Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας. [ Video ]

Το νέο πρόσωπο της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στα νέα γραφεία της ΝΔ επί της λεωφόρου Συγγρού.

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος .........

είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο "Νέα Δημοκρατία" με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.

Το νέο λογότυπο και σήμα αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος, στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη. Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και το καινούργιο portal του κόμματος.

Το νέο πρόσωπο της ΝΔ, σηματοδοτεί την ανανέωση της παράταξης

Το νέο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για το καινούργιο λογότυπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τη νέα ιστοσελίδα, τα οποία, όπως τόνισε και ο κ. Σαμαράς, σηματοδοτούν την ανανέωση της παράταξης.

" Θέσαμε ορισμένες προδιαγραφές", υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως πρέπει "να αντικατοπτρίζει τις αξίες της ΝΔ, όπως είναι η διαφάνεια, η πρωτοπορία, η ανθρωπιά, η σιγουριά, η ήρεμη δύναμη".

Ο κ. Σαμαράς, επισήμανε πως το κόμμα -σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον- έχει ήδη κάνει πολλά βήματα μπροστά και πλέον, για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να ανταποκριθεί σωστά στις νέες συνθήκες.

"Το μεγάλο ζητούμενο είναι οι πολιτικές ιδέες για ένα κόμμα. Ποιό το νόημα να έχεις ιδέες αν δεν μπορεί να τις μεταδόσεις", διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην οπτική επικοινωνία.

"Ενα σήμα είναι ένας φορέας των αντιλήψεών μας και το νέο σήμα, με την απλότητά του, κρατά την ανάμνηση από τις καλές στιγμές και τις προβάλλει στο μέλλον" δήλωσε χαράσσοντας σαφή διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.

" Το παλιό σύμβολο περνά στην ιστορία για να μας θυμίζει τις ωραίες, ευχάριστες, αλλά και δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει. Θα λειτουργήσει σαν μια πολύτιμη φωτογραφία με τα χαμόγελα όλων μας", τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ευχή "σύντομα ενωμένη η παράταξη να πανηγυρίσει για τις επιτυχίες της πατρίδας μας, ξανά και ξανά".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσίασε και τις αλλαγές στην ιστοσελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως η παράταξη θα έχει ένα σύγχρονο portal με πολλές πληροφορίες, το οποίο θα είναι και διαδραστικό. "Είναι ο κόμβος διακίνησης ιδεών, είναι το περιβάλλον που κινούνται οι νέοι, είναι το μέλλον".

Ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε την ευχή το portal να γίνει σύντομα χώρος συνάθροισης πολιτών από όλο τον πλανήτη.

Δείτε το Video της παρουσίασης του Νέου Σήματος της Ν.Δ.



Κατάπτυστο το σημερινό άρθρο του κατευθυνόμενου δημοσιογράφου κ. Ηλία Μπιτσάνη,στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Μεσσηνίας.

Κατάπτυστο το σημερινό άρθρο του κατευθυνόμενου δημοσιογράφου της εφημερίδας "Ελευθερία" Μεσσηνίας κ. Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος στη σημερινή έκδοση στην 3η σελίδα της εφημερίδας όπου και αρθρογραφεί, βάλλει κατά των ανακοινώσεων του Συνδικάτου μας, χαρακτηρίζoντάς τες ως γελοίες.
Καλά, αυτός ο κύριος δεν έχει καν το σθένος να πάει μια βόλτα στις γειτονιές της Καλαμάτας και να κάνει ρεπορτάζ στον μεσσηνιακό λαό, να δει εάν αυτός θέλει ή όχι την Εμποροπανήγυρη;

Δεν είδε ότι πέρυσι μαζεύτηκαν 13.587 υπογραφές σε 3 ημέρες κατοίκων και δημοτών οι οποίοι ήθελαν και με την υπογραφή τους έγινε η Εμποροπανήγυρη;
Μήπως η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τον βάζει .........

μπροστάρη ...να γράψει και να ασπαστεί τα θελήματα του Δημάρχου κ. Νίκα, μπας και πιάσουν κανά ευρώ παραπάνω από... Δημαρχιακές διαφημίσεις;;;
Εαν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εξέφραζε μια προσωπική του κ μόνο γνώμη, θα ήταν σεβαστή η άποψή του.

Αδιαφορούμε όμως για την ντροπιαστική αρθρογραφία του, για αυτό και την παραθέτουμε:!!

Διαβάστε την:



Το πανηγύρι και η πόλη

Ξεχειλίζει η χυδαιότητα στις ανακοινώσεις των μικροπωλητών για το πανηγύρι της Υπαπαντής και οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον θεσμικών παραγόντων εντείνονται όσο περνούν οι ημέρες. Ως εκ τούτου θα πρέπει σε όλους τους τόνους να ξεκαθαριστεί ότι αυτές οι πρακτικές βρίσκουν αντίθετους όλους τους πολιτικούς παράγοντες, πως η πόλη έχει θεσμικά όργανα και αυτά αποφασίζουν για τα θέματα που την αφορούν. Οι κάθε είδους εκβιασμοί και χαρακτηρισμοί που έχουν ξεπεράσει και τα… όρια του γελοίου πλέον, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν αποφασιστικά.

Η γιορτή της Υπαπαντής αποτελεί μια σημαντική ημέρα για την πόλη και αυτό είναι μια πραγματικότητα που ομολογείται, ανεξαρτήτως θρησκευτικών αντιλήψεων. Είναι ημέρα που σημαδεύει τη νεώτερη ιστορία της πόλης και η εμβέλεια του γιορτασμού υπερβαίνει τα όριά της. Χρήζει ιδιαίτερου σεβασμού από όλους και αυτό όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και με το σύνολο των λειτουργιών της πόλης .Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια οι δημοτικές αρχές κώφευσαν στις παραινέσεις να διακόψουν το πανηγύρι της αθλιότητας που αμαυρώνει τη γιορτή, δημιουργεί λανθασμένη εικόνα για την αισθητική αντίληψη της πόλης και την γυρίζει τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω.

Αιτία ο… μπεζαχτάς του δήμου που γεμίζει ευρώ και ενδεχομένως οι πιέσεις από κάποιες ομάδες συμφερόντων. Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε ξεκαθαρίσει ότι:

1. Το πανηγύρι της Υπαπαντής αποτελεί ιστορική στρέβλωση για συγκυριακούς λόγους μετά τους σεισμούς. Στην πόλη μέχρι τότε δεν είχε γίνει ποτέ πανηγύρι αυτή την ημέρα, ενώ μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα πανηγύρι γινόταν των Αγίων Αποστόλων και καταργήθηκε.

2. Το πρόβλημα ελάχιστα έχει να κάνει με την εμπορική κίνηση. Υπάρχουν ομάδες επαγγελματιών που κερδίζουν από τη συρροή μικροπωλητών (καταστήματα εστίασης κ.λπ.), άλλες που είναι παντελώς αδιάφορες γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τα πωλούμενα είδη στο πανηγύρι και μια πολύ μικρότερη ομάδα, που δέχεται όμως διαρκή πίεση από το παζάρι στην Αγία Τριάδα, τα κινέζικα και τα πολυκαταστήματα με φθηνά είδη.

3. Η ουσιαστική διαφωνία έχει να κάνει με το κλίμα που είναι αναγκαίο να επικρατήσει στη γιορτή, την εμφάνιση της πόλης την ημέρα που θα έπρεπε να “φοράει τα καλά της“ για να υποδεχθεί τους επισκέπτες, τον ρόλο που τέλος πάντων διεκδικεί να παίξει ως προορισμός.

4. Τις ημέρες αυτές ο δήμος και οι φορείς θα έπρεπε να οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, προβολής των τοπικών προϊόντων και γνωριμίας με την αγορά της πόλης. Εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες “με ταυτότητα“ που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση ακόμη και στην τοπική επιχειρηματικότητα. Η φετινή στροφή του δήμου με την επίκληση της… κρίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των μικροπωλητών, oι οποίοι τις κλιμάκωσαν με την απειλή να κάνουν… μόνοι τους το πανηγύρι καταργώντας τα θεσμικά όργανα της πόλης. Είναι στο χέρι πλέον του δήμου να αποδείξει ότι η πόλη έχει εκπροσώπηση και αυτή αποφασίζει τι θα γίνει.

Από το συνδικάτο Μικροπωλητών

Έναρξη νέων προγραμμάτων από το Κ.Ε.Ε.

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για :

1) Πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙ ( word , internet , windows , Βασικές έννοιες ), διάρκεια 50 ώρες
2) Πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙΙ ( excel , power point , access ) , διάρκεια 50 ώρες
3) Πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας ( διάρκεια 50 ώρες )
4) Πρόγραμμα Γαλλικής Γλώσσας ( διάρκεια 50 ώρες )
5) Πρόγραμμα Κινηματογράφου ( διάρκεια 25 ώρες )
6) Πρόγραμμα Σωματικής & Ψυχικής Υγεία ( διάρκεια 25 ώρες )

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν , ενώ η .........

παρακολούθησή τους οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση “Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης” .

Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων, Παρασκευή 28/01/2011

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη , Ώρες λειτουργίας : 09:00 – 20:00 , τηλ. 2710 – 232524 ) , με μια Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου , για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της απαραίτητης αίτησης.

Επενδύστε 100€ και πάρτε τα 50€ από το κράτος

Όλα τα μυστικά του επενδυτικού νομού για να κερδίσετε

Σημαντικές επιδοτήσεις μέχρι και στο 40% της επένδυσης, περισσότερες φοροαπαλλαγές έως και 8 χρόνια και αποσβέσεις για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προβλέπει ο νέος επενδυτικός νόμος.

Η χώρα χωρίζεται σε 3 ζώνες με ανάλογους συντελεστές επιδοτήσεων.
Επιπλέον οι επιχειρήσεις διακρίνονται, επίσης .........

σύμφωνα με την κατάταξη της ΕΕ, σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους (μεγάλες, μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές). Το ποσοστό ενίσχυσης κάθε επενδυτικού σχεδίου εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και τον τόπο υλοποίησής του και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου.

Ο νέος επενδυτικός νόμος θα εφαρμοστεί άμεσα. Η πρώτη πρόσκληση θα έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου του 2011

Ποιοι μπορούν να επιδοτηθούν

Δυνατότητα υποβολής προτάσεων έχουν όλοι σχεδόν οι κλάδοι, καθώς και εκείνοι που υπάγονται σε ειδικά καθεστώτα.

Η ειδική κατηγορία των σχεδίων της Επιχειρηματικότητας των Νέων αφορά επενδυτικά σχέδια για την ίδρυση και τη λειτουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο εταιρικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% φυσικά πρόσωπα μέχρι 40 ετών.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν μια ιδιαίτερα προνομιακή αντιμετώπιση. Για διάστημα πέντε ετών από την έναρξη της λειτουργίας τους δικαιούνται ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο ουσιαστικά των δαπανών τους, καθώς –σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για όλες τις άλλες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων- θεωρούνται επιλέξιμες προς ενίσχυση και οι λειτουργικές τους δαπάνες. Η συνολική ενίσχυση μπορεί να φθάσει μέχρι του ποσού του 1 εκ. € συνολικά.

Τι μπορείτε να κερδίσετε

Ο νέος επενδυτικός νόμος αξιοποιεί τον χάρτη κρατικών ενισχύσεων, ο οποίος προβλέπει τέσσερις ζώνες κινήτρων (Α, Β, Γ και Δ) με ανώτατα ποσοστά ενίσχυσης 15%, 20%, 30% και 40% αντίστοιχα. Επίσης, προβλέπεται η κατανομή του 15% των ετήσιων διαθέσιμων πόρων στους λιγότερο ανεπτυγμένους νομούς της χώρας.

Οι βασικές μορφές ενίσχυσης που προβλέπονται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο είναι:

Φοροαπαλλαγές επί των κερδών προ φόρων, έξι χρόνια για υφιστάμενες επιχειρήσεις και οχτώ χρόνια για νέες επιχειρήσεις.

ii. Στοχευμένες επιχορηγήσεις κεφαλαίου.

iii. Επιδοτήσεις σε χρηματοδοτικές μισθώσεις (leasing) ανάλογα με την αναπτυξιακή στόχευση του καθενός.

iv. Παράλληλα, ενεργοποιείται το ΕΤΕΑΝ για την άμεση εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά με τη χορήγηση ευνοϊκών και χαμηλότοκων δανείων στις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν

Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ισχύουν όλες οι παραπάνω μορφές ενίσχυσης, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις ή τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια (άνω των 50 εκατ. ευρώ) θα ισχύουν μόνο οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξανόμενες αποσβέσεις.

Ποια είναι η διαδικασία για τις ενισχύσεις

Η διαδικασία προσκλήσεων θα διενεργείται δύο φορές ετησίως εντός δύο εξαμηνιαίων περιόδων, με τις αιτήσεις υπαγωγής να υποβάλλονται τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο κάθε έτους.

Η καταβολή των ενισχύσεων θα πραγματοποιείται σε τέσσερις φάσεις, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται η λειτουργία της ενισχυόμενης επιχείρησης ακόμη και μετά την ολοκλήρωση.

Ακόμη, προβλέπεται η προκήρυξη υποβολής επενδυτικών σχεδίων ανά εξάμηνο, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης και με ανακοίνωση των συνολικών διαθέσιμων πόρων για επιχορηγήσεις.

Οι ημερομηνίες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων θα είναι σταθερές: δύο φορές το χρόνο, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής θα συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του αντίστοιχου μήνα.

Θα ακολουθεί αξιολόγηση, αρχική έγκριση, δανειακή σύμβαση, τελική σύμβαση και υλοποίηση της επένδυσης.

Έλεγχοι για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παίρνει μέτρα κατά πιθανών καταχρήσεων

Μέτρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάχρησης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος και να διασφαλιστεί ότι οι εκπτώσεις θα πάνε σε εκείνους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, παίρνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η ΔΕΗ θα .........

διαβιβάζει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία των προσώπων που έκαναν αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ για να γίνεται διασταύρωση και να προκύπτει αν εμπίπτουν πράγματι ή όχι στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Αντίστοιχα, όσοι εντάσσονται στο ΚΟΤ λόγω ανεργίας θα διασταυρώνονται με το αρχείο του ΟΑΕΔ.

Το ΚΟΤ τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου και προβλέπει έκπτωση 20-30% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Πολλά φρούτα και λαχανικά για γερή καρδιά

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι, για να μειώσουμε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια, χρειαζόμαστε 8 μερίδες φρούτων την ημέρα, έναντι των 5 μερίδων που πρότειναν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι ειδικοί.

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής περισσότερων από 300.000 ανθρώπων, σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, αποκαλύπτει ότι άνθρωποι που κατανάλωναν τουλάχιστον 8 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως είχαν 22% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν 3 μερίδες.

Κάθε επιπλέον μερίδα φρούτων και λαχανικών ........

συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά 4%. Μια μερίδα υπολογίστηκε στα 80 γραμμάρια, όπως μια μικρή μπανάνα, ένα μεσαίο μήλο ή ένα μικρό καρότο.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι στις πρώτες θέσεις στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Οι Ιταλοί άνδρες καταναλώνουν 7,7 μερίδες την ημέρα και οι Ισπανίδες γυναίκες 6,7. Οι Βρετανοί άνδρες λαμβάνουν 4,1 μερίδες και οι γυναίκες 4,8. Χειρότεροι στην κατάταξη ήταν οι Σουηδοί άνδρες και γυναίκες, με μόνο 3,5 και 2,9 μερίδες αντίστοιχα. (Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα EPIC-Heart).

Η επικεφαλής της έρευνας, Francesca Crowe, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν υπάρχει αιτιατή σχέση μεταξύ φρούτων και λαχανικών και καρδιοπάθειας.

Πρόσφατη έρευνα από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπιστώνει ότι 15.000 ζωές τον χρόνο θα μπορούσαν να σωθούν, αν ο καθένας κατανάλωνε 5 μερίδες την ημέρα.

Zougla.gr

Δε δίνουν του Δράκου γραφείο στο Διοικητήριο

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δε δείχνει διατεθειμένος να δώσει στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Δράκο γραφείο στο Διοικητήριο Μεσσηνίας. Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης και ο κ. Δράκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τατούλης έχει δώσει εντολή να μη δοθεί γραφείο στο Διοικητήριο, ούτε στον κ. Δράκο ούτε στον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάση Πετράκο, που έχει ζητήσει. Και γι’ αυτή την εντολή ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Δράκο.

Οταν τον ρωτήσαμε σχετικά, ο κ. Μαλαπάνης .........

απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν υπάρχει τέτοια εντολή. Επεσήμανε όμως ότι «ο περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει τους χώρους», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Τατούλης έχει την ευθύνη. Σ’ ό,τι τον αφορά παρατήρησε πως «ο Χρήστος Μαλαπάνης είναι διαχειριστής κι έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών».

Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και θα ενισχυθουν οι μονάδες υγείας της περιοχής.

Την Τρίτη 18-1-2011 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για θέματα που απασχολούν το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας, τα Κέντρα Υγείας ευθύνης του και το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών.

Συμμετείχαν :

Εκ μέρους της Κυβέρνησης οι κ.κ.

α) Κουσελάς Δημήτρης Υφυπουργός Οικονομικών
β) Τιμοσίδης Μιχάλης Υφυπουργός Υγείας
γ) Κατριβάνος Γεώργιος Γενικός Γραμματέας ΥΥΚΑ
δ) Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΥΚΑ

Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας και ........

Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών οι κ.κ.

α) Μπόζος Πάνος Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας
β) Παρασκευόπουλος Λεωνίδας Διοικητής Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών
γ) Βασιλόπουλος Γεώργιος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας
δ) Παπαγιαννούλας Ευάγγελος Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κουσελά εκτέθηκε αναλυτικά η κατάσταση των πραγμάτων του Νοσοκομείου και του ΚΑΦΚΑ, οι προοπτικές τους, η περαιτέρω ενίσχυσή τους και ανάπτυξή τους και τονίσθηκε ο βασικός ρόλος που επιτελούν στην προάσπιση της Υγείας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα εξής νέα στοιχεία :
1. Η απόφαση του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου να χρηματοδοτήσει με αρκετά σεβαστό ποσό τη μελέτη για την αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση των Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας και ταχεία ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
2. Η χρηματοδότηση του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας με ποσό 445.000 ευρώ για εγκατάσταση Υ.Μ.Τ. στο Νοσοκομείο. Έτσι δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από το 2001.
3. Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ποσό 300.000 ευρώ για την προμήθεια προκατασκευασμένου κτηρίου για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου που χρόνια τώρα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτήρια.
4. Άμεση πρόσληψη ικανοποιητικού αριθμού ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και αρτιότερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.
5. Σύνδεση και συνεργασία του Νοσοκομείου με το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών και δυνατότητα ανάπτυξης ενός «πάρκου» Υγείας και Πρόνοιας.
6. Συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Ειδικότερα για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Παρασκευή 21-1-2011 στο Υπουργείου Οικονομικών, αφού είναι της αρμοδιότητας του κ. Κουσελά.
7. Για μια ακόμα φορά τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους η σημαντική προσφορά του Νοσοκομείου, η αναγκαιότητα της ύπαρξής του και η περαιτέρω ενίσχυσής του. Για μια ακόμα φορά από τα στόματα των δύο Υφυπουργών διαψεύστηκαν οι φήμες που επιτήδειοι διασπείρουν, ότι δήθεν επίκειται συρρίκνωση ή ακόμα και κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προκαλώντας ανησυχία στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουσελάς τόνισε:
«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Αγωνιζόμαστε σε στενή συνεργασία με τη Διοίκησή του και με τους αρμόδιους Υπουργούς για την αναβάθμισή του. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι σημερινές μας ενέργειες».

Facebook : Φωτογραφίες με ημερομηνία λήξης

Μια γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα με το οποίο υπόσχεται στους χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης -και όχι μόνο, μεγαλύτερη προστασία στο ιδιωτικό απόρρητο των φωτογραφιών τους.

Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό θα δίνει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες σε ιστοσελίδες όπως το Facebook, το MySpace και το Flickr, ύστερα από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα της επιλογής τους.

Πριν ανεβάσει κανείς τη φωτογραφία του σε ..........

μία από τις υποστηριζόμενες ιστοσελίδες, την ανοίγει μέσα από το πρόγραμμα X-Pire όπου και της αποδίδεται ένα ηλεκτρονικό «κλειδί» το οποίο έχει ημερομηνία λήξης.

Εάν έχει παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η φωτογραφία δε θα είναι δυνατόν να εμφανιστεί, καθώς πριν το άνοιγμα της θα ελέγχεται το εν λόγω κλειδί.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας, το πρόγραμμα προσφέρει την παραπάνω προστασία όταν οι φωτογραφίες ανοίγονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και δεν καλύπτει την περίπτωση όπου κάποιος τις αποθηκεύσει στο σκληρό του δίσκο.

Το X-Pire πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες σε μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας και θα κοστίζει $2.61 το μήνα.

Newsbomb

Γερμανική επίθεση στην Ελλάδα: Αποχωρήστε από τη Σένγκεν

Μπροστά στο κύμα προσφύγων που, μέσω της Ελλάδας ,περνούν στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Γκίντερ Κρινγκς, κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη του Σένγκεν που διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών-μελών της.

«Οι Έλληνες πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να εγκαταλείψουν το χώρο του Σένγκεν σήμερα και όχι αύριο, αφού δεν είναι πρόθυμοι ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post” (Ράινισε Ποστ, 20.01.11).
Κατά τον κ. Κρινγκς η ΕΕ δεν μπορεί να .........

βλέπει απαθής «πως οι Έλληνες καταπατούν τους νομικούς κανονισμούς».

Ο υπoυργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, αποφάσισε την Τετάρτη να αναστείλει την επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα για ένα χρόνο. Για το διάστημα αυτό θα διεκπεραιώνονται στη Γερμανία οι αιτήσεις ασύλου προσφύγων, που βάσει του «συστήματος του Δουβλίνου», θα έπρεπε να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Με την αναστολή της επαναπροώθησης ο υπουργός Εσωτερικών προλαμβάνει και επικείμενη απόφαση του ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που είχε αναστείλει το Σεπτέμβριο του 2009 την επαναπροώθηση Ιρακινού φυγάδα εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα. Ενδεχόμενος χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως "μη ασφαλούς" χώρας θα περιόριζε δραστικά τις δυνατότητες της Γερμανίας να επαναπροωθεί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων στη Γερμανία είχε φτάσει τους 2.458, αλλά μόνον 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Σε 1.281 περιπτώσεις η διαδικασία χορήγησης ασύλου διεκπεραιώθηκε στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα γερμανικά δικαστήρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλεία: Σε απόγνωση οι αγρότες - Εν αναμονή αποζημιώσεων

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πολλοί παραγωγοί της Ηλείας καθώς οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν σχετικά πρόσφατα από τις πλημμύρες και τον παγετό. Όπως αποκαλύπτει σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτη» ο πρώην αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας Νίκος Μιχαλόπουλος οι ζημιές στα κηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, τις ελιές κ.λπ., σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ ενώ έχουν υποβληθεί 1.400 δηλώσεις παραγωγών οι οποίοι ελπίζουν σε αποζημίωση.

Ακόμη, έχουν υποβληθεί 1.200 αιτήσεις για ..........

ζημιές στην πατάτα, που αφορούν σε έκταση 17.000 στρ. Μοναδική ελπίδα πλέον του αγροτικού κόσμου είναι οι γρήγορες και αντικειμενικές αποζημιώσεις έτσι ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα. Στις δηλώσεις του ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρει:

«Αυτή την περίοδο εργάζονται στην Ηλεία 10 γεωπόνοι με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό δεν σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι και η πληρωμή των δικαιούχων θα είναι άμεση, δεδομένου ότι το προσωπικό στον ΕΛΓΑ είναι ελάχιστο και για να γραφούν και να σταλούν τα πορίσματα στον ΕΛΓΑ, πρέπει οι γεωπόνοι να σταματήσουν τις εκτιμήσεις.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες η πρόσληψη των Γεωπόνων που είχε εξαγγείλει ο ΕΛΓΑ, με στόχο να επισπευτούν οι πληρωμές».

Τhe best

Στο Υπουργικό ο «Καλλικράτης» για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Το νομοσχέδιο για τη νέα δομή των αγροτικών συνεταιρισμών παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Με το νομοσχέδιο προωθούνται συγχωνεύσεις πολλών συνεταιρισμών, αφού από τους 6.500 που υπάρχουν, τζίρο κάνουν λιγότεροι από χίλιοι.

Σύμφωνα με τα Νέα, το νοµοσχέδιο θα οδηγεί µε έµµεσο τρόπο όσους συνεταιρισµούς δεν έχουν δραστηριότητα στο να συγχωνευθούν µε άλλους ή διαφορετικά να κλείσουν.

Ειδικότερα θα προβλέπει τη δηµιουργία ενός .........

µητρώου στο οποίο οι συνεταιρισµοί θα χωριστούν σε ενεργούς και µη ενεργούς, µε βάση µια σειρά από οικονοµικά κριτήρια, όπως τζίρος, βιωσιµότητα, αποτελεσµατικότητα και τυχόν εξαγωγές.

Όσοι δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια δεν θα µπορούν στο εξής να συµµετέχουν σε κοινοτικά προγράµµατα, που είναι και το ζητούµενο.

Κερδισµένοι του νέου µοντέλου είναι όσοι συνεταιρισµοί έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν, να αποθηκεύουν, να µεταποιούν και να εµπορεύονται τα προϊόντα των µελών τους, να λειτουργούν δηλαδή σαν µια επιχείρηση, όπως συµβαίνει στο εξωτερικό.

Το νέο αυτό µοντέλο προβλέπει επίσης ότι ο συνεταιρισµός θα πρέπει µε γεωπόνους να προσφέρει εκπαίδευση και τεχνογνωσία στους αγρότες για τις νέες καλλιεργητικές µεθόδους καθώς και υποστήριξη στην προµήθεια φθηνότερων λιπασµάτων και φυτοφαρµάκων.

Τις αλλαγές αυτές είχε εξαγγείλει τον περασμένο ?εκέµβριο από το Ρέθυµνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

ΤΑ ΝΕΑ

Νέα σενάρια για τα διόδια. Σενάρια για την τύχη των μεγάλων έργων

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοσίου, τραπεζών και κατασκευαστικών εταιρειών για την απεμπλοκή των χρηματοδοτήσεων.

Μείωση των διοδίων κατά την περίοδο κατασκευής των έργων, μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου και μετάθεση των «προβληματικών» τμημάτων γι’ αργότερα, ακόμα και η σύναψη δανείου για την αναπλήρωση των χαμένων εσόδων του Δημοσίου είναι ορισμένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Δημόσιο και κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, με το Δημόσιο να έχει ενισχύσει το «οπλοστάσιό» του με μεγάλη διεθνή ελεγκτική εταιρεία στον ρόλο συμβούλου.

Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τη στιγμή .........

που κυρώθηκε από τη Βουλή η πρώτη από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης και όλα δείχνουν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την αναθεώρησή τους. Η διαδικασία, την οποία μέχρι πρότινος οι «παραχωρησιούχοι» και το Δημόσιο απεύχονταν, δείχνει πλέον αναπόφευκτη: οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, τις αρχαιολογικές εργασίες και τη μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφελείας πήγαν πίσω όλα τα χρονοδιαγράμματα κατά 1-2 χρόνια, μεγάλα τμήματα των έργων έχουν ακυρωθεί ή «μπλοκαριστεί» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ οι αντιδράσεις απέναντι στα διόδια διογκώνονται, λαμβάνοντας τον χαρακτήρα κινήματος. Ολα αυτά άσκησαν σοβαρή πίεση στο χρηματοδοτικό μοντέλο των έργων, άρα και τη βιωσιμότητά τους. Μήπως, λοιπόν, αυτό σήμαινε δεν είχαν σχεδιαστεί σωστά;

Το υπουργείο Υποδομών, πάντως, δεν αντιτίθεται στη βασική φιλοσοφία των έργων. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία υπερψήφισαν την κύρωση των πέντε (έξι τότε, μαζί με την ακυρωμένη υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης) συμβάσεων παραχώρησης. Το πρόβλημα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, βρίσκεται στον κακό υπολογισμό επιμέρους τεχνικών ζητημάτων, αλλά και στην υποτίμηση των αντιδράσεων, ως προς τη χάραξη των δρόμων και το ύψος των διοδίων. Αυτά είναι και τα ζητήματα που βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης. Οι συναντήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και τους παραχωρησιούχους (όπως ονομάζονται οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τα έργα) ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Το Δημόσιο εκπροσωπείται από τον γενικό γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Εργων, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο, υπηρεσιακά στελέχη αλλά και ειδικό σύμβουλο από την ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, που προσελήφθη μέσω του υπουργείου Οικονομικών. Αντίστοιχους συμβούλους έχουν προσλάβει και οι παραχωρησιούχοι (για παράδειγμα, η Ολυμπία Οδός την Deutsche Bank).

Βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η βιωσιμότητα του μοντέλου χρηματοδότησης. Σήμερα, το κατασκευαστικό έργο και η λειτουργία των δρόμων υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από δανεισμό (26 ελληνικές και ξένες τράπεζες) και κατά δεύτερο λόγο από ίδια κεφάλαια των παραχωρησιούχων, τα έσοδα από τα διόδια και τη χρηματοδοτική συμβολή Δημοσίου και Ε.Ε. Ομως οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει να δανειοδοτήσουν τα έργα με μέσο επιτόκιο 3% (όταν σήμερα φθάνει τουλάχιστον το 5%), καθώς τα spreads κινούνταν από 50 έως 150 μονάδες, όταν σήμερα κινούνται... στις 850 μονάδες! Κύριο μέλημα, λοιπόν, κράτους και παραχωρησιούχων είναι να παραμείνουν οι τράπεζες ουδέτερες, ώστε να μην μπορούν να αποδείξουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, διεκδικώντας την ακύρωση των συμβάσεων ή την επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού.

Παράλληλα, επί τάπητος τίθενται και δύο βασικά τεχνικά θέματα: η αναθεώρηση των χρονοδιαγραμμάτων και το τεχνικό αντικείμενο των έργων. Το πιθανότερο σενάριο είναι να αναβληθεί για το μέλλον (σαφώς ή ασαφώς) η κατασκευή των «προβληματικών» τμημάτων: του τμήματος Πύργου - Τσακώνας στην Ολυμπία Οδό και Γρεβενών - Ιωαννίνων στον Ε65, καθώς το πρώτο ακυρώθηκε και το δεύτερο «πάγωσε» από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου αφορά κομμάτια μικρής κυκλοφορίας, προκειμένου να μην επηρεαστεί σημαντικά η χρηματοδότηση του έργου.

Λύση αναζητείται και για τα τμήματα που έχουν «παγώσει» (λ. χ. Βραχνέικα στην Κορίνθου - Πατρών) ή έχουν αντιδράσεις (λ. χ. Κλόκοβα στην Ιονία Οδό), αλλά δεν μπορούν να αφαιρεθούν καθώς βρίσκονται στο μέσο των οδικών αξόνων. Τέλος, με την αναδιαπραγμάτευση θα «περάσει» στις συμβάσεις πλήθος επιμέρους αλλαγών που έχουν εν τω μεταξύ αποφασιστεί, όπως η ανάθεση της κατασκευής τμημάτων παράδρομων σε παραχωρησιούχους και μικρές αλλαγές στη χάραξη.

Καθημερινή



Το καινούργιο σήμα της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Το νέο λογότυπο και σήμα της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Η παρουσιάση θα γίνει στα νέα γραφεία, επί της λεωφόρου Συγγρού, παράλληλα με το καινούργιο portal του κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυρσός θα παραμείνει ως σήμα της ΝΔ, αλλά θα είναι σχεδιασμένος διαφορετικά. Το λογότυπο λέγεται ότι θα είναι αφαιρετικό και θα κυριαρχούν το γαλάζιο και λίγο το πορτοκαλί.

Πριν την παρουσίαση θα προβληθεί ένα .........

βιντεάκι διάρκειας περίπου τριών λεπτών που θα αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.

Μιλώντας στο Βήμα Online, ο διαφημιστής-επικοινωνιολόγος, Περικλής Πηλείδης, είπε: «Όσοι θέλουν να δουν τον πυρσό θα τον βλέπουν και όσοι δεν θέλουν δεν θα τον βλέπουν».

Η εταιρεία του κ.Πηλείδη εργάστηκε με άκρα μυστικότητα και ελάχιστοι γνωρίζουν το νέο λογότυπο.

Πάντως, η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να απαλλαγεί εύκολα από τον πυρσό, καθώς δεν μπορεί να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, στα οποία θα παραμείνει. Οποιαδήποτε αλλαγή και στα ψηφοδέλτια απαιτεί καταστατική αλλαγή που δεν είναι εύκολο να γίνει, καθώς σε τέτοια περίπτωση εκτιμάται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει ισχυρές αντιστάσεις από πολλούς εσωκομματικούς παράγοντες και κυρίως από την «καραμανλική» πτέρυγα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

«Πράσινο» για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Την κατάργηση όλων των περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων, αλλά και ειδικές ρυθμίσεις για την άρση των περιορισμών στα επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και ορκωτών λογιστών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού ..........

απελευθερώνεται με ειδικό νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, στο γενικό μέρος του νομοσχεδίου καταργούνται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί. Πιο συγκεκριμένα καταργούνται:

- Περιορισμοί ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα (πληθυσμιακά κριτήρια, numerus clausus)

- Η εξάρτηση της διοικητικής άδειας, από την ύπαρξη «πραγματικής ανάγκης» κατά τη ουσιαστική εκτίμηση της διοικητικής αρχής

- Οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος

- Οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ομοίων επαγγελματικών εγκαταστάσεων

- Οι προβλέψεις, είτε αποκλειστικής δυνατότητας διάθεσης, είτε απαγόρευσης διάθεσης είδους αγαθών, από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών εγκαταστάσεων

- Η επιβολή ή η απαγόρευση ασκήσεως επαγγέλματος με ορισμένη εταιρική μορφή

- Οι περιορισμοί που σχετίζονται με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο

- Η επιβολή υποχρεωτικών κατωτάτων ή ανωτάτων τιμών ή αμοιβών

- Η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος

Οι ανωτέρω περιορισμοί και απαιτήσεις καταργούνται 4 μήνες μετά από την ψήφιση του νόμου, εκτός αν, μέσα στην ίδια τετράμηνη προθεσμία εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα επιτρέπει εξαιρέσεις για συγκεκριμένο επάγγελμα για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και ο περιορισμός που διατηρείται είναι πρόσφορο και αναγκαίο μέσο για τη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος (αρχή αναλογικότητας).

Η γενική ρύθμιση αφορά όλα τα επαγγέλματα εκτός από αυτά, για τα οποία προβλέπονται (ή έχουν προβλεφθεί αλλού) ειδικές ρυθμίσεις για την άρση περιορισμών με βάση το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Στο δεύτερο μέρος του προτεινόμενου νομοσχεδίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την άρση των περιορισμών στα επαγγέλματα των εξής κατηγοριών: συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί/ αρχιτέκτονες και ορκωτοί ελεγκτές.

Συμβολαιογράφοι

Οι Συμβολαιογράφοι - κατά το Σύνταγμα - είναι δημόσιοι λειτουργοί, ασκούν δημόσια εξουσία και απολαύουν της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας. Συνεπώς η αμοιβή τους καθορίζεται υποχρεωτικά με νόμο.

Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο:

- Προβλέπεται επανακαθορισμός της αναλογικής αμοιβής ώστε να βαίνει μειούμενη όσο αυξάνει η αξία του αντικειμένου της συναλλαγής και για τις περιπτώσεις που η αξία του αντικειμένου της συναλλαγής υπερβαίνει ένα καθοριζόμενο με Προεδρικό Διάταγμα όριο, η αναλογική αμοιβή παύει να είναι υποχρεωτική και μπορεί να συμφωνείται μικρότερη αμοιβή του Συμβολαιογράφου.

Δικηγόροι

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο:

- Καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση της δικηγορίας: κάθε δικηγόρος μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε δικαστήριο της Χώρας.

- Καταργούνται οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές και το σύστημα προείσπραξης της αμοιβής από το Δικηγορικό Σύλλογο Η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία. Υποχρεούται να προκαταβάλλει ο ίδιος (όχι ο πελάτης του) τις νόμιμες εισφορές και κρατήσεις υπέρ Ασφαλιστικών Ταμείων και τρίτων στον Δικηγορικό Σύλλογο.

- Προκειμένου να υπολογίζονται και να εισπράττονται οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων, διατηρούνται τα ποσά, που ορίζονται σήμερα ως «ελάχιστες αμοιβές», ως ποσά όμως αναφοράς, επί των οποίων υπολογίζονται και εισπράττονται οι εισφορές.

- Προκειμένου να επιδικάζονται οι δικαστικές δαπάνες, καθώς και οι αμοιβές των δικηγόρων όταν ελλείπει έγκυρη έγγραφη συμφωνία ή όταν διορίζονται από το δικαστήριο για να συνδράμουν πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, διατηρούνται ως «νόμιμες» αμοιβές (όχι ως «ελάχιστες») τα σημερινά ποσά των αμοιβών για τις δικαστικές πράξεις μόνον (όχι για τις εξώδικες εργασίες).

Νόμιμοι ελεγκτές (ορκωτοί λογιστές)

- Καταργείται το ελάχιστο υποχρεωτικό ωρομίσθιο που ισχύει σήμερα.

Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί

Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για αρχιτέκτονες και μηχανικούς προβλέπονται:

Ιδιωτικά έργα

- Καταργούνται οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές

- Καταργείται το σύστημα είσπραξης της αμοιβής του Μηχανικού μέσω του ΤΕΕ

- Προκειμένου να διασφαλιστούν οι πόροι των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι σήμερα παρακρατούνται από το ΤΕΕ και αποδίδονται, διατηρούνται τα ισχύοντα ποσά των ελάχιστων υποχρεωτικών αμοιβών, ως ποσά αναφοράς όμως μόνο, για τον υπολογισμό των κρατήσεων. Ο Μηχανικός οφείλει να τις καταβάλλει στο ΤΕΕ.

- Τα ίδια ποσά διατηρούνται ως «νόμιμες αμοιβές» για την περίπτωση μη έγκυρης έγγραφης συμφωνίας, προκειμένου τα Δικαστήρια να προσδιορίσουν την εύλογη και δίκαιη αμοιβή των Μηχανικών.

Μελέτες δημοσίων έργων

- Οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μελετών δημοσίων έργων, υποβάλλουν ελεύθερα την οικονομική προσφορά τους, η οποία μπορεί να είναι και κατώτερη της προεκτιμημένης αμοιβής.

- Σε περίπτωση υπερβολικά χαμηλών προσφορών, η αναθέτουσα αρχή δεν απορρίπτει την προσφορά, αλλά καλεί τον υποψήφιο να δικαιολογήσει το ύψος.

Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε προς διαβούλευση στο διαδίκτυο. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι και την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011. Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο διάλογος με τους φορείς και τις επαγγελματικές ομάδες.

Γ. Παπανδρέου: Ιστορική αλλαγή

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική αλλαγή τις ρυθμίσεις που προωθούνται για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

O κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση «ο περιορισμός στη νόμιμη άσκηση ενός επαγγέλματος, μπορεί να τεθεί μόνο με την ουσιαστική δικαιολογία της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος», ενώ υπογράμμισε πως «καμία άλλη δύναμη, παραταξιακή, συντεχνιακή, ή απλώς η αποφυγή του πολιτικού κόστους, δεν μπορεί να επιβάλει περιορισμούς».

Ανέφερε επίσης ότι με τις προωθούμενες αλλαγές μπορεί να «ξεβολευτούν» κάποιοι, ωστόσο εκτίμησε ότι η κυβέρνηση, προωθώντας αυτές τις αλλαγές, έχει την «υποστήριξη του μεγάλου μέρους της κοινωνίας».

Με ανάλογους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο με το οποίο προωθούνται αλλαγές στο συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα των αγροτών, το οποίο, ωστόσο, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, καθώς στη συνεδρίαση της Τετάρτης παρενεβλήθη η συζήτηση για το «νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση τολμά να προχωρά στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και επανέλαβε τη φράση του «αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά, τελείωσε πια».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και εκείνα θα ανταποκριθούν, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την ευθύνη για τη στάση τους.

Επικρίσεις από τη ΝΔ

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, αν και σημείωσε πως το κόμματος είναι υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ενέργειές της, υποστηρίζοντας πως το προωθεί «πρόχειρα, με συνοπτικές διαδικασίες, με οριζόντιες και ισοπεδωτικές ρυθμίσεις, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς συγκεκριμένες μελέτες για κάθε επάγγελμα, με παλινωδίες και αντιφατικές επιλογές. Και, αν είναι δυνατόν, με δημοσκοπήσεις».

Ναυτεμπορική

Ξυπνάτε!! δυναμικά!! τελείωσε ο κόσμος των «στρογγυλών» ..μας ξεφτίλισαν και στο λάδι.

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο της Μεσσηνίας η ξεφτίλα τιμή του ελαιολάδου στο Carrefour.

Ο έλεγχος όπως αποκαλύφθηκε δηλώνει ότι όχι μόνο πουλά σε ξεφτίλα τιμή το μεγάλο σουπερ μάρκετ το ελαιόλαδο και μάλιστα μέσα στην Μεσσηνία αλλά είναι και με πλαστά στοιχεία, ως προς το περιεχόμενο θα δούμε..

Αυτό που έχει προξενήσει εντύπωση είναι .........

ότι τόσο ο λαλίστατος κ Καραμπάτος (πρόεδρος του επιμελητηρίου και ελαιοσωτήρας) αλλά και όλοι η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα και σφυρίζουν αδιάφορα με χαρακτηριστικό τον τρόπο του Δ. Δράκου που από ότι φαίνεται αν και γεωπόνος και παραγωγός ο ίδιος μάλλον ζει στον κόσμο του που από ότι φαίνεται είναι για μια ακόμα φορά «στρογγυλός»… άλλωστε αυτός ξέρει και τι έγινε τότε με τα δείγματα που πήγαν στο χημείο της Πάτρας από καλαματιανές επιχειρήσεις που τυποποιούσαν δίπλα σε δεξαμενές με ηλιέλαιο..

Best

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΦΕΡΝΕΙ Η... ΞΕΦΤΙΛΑ – ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ S/M

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η τηλεόραση BEST και που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου και... ορισμένων φορέων.

Η εξευτελιστική τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που συναντήσαμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ “Carrefour” στην Καλαμάτα (στην καρδιά της ελαιοπαραγωγής), τα 5 λίτρα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με την επωνυμία «Κτήμα» με τιμή αγοράς 11,90 ευρώ!!!, προκλητικά... φανέρωνε το τί ακριβώς συμβαίνει και γιατί οι αγρότες... έφτασαν στην καλύτερη ποιοτικά περιοχή να μην μαζεύουν τις ελιές τους.

Η τιμή, λοιπόν, σόκαρε αφού ήταν κάτι περισσότερο από.........

προκλητική και διαμόρφωνε με το... έτσι θέλω όρους αθέμιτου ανταγωνισμού, συμπιέζοντας προς τα κάτω και σπάζοντας – αφού αναφερόμαστε στην μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ – κάθε τελευταία άμυνα των παραγωγών αλλά και όλου του ελαιοκομικού τομέα που προσπαθούν με το 2,30 ευρώ και με τα 2,50 ευρώ να καταφέρουν να σταθούν έστω στην αγορά με το πλέον ανταγωνιστικό και ποιοτικό προϊόν στα χέρια τους. ….

Μετά την εντολή για έλεγχο στην όλη υπόθεση που δόθηκε σε κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διαπιστώθηκαν λοιπόν τα εξής, όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά:

Γ) Κατά τον έλεγχο της επισήμανσης στην συσκευασία, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι, σε ότι αφορά το συσκευαστήριο και τον αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης:

«Συσκευάζεται από την ΚΟΡΕ Α.Ε.

Αιγέα 64 Θέση Κόντι

Κορωπί. Τηλ. 2105694512-6» «EL 40068»

Στην βάση δεδομένων όμως, του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας και Τροφίμων που αφορά στις εγκεκριμένες τυποποιητικές μονάδες ελαιολάδου, ο κωδικός αριθμός έγκρισης EL 40068 αντιστοιχεί στην επιχείρηση «ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» και όχι στην «ΚΟΡΕ Α.Ε.» ως όφειλε, διότι στην συσκευασία αναφέρεται ότι, το ελαιόλαδο συσκευάζεται από την «ΚΟΡΕ Α.Ε.» και όχι από κάποια άλλη εταιρεία.

Μετά από αυτά στην «αυτοψία» του κλιμακίου – αναμένεται και ο ποιοτικός έλεγχος από την Χημική Υπηρεσία της Καλαμάτας – η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ζήτησε από το Υπουργείο και το αρμόδιο τμήμα να διασταυρωθούν τα στοιχεία και να διαπιστωθεί η κανονικότητα της επισήμανσης καθώς και η προέλευση της πρώτης ύλης.

Τί αναφέρει στο πόρισμά του το Τμήμα Ελαίας της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής;..

«...σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από έρευνα που έγινε από την Υπηρεσία μας, διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία ΚΟΡΕ Α.Ε. η οποία αναφέρεται στην ετικέτα συσκευασμένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου» ως συσκευαστής του προϊόντος, δεν έχει χορηγηθεί αλφαριθμητικός κωδικός έγκρισης τυποποιητηρίου. Ως εκ τούτου η τυποποίηση και η διακίνηση ελαιολάδου από την εν λόγω εταιρεία είναι παράνομη. Ο αλφαριθμητικός κωδικός EL-40-068 που αναγράφεται στην ετικέτα του παραπάνω προϊόντος έχει χορηγηθεί σε άλλη εταιρεία».

Και απευθυνόμενη στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων σημειώνει:

«Παρακαλούμε επομένως για την εντός της ημέρας επιβολής κυρώσεων στην εταιρεία ΚΟΡΕ Α.Ε. καθώς και για την άμεση ενημέρωσή μας για τις ενέργειές σας, για περαιτέρω προβλεπόμενες κυρώσεις και μέτρα όπως χρηματικά πρόστιμα, ανάκληση άδειας κλπ.»

Πλέον, ο καθένας μπορέι να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τί συμβαίνει στην πλάτη των παραγωγών και πήγε να γίνει και μέσα στο... σπίτι του ελαιολάδου.

Best

ΟΓΑ: Παροχές στους δικαιούχους με πίστωση λογαριασμών

Τις πάσης φύσεως παροχές στους δικαιούχους με πίστωση λογαριασμών τραπέζης ή ΕΛΤΑ καταβάλλει πλέον ο ΟΓΑ, εκτός από τις συντάξεις και τα επιδόματα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, για την απρόσκοπτη απόδοση των πάσης φύσεως δαπανών του Κλάδου Υγείας (Ορθοπεδικά, θεραπευτικά κ.λ.π. είδη), των εξόδων κηδείας κ.λπ. είναι απαραίτητο με την υποβολή των δικαιολογητικών που προβλέπονται για κάθε παροχή, να επισυνάπτεσαι φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του λογαριασμού τραπέζης επιλογής τους ή ΕΛ.ΤΑ προς αποφυγή πρόσθετων αλληλογραφιών.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει επίσης στο ........

έντυπο της αίτησης να αποτυπώνεται ευκρινώς ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.