Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα από 0,5 έως 10 ευρώ /τ.μ.

Έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα, από πενήντα λεπτά ως δέκα ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφασίστηκε, ομόφωνα, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου για το έλλειμμα του φετινού, αλλά και του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί, όπως είπε, νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κλιμάκωση του τέλους ......

θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια και η είσπραξη θα γίνει σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι "αποστομωτική απάντηση".

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την περικοπή ενός ολόκληρου μισθού από αιρετούς και μετακλητούς λειτουργούς του δημοσίου (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων), την επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011 (ως τις 31/10) και την «επιστράτευση» του εφοπλιστικού κόσμου, ώστε να συνδράμει στην εθνική δημοσιονομική προσπάθεια των υπόλοιπων Ελλήνων.

Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις αποφάσεις του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εξαίρετο το κλίμα της συζήτησης.

Μέτρα ύφεσης χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, το ΚΚΕ κάλεσε σε «πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια» , για «κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία» κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρόκειται για "μνημονιακή οικονομική πολιτική της διάλυσης των πάντων".

Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει πλήρως τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια καθώς και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σταθεροποίησης για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξέφρασε ο επίτροπος Ολι Ρεν.

Ο Φινλανδός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές. "Όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, αναμένω από την Τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός επίτροπος.

Ισοτιμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.