Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι πλουσιότεροι πρέπει να πληρώσουν περισσότερο, δηλώνει ενώπιον του Προέδρου ο Στρος-Καν

Οι πλουσιότερες κοινωνικές ομάδες πρέπει να πληρώσουν περισσότερο, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι η κρίση πλήττει ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Ο διευθυντής του ΔΝΤ ξεκίνησε τις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Ακολουθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο Γάλλος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα...

ολοκληρώσει τη σύντομη επίσκεψή του στην Αθήνα με ομιλία ενώπιον Επιτροπής της Βουλής και τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Newsroom ΔΟΛ

Επίκαιρη ερώτηση Μπακογιάννη για την παράνομη μετανάστευση

H αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης είναι το αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Πρωθυπουργό.

Η βουλευτής σημειώνει ότι «η παρουσία δυνάμεων της Frontex το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αν και αναμφισβήτητα υποβοηθητική δεν είναι αποτρεπτική, αλλά ταυτοχρόνως αύξησε τη μεταναστευτική ροή στο νότιο κομμάτι του Έβρου».

Ερωτά, κατόπιν αυτού, τον Πρωθυπουργό ποια ........

πρόσθετα μέτρα θα λάβει η πολιτεία, για να αποτραπεί η είσοδος των παράνομων μεταναστών, αν υπάρχει σχεδιασμός για την επαρκή φύλαξη της συνοριακής μεθορίου, τι έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών ως συνέχεια των προσπαθειών της προηγούμενης κυβέρνησης για υπογραφή πρωτοκόλλων επανεισδοχής κι αν εφαρμόζει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πλήρης δημοσιονομική ένωση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης

Ως ένα βαθμό εκεί οδηγεί την Ευρωζώνη η κρίση. Με κοινό νόμισμα και κοινό επιτόκιο, το γεγονός ότι οι 16 χώρες δεν αποτελούν δημοσιονομική ένωση δημιουργεί εντάσεις και διακυβεύει διαφοροποιήσεις που σήμερα εκρήγνυνται. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη βδομάδα, ο Τρισέ αναφέρθηκε ανοικτά στην ανάγκη για ενίσχυση της δημοσιονομικής ένωσης.

«Έχουμε μια νομισματική ομοσπονδία. Χρειαζόμαστε και μια σχεδόν δημοσιονομική ομοσπονδία. Ναι, μπορούμε να την πετύχουμε μέσα από την αυστηρή επίβλεψη των δημοσίων οικονομικών. Ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι μια κατάσταση στην οποία χρειαζόμαστε ομοσπονδία των προϋπολογισμών», είπε.

Αλλά η δημοσιονομική ένωση αποτελεί ανάθεμα για τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα και είναι κάτι που θα δούμε ίσως πολύ αργότερα. Η πολιτική και νομική αναταραχή που θα συνοδεύσει...

τη δημιουργία της θα προσλάβει σοβαρές διαστάσεις και θα κρατήσει πολλά χρόνια. Οι άλλες λύσεις είναι πιο γρήγορες, πιο εύκολες και γι’ αυτό ίσως πιο αποτελεσματικές, σημειώνουν οι αναλυτές.

«Πολύ πιθανόν τα πακέτα στήριξης και η δημιουργία μιας ντε φάκτο δημοσιονομικής ένωσης να σημάνουν ότι η αλλαγή προς μια πραγματική δημοσιονομική ένωση θα γίνει ευκολότερη στα επόμενα χρόνια», λέει η Άσπεθ. «Είναι πολύ πιθανό ότι στο τέλος στη δημοσιονομική ένωση θα καταλήξουν τα πράγματα, αλλά ως τότε θα υπάρξουν πολλές πολιτικές αντιπαραθέσεις». Η πιθανότητα για μια τέτοια λύση σήμερα είναι μόλις 1 στις 10.

Κλειστά τα καταστήματα στην Πελοπόννησο την Κυριακή 12/12

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα. Τα θέματα που πραγματεύτηκαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας είχαν να κάνουν κυρίως με τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που καλούνται να επιλύσουν οι έμποροι λόγω της οικονομικής ύφεσης της χώρας.

Επίσης για τα μέτρα που θα λάβει η Ομοσπονδία μέσω της κατάλληλης τεχνογνωσίας που διαθέτει για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη της, αλλά και για την εφαρμογή προωθητικών ενεργειών σε συλλογικό πλέον επίπεδο.

Επιπλέον, στις ενέργειες της Ομοσπονδίας θα συμπεριληφθούν αιτήματα και δράσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, τη διεκδίκηση δράσεων για το περιφερειακό εμπόριο, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών αγορών και...


την επιχορήγηση σχεδίων συνενώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά στο ωράριο, το συμβούλιο αποφάσισε ένα ενιαίο ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων που εκτείνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστά θα είναι τα καταστήματα και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011.

Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνεργασία της με τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για να υπάρξει παραγωγή εξειδικευμένων επιστημονικών μελετών που θα αφορούν στην εμπορική δραστηριότητα της κάθε περιοχής, ενώ παράλληλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από το εκτεταμένο δίκτυο των 8.500 επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στη δύναμη των συλλόγων της Ομοσπονδίας.

Έρχονται τα κάθετα θερμοκήπια

"Ένας σπόρος ντομάτας φυτεύεται στο ύψος του εδάφους σε μια περιστρεφόμενη σπειροειδή δομή και, όταν φτάνει στην κορυφή, 30 ημέρες αργότερα, παίρνουμε τον καρπό": το οικολογικό θερμοκήπιο, το οποίο κατασκευάσθηκε από την σουηδική εταιρεία Plantagon, επιτρέπει την παραγωγή βιολογικών φρούτων και λαχανικών μέσα στην πόλη.
Μέσα σε μερικά χρόνια, "το 80% του πληθυσμού θα ζει σε πόλεις" και θα πρέπει υποχρεωτικά "να καλλιεργούμε μέσα σε αστικό περιβάλλον επειδή δεν θα υπάρχουν εδάφη", δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Plantagon Χανς Χάσλ.
Χάρη στο θερμοκήπιο αυτό, "θα μπορούμε να παράγουμε καθημερινά φρέσκα και βιολογικά προϊόντα και να τα πωλούμε απ' ευθείας στον καταναλωτή επιτόπου", διευκρίνισε ο Χασλ.
Με τον τρόπο αυτό "θα εξοικονομούμε 70% του...

κόστους αυτών των φρέσκων προϊόντων, επειδή αυτή τη στιγμή το 70% της τιμής τους οφείλεται στη μεταφορά και την αποθήκευσή τους", σύμφωνα με τον ίδιο.
Θα καταστεί συνεπώς δυνατό να προσφέρονται φρέσκα και υγιεινά προϊόντα σε χαμηλή τιμή στους πιο φτωχούς καταναλωτές, υπογράμμισε επίσης ο Χασλ.

Ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί κανένα απ' αυτά τα κάθετα θερμοκήπια, όμως "πολλές πόλεις, στη Σκανδιναβία και την Κίνα, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον", διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος.

Το κόστος καθεμιάς από τις εγκαταστάσεις αυτές ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από αυτό ενός συνηθισμένου θερμοκηπίου, όμως η επένδυση γίνεται γρήγορα επικερδής επειδή "σε μια επιφάνεια εδάφους 10.000 τ.μ., ένα κάθετο θερμοκήπιο αντιστοιχεί σε καλλιεργήσιμη επιφάνεια 100.000 τ.μ." χάρη στο σύστημα ανύψωσης των καλλιεργειών.

"Η ιδέα αυτή γεννήθηκε από έναν εφευρέτη πριν από 20 χρόνια, όμως κανείς απ' αυτούς στους οποίους την παρουσίασε δεν πίστεψε σ' αυτήν. Εμένα μου προτάθηκε πριν από 10 χρόνια, μου φάνηκε καλή ιδέα και μίλησα γι' αυτή στη Sweco, μια σουηδική κατασκευαστική εταιρεία, η οποία δέχθηκε να κατασκευάσει αυτά τα κάθετα θερμοκήπια", εξήγησε ο Χασλ.


Τα “γουρουνάκια” (PIIGS) πάνε για σφάξιμο.

Μετά την Ιρλανδία σταματάει η οικονομική κρίση και περιορίζεται στην κέλτικη τίγρη και την Ελλάδα;
Δυστυχώς όλα τα στοιχεία και οι αναλύσεις δείχνουν ότι το ντόμινο των αγορών θα γίνει πραγματικότητα και τότε κανείς μηχανισμός στήριξης δε θα μπορεί να σώσει καμιά χώρα, αλλά και ούτε την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η Πορτογαλία είναι ήδη προ των πυλών της κατάρρευσης και θα χρειαστεί κι αυτή, αν μπει στον μηχανισμό, πάνω από 140 δισ. ευρώ. Αυτό αντέχεται, αλλά τι θα γίνει αν ακολουθήσει και η Ισπανία που θα χρειαστεί πάνω από 600 δισ. ευρώ;
Και τι θα συμβεί όταν στο κόλπο θα μπει και η Ιταλία η οποία θα χρειαστεί πάνω από 1 τρισ. ευρώ στήριξη προκειμένου να μην κηρύξει πτώχευση;
Αυτά είναι τα δεδομένα στην Ευρώπη και τα γνωστά...... “γουρουνάκια” ή PIIGS πάνε για σφάξιμο.
Με αυτά τα δεδομένα, δύο είναι τα σενάρια για την Ευρώπη, για....

τις υπερχρεωμένες χώρες και φυσικά για την Ελλάδα.

1. Το πρώτο σενάριο είναι να περάσει της Μέρκελ και να αφεθούν στην τύχη τους οι χώρες του Νότου. Να τραβηχθεί μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ βορρά και νότου, να υπάρχουν ακόμη και ευρώ δύο ταχυτήτων και οι μεν να ζουν άνετα οι δε να είναι τριτοκοσμικοί.
2. Το δεύτερο σενάριο είναι να υπερισχύσει το ένστικτο της επιβίωσης της Ευρωζώνης. Να αντιληφθούν όλοι ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν πρέπει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Και να παρθούν μέτρα για μια πολιτική ενοποίηση που θα λύνει και τις οικονομικές ανισότητες. Η μόνη λύση να ξεπεραστεί η κρίση είναι να πειστεί η Γερμανία να κάνει ότι και η Αμερική. Να τυπωθεί δηλαδή χρήμα και να βγουν ευρωομόλογα που θα σώσουν τις χρεοκοπημένες χώρες. Αν δεν το αντιληφθούν αυτό οι ισχυροί της Ευρώπης, τότε το ευρώ δεν έχει μέλλον.www.antinews.gr

Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".

Η Ελλάδα μπήκε "ξαφνικά" στο στόχαστρο. Η Ελλάδα κρίνεται ανεπαρκής και αναξιόχρεη, όταν πχ η Ιαπωνία, την ίδια στιγμή έχει Χρέος προς ΑΕΠ άνω του 200%. Όταν η Ιταλία έχει άνω του 100%. Όταν η Ιρλανδία έχει αυξήσει το χρέος της προς ΑΕΠ κατά 300% τα τελευταία 3 χρόνια. Όταν στην Ισπανία η ανεργία αυξήθηκε κατά 40% σε 3 χρόνια και το χρέος καλπάζει. Και πάει λέγοντας. Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".
Τα κερδοσκοπικά πρεζόνια που έχουν ρίξει σε 20ετή αποπληθωρισμό την Ιαπωνία, που έχουν χρεοκοπήσει την Αργεντινή, που έχουν εκτινάξει τις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου με πρόσχημα την "ζήτηση" - που ποτέ δεν υπήρξε (Epicurus2day - Η κρίση της ζωής μας 12/11/2008)- που δημιούργησαν τη νομισματική κρίση της δεκαετίας του '90 με υπερπρωταγωνιστή...

τον πολύ κ. Sorros, απλά αυτήν την περίοδο έριξαν το κέρμα τους καταδώ. Μπορούν να μας πάνε όπου θέλουν. Βασανιστικά ή γρήγορα, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Όσο αντέχαμε (δανειζόμενοι) αγοράζαμε τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα, τους βάζαμε συνεταίρους στις ομολογιακές μας εκδόσεις, τους εκχωρούσαμε τον εθνικό μας πλούτο, μας υποδείκνυαν την "ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική", τους "κατάλληλους" πολιτικούς ηγέτες, τους "αρμόδιους συμβούλους". Μας αποκαλούν περιπαικτικά γουρούνια "PIGS" αλλά οι χοίροι γίνονται νόστιμο ζαμπόν, παρόλαυτά.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της μεταπολίτευσης είναι Αμερικανόφερτοι. Η χούντα ήταν Αμερικανόφερτη. Όλες οι πολιτικές καμπάνιες "σκληρού ροκ" ήταν υπό την αιγίδα αμερικάνικων "image makers'. H πόλωση ήταν το όπιο του λαού. Ποτέ ο Έλληνας δεν αναρωτήθηκε. Πως και πλούτισαν τόσοι. Πως μπούκωσαν τόσα χρήματα. Πόσο θα άντεχε το δύσμοιρο κρατικό πορτοφόλι. Και με τι ανταλλάγματα;

Όλα είναι εδώ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ενημέρωση των προηγουμένων. Η κατάσταση είναι η ίδια και απαράλλακτη. Είναι διεθνής, δε.

Προς το παρόν μπορούμε να ακούμε τον κ.Λαζόπουλο να κηρύττει ως ένας νέος αριστερός προφήτης εκ Κολωνακίου, με ταρίφα κάποιων εκατομμυρίων Ευρώ, τον λόγο της αργυρώνητης αντίστασης. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τον τηλεοπτικό μας Θεό. Τον τηλεοπτικό μας Δικαστή κ. Τριανταφυλλόπουλο. Τον τηλεοπτικό μας Ιμάμη κ. Χατζηνικολάου. Τον τηλεοπτικό μας Σάτυρο κ. Αναστασιάδη. Τους τηλεοπτικούς Μαγείρους, τους τηλεοπτικούς Αρλεκίνους, κοκ Με μια σατανική ομοιότητα, άπαντες. Είναι μπουκωμένοι μέχρι σκασμού. Όχι γιατί είναι αυτό που είναι (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό). Αλλά για να είναι αυτοί που είναι. Σκεφτείτε το. Στο πρόσωπο τους θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Απλά έτυχε να είναι κατάλληλοι για τους ρόλους. Οι πλέον κατάλληλοι. Και ακίνδυνοι, φυσικά.

Μπορούμε να διαβάζουμε, να ακούμε, να συμβουλευόμαστε τους φιλάργυρους, που βύζαξαν μέχρι τελευταίας σταγόνας την ισχνή αγελάδα του κρατικού κορβανά - και έτσι επιβίωσαν - να οδύρονται για την κακή μας τύχη. Όταν προ καιρού πολλοί εξ αυτών μας διαβεβαίωναν ότι δεν τρέχει τίποτα. Όλα ήταν θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογία. Όλα ήταν ένα ψέμα.

Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη. Δεν είμαστε τόσο όμορφοι όσο νομίζουμε. Είμαστε συνυπεύθυνοι. Και όσοι ακόμα παραπληροφορούν, αγνοούν ή κόπτονται για τα αφεντικά τους είναι και κάτι ακόμα: επικίνδυνοι. Και απέναντι μας.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όσο μας αφορά εδώ, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να υψώσουμε την μαύρη σημαία της αγωνίας και του δεν πάει παραπέρα.

Δρυός πεσούσης, όμως, πας ανήρ ξυλεύεται. Δυστυχώς.

Kαι τώρα στο 'δια ταύτα'. Τι συμβαίνει:
Η Ελλάς μετά την Δικτατορία, αποφάσισε, τους πολλούς, επί επταετία βαρβάρους, κατάπτυστους, λεχρίτες και ρουφιάνους, να τους αφήσει άθικτους εις ένδειξιν "δημοκρατικής ανωτερότητος". Στην ουσία, προκειμένου να μην θιγούν οικονομικοί παράγοντες που θυσαύρισαν κατά την επταετία και προκειμένου να μείνουν άθικτοι επίσης, κάποιο μεγαλόσχημοι βουτυρωμένοι κώλοι. Και οι εκ Δύσεως πατρόνες. Και οι εξ Ανατολής ινστρούκτορες.

Κάποιοι εξ αυτών (διότι ο χρόνος νικά τα πάντα) πρωτοστάτησαν έκτοτε, στην "οικονομική ζωή", την "πολιτική ζωή", "την δημοσιογραφία", την τέχνη, τα σώματα "ασφαλείας", κλπ.

Ως μη γεγραμμένες και μη γενόμενες οι αμαρτίες τους.

Τα οικονομικά και άλλα εγκλήματα όμως, ζητούν τιμωρία. Δεν μπορεί το έλασσον (μια υπεξαίρεση πχ κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) να είναι κακουργηματική και να επισύει ποινές φυλάκισης ετών και οι ΜΕΓΙΣΤΟΙ εγκληματίες να σουλατσάρουν δώθε κείθε. Και να πρωταγωνιστούν στο μέλλον μας. Όχι η εθνική αλλά η ατομική μας αξιοπρέπεια ζητά απαντήσεις.

Ας γίνει αντιληπτό τούτο. Δεν είναι αποδεκτό από τον σύγχρονο άνθρωπο η κάθε μορφής βία εναντίον του.

Αυτό έγινε πάντως αντιληπτό από αυτούς που έπρεπε για τους λόγους που τους αφορούν. Έτσι, τα άρματα δεν μπορούν τόσο εύκολα να ξαναβγούν στους δρόμους όπως πριν 35 χρόνια. Ας μην ανησυχείτε. Ούτε να σε βασανίσουν μπορούν. Ούτε να σου βουλώσουν το στόμα.

Το άρμα πρέπει (έπρεπε) να μπει στην ζωή σου πλέον, αλλιώς, Από αλλού. Από το "παράθυρο" ας πούμε. Και όταν θα (που ήδη έχει) στρογγυλοκαθίσει στο σαλόνι σου, δεν μπορείς να το βγάλεις. Το χειρότερο: είναι πια μέρος του εαυτού σου, της ζωής σου, του τίποτα (μας).


Μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης για ΙΧ έως 2.000 κυβικά

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε τη μείωση του τέλους ταξινόμησης κατά 50% σε όλα τα καινούρια Ι.Χ. με κινητήρες έως 2 λίτρα, απορρίπτοντας το σενάριο των κλιμακωτών μειώσεων που αρχικά είχε προκριθεί ως η καλύτερη λύση για την τόνωση των πωλήσεων.

Όπως επισημαίνει η Ημερησία, η κατάθεση στη Βουλή του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου - «σκούπα», που θα περιλαμβάνει τα μέτρα τόνωσης των πωλήσεων νέων ΙΧ, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Αλλαγές θα γίνουν και στο Φόρο .........

Πολυτελείας, καθώς επαναδιαμορφώνονται οι εργοστασιακές αξίες των αυτοκινήτων, με αξίες πλέον από 20.000 ευρώ και άνω και όχι από 15.000 που ισχύει σήμερα.

Έτσι, μετά τη ψήφιση του νόμου αναμένεται να μειωθούν οι τιμές σε κάποια μοντέλα, ενώ παράλληλα θα «ανασάνει» η αγορά της χρονομίσθωσης αυτοκινήτων.

in.gr

Κυβέρνηση: "Προχωράμε άμεσα σε έρευνες για πετρέλαιο, αρχικά στο Ιόνιο"

"Υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν. Διότι τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα". Τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν ούτε σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, ούτε γράφτηκαν στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (και οι δύο είχαν δεχθεί σκληρή κριτική την περασμένη άνοξη όταν άνοιξαν τον φάκελο "Πετρέλαια στην Ελλάδα").

Ειπώθηκαν πριν λίγο στην Βουλή από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ταυτοχρόνως προανήγγειλλε την κατάθεση νομοσχεδίου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων. Υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει δώσει τις πρώτες άδειες έρευνας και συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Ο Φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς...

ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και στο βαθμό που αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου, είτε φυσικού αερίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος και αλλού, ο κ. Μανιάτης παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν θα τοποθετηθεί για το που και πόσο πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες - καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα.

Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του είπε πως η Ελλάδα βρίθει πετρελαίων σε τέτοιο βαθμό ώστε η αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου να αποσβέσει το δημόσιο χρέος της χώρας κι όμως ουδέποτε οι κυβερνήσεις διαχρονικά ασχολήθηκαν με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα αν και τόνισε πως το ΥΠΕΚΑ έχει κάνει σημαντικά βήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του τεχνικού συνεργάτη των ΕΛΠΕ, Κωνοφάγου «Μεγάλες και σοβαρές εταιρίες της Αμερικής έχουν εκπονήσει μελέτες που δείχνουν ότι στο τρίγωνο Αιγύπτου-Κρήτης- Λιβύης έχουν εντοπιστεί 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» ενώ ο ίδιος συμπληρώνει ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να τακτοποιήσει την οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ) όπως έκανε η Κύπρος που για τα επόμενα 100 χρόνια θα λύσει το πρόβλημά της".



Καταιγίδα μέτρων μέχρι το 2014 !!!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.

” Εχω βαρεθεί να ακούω πολιτικούς, δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού να μιλάνε για το Μνημόνιο.

Ξέρετε την αλήθεια;

Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010.

Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.


Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.

Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011.

Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε


Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε:

Πάγωμα των συντάξεων!

Μείωση των υψηλότερων συντάξεων!

Αύξηση του ΦΠΑ

Περαιτέρω αύξηση στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα!

Φορολόγηση αυθαίρετων κτισμάτων!

Πράσινα τέλη!

Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια

Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.

Και μετά από αυτά έρχεται το 2012.

Πάρτε και το 2012 να το έχετε.

έπετε τι λέει;

Πάγωμα συντάξεων και το 2013!

ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!

Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;

Δεν πειράζει.

Υπομονή.

Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το …. 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα.

Πάγωμα συντάξεων και το 2013!

ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!

Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;

Δεν πειράζει.

Υπομονή.

Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το …. 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα.

Πάρτε και το 2014.
Βλέπετε τι λέει;
Προσέξτε τώρα.

Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!

Από σήμερα λοιπόν ό,τι ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.

Αν έχετε τάσεις αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!

Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, “κρύβοντας” με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.

Ε, λοιπόν.

Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.

Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι μελλοθάνατοι….

Υ.Γ. Οσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.

Καταργούνται 100 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Στο «στόχαστρο» των επιτροπών του υπουργείου Παιδείας έχουν μπει τα... αντιδημοφιλή τμήματα των AEI και TEI. Πρόκειται για περίπου 100 τμήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε TEI της περιφέρειας ενώ υπάρχουν και ορισμένα τμήματα ξένων φιλολογιών AEI.

Σαρωτικός «Kαλλικράτης» έρχεται στην ανώτατη εκπαίδευση. Tο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη χωροταξική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων και των TEI αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 επιφέροντας ριζικές αλλαγές στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «HτΣ», ...........

το σχέδιο προβλέπει από κατάργηση τμημάτων TEI της περιφέρειας με χαμηλή ζήτηση ή μετατροπή τους σε τοπικά επαγγελματικά κολέγια, μέχρι όμως και κλείσιμο πανεπιστημίων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων.

Aποφασιστικό λόγο στο χωροταξικό επανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν, βεβαίως, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων που θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί των σχεδιαζόμενων αλλαγών... Σε πρώτη φάση, στο «στόχαστρο» των επιτροπών του υπουργείου Παιδείας έχουν μπει τα... αντιδημοφιλή τμήματα των AEI και TEI. Πρόκειται για περίπου 100 τμήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε TEI της περιφέρειας με αντικείμενα από τον τουριστικό, αλλά και τον γεωτεχνολογικό κλάδο, ενώ υπάρχουν και ορισμένα τμήματα ξένων φιλολογιών AEI. Eνδεικτικά, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2006/07 έως 2009/10, η ζήτηση για το τμήμα Tουριστικών Eπιχειρήσεων του TEI Hπείρου στην Hγουμενίτσα ήταν μόλις 6,4% των συνολικών θέσεων. Φοιτητές αναζητά και το τμήμα Yδατοκαλλιεργειών και Aλιευτικής Διαχείρισης του TEI Mεσολογγίου, αφού σε κάθε 100 θέσεις εισακτέων, καλύπτονταν τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο μόνο οι 7. «Pεκόρ» κενών θέσεων κατέγραψε το τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Eφοδιασμού στο TEI Δυτικής Mακεδονίας (Γρεβενά), στο οποίο αντιστοιχούν μόλις 3 επιτυχόντες ανά 100 θέσεις εισακτέων.

Χωροταξική αναδιάρθρωση

Tο σχέδιο για τη χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης προβλέπει, ακόμη, κατάργηση τμημάτων AEI με ακραίες -μεταπτυχιακές στην ουσία- ειδικεύσεις, κατάργηση ή μεταφορά στις έδρες των AEI απομονωμένων τμημάτων ή τμημάτων χωρίς σαφές γνωστικό αντικείμενο, συγχώνευση ομοειδών τμημάτων, αλλά και κατάργηση τμημάτων που λειτουργούν ταυτόχρονα σε AEI και TEI.

Eνδεικτικές είναι οι περιπτώσεις τμημάτων AEI, κυρίως στους τομείς της Γεωπονίας, της Πληροφορικής και της Διοίκησης Eπιχειρήσεων, με αλληλοεπικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα κανείς μπορεί να τα ξεχωρίσει:
Yπάρχει Tμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Tμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο AΠΘ, αλλά και Tμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
Yπάρχει Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Kρήτης, Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολιτικής Eπιστήμης και Iστορίας στο Πάντειο, Πολιτικής Eπιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και Πολιτικών Eπιστημών στο AΠΘ.

Yπάρχει τμήμα Διοίκησης και Eπιχειρήσεων στο Aνοικτό Πανεπιστήμιο, Tμήμα Bιομηχανικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και Tμήμα Διοίκησης Eπιχειρήσεων Aγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
H εικόνα γίνεται πιο «θολή» στον τομέα της Πληροφορικής. Mε διάφορες... παραλλαγές στην ονομασία τους Tμήματα Πληροφορικής υπάρχουν τόσο σε AEI (AΠΘ, Πανεπιστήμια Iωαννίνων και Πειραιά, Iόνιο αλλά και Oικονομικό Πανεπιστήμιο Aθηνών) όσο και σε TEI (Kαβάλας, Πάτρας, Δυτικής Mακεδονίας, Hπείρου, Iονίων Nήσων, Kαλαμάτας, Λάρισας).
Tέλος, υπάρχουν AEI που διαθέτουν «δίδυμα» τμήματα -δηλαδή με ίδιο γνωστικό αντικείμενο- σε διαφορετικές όμως πόλεις. Xαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των «δίδυμων» τμημάτων TEΦAA του AΠΘ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Επιτροπή
Τα τμήματα πρός συγχώνευση


Oι επιτροπές του υπ­ου­ργείου μελετούν, επίσης, τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημίων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως είναι τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Eλλάδος, Δυτικής Eλλάδος και Δυτικής Mακεδονίας. Σήμερα, 24 AEI και 18 TEI είναι διασκορπισμένα σε 76 πόλεις και κωμοπόλεις και κατακερματισμένα σε περίπου 500 τμήματα (286 σε AEI και 213 σε TEI), ενώ υπάρχουν εισηγήσεις προς το υπουργείο να παραμείνουν μόνο τα μισά μέχρι το τέλος του 2011.

Aπό το σύνολο των 24 πανεπιστημίων, μόνο όσα βρίσκονται σε Aττική, Πάτρα, Iωάννινα, Kέρκυρα και Xανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη. Tα υπόλοιπα διασκορπίζονται από δύο έως έξι πόλεις και κωμοπόλεις. Mάλιστα, δύο πανεπιστήμια -το Πανεπιστήμιο Στερεάς Eλλάδας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας- έχουν ελάχιστα τμήματα - δύο το πρώτο και τρία το δεύτερο. Παραδείγματα γεωγραφικής διασποράς τμημάτων συναντάμε και στα TEI. Eνδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των TEI Δυτικής Mακεδονίας (με τμήματα σε Kοζάνη, Kαστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα), Hπείρου (Iωάννινα, Πρέβεζα, Άρτα, Hγουμενίτσα), Λάρισας (Λάρισα, Kαρδίτσα, Tρίκαλα), Kρήτης (Hράκλειο, Pέθυμνο, Xανιά, Άγιος Nικόλαος, Σητεία, Iεράπετρα όπου, μάλιστα, λειτουργεί μόνο ένα τμήμα).

Από την Ημερησία

Το νέο Facebook έρχεται......

Το Νέο Facebook έρχεται....
Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα γίνουν στο σχεδιασμό του Facebook και επίσημα πλέον από το Facebook Blog!

Ο νέος σχεδιασμός θα επηρεάσει τις Fan Pages, και θα φέρει μεγαλύτερη ενσωμάτωση της λειτουργίας Places, άρα checkins, πληροφορίες, navigation tabs κ.ά.
Μπορείτε να δείτε στο τέλος της ανάρτησης δύο screenshots των νέων Facebook Pages.
Στο προφίλ, ο χρήστης μπορεί να καταγράψει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό του (τόπος διαμονής, σχολείο, εκπαίδευση, εργασία κλπ.), ενώ θα εμφανίζονται και οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες όπου έχει γίνει επισήμανση (tag).

Ακόμη, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ........

ξεχωριστές ομάδες φίλων, συγγενών ή ό,τι άλλο θέλετε, οι οποίες θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του προφίλ σας.

Τέλος, πλέον οι φωτογραφίες εμφανίζονται όλες μαζί με ασταμάτητο scrolling (αντί να επιλέγετε την επόμενη σελίδα φωτογραφιών), για γρηγορότερη επισκόπηση τους, ενώ προστίθεται η λειτουργία αναζήτησης στην υποσελίδα Friends με βάση το όνομα, τοποθεσία διαμονής, σχολείο κλπ.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτή τη στιγμή με επίσκεψη στο www.facebook.com/about/profile.











Δείτε ένα σχετικό Video



mashable.com

Κλείνουν Οριστικά 71 εφορίες στην επαρχία. Αναμεσα τους και αυτές των Φιλιατρών Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων

Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση 71 εφοριών β΄ τάξης και τη συγχώνευση 30 εφοριών ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση 71 εφοριών β΄ τάξης και τη συγχώνευση 30 εφοριών ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια .........

λειτουργούν 290 εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων. Στο σχέδιο του υπουργείου είναι να καταργηθούν σχεδόν το σύνολο των εφοριών β΄ τάξης με εξαίρεση αυτές που βρίσκονται σε νησιά.

Κάποιες από αυτές ενδέχεται να διατηρηθούν ως έχουν καθώς εξυπηρετούν φορολογουμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι δύσκολη η πρόσβαση στις μεγάλες εφορίες που βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.


Πίνακας με μερικές από τις υπό κατάργηση εφορίες

ΑγιάςΔερβενίουΚροκεώνΜουζακίου
ΑκράταςΔεσκάτηςΚυπαρισσίαςΝεάπολης Βοιών
ΑμφίκλειαςΔημητσάναςΛακωνίαςΝεμέας
ΑμφιλοχίαςΔομοκούΛεχαινώνΞυλοκάστρου
ΑνδρίτσαιναςΕλασσόναςΛεωνιδίουΠαλαμά
ΑρεόποληςΖαχάρωςΛιδορικίουΠαράλιου Aστpous
ΑστακούΘέρμουΛίμνηςΠύλου
ΑταλάντηςΚαλαβρύτωνΜακρακώμηςΣκάλας Λακωνίας
ΒάρδαΚαρύστουΜεγαλόποληςΣοφάδων
ΒόνιτσαςΚιάτουΜελιγαλάΣτυλίδας
ΓαργαλιάνωνΚλειτορίαςΜεσσήνηςΤροπαίων
ΓαστούνηςΚρανιδίουΜεσσηνίαςΤυρνάβου
ΓυθείουΚρεστένωνΜολάωνΦιλιατρών


Πηγή Το Βήμα

Κοινωνική αναλγησία καταγγέλει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Κοινωνική αναλγησία. Μόνο με αυτό τη φράση, μπορεί κανείς να χαραχτηρίσει την απόφαση της Κυβέρνησης να κόψει το πολυτεκνικό επίδομα στις οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 40.000 €. Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφορα το άρθρο 21 του συντάγματος.

Ποιός ειχε την "φωτεινή" αυτή ιδέα; Πώς θα σωθεί η Ελληνική οικονομία από τα 350€ ανα δίμηνο που παίρνει μιά οικογένεια με τέσσερα παιδιά; Πόσες τελικά είναι αυτές οι οικογένειες (πολύτεκνες) που δηλώνουν (και μπράβο τους) πάνω από 40000€;

Στο κάτω-κάτω ούτε αυτές σώζονται αλλά ..........

κυρίως ΟΥΤΕ το ελληνικό κράτος έτσι. Ειναι η κοροϊδία και ο εξευτελισμός προς την πολύτεκνη οικογένεια. Ειναι να στρέψουν τις άλλες κοινωνικές ομάδες κατά των πολυτέκνων αγνοώντας τις συνέπειες οταν θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η υπογεννητικότητα. Εκτός και αν θελουν τους πολύτεκνους στα όρια της φτώχειας, όμηρους.

Σε λίγα χρόνια θα αναζητάμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα. Ποιά οικογένεια - όσο και να αγαπάει τα παιδιά - με την σημερινή οικονομική κατάσταση θα κάνει περισσότερα από ένα ή δύο το πολύ παιδιά;

Το πολυτεκνικό επίδομα δεν είναι οικονομικό κριτήριο. Είναι η έμπρακτη κατά το σύνταγμα της Ελλάδος "ειδική φροντίδα" (αρθρο 21). Κανείς από τους "θύνοντες" δεν μπορεί να καταλάβει οτι η μείωση των γεννήσεων θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών(αφού δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι); Ηδη είμαστε στην κορυφή σαν το πλέον γηρασμένο κράτος και θα γίνουμε ακόμα χειρότερα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.