Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Βαρύς οπλισμός - Συλλήψεις και προσαγωγές

Επτά άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», ανακρίνει η αστυνομία.

Τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη και τα υπόλοιπα πέντε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τα ευρήματα

Στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:........

* 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
* 7 πιστόλια (Γκλόκ, Σεζέ, Μπαϊκάλ)
* 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
* 4 χειροβομβίδες
* 3 Καλάσνικοφ
* 1 σιγαστήρα
* Φυσίγγια
* 200 γραμμάρια TNT

Μετά από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες η ΕΛΑΣ καταλήγει, πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς και διαρροές, στο συμπέρασμα ότι μέρος της ποσότητας των όπλων αυτών ταυτίζονται με εκείνα που απεικονίστηκαν στη γνωστή προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο γκαράζ έφεραν ατομικό οπλισμό και πως ένας από αυτούς ανήκει στους επικηρυχθέντες με μεγάλο χρηματικό ποσό (600.000 ευρώ) για την υπόθεση των «Ληστών με τα μαύρα». Η επικήρυξη είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και μια ημέρα μετά σημειώθηκε η επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, την ευθυνή για την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ».

Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.

Ήδη από διαρροές έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν οτι ο αριθμός των χώρων στους οποίους έχει αποθηκευθεί οπλισμός ή αποτελούν καταφύγιο της οργάνωσης, φτάνει τους 15, σε Αθήνα και επαρχία αλλά και πως έχουν, ήδη, ερευνηθεί άλλα 12 σημεία στην Αττική.

Αφετηρία η οδός Θεμιστοκλέους

Ένα από τα σενάρια που διοχετεύονται από την αστυνομία, αναφέρει πως η χιονοστιβάδα των εξελίξεων άρχισε το πρωί του Σαββάτου με επιχείρηση-έρευνα της ΕΛΑΣ σε σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.

Από ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στο γκαράζ της οδού Καισαρείας.

Έτσι ίσως να εξηγείται το γεγονός ότι μετά την επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Εντόπισαν γιάφκα με βαρύ οπλισμό στην Νέα Σμύρνη

Βρέθηκε βαρύατος οπλισμός.
Πληροφορίες λένε ότι ανήκει στην ΣΕΧΤΑ Επαναστατών.


Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο των οποίων έχουν ήδη γίνει προσαγωγές ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί γιάφκα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου φυλασσόταν οπλισμός.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο .........

Ειδήσεων, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε γκαράζ στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, συνελήφθησαν δύο άτομα και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και άλλος οπλισμός.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι εξετάζονται για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση, πιθανόν τη Σέχτα Επαναστατών.

Πριν από περίπου δυο με τρεις ώρες, έγινε έφοδος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε γκαράζ στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και άλλου οπλισμού.

Ταυτόχρονα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής κάνουν συνεχώς προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι εξετάζονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, πιθανόν στη Σέχτα Επαναστατών.

Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ..

Είκοσι. Ένα νέο βιβλίο μιας εικοσάχρονης Φιλιατρινιάς.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Ενα όμορφο βιβλίο με ποιήματα που εκφράζει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες εξέδωσε η 20χρονη Πέρσα Παπαθεοδοσίου, κόρη του φαρμακοποιού της πόλης μας κ. Βασίλη Παπαθεοδοσίου.

Η Πέρσα είναι 20 ετών, και σπουδάζει στο 4ο έτος της Ιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Δρόμων".
Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας και στο φαρμακείο του Βασίλη Παπαθεοδοσίου.
Εμείς ευχόμαστε στην Πέρσα καλές σπουδές, καλό πτυχίο και να έχουμε και άλλες καλλιτεχνικές ανησυχίες της στο μέλλον.



To Hμερολόγιο για το 2011 από το Φιλιατρά News

Σε λίγες μέρες αλλάζουμε χρονιά. Πάμε στο 2011. Όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος το Φιλιατρά News σας ετοίμασε ένα ημερολόγιο έτσι για το καλό του Νέου χρόνου που έρχεται.
Πολύτιμη βοήθεια στο στήσιμο του ημερολογίου αυτού ήταν αυτή του πρώην διαχειριστή μας που χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να σας το προσφέρουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστούμε από όλη την ομάδα.

Ευχόμαστε το ημερολόγιο να σας αρέσει και όσοι θελήσετε να το τυπώσετε και να το έχετε.
Από εμάς καλές γιορτές.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το upload center μας. Κλίκ εδώ.



Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία - Καταργούνται 100 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σαρωτικός “Καλλικράτης” έρχεται και στην ανώτατη εκπαίδευση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών τμημάτων θα καταργηθούν 100 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των ίδιων των προέδρων τμημάτων ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται οι σχολές με τη χαμηλή ζήτηση.
Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ...........

στην περιφέρεια, με αντικείμενο από τον τουριστικό ως τον γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και ξένες φιλολογίες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κλεισίματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το υπουργείο Παιδείας μελετά τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημίων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως είναι τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα 24 πανεπιστήμια, μόνο όσα βρίσκονται στην Αττική, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και στα Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη. Τα υπόλοιπα βρίσκονται διασκορπισμένα από δύο έως έξι κομωπόλεις και πόλεις.

News it

Προτάσεις Βουδούρη στην βουλή για την συζήτηση του νομοσχεδίου για την οδική ασφάλεια

Στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου για την οδική ασφάλεια στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και τη μείωση των ατυχημάτων από τροχαία.

Η εφαρμογή των νόμων, ειδικά σε .........

περιπτώσεις που συνδέονται άμεσα με την απώλεια ζωής, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η επήρεια οινοπνεύματος και η ελλιπής χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους στα δίτροχα, πρέπει προφανώς να είναι αυστηρή. Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε την κουλτούρα των Ελλήνων οδηγών με καμπάνιες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, που θα απευθύνονται συστηματικά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με προτεραιότητα τους μαθητές και τους εφήβους. Η αλλαγή αυτή αξίζει μια μεγάλη και πολύπλευρη προσπάθεια της πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ερώτηση του Οδυσσέα Βουδούρη προς τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την μείωση τουλάχιστον εκατό θανάτων από τροχαία ετησίως.

Επίσης, ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε στο θέμα των οδικών υποδομών, που είναι ιδιαίτερα προβληματικές στη χώρα μας. Η βελτίωση των οδικών υποδομών είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ και η επίτευξή τους στην χώρα μας εκτιμάται ότι μπορεί να μειώσει κατά 50% τους θανάτους. Προβλήματα που αφορούν στις λακκούβες και στην έλλειψη σηματοδότησης επικίνδυνων σημείων, μπορούν να διορθωθούν με μικρό κόστος, ενώ ευθύνονται για αδικαιολόγητα θανάσιμα ατυχήματα και για τραυματισμό χιλιάδων πολιτών.

Τραυματισμοί για τους οποίους εξάλλου προκύπτει ένα κόστος περίθαλψης πολλαπλάσιο από αυτόν που θα απαιτούντο για την βελτίωση των επικίνδυνων σημείων.
Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει ένας εκσυγχρονισμός της σηματοδότησης και μια προσαρμογή των ορίων ταχύτητας που να αντιστοιχεί στην σημερινή πραγματικότητα. Σε ορισμένες ευθείες σε μεγάλες οδούς, το υπερβολικά χαμηλό όριο μέγιστης ταχύτητας αποτελεί μάλλον πρόβλημα διότι επιβραδύνει αδικαιολόγητα την ροή των οχημάτων, ενώ δημιουργεί την αίσθηση στον κάθε οδηγό ότι τα όρια ταχύτητας γενικά δεν έχουν προσδιοριστεί με ορθολογικό τρόπο και συνεπώς δεν αξίζουν σεβασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Καλαμάτας οι 11 θάνατοι και οι 80 συνολικά παθόντες από τροχαία το 2009 αποδίδονται στις παραπάνω αιτίες. Ο απερίγραπτος ανθρώπινος πόνος, που προκαλείται στις οικογένειες από τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και το ξεκλήρισμα πληθυσμού αντίστοιχου ενός ολόκληρου χωριού κάθε χρόνο από το χάρτη της Ελλάδα, δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους, δήλωσε ο κ. Βουδούρης.

Δεν αξίζει «να πεθαίνεις στον δρόμο» το 2010 !

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.