Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δε σκέφτηκε ότι υπάρχει ο δρόμος της παραίτησης

Ανεπάρκεια πολιτικών αντανακλαστικών , οδήγησαν σε αρρυθμία!

Με έλλειψη πλουραλιστικού λόγου και πραγματικότητας , η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά στους μικρούς μαθητές!

Συνοδεία των αποδοκιμασιών των γονιών τους , ολοκλήρωσε την ομιλία της η κ.Υπουργός, που μάλλον δεν έχει συναίσθηση της ανεπάρκειας της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο του οποίου ηγείται.

Η απογοήτευση περισσεύει στην Ελλάδα από ταγούς που...........

δεν έχουν ευθιξία, αλλά και συναίσθηση των δικών τους υστερήσεων .

"Αγώνα δρόμου" μας λέει η κ. Υπουργός ότι κάνει το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, προκειμένου μέσα σε λίγες μέρες, όλοι οι μαθητές σε όλα τα σχολεία να έχουν τα βιβλία στα χέρια τους!!!

Η δικαιολογία της επί λέξει στη Βουλή των Ελλήνων "Για να βγουν τα βιβλία χρειάζεται χαρτί. Έγινε ο διαγωνισμός χαρτιού νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, τον Οκτώβριο του 2010. Και τον Μάρτιο του 2011 υπήρξε αποτέλεσμα με τρεις μειοδότες, που θα προμήθευαν το χαρτί. Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του. Υπήρξαν προβλήματα, υπήρξε αρνητική απόφαση με συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Έγινε όπως πάντα, ανάκληση και παραπέμφθηκε για να υπάρξει απόφαση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Εδώ λοιπόν, θα ήθελα να πω στη Βουλή των Ελλήνων ότι υπήρξε η εκδίκαση της απόφασης στο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό τον κύριο Αγγελάρα, στις 06/05 και η απόφαση έφτασε στον ΟΕΔΒ στις 19/07! Έκανα απελπισμένες προσπάθειες.

Επικοινώνησα προφορικά και γραπτά, με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κύριο Αγγελάρα, και τον Αντιπρόεδρο, κάνοντας σαφές ότι δεν έχει σημασία αν είναι θετική ή αρνητική απόφαση, αλλά ότι έπρεπε να βγει, γιατί κάθε μέρα καθυστέρησης σήμαινε εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία, που θα καθυστερούσαν να φτάσουν στα σχολεία το Σεπτέμβριο"
Αυτή ήταν η δικαιολογία της! Μα...στην πολιτική δεν ενδιαφέρουν μόνο οι καλές προθέσεις ,αλλά η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και ο σωστός συντονισμός του πολιτικού προϊσταμένου.

Στην προκειμένη περίπτωση η υποχρέωση του Υπουργείου ήταν τα βιβλία να ευρίσκονται ήδη στα σχολεία και οι μαθητές και οι σχολικές επιτροπές να μην έμπαιναν σε περιπέτειες , με πρόχειρες λύσεις φωτοτυπιών και DVD που επιβάρυναν και τον κρατικό κορβανά 5 φορές περισσότερο!

Είναι ν΄απορεί κανείς ότι ενώ δημιούργησε τετοια αρρυθμία στην κοινωνία και επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο , καθόλου...μα καθόλου, δε σκέφτηκε ότι δεν πρέπει να έχει θέση στο Υπουργείο!

Δε σκέφτηκε ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης!

Με 4703 ελλείψεις διδασκόντων και με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 Σεπτεμβρίου των δασκάλων και με διαμαρτυρίες των καθηγητών που κι αυτοί δεν έχουν καθορίσει τη στάση τους , ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με μόνη αισιόδοξη και χωρίς να την αγγίζουν καθόλου οι δικές της ευθύνες την κ.Διαμαντοπούλου.

Νοοτροπία καταδικαστέα που συνέβαλε να βρισκόμαστε στην οδυνηρή οικονομική και έλλειψης πολιτικής κουλτούρας ως Χώρα!

3 σχόλια:

  1. ασε μας κι εσυ ρε κατινα. χεστηκαμε οτι λεσ.που πας ρε σαμαρα με τέτια νουμερα?μαζευτους αντωνη γιατι θα φανε ντοματεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια. Επιτελους μια σωστη μεσσηνιακη φωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ.
    ΔΗΛ. ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ; ΩΡΑΙΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.