Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Το προεδρείο του Νέου περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψηφοφορίες των μελών του νεου περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννησου στην Τρίπολη υπο την προεδρία του πρώτου αιρετου περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Μέχρι τώρα:
Πρόεδρος του Νέου περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Πουλοκέφαλος Γεώργιος.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος.

Γραμματέας εκλέχθηκε ο κ. Λάμπρος Μπουκλής.



Αλλάζουν τα πάντα το 2011 σε εργασιακά και ασφαλιστικό

- Αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων
- Απειλούνται με μαχαίρι οι συντάξεις αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου
- Πιο εύκολες οι απολύσεις, μειωμένες οι αποζημιώσεις
- Φτωχότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Νέο τοπίο - σκοτεινότερο και με λιγότερα δικαιώματα - σε εργασιακά και ασφαλιστικό τη χρονιά που μας έρχεται.
Οι αλλαγές που θα επιβληθούν καταργούν ............

κεκτημένα δεκαετιών που κερδήθηκαν δύσκολα και δύσκολα πάλι θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Οι εισφορές αυξάνονται καθώς πλέον οι εργαζόμενοι θα εργάζονται περισσότερα χρόνια, ενώ πολλά Ταμεία αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση βάσει του επικαιροποιημένου μνημονίου αναλαμβάνει τη δέσμευση να προβεί σε νέες αλλαγές αν από τις αναλογιστικές μελέτες προκύψει ότι οι δαπάνες δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που απαιτείται. Ο ασφαλιστικός νόμος αρχίζει να υλοποιείται φέτος και θα εφαρμοστεί πλήρως μέχρι το 2015.

Ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται το 65ο ή το 60ο αλλά πάντως πρέπει να έχουμε πίσω μας 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης για πλήρη σύνταξη. Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983 σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και όπου ισχύει 35εταία ή 37ετία στο 58ο έτος.

Η σύνταξη υπολογίζεται με τα χρόνια εργασίας ενώ θεσμοθείται η βασική σύνταξη ύψους 360 ευρώ. Αυτή είναι η σύνταξη που “εγγυάται” και χρηματοδοτεί το Δημόσιο. Σε αυτή θα προστίθεται η αναλογική που θα βγαίνει με βάση τα ένσημα.

Το ποσοστό αναπλήρωσης έχει οριστεί στο 64% και σ΄ αυτό θα προστίθεται η επικουρική σύνταξη. Εδώ ωστόσο έχουμε κι άλλη ανατροπή γιατί θα σε όσα ταμεία είναι ελλειμματικά οι επικουρικές θα μειωθούν.

Από την 1η Ιανουαρίου προβλέπεται σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα κατά πέντε χρόνια, ώστε να βγαίνουν στη σύνταξη στα 55 από τα 50 που ίσχυε και στα 60 από 55. Για τις γυναίκες στο δημόσιο αυξανεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σταδιακά ως το 2013 ώστε να εξισωθεί με των ανδρών συναδέλφων τους.

Η μεγαλύτερη ανατροπή στα εργασιακά είναι αναμφίβολα οι επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Αυτές θα είναι χαμηλότερες των συλλογικών και των κλαδικών συμβάσεων ενώ τελικά η μείωση θα γίνει χωρίς πλαφόν. Όριο θα είναι τα 740 ευρώ της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Θα εφαρμόζονται για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης ύστερα από διμερή συμφωνία.

Στις απολύσεις το όριο έχει αυξηθεί μέχρι έξι εργαζόμενους το μήνα για επιχειρήσει που απασχολούν από 20 ως 150 άτομα και σε 5% του προσωπικού και μέχρι 30 εργαζόμενους για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 άτομα. Προβλέπεται και μειωμένη αποζημίωση σε περίπτωση προειδοποίησης εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου αλλά και καταβολής της σε δόσεις.

Πάνε και οι υπερωρίες όπως τις ξέραμε. Σε επιχειρήσεις όπου ισχύουν 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα ο εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται πέντε επιπλέον ώρες με “υπερεργασία”. Σε αυτές που ισχύουν έξι εργάσιμες την εβδομάδα η υπερεργασία μπορεί να φτάσει σε οκτώ ώρες την εβδομάδα. Όσο για την αμοιβή αυτή υπολογίζεται με το ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%. Καταργούνται επίσης η 13η και 14η σύνταξη τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για πρώτη φορά ρυθμίζεται η λεγόμενη “δοκιμαστική περίοδος εργασίας”. Θα έχει διάρκεια ως 12 μήνες και μπορεί να καταγγελθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση.

Αναλυτικότερα, οι είκοσι σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News είναι:

- θα εκπονηθούν αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία με την προοπτική από το 2012 να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις από τα ταμεία που θεωρούνται ελλειμματικά.

- από 1ης Ιανουαρίου η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα παρακολουθεί την εθνική συνταξιοδοτική δαπάνη η οποία θα πρέπει να βρίσκεται εντός στόχων. Αν ξεφύγει είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν νέες μειώσεις σε συντάξεις καθώς αυτές θα ανακαθορίζονται σε σχέση με τη βιωσιμότητα του όλου συστήματος.

- για κάθε έτος που υπολείπεται από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης θα υπάρχει μείωση της σύνταξης κατά 6% από 3% που ήταν μέχρι σήμερα.

- αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων όταν ο ασφαλισμένος έχει διαδοχική ασφάλιση.

- δυνατότητα εξαγοράς ή αναγνώρισης τεσσάρων ετών πλασματικού χρόνου για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαιώμα εντός του 2011.

- όσοι προσλαμβάνονται στο δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου θα πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ.

- θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα ταμεία. Στο ΙΚΑ ο κλάδος υγείας θα διαχωριστεί από αυτόν των συντάξεων και οι παροχές υγείας θα γίνουν εννιαίες.

- θα διαχωριστούν οι προνοιακές από τις ασφαλιστικές παροχές που υποχρεούται να δίνει εργαζόμενος.

- θα θεσπιστεί το “εργόσημο” για την πληρωμή όσων απασχολούνται σε οικιακές, αγροτικές και προσωρινές εργασίες.

- θα εφαρμοστεί πιλοτικά πρόγραμμα εννιαίων μονάδων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγειάς.

- θα υπάρξει σύσταση κέντρων πληροφόρησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

- η λίστα των βαρέων και ανθυγειινών επαγγελμάτων θα επικαιροποιηθεί από 1/7/2011, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιπτώσεις στο όριο ηλικίας και στο ύψος της σύνταξης για όσους απασχολούνται σε ειδικότητες που θα εξαιρεθούν και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015. Επίσης από 1ης Ιανουαρίου αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη και μειωμένη σύνταξη κατά εννιά μήνες κάθε έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου για πλήρη και του 58ου για μειωμένη σύνταξη.

- οι παρακρατούμενες εισφορές θα ανακατανέμονται υπέρ του ΙΚΑ σε ποσοστό 10% από 1ης Ιανουαρίου, σε βάρος του ΟΑΕΔ, του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας.

- από 1ης Ιουλίου του 2011 θα εφαρμοστεί πρόγραμμα πληρωμών των αποδοχών μέσω του τραπεζικού συστήματος.

- λειτουργία του εννιαίου κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας, με στόχο των επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων και την καθιέρωση νέου πιο αυστηρού πλαισίου.

- θα αυξηθεί στο 2,5% η εισφορά των ασφαλισμένων για τον κλάδο υγείας στον ΟΓΑ

- από 1/1/2011 τα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγούνται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αλλά με τήρηση των στόχων του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα.

- το προσωπικό της ΤτΕ θα ασφαλίζεται από την ίδια την τράπεζα, ενώ πριν είχε υπαχθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Ο Γιάννης Καλκαβούρας πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι διαδικασίες για την εκλογή Προεδρείου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας μέσα σε ένα ενωτικό κλίμα παρουσία 32 δημοτικών συμβούλων με μόνη απουσία εκείνη του κ. Πετρόπουλου. Την διαδικασία άνοιξε ο Παν. Τσίγγανος σχετικά με την μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για την ανάδειξη του Προεδρείου όπως προβλέπει ο Νόμος και η Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα ο νέος Δήμαρχος Κώστας ............

Κόλλιας αναφέρθηκε στην νέα εποχή ζητώντας απο όλες τις παρατάξεις συνεργασία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα προκύψουν στην εφαρμογή του Νόμου αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου στην καθημερινή αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών μας. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα ψηφίζει ότι είναι θετικό στην απονομή έργων και διαχείρισης του Δήμου, αλλά θα προτείνει ότι θεωρεί σωστό για το δημόσιο συμφέρον λειτουργώντας σε πνεύμα πολιτικού Πολιτισμού. Απο την πλευρά του ο κ. Σαρ. Κουκούμης εστίασε στα σκληρά μέτρα που φέρνει ο Καλλικράτης στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρώντας ότι θα υπάρξουν αντικειμενικές δυσκολίες ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου και της τρόικας.

Μετά την διαδικασία νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. αναδείχθηκε με 31 ψήφους υπέρ και 1 λευκό ο Γιάννης Καλκαβούρας ο οποίος στη σύντομη ομιλία του είπε ότι θα είναι Πρόεδρος όλου του Δημοτικού συμβουλίου εκφράζοντας γόνιμο διάλογο, Αντιπρόεδρος προερχόμενος από την μειοψηφία εκλέχτηκε ο Γιάννης Κατσαργύρης και Γραμματέας ο Σταύρος Αντωνόπουλος οι οποίοι δέχθηκαν τις ευχαριστίες του νέου Δημάρχου για την εκλογή τους.
Αμέσως μετά ακολούθησε η εκλογή των μελών στις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής...

Από το radio 936

Σήμερα στις 15:00 η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Απ' ευθείας μετάδοση στο Φιλιατρά News.

Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου υπό την προεδρία του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου.
Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση μέσα από το blog μας.
Για το πόσοι θα το παρακολουθήσετε.........

δεν σας το εγγυόμαστε. Η ευθύνη για τη όλη μετάδοση της συνεδρίασης θα την έχει η εταιρία που έχει αναλάβει να κάνει Streamming τη συνεδρίαση.

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι συντονιστείτε εδώ και παρακολουθήστε το περιφερειακό συμβούλιο LIVE.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Θα προσπαθήσουμε να την μαγνητοσκοπήσουμε την συνεδρίαση ώστε να σας δώσουμε την δυνατότητα όσοι δεν την είδατε για τον Χ, ,Ψ, Ω λόγο, να την δείτε μετά.
Δεν σας το εγγυόμαστε. Θα προσπαθήσουμε όμως.

Παρατείνεται η απογραφή των Συνταξιούχων του ΟΓΑ έως 31 Ιανουαρίου 2011. Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε.

Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ, καθώς μεγάλος αριθμός αυτών δεν έχει προλάβει να ενταχθεί στη διαδικασία.

Με απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού Παναγιώτη Πέτρουλα παρατείνεται η διαδικασία επιλογής ΕΛΤΑ ή τράπεζας και την κατάθεση του «Απογραφικού Δελτίου» των συνταξιούχων του ΟΓΑ (άνοιγμα λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.

Ακολουθούν πληροφορίες για την ........

διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού συνταξιούχων (απογραφή):

Σχετικά με τη διαδικασία απογραφής και τον νέο τρόπου είσπραξης των συντάξεων μέσω λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ ή τραπεζικού λογαριασμού, ο συνταξιούχος του ΟΓΑ πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό που επιθυμεί να πιστώνεται η σύνταξή του ως εξής:

1. Προκειμένου να απογραφεί και να ανοίξει λογαριασμό στα ΕΛΤΑ ή σε Τράπεζα να δηλώσει αυτόν που ήδη έχει, πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία που έχουν εκτυπωθεί στο «ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» και να το καταθέσει έως 31/01/2011 στο Κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. ή της Τράπεζας που θα επιλέξετε.

Αν κάποιο από τα στοιχεία που ήδη αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο δεν συμφωνεί με τα πραγματικά του ή έχει αλλάξει, αφού το διαγράψει, πρέπει να συμπληρώσει το σωστό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.

2. Κατά την κατάθεση του Απογραφικού σας Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του :

α) Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο

β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος, ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Αν δεν διαθέτει ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ που υπάγετε για να λάβετε βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.

γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.

δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).

ε) Αν ο λογαριασμός ανοιχτεί ή δηλωθεί από γονέα, επίτροπο ή αντιπρόσωπο τα πιο κάτω κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα:

► Αν ο δικαιούχος της σύνταξης είναι ανήλικος (μέχρι 18 ετών), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή δικαστική απόφαση ορισμού επιτρόπου.

► Αν τελεί υπό δικαστική απαγόρευση-αντίληψη, δικαστική απόφαση ορισμού συμπαραστάτη.

► Αν ο συνταξιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

2. Για να κατατίθεται η σύνταξη στο λογαριασμό, που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ. ή σε Τράπεζα, πρέπει να γνωρίζει ότι :

► Ο λογαριασμός μπορεί να είναι καταθετικός Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ..

► Μπορεί να είναι ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.

Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της σύνταξης.

Κατ' εξαίρεση επί ανηλίκων τέκνων (έως 18 ετών) πρώτο όνομα πρέπει να είναι του Γονέα ή του Επιτρόπου.

Μετά το τέλος της απογραφής, η σύνταξή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού που θα έχει υποδείξει ο συνταξιούχος του ΟΓΑ στην Τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Κάθε ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ θα αποστέλλεται από τον ΟΓΑ ενημερωτικό σημείωμα με ανάλυση των μηνιαίων συντάξεων και άλλων παροχών που έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του συνταξιούχου που τηρείτε σε Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής μπορούν να απευθύνονται :

► στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους

► στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκ/τα του ΟΓΑ

► στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr ).

Ακριβαίνουν από τα μεσάνυχτα τα διόδια σε Αφίδνες, Θήβα, Τραγάνα, Αγία Τριάδας.

Έρχονται αυξήσεις και στην Πελοπόννησο;;;

Από τα μεσάνυχτα απόψε τίθενται σε ισχύ οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια σε τέσσερις σταθμούς, όπως ανακοίνωσαν οι κατασκευάστριες εταιρίες παραχώρησης «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός».

Ακολουθούν οι νέες τιμές. ......

Στα διόδια των Αφιδνών οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής: δίκυκλα 1,40, ΙΧ 2,05, μεσαία φορτηγά 5,20, μεγάλα φορτηγά 7,25.

Διόδια Θηβών: δίκυκλα 1,70, ΙΧ 2,50, μεσαία φορτηγά 6,25, μεγάλα φορτηγά 8,80.

Διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1,65, ΙΧ 2,40, μεσαία φορτηγά 6,10, μεγάλα φορτηγά 8,50.

Διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1,10, ΙΧ 1,55, μεσαία φορτηγά 3,95 , μεγάλα φορτηγά 5,55.



ΣΧΟΛΙΟ
Η λύση σε όλα αυτά είναι εδώ



Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στο ρεύμα εισόδου Ε.Ο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει σήμερα από τις 15:00 έως τις 22:00, στο πλαίσιο των μέτρων της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα για το ρεύμα εισόδου θα ισχύσουν οι ακόλουθες απαγορεύσεις: .....

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης) τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Αύριο Δευτέρα η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκείμενου να ενημερωθούν τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι φαρμακοποιοί αποδέχτηκαν τη συστέγαση νέων φαρμακοποιών, την κλιμακωτή έκπτωση των φαρμακείων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την αλλαγή του πληθυσμιακού κριτηρίου για το άνοιγμα φαρμακείου, διαφωνώντας ωστόσο στο ποσοστό αναλογίας κατοίκων - φαρμακείων.

Διαφωνούν πάντως με την κατάργηση ........

της κληρονομικότητας της άδειας και τη λειτουργία όλων των φαρμακείων το Σάββατο.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Τονίζεται ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος έχει δηλώσει ότι προς το παρόν οι φαρμακοποιοί δε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Από αύριο Δευτέρα το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΕ.

Από αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι ..........

συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.

Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Το επίδομα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας έως τις 31-12-2010 (εκτός αναπηρίας - θανάτου) και δεν είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Σε περίπτωση καταβολής δυο συντάξεων καταβάλλεται στη μεγαλύτερη σύνταξη ενώ σε συνδικαιούχους θανάτου επιμερίζεται ανάλογα με το ποσοστό της σύνταξης ενώ πρέπει να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ισχύουν στα επιδόματα αδείας Χριστουγέννων κ.λ.π.

Αγωγή αποζημίωσης 200.000 ευρώ εναντίον δυσαρεστημένου καταναλωτή - blogger

Τον Ιανουάριο του 2011 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η πρώτη αγωγή που ασκήθηκε εναντίον δυσαρεστημένου καταναλωτή, ο οποίος τόλμησε να δημοσιοποιήσει τα παράπονά του για το service ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ενώ ο καταναλωτής είχε δικαίωμα να στραφεί δικαστικά εναντίον της εταιρίας, προτίμησε την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς. Προσέφυγε στον «Συνήγορο του Καταναλωτή», ζητώντας την διαμεσολαβητική παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής για την συμβιβαστική επίλυση του προβλήματος και δημοσιοποίησε την ταλαιπωρία που υπέστη στο ιστολόγιό του.

Η κίνηση αυτή όμως δεν εκτιμήθηκε θετικά ...........

από την εταιρία, η οποία αντί να συμβάλει στην προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης, στράφηκε εναντίον του με αγωγή για προσβολή φήμης, επικεντρώνοντας στη διαδικτυακή διαμαρτυρία του καταναλωτή. Η αγωγή βασίζεται στις διατάξεις περί Τύπου και οι αξιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 199.900 ευρώ (έντοκα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρωτοδικείο Πειραιά ήταν το πρώτο Ελληνικό δικαστήριο που αναγνώρισε τεκμηριωμένα ότι οι διατάξεις περί Τύπου δεν εφαρμόζονται στα ιστολόγια, σε υπόθεση στην οποία υπερασπιστήκαμε blogger εναγόμενο από Νομάρχη (απόφαση 4980/2009).

elawyer

Τέλη Κυκλοφορίας 2011. Παράταση μέχρι 5 Ιανουαρίου 2011.

Ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2011, για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στις Δ.Ο.Υ., έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών, που έληγε κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2010, παρατείνεται χωρίς την καταβολή προσαυξήσεων και προστίμων μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2011.

Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων .........

επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης την δυνατότητα να το κάνουν μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Η κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου 2010: Ολόκληρος ο κατάλογος με τα κέρδη

Οι τυχεροί αριθμοί του Κρατικού Λαχείου όπως ανακοινώθηκαν από τη διεύθυνση Κρατικών Λαχείων και μεταδόθηκαν από το ΑΠΕ είναι:
Ο αριθμός 77958 της 8ης σειράς είναι ο υπερτυχερός της σημερινής κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, καθώς κερδίζει τα 7.000.000 ευρώ του πρώτου λαχνού. Σημαντικά όμως κέρδη περιμένουν και τους κατόχους των λαχείων με αριθμούς: 77956, 77957, 77959 και 77960, επίσης της 8ης σειράς, καθώς ο καθένας θα εισπράξει από 2.000.000 ευρώ.

Στις 500.000 ευρώ ανέρχονται τα κέρδη του ..........

κατόχου του λαχείου με αριθμό 8063 της 39ης σειράς, ενώ 300.000 ευρώ θα εισπράξει ο κάτοχος του λαχείου με αριθμό 13161 της 15ης σειράς. Από 200.000 ευρώ παίρνουν τα λαχεία: 12036 της 50ης σειράς και 60398 της 42ης σειράς, ενώ από 100.000 ευρώ θα λάβουν οι κάτοχοι των λαχείων με αριθμούς: 28249 της 7ης σειράς, 74255 της 16ης σειράς και 85258 της 23ης σειράς.

Download => Ολόκληρος ο πίνακας με τα κέρδη στον υπολογιστή σας.