Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Σαμαρά για τον Θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας.

Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής!

Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα.
Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».



Πέθανε ο Μιλτιάδης Έβερτ !

Έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 6 Ιανουαρίου διασωληνομένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς είχε εμφανίσει συμπτώματα εμφράγματος, δηλαδή πόνο στην πλάτη και δυσφορία.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν στάσιμη για αρκετές ημέρες και χαρακτηριζόταν σοβαρή από τους θεράποντες ιατρούς, καθώς έπασχε και από χρόνια νεφρική νόσο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, κατέληξε αιτιολογία πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Ο Μιλτιάδης Εβερτ γεννήθηκε στην Αθήνα στις ..........

12 Μαΐου του 1939. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής Επιχειρήσεων και Τραπεζών.

Είχε εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Το 1974 έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα ως υφυπουργός Οικονομικών.

Το 1977 εξελέγη πρώτος βουλευτής στην Α΄ περιφέρεια της Αθήνας και το 1985 τοποθετήθηκε επικεφαλής της λίστας και επανεξελέγη βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.

Το 1986 στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.

Στο αξίωμα του δημάρχου παρέμεινε από την 1η Ιανουαρίου 1987 έως τις 3 Μαΐου 1989 οπότε και παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Επί της δημαρχείας του δημιουργήθηκε ο «9,84» ο πρώτος δημοτικός ραδιοσταθμός στην Ελλάδα και προχώρησε σε πολλές καινοτομίες και παρεμβάσεις στη διοίκηση, το περιβάλλον, την τέχνη, τον πολιτισμό και την υγεία.

Στις δημοτικές εκλογές της 14ης Οκτωβρίου 1990 συμμετείχε και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με το συνδυασμό «Νέα Αθήνα» του Αντώνη Τρίτση, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη διετέλεσε υπουργός Προεδρίας.

Στις 3 Νοεμβρίου 1993, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ και την παραίτηση Μητσοτάκη, εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας 141 ψήφους σε σύνολο 182 εκλεκτόρων. (Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έλαβε 37 ψήφους, ενώ 4 εκλέκτορες δεν ψήφισαν κανένα υποψήφιο).

Παρέμεινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις 21 Μαρτίου του 1997 όπου και κατά τη διάρκεία του 4ο Συνεδρίου της Παράταξης εξελέγη Πρόεδρος του Κόμματος ο Κώστας Καραμανλής.

Η Δήλωση Σαμαρά για τον Θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ => ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συνάντηση Κόλλια με τον Αγροτικό Σύλλογο

Αγροτικά ζητήματα των Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του «αγωνιστικού» Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, στο ΚΕΓΕ της πόλης.

Κατά τη συνάντηση, την οποία είχαν ..........

ζητήσει οι ίδιοι οι αγρότες από τα μέσα Ιανουαρίου, έθεσαν στον κ. Κόλλια διάφορα ζητήματα, όπως γιατί δεν ορίστηκε αντιδήμαρχος για αγροτικά θέματα, το δημοπρατήριο στα Φιλιατρά, η ανακύκλωση πλαστικών, η χωματερή (πέταμα παλαιών φυτών), η λειτουργία Αγροτικού Ινστιτούτου, ο καθαρισμός αγροτικών δρόμων και γεφυριών, οι κρατικές γεωτρήσεις, ο καθαρισμός της περιφερειακής τάφρου και αυτής από το Ελαιουργείο μέχρι το Λιμενάρι, οι μετανάστες, η δακοκτονία, η διαχείριση του Φράγματος, η ΕΑΣ Μεσσηνίας (παρέμβαση Δήμου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο), το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, η Διεύθυνση Γεωργίας στα Φιλιατρά κ.α.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για πλειάδα θεμάτων, άλλα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και άλλα που τρέχουν στο χρόνο.
Για το θέμα του αντιδημάρχου για τα αγροτικά θέματα, υποστήριξε: «Όποια αρμοδιότητα δεν εκχωρείται από το δήμαρχο, ασκείται από τον ίδιο. Κι επειδή τα αγροτικά ζητήματα είναι εξόχως σημαντικά, είναι στην αρμοδιότητα του δημάρχου». Πρόσθεσε δε πως σε προτεραιότητα τέθηκαν το πέταμα των παλαιών φυτών (για το οποίο ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες), η διαχείριση των κρατικών γεωτρήσεων (που άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις), η ανακύκλωση των πλαστικών (πολύ σημαντικό θέμα που θ’ αντιμετωπιστεί τις προσεχείς ημέρες), η δακοκτονία (για την οποία ζητήθηκε να κατατεθούν οι απόψεις του συλλόγου), η γιορτή του καρπουζιού (με στόχο να αναβαθμιστεί και να «ανοίξει» σε όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, αλλά και να συμμετέχουν οι καρπουζοπαραγωγοί και οι αγρότες), το δημοπρατήριο (που είναι θέμα που βασανίζει καιρό την περιοχή, αλλά τα μηνύματα από τη συνάντηση που είχαν προχθές οι αγρότες με τον υπουργό δεν είναι ενθαρρυντικά, επειδή ελέχθη πως θα υπάρξει ένα δημοπρατήριο ανά Περιφέρεια). Για το συγκεκριμένο ο κ. Κόλλιας είπε: «Έστω και ένα να γίνει στην Περιφέρεια, θα πρέπει να διεκδικηθεί να γίνει στην περιοχή μας, διότι εδώ είναι μια περιοχή αγροτομάνα!».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ακόμη τους αγρότες για τη στέγαση της νέας υπηρεσίας που μεταφέρεται στο Δήμο με αρμοδιότητα για τον αγροτικό τομέα, στα Φιλιατρά, στο χώρο του ΚΕΓΕ, του οποίου έχει ζητηθεί η παραχώρηση.
Συμφωνήθηκε δε να προκληθεί μία ευρεία σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να την καταστήσουν κοινωνό, από πρώτο χέρι, ενώ δεσμεύθηκε ο δήμαρχος να κάνει «παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον υφυπουργό, που είμαστε μαζί συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ, είναι και γείτονάς μας από την Ηλεία. Θα του επισημάνω την αναγκαιότητα να έρθει εδώ να ακούσει από πρώτο χέρι τα αιτήματα των αγροτών, γιατι ο πρωτογενής τομέας είναι εκείνος που “αιμοδοτεί” και αποτελεί το θεμέλιο της ανάπτυξης της Τριφυλίας». Ακόμη, τονίστηκε πως είναι ντροπή σε ολόκληρη την Τριφυλία να μην μπορούν να λειτουργήσουν σφαγεία, ενώ θα αναζητηθεί πρόγραμμα της Ε.Ε. για να μπορέσει, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, να γίνει κάτι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, τόνισε: «Θέσαμε θέματα άμεσης προτεραιότητας, τα οποία ο Δήμος, σε συνεργασία και με το Σύλλογο, πρέπει να λύσει σύντομα, όπως την ανακύκλωση των πλαστικών και το Ινστιτούτο που πρέπει να λειτουργήσει».
Όσο για τη διαχείριση του φράγματος, ο δήμαρχος τους δήλωσε πως δε γνωρίζει ακριβώς τι θα γίνει.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, κατά κάποιον τρόπο, από την κουβέντα, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με την υλοποίηση των θεμάτων που συζητήσαμε», σημείωσε κλείνοντας ο πρόεδρος.

Θάρρος

Τριφυλία «Όχι» στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων

Την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στην Τριφυλία εξέφρασαν στη χθεσινή σύσκεψή τους, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τριφυλίας.

Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν το δήμαρχο, ο οποίος, από την πλευρά του, μετά τη σύσκεψη δήλωσε: «Ακούσαμε τις απόψεις του Δ.Σ. του Συλλόγου και περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα να μας στείλει το σημείωμά του που θα καλύπτει όλα αυτά τα θέματα.
Πρώτα απ’ όλα, δεν μπορούμε να συναινέσουμε .........

εμείς στην περαιτέρω ερημοποίηση της υπαίθρου...

Σήμερα βιώνουμε μία τάση αστικοποίησης, που σημαίνει ότι σε λίγο στα χωριά μας και στα σχολεία μας και στα σπίτια μας θα φωλιάζουν μόνο κουκουβάγιες! Το δεύτερο είναι η αύξηση του κόστους. Ακούγεται ότι, τάχα, με τη συγχώνευση των σχολείων θα έχουμε λιγότερο κόστος λειτουργικό. Αυτό είναι έωλο επιχείρημα, διότι μπορεί να μειωθεί κατά τι το λειτουργικό κόστος, αλλά το συνολικό κόστος θα αυξηθεί πολλαπλάσια λόγω της ανάγκης μεταφοράς των μαθητών. Οφείλω να σημειώσω πως δεν αποκλείω, αυτό το κόστος ή ένα μέρος αυτού να πέσει και στις πλάτες των γονιών. Ένα τρίτο θέμα, που είναι πολύ σημαντικό και οξυμμένο στην περιοχή μας, είναι τα παιδιά των αλλοδαπών.

Μέσα από το Συμβούλιο Μεταναστών που θα φτιάξουμε στο Δήμο μας, θα κουβεντιάσουμε για τα παιδιά των αλλοδαπών που είναι ενσωματωμένοι στην κοινωνία αλλά δεν πάνε στο σχολείο. Αυτά τα παιδιά τι θα γίνουν, ποιος θα τα μεταφέρει; Ένα τέταρτο ζήτημα αφορά στην κοινωνική κατάσταση των περιοχών στις οποίες θα κλείσουν τα σχολεία. Εγώ ξέρω και την πρόταση και οφείλω να την καταθέσω, ας μην είναι η οριστική, αλλά λένε να κλείσει το σχολείο στο Πυργάκι, το οποίο έχει 42 μαθητές και είναι τριθέσιο οργανικά και λειτουργεί ως τετραθέσιο. Λένε να κλείσει το σχολείο στη Μάραθο, που έχει 23 μαθητές και είναι διθέσιο (και πότε να κλείσει το σχολείο στη Μάραθο, σε μια περίοδο που η Μάραθος αναπτυξιακά καλπάζει;). Λένε να κλείσει το σχολείο του Καλού Νερού, που έχει 26 μαθητές. Δεν ξέρω αν θέλουν να κλείσουν και το σχολείο της Αυλώνας, το οποίο μπορεί να έχει λίγους μαθητές, αλλά οι αποστάσεις είναι τεράστιες και τα έξοδα μετακίνησης πολλαπλάσια.

Εμείς λέμε, καταρχήν, όχι σε μία τέτοια διαδικασία! Περιμένουμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου τα επιχειρήματά τους και τις απόψεις τους, που θα ενισχύουν και παιδαγωγικά την επιχειρηματολογία μας. Βεβαίως, περιμένουμε και θα συλλέξουμε και τις απόψεις των γονιών, μέσα από τους Συλλόγους τους, διότι το μέγα βάρος αυτοί καλούνται να το επωμισθούν, είτε είναι μαθησιακό, είτε είναι κοινωνικό, είτε είναι οικονομικό».
Κατά το δήμαρχο, μέχρι τις 20 του μηνός που είναι και η προθεσμία, θα συζητηθεί το όλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ευκαιρία, συμπλήρωσε πως, επειδή έχει προκύψει ζήτημα συγχωνεύσεων και για τα Γυμνάσια, «το μόνο Γυμνάσιο για το οποίο γίνεται συζήτηση συγχώνευσης είναι αυτό του Κοπανακίου. Και το κλείσιμο αυτού έχει και μία άλλη διάσταση: Πού θα πάνε τα παιδιά; Στην Κυπαρισσία; Θα επιλέξει η κυβέρνηση το πιο κοντινό Γυμνάσιο, που είναι στο Δώριο, και θα “ανατραπούν” τα όρια των καλλικράτειων Δήμων και θα μπλέξουν και οι Διευθύνσεις και οι Σύλλογοι και οι Υπηρεσίες; Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και πάρα πολύ ευαίσθητο στα κοινωνικά δεδομένα, ώστε να συμπράξουμε ή να συνηγορήσουμε σε αυτά».

Στη σύσκεψη, τέλος, όπως ανέφερε, που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο υπουργείο, θα συμμετέχουν εκπροσωπώντας το Δήμο ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρούσσης.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τριφυλίας, Νίκος Τζώνης, υπογράμμισε: «Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το επόμενο σχολικό έτος, 2011-2012, δρομολογεί μεταβολές με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι, όποια μεταβολή γίνει στις σχολικές μονάδες, πρέπει να γίνει με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Να τηρηθεί δε η οργανικότητα των σχολείων όπως ορίζουν τα Π.Δ».
Σχετικά με το σχολείο της Αυλώνας, επεσήμανε: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως την απόσταση από άλλο σχολείο».
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Θάρρος

Χωρίς καθυστερήσεις το Κόρινθος-Καλαμάτα. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Χωρίς προβλήματα καθυστέρησης εξελίσσονται οι εργασίες στον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των εκπροσώπων των εταιρειών παραχώρησης.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, ο δρόμος Κόρινθος - Καλαμάτα θα παραδοθεί κανονικά και ήδη μέχρι τα Παραδείσια είναι έτοιμος, ενώ λόγω της καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων θα αργήσει περίπου ένα χρόνο η παράδοση στον άξονα προς τη Σπάρτη.
Ο δε δρόμος Κόρινθος – Πύργος – Τσακώνα ..........

εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο χρόνια, λόγω καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.
Όσον αφορά στο ζήτημα των διοδίων, οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες εμφανίστηκαν ανοιχτές στη μείωσή τους στα υπό κατασκευή τμήματα.

Διαβεβαίωσαν, όμως, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι τα διόδια είναι το οξυγόνο για την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων, που τα έχει ανάγκη η χώρα.

Τιμές στα διόδια

Όσον αφορά στο ζήτημα των διοδίων, οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες εμφανίστηκαν ανοιχτές στη μείωσή τους στα υπό κατασκευή τμήματα. Δε θέλησαν, ωστόσο, να δεσμευτούν για το ποσοστό 50% που έχει ανακοινώσει ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. «Είναι θέμα της συνολικής διαπραγμάτευσης» τόνισαν.
Παράλληλα, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για όσους δεν πληρώνουν διόδια, καλώντας την Πολιτεία να φέρει σχετική ρύθμιση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για τη μείωση των διοδίων, ένα από τα βασικά θέματα είναι η παράταση του χρόνου της εκμετάλλευσης - παραχώρησης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, που έχει προχωρήσει με πολύ καλύτερους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, ενώ υπογράμμισαν ότι και οι πέντε δεν έχουν κέρδη μέχρι στιγμής από τα έργα, τα δε ποσά που εισπράττουν από τα διόδια είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα χρήματα που έχουν επενδυθεί.

Ανέφεραν, επίσης, ότι οι τράπεζες έχουν «παγώσει» τη χρηματοδότηση σε ορισμένες από τις κοινοπραξίες, ενώ οι ροές των αυτοκινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολύ περιορισμένες. «Είναι ένα γεγονός που δεν είχαμε προβλέψει καν» είπαν και πρόσθεσαν ότι όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαπραγμάτευση που γίνεται με το Δημόσιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σκληρή γλώσσα για όσους δεν πληρώνουν διόδια χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες» και σημείωσε: «Αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δε γίνεται».
Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις, που υπέγραψε για τα διόδια η Ν.Δ. το 2007, ώστε να μειωθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Θάρρος

Διακοπές κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως - Καλαμάτας την Πέμπτη

Ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των κόμβων Σπάρτης και Μάκρης, στο ύψος της Τρίπολης, θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Οι διακοπές θα γίνουν μεταξύ .........

9.30 και 11 το πρωί, προκειμένου εκτελεσθούν εργασίες ασφαλούς διέλευσης, κάθετα του αυτοκινητοδρόμου, εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ.

AΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή της κίνησης συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου «ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ» στον Δημήτρη Ρέππα

* Δεν είμαστε εμείς οι τζαμπατζήδες

* Πρόσκληση σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση

* Δημοψήφισμα για τα διόδια και τις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης


ΠΡΟΣ
κ. Δ. Ρέππα, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Κύριε υπουργέ, σας ακούσαμε να χαρακτηρίζετε «τζαμπατζήδες» και «αντικοινωνικούς» τους .........

πολίτες που υπερασπίζουν το δικαίωμα τους στην ελεύθερη μετακίνηση αρνούμενοι να πληρώσουν διόδια. Μαζί σας συμφώνησαν και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που μας έχουν συνηθίσει στην αναπαραγωγή κυβερνητικών θέσεων.

Κύριε υπουργέ, καταρχήν με χαρά δεχόμαστε το όψιμο ενδιαφέρον σας να μην υπάρχουν τζαμπατζήδες. Γιατί, θα γνωρίζετε τη σκανδαλώδη μείωση φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων ενώ οι φόροι για τους υπόλοιπους αυξάνονται, θα γνωρίζετε την υποφορολόγηση των τραπεζών και την απλόχερη στήριξή τους με πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο ταμείο, και πολλά άλλα παραδείγματα που είναι ευρέως γνωστά. Το ότι ποτέ δεν αποκαλέσατε τζαμπατζήδες τους παραπάνω μας βάζει σε σκέψεις για επιλεκτική ευαισθησία.

Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιφέρειά μας οι τζαμπατζήδες έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν εργοδότες που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους (πχ. Ατλάντικ κ.α.) και τους πετάνε στο δρόμο, υπάρχουν εργαζόμενοι («Βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ, καθηγητές Πρόσθετης Διδακτικής Σήριξης κ.ά.) που έχουν μήνες να πάρουν μισθό, υπάρχουν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που πληρώνονται πάμφθηνα για τα προϊόντα τους, και τα παραδείγματα συνεχώς πληθαίνουν .

Κύριε υπουργέ, η Τρόικα και η κυβέρνησή σας επιμένει να δουλεύουμε (όσοι έχουμε αυτό το προνόμιο) τζάμπα, δηλαδή με μισθούς-κοροϊδία, και το κράτος να μην πληρώνει για παιδεία, υγεία, πρόνοια. Είναι υπέρμαχοι ενός κράτους-τζαμπατζή που θα παίρνει χρήματα για να αποπληρώνει τα δάνεια στις ξένες και ντόπιες τράπεζες και όχι για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

Κύριε υπουργέ, για την Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών δεν θα αναφερθούμε καθόλου αφού μόνο θυμηδία και πρόκληση της κοινής λογικής μπορεί να γεννήσει η πληρωμή διοδίων σε ένα δρόμο καρμανιόλα.

Κύριε υπουργέ, όσον αφορά την Εθνική Οδό Κορίνθου-Καλαμάτας/Σπάρτης να σας ενημερώσουμε πως θα συνεχίσουμε να μην πληρώνουμε. Όχι επειδή είμαστε «τζαμπατζήδες» αλλά γιατί έχουμε ήδη πληρώσει μέσα από τη γενική φορολογία, τα τέλη, τους φόρους στα καύσιμα. Ψηφίζοντας, το κόμμα σας μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ, τη σύμβαση παραχώρησης της Ε.Ο. στην ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. καλούμαστε πλέον να πληρώσουμε για την υλοποίηση του έργου 700 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα προσδοκώμενα κέρδη της εταιρίας) μέσω των διοδίων. Αν, με ένα αρκετά μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας, υπολογίσουμε το ποσό που αναλογεί σε κάθε πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φτάνουμε στο εξωφρενικό ποσό των 1100 ευρώ. Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να δώσει περίπου 4500 ευρώ. Σας ενημερώνουμε ότι κανένας πολίτης στην Πελοπόννησο δεν είναι διατεθειμένος να δώσει στους εργολάβους-φίλους σας αυτά τα χρήματα.

Κύριε υπουργέ, σας προκαλούμε σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση, όποτε θέλετε, ώστε να δούμε αν εμείς είμαστε οι τζαμπατζήδες ή η κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ που της παραχωρήσατε ένα δρόμο ο οποίος αποπληρώνεται με λεφτά του δημοσίου και από τις εισπράξεις των διοδίων, με προκλητική μάλιστα πρόβλεψη για «επιδότηση λειτουργίας» αν τα έσοδα από τα διόδια δεν είναι αρκετά.

Κύριε υπουργέ, «αντικοινωνικοί» είναι οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι που τόσα χρόνια παρασιτούν (με την κάλυψη/στήριξη της πολιτείας) στο σώμα της κοινωνίας. «Αντικοινωνικές» και «άνομες» είναι οι μίζες των κομμάτων σας που κρύβονται πίσω από κάθε μεγάλο έργο. «Αντικοινωνική» είναι η αύξηση των εισιτήριων στα ΜΜΜ κατά 40%,το χτύπημα των μικρομεσαίων μεταφορέων για να επικρατήσουν λίγες μεγάλες εταιρίες και το κλείσιμο του σιδηρόδρομου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που, πέραν των άλλων περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων, αχρηστεύει μια τεράστια δημόσια περιουσία μαζί με τα εκατομμύρια ευρώ (που τζάμπα πληρώσαμε) της πρόσφατης ανακαίνισης, ενώ σειρά παίρνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Κύριε υπουργέ, «αντικοινωνική» τελικά είναι η παραβίαση του δικαιώματός να μετακινούμαστε ελεύθερα σε αυτή την χώρα. Αν συνεχίζετε να θεωρείτε πως οι πολίτες που ζητούν κατάργηση των διοδίων και των αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης είναι «αντικοινωνικοί», σας προκαλούμε να διενεργήσετε δημοψήφισμα στην περιφέρεια Πελοποννήσου (ή και στην χώρα) για να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας. Δεσμευόμαστε να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ελπίζουμε το ίδιο να πράξετε κι εσείς!

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

kdrasi.wordpress.com

kdrasi@gmail.com

επικοινωνία: Κορινθία 6977137090, Αργολίδα 6946901764, Αρκαδία 6944774005, Λακωνία 6932619014, Μεσσηνία 6974073849

Cobra - Argos Blogspt.com

Κοπή πρωτοφρονιάτικης πίτας στον Σύλλογο "Η Αρκαδιά"

Κλίκ για μεγάλο μέγεθος





Οδυσσέας Βουδούρης: Να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του "συμβεβλημένου ιατρού"

Είναι εντυπωσιακές οι λεκτικές ακρότητες ορισμένων συνδικαλιστών εναντίων των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Υγείας: αφανισμός, εξόντωση κλπ. Γιατί τέτοιο μένος;

Μπορεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο να είναι συζητήσιμο σε ορισμένα σημεία, αλλά σίγουρα δεν θα εξαφανίσει συλλήβδην όλο τον ιατρικό κλάδο! Θίγει βέβαια προνόμια, ειδικά αυτά των ιατρών του ΙΚΑ.
Πρέπει όμως να διαπιστώσουμε, ..............

αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτών των ιατρών, ότι το σύστημα σήμερα λειτουργεί γραφειοκρατικά, αναποτελεσματικά και σε βάρος τόσο της ελευθερίας επιλογής του ιατρού από τον ασθενή, όσο και της επιστημονικής κυριότητας του ιατρού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ο ρόλος του ιατρού του ΙΚΑ περιορίζεται συχνά στο να "γράφει φάρμακα", πρόταση ενός μη-συμβεβλημένου ιατρού, ο οποίος όμως είναι επιλογή του ασθενούς. Παράδοξη κατάσταση! Αλλά σημαντικό προνόμιο του ιατρού του ΙΚΑ, που "υποχρεώνει" πλήθος ασθενών, με τους οποίους διαφορετικά δεν θα είχε ποτέ επαφή.

Οι συνδικαλιστικές ακρότητες οδήγησαν τον Υπουργό Υγείας να πάρει μια σωστή απόφαση: να δώσει δικαίωμα περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και σε ιατρούς συμβεβλημένους με άλλα ταμεία. Σωστό, αλλά γεννιέται το ερώτημα: γιατί κάνουμε μισό βήμα και δεν ολοκληρώνουμε αυτή τη λογική; Γιατί αυξάνουμε μόνο τον αριθμό των ιατρών του "κλειστού επαγγέλματος" του συμβεβλημένου συνταγογράφου ιατρού και δεν καταργούμε το ίδιο το κλειστό επάγγελμα;

Η λύση είναι απλή και βασίζεται στο αυταπόδεικτο ότι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ασκούν όλοι οι ιατροί, που την ασκούν! Είτε είναι σήμερα συμβεβλημένοι είτε όχι. Όσο κρατάμε έξω από το ασφαλιστικό σύστημα ένα μεγάλο μέρος αυτών των ιατρών, το υγειονομικό σύστημα θα κουτσαίνει. Η πρόταση λοιπόν είναι η εξής: όλοι οι ιατροί που πληρούν καθορισμένες προϋποθέσεις και που το επιθυμούν να έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης για όλα τα ταμεία. Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ιατρικό φάκελο και την ιατρική αμοιβή.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η πραγματική ελευθερία επιλογής ιατρού από τον ασθενή και καταργείται ο υποβιβασμός του ιατρού που "γράφει φάρμακα". Επίσης, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξασφαλίζει τον έλεγχο της φαρμακευτικής κατανάλωσης. Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες προς γενική ικανοποίηση.

Βουδούρης Οδυσσέας
Βουλευτής Μεσσηνίας

Θεοδωρίδης Ηλίας
Βουλευτής Πέλλας

Καρανίκας Ηλίας
Βουλευτής Ευρυτανίας

Συνάντηση Τατούλη με τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού

Η ατζέντα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη με τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και συναινετικό κλίμα το οποίο καταγράφηκε στις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη αλλά και στις εισηγήσεις των Διευθυντών του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η ατζέντα που συμφωνήθηκε περιλαμβάνει: .........

1. την κοινή συνεργασία όλων των φορέων για να καταγραφεί και να δημιουργηθεί το σύνολο των προορισμών με πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον
2. ανάδειξη της ιεραρχίας στα μνημεία προορισμού, βάση αναγνωρισιμότητας και
3. καταγραφή και εκπόνηση χάρτη μνημείων Πελοποννήσου

"Το Υπουργείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, εμείς έχουμε την ευθύνη αποκλειστικά", σημείωσε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "την Περιφέρεια αφορά αμέσως και όχι εμμέσως, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου", ενώ κατηγορηματικά ξεκαθάρισε: "Θέλω να μην υπάρχουν αυτές οι τραγικές καθυστερήσεις στις αποφάσεις σας που μας καθιστούν αναξιόπιστους. Ήδη η ζημία είναι τεράστια στην περιφέρεια. Οι πόλεις μας είναι θαμμένες, η Σπάρτη η κορυφαία πόλη δεν έχει αναπτυχθεί, δεν αναδείξαμε τι σημαίνει το Άργος η Κόρινθος , η Σικυώνα. Είναι δικό μας πρόβλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Δεν θα τα λύσουμε όλα επί των ημερών μας, αλλά ας τα δρομολογήσουμε, ας τα βάλουμε σε μια άλλη λογική"

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού να καταθέτουν ιδέες αλλά να προβάλουν και τα έργο τους με εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τα μνημεία και την πολιτιστική τους αξία. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε το Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών και αφορά την έκδοση Πολιτιστικού Άτλαντα γι την καθιέρωση παρουσίασης του αρχαιολογικού έργου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στο Ισθμό σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Η Πελοπόννησος είναι νησί. Έχει ακτές και έχει και είσοδο. Η Πύλη της είναι ο Ισθμός. Εκεί θα δημιουργήσουμε τη νέα εικόνα που θα έχει η περιφέρεια. Θα έχει άμεση σχέση με αυτό που διαχρονικά αποτελεί παράγοντα αξιολόγησης, η κοινωνιολογική εξέλιξη Πελοποννήσου σε αρχιτεκτονική απεικόνιση. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα ενημερωθείτε και θα πείτε απόψεις σας. Η εικόνα θα ξεκινά από τον Ισθμό" κατέληξε ο κ. Τατούλης.

Τα καλύτερα του ΟΛΑ 11





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.