Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει για ξενοδοχεία το τέλος ακίνητης περιουσίας

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το τέλος ακίνητης περιουσίας για τα ξενοδοχεία.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τα μέτρα εποπτείας των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά, ότι «ένα υψηλό τέλος σε επαγγελματικούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία, μπορεί να είναι η καταστροφή τους», χαρακτηρίζοντας «λογικό να απαλλαγούν», προσθέτοντας όμως ότι «αυτό θα το δούμε μέσα από την συζήτηση».

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε με ........

κατηγορηματικό τρόπο, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι διπλά εγγυημένο με ρευστότητα και με κεφαλαιακή επάρκεια.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, έθεσε στον κ. Βενιζέλο, το ερώτημα αν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία πληρωμής των οφειλετών που προχώρησαν σε ρυθμίσεις με τις τράπεζες, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθηγητή Βασίλη Ράπανο, φτάνουν στις 700.000.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ σημείωσε ότι οι καταθέτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι διπλά εγγυημένο από πλευράς ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας».

«Μπορεί κάποιοι να μην μπορέσουν να πληρώσουν. Οι υπολογισμοί που έχουμε κάνει, λαμβάνουν υπόψη και αυτά τα δεδομένα και αφήνουν ένα περιθώριο. Βεβαίως προηγούνται οι υποχρεώσεις έναντι του κράτους σε σχέση με τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και είμαι βέβαιος πως και αυτές θα διευκολύνουν τον καταθέτη», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι σειρά μέτρων δεν έχουν αποδώσει στον βαθμό που θα ήθελε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι αδυναμίες του συστήματος, που παρατηρήθηκαν, θα καλυφθούν τώρα «με ένα νέο κυκλωτικό σύστημα που θα το δώσει το νέο φορολογικό σύστημα, με συναίνεση και αποφασιστικότητα».

«Όποιος έχει να προτείνει άλλο ασφαλές σχέδιο για τον τόπο που δεν οδηγεί σε κατάρρευση και σε ευτελισμό εισοδημάτων και περιουσιών να το πει», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ισοτιμία

1 σχόλιο:

  1. Αλοίμονο! Να πληρώσουν οι ξενοδόχοι? Να επιβάλουν το χαράτσι στον ιδιοκτήτη του hilton του intercontinental της Μεγάλης Βρετανίας, που εκεί συχνάζουν για καφέ?
    ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ?
    θα τον πετάξει απο τον τελευταίο όροφο χωρίς αλεξίπτωτο και θα κάνει κρατήρα στο έδαφος και θα λένε τα κανάλια ότι έπεσε μετεωρίτης.

    ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.