Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στο αυτόφωρο oι Αλβανοί για τα μαχαιρώματα

Στο Αυτόφωρο 3μελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας δικάζονται σήμερα οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί - δράστες της αιματηρής συμπλοκής με ομοεθνείς τους, προχθές βράδυ, στα Φιλιατρά.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά τις συντονισμένες ενέργειες των ανδρών του Α.Τ. Φιλιατρών το ίδιο, κιόλας, βράδυ του συμβάντος, κι αφού αναγνωρίστηκαν προηγουμένως από τα θύματά τους. Της σύλληψης διαφεύγει (τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα) ένας ακόμη Αλβανός. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις δράστες είναι αδέρφια και έχουν απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για παραβατικές συμπεριφορές.
Αφορμή για την αιματηρή συμπλοκή ήταν .......

οικονομικές και εργασιακές διαφορές που είχαν με τους άλλους τρεις Αλβανούς.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 7.40 το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτική οικία – καλύβα στην οποία διέμεναν τρεις Αλβανοί (οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα και τις τελευταίες μέρες είναι προσωρινοί κάτοικοι Φιλιατρών), όταν τα τρία αδέλφια πήγαν εκεί για να τους ζητήσουν εξηγήσεις, έχοντας στην κατοχή τους πυροβόλο όπλο (μάλλον δίκαννο) και μαχαίρι, απειλώντας τους μάλιστα, επειδή μία ώρα περίπου νωρίτερα ο ένας εξ αυτών είχε φραστικό επεισόδιο με έναν από τους άλλους τρεις. Κουβέντα στην κουβέντα, η λογομαχία οξύνθηκε και εκείνος που κρατούσε το πυροβόλο όπλο έριξε τρεις φορές, χωρίς, όπως ισχυρίζεται, να έχει πρόθεση να χτυπήσει κάποιον. Όμως, τα σκάγια πέτυχαν στο δεξί χέρι έναν ομοεθνή του.

Ο δε άλλος με το μαχαίρι επέφερε τραύματα σε έτερο στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετά ετράπησαν όλοι σε φυγή. Στις 7.45 μ.μ. ενημερώθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών για τους πυροβολισμούς και άνδρες του Τμήματος έσπευσαν στην περιοχή, όπου μετά από έρευνες εντόπισαν τα θύματα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών. Άμεσα ενημερώθηκε ο διοικητής του Α.Τ. Φιλιατρών, που έσπευσε να επιληφθεί της υπόθεσης και με συντονισμένη δράση ξεκίνησαν οι προσαγωγές υπόπτων. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και οι δύο από τους δράστες.

Μετά την αναγνώρισή τους από τα θύματα και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως, η οποία και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο 3μελές Πλημμελειοδικείο. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν έχουν να κάνουν με επικίνδυνη σωματική βλάβη, το νόμο περί όπλων και το άρθρο 45 του Π.Κ. για συναυτουργία και απειλή.

Σε έρευνες της Αστυνομίας σε χώρο γύρω από την οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα γάντι, μια ξιφολόγχη και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο χώρο του συμβάντος δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου, που θα σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο, όπως και το βιολογικό υλικό που έχει ληφθεί από τους δράστες.

Θάρρος

Η εταιρία Latern Construction μειοδότησε για το νέο Λύκειο Φιλιατρών

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία Μεσσηνίας η δημοπρασία για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Λυκείου Φιλιατρών, προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 14 προσφορές και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία "Latern Construction", από την Αθήνα, με έκπτωση 52,21%.
Οι άλλες προσφορές ήταν από 46,69% μέχρι και 33,5%.

Μετά από 6 χρόνια απραξίας, του για ........

λίγες ακόμα μέρες Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, το λύκειο μας θα φτιαχτεί επιτέλους και θα φύγουν οι νυχτερίδες και οι αράχνες που έχουν κατοικήσει στα μπετά του νέου λυκείου.
Μήπως τελικά έπρεπε να φύγει ο Νομάρχης για να ξεκολήσει το έργο;

10 Αγωνιστική. Οι διαιτητές του 1ου ομίλου της Β' Τοπικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια του 1ου ομίλου της Β' Τοπικής.

Αναλυτικά:.....



Σάββατο 11/12

Νίκη Πλάτης - Διαβολίτσι
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Σκόρδος, Γκούμας, Ξηρόκωστας

Πάμισος Αριος - Μάνεση
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Κότσαρης, Λουκάς, Ταβουλαρέας

Καλό Νερό - Αμφεια
Γήπεδο Ελαίας, 3 μ.μ.
Λάμιας, Λαμπίρης, Αντωνόπουλος

Πανθουριακός - Πλατύ
Γήπεδο Μικρομάνης, 3 μ.μ.
Ασημακόπουλος, Δαλαμάρας, Καραπιπέρης

Αρφαρά - Δώριο
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Νίκας, Καστανάς, Τσοπανάκης


Κυριακή 12/12

Βαλύρα - Μικρομάνη
Γήπεδο Ανδρούσας, 11 π.μ.
Ασημακόπουλος, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

ΠΑΟ Καλαμάτας - Ηρακλής Κυπαρισσίας
Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας“, 3 μ.μ.
Σερεμέτης, Καραπιπέρης, Λουκάς

14η Αγωνιστική. Οι διαιτητές των αγώνων του 6ου ομίλου

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίζουν τα παιχνίδια του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής.
Από την Ηλεία το διαιτητικό τρίο στον αγώνα Εράνη Φιλιατρών - Πάμισος.

Αναλυτικά τα ονόματα: ..........


Εράνη - Πάμισος
Καλογεράκος, Αβδάλας, Καραλής (ΕΠΣ Ηλείας)
Παρατηρητής: Νίκος Σπυράκης (ΕΠΣ Λακωνίας)

Αχιλλέας Καμαρών - Αστέρας Αμαλιάδας
Ι. Κακριδής, Σκούρτης, Σεφέρης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Διαγόρας Βραχνέϊκων - Α.Ε. Σπάρτης
Λύτρας, Πάζιος, Σπυράτος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Μεσσηνιακός - Εθνικός Σαγέϊκων
Μαρκαντωνάτος, Χαϊκάλης, Δουλαβέρης (ΕΠΣ Ηλείας)
Παρατηρητής: Σταύρος Γεωργόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Αχαϊκή - Καλαμάτα
Δελφάκης, Πετρόπουλος, Δ. Βεργέτης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Α. Ο. Κροκεών - Τριταϊκός
Μανούχος, Καραγιάννης, Καντζαβέλος (ΕΠΣ Αργολίδας)
Παρατηρητής: Φώτης Κουτρουμπής (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

Ατρόμητος Λάππα - Ζαβλάνι
Καλαράς, Βασιλείου, Μπούμπας (ΕΠΣ Κορινθίας)

Αστέρας Μαχαιράδου - Κυπαρισσία
Διαμαντόπουλος, Νίκας, Ζυμαράκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Σώστε τα δέντρα σώζοντας τα έγγραφά σας ως αρχεία .wwf

Δεν είναι απαραίτητο να οδηγείτε υβριδικό αυτοκίνητο ή να εγκαταστήσετε ηλιακούς συλλέκτες στο σπίτι σας - ακόμη τουλάχιστον. Για να σώσετε τον πλανήτη, μπορείτε να θέσετε σε πρώτη φάση λιγότερο φιλόδοξους, αλλά εξίσου σημαντικούς στόχους. Μπορείτε να αρχίσετε σώζοντας με διαφορετικό τρόπο τα αρχεία κειμένου στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF επινόησε το δικό της τύπο αρχείου. Κατεβάζοντάς τον δωρεάν από το ίντερνετ, μπορεί κανείς να σώσει το κείμενό του και ως .wwf αντί για .doc ή .pdf. Ποια η διαφορά; Ότι ο νέος, «πράσινος» τύπος αρχείου απαγορεύει στο χρήστη να εκτυπώσει τη δουλειά του. Είναι ένας πολύ απλός τρόπος να μειωθεί η ποσότητα χαρτιού που πάει χαμένο καθημερινά σε εκατομμύρια επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Το αρχείο .wwf απευθύνεται επίσης σε ιστοσελίδες, ...........

αφού ο χρήστης θα αναγκάζεται να το ξανασκεφτεί πριν εκτυπώσει ένα κείμενο που μπορεί και να μη διαβάσει ποτέ...

«Κάθε αρχείο .pdf μπορεί θεωρητικά να περιέχει όσες σελίδες μπορούν να παραχθούν από ένα δέντρο», επισημαίνει η οργάνωση στο διαφημιστικό της βίντεο. «Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: τα αρχεία .pdf μπορούν συχνά να εκτυπωθούν, γι' αυτό και επινοήσαμε ένα νέο, πράσινο τύπο αρχείων, τα .wwf».

Οι χρήστες θα μπορούν να αποφασίσουν ποια αρχεία δεν χρειάζονται εκτύπωση και να τα σώσουν στο νέο φορμάτ. Ποιο το όφελος; Στέλνοντας ένα αρχείο στο φίλο ή στο συνάδελφό σας, δεν θα μπορούν να πατήσουν - σχεδόν ασυνείδητα κάποιες φορές- το κουμπί «εκτύπωση», εξοικονομώντας έτσι μεγάλες ποσότητες χαρτιού. Σίγουρα, αυτό μπορεί να είναι ακόμη και εκνευριστικό για κάποιους, όμως ακόμη και αν το .wwf δεν γνωρίσει την επιτυχία που ευελπιστούν οι εμπνευστές του, θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν πολλά, πολλά δέντρα.

Το πρόγραμμα μπορεί να καταβάσει δωρεάν κανείς στη διεύθυνση www.saveaswwf.com , ενώ είναι εφικτή και η μετατροπή άλλων τύπων αρχείου κειμένου σε .wwf. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες Mac OS X, όμως η οργάνωση υπόσχεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που «τρέχουν» Windows.

Την αγροτική πολιτική παρουσιάζει την Κυριακή η κυβέρνηση

Την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης θα παρουσιάσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το "Καλάθι προϊόντων της Κρήτης" που είναι συνδεδεμένο με τη μεσογειακή διατροφή.

Ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος ..........

θα παρουσιάσει τον αγροτικό «Καλλικράτη» και η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη το «πρόγραμμα υποστήριξης του αγρότη-Έρευνα κατάρτιση πιστοποίηση».

Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών για τα ΑμΕΑ

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και σαν αντικείμενο της είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί. Η κοινωνική υπηρεσία όπου ήταν και η διοργανωτής της όλης εκδήλωσης τα είχε όλα έτοιμα προκείμενου να υποδεχτούν τα παιδιά και τους συνοδούς δασκάλους τους. Πάνω από 250 παιδιά παρευρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης από όλα τα σχολεία της πόλης κάνοντας τους διοργανωτές να προβάλουν δυο φορές την ταινία μικρού μήκους.
Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ ........

σπουδαία εκδήλωση από την οποία ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Παγάνης έμεινε εντυπωσιασμένος.

Ακούστε τι είπε ο Κ. Παγάνης για την διοργάνωση.




Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ οι υπάλληλοι του ΚΑΦΚΑ κέρασαν τα παιδιά γλυκά και πορτοκαλάδα.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί του ΚΑΦΚΑ κ.κ. Μωράκου και Τσαμούρη μίλησαν για την εκδήλωση, ενώ ξεχωριστή αναφορά με το τι θα μπορούσε να πει ένα παιδί, έκανε η εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Δήμητρα Τσεκούρα.

Δείτε το Video



Η μικροφωνική εγκατάσταση ήταν μια ευγενική προσφορά του Φιλιατρινού Θανάση Λάγαρη που έχει την επιχείρηση "Ήχος και Εικόνα" στα Φιλιατρά.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.