Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απέτυχε και η απόσυρση για την Κυβέρνηση

Αφού δεν σκέφτηκαν ότι το τελευταίο που απασχολεί τον Έλληνα είναι η αγορά νέου ΙΧ, τον... τιμωρούν αν το αποσύρει να πληρώσει και παραπάνω από το κέρδος της απόσυρσης, αφού θα πρέπει να εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας της... ακινησίας του!

Περιορισμένο φαίνεται το ενδιαφέρον των οδηγών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, προκειμένου να απολαύσουν τα οικονομικά οφέλη για την αγορά νέου οχήματος.
Έτσι παρά το σχέδιο του υπουργείου ............

Οικονομικών να δώσει κίνητρα για την αναθέρμανση της αγοράς αυτοκινήτου που «υποφέρει» καθημερινά, αυτή παραμένει μουδιασμένη με το ενδεχόμενο νέας πτώσης να φαίνεται αναπόφευκτο.

Όπως δείχνουν και τα στοιχεία, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει σήμερα είναι η απόκτηση καινούργιου αυτοκινήτου, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες παλεύουν για την κάλυψη των στοιχειωδών και καθημερινών αναγκών.

Αναλυτικά

Στην Αττική, στο κέντρο ανακύκλωσης Τσιβόλας ΕΠΕ, που βρίσκεται στα Καλύβια:
2011: αποσύρονται περίπου 25 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν περίπου 200 αυτοκίνητα ημερησίως

Στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο ανακύκλωσης Αειφόρος ΑΕ, που βρίσκεται στη Σίνδο:
2011: αποσύρονται 3 με 4 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν 40 με 50 αυτοκίνητα ημερησίως

Στην Ηλεία, στο κέντρο ανακύκλωσης Ντέμου Θεοδώρα Ο.Ε, που βρίσκεται στον Πύργο και εξυπηρετεί όλο τον νομό:
2011: αποσύρονται 2 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν 100 με 120 αυτοκίνητα ημερησίως


Στη Ζάκυνθο, στο κέντρο ανακύκλωσης που εξυπηρετεί όλο τον νομό:
2011: αποσύρονται περίπου 8 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν περίπου 50 αυτοκίνητα ημερησίως

Στη Ρόδο στο μοναδικό κέντρο ανακύκλωσης που εξυπηρετεί όλα τα Δωδεκάνησα αποσύρονται περίπου 10 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στο Λασίθι στην Κρήτη, στο μοναδικό κέντρο όλου του νομού έχουν αποσυρθεί 2 μόνο αυτοκίνητα.

Τα οφέλη

Το όφελος που προσφέρεται στους ιδιοκτήτες που προχωρούν στη διαδικασία της απόσυρσης κυμαίνεται από 300 ως 2800 ευρώ, ανάλογα με τα κυβικά του παλαιού οχήματος. Ειδικότερα για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά και εργοστασιακής αξίας έως 6.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 300 ευρώ.

• Από 901 – 1400 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 όφελος 960 ευρώ
• Από 1401-1600 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 όφελος 1430 ευρώ
• Από 1601-2000 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 όφελος έως 2800 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος να έχει εκδοθεί μέχρι τις 31-12-1998.

Ωστόσο, τα παραπάνω ποσά δεν είναι ικανά να κινητοποιήσουν τους ιδιοκτήτες, εν συγκρίσει πάντα και με τα ποσοστά συμμετοχής στο παρελθόν, δείγμα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, που πλήττει κυρίως το τμήμα των πολιτών στους οποίους στοχεύει το μέτρο της απόσυρσης.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη εταιρείας απόσυρσης οχημάτων σε σχέση με το παρελθόν η προσέλευση είναι περιορισμένη, ενώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τα οχήματα μικρού κυβισμού, καθώς το ποσό που κερδίζουν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μικρό. Μεγαλύτερο όφελος υπάρχει στα οχήματα μεγάλου κυβισμού.

«Φρενάρει» ξανά την απόσυρση η κυβέρνηση

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, ξεκαθαρίζεται ότι στο πρόγραμμα απόσυρσης μπορούν να συμμετέχουν οχήματα για τα οποία έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τόσο για το 2011 όσο και για προγενέστερα έτη.

Η διευκρινιστική αυτή εγκύκλιος συντείνει στην απαξίωση του μέτρου, καθώς οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν τέλη για οχήματα τα οποία μπορεί να βρίσκονταν σε ακινησία για ένα, δύο χρόνια ή και περισσότερα. Έτσι κάποιος για να κερδίσει 500 ή 1000 ευρώ από την αγορά νέου οχήματος, πρέπει να καταβάλλει –αν το όχημα είχε μεγάλο κινητήρα- 500 έως 1200 ευρώ για κάθε έτος ακινησίας.

Αν δηλαδή το υπό απόσυρση όχημα είναι ένα παλιό τζιπ με κινητήρα 3000 κυβικών και πάνω και οι πινακίδες του είχαν κατατεθεί για δύο χρόνια, για να αποσυρθεί σήμερα πρέπει να καταβληθούν 2200 ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα επιτείνεται και από τον κακό συντονισμό των δημοσίων υπηρεσιών καθώς τόσο η τελευταία όσο και οι προηγούμενες εγκύκλιοι δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται μετέωροι, περιμένοντας είτε τη βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας είτε τις πινακίδες των οχημάτων που παλαιότερα είχαν κατατεθεί στις εφορίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις οι εφορίες κάνουν έως και δύο μήνες για να αποστείλουν τις πινακίδες.

Προβλήματα διαπιστώνει και ο Συνήγορος του Πολίτη

Χάνει... λάδια η απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, σύμφωνα με πόρισμα που συνέταξε ο Συνήγορος του Πολίτη, ύστερα από αναφορές που κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι για το μέτρο.

Όπως επισημαίνει η ανεξάρτητη αρχή, «προβλήματα προκαλεί η αιφνίδια κατάργηση της παροχής οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση παλαιών οχημάτων και την αγορά νέων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής του στις περιπτώσεις, που εντάσσονταν στη ρύθμιση».

Ο Συνήγορος εντόπισε προβλήματα:

- στην επιλογή του έκτακτου νομοθετικού εργαλείου της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την εισαγωγή του μέτρου,
- στη διαδικασία κατάργησής του, η οποία περιελάμβανε το άτυπο «πάγωμα» του μέτρου μέχρι την πραγματική κυκλοφορία του σχετικού ΦΕΚ, αλλά και
- στην υλοποίηση του μέτρου, μετά και τη ριζική τροποποίησή της μέχρι τότε προβλεπόμενης διαδικασίας

News Day

LIVE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο Ολυμπιακό στάδιο

Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε Live τον αγώνα....
Υπομονή και συντονιστείτε εδώ

Ο αγώνας από το Nova Sports 2

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1 - 1



Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Ραγδαίες προέβλεψε ότι θα είναι οι εξελίξεις στην χώρα μας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στο "3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/2/2011 στην Καλαμάτα. Ο κ. Τατούλης τόνισε στην ομιλία του ότι για την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας υπάρχουν ευθύνες σε όλους μας, για αυτό οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να κινηθούμε σε όλους τους τομείς με συγκεκριμένους κανόνες. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει εκλογίκευση της κρίσης, και να λειτουργήσουμε στοχευόμενα και αποτελεσματικά προσέθεσε ο Περιφερειάρχης.

Είναι ανεπίτρεπτο το Αθηνοκεντρικό κράτος να ........

ρυθμίζει του κανόνες στο χώρο της υγείας επεσήμανε ο κ, Τατούλης σημειώνοντας ότι στόχος μας είναι η ευθύνη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να μην μεταφέρεται στην κεντρική κυβέρνηση αλλά στην άμεσα νομιμοποιημένη αρχή που γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της Περιφέρειας. Η συμμέτοχη μου στο συνέδριο, προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεν είναι συμβολική αλλά υπογραμμίζει την ευθύνη που θα αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση των μονάδων υγείας στην Πελοπόννησο στα πλαίσια των ευθυνών που ορίζει ο "Καλλικράτης" που είναι και το μεγάλο μας όπλο, και η μεγάλη μεταρρύθμιση. Ο Καλλικράτης, συνέχισε ο κ Τατούλης, δίνει την δυνατότητα με κανόνες ευθύνης αξιοκρατίας και ασφάλειας να αναβαθμίσουμε όλες τις μονάδες υγείας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και όλο τον τομέα υγείας στην Πελοπόννησο.

Στόχος μας κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, είναι να έχουμε πάρα πολύ σύντομα ένα χάρτη υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας που υπάρχουν στην περιφέρεια και να λειτουργήσουμε με τον κανόνα κόστους οφέλους στην παροχή υγείας.

Το “3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας” διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κη ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής “ΚΑΤ” και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας & Κυπαρισσίας.

Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος αντιπρόεδρος ο πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γιάννης Σπυρόπουλος

Τριφυλία. Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!

«Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, καθώς και μαθητές της Τριφυλίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Γυμνάσιο Κοπανακίου. Όπως είπαν, ο αγώνας τώρα ξεκινά, με ήπια μορφή και θα κλιμακωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική που θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει τα σχολεία. Με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να μη γίνει αυτό. […] Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο και αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολειό.
Η απόφασή μας ξεκινάει με διαδικασίες ήπιου ...........

χαρακτήρα. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι του Δήμου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις, η προσπάθειά μας θα κλιμακωθεί, θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά το δικαίωμα στη μάθηση!».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Κοπανακίου, Γρηγόρης Νικολακόπουλος, μίλησε για την ιδιαιτερότητα του σχολείου, που είναι η απόσταση από την Κυπαρισσία, για την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει, για τη βιβλιοθήκη, αλλά και τα περιβαλλοντικά προγράμματα που συμμετέχει.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου Γιώργος Μίγγας τόνισε πως στο Μάραθο «γίνεται ένα έγκλημα. Είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη και πάνε να μας κλείσουν το σχολείο».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλιού σημείωσε πως το Καλόνερο είναι ανάστατο, γιατί αυτό που επιχειρείται να γίνει είναι εντελώς παράλογο.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε στοπ, ως εδώ».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε την αντίθεσή του σε κάθε κλείσιμο σχολείου στην Τριφυλία. Μίλησε για σαθρά επιχειρήματα, τονίζοντας πως δε νοείται μάθηση σε σχολεία με στοιβαζόμενους μαθητές και κατηγόρησε την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Δριμής σημείωσε πως είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο των σχολείων και ζήτησε δύο χρόνια παράτασης για τη λήψη απόφασης όσον αφορά στην τύχη του Γυμνασίου Κοπανακίου, αφού υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται και θα καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε: «Η αντίθεσή μας σε κάθε κατάργηση είναι δεδομένη». Επίσης, επανέλαβε την πρόταση να πάνε και τα παιδιά του Δωρίου στο Γυμνάσιο Κοπανακίου και να λειτουργήσει στο Δώριο το Λύκειο.

Ο αντιδήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος σημείωσε πως «τα σχολεία δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις για να πάρουμε μέτρα να τα εξυγιάνουμε και είμαι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμό τους».

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης έκανε την ερώτηση, αν έχουν πείσει οι λόγοι που λέει το υπουργείο και απάντησε: «Όχι. Οι λόγοι είναι της παγκοσμιοποίησης και της υποδούλωσης της ψυχής. Η ψυχή του Έλληνα, όμως, δεν υποδουλώνεται».

Για την απόφαση του Δ.Σ. μίλησε ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Καλκαβούρας λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να κλείσει κανένα σχολείο.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως «τα δικά μας τα χωριά, εδώ, δε βγάζανε πλούτο, αλλά βγάζανε μυαλά!».
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρούσσης δήλωσε την αντίθεσή του, τονίζοντας το σύνθημα των παιδιών: «Το Κοπανάκι μας θα ζήσει, αν το σχολείο μας δεν κλείσει»!

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπασδάνης έκανε λόγο για αποστολή μηνύματος σε εκείνους τους νοσηρούς εγκεφάλους «που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Τριφυλίας Νίκος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε σε παιδαγωγικούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς λόγους που συνηγορούν στη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων, μετέφερε τη στήριξη των εκπαιδευτικών και ζήτησε τη δυναμική και αγωνιστική διεκδίκηση του Δήμου.

Η μαθήτρια του Γυμνασίου Κοπανακίου Βασιλική Κοράκη χαρακτήρισε στολίδι το σχολείο, ενώ ο μαθητής Γιώργος Γιαννακόπουλος σημείωσε τον αγώνα που οργάνωσαν και θα συνεχίσουν. Όσο για τον Πέτρο από το Καλόνερο, είπε πως στην Κυπαρισσία είναι ήδη πολλά παιδιά και το σχολείο του αξίζει να μείνει.

Θάρρος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Με την 5η κατα σειρά τακτική Συνεδρίαση συνεχίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Σύμφωνα με την πρόσκληση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου οδός Δημαρχείου 2.

Από τα 38 θέματα που είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη ξεχωρίζει αυτό .........

της εκλογής του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, η Συζήτηση - ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας και η συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σύσταση νέου νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας.

Τα υπόλοιπα είναι κυρίως διαδικαστικού Χαρακτήρα καθώς αφορούν την εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες και περιοδικά, η σύσταση σχολικών επιτροπών ενώ μεγάλο μέρος της συνεδρίασης θα καταλάβει η δακοκτονία στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τριφυλίας.

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι:

1. Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας.
2. Συζήτηση - ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας.
3. Συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σύσταση νέου νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας.
4. Ορισμός μελών Δ.Σ. νέου Νομικού Προσώπου.
5. Σύσταση Σχολικών Επιτροπών.
6. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Τριφυλίας.
7. Συγκρότηση Επιτροπών Δημ. Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.
8. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο δ.δ. Καρυών.
9. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ.
10. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Στασιού Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
11. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Αρμενιών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
12. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Σπηλιάς Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
13. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Φαρακλάδας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
14. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Περδικονερίου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
15. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Ξηροκάμπου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
16. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μουριατάδας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
17. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Βρυσών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
18. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Ραχών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
19. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μύρου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
20. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Πλάτης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
21. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Χριστιανούπολη Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
22. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Εξοχικού Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
23. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μάλης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
24. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Χαλαζωνίου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
25. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Λεύκης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
26. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
27. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Βάλτας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
28. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Πύργου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
29. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Φλόκας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
30. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
31. Δακοκτονία Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
32. Δακοκτονία Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
33. Δακοκτονία Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου
"Κατασκευή μαντρότοιχου ξενώνα Δ.Δ. Σιδηροκάστρου".
35. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση προβλημάτων εσωτερικών δρόμων δ.δ. Πλατανίων
36. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Τσιμεντόστρωση εσωτερικών δρόμων δ.δ. Σιδηροκάστρου".
37. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή
Δεξαμενής και δικτύου ύδρευσης οικισμού Πτέρης δ.δ. Αυλώνα.
38.Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών συμπεριλαμβανομένης της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του τ.δ. Πλατανίων.
38. Επιστροφή οικοπέδου Τ.Σ. Σελλά στο Σύλλογο Απανταχού Σελλαίων "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ".

Απόψε η Συνεστίαση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Τον αποκριάτικο του χορό θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ 26 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο Δεξαμενή ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Ο χορός γίνεται για την ενίσχυση της Φιλαρμονικής του Συλλόγου. Η είσοδος είναι 15 € και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Προσκαλούμε λοιπόν τους συνδημότες και ...........

φίλους μας να περάσουν μαζί μας το βράδυ του Σαββάτου και με την παρουσία τους να στηρίξουν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πολιτισμού της Τριφυλίας όπως είναι η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Σάλος με την απόλυση του μοναδικού ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Πελοπόννησο.

Αφού δεν έχει Ανταποκριτή η κρατική τηλεόραση στην Πελοπόννησο τότε να κόψουν και την εισφορά της ΕΡΤ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ολόκληρη Περιφέρεια Πελοποννήσου πλέον μένει ορφανή από την ΕΡΤ γυρίζοντάς της την πλάτη. Η είδηση δεν αρέσει καθόλου στους κατοίκους της Πελοποννήσου που αναρωτιούνται ότι αφού δεν έχουμε ανταποκριτή στην Πελοπόννησο για να παράγει τα σπουδαιότερα νέα από τον τόπο μας τότε και εμείς θα απαιτήσουμε να μας αφαιρέσουν το νταβατζόσιμο που πληρώνουμε στα τιμολόγια για την ΕΡΤ.
Και ότι απαιτούν και διεκδικούν εκεί .........

στο νότο πάντα πιάνει.

Τόσα χρόνια τόσοι αδηφάγοι που πάνε και έρχονται μέσα στο ραδιομέγαρο και έκοψαν τον έναν και μοναδικό ανταποκριτή σε ολόκληρη Πελοπόννησο για να κάνουν περικοπές και οικονομία. Τι πράγματα είναι αυτά…!!!
Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι κοινωνικό.

Μυστήριο από την άλλη μεριά παραμένει η αδικαιολόγητη σιωπή των Αρχόντων του τόπου. Ο Περιφερειάρχης , οι βουλευτές οι δήμαρχοι τι κάνουν όλοι αυτοί…;; Δεν το έχουν μάθει ακόμα…;;
Ας τους ενημερώσει κάποιος λοιπόν το τι γίνεται και ας κόψουν λίγο τις περατζάδες στην Πρωτεύουσα και να κοιτάξουν τον τόπο τους.
Από τον τόπο τους τρώνε ψωμί μην το ξεχνάνε αυτό….!!!

Report 24

Του σπηκάρισε 5 φωνήεντα και ......σούζα το αλογάκι

Πριν μερικές μέρες διαβάσαμε στο blog της Μερόπης Μεσσηνίας ένα θέμα με τίτλο "Και κερατάδες και δαρμένοι" στο οποίο blog φαίνεται να έχουν καταφθάσει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο επιστολές από αναγνώστες εκπαιδευτικούς εξαιτίας άρθρων του Γιώργου Παναγόπουλου που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην εφημερίδα "Ελευθερία", οι οποίες, αν μη τι άλλο, προσβάλουν τους εκπαιδευτικούς, τόσο ως πρόσωπα όσο και ως λειτουργούς.

Το θέμα το "μυρίστηκε" το Δημοτικό Σαφάρι και άρχισε να κράζει τον αρθρογράφο της Ελευθερίας Γιώργο Παναγόπουλο για τις θέσεις που παίρνει μέσω της στήλης του.

Σε νεότερη δημοσίευση του, το Δημοτικό Σαφάρι .......

αναφέρει ότι έχει σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο της Εφημερίδας από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών.

Σε ακόμα νεότερη του δημοσίευση το Δημοτικό Σαφάρι αναφέρει ότι ο Γιώργος Παναγόπουλος έλαβε την εξοργισμένη αντίδραση από την γυναίκα του η οποία (όπως αναφέρει το Δημοτικό Σαφάρι είναι εκπαιδευτικός) λέγοντας του:

ΑΝ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν λίγο πήγε σπίτι του και του την έπεσε η γυναίκα του… τους άκουσε όλη η γειτονιά…. αν ξανά τολμήσεις και γράψεις για τους εκπαιδευτικούς μην ξαναρθείς σπίτι…

Δεν σέβεσαι το ψωμί που τρως του είπε έξαλλη…

Η γυναίκα του είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα και σήμερα ενημερώθηκε από τους συναδέλφους της για το τι γράφει ο άντρας της στην αρθογραφία του…. Δεν διαβάζει πότε αυτά που γράφει διότι δεν κάθεται να χάσει τον χρόνο της διαβάζοντας τις φαντασιώσεις του… τους το είπε ξεκάθαρα…

Μπράβο της πάντως αμέσως με το που το έμαθε πήρε το μέρος των συναδέλφων της… της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια….

Εξάλλου τόσα χρόνια τον έχει μάθει καλά τον Παναγόπουλο…


Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, φαίνεται ότι η "μαγκιά" του Παναγόπουλου εξαντλείται στην θέα της γυναίκας του.
Μόλις του βάλει και λίγο την φωνή..... ΣΟΥΖΑ το αλογάκι. Επίσης αν ισχύει στο 100% αυτό που γράφει το Σαφάρι ότι η σύζυγος του Παναγόπουλου ενημερώθηκε απο τους συναδέλφους της για το τι γράφει το "στεφάνι της" στην εφημερίδα τότε Γιώργη Παναγόπουλε... Φασκελο-κουκούλωστα. Μάλλον μόνο εσύ διαβάζεις την στήλη σου.

Επιτρέψτε μας να δώσουμε τα εύσημα στο blog της Μερόπης για την ανάδειξη του θέματος.

Μεσσηνιακες εφημερίδες της 26ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.