Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Καραμπάτος για τη απεργία των ΤΑΞΙ

Κύριε Υπουργέ,
Αναφορικά με το παραπάνω θέμα και σε συνέχεια του πιο πάνω σχετικού εγγράφου θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, μια απεργία είναι ασφαλώς στοιχειώδες δικαίωμα των ιδιοκτητών ταξί, όταν μάλιστα βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της υποβάθμισης των ταξί, ως περιουσιακών στοιχείων, μέσω των οποίων κερδίζουν τα προς το ζην, και της υπερπροσφοράς υπηρεσιών, εκ μέρους των νέων ταξί, που θα τεθούν σε ελεύθερη πια κυκλοφορία, εν μέσω μιας καταλυτικής κρίσης, που έχει σχεδόν εκμηδενίσει τη ζήτηση των υπηρεσιών αυτών.
Ταυτόχρονα, όμως, απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου .........

συμπεριφορές κλαδικών ηγεσιών, που υποβαθμίζουν και τελικά απαξιώνουν τη συνδικαλιστική δράση και το περιεχόμενο των αιτημάτων, όπως είναι οι καταχρηστικές μορφές αγώνα, π.χ. ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, των δρόμων και των λιμανιών, και οι κάθε μορφής απειλές, που η ηγεσία των ταξί εκτοξεύει προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας προς εκφοβισμό τους.
Με δεδομένο το μέχρι σήμερα καθεστώς, στο πλαίσιο του οποίου:
α) για να λάβει κανείς την άδεια ταξί θα έπρεπε να προβεί σε σημαντική επένδυση ενώ
β) υπάρχει ήδη σε ολόκληρη τη Χώρα υπερπροσφορά ταξί
πιστεύουμε ότι δεν είναι δίκαιο να προωθείται ένα νέο καθεστώς, που δεν επιτρέπει ούτε καν την απόσβεση της επένδυσης αυτής και κινδυνεύει να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους και κάλυψης των βασικών αναγκών των οικογενειών τους.
Η πρότασή μας, στην παρούσα φάση της σύγκρουσης, και σε συμπλήρωση όσων έχουμε ήδη προτείνει (π.χ. καθορισμός προσόντων, κατάρτιση κ.λπ.) είναι:
• να θεσπιστεί αριθμητική αναλογία ταξί/ πληθυσμού όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και
• τα θέματα των ταξί να περάσουν στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, που θα μπορούν να τα χειρίζονται λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.


Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.