Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΛΟΣ. ΠΑΡΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ





Τσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση άδειας για «πειραγμένες» αντλίες

Υψηλά πρόστιμα και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας περιλαμβάνουν οι αυστηρές διοικητικές κυρώσεις στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο υπό επεξεργασία αναπτυξιακό νομοσχέδιο, σε περίπτωση «πειραγμένων» αντλιών ή γενικά αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των μετρήσεων των προς πώληση καυσίμων. Στην τροπολογία προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.

Η τροπολογία προβλέπει πως όποιος ..........

είτε κατέχει ψευδή όργανα μέτρησης ή αποποιείται τη μέτρηση ή ζύγιση ή πωλεί με το μέτρο είδη, των οποίων η πώληση θα έπρεπε να γίνει σε βάρος, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 0,2% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της τελευταίας κλεισμένης χρήσης, που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο του ελαχίστου προστίμου που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 4 του άρθρου 30 του Αγορανομικού Κώδικα.

Με το ίδιο πρόστιμο τιμωρείται όποιος εισάγει, κατασκευάζει όργανα μέτρησης άλλα από τα κατά νόμο προβλεπόμενα ή τα μετατρέπει σε ψευδή.

Ειδικά στα πρατήρια υγρών καυσίμων, η τοποθέτηση οργάνου που καταδολιεύει το αποτέλεσμα μετρήσεων των αντλιών θεωρείται ως μετατροπή οργάνου μέτρησης σε ψευδές.

Το όργανο καταδολίευσης ή αλλοίωσης κατάσχεται και επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του υπολογιζόμενου ποσοστού απόκλισης κάθε αντλίας χωριστά επί του ποσού συμμετοχής της στο συνολικό κύκλο εργασιών της τελευταίας κλεισμένης χρήσης, ενώ σε νέα επιχείρηση στο συνολικό κύκλο εργασιών μέχρι τη διαπίστωση της παράβασης.

Σε περίπτωση που το ποσοστό απόκλισης ή το ποσό συμμετοχής στον συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών δεν μπορεί να προσδιοριστεί για κάθε επηρεαζόμενη αντλία, τότε επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο 2% για κάθε επηρεαζόμενη αντλία επί του συνολικού κύκλου εργασιών της τελευταίας κλεισμένης χρήσης, ενώ σε νέα επιχείρηση στο συνολικό κύκλο εργασιών μέχρι τη διαπίστωση της παράβασης, ενώ δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30.000 ευρώ ανά επηρεαζόμενη αντλία.

Επίσης αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης, ενώ από την ημερομηνία έκδοσης της ανωτέρω απόφασης και για έξι μήνες δεν επιτρέπεται καθ' οιονδήποτε τρόπο η λειτουργία παρόμοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο, ούτε επιτρέπεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο σε σύζυγο ή συγγενή δευτέρου βαθμού με τον δικαιούχο της άδειας εφόσον οι εγκαταστάσεις είναι στην ιδιοκτησία του.

Εξάλλου η συμμετοχή στο αδίκημα της αλλοίωσης ή καταδολίευσης τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ, επιφυλασσόμενης και της επιβολής και άλλων ποινικών κυρώσεων.

TA NEA

Μειώνονται οι τιμές σε 434 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης

Τη μείωση των τιμών σε 434 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και απορρόφηση του ΦΠΑ σε 1509
προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Με το νέο έτος μειώνονται οι τιμές από 0.8% έως 38% σε συνολικά 661 επώνυμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Σε 126 προϊόντα οι τιμές μειώθηκαν στα τέλη του 2010, ενώ σε 434 προϊόντα οι τιμές μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Θα ακολουθήσει η μείωση της τιμής ..........

101 προϊόντων από τα μέσα Ιανουαρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011.

Ακόμη, 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας θα διατηρήσουν την τιμή πώλησης που είχαν κατά το
2010, καθώς οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα, το λιανεμπόριο και τα είδη οικιακής χρήσης συμφώνησαν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, έχει υπολογισθεί ότι από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει πραγματικό οικονομικό όφελος έως και 50 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια.

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να προχωρήσουν σε μείωση τιμών και απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε περισσότερα προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση στο κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικές και καθαρές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2011.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η μείωση των τιμών βασικών
καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί μια στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν και το κράτος και οι επιχειρήσεις.

TA NEA

Παπανδρέου: «Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά επαγγέλματα»

Το πράσινο φως στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μέσα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς άναψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση θα γίνουν πιο φθηνές οι υπηρεσίες προς τον πολίτη, «θα μειωθεί η γραφειοκρατία και θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Έτσι, με βάση το χρονοδιάγραμμα της ...........

κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει ως τα μέσα Ιανουαρίου να είναι σε διάλογο με τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες ώστε στα τέλη Ιανουαρίου να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-ομπρέλα του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών, Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Φωτιά» από τις 23 Ιανουαρίου τα παράβολα

Από 23 Ιανουαρίου 2011 αυξάνεται κατά 1.000% το παράβολο υποβολής μήνυσης, δηλαδή από δέκα ευρώ που είναι σήμερα αυξάνεται στα 100 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά 500% το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής (αυξάνεται από τα δέκα ευρώ στα πενήντα).

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης (υπ’ αριθμ. 123827/2010) αυξάνονται τα δικαστικά έξοδα στην ποινική διαδικασία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω ........

υπουργική απόφαση:

«1. Τα δικαστικά έξοδα ποινικής διαδικασίας τα οποία ορίζονται στις παραγράφους 1, 3 και 4 εδάφιο Α΄ του άρθρου 3 του ν. 663/1977, όπως αντικαταστάθηκε με το δέκατο έκτο άρθρο του ν. 969/1979 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 38 του ν.1968/1991, αναπροσαρμόζονται ως εξής:

α) Επί αποφάσεων Πταισματοδικείου από 25 σε 50 ευρώ.

β) Επί αποφάσεων Μονομελούς Πλημμελειοδικείου από 40 σε 80 ευρώ.

γ) Επί αποφάσεων Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από 120 σε 360 ευρώ.

δ) Επί αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από 120 σε 360 ευρώ.

ε) Επί αποφάσεων Μικτού Ορκωτού Εφετείου και Πενταμελούς Εφετείου από 250 σε 500 ευρώ.

στ) Επί αποφάσεων λοιπών Ποινικών Δικαστηρίων από 85 σε 200 ευρώ.

ζ) Της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του ν. 663/1977 από 220 σε 250 ευρώ.

η) Της παραγράφου 4 εδάφιο Α΄ του άρθρου 3 του ν. 663/1977 από 40 σε 50 ευρώ.

2. Το παράβολο μήνυσης που προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 42 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόζεται από 10 σε 100 ευρώ.

3, Το τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο του άρθρου 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόζεται από 10 σε 50 ευρώ».

Ευχές μέσω sms!

Με γραπτά μηνύματα μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, επέλεξαν και φέτος οι Έλληνες να επικοινωνήσουν με φίλους και γνωστούς για να ανταλλάξουν ευχές την περίοδο των εορτών και ειδικότερα την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανακοίνωσε η Cosmote, οι συνδρομητές της έστειλαν τις πρώτες επτά ώρες του νέου έτους, δηλαδή από 00:00, έως 07:00 της Πρωτοχρονιάς, πάνω από 21 εκατ. μηνύματα.
Η εταιρία μέσα από το πρόγραμμα «Θεσμός Αγάπης», που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια, θα διαθέσει μέρος των εσόδων, ποσό που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, σε ιδρύματα για παιδιά από ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά της η WIND ανακοίνωσε .........

ότι την ημέρα των Χριστουγέννων οι κλήσεις στο δίκτυο της εταιρίας ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με τα περσινά Χριστούγεννα. Τις 3 πρώτες ώρες του 2011 οι συνδρομητές της WIND πραγματοποίησαν 5,5 εκατ. κλήσεις ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι.

Σε ότι αφορά τα μηνύματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία για την περίοδο από 24 Δεκεμβρίου 2010 ως και την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεπέρασαν τα 115 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 5% περίπου σε σχέση με πέρσι. Τα γραπτά μηνύματα την ημέρα των Χριστουγέννων ξεπέρασαν τα 9,4 εκατομμύρια ενώ την Πρωτοχρονιά διακινήθηκαν 17,2 εκατομμύρια μηνύματα μειωμένα σε σχέση με πέρυσι. Την πρώτη ώρα του νέου έτους τα γραπτά μηνύματα στο δίκτυο της WIND έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια αυξημένα κατά 500% (!) σε σύγκριση με μία τυπική ώρα.

Η VODAFONE έχει ήδη ανακοινώσει ότι από φέτος δεν θα δίνει στοιχεία για την κίνηση της συγκεκριμένη περίοδο.

Ολομέλεια των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Φουρναράκειο.

Ολομέλεια των φίλων και των μελών του ΠΑΣΟΚ στο Φουρναράκειο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι γραμματείς των Τοπικών οργανώσεων Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών μετά απο συνάντηση που είχαν.
Καλεσμένοι θα είναι οι βουλευτές του Νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνης, και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας.

Θέμα της συζήτησης η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ολομέλεια θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Φουρναράκειου (Πυρσός) στα Φιλιατρά.



Ο άνθρωπος αγανάκτησε με τα διόδια και τι έκανε?? Kατι το απολύτως φυσιολογικό. Ακούστε τον

Ντόμινο αυξήσεων στις τιμές διοδίων έχει αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες, με αρκετές διαδρομές να κοστίζουν σχεδόν όσο θα κόστιζε ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ενδεικτικά η διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής ξεπερνάει τα 170 ευρώ αν συνυπολογίσει κανείς και τα έξοδα βενζίνης.

Η ίδια ακριβώς διαδρομή (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) το 2005 για παράδειγμα, κόστιζε μόλις 11 ευρώ! Τώρα… 46,4 ευρώ μόνο για τα διόδια. Συγκεκριμένα όποιος ταξιδέψει από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη θα συναντήσει τα εξής διόδια με τις παρακάτω τιμές.

ΚΟΣΤΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Εκτός από το κόστος των διοδίων, ...........

σημαντικό είναι να συνυπολογίσει κανείς και την βενζίνη που θα ξοδέψει για τις συγκεκριμένες διαδρομές. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας η μέση τιμή της βενζίνης ανέρχεται στα 1,6 ευρώ το λίτρο, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδρομή Αθήνα- Πύργος-Αθήνα κοστίζει περίπου 90 ευρώ. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα θα κοστίσει συνολικά… 206.4 ευρώ. Μια τιμή που είναι ακριβότερη από τη μέση τιμή αεροπορικών εισιτηρίων για τον ίδιο προορισμό με επιστροφή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά και τις αυξήσεις που σημειώθηκαν στη τιμή των εισιτηρίων των τρένων, εάν ταξιδέψει κανείς με το ιντερσίτι για την διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα θα πληρώσει 111 ευρώ.

Ακούστε τον αγανακτισμένο τι έκανε:



Με πληροφορίες απο το Newsday

Το ζεϊμπέκικο του... Ζαλόγγου!

Την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν, εκείνος ρίχνει... ζεϊμπεκιές!

Μέχρι το ξημέρωμα γλεντούσε στο πασίγνωστο εστιατόριο της Νέας Κηφισιάς «Παυσίλυπον» ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του. Του ζήτησαν να χορέψει οι θαμώνες. Αν του ζητούσαν να πάρει πίσω τα μέτρα, θα το έκανε;

Φάουλ και, μάλιστα, για κόκκινη κάρτα έκανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, την ώρα που πρέπει να είναι ο πρώτος που να μην προκαλεί, το...ριξε στους χορούς και στα γλέντια.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που, πριν λίγες ..........

μέρες, έλεγε ότι «είμαστε σε πόλεμο». Όταν είσαι σε πόλεμο, δεν τραγουδάς και δεν χορεύεις. Ενώνεις τις δυνάμεις σου και πολεμάς για να νικήσεις.

Είναι συμβολικό μάλλον, ότι χόρεψε τη «συννεφιασμένη Κυριακή» του Τσιτσάνη, που είχε συνθέσει την περίοδο της Κατοχής. Κατοχή δεν έχουμε άλλωστε και τώρα;

Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Μία ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, Άντα, αποφάσισαν να βγουν οι δυο τους, χωρίς παρέα και χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να έχουν κλείσει τραπέζι, πήγαν στο εστιατόριο «Παυσίλυπον» στη Νέα Κηφισιά. Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη «χασαποταβέρνα», κοντά στην εθνική οδό.

Οι θαμώνες, μετά την αρχική αμηχανία, κι όσο περνούσε η ώρα, παρότρυναν τον πρωθυπουργό να σηκωθεί να χορέψει στους ρυθμούς που έπαιζε η ζωντανή ορχήστρα. Κι ενώ στην αρχή ήταν ανένδοτος, όταν άκουσε το «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Τσιτσάνη... έριξε τις σβούρες του.

Ήταν τα «ντέρτια» που είχε; Ήταν το όνομα του κέντρου; (Παυσίλυπον- παύει η λύπη)
Ήταν για την πάρτη του;

Ό,τι και να ήταν, η ιστορία έγραψε ότι ο πρωθυπουργός, σε μια άσχημη για τη χώρα συγκυρία, επικοινωνιακά έπραξε λάθος!

Δε λέμε, άνθρωπος είναι κι αυτός κι έχει το δικαίωμα να ξεσκάσει, να το ρίξει έξω, να πιει ένα ποτήρι παραπάνω, βρε αδερφέ.

Όμως, όταν λίγες μέρες πριν κάνεις λόγο για πόλεμο, όταν μιλάς για ένα «μαύρο 2011» και τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός, όταν είσαι πρωθυπουργός, φροντίζεις να δείχνεις ότι συμπάσχεις με τον λαό. Όπως εκείνος -ο λαός- στην πλειοψηφία του την έβγαλε φτωχικά στα σπίτια φίλων και συγγενών, και όχι στα μπουζουξίδικα, ας κρατιόσουν λίγο κι εσύ κι ας χόρευες στο σπίτι σου. Ή σε σπίτι φίλων. Εκτός κι αν είναι τέτοιες οι διαφορές μέσα στο ΠΑΣΟΚ πια, που και οι φίλοι κάνουν πίσω μπροστά σε μια τέτοια πολιτική.

News day

ΟΤΕ: Χαμηλότερες χρεώσεις στις κλήσεις προς κινητά

Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote Vodafone και Wind, με ισχύ από 1/1/2011, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, οι κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς κινητό όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, έχουν ενιαία χρέωση 0,1033 ευρώ ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (0,001722 €/sec.).

«Οι πελάτες του ΟΤΕ επωφελούνται ..........

σημαντικά από τις παραπάνω τιμολογιακές μεταβολές, απολαμβάνοντας μειώσεις 13,3%, ενώ οι χρεώσεις του ΟΤΕ για κλήσεις από σταθερό σε κινητό παραμένουν οι φθηνότερες στην αγορά», υπογραμμίζει ο ΟΤΕ.

Ερχονται αυξήσεις στα διόδια της ανατολικής Πελοποννήσου

Αυξάνονται τα διόδια της στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτης, στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη (Ασέας).

Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο της κοινοπραξίας «Μορεάς», τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,70 € (από 1,60 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,60 € (από 1,50€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,30 € (από 1,20 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα ..........

πληρώνουν 2,40 € (από 2,30 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,30 € (από 2,20 €) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,90 € (από 1,80 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Τα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 6,20 € (από 5,90 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 5,90 € (από 5,60 €) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 4,80 € (από 4,50 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 8,70 € (από 8,20 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 8,20 € (από 7,80 €) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 6,70 € (από 6,30 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.
Η ακριβής ημερομηνία έναρξης ισχύος των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων θα γνωστοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφαγε "χαστούκια" ο Δράκος στο περιφερειακό συμβούλιο. Μέχρι και διαρροές είχε. Ανίσχυρος και πολυ μικρός....

Ήταν για λύπηση χθες ο ΤΕΩΣ (επιτέλους δηλαδή) Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε υπο την προεδρία του κ. Πέτρου τατούλη.
Είχε το μισοκακόμοιρο ύφος, με τόνο φωνής αργό σαν να ήθελε να κλάψει....
Δεν μπορούσε να πιστέψει με τίποτα ότι στις εκλογές βγήκε δεύτερος και φυσικά χωρίς τον τίτλο του περιφερειάρχη που τόσο τον ήθελε. Σκεφτείτε ότι απέφυγε να ονομάσει περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη....
Σαν εφιάλτη το έβλεπε όλο ...........

αυτό το σκηνικό.

Αλλα την μεγάλη έκπληξη την εισέπραξε από την Περιφερειακή του ομάδα. Όταν ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε ευρεία συναίνεση ο ΤΕΩΣ Νομάρχης Δράκος σηκώθηκε και πήγε να κάνει αντιπολίτευση!!!!!!!!
Η ομάδα του όμως είχε διαφορετική άποψη απο τον Νομάρχη και δεν του έκανε το χατήρι.
Ειχε αρκετές διαρροές.

Κρίμα... Και να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να διοικήσει 5 νομούς.....

Ζητείται λύση για το ελληνικό ελαιόλαδο

Αδιάθετοι παραμένουν ετησίως 150.000 τόνοι ελληνικού ελαιολάδου, που αναζητούν προμηθευτές στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

Η προώθηση του ελαιολάδου, με εγγυημένη ποιότητα και τυποποιημένη μορφή αντί για χύμα, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής που πρέπει να χαραχτεί, με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιάγραμμα, στην Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το ..........

τυποποιημένο προϊόν καλύπτει μόλις το 25% στη συνολική ζήτηση στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το χύμα και το ανώνυμο προϊόν περίπου το 75%.

Στη χώρα μας ο όγκος της εσωτερικής κατανάλωσης ελαιολάδου σε τυποποιημένη μορφή είναι περίπου 45.000 - 50.000 τόνοι και οι εξαγωγές επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου ανέρχονται στους 15.000 -18.000 τόνους.

Στην Κρήτη μόνο παράγονται 100 - 120 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου, ενώ η κατανάλωση φθάνει τα 25 κιλά κατά κεφαλή.

Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας, η οποία κατέθεσε προς τη Νομαρχία Χανίων προτάσεις, προκειμένου να αποτελέσουν έναν «μπούσουλα» για τη νέα αντιπεριφέρεια και τις διεκδικήσεις του νομού από την καινούργια χρονιά.

Κοντά στα 5.000 ευρώ οι μισθοί των δημάρχων Πελοποννήσου

Μηνιάτικο όχι και τόσο άσχημο θα λαμβάνουν και οι νέοι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η αντιμισθία των νεοεκλεγέντων δημάρχων θα αγγίζει τα 5.000 ευρώ μηνιαίως και για την ακρίβεια 4.956 ευρώ.

Αυτά για τους δήμους στους οποίους ο αριθμός των πολιτών θα είναι πάνω από 20.000 και αυτό ισχύει για τους δημάρχους Σπάρτης, Πύργου, Καλαμάτας, Τρίπολης, Άργους και Κορίνθου .

Οι αντιδήμαρχοι που θα αναλάβουν θα .........

παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.

Καλή αντιμισθία θα λαμβάνουν και οι δήμαρχοι με λιγότερο πληθυσμό κάτω από 20.000 πολίτες, καθώς αυτή θα φτάνει τα 3.717 ευρώ.

Τα ποσά αυτά θα πληρώνονται από τους ίδιους τους δήμους.

lamiareport.gr

Πιο φθηνά φάρμακα το 2011

Μειώνεται η τιμή 12.242 φαρμακευτικών προϊόντων από την 1η Ιανουαρίου 2011, μετά τη μετάταξή τους από τον συντελεστή Φ.Π.Α. 11% στον χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Με το μέτρο η κυβέρνηση αναμένει να εξοικονομήσει 1,4 δισ. ευρώ το 2011 τόσο από τη μείωση των τιμών όσο και από τις αλλαγές στις διαδικασίες των προμηθειών και τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

Μεταξύ των φαρμάκων των οποίων οι .........

τιμές μειώνονται είναι αναλγητικά, αντιβιοτικά κ.ά.. Για παράδειγμα, η τιμή του αναλγητικού Mesulid (30Χ100MG) μειώνεται από τα 5,11 ευρώ στα 4,90 ευρώ, ενώ του αντιβιοτικού Klaricid (21Χ500MG) από τα 30,06 ευρώ στα 28,84 ευρώ.

Επίσης, μείωση τιμών παρουσιάζεται και σε ακριβά φάρμακα, όπως είναι για τον διαβήτη το Eucreas F.C.TAB 50MG/850MG BTx60TABS (BLISTER PA/AL/PVC/AL), του οποίου η τιμή διαμορφώνεται από 78,40 ευρώ στα 75,22 ευρώ. Το φθηνότερο Glucophage F.C.TAB 1000MG/TAB BTx30 TABS σε BLISTER θα κοστίζει πλέον 2,43 ευρώ από 2,53 ευρώ.

Δημαιρεσίες Δήμου Τριφυλίας

Το νεο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από την χθεσινή διαδικασία είναι το ακόλουθο.

Πρόεδρος: Γιάννης Καλκαβούρας
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Κατσούλας
Γραμματέας: Σταύρος Αντωνόπουλος

Οικονομική Επιτροπή: Θεόδωρος Δεληγιάννης, Ιωάννης Μερκούρης, Μαρία Πανουσιοπούλου, Σπύρος Χρονόπουλος και από την μείζονα αντιπολίτευση οι Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Σωτήρης Μπακούρος και Γεώργιος Γαλάνης.
Αναπληρωματικά μέλη, από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι Ιωάννης Βασιλόπουλος, Καλλίνικος Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Σουρέτης και από την αντιπολίτευση, οι Σταύρος Αντωνόπουλος και Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Ιωάννης Αδρακτάς, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Ιωάννης Κατσούλας, Δημήτρης Μπασδάνης και Χαράλαμπος Παγάνης και από την αντιπολίτευση οι Ιωάννης Δριμής, Γιώργος Σερέτης και Παναγιώτης Σταματελόπουλος.
Αναπληρωματικά μέλη: Ιωάννης Βασιλόπουλος, Παρασκευή Παντελάκη, Γιάννης Φιλντίσης και από την αντιπολίτευση οι Αθανάσιος Πετρόπουλος και Βασίλειος

Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας
Πρόεδρος: Τζίμης Χρονόπουλος
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Αγγελινάς

Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών
Πρόεδρος: Χαράλαμπος Στάμος
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων
Πρόεδρος: Κωστής Αβδίκος
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτα Λάππα

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 03 Ιανουαρίου έως 09 Ιανουαρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Το νέο περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ομαλά κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, και ολοκληρώθηκε μετά από διαδοχικές ψηφοφορίες για την εκλογή των μελών που συγκροτούν τις επιτροπές λειτουργίας του νέου Θεσμού. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον χαιρετισμό του απηύθυνε ευχές σε όλα τα μέλη του συμβουλίου για ευημερία και δύναμη στο ρόλο που αναλαμβάνουν με την συμμετοχή τους στο νέο αυτό θεσμικό όργανο.
Κατά το γράμμα του νόμου τη ..........

συνεδρίαση προέδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Αλευράς (ΠΕ Μεσσηνίας).


Πιστός στις δεσμεύσεις του για κλίμα ομοψυχίας, συναίνεσης και συνεργατικότητας, ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε το έναυσμα υπερψηφίζοντας για τα όργανα του συμβουλίου τους υποψηφίους της μειοψηφίας, κάτι που παρά την δέσμευση για συνεργασία και συναίνεση που ανέλαβε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κατ' επανάληψη στους λόγους του, ούτε ο ίδιος ούτε οι σύμβουλοι του το έπραξαν. Ο Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας την πρακτική αυτή σημείωσε "Η Δημοκρατία θέλει δύναμη και μεγαλοψυχία".

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για τα όργανα του περιφερειακού συμβουλίου έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Πουλουκέφαλος (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, πλειοψηφία)
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Κοτσιόπουλος (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μειοψηφία)
Γραμματέας: Λάμπρος Μπούκλης (Επικεφαλής Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά)

Οικονομική Επιτροπή
(τακτικά μέλη)
Υποψήφιοι της Πλειοψηφίας
Αλευράς Παναγιώτης (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας)
Κονοπισόπουλος Μιλτιάδης (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)
Ντάνος Θεόδωρος (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας)
Παπαγγελόπουλος Άγγελος(Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας)
Φλώρος Σπυρίδων (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)

Υποψήφιοι της Μειοψηφίας
Βαλασόπουλος Παναγιώτης (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας)
Γόντικας Νικόλαος (Επικεφαλής Αγωνιστική Συσπείρωση)
Φαρλέκας Παναγιώτης (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)

Οικονομική Επιτροπή
(αναπληρωματικά μέλη)
Υποψήφιοι της Πλειοψηφίας
Μπαρούνης Νικόλαος (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας)
Λαπαθιώτη Παναγιώτα (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)
Λυτρίβης Νικόλαος (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας)
Πισιμίσης Αθανάσιος (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας)
Στρατηγάκος Ηλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)

Υποψήφιοι της Μειοψηφίας
Μανδρώνης Κωνσταντίνος(Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας)
Λέγγας Κωνσταντίνος(Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας)
Πετράκος Αθανάσιος (Επικεφαλής Αγωνιστικής Συνεργασίας)