Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Θετικό το εγχείρημα για ενδυνάμωση της αγοράς

Στα πλαίσια του εγχειρήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις επιχειρήσεις του νομού και την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5/12 στην Κυπαρισσία και την Τετάρτη 8/12 στους Γαργαλιάνους, δύο επιτυχημένες παρουσιάσεις.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου που αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι συμμετέχοντες, αρχικά ενημερώθηκαν ........

για τα αποτελέσματα της έρευνας (SWOT ανάλυση των αδύνατων και δυνατών σημείων της Μεσσηνίας) που διεξήχθη σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας, από 15 Ιουνίου έως 20 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Στη συνέχεια με συντονιστή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γ. Καραμπάτο, παρακολούθησαν μία λεπτομερή ανάλυση του Σχεδίου Δράσης του Επιμελητηρίου και της Στρατηγικής που θα ακολουθηθεί, γνώρισαν από κοντά όλα τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Επιμελητηρίου, που μαζί με τον Οικονομικό Επόπτη κ. Κων/νο Καστόρα απαρτίζουν την ομάδα έργου του εγχειρήματος.

Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων και της ομάδας του Επιμελητηρίου, πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα αυτή την εποχή τον επιχειρηματικό κόσμο.
Στην εκδήλωση της Κυπαρισσίας συμμετείχε και η θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, η οποία παρουσίασε το θεατρικό έργο «Το νου στο λογαριασμό σας» που διακρίθηκε στον “1ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή 2010” του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετείχε ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κων/νος Κόλλιας, ο οποίος χαιρέτησε κι αναγνώρισε την συντονισμένη αυτή προσπάθεια και δήλωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στο Επιμελητήριο αναγνωρίζοντας τη σημασία της “Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς”, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

«Καμπάνα» σε εταιρείες που οργάνωναν διαγωνισμούς και κουίζ με SMS υψηλής χρέωσης

Πρόστιμα συνολικού ύψους πάνω από 2 εκ. ευρώ επιβλήθηκαν σε τρεις εταιρείες επικοινωνιών, οι οποίες δημοσίευαν «κουίζ» στο Διαδίκτυο και ζητούσαν από τους χρήστες να αποκαλύπτουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, και στη συνέχεια τους χρέωναν χωρίς να τους ενημερώνουν.

Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) επέβαλε πρόστιμα στις εταιρείες Win, Buongiorno Hellas και Netsmart Cyrprus, κρίνοντας ότι παραβίασαν τον Κώδικα Κώδικα Δεοντολογίας για τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (μέσω SMS αυξημένης χρέωσης.

Η Επιτροπή είχε δεθχεί πλήθος ............

καταγγελιών για παράλογες χρεώσεις.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εταιρείες αναρτούσαν banner σε δημοφιλείςς δικτυακούς τόπους προτρέποντας τους καταναλωτές να καταχωρήσουν τον αριθμό του κινητού τους, προκειμένου να μάθουν τα αποτελέσματα κάποιου τεστ ή κουίζ (π.χ. τεστ δείκτη νοημοσύνης, τεστ όρασης, γυναικείου στυλ, ιδανικού βάρους, κλπ.) ή να λάβουν εφαρμογές ή να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς (για κινητό, αυτοκίνητο, τηλεόραση κλπ.).

Με την καταχώρηση του κινητού τους εγγράφονται εν αγνοία τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλού κόστους.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες μέσω SMS ορίζει ρητά ότι κάθε αίτημα του καταναλωτή για εγγραφή δεν πρέπει να συγχέεται με το αίτημά του για την απόκτηση περιεχομένου ή υπηρεσίας που δεν αποτελούν μέρος της υπηρεσίας με συνδρομή (π.χ. απαντήσεις σε ένα παιχνίδι γνώσεων).

Η νέα εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Τη νέα 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή και το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου εξέλεξε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το οποίο συνεδρίασε στις 11 Δεκεμβρίου.

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ως εξής:

1. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΛΜΕ

2. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΟΛΜΕ)

3. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΠΟΣΥΠ)

4. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΔΟΕ

5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ)

6. ΚΑΣΣΕΣ ΕΡΜΗΣ (ΠΟΕΔΗΝ)

7. ΚΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ

8. ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΟΕΔΗΝ)

9. ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΠΟΓΕΔΥ)

10. ΜΠΟΪΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΟΛΜΕ)

11. ΜΠΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΔΟΕ)

12. ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)

13. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ (ΟΣΥΝΑΕ)

14. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΠΟΕΔΗΝ)

15. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)

16. ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΕ (ΔΟΥ)

17. ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΔΟΕ)

Το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΟΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΑΡΤΖΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Ευρωλίγκα: Κυκλοφορούν τα πρώτα εισιτήρια του Final 4

Στην κυκλοφορία τίθενται από την ερχόμενη Τετάρτη τα πρώτα εισιτήρια για το φετινό Final 4 της Ευρωλίγκα που θα πραγματοποιηθεί στο Palau Sant Jordi στη Βαρκελώνη.

Η διαδικασία πώλησης χωρίζεται σε δυο γύρους, με τον πρώτο να είναι αυτός που ξεκινάει μεθαύριο και τον δεύτερο αφότου θα έχουν γίνει γνωστοί οι τέσσερις φιναλίστ.

Τα φθηνότερα εισιτήρια ξεκινάνε από τα 125 ευρώ, ενώ τα ακριβότερα αγγίζουν τα 550.

Το Palau Sant Jordi είναι χωρητικότητας ............

15.786 θέσεων, εκ των οποίων το 80% θα γεμίσει με φιλάθλους και το υπόλοιπο 20% θα πάει στους απεσταλμένους των ΜΜΕ, σπόνσορες και τις διάφορες τοπικές αρχές.

Συμβουλές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Πιο εντατικοί γίνονται οι έλεγχοι στη χριστουγεννιάτικη αγορά, με τα συνεργεία ελέγχου να έχουν πενταπλασιαστεί. Στο στόχαστρό τους είναι το παρεμπόριο, η αισχροκέρδεια, οι ψευδείς ελληνοποιήσεις και οι παραβάσεις σε ό,τι αφορά τον υγιή ανταγωνισμό. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δίνει συμβουλές για τις αγορές στην εορταστική περίοδο.

Ειδικότερα τονίζει ότι πρέπει να:

Είμαστε φειδωλοί στις αγορές μας με ...............

πιστωτικές κάρτες. Εξετάζουμε τις αποδείξεις, τα ποσά και αν ισχύουν τυχόν δόσεις ή προσφορές.

Ζητάμε πάντα εγγύηση για τα είδη μεγάλης αξίας και, όπου απαιτείται, οδηγίες στα ελληνικά.

Είμαστε επιφυλακτικοί στα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και στις υπερπροσφορές.

Παίρνουμε πάντα απόδειξη πληρωμής για ότι αγοράζουμε.

Επισημαίνουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε στις αγορές μας και το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή των τιμών στις πινακίδες.

Γιορτινό Τραπέζι

Κάνουμε τις αγορές μας από νόμιμα σημεία πώλησης.

Αγοράζουμε πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία και όχι εκτεθειμένα σε μη ψυχόμενους χώρους.

Για τα συσκευασμένα τρόφιμα διαβάζουμε με προσοχή τις ετικέτες και προσέχουμε τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης.

Στις λιανικές πωλήσεις τροφίμων χύμα από μεγάλες συσκευασίες, πρέπει να υπάρχουν πινακίδες με αναλυτικά στοιχεία παραγωγής και ποιότητας τους.

Παιχνίδια

Επιλέγουμε παιχνίδια με γνώμονα την ηλικία του παιδιού και πάντα έπειτα από εξέταση των οδηγιών του κατασκευαστή.

Αποφεύγουμε παιχνίδια που μπορεί να τραυματίσουν την ψυχική υγεία του παιδιού.

Δίνουμε απόλυτη σημασία στο να είναι το παιχνίδι ασφαλές για το παιδί. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να δίνουμε χαρά χωρίς κίνδυνο. Η ένδειξη CE είναι μια πρώτη διασφάλιση.

Προσέχουμε λοιπόν και αποφεύγουμε να αγοράζουμε:

- μικροσκοπικά παιχνίδια ή παιχνίδια με μικρά κομμάτια για παιδιά μικρής ηλικίας

- παιχνίδια με αιχμηρά άκρα ή πολύ δυνατούς θορύβους

- πάνινα και χνουδωτά παιχνίδια που αφήνουν χνούδια ή χρωστικές ουσίες

- μαρκαδόρους και σετ ζωγραφικής που δεν έχουν ένδειξη "μη τοξικό"

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αγοράζουμε άφλεκτα ή ανθεκτικά στη φωτιά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Εάν έχουμε μικρά παιδιά αποφεύγουμε τα εύθραυστα ή αιχμηρά στολίδια.

Εάν χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικό σπρέι, προσέχουμε να υπάρχει η ένδειξη "μη τοξικό".

Δοκιμάζουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια αν λειτουργούν σωστά πριν τα αγοράσουμε.

Εάν χρησιμοποιούμε χριστουγεννιάτικα φωτάκια από περασμένη χρονιά ελέγχουμε σχολαστικά πόσο ασφαλή και μονωμένα είναι.

Φροντίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι καλά στερεωμένο και μακριά από εύφλεκτα σημεία (τζάκι, σόμπα κλπ)

Σβήνουμε όλα τα φώτα του δέντρου και τα κεριά πριν κοιμηθούμε ή βγούμε από το σπίτι.

Μερικά χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως τα γκυ, μπορεί να είναι δηλητηριώδη, γι' αυτό φροντίζουμε να μην τα πλησιάζουν τα παιδιά.

Ναυτεμπορική

Μάλγαρα: 4.000 αυτοκίνητα πέρασαν δωρεάν σε 3,5 ώρες

Την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια των Μαλγάρων (και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού) «επέβαλαν» χθες από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο χώρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατά 40% αύξηση του κόστους των διοδίων (από 2 σε 2,80 ευρώ).

Παράλληλα, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας μοίραζαν στους οδηγούς φυλλάδια με οδηγίες για το πώς να ανοίγουν την μπάρα των διοδίων και να περνούν ελεύθερα δίχως να διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με το μέλος της Εθελοντικής .........

Ομάδας Δράσης, Γιώργο Κυτίδη, συνολικά διανεμήθηκαν 1.000 φυλλάδια. Στις 3,5 ώρες που διήρκεσε η κινητοποίηση, υπολογίζεται ότι πέρασαν περισσότερα από 4.000 οχήματα δίχως να πληρώσουν αντίτιμο: 2,8 ευρώ (από 2) τα επιβατικά αυτοκίνητα, 6 ευρώ (από 4,30) τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 7 ευρώ (από 5) τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Η απόφαση για τη χθεσινή κινητοποίηση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Επιμελητήριο Πιερίας με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ομάδων πολιτών της περιοχής αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), καθώς κρίθηκε ότι από την αύξηση πλήττονται σημαντικά οι επαγγελματίες και ο τουρισμός της περιοχής.

Αίτημα όλων είναι να επανέλθει το κόστος των διοδίων Μαλγάρων στα 2 ευρώ. Η απόφαση που έλαβαν προβλέπει επανάληψη της διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, εκτός κι αν μέχρι τότε υπάρξουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση που θέτουν οι διαμαρτυρόμενοι.

«Νομίζω ότι οι αυξήσεις και στο κόστος αλλά και στον αριθμό των διοδίων είναι παράλογες και δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που προσφέρουν», είχε δηλώσει στη σύσκεψη -στην οποία εκπροσωπήθηκαν 36 φορείς- ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ελευθεροτυπία

Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις το 2011

Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού που πληρώνουν οι επιχειρήσεις έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Αυτό θα συμβεί, όπως αναφέρει η Ημερησία, γιατί διπλασιάζεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Ηλεκτρισμού σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των 31 μεγάλων βιομηχανιών στην υψηλή τάση και ταυτόχρονα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα αναδιαρθρωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, με προσαυξήσεις κυρίως για τις βιομηχανίες που φθάνουν ως 8,7% και τους οικιακούς καταναλωτές ως 13,7%.

Στο πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ ........

και τα εργασιακά, προβλέπεται η αύξηση του ΕΦΚ Ηλεκτρισμού σε όλα τα επιχειρηματικά τιμολόγια (εκτός της υψηλής τάσης) στα 5 ευρώ/Μwh από 2,5 ευρώ/Mwh.

Η αύξηση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να αντισταθμιστεί η απώλεια από την ισόποση μείωση του ΕΦΚ (από 5 σε 2,5 ευρώ/Mwh) στα οικιακά τιμολόγια.

Από την εσωτερική αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις βιομηχανίες της μέσης τάσης τα τιμολόγια αυξάνονται από 5,1% ως 8,7%, ενώ για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη χαμηλή τάση άλλα τιμολόγια αυξάνονται 6,1% και άλλα μειώνονται από 5,9% ως 13,5%.

Μείωση από 4,3% ως 18,4% θα υπάρξει στα εμπορικά τιμολόγια.

Τα οικιακά θα αυξηθούν 13,7% για καταναλώσεις ως 800 Kwh/τετράμηνο, κατά 2,6% από 801-1.000kwh/τετράμηνο, κατά 2,7% ως 1.600 Kwh και από εκεί και πάνω μειώνονται κλιμακωτά.

Παράλληλα, όμως συζητείται περαιτέρω αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ.

in.gr

Βροχή αστεριών σήμερα το βράδυ

Το εντυπωσιακό θέαμα της βροχής διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα απολαύσουν όσοι αποφασίσουν να κοιμηθούν αργά σήμερα το βράδυ.

Η καλύτερη ώρα για την παρατήρηση του φαινομένου θα είναι από τις 2 έως τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Το καλό νέο για όσους θέλουν να δουν το θέαμα χωρίς να ξενυχτήσουν είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι πρώτοι διάττοντες αστέρες να είναι ορατοί από τις 10 το βράδυ.

Οι Διδυμίδες έκαναν την πρώτη τους ...........

εμφάνιση στα μέσα του 19ου αιώνα και πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων από όπου φαίνεται ότι προέρχονται όταν κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό. Συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου αλλά το φαινόμενο κορυφώνεται στις 13 του μήνα. Ο ρυθμός με τον οποίο πέφτουν αναμένεται να είναι περίπου 50-60 την ώρα, αλλά στην περίπτωση που ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120 διάττοντες αστέρες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ταχύτητα που αναπτύσσουν φτάνει τα 35 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. «Η βροχή των Διδυμίδων δεν είναι γενικά τόσο εντυπωσιακή όσο αυτές των Λεοντιδών και των Περσίδων, αλλά ειδικά φέτος πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα είναι πιο ενδιαφέρον» επισημαίνει ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου Διονύσης Σιμόπουλος.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο που διαφοροποιεί τις Διδυμίδες από τις περισσότερες βροχές διαττόντων αστέρων είναι ότι δεν προέρχονται από τα θραύσματα κάποιου κομήτη αλλά από ένα ουράνιο σώμα το οποίο ονομάζεται «3200 Φαέθωνας» και προκαλεί ακόμα και σήμερα ερωτηματικά στους επιστήμονες σχετικά με τη φύση και την προέλευσή του.

Διχογνωμία
Ο Φαέθωνας ανακαλύφθηκε το 1983 και 27 χρόνια αργότερα υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των αστρονόμων για το αν είναι νεκρός κομήτης ή ένας απλός αστεροειδής. Πρόκειται, πάντως, για ένα βραχώδες σκοτεινό αντικείμενο το οποίο δεν έχει ουρά όπως οι κομήτες και δεν αφήνει αρκετή σκόνη για να εξηγήσει επαρκώς τη δημιουργία της βροχής των διαττόντων.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι τα μετέωρα των Διδυμίδων προέρχονται από μεγάλες ποσότητες υλικών που εκτινάσσονται από τον Φαέθωνα όταν πλησιάζει πολύ κοντά στον Ηλιο. Ο Φαέθων έχει μια ιδιαίτερη τροχιά η οποία τον φέρνει κάθε 1,4 χρόνια ανάμεσα στον Ερμή και τον Ηλιο με αποτέλεσμα να θερμαίνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και να δημιουργεί νέες ποσότητες σκόνης που φτάνουν στη γη με τη μορφή διαττόντων αστέρων.

ΕΘΝΟΣ

Γ. Παπανδρέου: Το 2011 η μεγάλη αλλαγή στη γεωργία

«Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη», τόνισε ο Πρωθυπουργός από το Ρέθυμνο, όπου σε περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη, παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

«Θα στεναχωρήσουμε και τους βολεμένους και τους εαυτούς μας με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν. Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:
«Θα ανασυστήσουμε από μηδενική .........

βάση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανδ. Λοβέρδος: Ολοι συμβάλαμε στην κατρακύλα της χώρας

«Όλοι με πράξεις ή παραλείψεις, ακόμη και κάνοντας τα στραβά μάτια συμβάλαμε στην κατρακύλα της χώρας», παραδέχεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Επίσης τάσσεται κατά της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ χρήσιμη έως και απαραίτητη τη μη κατάθεση στη Βουλή της σχετικής πρότασης».

Ερωτηθείς αν η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ ήταν μονόδρομος, ο κ Λοβέρδος απαντά πως «η χρησιμοποίηση των μονεταριστικών επιταγών του ΔΝΤ και των επικριτών του για να εξωραΐσουμε τη μεταπολιτευτική αθλιότητα του πολιτικού μας συστήματος συγκροτεί μια πολιτική κουτοπονηριά».

Απαντά επίσης στην Ν.Δ και σε όσους .........

ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν «καλύτερο μνημόνιο», πως η μετατροπή του μηχανισμού στήριξης σε πεδίο συγκρούσεων θα έκανε πολύ κακό στη χώρα, αφού θα εξήγαγε τις χειρότερες ειδήσεις γι' αυτήν.

Τέλος ,ο υπουργός Υγείας, παραδέχεται ότι αποτελεί «σοβαρότατη παράλειψη της κυβέρνησης η μη παρουσίαση ή για να είμαστε ακριβείς η μη εκπόνηση έως σήμερα ενός εθνικού σχεδίου που θα υπερβαίνει τις επιταγές του μνημονίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, δημοσίευσε την αναπροσαρμογή των ελάχιστων ποσών που ορίζει η οδηγία για την ασφαλιστική ευθύνη.

Σημειώνεται, πως σο άρθρο 9 της οδηγίας 209/103, σχετικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και τον έλεγχο της υποχρέωσης προς ασφάλιση της ευθύνης αυτής, προβλέπεται: .........


α) σε περίπτωση σωματικής βλάβης, ελάχιστο ποσό κάλυψης 1.000.000 ευρώ για κάθε θύμα ή 5.000.000 ευρώ για κάθε αξίωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων,

β) σε περίπτωση υλικών ζημιών, σε 1.000.000 ευρώ για κάθε αξίωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Τα ποσά αυτά αναθεωρήθηκαν το έτος 2010, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι μεταβολές στον ευρωπαϊκό Δείκτη Tιμών Kαταναλωτή, ο οποίος καλύπτει όλα τα κράτη μέλη και δημοσιεύεται από τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Eνωσης Eurostat.

Oπως προκύπτει από την αναθεώρηση, τα ποσά, που ορίζονται σε ευρώ, αυξάνονται από 1.000.000 ευρώ σε 1.120.000 ευρώ, από 5.000.000 ευρώ σε 5.600.000 ευρώ και από 1.000.000 ευρώ σε 1.120.000 ευρώ, αντιστοίχως.

Express

Ασφάλιστρα ανάλογα και με το χρώμα του αυτοκινήτου

Ακριβότερα ανάλογα µε την ιπποδύναµη αλλά και το χρώµα του οχήµατος

Ασφάλιστρα-φωτιά, ακόµη και 80% υψηλότερα, ανάλογα µε το µοντέλο, την ταχύτητα, το χρώµα, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, καθώς επίσης την ηλικία και το επάγγελµα του οδηγού αλλά και την περιοχή που κυρίως κινείται, χρεώνουν όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες.

Μοντέλα υπολογισµού του ασφαλιστικού ........

κινδύνου που ισχύουν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τα λεγόµενα παραµετρικά συστήµατα τιµολόγησης – επειδή λαµβάνουν υπόψη τους πολλές παραµέτρους –καθιερώνουν πλέον οι εταιρείες και στην Ελλάδα.

Και όσο θα αυξάνονται οι επισφάλειες του κλάδου αυτοκινήτου αλλά και τα κατώτατα όρια αποζηµιώσεων που καλούνται πλέον να καταβάλουν στα θύµατα τροχαίων οι ασφαλιστικές (750.000 ευρώ ανά θύµα από 1/1/2011 έναντι 500.000 ευρώ σήµερα) τόσο εκείνες θα ζητούν υψηλότερα ποσά απ’ όσους θεωρούν ότι ανήκουν στις οµάδες υψηλού κινδύνου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα οδηγού 30 ετών, ενός πολύ γρήγορου αυτοκινήτου, κόκκινου χρώµατος, µε το οποίο µετακινείται συχνά εντός της Αθήνας, η οποία πανελλαδικά έχει τη µεγαλύτερη συχνότητα ατυχηµάτων. Φτάνει να πληρώνει 709 ευρώ τον χρόνο για ένα απλό πακέτο ασφάλισης, έναντι περίπου 400 ευρώ ενός ίδιας ηλικίας οδηγού µε ένα θεωρητικά πιο ασφαλές αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, αυξηµένα δηλαδή κατά 80%...

Τα κόκκινα προκαλούν συχνότερα ατυχήµατα
Ενώ παλαιότερα έπαιζε ρόλο µόνο το πόσο καιρό ο οδηγός έχει δίπλωµα, αν είναι άνδρας ή γυναίκα, και η γεωγραφική περιοχή διαµονής του, χωρίς ωστόσο εξειδίκευση ανά νοµό, το πιο βασικό πλέον κριτήριο είναι το είδος του οχήµατος(πολυµορφικό, σπορ, κάµπριο, τζιπ κ.ά.), η έκδοση του µοντέλου και η ιπποδύναµή του. Τα πολυµορφικά, για παράδειγµα, επειδή οι στατιστικές δείχνουν ότι οδηγούνται συνήθως από οικογένειες, έχουν πιο χαµηλό ασφάλιστρο απ’ ό,τι τα GTI, τα οποία αγοράζονται από νέους σε ηλικία οδηγούς, άρα για τις ασφαλιστικές αποτελούν κόκκινο πανί αφού θεωρούν δεδοµένο ότι θα προκαλέσουν ζηµιά.

Τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται πλέον από πολλές εταιρείες και µε το χρώµα του αυτοκινήτου, όπως ισχύει εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές. Τα κόκκινα αυτοκίνητα έχει αποδειχθεί, σύµφωνα µετις στατιστικές που έχουν στα χέρια τους οι ασφαλιστικές, ότι τρακάρουν πολύ περισσότερο απ’ ότι τα µπλε, µαύρα, γκρι και λευκά γιατί δεν δηµιουργούν έντονες αντιθέσεις στο µάτι, και γιατί επιλέγονται από ανθρώπους από τη φύση τους πιο επιθετικούς.

Eνεργητική και παθητική ασφάλεια
Ενα άλλο κριτήριο που έχει αρχίσει να εφαρµόζεται στην αγορά είναι η ενεργητική και παθητική ασφάλεια του οχήµατος µε βάση το σύστηµα αξιολόγησης της Ε.Ε. (Euro NCAP- European New Car Assessment Programme). Ενα µοντέλο που, σύµφωνα µε τα crash test, συγκεντρώνει πολλά αστέρια ασφάλειαςµε βάση το Euro NCAP (µε άριστα τα 5 αστέρια), µπορεί να έχει έκπτωση µέχρικαι 10% στο ασφάλιστρό του έναντι ενός άλλου οχήµατος.

Αλλαγές στην τιµολόγηση έχουµε και γύρω από τα προσωπικά χαρακτηριστικά του οδηγού, δηλαδή ηλικία και επάγγελµα. Ενώ παλαιότερα υπήρχαν επιβαρύνσεις µόνο για όσους ήταν µέχρι 23 ετών (καθώς είχαν λίγα χρόνια δίπλωµα), τώρα η τιµολόγηση βάσει της ηλικίας έχει διάφορες κλίµακες.
Για παράδειγµα, µεταξύ 23 και 35 ετών στις περισσότερες εταιρείες ισχύει το βασικό τους ασφάλιστρο, αλλά µεταξύ 35 και 55 ετών παρέχεται έκπτωση διότι θεωρείται ότι σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν περισσότεροι οικογενειάρχες, και άρα οι οδηγοί είναι πιο προσεκτικοί. Από τα 55 και µετά, το ασφάλιστρο επιβαρύνεται ξανά, καθώς τα αντανακλαστικά του οδηγού αρχίζουν και µειώνονται...

Πολλές εταιρείες ζητούν από τον ενδιαφερόµενο στην πρόταση ασφάλισης που συµπληρώνει να αναφέρει και ποια είναι η συνηθέστερη περιοχή όπου κινείται. Αν δηλώσει ότι κινείται περισσότερο στο κέντρο της Αθήνας, παρά π.χ. στα βόρεια προάστια ή στα Μέγαρα, σε κάποιες εταιρείες το ασφάλιστρο επιβαρύνεται κατά 5%. Κατά παράδοση έκπτωση έναντι των µεγαλουπόλεων έχουν οι παραµεθόριες περιοχές και τα νησιά.

Το χρώµα αυξάνει ή µειώνει τις πιθανότητες ατυχήµατος!

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ έχουν γίνει αρκετές έρευνες, οι οποίες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτηµα αν και κατά πόσο εξαρτάται η εµπλοκή ενός αυτοκινήτου σε τροχαίο ατύχηµα από το χρώµα του αµαξώµατός του. Τα αποτελέσµατα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για παράδειγµα, στη Φινλανδία τα λευκά αυτοκίνητα είχαν αποδειχθεί πιο επικίνδυνα, κάτι αυτονόητο, αφού δεν ξεχώριζαν εύκολα τον χειµώνα µέσα στο χιονισµένο περιβάλλον. Σε αυστριακή έρευνα ξεχώρισαν θετικά µε τις λιγότερες εµπλοκές σε ατυχήµατα τα κίτρινα και ασηµί χρώµατος αυτοκίνητα, ενώ οι Αυστραλοί διατείνονται ότι τα πιο επικίνδυνα οχήµατα είναι τα λευκά.

Τα αντικρουόµενα αποτελέσµατα οφείλονται στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα, ενώ για να είναι αξιόπιστα οφείλουν να λαµβάνουν υπόψη τους και τον αριθµό των διανυθέντων χιλιοµέτρων κάθε αυτοκινήτου. Για τον καθορισµό λοιπόν των ασφαλίστρων των Ι.Χ. στην Ελλάδα ανάλογα και µε το χρώµα του αµαξώµατος θα πρέπει να γίνει µία ανάλογη έρευνα µε βάση τις ιδιαιτερότητες της χώρας.

Παθητική και ενεργητική ασφάλεια
Οσον αφορά την παθητική και την ενεργητική ασφάλεια, να διευκρινίσουµε ότι η πρώτη αναφέρεται σε εκείνα τα συστήµατα τα οποία µειώνουν τις συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήµατος. Σε αυτήν υπάγονται, για παράδειγµα, οι ζώνες ασφαλείας, οι αερόσακοι, η ενισχυµένη δοµή του αµαξώµατος, το κράνος του µοτοσυκλετιστή κ.λπ. Αντίθετα ο ρόλος της ενεργητικής ασφάλειας είναι να προλάβει το ατύχηµα, κάτι που µπορεί να πετύχει µε την έγκαιρη παρέµβασή του το σύστηµα ευστάθειας, το σύστηµα αντιµπλοκαρίσµατος των φρένων (ABS) κ.λπ.

Εννοείται ότι το επίπεδο εκπαίδευσης ενός οδηγού αποτελεί µία από τις σηµαντικότερες παραµέτρους ενεργητικής ασφάλειας στην κυκλοφορία.

ΤΑ ΝΕΑ

«ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Ι. Ο Εσωτερικός Κανονισμός έχει ως σκοπό να αρθρώσει την διαρκή παραταξιακή λειτουργία της Νέας Πελοποννήσου», ώστε:
1. Να υποστηρίζεται το έργο της στα Περιφερειακά Διοικητικά Όργανα
2. Να διασφαλίζεται η μόνιμη και αμφίδρομη επικοινωνία της με τους Πολίτες της Περιφέρειας, για τον διαρκή έλεγχο του έργου της.
3. Να προσκαλούνται οι Πολίτες σε συμμετοχικές διαδικασίες, για μια δυναμική διαμόρφωση και την υποστήριξη προγραμματικών στόχων και οραμάτων.

ΙΙ. Η άρθρωση της παραταξιακής .......

Λειτουργίας γίνεται σε δύο άξονες:
1. Τον οργανωτικό άξονα, που αφορά την διαρκή παρουσία, την επικοινωνία και την ανοιχτή διαβούλευση με τους Πολίτες, προκειμένου να διαμορφώνεται μια σαφής και καθαρή πολιτική σχέση, στη βάση των οραματικών και προγραμματικών στόχων, της συνέπειας, της ωριμότητας των εφαρμογών και της κριτικής θεώρησης του έργου της Παράταξης.
2. Τον προγραμματικό άξονα, που αφορά την διαρκή επεξεργασία των θεματικών ενοτήτων του Προγράμματος της Παράταξης, την επικαιροποίηση του, την εξειδικευμένη ανάλυση και έλεγχο εναλλακτικών στρατηγικών προτάσεων, την αντιμετώπιση αλλαγής παραμέτρων και την ενσωμάτωση νέων ιδεών, στη βάση μιας σαφούς και καθαρής δέσμης πολιτικών επιλογών, που έχουν ως πρόσημο την δημοκρατική αρχή και παρονομαστή το δημόσιο κοινό συμφέρον.

ΙΙΙ.Η οργανωτική ανάπτυξη της Παράταξης στον πρώτο άξονα γίνεται σε δύο επίπεδα:
1. Το επίπεδο της Περιφερειακής Γραμματείας
2. Το επίπεδο των Γραμματειών Περιφερειακών Ενοτήτων
Σε κάθε επίπεδο οργανωτικής ανάπτυξης, κατανέμονται τομείς ευθύνης και αρμοδιοτήτων, ώστε να επιτυγχάνεται ο συντονισμός των λειτουργιών.

IV. Η ανάπτυξη του δεύτερου άξονα γίνεται παράλληλα προς τα επίπεδα του πρώτου άξονα.

V. Απολογισμός της παραταξιακής λειτουργίας γίνεται στην Ολομέλεια του Παραταξιακού Συνδυασμού, η οποία δύναται να αναθεωρεί και τον Κανονισμό Λειτουργίας.

Β. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Β.1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Επικεφαλής της Παράταξης, την εκπροσωπεί και την εκφράζει. Έχει διακριτό ρόλο, που πηγάζει από τον εκ του νόμου ορισμό των καθηκόντων και Ευθυνών του. Εισηγείται στην Ολομέλεια του Συνδυασμού, προεδρεύει και εισηγείται στην Περιφερειακή Γραμματεία και στο Προεδρείο της, θέματα πολιτικής, προγράμματος και οργάνωσης της Παράταξης.

Β.2. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Αποτελείται από όλα τα μέλη του Συνδυασμού, εκλεγμένα και μη. Συνεδριάζει το αργότερο κάθε 4 μήνες. Συγκαλείται από τον Περιφερειάρχη με ημερήσια διάταξη που ορίζεται από το Προεδρείο της Περιφερειακής Γραμματείας.

Σε περίπτωση που ο Περιφερειάρχης δεν συγκαλέσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου την Ολομέλεια, αυτή μπορεί να συγκληθεί με πρωτοβουλία 30 εκ των μελών της, μετά την παρέλευση καθυστέρησης 45 ημερών.

Η Ολομέλεια βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρευρίσκεται το 50% των μελών της. Σε κάθε συνεδρίασή της η Ολομέλεια εκλέγει, με σχετική πλειοψηφία των παρόντων, έναν Πρόεδρο και δύο Γραμματείς που διευθύνουν τις εργασίες της.

Η Ολομέλεια συζητά τον απολογισμό του έργου της παράταξης και την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος. Συζητά κάθε μείζονα αλλαγή ή προσαρμογή του προγράμματος και των ιεραρχήσεων ή της στρατηγικής στην εφαρμογή του. Τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας μπορούν να παρακολουθούν και οι φίλοι που μετέχουν στις Θεματικές Επιτροπές (χωρίς δικαίωμα ψήφου).

Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ολομέλεια του Συνδυασμού, λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών και με έλεγχο της απαρτίας κατά την ψηφοφορία.

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη η Ολομέλεια ορίζει:
1. Τους υπευθύνους των Γραφείων της Περιφερειακής Γραμματείας.
2. Τους Επικεφαλής των Γραμματειών Περιφερειακών Ενοτήτων.
3. Τους Επικεφαλής των Θεματικών Επιτροπών.
4. Τους υπευθύνους των Ομάδων Λειτουργίας των Γραφείων Περιφερειακών Ενοτήτων

Οι οριζόμενοι υπεύθυνοι και επικεφαλής. μπορούν να ανακληθούν από την Ολομέλεια, είτε μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη είτε μετά από μομφή που μπορεί να καταθέσουν 30 μέλη της.

Η Ολομέλεια μπορεί να διαγράψει μέλος της, είτε μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη είτε μετά από μομφή που μπορεί να καταθέσουν 30 μέλη της.

Β.3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Συγκροτείται από τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Επικεφαλής των Γραμματειών Περιφερειακών Ενοτήτων, των Θεματικών Επιτροπών και των Γραφείων της. Συνεδριάζει το αργότερο κάθε 45 μέρες με πρόσκληση από τον Περιφερειάρχη και με ημερήσια διάταξη που ορίζεται από το Προεδρείο της.

Σε περίπτωση που ο Περιφερειάρχης δεν έχει συγκαλέσει την συνεδρίαση της Γραμματείας για διάστημα μεγαλύτερο από 60 μέρες, αυτή μπορεί μα συγκληθεί με πρωτοβουλία του 50% των μελών της.

Η Περιφερειακή Γραμματεία συζητά και αποφασίζει για όλα τα θέματα που άπτονται των προγραμματικών στόχων της Παράταξης και ιδιαίτερα τον πολιτικό σχεδιασμό για την επιτυχή προώθηση και εφαρμογή τους.

Η Γραμματεία βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρευρίσκεται το 50% των μελών της. Οι αποφάσεις της λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών και με έλεγχο της απαρτίας κατά την ψηφοφορία.

Για την εκτέλεση των αποφάσεών της, η Περιφερειακή Γραμματεία ορίζει τα μέλη του Προεδρείου της, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη.

Β.3.1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Συγκροτείται από 7 μέλη που ορίζονται από τα μέλη της Περιφερειακής Γραμματείας, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη. Συνεδριάζει τακτικά με πρόσκληση του Περιφερειάρχη.

Το Προεδρείο, μαζί με τον Περιφερειάρχη, έχει την ευθύνη του συνολικού συντονισμού των λειτουργιών της Παράταξης και της επιτυχούς προώθησης και εφαρμογής των αποφάσεων της Περιφερειακής Γραμματείας.

Τα μέλη του Προεδρείου, έχουν αυξημένες ευθύνες για τομείς με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και συμμετέχουν κατά περίπτωση στις συνεδριάσεις των Γραμματειών Περιφερειακών Ενοτήτων και των Συντονιστικών ή Θεματικών Επιτροπών.

Το Προεδρείο με τον Περιφερειάρχη καταρτίζουν την ημερήσια διάταξη για τις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Γραμματείας και της Ολομέλειας του Συνδυασμού.

Β.3.2 ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Περιφερειακή Γραμματεία υποβοηθείται από Γραφεία που συγκροτούνται από τον Περιφερειάρχη, με υπευθύνους που ορίζονται από την Ολομέλεια του Συνδυασμού, μετά από εισήγησή του. Μέλη των Γραφείων μπορούν να είναι και φίλοι της Παράταξης, πέρα των μελών του Συνδυασμού.

Τα Γραφεία αυτά είναι:

• ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
• ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
• ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Γραφείων θα κατανέμονται με απόφαση του Προεδρείου της Περιφερειακής Γραμματείας.

Β.4. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ (ΝΟΜΩΝ)

Αποτελείται από τα μέλη του Συνδυασμού της Περιφερειακής Ενότητας. Συνεδριάζει το αργότερο κάθε 45 μέρες, με ημερήσια διάταξη που ορίζεται από την Συντονιστική της Επιτροπή. Στις συνεδριάσεις μπορεί να συμμετέχει κατά περίπτωση και να εισηγείται ένα μέλος (ή και περισσότερα) του Προεδρείου της Περιφερειακής Γραμματείας.

Β.4.1. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αποτελείται από τον ορισμένο από την Ολομέλεια Επικεφαλής (Γραμματέα), τον Αντιπεριφερειάρχη, και άλλα 3 μέλη, υπεύθυνους των Ομάδων Λειτουργίας, που ορίζονται κατόπιν εισηγήσεως του Περιφερειάρχη, από την Ολομέλεια του Συνδυασμού. Συνεδριάζουν τακτικά και το αργότερο ανά 15 μέρες. Στις συνεδριάσεις μπορεί να συμμετέχει κατά περίπτωση και να εισηγείται ένα μέλος (ή και περισσότερα) του Προεδρείου της Περιφερειακής Γραμματείας.

Β.4.2. ΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Συγκροτούνται τρεις ομάδες λειτουργίας στις οποίες προσκαλούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή να μετέχουν και φίλοι της παράταξης.
• ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
• ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
• ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι ομάδες συνέρχονται σε συνεδρίαση κάθε 30 μέρες και μπορούν να χωρίζονται σε υποομάδες αν αυτό κρίνεται σκόπιμο για λόγους θεματικούς, έργου, γεωγραφικούς κ.α.

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Οι ομάδες αυτές συγκροτούνται από μέλη του Συνδυασμού και φίλους της παράταξης με κριτήρια την επιστημονική και επαγγελματική τους ιδιότητα, γνώση και πείρα. Ο επικεφαλής κάθε Επιτροπής ( Γραμματέας), ορίζεται με εισήγηση του Περιφερειάρχη στην Ολομέλεια του Συνδυασμού.

Οι επιτροπές αυτές είναι:

• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
• ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
• ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
• ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
• ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
• ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
• ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι επιτροπές συνεδριάζουν το αργότερο κάθε 45 μέρες και στις συνεδριάσεις τους συμμετέχει ένα ή και περισσότερα μέλη του Προεδρείου της Περιφερειακής Γραμματείας. Το εύρος κάθε επιτροπής προσδιορίζεται με απόφαση του Προεδρείου Της Περιφερειακής Γραμματείας.

Η επιτροπές μπορούν να δημιουργούν υποεπιτροπές με αναφορά στις Περιφερειακές Ενότητες. Οι φίλοι – μέλη των επιτροπών μπορούν να συμμετέχουν και στις Ομάδες Λειτουργίας των Περιφερειακών Γραμματειών.

Νέα Πελοπόννησος: Πρώτη ολομέλεια στην καλαμάτα. Στόχος μας η αναδειξη της τοπικής οικονομίας

Σε πανηγυρικό κλίμα, με πλήρη απαρτία των εκλεγμένων και μη περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και με συμμετοχή πολιτών και φορέων της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα.

Ο Πέτρος Τατούλης στον χαιρετισμό του προς την ολομέλεια, αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει πλέον η "Νέα Πελοπόννησος" και τα μέλη της, να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μια Ευρωπαϊκή προοπτική.
Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ........

σημείωσε ότι τα επόμενα τριάμισι χρόνια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη χωρίς να χαθούν οι αξίες που καθόρισαν την νίκη του συνδυασμού, και αφορούν την υπέρβαση της κοινωνίας και των κομματικών περιχαρακώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου στην πρόταση του συνδυασμού, ο Πέτρος Τατούλης παρουσίασε την οργανωτική δομή και τον εσωτερικό κανονισμό της Νέας Πελοποννήσου με στόχο να αρθρώσει τη διαρκή παραταξιακή λειτουργία της.
Στις εισηγήσεις τους οι πέντε αντιπεριφερειάρχες χαρακτήρισαν θετική την προοπτική της οργανωτικής θωράκισης της Νέας Πελοποννήσου, με δεδομένη την δυναμική που οι πολίτες προσέδωσαν με την ψήφο τους με τα αποτελέσματα και των δύο Κυριακών της εκλογικής αναμέτρησης.

Το λόγο έλαβαν πολλοί εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και μη εκλεγμένοι υποψήφιοι καθώς και πολίτες με κοινό παρανομαστή στις εισηγήσεις τους, το χρέος του συνδυασμού απέναντι στην υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων που συνένωσε τους πολίτες να δώσουν ευκαιρία στο πείραμα του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" να πάρει σάρκα και οστά.

Στην δευτερολογία του ο Πέτρος Τατούλης, αφού υπογράμμισε ότι η επιτυχία του Καλλικράτη ως μεταρρύθμιση αφορά εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν και τον δημιούργησαν, σημείωσε ότι η Νέα Πελοπόννησος θα κριθεί για το κατά πόσο θα ανταποκριθεί στην πρόκληση να πετύχει η περιφέρεια να γίνει πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και διαφανούς λειτουργίας.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής του Συνδυασμού ανακοίνωσε και τα ονόματα των μελών του συνδυασμού που θα στελεχώσουν τον οργανισμό του, και είναι όλα από τους μη εκλεγμένους υποψηφίους.

Γραμματείες Περιφερειακών Ενοτήτων

Μεσσηνία: Νίκος Αλεξανδρόπουλος
Αρκαδία: Βικτωρία Βρέντα Παναγιωτοπούλου
Λακωνία: Τάκης Καρράς
Αργολίδας: Κώστας Μπιτζής
Κορίνθια: Κώστας Μιχαλοπούλος

Γραφείο περιφερειάρχη

Παντελής Αργύριαδής

Γραφείο Οργάνωση και Οικονομικών

Κώστας Ψυχάρης

Γραφείο Τύπου
Γιάννης Πόπορης

Προγραμματικός Άξονας
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Όθωνας Ζαχαρίας

Επενδυτικών Στρατηγικών
Γιώργος Χριστοδουλόπουλος

Οικονομικών Πόρων
Γιάννης Σταματάκος

Υποδομών-Χωροταξίας-Ενέργειας
Γιάννης Βουρνάς

Πολιτισμού
Διονυσία Χρυσομπόλη

Τουρισμού
Δημήτρης Πολλάλης

Στρατηγικό Σχεδιασμό
Σωτήρης Βαρελάς

Παιδείας
Γιάννης Γαληνός

Πρωτογενής Τομέας
Ζούζια Κωνσταντίνα

Υγεία
Ηλίας Γεωργίκος

22 Δεκεμβρίου ορκίζεται το νέο περιφερειακό συμβούλιο

Στις 22 Δεκεμβρίου θα ορκιστεί το νέο Περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό έγινε γνωστό στην πρώτη συνάντηση που είχε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελποποννήσου Πέτρος Τατούλης στην Καλαμάτα.

Η ορκομωσία θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα



Προκήρυξη πρόσληψης 2 θέσεων στην Καλαμάτα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για 8 μήνες

Από μέρα σε μέρα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη πρόσληψης 200 υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, που θα εργαστούν για οκτώ μήνες στις κεντρικές υπηρεσίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και θα συντονίσουν το έργο της απογραφής.
Ηδη η σχετική προκήρυξη εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από το ΑΣΕΠ και θα προκηρυχθεί αυτή την εβδομάδα. Η όλη διαδικασία των προσλήψεων θα γίνει μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, με κριτήρια ΑΣΕΠ (π.χ. πτυχία, εμπειρία, γλώσσες, γνώσεις χειρισμού Η/Υ κ.ά.).

Οι θέσεις αφορούν κυρίως πτυχιούχους ..........

οικονομικών σχολών αλλά και των τμημάτων Μαθηματικών, Στατιστικής, Πληροφορικής κ.ά. Οι θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης περιλαμβάνουν 120 άτομα, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 60 άτομα, Δευτεροβάθμιας 10 και Υποχρεωτικής 8 άτομα. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει σε 39 μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ ειδικά για την περιοχή Αθήνας-Πειραιά θα προσληφθούν 70 άτομα της ειδικότητας ΠΕ Στατιστικής, 24 ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, 10 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ένας ΔΕ Τυπογραφίας-Βιβλιοδεσίας, ένας ΔΕ Τυπογραφίας Εκτυπωτών Offset, 3 ΥΕ Επιμελητές και 5 ΥΕ Εργάτες (βλ. πίνακα).

Η ομάδα αυτή των 200 έκτακτων υπαλλήλων σε συνεργασία με το μόνιμο προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ θα αποτελέσουν τον βασικό «πυρήνα» επεξεργασίας των στατιστικών δεδομένων της απογραφής. Θα αναλάβουν θέσεις συντονιστών στο έργο της απογραφής και θα ρυθμίζουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που θα προκύψουν πριν και μετά την καταγραφή κατοικιών και πληθυσμού.

Δείτε αναλυτικότερα στον παρακάτω πίνακα:


ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ 200 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Κλάδος/ΕιδικότηταΘέσεις
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΛΗ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΤΑ2
ΠΕΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΒΕΡΟΙΑ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΒΟΛΟΣ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΔΕΣΣΑ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ3
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΣ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑ3
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ70
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΣ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΡΟΔΟΣ2
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΣ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΕΡΡΕΣ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΑΡΤΗ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑ1
ΠΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΙΟΣ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΑΛΕΞ/ΛΗ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΑΡΤΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΒΕΡΟΙΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΒΟΛΟΣ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΔΡΑΜΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΕΔΕΣΣΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΑΒΑΛΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΑΛΑΜΑΤΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΑΣΤΟΡΙΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΑΤΕΡΙΝΗ2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΕΡΚΥΡΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΟΖΑΝΗ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΟΜΟΤΗΝΗ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΚΟΡΙΝΘΟΣ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΛΕΙΒΑΔΙΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΛΕΥΚΑΔΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΝΑΥΠΛΙΟ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΠΑΤΡΑ4
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ24
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΠΡΕΒΕΖΑ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΡΕΘΥΜΝΟ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΡΟΔΟΣ3
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΣΑΜΟΣ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΣΕΡΡΕΣ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΤΡΙΠΟΛΗ1
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΧΙΟΣ1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ10
ΔΕ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ1
ΔΕ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ Offset) ΠΕΙΡΑΙΑΣ1
ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ3
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ5


ΕΘΝΟΣ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 13 Δεκεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.