Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του για τα προημιτελικά της Euroleague, καθώς ηττήθηκε με 68-67 από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», μετά τη σημερινή ήττα τους, για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να νικήσουν τη Μάλαγα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης του TOP «16».

Πάντως, αν η Κάχα Λαμποράλ επικρατήσει .......

αύριο της Μάλαγα, θα έχει το προβάδισμα για τη πρώτη θέση του ομίλου. Eντούτοις, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική του TOP 16, όπου θα κριθεί ακόμη και η πρόκριση.
Το ξεκίνημα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ματς ήταν νωθρό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Λιθουανοί, οι οποίοι έβρισκαν σχετικά εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι.

Εντούτοις, οι Περπέρογλου και Μάικ Μπατίστ φρόντισαν να κρατούν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, κι έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να βρίσκονται στο -3 (20-23).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα βελτίωσε την αμυντική της εικόνα και, με τους Τσαρτσαρή και Φώτση να έχουν αναλάβει το επιθετικό κομμάτι, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο, προηγούμενη στο σκορ με 39-34.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι», με τον Ντρου Νίκολας να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με 53-48.

Η Λιέτουβος, ωστόσο, στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το «come-back» και, με ηγέτη τον Μπαντ Νιούλεϊ και βοηθούμενη από την καλή της άμυνα, «μπλοκάρε» τον Παναθηναϊκό και έφυγε από το κλειστό του ΟΑΚΑ με το «δίποντο» της νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Ντρου Νίκολας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή.

Tα δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 8, Σάτο 2, Νίκολας 10, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 1, Καλάθης, Καϊμακόγλου 6.

Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 1, Στρόουμπερι 5 (1), Μπιέλιτσα 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλαντσιούνας 6, Νιούλεϊ 16 (2), Γιομάντας, Ναλγκά 5, Γιασάιτις 4, Ελ Αμίν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 7.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημόσια Διαβούλευση για τον Τουρισμό και τον Πρωτογενή Τομέα

Σε δημόσια διαβούλευση, στον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν αναρτηθεί οι "Προτάσεις για τον Πρωτόγεννη Τομέα" καθώς και τα αποτελέσματα της "1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό", που περιλαμβάνουν καταγραφή των προτάσεων και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα στις δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 29 Ιανουαρίου αντίστοιχα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Η διαβούλευση είναι ανοικτή προς τους πολίτες, τους .........

φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο και υλοποιείται με την αποστολή μηνύματος στις ανάλογες σελίδες στις οποίες είναι αναρτημένα τα σχετικά κείμενα.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η ενδυνάμωση του θεσμού της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης με όρους συμμετοχικότητας στο σχεδιασμό, δημοκρατικότητας στην λήψη των αποφάσεων, και διαφάνειας στην εκτέλεση και τον έλεγχο, και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν ενεργά.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ορατές όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν, προκειμένου στη συνέχεια να χαραχθεί το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά τους δύο τόσο κρίσιμους αυτούς τομείς της τοπικής πελοποννησιακής οικονομίας.

Τα κείμενα της διαβούλευσης μπορείτε να τα βρείτε στο σύνδεσμο
http://ppel.gov.gr/category/diavoulefsi/

Συνεδριάζει η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος"

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, στην Τρίπολη, στο "Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο", στις 13.30, θα συνεδριάσει η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Νωρίτερα στις 10.30 θα συνεδριάσει στον ..........

ίδιο χώρο η Περιφερειακή Γραμματεία του Συνδυασμού για τον ορισμό του Προέδρου της.

ΟΧΙ τα σκουπίδια της Οιχαλίας στα Φιλιατρά

Του Πρώην Διαχειριστή μας

Αναστάτωση έχει φέρει στα Φιλιατρά η σημερινή δημοσίευση στο Θάρρος ενός θέματος που δημοσίευσε χθες το βράδυ το Trifylianews και το Φιλιατρά News σχετικά με το ενδεχόμενο τα σκουπίδια της Οιχαλίας να έρχονται στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση.

Εξ όσων γνωρίζαμε η διαχειριστική ενότητα της Τριφυλίας θα αποτελούνταν από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας.

Μάλιστα η τότε απόφαση που ελήφθη και .........

μάλιστα από πολλών σημείων που είχαν προταθεί, ήταν η μπαλοποίηση να γινόταν στην χωματερή των Φιλιατρών και άμεσα η μεταφορά τους στην Κυπαρισσία στον χώρο της εκεί χωματερής.
Η Οιχαλία άνηκε σε άλλη σκουπιδοενότητα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν περιλάμβανε την Οιχαλία στην σκουπιδοενότητα της Τριφυλίας και μας δημιουργεί απορία πως σήμερα η Οιχαλία θέλει να στέλνει εδώ τα σκουπίδια της για μπαλοποίηση.
Αυτό δεν πρέπει να το δεχτεί ΟΥΤΕ το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ούτε οι πολίτες των Φιλιατρών.
Και εδώ πρέπει να αντιδράσουμε. Γιατί αν σήμερα επιτραπεί στην Οιχαλία και στον Δήμαρχο Μπάμη να φέρνει εδώ τα σκουπίδια τους στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση θα ανοίξει η όρεξη και στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να τα στέλνει εδώ καθότι ο ίδιος μέχρι σήμερα φέρεται ανίκανος να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη του η οποία έχει μετατραπεί σε απέραντη χωματερή. Και ποιος μου λέει ότι δεν θα ανοίξει και η όρεξη σε άλλον Δήμαρχο για παράδειγμα στον Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και άλλους;
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΑ Φιλιατρά δεν θα τα κάνετε Μαραθόλακα, αλλά ούτε Κερατέα. Αν δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε ..... είναι πρόβλημα δικό σας. Όχι να το φορτώσετε σε εμάς.

Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ μια ξεκάθαρη θέση από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλια αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο στο πρόβλημα όπως αυτό δημιουργείται τώρα πια.
Η Τριφυλία έχει ήδη πάρα πολλά προβλήματα από τον Δήμο - Έκτρωμα που δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε και τα σκουπίδια των άλλων δήμων.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας

Κλίκ για μεγάλο μέγεθος

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:.......

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συγχωνεύσεις – καταργήσεις Σχολείων Α΄ Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου και 3ου Δημ. Σχολείων Κυπαρισσίας έτους 2010

3. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κοπανακίου έτους 2010

4. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κυπαρισσίας έτους 2010

5. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1/Θ Νηπιαγωγείου Κοπανακίου έτους 2010

6. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

7. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έτους 2010

8. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας και 2ου ΣΕΚ Μεσσηνίας έτους 2010

9. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

10. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

11. Ορισμός μελών Δημ. Επιτροπής για τη δημιουργία κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

12. Έγκριση των αριθ. 10/2011 και 13/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κοπανακίου.

13. Έγκριση των αριθ. 14/2011 και 12/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κυπαρισσίας.

14. Έγκριση της αριθ. 19/2011 απόφασης της Οικ. Επιτροπής με θέμα ″Χρέωση ή μη προστίμων στην καταβολή Τ.Α.Π. κλπ. τελών λόγω λανθασμένων δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων″.

15. Συγκρότηση Επιτροπών Δημ. συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

16. Διαγραφή από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ ετών 2008,2009,2010 της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του Μπέλντις Γιούργκεν – Γκουσταβ – Φραντς εκ παραδρομής χρεωθέντος.

17. Έγκριση πληρωμής δαπάνης προστίμου του ΙΚΑ στον πρώην Δήμο Αυλώνος.

18. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο δ.δ. Καρυών".

19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Κυπαρισσίας (Αριθ. Μελ. 208/2004).

20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης παραλιακού δρόμου δ.δ. Καλού Νερού (Αριθ. Μελ. 186/2008).

21. Έγκριση Β2΄ φάσης μελέτης Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

22. Ορισμός μελών Επιτροπής καταλληλότητας άρθρου 7 Π.Δ/τος 270//81 για το έτος 2011

23. Χορήγηση άδειας στην Κοινοπραξία του Φιλιατρινού Φράγματος για χρήση νερού από την Τ.Κ. Χριστιάνων.

24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή νέου αγωγού και κατάργηση υφισταμένου" του Δήμου Φιλιατρών.

25. Αίτηση – Ενημέρωση Προέδρου Τ.Κ. Αρμενιών για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Περιοχή Αφανόραχες Στασιού ανατολικά της Τ.Κ. Αρμενιών.

26. Aίτηση Σοφιανού Φανής κλπ για χορήγηση βεβαίωσης υπαγωγής των ακινήτων τους στον οικισμό Ραχών.

27. Αίτηση Γεωργιόπουλου Παναγιώτη για απαγόρευση χώρου στάθμευσης στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

28. Μεταφορά ποσοστού ΚΗ΄ ψηφίσματος επί οικοδομικών αδειών στο Δήμο Τριφυλίας.

29. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ.

30. Ορισμός μελών Επιτροπής συντήρησης και επισκευής οχημάτων Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2010

31. Ορισμός μελών Επιτροπής παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ.

32. Ανασυγκρότηση Επιτροπής Κρίσεων Αυθαιρέτων κατασκευών αρμοδιότητας Πολεοδομίας Δήμου Τριφυλίας.

33. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Φωτισμός Σιντριβανιού" Δ.Ε. Φιλιατρών.

34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Συντήρηση Μηχανημάτων αντλιοστασίων Δημοτικών Διαμερισμάτων" Δ.Ε. Φιλιατρών.

Τα καλύτερα των χθεσινοβραδυνών δελτίων ειδήσεων





Πως Κατασκευάζουμε έναν Χαρταετό. Τον ΔΙΚΟ ΣΑΣ χαρταετό.

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και όλοι μας λίγο πολύ θα πετάξουμε χαρταετό.
Οι έτοιμοι κοστίζουν ανάλογα με το μέγεθος τους αλλά.... είναι όλοι τους πανομοιότυποι.
Αστέρια κυρίως, κλπ κλπ
Γιατί να είσαστε τόσο κοινός με τους άλλους???

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε φέτος τον δικό σας χαρταετό??
Τον χαρταετό που θα είναι ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, που στολίστηκε με την φαντασία σας και το κέφι σας??

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το πως θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό. ......


Τι θα χρειαστούμε:

3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Ξεκινάμε την κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται (επόμενο σχήμα).



Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών (επόμενο σχήμα).



Σε αυτό το σημείο, μπορούμε ν’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει (επόμενο σχήμα).



Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ..... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.