Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Ο Κομποστοποιητής της γειτονιάς μας» Μια ενηερωτική ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση , με θέμα: «Ο Κομποστοποιητής της γειτονιάς μας», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαίου 2011 στις 7.00 μ.μ. στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2).

Η ενημερωτική εκδήλωση ...........

οργανώνεται στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης του Κ.Π.Ε σε συνεργασία με το project Re:Think, (ομάδα Freespace Art Cooperativa) και απευθύνεται σε κατοίκους της περιοχής πλησίον των ΚΠΕ Καλαμάτας, στις οδούς Θουκυδίδου και Καμπύση.
Την εκδήλωση μπορεί επίσης να παρακαλουθήσει και οποιοσδήποτε συνδημότης μας ενδιαφέρεται να δει από κοντά τη λειτουργία του κομποστοποιητή .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
1. Επιτόπια επίδειξη της λειτουργίας του ήδη εγκατεστημένου Re:Think κομποστοποιητή στην είσοδο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
2. Προβολή βίντεο με θέμα: «Η οικιακή κομποστοποίηση στην πράξη».
3. Επίδοση έντυπου υλικού με βασικές οδηγίες για την κομποστοποίηση


Η εκδήλωση έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της γειτονιάς μας για την αξία της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, να πληροφορήσει για τη σωστή χρήση και διαχείριση του κομποστοποιητή που έχει εγκατασταθεί.
Για μας είναι πολύ σημαντικό, εκτός από την ανακύκλωση, να συμμετέχουμε και στην κομποστοποίηση, αφού έτσι συμβάλλουμε στην παραπέρα μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Προχωράμε, λοιπόν, στη λειτουργία ενός συνοικιακού κομποστοποιητή που στηρίζεται στην συλλογική δράση των κατοίκων της περιοχής για να λειτουργήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2721086147

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.