Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μια ντουλάπα ρούχα σε ενα μικρό σακίδιο; Γίνεται; [ Video ]

Αλήθεια. Πόσο εύκολο είναι στον καθένα από εσάς να τοποθετήσει σε ένα μικρό σακίδιο σχεδόν μια ντουλάπα ρούχα;
Ο γκουρού του πακεταρίσματος μας δείχνει τον τρόπο να γίνει.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι θέμα οργάνωσης.

Δείτε το video





Στην κυκλοφορία ο κόμβος Αλφειού στον Τριπόλεως- Καλαμάτας

Σε λειτουργία τίθεται την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ο ημικόμβος Αλφειού στη Μεγαλόπολη του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα δοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον έξι χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου ως τα Παραδείσια.

Συγκεκριμένα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Στον κλάδο εξόδου στην κατεύθυνση προς ..........

Καλαμάτα στην χιλιομετρική θέση 107+400, έως και τη σύνδεση του κλάδου με την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ ώρα.

-Στον κλάδο εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα στην χιλιομετρική θέση 106+600, από τη σύνδεση του κλάδου με την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης Καλαμάτας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.

-Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, από τη σύνδεση με τον κλάδο εξόδου του ημικόμβου Αλφειού, έως και τη σύνδεση με τον κλάδο εισόδου του ιδίου ημικόμβου, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα και στις δύο κατευθύνσεις προς Τρίπολη - Μεγαλόπολη και προς Καλαμάτα - Παραδείσια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν την Παρασκευή σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ παράλληλα θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το Σάββατο.

Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία .......

Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

_ Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

_ Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

_ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

_ Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws/promote/fisikes/fenomena/kategides.csp

Προειδοποίηση για πιθανότητα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με σφοδρούς νότιους ανέμους έντασης 8 με 9 μποφόρ, αύριο, στην περιοχή της Μακεδονίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση από την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, όπως εκτιμάται θα εξασθενήσουν σταδιακά το Σάββατο.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων

O ΟΑΕΔ ενημερώνει τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που απασχολούν έως ένα (1) άτομο, ότι μπορούν από Δευτέρα 29-11-2010 να ενταχθούν στο «Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων» για τη δημιουργία μίας (1) νέας θέσης εργασίας με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δεκαοκτώ (18) μήνες, κατά το διάστημα απουσίας τους από την επιχείρηση λόγω κυοφορίας, λοχείας ή φροντίδας παιδιών, εφόσον κατά τον έλεγχο υπαγωγής προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος .........

για το οποίο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα (από 6 έως 18 μήνες), εφόσον το επιθυμούν δύνανται να συνεχίσουν το πρόγραμμα για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την συμπλήρωση των σαράντα οκτώ (48) μηνών επιχορήγησης και της δέσμευσης των δώδεκα (12) μηνών χωρίς επιχορήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr

Ερώτηση για τα υπεράριθμα τμήματα σε σχολεία της Μεσσηνίας κατεθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με την υπʼ αριθμόν 4769/11-10-10 ερώτησή μου προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μεταξύ άλλων έθετα το ζήτημα της παραβίασης του ανώτατου ορίου μαθητών ανά τάξη διδασκαλίας σε σχολεία της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια, με το υπʼ αριθμόν 128032/ΙΗ έγγραφό του, το Υπουργείο Παιδείας απαντούσε ότι «σε κανένα σχολείο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας, ο αριθμός των μαθητών δεν ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο (25 μαθητές στην Αʼ/θμια και 30 Βʼ/θμια)».

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους η οποία ..........

δημοσιεύτηκε στα Μέσα στις 25/11/10, η Αʼ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας καταγγέλλουν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία τμημάτων σε σχολεία της Μεσσηνίας στα οποία υπάρχουν περισσότεροι μαθητές από όσους καθορίζονται στο σχετικό όριο. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι, «το Υπουργείο, ενώ διατυμπάνιζε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δε θα επιτραπεί να λειτουργήσουν τμήματα με πάνω από 27 μαθητές, τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, αρκετά τμήματα λειτουργούν με πάνω από 28 μαθητές, ενώ δε διαφαίνεται καμία διάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να τηρήσει τη δέσμευσή της». Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Υφίστανται, τελικώς, τμήματα σε σχολεία της Μεσσηνίας, στα οποία ο αριθμός των μαθητών να ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο;

2. Εάν ναι, τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο προκειμένου να τηρηθεί ο προβλεπόμενος αριθμός;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δήμος Τριφυλίας: 1η Δεκέμβρη τα επίσημα αποτελέσματα

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου θα γίνει η επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στο Δήμο Τριφυλίας, σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τη χθεσινή υπ’ αριθμ. 40/2010 Πράξη της προέδρου Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, κυρίας Σοφίας Λιγνού.

Στην Πράξη αναγράφεται:
«Η πρόεδρος Πρωτοδικών Κυπαρισσίας Σοφία Λιγνού ορίζω, σύμφωνα με το άρθρο 44 Ν. 3852/2010, χρονολογία δημόσιας συνεδρίασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της εκλογής της 7ης Νοεμβρίου 2010 και της επαναληπτικής εκλογής της 14ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών στο Δήμο Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των .........

επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων, των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων, των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των αναπληρωματικών τους, την 1η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12, τόπο δε το κατάστημα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας».

Θάρρος

«Φημολογία» στην πόλη που σοκάρει

Από το βράδυ της Δευτέρας αναπτύχθηκε μια υφέρπουσα «φημολογία» που, πραγματικά, σοκάρει… «Βρέθηκε κατακρεουργημένο πτώμα, πιθανώς αλλοδαπού», σύμφωνα με τη φημολογία που έφτασε και σε εμάς την Τρίτη.

Μάλιστα, όπως μας είπαν, στην πόλη των Φιλιατρών το συγκλονιστικό αυτό θέμα, που σου κόβει την ανάσα και μόνο στο άκουσμά του, είχε πάρει διαστάσεις και σχεδόν όλοι αυτό συζητούσαν…
Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με άνδρες της .........

Αστυνομίας από το Α.Τ. Φιλιατρών μας τόνισαν ρητά και κατηγορηματικά πως κανένα τέτοιο θλιβερό όσο και πρωτοφανές συμβάν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους και, ως εκ τούτου, δεν ευσταθεί η φημολογία. Το ίδιο ακριβώς επεσήμαναν στο «Θ» και από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Χθες το πρωί, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα φίλου από τα Φιλιατρά, ο οποίος μου είπε πως άκουσε συζήτηση στην πλατεία των Φιλιατρών, σύμφωνα με την οποία «βρέθηκε πτώμα κατακρεουργημένο με αλυσοπρίονο…» και πως «το περιστατικό συνέβη μετά από συμπλοκή αλλοδαπών, όχι στα Φιλιατρά, αλλά στο Χαλαζώνι, για τα μεροκάματα…», όπως άκουσε που έλεγαν.

Επικοινωνώ με κάποιους γνωστούς, οι οποίοι μου λένε πως δεν ξέρουν κάτι συγκεκριμένο, αλλά ακούστηκε κάτι σχετικό, χωρίς όμως οι ίδιοι να το έχουν επιβεβαιώσει. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο στο Α.Τ. Φιλιατρών, ρωτάω σχετικά τον αστυνομικό υπάλληλο και μου απαντά αρνητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και το διοικητή του Α.Τ., ο οποίος με τη σειρά του μου είπε πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Πώς και από πού, άραγε, ξεκίνησε μια τόσο σοκαριστική φημολογία; Πώς έφτασε μια ολόκληρη, σχεδόν, περιοχή να κουβεντιάζει ένα τέτοιο φρικτό αλλά ανυπόστατο περιστατικό; Τι, πραγματικά, έχει συμβεί; Τα ερωτήματα, βεβαίως, είναι ρητορικά. Αυτό που «βγαίνει», πάντως, είναι πως η φαντασία κάποιων «οργιάζει»…

Θάρρος

48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ.
Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων τη κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης μεταξύ ........

άλλων την καταβολή ενός ευρώ ανά εκκαθαριστικό ανά πράκτορα το οποίο θα παρακρατείται από τα μέλη των σωματείων/ μέλη της ΠΟΕΠΠΠ μέσω του μηχανογραφικού συστήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ, και θα αποδίδεται στην ΠΟΕΠΠΠ, προκειμένου αυτή να ενισχύσει την οικονομική της αυτοτέλεια.

Ανοίγει το ΤΕΜΠΜΕ των αγροτών.

Την ενεργοποίηση του… ΤΕΜΠΜΕ των αγροτών, ύψους 130 εκατ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 προανήγγειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΞΠΡΕΣ, με θέμα «Η βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία. Το παρόν και το μέλλον», στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη.

H υφυπουργός τόνισε ότι μέσω του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ θα χρηματοδοτείται –μεταξύ άλλων– η αγορά ζωοτροφών, η οποία αποτελεί το 70% του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους.

Η κ. Αποστολάκη κατά την ομιλία της έκανε λόγο για ..........

ένα μεγάλο σύστημα απάτης γύρω από την ελληνική φέτα, προσθέτοντας ότι το εν λόγω κύκλωμα «προκειμένου να καρπωθεί μερικά ευρώ κέρδος, εκμεταλλεύεται την κατοχύρωση της φέτας ως ελληνικό ΠΟΠ προϊόν»…

Πρόσθεσε δε ότι αποτελεί προσωπικό της στοίχημα η πάταξη της αθλιότητας του συστήματος. «Θα πιάσουμε τους πέντε κυρίους, που ξέρουμε ποιοι είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε τη συνδρομή τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των γαλακτοβιομηχάνων. Η κυρία Αποστολάκη ανέφερε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε υιοθέτηση και εφαρμογή γενναίας πολιτικής στον κλάδο, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, που βαίνει διαρκώς μειούμενη, την υποστήριξη της μεταποίησης και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και των ομάδων παραγωγών, έτσι ώστε να δοθούν και τα κίνητρα στους νέους ανθρώπους να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. «Στόχο όλων μας», είπε, «θα πρέπει να αποτελεί η παραγωγή ασφαλών προϊόντων και η ταυτότητά τους». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση δουλεύει έτσι ώστε να εφαρμόζονται «σαφείς πολιτικές προστατευτισμού για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, σε όλη την αλυσίδα, με τη στρατηγική πάντα να έχει κατεύθυνση στην πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος». Επισήμανε ότι είναι αστείο να μιλάμε για ανάπτυξη όταν το 90% των εγκαταστάσεων των παραγωγών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας και λειτουργούν χωρίς νομιμότητα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο να αξιοποιήσουν περαιτέρω τα εργαλεία που τους παρέχονται σε επίπεδο τεχνολογίας, καινοτομίας και πόρων, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να είναι αυτονόητη για όλους η άμεση σύνδεση του μεταποιητικού κλάδου με τον πρωτογενή τομέα.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα έχει την έμπρακτη στήριξη μας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και οι βουλευτές κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Άγγελος Μανωλάκης, Αικατερίνη Φαρμάκη και Οδυσσέας Βουδούρης πραγματοποίησαν συνάντηση στις 25/11/10, με τον πρύτανη κ. Παπαθεοδώρου και δύο αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο μέγαρο της Βουλής.

Οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου ενημέρωσαν αναλυτικά τους βουλευτές για τα φλέγοντα ζητήματα του πανεπιστημίου και τις επικείμενες αλλαγές που δρομολογούνται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Γιαννακοπούλου, μετά τη λήξη της συνάντησης, ..........

προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνιστά μία γενναία προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι επικείμενες αλλαγές που θα επιφέρει, οφείλουν να διατηρούν τα συστατικά χαρακτηριστικά του κάθε ιδρύματος και του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ειδικότερα.

Συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συνιστά την ιδιαιτερότητά του στην διαμόρφωση ενός δικτύου σχολών που απλώνονται σε όλο το εύρος της περιφέρειας με αναφορά στα επιμέρους αστικά κέντρα, τα οποία δείχνουν έμπρακτη και πολύπλευρη βούληση να στηρίξουν διαχρονικά τη λειτουργία των τμημάτων.

Η αναγκαία περιστολή δαπανών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ικανοποιείται με την υπερσυγκέντρωση τμημάτων σε ένα αστικό κέντρο, καθώς αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετες ανάγκες σε επίπεδο υποδομών.

Περαιτέρω, θα δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κενό στην περιφέρεια, για την οποία το πανεπιστήμιο αποτελεί κέντρο πνευματικής διαπαιδαγώγησης και κοινωνικής άνθησης.

Επιπλέον, πρέπει να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η διατήρηση της αναλογικότητας μεταξύ των ιδρυμάτων στο εύρος και το βάθος των αλλαγών και να μην επικρατήσει καθεστώς εξαιρέσεων και ειδικής μεταχείρισης ανάμεσα στα ιδρύματα.

Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια.

Θεωρώ ότι ανάλογη ανταπόκριση στις ανησυχίες αυτές, θα υπάρξει και από το Υπουργείο Παιδείας».

Εισέβαλε στο ΟΑΚΑ και έκανε χειρονομία στον Messi [ VIDEO ]

Το ματς είχε κριθεί, αφού η Μπαρτσελόνα βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3 - 0. Στο 79' του αγώνα του Ο.Α.Κ.Α. ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και σαν άλλος «Jimmy Jump» και έκανε τη φιγούρα του.

Έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο και, αφού κατευθύνθηκε προς το μέρος του Μέσι, έκανε τη γνωστή χειρονομία σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Πάντως, οι άνδρες ασφαλείας του ..........

Ο.Α.Κ.Α. αντέδρασαν γρήγορα και τον απομάκρυναν από τον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε το Video







Σε διαβούλευση το κείμενο για το χρόνο κατάθεσης των μηχανογραφικών

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το κείμενο του υπουργείου Παιδείας, με την επιχειρηματολογία υπέρ της κατάθεσης του μηχανογραφικού για την συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το υπουργείο θα αποφασίσει, αν ο χρόνος κατάθεσης του μηχανογραφικού θα παραμείνει ως έχει σήμερα, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών, ή αν θα κατατίθεται τον Μάρτιο, όπως συνέβαινε παλαιότερα και όπως γίνεται και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες μαθητών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, ...........

ενδεχόμενη επιλογή του μήνα Μαρτίου για την κατάθεση, θα δώσει την δυνατότητα υποβολής για χρονικό διάστημα ενός πλήρους μήνα (1-31 Μαρτίου), έτσι ώστε οι υποψήφιοι να επεξεργάζονται την υποψηφιότητά τους σε Σχολές και Τμήματα με το σύστημα καταχώρισης να παραμένει ανοικτό καθ΄όλη την διάρκεια του μηνός, μέχρι την τελική υποβολή.

Στο διάστημα αυτό, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβουλευθούν με τους καθηγητές και την οικογένειά τους, ώστε η τελική επιλογή σχολών να είναι προϊόν ώριμης απόφασης. Αντιθέτως, σύμφωνα με το υπουργείο, σήμερα οι υποψήφιοι συνωθούνται έξω από τις αίθουσες υποβολής σε προκαθορισμένη ημέρα και χρειάζεται να ολοκληρώσουν την διαδικασία σε μικρό χρόνο την ίδια μέρα, υπό την πίεση δηλαδή του χρόνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα διαβούλευσης με τους υπευθύνους.

Για την καλύτερη μάλιστα εξυπηρέτηση των υποψηφίων, γίνεται επίσης προσπάθεια, να μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό ηλεκτρονικά και από το σπίτι τους αν το επιθυμούν, ώστε η όποια συνεργασία με τις οικογένειες τους να γίνεται με άνεση χρόνου και όχι υπό πίεση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ιω. Πανάρετος, το καλύτερο για τον υποψήφιο είναι να ιεραρχεί τις επιλογές του ανάλογα με τις πραγματικές επιθυμίες του και όχι σύμφωνα με τις βάσεις του προηγουμένου έτους, και να εξαντλεί όλες τις δυνατές επιλογές. «Το πού θα εισαχθεί εξαρτάται μεν από την συνολική του απόδοση, αλλά μόνο εν μέρει: εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις των υπολοίπων υποψηφίων», σημείωσε.

«Ξεπαγώνει» από 1/2/11 η χορήγηση παροχών από τον ΟΕΚ

Ο εξορθολογισμός λειτουργίας του ΟΕΚ η επανέναρξη του προγράμματος χορηγήσεων παροχών προς τους δικαιούχους, αλλά και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού με την συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων-μελών του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ..........

αποφασίστηκαν οι άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καθώς και η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξη τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους, καθώς και στην καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.

Αποφασίστηκε ακόμη η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010, η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, η ηλεκτρονική διασύνδεση με τους συναρμόδιους φορείς ΙΚΑ -ΟΑΕΔ - ΔΥΟ καθώς και η συγκρότηση Εθνικού Δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε επίσης συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΕΚ, κατά την οποία τους διαβεβαίωσε για την βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και δεσμεύτηκε για την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας στον Οργανισμό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικών για ΑΜΕΑ

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στην προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή υποψηφίων ΑΜΕΑ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση των εισαγομένων, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Το υπουργείο Παιδείας, καλεί παράλληλα τους υποψηφίους που επιθυμούν να δηλώσουν προτίμηση εισαγωγής σε Τμήμα ή Σχολή τα οποία εμφανίζονται ως αποκλειόμενα στο μηχανογραφικό δελτίο λόγω της πάθησής τους, να τα δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών.

Από την πλευρά της, η Συνομοσπονδία ..........

αναγνωρίζει ότι η λύση που έδωσε το υπουργείο είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά, όπως υποστηρίζει είναι ημιτελής. Τα μέλη της θεωρούν ότι οι δύο ημέρες παράταση δεν επαρκούν, ενώ η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές, ουσιαστικά, υποκαθιστά το μηχανογραφικό δελτίο δημιουργώντας περισσότερη γραφειοκρατία και αγωνία στους υποψηφίους για την τύχη της αίτησής τους.

Εκτιμούν ακόμη ότι μεταφέρεται στους υποψηφίους όλο το βάρος, ενώ θα έπρεπε να κατοχυρώνεται η ίση μεταχείριση και η ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

Για τους λόγους αυτούς διοργανώνουν πανελλήνιο πανααναπηρικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΔ: Διαγραφές και αποχωρήσεις στο επίκεντρο της Kοινοβουλευτικής Oμάδας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ, με τη διαγραφή του βουλευτή Αυγενάκη και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κοντογιάννη θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης ........

για συναίνεση, ο κ. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει τη θέση ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.

Όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στην συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον προσκληθεί, χωρίς, όμως, να θέτει σε συζήτηση της αντιμνημονιακές του θέσεις. Αντίθετα, θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του δικαιώνεται από τις εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητά «δεκανίκια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο, με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.

Η Ρηγίλλης, πάντως, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν, αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της κας Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της προσωπικής σχέσης που έχει με την κ. Μπακογιάννη.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα στελέχη του κόμματος αναφέρει ότι «επειδή, λοιπόν, οι συνεχείς διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική δημιουργούν νέα "θύματα" -ανέργους, "λουκέτα", κοινωνική κατάθλιψη- το μέλλον της κυβέρνησης, που συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, είναι άδηλο. Σε αυτή τη συγκυρία, η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της "συμμαχίας των προθύμων" φαντάζει σαν κάποια λύση». Παράλληλα επιτίθεται σε όσους επιλέγουν την έξοδο από το κόμμα συνδέοντας τις κινήσεις τους με «τακτικές αποστασίας του παρελθόντος». Ειδικότερα αναφέρει ότι «καταλήγουν να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές αποστασίας, που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές και καταδικασμένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας».

Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με Θ. Γιαννόπουλο - Σ. Κεδίκογλου

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν οι βουλευτές του κόμματος Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου.

«Ανήκω στη ΝΔ, βρίσκομαι στη ΝΔ και θα είμαι στη ΝΔ», δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιαννόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν συζήτησε τέτοια θέματα, αλλά θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας και τις πρωτοβουλίες που, όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο, επιβάλλονται από την τρόικα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών, νοσοκομειακών μονάδων και σε κάθε τι που έχει σχέση με την υγεία των πολιτών «χωρίς να παραβλάπτεται η ποιότητα και η ποσότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου. «Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ. Πιστεύω σε αυτό το πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον τόπο και από εκεί και πέρα πόσες φορές να το επαναλάβω», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αποστασίας μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Κοντογιάννη, ανέφερε ότι ο κ. Κοντογιάννης εγκατέλειψε τη ΝΔ. «Τώρα από εκεί και πέρα ποιο ουσιαστικό θα χρησιμοποιήσεις ή ποιο ρήμα, ελάχιστα αλλάζει την ουσία», επεσήμανε.

Δήλωσε ακόμη πως η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ήταν προγραμματισμένη και την είχε ζητήσει ο ίδιος προκειμένου να συζητήσουν για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματα στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.