Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική ενημέρωση από ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενιαία ενίσχυση 2010

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010 μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στο link http://www.opekepe.gr/sdip.asp να ενημερωθούν για την κατάσταση της σχετικής εντολής εξόφλησής τους.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται, τόσο για το ........

ποσό που τους καταβάλεται, όσο και για τους λόγους ενδεχόμενης μη καταβολής.

ΠΑΣΕΓΕΣ

Συγγνώμη από τον κομμωτή του και όχι από τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Παπανδρέου για τα κουρέματα των 700 ευρώ!

Την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από το κομμωτήριο που συνηθίζει να κουρεύεται ένιωσε ο πρωθυπουργός, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ποσό των 700 ευρώ! που πλήρωσε εκείνος, η σύζυγός του και η κόρη τους...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ. Παπανδρέου χρόνια πελάτης στο κομμωτήριο των Βορείων Προαστίων φέρεται να τηλεφώνησε για να ζητήσει συγγνώμη για την δυσφήμιση που προκάλεσε στο μαγαζί.

Είναι εξοργιστικό, οτι δεν ένιωσε ούτε ...........

δευτερόλεπτο την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίο καλεί συχνά - πυκνά να "ματώσει" και να "ξεβολευτεί" για να μπορέσει να σωθεί αυτή η χώρα.

Στο συγκεκριμένο κομμωτήριο πηγαίνει όλη η "καλή κοινωνία" της πολιτικής και όχι μόνο. Βρίσκεται λίγο πριν από τον Φάρο Ψυχικού.

'Οπως έγραφε η εφημερίδα, ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε το κατώφλι του πανάκριβου κομμωτηρίου.
'Ομως, σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις του εκεί, ο κ. Παπανδρέου είχε την ατυχία να πέσει σε μία κυρία που δεν του χαρίστηκε. Όταν τελείωσε τον καλλωπισμό της οικογένειας Παπανδρέου (κούρεμα ο πρωθυπουργός και χτένισμα η σύζυγος και η κόρη του) και ήρθε η ώρα του λογαριασμού: 700 ευρώ...

Φέρεται λοιπόν να του είπε: «Καλά, δεν ντρέπεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις και να δίνετε 700 ευρώ στο κομμωτήριο; Το ξέρετε ότι με 700 ευρώ ζει ολόκληρη οικογένεια τον μήνα; Εσείς φέρατε τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση...»

Ο διάλογος που ακολούθησε ηταν απολαυστικός με τον πρωθυπουργό αρχικά να μιλάει με κοινοβουλευτικούς όρους τύπου: προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την χώρα. Ομως, προσπάθησε να περάσει και στην αντεπίθεση ζητώντας τον λόγο από την κυρία η οποία κι εκείνη ξόδευε μια περιουσία στο κομμωτήριο για να λάβει την εξής απάντηση:

«Εγώ είμαι επιχειρηματίας και σύζυγος επιχειρηματία και δεν έχω σχέση με το Δημόσιο. Μπορώ να ξοδεύω όσα επιθυμώ, κύριε πρωθυπουργέ...»

Newsit

Κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών για Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους

Αντιδράσεις στους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους προκαλεί το σχεδιαζόμενο «άνοιγμα» των επαγγελμάτων τους, καθώς οι φορείς και των δύο θεωρούν ότι δεν πρόκειται για «κλειστά» επαγγέλματα.

Με βάση το Μνημόνιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει και για τους δύο κλάδους να καταργήσει την ελάχιστη αμοιβή, την απαγόρευση διαφήμισης και τους γεωγραφικούς περιορισμούς για το πού μπορούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, ενώ στους συμβολαιογράφους θα καταργήσει και τον περιορισμένο αριθμό τους.

Η ενδεχόμενη κατάργηση των ελάχιστων ..........

αμοιβών για τους δικηγόρους αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, που γνωρίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει «αιτία πολέμου» σε έναν κλάδο περίπου 45.000 επαγγελματιών που σε δύο μήνες έχει εκλογές.

Την κατάργηση έχει αποκρούσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και οι δικηγόροι επισημαίνουν όχι μόνο τον κίνδυνο υποβάθμισης της παροχής υπηρεσιών, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τα ασφαλιστικά ταμεία τους, τις εισφορές και τον τρόπο φορολόγησης, αφού χαμένο κινδυνεύει να είναι το Δημόσιο με πιθανή μείωση φορολογικών εσόδων. Ετσι εξετάζεται το ενδεχόμενο τη θέση των ελάχιστων αμοιβών να πάρουν οι «ενδεικτικές αμοιβές» με ένα σύστημα παρεμφερές με της Γερμανίας, για να εξασφαλιστεί και η είσπραξη εισφορών.

Αντιδράσεις προκαλεί ο σχεδιασμός για θέσπιση οικονομικού ορίου, πέραν του οποίου θα είναι υποχρεωτική η παρουσία δικηγόρων στις διαδικασίες για τη σύσταση ΑΕ (Ανωνύμων Εταιρειών) και ΕΠΕ (Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης). Βέβαιη είναι η κατάργηση των περιορισμών στη διαφήμιση των δικηγόρων που σήμερα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ θα αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί, ώστε ένας δικηγόρος από την Αθήνα, π.χ., να μπορεί να δικηγορεί οπουδήποτε στην Περιφέρεια.

Το «άνοιγμα» θα επιχειρηθεί πολύ προσεκτικά, καθώς οι συμβολαιογράφοι θεωρούνται κρατικοί λειτουργοί και μπορεί να προκύψουν συνταγματικά προβλήματα, ενώ παράλληλα εξαιρούνται από τις διαδικασίες «απελευθέρωσης», σύμφωνα με κοινοτική οδηγία (2006/123/ΕΕ οδηγία Bolkenstein).

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο σημαντικής αύξησης του αριθμού τους. Ο «κλειστός αριθμός» και η αυστηρή επιλογή τους με διαγωνισμό δικαιολογείται από τις ευθύνες για εγγύηση των συναλλαγών, αποτελεί κοινό φαινόμενο σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι Ελληνες συμβολαιογράφοι είναι από διπλάσιοι έως 10πλάσιοι από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, σε αντιστοιχία με τον αριθμό κατοίκων. Επίσης θα αρθούν γεωγραφικοί και διαφημιστικοί περιορισμοί.

ΕΘΝΟΣ

Ανοιγμα - εξπρές 6 επαγγελμάτων

Σε μαζικό άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων προχωρά η κυβέρνηση με στόχο να απελευθερώσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια έναν αναπτυξιακό θησαυρό ύψους 30 δισ. ευρώ.

Σήμερα το πλαίσιο της απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσιών συζητείται σε άτυπο υπουργικό, αύριο Τρίτη ως βασικό θέμα στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια δίνεται για διαβούλευση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο .........

νόμου για τα κλειστά να είναι το πρώτο που θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο που έχει ετοιμαστεί γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα έξι επαγγέλματα που πρέπει να ανοίξουν βάσει μνημονίου (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ορκωτοί λογιστές) και παράλληλα περιέχεται μία γενική ρύθμιση με την οποία αίρονται οι διοικητικοί περιορισμοί και ο καθορισμός των τιμών για όλα τα επαγγέλματα.

Με την παρέμβαση αυτή η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει νέα μέτωπα αντιπαράθεσης με τις επαγγελματικές ομάδες οι οποίες αντιτίθενται στις προωθούμενες ρυθμίσεις. Αρχικά αναμένονται οι αντιδράσεις των έξι άμεσα θιγόμενων επαγγελματικών ομάδων και στη συνέχεια και των υπόλοιπων.
Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, τονίζει σε συνεντευξή του ο Πολ Τόμσεν
Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, τονίζει σε συνεντευξή του ο Πολ Τόμσεν

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Κομισιόν θεωρεί ότι στην Ελλάδα τίθενται εμπόδια από την ίδια την πολιτεία (εμπόδια στην πρόσβαση και την αδειοδότηση, καθοριζόμενες αμοιβές και περιθώρια κέρδους) σε 150 με 160 επαγγέλματα.

Από εκεί και πέρα το κάθε υπουργείο θα αναλάβει σε ένα διάστημα μεταξύ τριών και έξι μηνών να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων ή προεδρικών διαταγμάτων με τις οποίες θα καθορίζονται οι διατάξεις που θα διέπουν την άσκηση των «ανοιχτών» πλέον επαγγελμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το άνοιγμα μπορούν να αποκλειστούν μόνο περιπτώσεις επαγγελμάτων όπου συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος ή προκύπτει πρόβλημα συνταγματικότητας.

Πέρα από τα παραπάνω έξι κλειστά επαγγέλματα, στη μακρά λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων αρτοποιοί, κτηματομεσίτες, ιδιοκτήτες ταξί, ιδιοκτήτες υπεραστικών λεωφορείων και λιμουζινών, ξεναγοί , μεσίτες ασφαλίσεων, κομμωτές, οδοντοτεχνίτες, πωλητές λαϊκών αγορών, διανομείς Τύπου κ.λπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, ακόμη και οι εργάτες στη λαχαναγορά του Ρέντη είναι κλειστό επάγγελμα καθώς, πέραν όλων των άλλων, πρέπει να γραφτούν στο σωματείο για να πιάσουν δουλειά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, όπως προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ, η γενικευμένη απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών θα οδηγήσει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, περί τα τέσσερα χρόνια, σε ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 13,5 ποσοστιαίες μονάδες ή 30 δισ. ευρώ περίπου. Γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία και εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Επίσης θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 12,4% και της κατανάλωσης κατά 15,5%.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ θα επιφέρει και μείωση των τιμών και συνεπώς αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Οι μηχανικοί

Αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση είναι οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες εφόσον καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές και γενικότερα ο Κώδικας Αμοιβών στο πλαίσιο της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος. «Το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι κλειστό», τονίζει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος καταγγέλλει «την αγοραία λογική» που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πολίτη και των κατασκευών.

Υποστηρίζει επίσης πως η κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών συνεπάγεται μείωση άνω των 220 εκατ. ευρώ για τα έσοδα του κράτους και για το ασφαλιστικό σύστημα των μηχανικών. Το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητεί να υιοθετηθεί το γερμανικό μοντέλο που ορίζει ελάχιστη αμοιβή για μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

Φαρμακεία
Καθιερώνεται το rebate, επεκτείνεται το ωράριο


Με την καθιέρωση κλιμακούμενης έκπτωσης - επιστροφής προς τα Ταμεία (rebate) και λειτουργία και το Σάββατο ανοίγει η κυβέρνηση το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Ο αριθμός των φαρμακείων κρίθηκε υπερεπαρκής για τα ελληνικά δεδομένα και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί ότι δεν απαιτείται «απελευθέρωση» στη χορήγηση νέων αδειών. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ωράριο, εκτιμώντας ότι ταυτίζεται με εκείνο των σούπερ μάρκετ.

Διατάξεις για τις αλλαγές στο επάγγελμα του φαρμακοποιού περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», το οποίο πήρε την περασμένη εβδομάδα το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι οι φαρμακοποιοί πρέπει να επιστρέφουν στα Ταμεία το 0,5% έως 8% του ετήσιου τζίρου από συνταγές σε ασφαλισμένους. Η επιστροφή (rebate) θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα εισπράττουν από τα Ταμεία. Με βάση το νομοσχέδιο, rebate θα υπάρχει μόνον όταν η εξόφληση των φαρμακοποιών γίνεται εμπρόθεσμα.

Για το ωράριο λειτουργίας αναφέρεται ότι τα Σάββατα τα φαρμακεία θα παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Με το ισχύον πλαίσιο, το Σάββατο εφημερεύει έως και το 20% των φαρμακείων κάθε περιοχής. Στον διάλογο που είχε προηγηθεί, ο κ. Λοβέρδος είχε προτείνει να εφημερεύει το 40%. Η αλλαγή αυτή θεωρείται από τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ως υπαναχώρηση και ζητείται η απόσυρση της σχετικής διάταξης.

Τέλη κυκλοφορίας: Δεν θα δωθεί καμία παράταση λεει το υπουργείο

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και καλεί τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ΙΧ να προμηθευτούν έγκαιρα τα σήματα.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις ............

16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια.
Η τελευταία παρτίδα περιελάμβανε τα ειδοποιητήρια αριθμών κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0.
Η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος λήγει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Παράταση έως 31/1

Παράταση υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, έως την 31η Ιανουαρίου 2011 (από 15/12/2010 που είχε αρχικά οριστεί) έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, οι οποίες σύμφωνα με το υπουργείο, φτάνουν τις 10.000 την ημέρα.

Το ΚΟΤ απευθύνεται σε ευπαθείς ..........

ομάδες καταναλωτών, στις οποίες γίνεται έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1/1/2011.

Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλουν αίτηση χρειάζεται μόνο να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Όπως διευκρινίζεται, σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος :

- Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει.

- Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

- Στις ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 & 210 9298000.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις μπορούν υποβάλλονται οποτεδήποτε από τους δικαιούχους του ΚΟΤ και μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας. Οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις μετά την 31/1/2011 θα εντάσσονται στο ΚΟΤ από τον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα εκδίδεται μετά από τον έλεγχο των στοιχείων τους και την ένταξη τους στο ΚΟΤ.

Ναυτεμπορική

Παναθηναϊκός: Έκτακτο δ.σ. μετά την αποχώρηση Βγενόπουλου

Τεταμένο κλίμα έχουν δημιουργήσει οι ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με την ανακοίνωση αποχώρησης του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και την απειλή του Νικόλα Πατέρα ότι και αυτός θα φύγει, εφόσον δεν υπάρξει ενότητα σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου. Προκειμένου, λοιπόν, να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια, μέχρι αύριο αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το «τριφύλλι»............

βρίσκεται για πρώτη φορά από ιδρύσεως επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα κοντά στο φάσμα του να μείνει χωρίς ισχυρό μέτοχο, που θα υποστηρίξει τις φιλοδοξίες. Η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις προθέσεις του και το ερώτημα πλέον μετατρέπεται στο ποιος ακολουθεί μετά από αυτόν.

«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου», σημειώνει αρχικά ο Έλληνας επιχειρηματίας και στη συνέχεια στρέφει τα πυρά του προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως ενάντια του μέχρι πρότινος ομοϊδεάτη του στο πλάνο του για τον σύλλογο, Νικόλα Πατέρα.

«Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω πληρώσει με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από "Παναθηναϊκούς" διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για "ενότητα" και "συσπείρωση" που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον».

Η τελευταία αποστροφή στη δήλωση Βγενόπουλου φυσικά και αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος απείλησε και αυτός με αποχώρηση, μετά τα επεισόδια στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον δεν υπάρξει ενότητα στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Η συνέχεια

Το τι μέλλει γενέσθαι πλέον στο «τριφύλλι» μοιάζει τελείως αβέβαιο. Φαινομενικά, μπορεί η πλειοψηφία των μετοχών να βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο τον περασμένο Σεπτέμβριο -όταν συμφώνησε να παραχωρήσει με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου το ποσοστό του στην ΠΑΕ στους Βγενόπουλο, Πατέρα- πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί ξανά ενεργά με τα δρώμενα στο «τριφύλλι».

Κατά συνέπεια, αβέβαιο, είναι και το αν θα θελήσει να ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ, τη στιγμή μάλιστα που το διαφαινόμενό άνοιγμα της φημολογείται πως φτάνει ακόμα και τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, ο Θανάσης έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την ανάγκη για ενότητα μεταξύ των μετόχων, ενώ όταν το περασμένο καλοκαίρι του προτάθηκε η προεδρία, αρνήθηκε, στηρίζοντας τον Νικόλα Πατέρα.

Ούτε, όμως, από την πλευρά του Παύλου Γιαννακόπουλου τα πράγματα είναι καλύτερα. Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ζήτησε να του επιστραφεί ποσό από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία είχε συμμετάσχει με μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι του αναλογούσε, καθώς ισχυρίζεται πως εξαπατήθηκε. Γι' αυτό το λόγο προχώρησε και σε αποστολή εξωδίκου, αναγκάζοντας τον Νικόλα Πατέρα να πει απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πως πρέπει «να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε στον Παύλο τα λεφτά του».

Επομένως, δεν είναι καθόλου απίθανο, βάσει και της άσχημης οικονομικής κατάστασης, να μην υπάρξει στο άμεσο μέλλον μέτοχος που θα συνεισφέρει οικονομικά στην ΠΑΕ, έστω και αν όλοι θελήσουν να διατηρήσουν το ποσοστό τους σε αυτή. Αγνωστο, όμως, είναι και το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου, αν αποφασίσει ο Πατέρας να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με τα νομικά πλαίσια, ο έλεγχος θεωρητικά μπορεί κάποια στιγμή να περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διάλυση, χρωστώντας ποσά στους αθλητές όλων των τμημάτων του.

Το γήπεδο

Οι εξελίξεις, βεβαίως, στο θέμα του γηπέδου δείχνουν να παγώνουν επ' αόριστον με τελευταία εξέλιξη το εξώδικο της ΠΑΕ προς τον Δήμο Αθηναίων, όπου ζητούσε να ενεργοποιηθεί ο ειδικός όρος στο συμβόλαιο των δυο πλευρών για αποζημίωση του συλλόγου, από τη στιγμή που το έργο δεν προχωράει.

Ναυτεμπορική

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για συνεπείς επιχειρήσεις

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, παρουσιάζοντας τις βασικές τομές του νέου ασφαλιστικού νόμου στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist.

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, οι επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και όσες δεσμεύονται σε διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων, έχουν με βάση τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που εφαρμόζονται, σημαντικές ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που φθάνουν σε επιδότηση μέχρι και το 100% των εισφορών αυτών.

Με δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές εισφορές .........

είναι από τις υψηλότερες που υπάρχουν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, πρόσθεσε, «σχεδιάζουμε τη μείωση τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και εντάσσονται σε ένα νέο λειτουργικό πλαίσιο με το οποίο διασφαλίζεται διαφάνεια και αποτελεσματικότητα». Υπό τις προϋποθέσεις αυτές, διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης, οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων μπορούν να μειωθούν κατά 25% μέχρι το 2013, χωρίς κανένα κίνδυνο για τα οικονομικά των ταμείων.

«Το 2010 είναι ο χρόνος που έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την πορεία διασφάλισης της οικονομικής ισορροπίας των ταμείων», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα ετικά αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από τη μείωση για πρώτη φορά, τα τελευταία 20 χρόνια, των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης κατά 850 εκατ. ευρώ (ποσοστό 10% περίπου).

Για το 2011, συμπλήρωσε, ο προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και γενικότερα της δαπάνης για περίθαλψη κατά 1,4 δισ. ευρώ και αύξηση των εσόδων κατά 1,2 δισ. ευρώ. Η αύξηση των εσόδων, εξήγησε, θα επιτευχθεί μέσα από τις αλλαγές για μια αποτελεσματικότερη λειτουργία των ταμείων και της προσπάθειας του υπουργείου για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Αναφερόμενος στους κύριους άξονες του νέου ασφαλιστικού, ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε ότι βασική τομή που εισάγει είναι η δημιουργία ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με ενιαίες αρχές, στη θέση «ενός πολυκερματισμένου και με μεγάλες ανισότητες και δυσλειτουργίες ασφαλιστικού μωσαϊκού που υπήρχε μέχρι σήμερα».

Εστιάζοντας στα τρωτά του προηγούμενου συστήματος, έκανε επίσης λόγο για «άναρχη ανάπτυξη των ταμείων», αλλά και για «συντεχνιακή αντίληψη», που, όπως είπε, κυριάρχησε στη χώρα μας και στο συγκεκριμένο τομέα.

Όπως επισήμανε εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός, με τη νέα δομή διαχωρίζεται πλήρως το προνοιακό μέρος της σύνταξης από την ανταποδοτική σύνταξη. Συγκεκριμένα, με τη θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης, δημιουργείται μία κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις με ένα ποσό που ορίζεται στα 360 ευρώ το μήνα και χρηματοδοτείται από το δημόσιο. Στο ποσό αυτό προστίθεται η αναλογική σύνταξη που είναι το αποτέλεσμα της ασφάλισης και του ύψους των εισφορών που έχουν καταβληθεί σε κάθε ταμείο από τον εργαζόμενο.

Παράλληλα δημιουργείται κίνητρο ασφάλισης αφού το ποσό της σύνταξης διαφοροποιείται ανάλογα με κάθε έτος ασφάλισης αλλά και ανάλογα με το ύψος των αποδοχών ή του ασφαλιζόμενου εισοδήματος.

Σημαντική είναι επίσης η αλλαγή που επέρχεται στον υπολογισμό της σύνταξης από την βάση με την οποία υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές. Με το νέο καθεστώς η βάση υπολογισμού διευρύνεται από 1/1/2015 και μετά, σταδιακά από την πενταετία σε όλο τον ασφαλιστικό βίο.

Μία τέτοια επιλογή, εξήγησε ο κ. Κουτρουμάνης θα είχε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση του τελικού ποσού σύνταξης, εάν δεν είχε προβλεφθεί η αναπροσαρμογή των αποδοχών και η επικαιροποίησή τους, συνυπολογίζοντας τις μεταβολές του δείκτη τιμών καταναλωτή και του δείκτη μεταβολής του εισοδήματος.

’λλα βασικά στοιχεία του νέου συστήματος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι η θεσμοθέτηση μίνιμουμ ποσού για τους ανασφάλιστους (360 ευρώ) και μίνιμουμ ποσού για τους ασφαλισμένους (495 ευρώ), και η ενίσχυση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και μικρότερα για όσους έχουν υψηλές αποδοχές.

Ο κ. Κουτρουμάνης έδωσε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στο διαχωρισμό των κλάδων υγείας από τους κλάδους σύνταξης και τη δημιουργία του ενιαίου οργανισμού παροχών υγείας, που θα γίνει με την ψήφιση νέου νόμου στις αρχές του 2011.

Στόχος της προώθησης των αλλαγών αυτών, όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης, είναι η ενίσχυση του ρόλου των ταμείων, ώστε να μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά για την αγορά υπηρεσιών υγείας, επιτυγχάνοντας μείωση της δαπάνης, καθώς και δημιουργία ενιαίου πλαισίου παροχών για όλους τους πολίτες με ενιαίους κανόνες και δομές.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ασφάλισης, ο κ. Κουτρουμάνης παρατήρησε ότι «πριν ένα χρόνο τα ταμεία βρέθηκαν στα πρόθυρα χρεοκοπίας» και υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να πάρει «επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα, όπως αυτό της περικοπής των δώρων στους συνταξιούχους». Ένα μέτρο που -όπως τόνισε- θα είχαμε αποφύγει «εάν τα άλλα μέτρα που εφαρμόζουμε σήμερα είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει θέσει «τις βάσεις ενός βιώσιμου συστήματος, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της δαπάνης από τώρα και μέχρι το 2060, από το 24% του ΑΕΠ που προβλεπόταν, στο 15,5% του ΑΕΠ περίπου, για να μην ξεπεράσει η αύξηση από τώρα και μέχρι το 2060 το 2,5% του ΑΕΠ».

Ναυτεμπορική

Ολική έκλειψη Σελήνης την Τρίτη

Δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα.

Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου, η μικρότερης διάρκειας μέρα του έτους, συμπίπτει με ολική έκλειψη της Σελήνης. Η έκλειψη, που θα αρχίσει στις 6:33 (ώρα GMT) θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως το δορυφόρο της από τις 7:41 (ώρα GMT) και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA. Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα συμβεί ουσιαστικά στη «δύση» του φεγγαριού, συνεπώς δεν θα είναι ορατό.

Η σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα όταν .........

η Γη παρεμβάλλεται (ευθυγραμμίζεται απολύτως) ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ηλιακές ακτίνες να πέσουν στο φεγγάρι. Καθώς η Σελήνη μετακινείται σταδιακά στη ζώνη της σκιάς, την οποία ρίχνει πάνω της η Γη, ο δορυφόρος αλλάζει βαθμιαία χρώματα, από το γκρι προς το πορτοκαλί ή το βαθύ κόκκινο.

Η αλλαγή χρώματος συμβαίνει, επειδή, έμμεσα, το ηλιακό φως μπορεί ακόμα να φτάσει στο φεγγάρι, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και δημιουργώντας έτσι χρωματικές ανταύγειες πάνω στη Σελήνη. Αντίθετα με τις ηλιακές εκλείψεις, οι σεληνιακές εκλείψεις είναι απολύτως ασφαλείς για παρατήρηση με γυμνά μάτια.

Αν και πρόκειται για σύμπτωση το γεγονός ότι η έκλειψη συμπίπτει με το ηλιοστάσιο (χειμερινό για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο και θερινό για όσους ζουν στο νότιο), σημαίνει ότι -για όσους μπορούν να δουν το φαινόμενο- το φεγγάρι θα εμφανιστεί πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό.

Αυτό θα συμβεί, επειδή το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την εποχή που η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο σε σχέση με τον Ήλιο, με συνέπεια ο βόρειος πόλος να δείχνει στην μακρύτερη δυνατή κατεύθυνση σε σχέση με τον Ήλιο και ο τελευταίος να βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (Σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία. Υπολογίζεται ότι περίπου ενάμισι δισεκατομμύριο άνθρωποι του πλανήτη μας θα μπορέσουν να δουν την έκλειψη, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Η προηγούμενη ολική σεληνιακή έκλειψη είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου του 2008. Το 2011, θα υπάρχουν δύο ολικές σεληνιακές εκλείψεις στη Γη, στις 15 Ιουνίου και στις 10 Δεκεμβρίου. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορκίζεται σήμερα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Ορκίζεται σήμερα στις 19:00 το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.
Η ορκωμοσία θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά και από το Ράδιο Νίκη.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού συμβουλίου θα γίνει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου



Δίκη για κακούργημα εδώ και 8 χρόνια δεν εχει γινει ακόμα!!!!!

Εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το ακόλουθο κείμενο αναγνώστη το οποίο απευθύνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κοινοποιεί και στον τύπο. (ηλεκτρονικό και έντυπο).

Διαβάστε την επιστολή πρώην διοικητή Νοσοκομείου Θηβών και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας για το που έφεραν την Ελλάδα αυτοί που μας κυβερνάνε.

Διαβάστε.........

Πρός τόν 17. 12. 2010

Εξοχώτατο Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια

Βασ. Γεωργίου Β΄ 2, Αθήνα, 10028



Θέμα : Συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση υποθέσεως στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων



Κοινοποιήσεις (προς ενέργειαν)

Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο Κυβερνήσεως, Πολιτικές Ηγεσίες Υπουργείων Δικαιοσύνης & Υγείας,

Πρόεδρο & Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Γενικό Επιθεωρητή Δημ. Διοικήσεως, Συνήγορο του Πολίτη,

Προέδρους & Μέλη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής :

Οικονομικών Υποθέσεων – Κοινωνικών Υποθέσεων – Δημ. Διοικήσεως, Τάξεως & Δικαιοσύνης

Προέδρους & Μέλη των Ειδικών Μονίμων Επιτροπών της Βουλής :

Θεσμών & Διαφάνειας – Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κοινοποιήσεις (προς ενημέρωσιν και, εάν επιθυμούν, ενέργειαν)

Πρόεδρο Ν. Δ., Γενική Γραμματέα Κ.Κ.Ε., Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρο Δ.Α.

Πρόεδρο & Αντιπροέδρους της Βουλής των Ελλήνων


Αξιότιμε κε Πρόεδρε

Επιτρέψτε μου να θέσω υπ’ όψιν σας ένα απαράδεκτο γεγονός, πού αποδεικνύει και αυτό ότι στην Πατρίδα μας μπορούν …όλα να συμβαίνουν κατά ειδεχθή τρόπο :

1. Tόν Νοέμβριο του 2007 εξεδόθη Κλητήριο Θέσπισμα, με το οποίο παρεπέμποντο στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών να δικασθούν για κακουργήματα 8 κατηγορούμενοι.

Σας το επισυνάπτω ολόκληρο (39 σελίδες).

2. Η υπόθεση αφορούσε διαδικασίες & ενέργειες πού διεπράχθησαν στις προμήθειες πολλών συσκευών του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το νέο Νοσοκομείο Θηβών (2002 – 2003). Ζημία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επισημαίνεται στο Κλητήριο Θέσπισμα, και αυτό βεβαίως απομένει να αποδειχθεί στην ακροαματική διαδικασία της δίκης κατά αναντίρρητο τρόπο.

Είμαι ένας εκ των 19 μαρτύρων.

3. Στο κλητήριο θέσπισμα αναγράφεται αυτολεξεί για τους παραπεμπόμενους :

«ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, κ.λ.π., και στον επίλογο αναγράφεται ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 1 , 12 , 13α , 14 , 16 , 17 , 18 , 26 παρ. 1α , 27 παρ. 1 , 45 , 51 , 52 , 53 , 59 , 79 , 94 παρ. 1 , 98 , 242 παρ. 1 , 254 , 256 περ. γ΄- ββ΄, 259 , 386 παρ. 1 του Π. Κ. σε συνδ. με το άρθρο 1 παρ. 1 του Νόμου 1608 / 1950 όπως ισχύει»

4. Η πρώτη δικάσιμος είχε ωρισθεί για τον Φεβρουάριο του 2008, αλλά δεν έγινε λόγω ενσκυψάσης δριμύτατης κακοκαιρίας.
5. ΄Ομως από τότε έως και την τελευταία δικάσιμο (10 – 12 – 2010) τουλάχιστον 10 φορές,

· Ωρίσθηκε δικάσιμος, αλλά

· Δίκη δεν έγινε, με διάφορες δικαιολογίες / αιτίες, δηλαδή εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια !!!



Κύριε Πρόεδρε



Ο χρόνος πάντοτε,

1. Αμβλύνει την μνήμη,
2. Αυξάνει τον κίνδυνο αντιφάσεων, αλλά και,
3. Στον Νομικό, υποτιθέμενο, Πολιτισμό μας παραγράφει διαδοχικά και κατά σειράν τά αδικήματα (από τά ελαφρύτερα προς τά βαρύτερα, συναρτήσει του διαρρεύσαντος διαστήματος). ΄Ηδη, μού λένε, τά πλημμελήματα της υποθέσεως έχουν παραγραφεί ! Και βαδίζουμε ταχύτατα προς την παραγραφή ακόμη και των κακουργημάτων ! Λαμπρά !!!

Τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή ? Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα ασυστόλως αυτήν

την κοροϊδία ? Γιατί τόσοι μάρτυρες, αλλά και άλλοι, να ταλαιπωρούνται ? Δουλειές άλλες δεν έχουν ?

Δεν φθάνει πού,

· Η έννομη αδικία έχει νομοθετηθεί στο Κοινοβούλιο, σε τόσα ζητήματα, και παραλλήλως πραγματώνεται στην καθημερινή βιοτή από όλους μας,

· Η Πολιτική Εξουσία έχει προβλέψει την νόμιμη κατοχύρωση της ατιμωρησίας της,

· Πολύ λίγες τέτοιες υποθέσεις φθάνουν στο Ακροατήριο,

Θα φθάσουμε στο σημείο να μην τελεσφορήσουν (από διαδικαστικά ζητήματα πού ανενοχλήτως προβάλλονται / γίνονται) και αυτές οι ελάχιστες ?

Με ενδιαφέρει, οι όποιοι ένοχοι υπάρχουν να τιμωρηθούν αλλά και οι όποιοι αθώοι να παραδοθούν λευκοί στην κοινωνία. Γιατί η ατιμωρησία, με τον τρόπο πού (δεν) λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Χώρα μας, γίνεται συστηματικά καθολική…

Τι θα έλεγαν οι …Κατοχικές Δυνάμεις της Τριμερούς εάν μάθαιναν πώς μία δίκη για κακουργήματα, πού φαίνεται νά διεπράχθησαν πρίν από 8 χρόνια, δεν έχει ακόμη γίνει?

Χώρα της Ευρ. Ενώσεως υποδουλώνουν διά των ανηλεών δανεισμών τους ή κάποια τριτοκοσμική ? Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω, χωρίς την καθημερινή ΄Υβρι που βιώνουμε.

Επειδή πιστεύω το ρηθέν «αναζητήσατε την Βασιλείαν του Θεού και την Δικαιοσύνην Αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν», και επειδή φθάσαμε ως ΄Εθνος, μάλλον, στο κατώτατο σκαλί πρίν την Ολική Εθνική Καταστροφή,

Σας παρακαλώ θερμά όπως παρέμβετε.

Γνωρίζω πώς το υστεροβούλως ενισχυθέν Πρωθυπουργοκεντρικό Πολιτικό μας Σύστημα Σάς έχει με πολύ περιωρισμένες δυνατότητες, αλλά είμαι βέβαιος πώς όσες έχετε, θα αποφασίσετε να τις ασκήσετε αδόλως προς πάσαν κατεύθυνσιν.



Καλήν επιτυχία στό έργο σας.

Ξενοφών Καραγεωργίου, τέως Δκτής τού Γ. Ν. Θηβών,

Χρυσ. Σμύρνης 184, Βύρωνας, 16232



Υστερόγραφο – Συγχωρείστε με πού θα κοινοποιήσω την επιστολή μου στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Θέλω να καταστήσω γνωστό το γεγονός, και μία από τις ελπίδες μου είναι μήπως συναισθανθούν οι αναγνώστες πώς ο καθένας μας έχει, μικρό ή μεγάλο, μερίδιο ευθύνης σε ό,τι δομήθηκε ως Μεταπολιτευτική Ελλάδα, εδώ και 36 χρόνια… Οπότε η ωρίμανση των συνθηκών θα είναι η καλύτερη βάση οικοδομήσεως των θεσμικών αλλαγών πού αδηρίτως χρειαζόμαστε, αλλά δεν έχουμε πρόθυμο ή / και ικανό Πολιτικό Προσωπικό να τις υλοποιήσουν. Ανάγκα και θεοί πείθονται !


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 20 Δεκεμβρίου έως και 26 Δεκεμβρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Η εβδομαδιαία εφημερία ισχύει από Δευτέρα ώρα 08:00 το πρωί μέχρι την άλλη Δευτέρα στις 7:59 το πρωί.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Β' Τοπική 1ος Ομιλος. Τα αποτελέσματα της 11ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 11ης Αγωνιστικής




Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ' έχει -2 βαθμούς.
Το σωματείο 'ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ' έχει -6 βαθμούς.


Από την σελίδα της Νίκης Πλάτης