Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αντωνία Μπούζα: Μεγάλη απώλεια ο χαμός του "Δικού μας" καπετάνιου

Ένα επιφανές στέλεχος της Ελληνικής ναυτιλίας, που τίμησε την πατρίδα μας όσο πολύ λίγοι, έχασε τη μάχη με το θάνατο.
Ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, που αγάπησε τη Μεσσηνία και παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, συνέβαλε στη διεθνή αναγνώριση της Μεσσηνίας ως σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Ακολούθησε μία στάση ζωής, που κάνει υπερήφανη την οικογένειά του, αλλά και όσους συνεργάστηκαν λίγο ή πολύ μαζί του.

Ένας μειλίχιος και γλυκός άνθρωπος ήταν τελικά ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος!
Πάντα με έναν καλό αλλά και κατασταλαγμένο ........

λόγο, βρέθηκε δυναμικά δίπλα στον τόπο του και τους συμπατριώτες του, κερδίζοντας το σεβασμό και την αγάπη τους.
Η Μεσσηνία θρηνεί τη μεγάλη απώλειά του!!

Καλό ταξίδι Καπετάνιε!!

Δήλωση Σωτήρη παναγιωτόπουλου για τον θανατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Με την αναγγελία του θανάτου του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Με απέραντη θλίψη ο λαός της Μεσσηνίας, πληροφορήθηκε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Ο Μεσσήνιος Έλληνας με την έντονη διεθνή οικονομική παρουσία του, ο μεγάλος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμπατριώτης μας δεν υπάρχει πλέον κοντά μας.
Είναι μια πραγματικά μεγάλη απώλεια για τους .........

οικείους του, αλλά και για όλους τους Μεσσήνιους συμπατριώτες του που τόσο πολύ βοήθησε και προσπάθησε ακούραστα για να έχουν ένα καλύτερο αύριο.
Το μεγάλο δέντρο που φύτεψε για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας μας και όχι μόνο, η γλυκύτητά του και ο χαρακτήρας του, θα θυμίζουν πάντοτε έναν άνθρωπο με υψηλά ιδανικά και αισθήματα που δεν έκανε μόνο ένα απλό πέρασμα από τη ζωή, αλλά είχε τάξει εαυτόν εις την υπηρεσία του κοινού συμφέροντος .
Εκφράζοντας τους Μεσσήνιους ως εκλεγμένος αντιπρόσωπός τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ως άνθρωπος που είχα την τιμή και την τύχη να τον γνωρίζω και να με θεωρεί φίλο του, εύχομαι αυτό το μεγάλο ταξίδι να τον οδηγήσει εκεί που πρέπει και του αξίζει, κοντά σε αυτούς που ευεργέτησαν και αγάπησαν τον τόπο και τον λαό τους. Κοντά στον θεό.

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Νομού Μεσσηνίας

Παράταση προθεσμίας υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που υποβάλλονται για τις φορολογικές περιόδους του τετάρτου τριμήνου του 2010 και του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ΠΟΛ 1014/26.1.2011.

Η υποβολή των περιοδικών αυτών δηλώσεων καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παρατείνεται επίσης η προθεσμία υποβολής ..........

των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών που υποβάλλονται για την ημερολογιακή περίοδο του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 27η Ιανουαρίου 2011. Η υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων αυτών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Τέλος, η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο και καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιανουαρίου 2011 δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι και την ημερομηνία αυτή.

Ναυτεμπορική

Ο Δημήτρης Δράκος για τον Θάνατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Σε δήλωση για τον θάνατο του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου προέβη ο τέως νομάρχης Μεσσηνίας.

Στην δήλωση του αναφέρει: ........

«Η είδηση του θανάτου του καπετάν Βασίλη μας συγκλόνισε όλους. Ο καπετάν Βασίλης υπήρξε ένας ακούραστος και ανύστακτος μαχητής της επιχειρηματικής δράσης. Εμπνευσμένος οραματιστής, που είχε το χάρισμα της πραγματοποίησης των στόχων του, υπερβαίνοντας τις όποιες, πολλές φορές ανυπέρβλητες, δυσκολίες της γραφειοκρατίας και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
Είχε αρετή, τόλμη, σωφροσύνη και ευθυκρισία. Με τον αγώνα του και τη στάση ζωής του, χάραξε μια ολόκληρη εποχή στην Ελλάδα, στη νότια Πελοπόννησο, στη Μεσσηνία μας, για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Κυρίως όμως κατέστησε αυτό τον ευλογημένο τόπο, τη Μεσσηνία, το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Ο καπετάν Βασίλης κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη όλων μας με τις αρχές και τις αξίες του, που με τόση συνέπεια και γενναιότητα υπηρέτησε από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του. Με αυτή τη στάση ζωής, την πνευματική και ηθική του οντότητα και την αστείρευτη διάθεση για προσφορά, αγάπησε υπερβολικά τη γη που τον γέννησε. Υπήρξε ο μεγάλος ευεργέτης της Μεσσηνίας και της Ελλάδος. Ήταν ένας διαρκής πλούτος ζωής που θα μας λείψει. Η απώλειά του για τη Μεσσηνία μας αλλά και για όλους εμάς, που συνεργαστήκαμε μαζί του αυτά τα χρόνια και τον αγαπήσαμε, κυρίως όμως για την οικογένεια του, είναι πολύ μεγάλη.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Κάρμεν και τα αγαπημένα του παιδιά, τον Κώστα, τον Αχιλλέα και τον Χρήστο, καθώς επίσης και σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους. Αιωνία του η μνήμη, θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την απεργία των Φαρμακείων [ Video ]

Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Βουλευτής Μεσσηνίας ανελλιπώς από το 1989.

Ομιλία , 25-01-2011, για την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργιά των φαρμακείων, τον έλεγχο των τιμών των φάρμακων, την καλύτερη σχέση των φαρμακοποιών με τους πολίτες και το κράτος.

Να γίνει άμεσα η αυτο-κάθαρση των ........

επίορκων φαρμακοποιών, γιατρών και άλλων δημοσίων λειτουργών & να εξυγιανθεί το ΣΑΠΙΟ σύστημα υγείας και να παταχθεί η διαφθορά, απευθυνόμενος προς όλες τις παρελθούσες πολίτικες ηγεσίες του (πρώην) Υπουργείου Υγείας για τις παραλείψεις τους.
Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πολίτικος που επαναλαμβάνει σε κάθε συνέντευξη του οτι: "ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ. Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ"

Δείτε το Video



Σε συμφωνία Κυβέρνηση και Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οριστική επίλυση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων

Συνεδρίασε σήμερα η διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί στην αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση η διυπουργική συμφώνησε στη λύση που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της Αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στις ακόλουθες 4 αρχές: .......

α. Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων
β. Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες
γ. Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους
δ. Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή

Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους – οφέλους του έργου, τον συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1947, είναι κληροδότημα του μεγάλου αείμνηστου δωρητή Γεωργίου Αλεξόπουλου που σε κρίσιμες στιγμές ένιωσε την ανάγκη να δωρίσει την περιουσία του για την ίδρυση αυτού του Νοσοκομείου, και σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 50 χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Τελευταία, και στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών Υγείας, κεντρικά, έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία σχετικά με το πιθανό κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η φήμη αυτή, παρότι έχει διαψευστεί κατηγορηματικά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου προ πολλού, δημόσια, αλλά και σε εμάς προσωπικά, συνεχίζει να υφέρπει με αποτέλεσμα την ανησυχία των κατοίκων και των εργαζομένων για την απρόσκοπτη μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σήμερα, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί ........

εύρυθμα, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, επιτρέποντάς τους να νιώθουν ασφάλεια στον τομέα της Υγείας. Μάλιστα, από τον περασμένο Ιούνιο το Νοσοκομείο διαθέτει νέα χειρουργεία και είναι πρωτοπόρο στον τομέα Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί σε υψηλότατα επίπεδα. Έχει πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες νοσηλείας και αρκετά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, χωρίς ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, χάριν των δεκάδων Τριφυλίων συμπολιτών μας που αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία, το ενισχύουν συνεχώς με δωρεές. Επιπλέον, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση, είναι απαραίτητο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει τη λειτουργία του, απαλλαγμένο από φημολογίες και αμφισβητήσεις και δεν πρέπει να θιγεί κατ’ ελάχιστον το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Συνεπώς, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο Υγείας για τη Δυτική Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, η ύπαρξη του οποίου δεσμεύεται και από το κληροδότημα που προβλέπει ότι ο χώρος αυτός πρέπει να λειτουργεί μόνο ως νοσοκομείο.

Τα παραπάνω δεδομένα δεν αποκλείουν, αντιθέτως, την συνεργασία και τη συλλειτουργία των Νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας, η οποία είναι αποδεκτή από όλους τους Μεσσήνιους.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει οριστικά και επίσημα τη θέση της για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, δεσμευόμενη ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας όχι μόνο δε θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει τη λειτουργία του αναβαθμισμένο;

2. Δεσμεύεται η κυβέρνηση για τις παρακάτω χρηματοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δηλαδή:

α) Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 445.000 ευρώ για εγκατάσταση υποσταθμού ΔΕΗ μέσης τάσης;

β) Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 300.000 ευρώ για την προμήθεια προκατασκευασμένου κτηρίου για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου;

γ) Την άμεση πρόσληψη αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και ιατρών των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών, όπως αυτές ορίζονται στον υγειονομικό σχεδιασμό για τη Μεσσηνία;

δ) Την αναβάθμιση του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, ώστε ο φορέας αυτός να ανταποκριθεί στην κοινωνική και θεραπευτική του αποστολή;

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να προωθήσει την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, να βελτιώσει τις υπηρεσίες τους και να συνδράμει στην καλύτερη συνεργασία των δύο νοσοκομείων;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Οδυσσέας Γ. Βουδούρης

Λήγει η παράταση εγγραφής των συνταξιούχων στον ΟΓΑ

Στις 31-01-2011 λήγει η παράταση της διαδικασίας απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ πραγματοποιείται με επιτυχία, έχοντας ανταποκριθεί περισσότεροι από 85% των συνταξιούχων και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιανουάριου 2011 θα έχουν απογραφεί (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν .........

απογράφει μέχρι 14-01-2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό, η σύνταξη τους μηνός Φεβρουαρίου 2011 θα καταβληθεί στον λογαριασμό τους (νέος τρόπος πληρωμής συντάξεων) ενώ για τους υπόλοιπους μέσω ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011.

Καθημερινή

Δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά

Την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά στο χώρο του ΚΑΦΚΑ ενέκρινε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, κάνοντας αποδεκτή σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί από τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Λεωνίδα Παρασκευόπουλο. Πρόταση με την οποία παραχωρούσε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ώστε να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν εκεί ένα σταθμό ΕΚΑΒ.
Ετσι μπαίνει σε φάση υλοποίησης η παλαιότερη απόφαση που είχε παρθεί από το ΕΚΑΒ για την δημιουργία σταθμού στη Δυτική Μεσσηνία.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό .........

Συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποφάσισε την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλυφθούν οι ανάγκες του και των Κέντρων Υγείας της περιοχής ευθύνης του, όπως άλλωστε λίγο παλαιότερα - επίσης από το ΕΚΑΒ - είχε παραχωρηθεί ένα ακόμη ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετά από σχετικά αιτήματα που είχαν κατατεθεί από τις διοικήσεις του.

Σημαντικές αποφάσεις για την Μεσσηνία από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, στο οποίο να σημειώσουμε ότι αντιπρόεδρος είναι ο Μεσσήνιος ορθοπεδικός γιατρός Παναγιώτης Κορμάς.

Ελευθερία

Γλίτωσε από επίθεση ο Κώστας Σημίτης

Νωρίς το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 50 νεαρών που μόλις κατάλαβαν ποιός είναι ξεκίνησαν να βρίζουν και να φτύνουν και μετά κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του.

Ο Κ.Σημίτης περπατούσε με τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του στο κέντρο της Αθήνας όταν οι νεαροί που κολλούσαν αφίσες συμπαράστασης για την 27χρονη Γερμανίδα που είχε συλληφθεί ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν τον αντιλήφθησαν οι αναρχικοί, κατά την .........

αστυνομία, ξεκίνησαν με βρισιές και φτυσίματα όμως ευτυχώς για τον πρώην πρωθυπουργό, εφτασε γρήγορα ομάδα αστυνομικών που ''έσωσε'' τον πρώην πρωθυπουργό φυγαδεύοντας τον σε μία κοντινή πολυκατοικία, επί της οδού Ακαδημίας.

News it

Η Ευρωπαική Επιτροπή απαγορεύει τη συγχώνευση Olympic Air με Aegean

- Κομισιόν : Η συγχώνευση θα οδηγούσε σε μερικό μονοπώλιο
- Θα πλήρωναν ακριβότερα εισιτήρια οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες
- Aegean και Marfin: "Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε"
- Τι ανακοίνωσαν οι δυο εταιρείες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει, με βάση τον κανονισμό συγχωνεύσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, καθώς θα οδηγούσε μερικό μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, ........

η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών θα είχε ως συνέπεια ακριβότερα εισιτήρια για τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Ελλήνων και ευρωπαίων καταναλωτών που ταξιδεύουν σε δρομολόγια από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν από κοινού ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της ελληνικής εγχώριας αγοράς αεροπορικών μεταφορών, επισημαίνει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου εμποδίζουν την είσοδο νέων αεροπορικών εταιρειών στα εν λόγω δρομολόγια, συγκρατώντας τις τιμές που θα ίσχυαν αν εγκρινόταν η συγχώνευση.

«Η συγχώνευση μεταξύ της Aegean και την Olympic θα οδηγούσε σε μερικό μονοπώλιο στην Ελλάδα και συνεπώς σε υψηλότερες τιμές και χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών για τους Έλληνες και τους τουρίστες που ταξιδεύουν μεταξύ της Αθήνας και των νησιών», δήλωσε ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια.

Aegean & Marfin: Θα μελετήσουμε την απόφαση και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε

Tο κείμενο της τελικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δεν εγκρίνει την προτεινόμενη συγκέντρωση που αφορούσε τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean θα μελετήσουν οι εταιρίες Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ (Aegean) και Marfin Investment Group και κατόπιν προσεκτικής ανάλυσης και συζήτησης με τους συμβούλους τους, θα αποφασίσουν για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τους δίνει η κείμενη νομοθεσία.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα, ύστερα από έρευνα που διήρκεσε 10 μήνες, την τελική απόφασή της σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίνει την προτεινόμενη συγκέντρωση που αφορούσε τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean όπως αυτή είχε συμφωνηθεί και γνωστοποιηθεί στις 22/02/2010.

Η συναλλαγή είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ των βασικών μετόχων της Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ και της Marfin Investment Group την 22/02/2010, τελούσε όμως υπό την αίρεση της παροχής της εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεδομένης της ανωτέρω απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συμφωνία της 22/02/10 μεταξύ των δύο μερών λύεται.

O Πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: "Κατά το τελευταίο έτος παρουσιάσαμε στην ΕΕ τα οφέλη από τη συγχώνευση για τις εταιρείες μας αλλά και για το επιβατικό κοινό και την οικονομία της χώρας. Παράλληλα προσφέραμε σημαντικές διαβεβαιώσεις για την προστασία των καταναλωτών καθώς και διευκολύνσεις για την είσοδο νέων ανταγωνιστών στην εσωτερική αγορά. Δυστυχώς, η ΕΕ κατέληξε στη μη έγκριση της συγκέντρωσηs. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για ακόμη ισχυρότερη εκπροσώπηση στον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών. Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε. Η πορεία μας άλλωστε έχει δείξει ότι πετυχαίνουμε στα δύσκολα."

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Marfin Investment Group κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την οικονομία της χώρας μας, θα λειτουργήσει δε υπέρ των συμφερόντων των αλλοδαπών ανταγωνιστών μας. Προφανώς κι εμείς, όπως και η Aegean, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα στελέχη και το προσωπικό μας, τους μετόχους μας και το επιβατικό κοινό".

News it

Εφαρμογή του Προγράμματος «Διαύγεια» και στους ΟΤΑ

Από τις 15 Μαρτίου όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα νομικά πρόσωπα-επιχειρήσεις που ελέγχουν θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτούν στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαύγεια», τους νόμους και τις πράξεις των κυβερνητικών και των διοικητικών οργάνων, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο ΥΠΕΣ Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι .........

κατά νόμο δημοσιευτέες πράξεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν από τη δημοσίευση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, ενώ οι λοιπές δεν εκτελούνται εάν δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) που αποδίδεται με την καταχώρησή τους στους δικτυακούς τόπους του «Δι@ύγεια».

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή η εκτελεστότητα της συγκεκριμένης πράξης συναρτάται άμεσα με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, αφού η ανάρτηση ανάγεται σε όρο εκτέλεσης της πράξης.

Επισημαίνεται ότι η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση των νόμων και των αποφάσεων στο Διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι υπόχρεοι φορείς δεν χρειάζεται να προβούν σε καμιά αγορά εξοπλισμού ή λογισμικού, καθώς η υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος «Δι@ύγεια» παρέχεται κεντρικά.

Η εφαρμογή της διαδικασίας καταχώρησης και ανάρτησης, καθώς και η προβλεπόμενη από το νόμο συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) σε κάθε φορέα που είναι υπόχρεος για ανάρτηση των πράξεών του στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη σύσταση νέων οργανικών μονάδων στους υπόχρεους φορείς ή όργανα ή την πρόσληψη νέου προσωπικού ειδικά για το σκοπό αυτό. Κατά συνέπεια, η διαδικασία καταχώρησης θα πραγματοποιείται από τους υπόχρεους στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από τις ισχύουσες οργανικές διατάξεις οργανωτικής δομής και λειτουργίας των υπηρεσιών τους και με το υπάρχον προσωπικό.

Τέλος, ο υπουργός κάνει γνωστό ότι σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης οργανώνονται επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με τη διαφάνεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με έμφαση στο πρόγραμμα «Δι@ύγεια».

Ναυτεμπορική

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα Ταμεία έως το Μάιο

Tην επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την 1η Μαΐου σε όλα τα Ταμεία, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ως το 2017, το σύστημα θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους του ΕΣΥ και σε όλους τους παρόχους ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ..........

κατά την οποία παρουσιάστηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τη χορηγία 1,5 εκατ. ευρώ της τράπεζας για την υλοποίηση του Συστήματος, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη έκανε λόγο για μεγάλη τομή που θα επιτρέψει τον αποτελεσματικό έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών και της διαφάνειας στη λειτουργία των φορέων του ασφαλιστικού συστήματος. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος «παράδειγμα κακοδιαχείρισης, ανομίας και εκτροπής».

Όπως ανέφερε, ήδη έγινε η ένταξη δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ (Περιστερίου και Αγίας Παρασκευής), ενώ ως το τέλος του μηνός αναμένεται η ένταξη του ΟΠΑΔ κατά το ήμισυ. Την πρώτη του Μαρτίου αναμένεται η ένταξη του ΟΓΑ την 1η Απριλίου όλων των υπολοίπων Ταμείων.

Πρόσθεσε πως με την ολοκλήρωση της επέκταση του συστήματος αναμένεται εξοικονόμηση της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ στο τρέχον έτος.

Από πλευρά Εθνικής Τράπεζας ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι με τη χορηγία του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα θεωρεί ότι συμβάλλει, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια των δαπανών των Ταμείων και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σημείωσε ότι με την ηλεκτρονική συνταγργράφηση βελτιώνεται το περιεχόμενο των υπηρεσιών και διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών σε αυτές. Καταργείται ουσιαστικά το βιβλιάριο υγείας, και διευκολύνεται η πρόσβαση του ασφαλισμένου στο φάρμακο ενώ περιορίζεται το φαινόμενο της πολυφαρμακίας το οποίο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον περιορισμό της σπατάλης και προέβλεψε ότι μέχρι το 2012 θα έχει επιτευχθεί μείωση των ετησίων δαπανών από τα 10,6 δισ. στα 7 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς αν το υπουργείο έχει επιλέξει τράπεζα για την εφαρμογή του συστήματος πληρωμής των εισφορών μέσω τραπεζικού συστήματος, ανέφερε ότι έχει αποσταλεί σχετική επιστολή προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τη ΔΙΑΣ αλλά δεν έχει έχει γίνει η προκήρυξη του έργου εφόσον δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ναυτεμπορική

Απεργεί και η ΑΔΕΔΥ στις 23 Φεβρουαρίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου (ημέρα απεργίας και της ΓΣΕΕ αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως.

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά στην κινητοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη «τα σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, το επικείμενο "κούρεμα" που σχεδιάζεται στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τις επιλογές που προωθούνται στο νέο μισθολόγιο για παραπέρα περικοπές των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Οι αγωνιστικές και απεργιακές της ..........

κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν ακόμη:

- Πραγματοποίηση, σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς στις αρχές Φεβρουαρίου, συλλαλητηρίων κατά της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης (εισιτήρια ΜΜΜ, αύξηση των εισιτηρίων στα εξωτερικά ιατρεία, ΔΕΚΟ κλπ).

- Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 έως λήξη ωραρίου) στις 10 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του διεκδικητικού πλαισίου και με αιχμή τα Επικουρικά Ταμεία (πραγματοποίηση - την ίδια ημέρα - συγκεντρώσεων για την προετοιμασία της απεργίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς του Δημοσίου κλπ.)

Ναυτεμπορική

Η Επιστολή του Συλλόγου μικροπωλητών Ελλάδος στον Υφυπουργό κ. Ντόλιο.

Ψηλά οδηγείται το θέμα με την κόντρα που έχει ξεσπάσει αναμεσα στον Δήμαρχο καλαμάτας παναγιώτη Νίκα και το συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδος.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε την επιστολή που έστειλε το συνδικάτο μικροπωλητών στον υφυπουργό Εσωτερικών Κ. Ντόλιο σχετικά με το πανηγύρι της Υπαπαντής.

Εμεις ευχαριστούμε πολυ τον φίλο που μας το έστειλε και σας το βγάζουμε πρώτοι. Όπως μας το πρότεινε.





ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά, έγινε σύσκεψη στην Αθήνα, με αντικείμενα τη διερεύνηση λύσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου Καλαμάτα-Μεσσήνη, Καλαμάτα-Διαβολίτσι, Καλαμάτα-Κυπαρισσία, καθώς και τη γενικότερη διασφάλιση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ώστε να μην απαξιωθεί μια υποδομή μεγάλης ιστορικής, πολιτιστικής και οικολογικής σημασίας για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, που θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ........

Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας κ. Κωσταντίνος Κόλλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο κ. Κουσελάς εξέθεσε την ανάγκη, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργεί η γενικότερη κατάσταση της χώρας, η κρίσιμη δημοσιονομική κατάσταση των εταιρειών του ΟΣΕ και το πρόγραμμα εξυγίανσής του, να βρεθούν λύσεις ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του ο προαστιακός σιδηρόδρομος στη Μεσσηνία και γενικότερα το δίκτυο της Πελοποννήσου. ‘Οπως τόνισε, πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στήριξης των προαστιακών γραμμών, καθώς και οι προσπάθειες να μείνουν ζωντανά και σε λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσαν αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ελλείμματα της οποίας βαρύνουν πλέον ευθέως τον Προϋπολογισμό, για τις υποχρεώσεις και τα νέα δεδομένα που θέτει η εξυγίανσή της βάσει του ν. 3891/2010, καθώς και για τις σοβαρές προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους που έγιναν μέχρι σήμερα, πριν φθάσουν στην έσχατη επιλογή της κατάργησης ή αναστολής λειτουργίας τμημάτων του δικτύου.

Αναφέρθηκαν διεξοδικά στα οικονομικά δεδομένα, στις χαμηλές πληρότητες και στη σημαντικά ελλειμματική λειτουργία των προαστιακών γραμμών στη Μεσσηνία, ακόμα και αν οι υπολογισμοί γίνουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και με αυξημένη τιμή εισιτηρίου.

Σκιαγράφησαν την προβληματική και σοβαρά ελλειμματική λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο, ειδικά εκείνου που δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς ηλεκτροκίνησης, καθώς και τους περιορισμούς που τίθενται, στις σημερινές συνθήκες, για την επιδότηση από το Κράτος σοβαρά ελλειμματικών γραμμών.

Σημείωσαν ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το σύνολο του δικτύου διατηρούνται σε λειτουργία μόνο βιώσιμες γραμμές, ορισμένες καταργούνται ολοσχερώς, ενω για σημαντικό μέρος του αναστέλλεται η λειτουργία, με διατήρηση ωστόσο της βασικής του συντήρησης και με δυνατότητα επαναξιολόγησης μετά από ένα έτος.

Τόνισαν πως, προοπτικά, υπάρχουν δυνατότητες για εναλλακτική λειτουργία, ώστε να διατηρηθεί μέρος τουλάχιστον του δικτύου ζωντανό, εφόσον υπάρξει ζήτηση για την παροχή υπηρεσίας, λ.χ. με τουριστική-θεματική αξιοποίησή τους από τους ΟΤΑ. Σε αυτή όμως τη φάση θα ανασταλεί, μέχρι τα τέλη του 2011, η λειτουργία μέρους του δικτύου, μέχρι να διαφανούν συγκεκριμένες, εναλλακτικές και βιώσιμες λύσεις επαναλειτουργίας του.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως οι εποχές είναι εξαιρετικά δύσκολες για τη χώρα και είναι επιτακτικό να αναπτυχθούν νέες ιδέες ωφελιμότητας και παραγωγής πλούτου, στο πλαίσιο των οποίων μπορεί να βρει τη θέση του και ο σιδηρόδρομος. Τόνισε πως είναι αναγκαίο να μελετηθούν και να υπάρξουν συγκροτημένες προτάσεις αξιοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τους περιορισμούς που τίθενται σήμερα.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να διερευνήσουν κατά πόσο θέλουν και μπορούν να στηρίξουν τον προαστιακό σιδηρόδρομο, καθώς και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν ομαλά σημαντικά κομμάτια του δικτύου, που ενδιαφέρουν και τη Μεσσηνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλαπάνης επισήμανε τη σημασία της παροχής οικονομικών αλλά ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες που χρησιμοποιούν τις προαστιακές γραμμές, την επιτακτική ανάγκη προστασίας του σιδηροδρομικού υλικού και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων στήριξης και εναλλακτικής αξιοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι παρόντες Δήμαρχοι της Μεσσηνίας ζήτησαν διευκρινίσεις για την κατάσταση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εξέθεσαν τις θέσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον κάθε Δήμο. Τοποθετήθηκαν θετικά στην ανάγκη αφ’ ενός να διατηρηθεί ενεργός ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, εφόσον εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι στήριξής του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αφ’ ετέρου να διερευνηθούν συστηματικά εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης-αξιοποίησης και των λοιπών γραμμών του σιδηροδρομικού δικτύου.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, που έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι πρέπει:

- σε πρώτη φάση, να τους δοθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μια τεκμηριωμένη εκτίμηση του κόστους και του επιπέδου (συχνότητα δρομολογίων, οχήματα κλπ) της προσφερόμενης σιδηροδρομικής υπηρεσίας για την κάθε προαστιακή γραμμή, ώστε να εξετάσουν τα περιθώρια συμβολής των Δήμων και της Περιφέρειας στη στήριξη και τη διατήρησή τους, κάτι που τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύτηκαν να επεξεργαστούν το ταχύτερο,
- σε δεύτερη φάση, να υπάρξει μια πρώτη πιλοτική προσέγγιση συγκεκριμένων δυνατοτήτων αξιοποίησης ευρύτερων τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να διατηρηθεί ζωντανό ένα δίκτυο που, παρ’ όλα τα προβλήματα, τις παραλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της αειφόρου ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Προβοκάτσια Νίκα κατά Τατούλη. Τον εμπλέκει με το πανηγυρι της Υπαπαντής. Χάνει την μπάλα και ψάχνει απεγνωσμένα στηρίγματα.

Την μπάλα φαίνεται ότι έχασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μιας και η ιστορία με τους υποστηρικτές των απόψεων του δημάρχου δεν του βγήκε. Έπεσε ένα σχετικό διαδικτυακό κράξιμο.....

Στην απέλπιδα προσπάθεια του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας να καταργήσει με το έτσι θέλω το πανηγύρι της Υπαπαντής στράφηκε προς άλλα παπαγαλάκια του για υποστήριξη των θέσεων του αλλά και σε ψευδέστατες ανακοινώσεις ότι δήθεν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είναι σύμφωνος στην κατάργηση του πανηγυριού.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης έχει ταχθεί υπέρ της πραγματοποίησης του πανηγυριού της Υπαπαντής καθότι αυτό είναι θέλημα των πολιτών της Καλαμάτας.

Ας δούμε λοιπόν τις απέλπιδες προσπάθειες του ..........

Παναγιώτη Νίκα μπας και καταφέρει να καταργήσει το Πανηγύρι της Υπαπαντής.

Διέδωσε ένα αγνώστου προελεύσεως -εμείς πιστεύουμε και εγκυρότητας- έγγραφο από την περιφέρεια ότι ο Πέτρος Τατούλης συμφώνησε στο να καταργηθεί το πανηγύρι. Για να υποστηρίξει αυτή την θέση κυκλοφόρησε ένα έγγραφο το οποίο αναγράφει ότι είναι από την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά:
α. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.
β. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδρευε στην Τρίπολη και όχι στην Καλαμάτα. Εφόσον λοιπόν είναι έγγραφο εξερχόμενο από την Περιφέρεια έπρεπε στην ημερομηνία να αναγράφεται Τρίπολη 31/12/2010. Αντί για Τρίπολη, αναφέρει Καλαμάτα 31/12/2010. Περίεργο ε;;;;
Σαν αριθμό πρωτοκόλλου Περιφέρειας, αναφέρει τον αριθμό ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ 16942 με ημερομηνία 31/12/2010

Προσέξτε την λεπτομέρεια τώρα. Εκδόθηκε από την περιφέρεια 31/12/2010 και ελήφθη από τον Δήμο Καλαμάτας και πρωτοκολλήθηκε την ίδια ήμερα. 31/12/2010. Με πύραυλο πήγε το έγγραφο;

δ. Η σφραγίδα πρωτοκόλλου αναφέρει τον αριθμό πρωτοκόλλου Εισερχομένου εγγράφου (γιατί έχει ληφθεί) (28211), και την ημερομηνία λήψης του εγγράφου (31/12/2010)
ε. Έχει ημερομηνία 31/12/2010. Ο Πέτρος Τατούλης ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του την 1/1/2011. Συνεπώς το φερόμενο έγγραφο -αν και εφόσον είναι γνήσιο- είναι απόφαση της ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της περιφέρειας Πελοποννήσου και ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.
ζ. Ονόματα που αναφέρονται στο έγγραφο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τους συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη. (Δείτε το έγγραφο παρακάτω)

Από την άλλη, προχθές εστάλη για δημοσίευση επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας με την οποία εκφράζουν την αντίθεση τους στην εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής.
Η Επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γεώργιο Λαγανάκο ο οποίος κατά "διαβολική σύμπτωση" είναι και Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Νίκα.
Συνεπώς εφόσον ο κ. Λαγανάκος ήταν αλλά και είναι άμεσος συνεργάτης του Νίκα, μπορούσε να μην υποστηρίξει τώρα τις απόψεις του ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας;;;

Η απορία είναι μία και μόνη.
Γιατί αυτή η "καούρα" από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, να καταργήσει ένα πανηγύρι, που δεν διαρκεί πάνω από δυο με τρεις το πολύ μέρες, με το πρόσχημα ότι υποβαθμίζεται η πόλη, πλήττονται οι καταστηματάρχες και άλλες φθηνές δικαιολογίες.
Δηλαδή σε άλλες πόλεις που γίνονται πανηγύρια, οι πόλεις αυτές υποβαθμίζονται;

ΕΑΝ με τις δυο με τρεις μέρες που κρατάει το πανηγύρι, ο Εμπορικός κόσμος της Καλαμάτας θα σωθεί από την οικονομική κρίση, θα γεμίσουν τα ταμεία τους ευρώ και θα αποκαταστήσει την σχεδόν μηδενική κίνηση στα μαγαζιά γιατί θα έχει καταργηθεί το πανηγύρι, τότε να συνταχθούμε κι εμείς με τον Δήμαρχο και να πούμε ναι να καταργηθεί. Αν είναι να πλουτίσουν οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας εξ αιτίας ενός πανηγυριού που θα κρατούσε δυο άντε τρεις μέρες τότε να τους ρίξουμε όλους στη πυρά.
Το πρόβλημα με την αγορά δεν παρουσιάζεται αυτές τις δύο ή τρεις ημέρες. Δηλαδή τον υπόλοιπο χρόνο σκάνε από την πολύ δουλειά που μεταφέρουν τις εισπράξεις τους με χρηματαποστολές;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Ένα πανηγύρι που ο κόσμος το θέλει -και αυτό το έχει δείξει εδώ και χρόνια- δεν μπορεί κανένας δήμαρχος να το καταργήσει με το έτσι θέλω.
Βάζει τους πολίτες απέναντι του.
Οι πολίτες κ. Νίκα, καλώς η κακώς, σας ψήφισε να λύσετε τα καθημερινά του προβλήματα. Προβλήματα με τα σκουπίδια, με τους δρόμους, με την ύδρευση, με .., με ..., με ..., και όχι για να καταργήσετε με το έτσι θέλω και έτσι γουστάρω πραξικοπηματικά ένα πανηγύρι αποδεκτό από την κοινωνία της Καλαμάτας.

Ακολουθεί το έγγραφο που δόθηκε στην Δημοσιότητα από τον Δήμο Καλαμάτας.
Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας. Κλίκ στο έγγραφο για μεγάλο μέγεθος.



Συνάντηση Δήμαρχου Τριφυλίας - με Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας

Συνάντηση με την ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλίας είχε χθες το απόγευμα στο Ξενοδοχείο IMPERIAL ATHENS ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.
Η συνάντηση - κοινή σύσκεψη που είχε μεγάλη επιτυχία έγινε παρουσία πολλών προέδρων και εκπροσώπων της ομοσπονδίας συλλόγων – συνδέσμων Τριφυλίας.
Στην σύσκεψη αναπτύχθηκαν πολλά θέματα και προβλήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες, ενημερώνοντας τον κο Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας από την .........

πλευρά του, καθόρισε τον τρόπο επικοινωνίας του Δήμου με τους συλλόγους και δεσμεύτηκε αφού ευχαρίστησε την διοίκηση της ομοσπονδίας και τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Λούτο, θα προσπαθήσει να έχει τακτική επαφή μέσω της ομοσπονδίας και η πόρτα του θα είναι ανοικτή.

Η κ. Χρυσομπόλη Διονυσία εκπροσωπώντας τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» της περιφέρειας, και υπεύθυνη του τομέα πολιτισμού μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη δηλώνοντας ότι η περιφέρεια θα είναι πάντα ανοικτή στον κάθε δημιουργικό Διάλογο και στα προβλήματα των Δήμων και των συλλόγων.

Σε δήλωση που παραχώρησε στο Φιλιατρά Νews ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας κ. Λούτας Παναγιώτης είπε ότι Είχαμε μια εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά από την ομοσπονδία Ηταν αθρόα η συμμετοχή των συλλόγων, υπήρχε αρκετός κόσμος και ο δήμαρχος ήταν αρκετά κατατοπιστικός, έγινε εποικοδομητικός διάλογος, τον οποίο δεσμευτήκαμε και οι δύο πλευρές να συνεχίσουμε σε τακτά διαστήματα.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει κάτω ο Δήμος, εμείς τα προβλήματα που έχουμε σαν ετεροδημότες, οι σύλλογοι αναφερθήκανε σε προβλήματα τοπικά που εχει ο κάθε σύλλογος χωριστά και είπαμε με την καλή συνεργασία να βρούμε κάποια λύση.

Αύριο η ομοσπονδία κόβει τη πίτα θα είμαστε πάλι εδώ όλοι οι σύλλογοι, θα τιμήσουμε δυο άτομα τον Κώστα Νανόπουλο για την προσφορά του στην περιοχή και τον Νίκο τον Καλογερόπουλο τον ηθοποιό για την προσφορά του στην τέχνη.



Δικαστικές περιπέτειες για τους συμβασιούχους Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνουν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που μονιμοποιήθηκαν με νόμο του 2002 καθώς με απόφαση του Β' Τμήματος του Αρείου Πάγου κρίθηκε αντισυνταγματική η προθεσμία των επιπλέον δύο μηνών που τους είχε δοθεί προκειμένου να υποβάλουν αίτηση κατάταξης σε οργανική θέση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Η προθεσμία αυτή τους δόθηκε με το νόμο .............

3051/2002, δηλ. μετά την αναθεώρηση του συντάγματος το 2001που απαγόρευε τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Για το λόγο το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε πώς βάσει του άρθρου 118 (του Συντάγματος) «δεν δίδεται η δυνατότητα στον κοινό νομοθέτη να επεμβαίνει εκ νέου για την θέσπιση κανόνων τακτοποίησης της υπηρεσίας κατάστασης των συμβασιούχων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα» και παρέπεμψε την υπόθεση για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου .

Οι συμβασιούχοι αυτοί με βάση τις διατάξεις νόμου του 2000 είχαν ήδη προθεσμία δύο μηνών για την κατάταξη τους σε οργανικές θέσεις με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ με το νόμο του 2002 πέτυχαν επιπλέον προθεσμία δύο μηνών, η οποία ωστόσο κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι αντίκειται στο άρθρο 118 του Συντάγματος.

Zougla.gr

Διαβάστε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αυστηρές ποινές για μη απόδοση ΦΠΑ καθώς και για τη μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, όπως η επιβολή αυτόφωρου, αύξηση της προκαταβολής φόρου για προσφυγή στα δικαστήρια στο 50%, κάρτα αποδείξεων αλλά και κριτήρια ελέγχου συγκεκριμένων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με το δηλούμενο εισόδημά τους προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών».

Σε αυτό περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις .........

για την αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, για την αξιολόγηση των εφοριακών υπαλλήλων ( όπως η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων) αλλά και ρυθμίσεις την ταχύτερη διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων μέσω της ίδρυσης του ειδικού σώματος φορολογικών διαιτητών. Ακόμη μειώνεται από 1.1.2011 ο φορολογικός συντελεστής των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% από 24%, αλλάζει ο τρόπος φορολογίας των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων, παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε τρείς δόσεις και διευρύνονται οι κατηγορίες δαπανών που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Στο νομοσχέδιο θεσπίζεται ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να διενεργεί προανακριτικές πράξεις σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για την μη απόδοση ΦΠΑ και τη μη απόδοση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προβλέπεται η μετατροπή τους σε διαρκή από στιγμιαία αδικήματα ενώ για τα φορολογικά εγκλήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος μπορεί να επιβληθεί και η προφυλάκιση.

Στο στόχαστρο μπαίνουν μια σειρά επαγγελμάτων (ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, οικονομολόγου, σύμβουλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη), οι οποίοι ανάλογα με τις περιοχές που δραστηριοποιούνται και τα εισοδήματα που δηλώνουν θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα.

Συστήνεται, επίσης, «Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπουργείο Οικονομικών με αποστολή να συλλέγει και να αξιοποιεί πληροφορίες και στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλων του υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό Νομικών Προσώπων σε υποθέσεις διαφθοράς, διαπλοκής και εγκλημάτων. Η Υπηρεσία θα μπορεί να προβαίνει και στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η δημοσιοποίηση των ονομάτων οφειλετών και παραβατών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Των οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και καθυστερεί η πληρωμή τους για χρονικό διάστημα ανώτερο του έτους και το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό (π.χ. 150.000 ευρώ).
2. Των παραβατών των διατάξεων του Κ.Β.Σ., εφόσον πρόκειται για παραβάσεις έκδοσης πλαστών στοιχείων ή έκδοσης ή λήψης εικονικών στοιχείων ή νόθευσης στοιχείων ή μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείων από τα οποία προκύπτει απόκρυψη φορολογητέας ύλης, καθώς και καταχώρησης στα βιβλία αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί και δεν έχει εκδοθεί φορολογικό στοιχείο.

Από τις χρήσεις που αρχίζουν από 1/1/2011 μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 24% σε 20% και εφαρμόζεται για το σύνολο των κερδών. Για τα διανεμόμενα κέρδη προβλέπεται παρακράτηση φόρου με 25%. Τα μερίσματα εντάσσονται στην φορολογική κλίμακα, ουσιαστικά όμως εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση, (20% σε επίπεδο νομικού προσώπου και 25% παρακράτηση στα μερίσματα) για την πλειοψηφία των μετόχων. Για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα προβλέπεται δικαίωμα επιστροφής του παρακρατούμενου φόρου μερισμάτων.

Θεσπίζεται διάταξη για μη φορολογία κατά την εισαγωγή μερισμάτων από χώρες της ΕΕ εφόσον δεν διανέμονται τα εισαγόμενα μερίσματα για αναπτυξιακούς λόγους. Εννοείται ότι όποτε διανεμηθούν θα παρακρατηθεί ο φόρος που αναλογεί στα μερίσματα.

Ο συντελεστής αυξάνεται από 1,5‰ σε 2‰ για πωλήσεις μετοχών που πραγματοποιούνται είτε στο ΧΑ είτε σε αλλοδαπά χρηματιστήρια από την 1/1/2011 και μετά, ενώ ρητά προβλέπεται ότι για μετοχές που αποκτώνται από 1/1/2012 και μετά δεν επιβάλλεται φόρος συναλλαγών αλλά έχουν εφαρμογή οι διατάξεις. για τη φορολόγηση της υπεραξίας.

Πατήστε εδώ και κατεβάστε το Φορολογικό νομοσχέδιο.


«Μόνο διπλωματούχος φαρμακοποιός με άδεια θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο»

Προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας με την οποία αποσαφηνίζεται ότι μόνο διπλωματούχος φαρμακοποιός που διαθέτει την σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν θα μπορούν να λειτουργούν φαρμακεία σε σούπερ-μάρκετ. Όπως σχολίαζε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους «βάλαμε δυο φορές στο ίδιο εδάφιο την σαφή αναφορά ότι δεν μπορεί να ανοίγει φαρμακείο κάποιος που δεν είναι διπλωματούχος και δεν διαθέτει άδεια», διευκρινίζοντας επιπλέον ότι μια άδεια αντιστοιχεί σε ένα φαρμακείο, το οποίο θα διαθέτει δικό του αυτόνομο αριθμό φορολογικό μητρώου και δικό του ανεξάρτητο χώρο.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Λοβέρδος διέλυσε ........

την σύγχυση που επικράτησε ως προς την δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία στα σούπερ-μάρκετ ή σε πολυκαταστήματα με κοινές εμπορικές χρήσεις. Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Σαλμά, δήλωσε ότι τίποτε δεν αλλάζει σε ότι αφορά την ισχύουσα νομοθεσία. Κατόπιν τούτων ο υπουργός διεμήνυσε προς την πλευρά των φαρμακοποιών ότι αναμένει τα οφειλόμενα -όπως είπε- από αυτούς προσθέτοντας ότι «αν δεν υπάρξει σχόλιο εκ μέρους τους, θα δικαιωθούν κάποιες σκέψεις που έχουμε στο υπουργείο ότι δεν τους πειράζει αυτό αλλά η γενική απαγόρευση άλλων πλην των πληθυσμιακών περιορισμών».

Το Βήμα

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.