Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ, δεν είμαστε ...τσάμπα μάγκες κ. Νίκα

Για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πως "ο φόβος φυλάει τα έρμα".

Δεκάδες συνάδελφοί μας, περίμεναν από το πρωί τον ερχομό, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα στην Εμποροπανήγυρη των Φιλιατρών, για να τον υποδεχτούν όπως θα άρμοζε σε κάποιον που με τα σχόλια και τις δηλώσεις του, όχι μόνο τους πίκρανε, αλλά και τους θεώρησε ως παρείσακτο ανικείμενο στην κοινωνία μας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, με τον φόβο μέσα του, του .........

λιντσαρίσματος από τους κατοίκους των Φιλιατρών και του γιοχαρίσματος από πλευράς των μελών του Συνδικάτου μας, έκανε στροφή 360 μοίρες και δεν επισκέφτηκε την Πανήγυρη, με το πρόσχημα της ξαφνικής ασθένειας.

Εύσημα αποδίδουμε, στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, ο οποίος δήλωσε πως στηρίζει τις Εμποροπανηγύρεις, γιατί εκτός του ανταμώματος, αποτελούν και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου.
Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει την βόλτα του, στο Παζάρι μας και να συνομιλήσει με πολλούς συναδέλφους, πάντα με τις επευφημίες του κόσμου, ο οποίος απέδειξε, πόσο αγαπάει τον Πετράν του.

Συνδικάτο Μικροπωλητών

Χρόνια Πολλά. Τα Φιλιατρά σήμερα γιορτάζουν τον πολυούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

67 χρόνια μετά το θαύμα του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Σήμερα η πόλη μας γιορτάζει την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού.
Μια γιορτή που προσελκύει χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα που βρίσκεται στον ιερό ναό Παναγίας στα Φιλιατρά.

Το θαύμα των Φιλιατρών

ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανική κατοχή. Ένα σαμποτάζ της Αντίστασης κοντά στα Φιλιατρά, γίνεται αφορμή να διαταχθούν τρομερά αντίποινα, με δολοφονία των προκρίτων, αιχμαλωσία 1.500 κατοίκων, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και πυρπόληση και αφανισμό των Φιλιατρών στην Πελοπόννησο!!!

Η Γερμανική Διαταγή μαθαίνεται από τον τότε ..........

Αρχιμανδρίτη Θεόδωρο Κωτσάκη που καλεί αμέσως όλους τους πιστούς σε θερμή προσευχή προς τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το ίδιο βράδυ, ο Άγιος παρουσιάζεται τέσσερεις συνεχόμενες φορές στον ύπνο του σκληρού Γερμανού Διοικητή των Φιλιατρών, του Κούνστερ, που το πρωί θα εκτελούσε τη Διαταγή θανάτου, λέγοντάς του:
«Άκουσε παιδί μου, τη διαταγή, που έλαβες, να μην την εκτελέσεις. Την πόλη αυτή την προστατεύω εγώ»!!!

Τρομαγμένος ο Κούνστερ, από τις απανωτές εμφανίσεις του Αγίου, ζήτησε να μιλήσει με τη Γερμανική Διοίκηση Τρίπολης, όπου ο ίδιος ο Στρατηγός τον διαβεβαίωνε ότι είχε δει και εκείνος παρομοίως τον Άγιο και έτσι αποφάσισαν να ματαιώσουν την απάνθρωπη Διαταγή!

Ο Κούνστερ αμέσως μετά, καλώντας δύο Ιερείς, άρχισε να ψάχνει στις Εκκλησίες των Φιλιατρών, προσπαθώντας να λύσει το ακατανόητο μυστήριο, ώσπου είδε μπροστά του και αναγνώρισε συγκλονισμένος την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους!!!

Από τότε, με το τέλος το Β Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται συνεχώς, σχεδόν κάθε χρόνο, ταπεινός προσκυνητής, ομολογητής της Ορθοδοξίας, στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών, ευγνώμων, που ο Άγιος τον απέτρεψε από ένα στυγνό, ομαδικό έγκλημα και τον εφύλαξε να γυρίσει και εκείνος σώος στην πατρίδα του

Από «Το Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους»

Χρόνια Πολλά λοιπόν στα Φιλιατρά μας, αλλά και στους εορτάζοντες σήμερα: Χαράλαμπο, Λάμπη, Χαραλάμπη, Χάρη, Λάμπη, Μπάμπη, Χαρίκλεια, Χαρούλα, Χαρίλαο, Χαραλαμπία, Χαρά, Μπία.

Πολύχρονοι και ευτυχισμένοι.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.