Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Προαιρετική η φοροκάρτα

Προαιρετική θα είναι η χρήση της φοροκάρτας στις συναλλαγές, που θα εκδώσει για όλους τους φορολογουμένους, το Υπουργείο Οικονομικών και η χρήση της θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2011.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του στο " ΒΗΜΑ της Κυριακής" , ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Σπινέλλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη, η κάρτα ..........

δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία αλλά έναν αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει μέσω του Διαδικτύου τι και πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για αγαθά και υπηρεσίες.

Η προμήθειά της φοροκάρτας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα γίνεται από τις τράπεζες, ενώ οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να ζητούν αποδείξεις.

Deal online

Τέλος Εποχής για Δράκο. Αλλαγή σκυτάλης στην Νομαρχία Μεσσηνίας. Παρέλαβε ο Χρήστος Μαλαπάνης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μαλαπάνη, παρουσία όλων των περιφερειακών συμβούλων.

Ο κ. Δ. Δράκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον .........

κ. Χ. Μαλαπάνη και στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την πεποίθησή του για την επιτυχία του Αντιπεριφερειάρχη στην ανάληψη των νέων του καθηκόντων: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική πρόκληση για την ανάπτυξη του ευλογημένου αυτού τόπου και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες και να κάνουμε πραγματικότητα το οραμά μας για τη Μεσσηνία, αλλά και ολόκληρη την Νέα Πελοπόννησο».

Τέλος, κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στον θεσμό του Καλλικράτη: «Ο Καλλικράτης φέρνει μαζί του μία μεγάλη ευκαιρία αλλαγής. Η σωστή εφαρμογή του δίνει σε όλους εμάς την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε το κράτος, θεραπεύοντας κάθε τι άρρωστο και εξασφαλίζοντας μία καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς έχουμε τις απαιτούμενες γνώσεις και την εμπειρία να αναδείξουμε την περιφέρεια σε ευρωπαϊκή και να εκμεταλλευτούμε πλήρως όλους τους πόρους, προκειμένου να την οδηγήσουμε μακριά από το μακροχρόνιο τέλμα της».


Ενέκρινε η ΕΕΤΤ οικονομικό πρόγραμμα του ΟΤΕ

Εγκρίθηκε τελικά, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, το οικονομικό πρόγραμμα του ΟΤΕ «Σταθερά + Κινητά 165 (ή ΟΤΕ 150+15F2M)».

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΤ η έγκριση δόθηκε μετά τη διενέργεια σχετικού ελέγχου και βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το πρόγραμμα επιτρέπεται να διατίθεται εμπορικά ακριβώς με τους όρους που υποβλήθηκε προς έγκριση, χωρίς εκ των υστέρων τροποποιήσεις, εκπτώσεις, δωροεπιταγές ή προσφορές.

Νωρίτερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ προχώρησε σε ...........

συμβολική κατάληψη των γραφείων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους για προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της επιχείρησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ με την ενέργεια αυτή εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕΤΤ αντιμετωπίζει τον ΟΤΕ, «με συνέπεια η διοίκηση να επιδιώκει τη μείωση του εργασιακού και μισθολογικού κόστους».

Στην πολιτική της ΕΕΤΤ εκφράζοντας την αντίδρασή του αναφέρθηκε, όμως, για άλλη μια φορά, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ. «Έχουμε φτάσει στο σημείο που η ΕΕΤΤ δεν καθορίζει μόνο τις τιμές (του ΟΤΕ) αλλά και το marketing», δήλωσε.

TA NEA

Συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ με κάρτες ή επιταγές

Με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή επιταγές θα γίνονται οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ από το νέο έτος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία από 1-1-2011 καμία αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών συνολικής αξίας άνω των 1.500 ευρώ δεν θα πραγματοποιείται με μετρητά, ενώ όλες οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που θα πληρώνονται μέσω των ιδίων λογαριασμών.

Από την πλευρά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες.........

από το νέο έτος υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις τη στιγμή της ολοκλήρωσης της παροχής των υπηρεσιών τους, ανεξαρτήτως εάν τη στιγμή εκείνη εισπράττουν ή όχι τις αμοιβές τους.

Οι συναλλαγές το 2011 θα διενεργούνται ως εξής:…

- Τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 1.500 ευρώ, που θα εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές.

- Τα φορολογικά στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που θα πληρώνονται μέσω των ιδίων λογαριασμών.

- Ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την ολοκλήρωση της παροχής των υπηρεσιών τους και όχι με την πληρωμή των αμοιβών τους. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα οφείλει να εκδώσει την απόδειξη, ανεξαρτήτως εάν εισπράξει ή όχι τη συμφωνηθείσα αμοιβή.

- Καθιερώνεται από το 2011 η υποχρεωτική διαβίβαση των φορολογικών στοιχείων που αφορούν συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιτηδευματιών, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Best

Το ωράριο των καταστημάτων την παραμονή των Χριστουγέννων

Από τις 08:00 έως τις 20:00 θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων στα Φιλιατρά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Στις 20:00θα κλείσουν και τα σούπερ μάρκετ.

Το Σάββατο, ανήμερα των Χριστουγέννων, και την Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Για την επόμενη εβδομάδα από τη ......

Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 20:00.

Από την Πρωτοχρονιά έως και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Μοναδικό υπερθέαμα με χριστουγεννιάτικο στολισμό. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! Δείτε τα τρία σχετικά video και χαζέψτε....

VIDEO 1/3





Video 2/3




Video 3/3




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.