Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απόσυση αυτοκινήτων. Τι θα ισχύει.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απόσυρση, την οποία εισηγήθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Την ΚΥΑ προσυπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας και η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Για το θέμα αυτό, ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Η απόσυρση και τα κίνητρα που θεσπίσαμε θα βοηθήσουν σημαντικά τους πολίτες, τον κλάδο του αυτοκινήτου που περνά κρίση και θα συμβάλλει στην αύξηση των κρατικών εσόδων και τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Είναι ένα θετικό μέτρο που το περίμενε η αγορά».
Σχετικά με τη διαδικασία της απόσυρσης σας ..........

ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ύψος απαλλαγών
Παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτ/του μέχρι και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτ/του (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998), το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.

Οι απαλλαγές έχουν ως ακολούθως:
α) μέχρι και 900 κ.ε., απαλλαγή από το Τ.Τ. για εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.
β) από 901 μέχρι και 1400 κ.ε, απαλλαγή από το Τ.Τ για εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.
γ) από 1401 μέχρι και 1600 κ.ε, απαλλαγή από το 65% του Τ.Τ και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.
δ) από 1601 μέχρι και 2000 κ.ε., απαλλαγή από το 50% του Τ.Τ και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτ/του μέχρι και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτ/του (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998), το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.

Έναρξη εφαρμογής: 10 ημέρες από τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Λήξη εφαρμογής: Έως τις 20/12/2011 θα αποσύρονται αυτ/τα (θα παραδίδονται στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής).

Δικαιούχα της ως άνω απαλλαγής πρόσωπα :
- ο ιδιοκτήτης του αυτ/του το οποίο αποσύρεται ή
- το πρόσωπο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτ/του έχει εκχωρήσει το δικαίωμα προς απόσυρση.

Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σωρευτικά για τα αποσυρόμενα αυτ/τα:
α) να έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998.
β) να διαθέτουν όλα τα μηχανικά μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματός τους (δεν είναι απαραίτητο να έχουν δυνατότητα αυτοκίνησης καθώς μπορεί να έχουν πλέον αχρηστευθεί λόγω της ακινητοποίησής τους).
γ) να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 καθώς και τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών. Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε ακινησία δεν καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εξαιρούνται τα αυτ/τα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Βήματα - Διαδικασία απόσυρσης:

1. Παράδοση του αυτ/του από τον ιδιοκτήτη του ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημεία συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
2. Το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής εκδίδει εντός 8 ημερών πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος, δίνει ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού στον ενδιαφερόμενο και ένα αντίγραφο αποστέλλει στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της εκάστοτε Περιφέρειας για να διαγραφεί το όχημα.
3. Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, στην οποία αποστέλλεται το πιστοποιητικό καταστροφής εκδίδει εντός 5 ημερών από την λήψη του αντιγράφου του πιστοποιητικού καταστροφής, πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.
4. Η πράξη οριστικής διαγραφής παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε δύο αντίγραφα.
5. Το ένα αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής κατατίθεται άμεσα στο αρμόδιο τελωνείο και το άλλο κρατείται από τους ενδιαφερόμενους.
Εκτιμώμενη διάρκεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόσυρσης: 17 ημέρες.

Διαδικασία τελωνισμού καινούργιου αυτοκινήτου:

Το αυτοκίνητο που θα παραληφθεί πρέπει να είναι καινούργιο και ατελώνιστο.

Α) Εφόσον το καινούργιο αυτ/το τελωνίζεται απευθείας από τους ιδιώτες:
Ο ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου επιβατικού οχήματος ή το πρόσωπο προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση υποβάλλει τελωνειακό παραστατικό για τον τελωνισμό του καινούργιου επιβατικού οχήματος στο οποίο επισυνάπτει:
- βεβαίωση της ΔΟΥ για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του αποσυρόμενου οχήματος και
- αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής του αποσυρόμενου επιβατικού οχήματος.

Β) Εφόσον το καινούργιο αυτ/το τελωνίζεται από την εμπορική επιχείρηση για λογαριασμό των ιδιωτών:
Εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά (βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και πράξη οριστικής διαγραφής) απαιτούνται και:
- αίτηση της εταιρείας με την οποία θα ζητείται ο τελωνισμός του οχήματος προκειμένου να διατεθεί στον δικαιούχο,
- υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή) του ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου οχήματος ή του προσώπου προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση, με την οποία θα βεβαιώνεται η συμφωνία του με την εμπορική επιχείρηση.
Στις περιπτώσεις αυτές το τελωνειακό παραστατικό θα μένει σε εκκρεμότητα για έξι μήνες έως ότου επιστρέψει το πιστοποιητικό ταξινόμησης του αυτοκινήτου από το οποίο να προκύπτει ότι το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στο όνομα του ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου οχήματος ή το πρόσωπο προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση.
Αν δεν επιστρέψει εντός της προθεσμίας αυτής το πιστοποιητικό ταξινόμησης, τότε η εμπορική επιχείρηση θα καταβάλλει τους οφειλόμενους φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Σχηματική παρουσίαση ροής:

Παράδοση οχήματος από τον ενδιαφερόμενο (ιδιοκτήτη ή πρόσωπο στο οποίο έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα) για καταστροφή στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ.

Καταστροφή και έκδοση πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος εντός 8 ημερών από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ.

Αποστολή του πιστοποιητικού καταστροφής άμεσα από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ στις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Οριστική διαγραφή του οχήματος εντός 5 ημερών (από τη λήψη του πιστοποιητικού καταστροφής) από τις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας,

Άμεση παράδοση στο τελωνείο αντιγράφου οριστικής διαγραφής του αποσυρόμενου οχήματος. Το άλλο αντίγραφο κρατείται από τον ενδιαφερόμενο.

Υποβολή Τελωνειακού παραστατικού για τελωνισμό καινούργιου οχήματος μαζί με:
- α) την βεβαίωση της ΔΟΥ για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του αποσυρόμενου αυτ/του.
- β) αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής του αποσυρόμενου αυ/του.
Εφόσον τελωνίζει η εμπορική επιχείρηση για λογαριασμό του ιδιώτη:
Μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλεται: γ) αίτηση της επιχείρησης και δ) υπεύθυνη δήλωση του ιδιώτη για τη συμφωνία με την επιχείρηση.

Η1Ν1: Στα 48 τα θύματα της νέας γρίπης 113 άτομα νοσηλεύονται

Ακόμη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας κατά το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές της νέας γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 48 από την αρχή του χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, άλλα 113 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Newsbeast



Βρέθηκαν όπλα και κλοπιμαία στα Φιλιατρά

Λαυράκι έβγαλε η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού του Τμήματος Φιλιατρών, κατά τη διάρκεια περιπολίας του τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη, καθώς εντόπισε 2 όπλα, φυσίγγια, διάφορα κλοπιμαία και άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός περιπολούσε στην περιοχή των Φιλιατρών στις 2.40 τη νύχτα, στο δρόμο που οδηγεί προς Αγρίλη.
Στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου .........

που βρίσκεται δίπλα από τη γέφυρα του παλιού εθνικού δρόμου, παρατήρησε μέσα στο σκοτάδι ένα ύποπτο άτομο μέτριου αναστήματος που φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρο μπουφάν και χακί παντελόνι.
Πλησίασε τότε με σκοπό να του κάνει έλεγχο, αλλά το ύποπτο άτομο τράπηκε με γρήγορες κινήσεις σε φυγή και εκμεταλλευόμενο το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής -αφού τριγύρω υπάρχει δασική έκταση- εξαφανίστηκε.

Στη συνέχεια, αφού κλήθηκαν ενισχύσεις από όμορα Αστυνομικά Τμήματα, σε έλεγχο που έγινε στο χώρο βρέθηκαν, μια καραμπίνα Γουίντσεστερ διαμετρήματος 12 χιλιοστών, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ρώσικης προέλευσης με κοντή κάννη, 17 φυσίγγια 12 χιλιοστών από τρεις διαφορετικές μάρκες, 2 σακ-βουαγιάζ (ένα μπλε κι ένα μπεζ), ένας μαύρος σκούφος που καλύπτει όλο το πρόσωπο, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 2 κινητά τηλέφωνα από τα οποία το ένα είχε μέσα και κάρτα Sim, ένας φακός, 1 πακέτο καπνός, 1 ζευγάρι παπούτσια θαλάσσης, 1 ζευγάρι παντόφλες, διάφορες συσκευασίες από τρόφιμα, μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά, είδη ρουχισμού και 15 κιλά κρέας.

Τα ευρήματα -και κυρίως τα όπλα με τα φυσίγγια- αναμένεται να σταλούν για έλεγχο στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, τόσο για βαλιστική εξέταση όσο και για αναζήτηση βιολογικού υλικού και DNA.
Η υπόθεση, που είναι πολύ σοβαρή και πιστώνεται στις επιτυχίες του Α.Τ. Φιλιατρών, διερευνάται σε βάθος με επικεφαλής τον διοικητή του τμήματος, υπαστυνόμο Αναστάσιο Δεληγιάννη.

Δημοπρατείται η αποκατάσταση του ναού στη Χριστιανούπολη

Δημοπρατείται την Τρίτη 15 του μηνός το έργο «Στερέωση και Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη Μεσσηνίας» από το υπουργείο Πολιτισμού.
Το ύψος του προϋπολογισμού της μελέτης με τις αναθεωρήσεις και το ΦΠΑ φτάνει στα 3.050.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α και το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης ..........

Μουσείων και Τεχνικών Εργων που ελήφθη την προηγούμενη Τετάρτη όρισε την επιτροπή του διαγωνισμού στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν ως τακτικό μέλος ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αναστάσιος Πούλος και ως αναπληρωματικό μέρος ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Παγάνης.

Σε ισχύ το αυτόφωρο για αδικήματα άνω των 75.000

Τι θα ισχύσει στο νέο φορολογικό

Τις τελευταίες πινελιές στο φορολογικό νομοσχέδιο, κυρίως αυτές που αφορούν το αυτόφωρο και γενικότερα τις ποινές, βάζει το οικονομικό επιτελείο και εκτός απροόπτου εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά τις ..........

αντιδράσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοζόταν το αυτόφωρο, υπουργείο Δικαιοσύνης και Οικονομικών βρήκαν τη χρυσή τομή και πλέον θα ενεργοποιείται για αδικήματα μέχρι και πέντε έτη πίσω (αν αφορά κακουργηματική πράξη) και όχι ανεξαρτήτως τελέσεως του αδικήματος όπως επιθυμούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ το αυτόφωρο μπορεί να ισχύει για πέντε έτη από την τέλεση του αδικήματος. Για οφειλές μέχρι 75.000 ευρώ το αυτόφωρο θα ενεργοποιείται μέχρι και 20 μήνες από την τέλεση του αδικήματος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, «απροσδιόριστος χρόνος τελέσεως ενός εγκλήματος -δηλαδή, ξεκινάμε σήμερα και πάμε μετά από δέκα, δεκαπέντε χρόνια-, δεν υπάρχει πουθενά. Ως εκ τούτου, το διαμορφώσαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει σεβασμός των θεμελίων και των δογμάτων της ελληνικής ποινικής επιστήμης».

Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει μεταξύ άλλων, την αύξηση του ποσοστού προκειμένου να προσφύγει κάποιος στη δικαιοσύνη, φορολογικό διαμεσολαβητή αλλά και αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των επιχειρήσεων. Ειδικότερα και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου οι ποινικές διατάξεις αλλά και αυτές που θα οδηγήσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ορίζουν ότι:

– Δεν επιτρέπεται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής στα εγκλήματα φοροδιαφυγής αν προηγουμένως δεν καταβληθούν οι φόροι του κράτους. Επίσης δεν επιτρέπεται η μετατροπή της ποινής στα εγκλήματα φοροδιαφυγής εάν δεν καταβληθούν οι οφειλόμενοι φόροι.

– Στα φορολογικά εγκλήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος εκτός από τους συνήθεις περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από την χώρα κ.λπ.) μπορεί να επιβληθεί και η προσωρινή κράτηση (δηλ. προφυλάκιση) αν κρίνεται ότι με το να αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανόν να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα φοροδιαφυγής.

– Αυξάνεται το ποσοστό από 25% στο 50% του φόρου και των προστίμων προκειμένου να μπορεί κάποιος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

– Αίρεται το φορολογικό απόρρητο:

α) των οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και καθυστερεί η πληρωμή τους για χρονικό διάστημα ανώτερο του έτους και το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό (π.χ. 150.000 ευρώ),

β) για περιπτώσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών στοιχείων ή νόθευσης στοιχείων ή μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείων από τα οποία προκύπτει απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την αναδιοργάνωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, ενώ καθιερώνεται σύστημα αξιολόγησης των ελεγκτών για την επίτευξη ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.

Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις:

– Η επιλογή των ελεγκτών γίνεται κατά ένα ποσοστό μόνο από υπαλλήλους που έχουν προϋπηρεσία σε ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

– Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ειδική αναλυτική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

– Τα στελέχη αξιολογούνται ανά 8μηνο, οι προϊστάμενοι διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων και τμημάτων ανά δωδεκάμηνο ή δεκαοκτάμηνο.

– Κατά τη διάρκεια της θητείας τους υπάγονται σε ειδικό πειθαρχικό συμβούλιο.

Επίσης το σχέδιο νόμου προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης του συνόλου των κερδών των επιχειρήσεων για Α.Ε. και ΕΠΕ για τις χρήσεις που αρχίζουν από 1/1/2011 από 24% σε 20%. Παράλληλα, για τα διανεμόμενα κέρδη προβλέπεται φόρος 25% που διενεργείται με παρακράτηση στην επιχείρηση.

Newsbeast

Δημήτρης Τσίγγανος: Αγρόκτημα καρπουζιών: εκεί που τα ζαρζαβατικά συναντούν την τέχνη!

Χθες στην πρωινή εκπομπή του Mega "Κοινωνία ώρα MEGA" παίχτηκε ρεπορτάζ για τον Δημήρη Τσίγγανο και το αγρόκτημα του το οποίο βρίσκεται στην Φαρακλάδα και που όπως είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή είναι μοναδικό.

Δείτε το πατώντας εδώ



Πεταλωτής: «Δεν ζητήσαμε παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας»

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα, δια μέσου του κ. Πεταλωτή, η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις, ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

Στην ανακοίνωση η κυβέρνηση ...........

παραδέχεται ότι υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αλλά υπογραμμίζει με έμφαση ότι αυτό δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με «εκποίηση κρατικής γης».

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας».

Στην ανακοίνωση-«βόμβα» αναφέρεται επίσης: «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ’ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».

Zougla

Ελένη Φουρέιρα - Άσε Με [ + Στίχοι ]



ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ


Νιώθω κάτι, πώς να το εξηγήσω
Όταν είσαι εσύ κοντά μου
Μου αρέσεις, γιατί να σου το κρύψω
Και παίρνω θάρρος να στο δείξω, εγώ

Σε κοιτάω, και σου χαμογελάω
Τ’ όνομα σου, εγώ ρωτάω
Βρίσκω τρόπους, για να σε προσεγγίσω
Τ’ αξίζεις να το προσπαθήσω, πολύ

Έχω κάτι εγώ να σου ‘πω
Να μου κάνεις μια χάρη ζητώ

Άσε με, άσε με
Μαζί σου εγώ να ζήσω
Άσε με, άσε με
Να σε γνωρίσω
Άσε με, άσε με
Θέλω να σε κερδίσω
Σ’ έχω ερωτευτεί

Άσε με, άσε με
Μαζί σου εγώ να ζήσω
Άσε με, άσε με
Να σε γνωρίσω
Άσε με, άσε με
Θέλω να σε κερδίσω
Σ’ έχω ερωτευτεί

Το μυαλό μου, το έχεις κυριεύσει
Δεν αντέχω, για σένα λιώνω
Συνεχίζω, μέχρι να σ’ αποκτήσω
Και να μου πεις ότι με θέλεις, κι εσύ

Έχω κάτι εγώ να σου ‘πω
Να μου κάνεις μια χάρη ζητώ

Άσε με, άσε με
Μαζί σου εγώ να ζήσω
Άσε με, άσε με
Να σε γνωρίσω
Άσε με, άσε με
Θέλω να σε κερδίσω
Σ’ έχω ερωτευτεί

Άσε με, άσε με
Μαζί σου εγώ να ζήσω
Άσε με, άσε με
Να σε γνωρίσω
Άσε με, άσε με
Θέλω να σε κερδίσω
Σ’ έχω ερωτευτεί

Άσε με, άσε με
Άσε με, άσε με
Ασε με, άσε με
Μονο μια χάρη σου ζητώ.

Άσε με, άσε με
Μαζί σου εγώ να ζήσω
Άσε με, άσε με
Να σε γνωρίσω
Άσε με, άσε με
Θέλω να σε κερδίσω
Σ’ έχω ερωτευτεί

Άσε με, άσε με
Μαζί σου εγώ να ζήσω
Άσε με, άσε με
Να σε γνωρίσω
Άσε με, άσε με
Θέλω να σε κερδίσω
Σ’ έχω ερωτευτεί

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.