'», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΕΕ.

Δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος, μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως προϋποθέτουν γενναίες αποφάσεις και συγκρούσεις με «συντεχνίες».

«Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η αναπτυξιακή δυναμική που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Αν υπάρξει παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό δεν θα υπάρχει ανοχή πλέον», είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει τέσσερις φορές υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε σχέση με τις γειτονικές χώρες και συνεπώς είναι πολύ δύσκολη η προσέλκυση επενδύσεων.

Στελέχη από τους κλάδους του λιανεµπορίου και της βιοµηχανίας τροφίµων δήλωναν ότι αιφνιδιάστηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ ορισµένοι έλεγαν ότι η ενηµέρωση που είχαν ήταν ότι στα τρόφιµα θα υπήρχαν ορισµένες βασικές κατηγορίες που θα παρέµεναν στο 11%.

Κατά της νέας αύξησης του ΦΠΑ και υπέρ του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ τάσσεται και η ΕΣΕΕ και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Β.Κορκίδης, σε δηλώσεις του σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι λάθος με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται και για τα είδη για τα οποία γίνεται.

Ο κ. Κορκίδης υπολογίζει ότι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή θα είναι της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο, όπως είπε, θα λείψει από την υπόλοιπη κατανάλωση.

Τόνισε δε ότι τη στιγμή όπου γίνεται μια προσπάθεια για να μειωθεί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, αλλά και για την αναθέρμανση της οικονομίας, τέτοια μέτρα είναι σαν «χτύπημα κάτω από τη μέση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπόγειες μεθοδευμένες κινήσεις με πρόσχημα το ΚΟΡΑΝΙ

Υπόγειες μεθοδευμένες κινήσεις γίνονται από πλευράς των παρεμπόρων αλλοδαπών με σκοπό τους την συνέχιση πώλησης "μαϊμού προϊόντων" σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλοδαπών μουσουλμάνων στα γραφεία μας (οι οποίοι ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του μικροπωλητή), υπάρχουν μεταξύ αυτών ορισμένοι "αρχηγοί", οι οποίοι πωλούν στη χοντρική σε ομοεθνείς τους εμπορεύματα χωρίς παραστατικά και επειδή τα είδη είναι σε απεριόριστες ποσότητες, με πρόσχημα το ΚΟΡΑΝΙ, μαζί με τα εμπορεύματα αυτοί οι χοντρέμποροι(και αφού δεν υπάρχουν παραστατικά) τροφοδοτούν όλους τους παρέμπορους με νεο-εκτυπωμένα αποσπάσματα από το κοράνι, ούτως ώστε σε ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας για κατάσχεση των εμπορευμάτων να προφασίζονται ότι υπήρχε δόλος και ότι οι χριστιανοί δημοτικοί αστυνομικοί, κατάσχουν το προσευχολόγιό τους, με σκοπό την καταστροφή του.

Αυτομάτως υπάρχει λόγος επανάστασης εκ .........

μέρους τους κατά των "κακών χριστιανών Ελλήνων" για να συνεχιστεί η αισχροκέρδεια του παρεμπορίου, εις βάρος όλων όσων ασκούν και πωλούν νόμιμα τα εμπορεύματά τους.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.