Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τελικά τι μαγειρεύει η Ντίνα Νικολάκου;

Χθες το έγκυρο και πολυ καλό blog Διογένης ρώταγε την κ. Νικολάκου τι δημοσιογραφικό μαγαζί στήνει για την Πελοπόννησο.

Αλήθεια. Τι εννοεί η κ. Νικολάκου λέγοντας ότι θα βάλει κανόνες στα πάντα;
Τι εννοεί η Ντίνα Νικολάκου ότι θα βάλει κανόνες στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης;
Ποιος της ζήτησε πελατειακές σχέσεις? Μήπως η κ. Νικολάκου θέλει να γίνει ρυθμιστής των Μέσων μαζικής ενημέρωσης;

Νομίζω ότι αυτά η κ. Νικολάκου θα πρέπει να τα διευκρινήσει τα πάντα σε σχέση με αυτά που δήλωσε στην εκπομπή.

Δείτε το Video με την συνέντευξη της Ντίνας Νικολάκου.








Να πάψουν οι πολιτικοί να φορτώνουν τις αμαρτίες τους στις ΜΚΟ!

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες απίστευτων αποκαλύψεων για χρηματοδοτήσεις από υπουργεία σε δράσεις ΜΚΟ που δεν έχουν κανένα όφελος για την Ελλάδα: καλλιέργεια της ντομάτας στην Αφρική, Ορθοδοξία στην Βόρεια Κορέα, κλιματικές αλλαγές στην Βαλτική κλπ.

Και δικαιολογημένα αναστατώνεται η κοινή γνώμη. Οδηγείται όμως σε λάθος συμπέρασμα, αν θεωρεί ότι υπαίτιες είναι οι ΜΚΟ. Πράγματι, αν κάποιοι πολίτες θέλουν να συστήσουν π.χ. τον "Σύλλογο των ονειροπόλων", αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Το πρόβλημα θα δημιουργούταν αν αποφάσιζε κάποιο υπουργείο να τους χρηματοδοτήσει!

Όπως π.χ. το Υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε την Εκκλησιαστική ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" με πάνω από 1 εκ. € για να στείλει στα θύματα του Τσουνάμι… εσώρουχα και στολές καρναβαλιού!
Και ο μεν Αρχιεπίσκοπος διέλυσε την "Αλληλεγγύη", αλλά ..........

ποιος διερεύνησε τις ευθύνες των πολιτικών που ενέκριναν αυτή την χρηματοδότηση, διαθέτοντας το 65% των συνολικών επιχορηγήσεων του Υπουργείου σε μια μόνο οργάνωση, η οποία μάλιστα μόλις είχε ιδρυθεί;

Η κριτική επομένως δεν πρέπει να κατευθύνεται στις ΜΚΟ, που αποτελούν έναν χώρο κοινωνικής ελευθερίας και δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι η πολιτική ηγεσία, οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν ΜΚΟ, που ορισμένες δημιουργήθηκαν επί τούτου την παραμονή, για να κατευθύνουν κονδύλια, υπό αδιαφανείς όρους και για ανομολόγητους σκοπούς.

Και το πιο παραπλανητικό είναι ότι κάποιοι πολιτικοί (μερικές φορές οι ίδιοι!), βρίσκουν πάτημα σε αυτές τις ατασθαλίες για να προτείνουν την νομική χειραγώγηση των ΜΚΟ. Έτσι προκύπτει η πρόταση να "χαρτογραφηθούν" οι ΜΚΟ, να "κατηγοριοποιηθούν" και τελικά να ελεγχθούν από τον κρατικό μηχανισμό! Αυτό θα ήταν καταστροφική παρέμβαση στην κοινωνία των πολιτών. Θα ήταν ο θρίαμβος του πελατειακού κράτους, το οποίο χρησιμοποιώντας τις ίδιες τις αμαρτίες του, θα "έβαζε χέρι" σε έναν αναδυόμενο χώρο ελευθερίας των πολιτών.

Ένα πράγμα πρέπει να ελεγχθεί: οι χρηματοδοτήσεις των κρατικών φορέων προς τις ΜΚΟ που τις επιθυμούν και τις αποδέχονται. Διότι μη ξεχνάμε ότι πολλές ΜΚΟ δεν παίρνουν κρατικά χρήματα και ούτε τα ζητάνε. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα π.χ. χρηματοδοτούν κατά 90% τα προγράμματά τους με ιδίους πόρους.

Επίσης πρέπει να μπει ένα πλαίσιο διαφάνειας για το που και πως αξιοποιούνται τα χρήματα από τηλεμαραθώνιους και αντίστοιχες εκδηλώσεις. Και, για τον σκοπό αυτό, απαιτείται η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα. Ανεξάρτητου, τόσο από τις ΜΚΟ, αλλά πρωτίστως ανεξάρτητου από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς. Παράλληλα, πρέπει να προωθήσουμε μέτρα για την ενίσχυση του εθελοντισμού.

Έρχεται μπαράζ κινητοποιήσεων από τις επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" ανακοίνωσαν νέες κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων... Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω", μετά την μαζικότατη, βροντερή απάντηση της 1ης Μάρτη, με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση σε ενότητα με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού, έξω από το κτίριο των τζαμπατζήδων, προχωρούν σε μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα διόδια της χώρας.

Συγκεκριμένα...........

Παρασκευή 4-3-11, στις 4μμ ανοίγουμε τα διόδια Ελευσίνας στην εθνική οδό.

Tο Σάββατο 5-3-11, στις 12 το μεσημέρι ανοίγουμε τα διόδια Μοσχοχωρίου στη Θεσσαλία.

Την Καθαρά Δευτέρα, 7-3-11, στις 4μμ ανοίγουμε τα διόδια Αφιδνών.

Οι κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα ανοίγματα διοδίων.
Διατρανώνουμε στην κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών, ότι το κίνημά μας δεν καταστέλλεται και δεν τρομοκρατείται.
Θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους μέχρι να τους ανατρέψουμε! "

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

Πανελλήνιες: Οδηγίες για την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Οδηγίες για τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009), δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω υποψήφιοι καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί στα δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (σ.σ. αναφέρονται παρακάτω), προκειμένου να αποκτήσουν έγκαιρα το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους, ώστε να γνωρίζουν εάν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις με την πιστοποίηση της πάθησής τους και να μην καθυστερήσει η εγγραφή τους σε περίπτωση που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις ...........

Επιτροπές θα γίνεται από αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2011.

Υποψήφιοι είναι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση (υπόδειγμα αίτησης υπάρχει στο τέλος του παρόντος δελτίου και στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜ http://www.minedu.gov.gr, στην επιλογή ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις/Έγγραφα Εξετάσεων Υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις)

β)Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και

γ) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις των παθήσεων που απαιτούν διαπίστωση συγκεκριμένου ποσοστού αναπηρίας (υποψήφιοι με μειωμένη οπτική οξύτητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85% ή με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%), οι υποψήφιοι συνυποβάλλουν τη σχετική γνωμάτευση από Α/θμια ή Β/θμια Υγειονομική Επιτροπή, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας του υποψηφίου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:

1. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (Π.Γ.Ν.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

2. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

3. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

4. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

5. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

6. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΛΑΡΙΣΑΣ

7. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΠΑΤΡΩΝ

8. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

9. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

10. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

11. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ»

12. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

13. Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Ο ’ΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

14. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι για τη διευκόλυνση και την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας τόσο του ιδίου του υποψηφίου όσο και των Επιτροπών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ένα και μόνο Νοσοκομείο από τα αναφερόμενα για την έκδοση τόσο των ιατρικών γνωματεύσεων όσο και την τελική διαπίστωση και έκδοση των πιστοποιητικών.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον ίδιο τον υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Επίσης μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά. Το εμπρόθεσμο της αίτησης στην περίπτωση αυτή, κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές των προαναφερομένων Νοσοκομείων, το οποίο αναγράφει επακριβώς και ολογράφως την πάθηση του υποψηφίου, όπως αυτή αναφέρεται ακριβώς στο άρθρο 35 του ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄) με τον αντίστοιχο κωδικό (όπως αναγράφεται στον επισυναπτόμενο πίνακα), δε χρειάζεται να προσέλθουν εκ νέου στις ειδικές επταμελείς επιτροπές για την απόκτηση του εν λόγω πιστοποιητικού, αλλά θα χρησιμοποιήσουν το πιστοποιητικό που ήδη κατέχουν.

Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5%, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων, σε Λύκειο της επιλογής τους. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθεί με νεότερη εγκύκλιο η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία και θα αναρτηθεί προς ενημέρωση στο διαδίκτυο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ που είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 210-3442100, 3442101, 3442099, 3442703.

Ναυτεμπορική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει Καθαράς Δευτέρας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ανακοίνωσε σήμερα η Τροχαία.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας, και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 13.00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις : ........

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 η κυκλοφορία των φορτηγών θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.), όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Δ. Κουσελάς: «Η φοροδιαφυγή είναι κλοπή σε βάρος της κοινωνίας και η καταπολέμησή της, υπόθεση όλων!»

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, αφού σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης».

Εξήγγειλε ότι «στο επόμενο διάστημα θα .........

προχωρήσουμε σε πλήρη αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και όχι μόνο στο ελεγκτικό του κομμάτι.

Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στην απλοποίηση της φορολογικής διαδικασίας, με την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ήδη βγαίνει στις επόμενες ημέρες η Υπουργική Απόφαση για τη συγκρότηση της σχετικής Επιτροπής, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί με τον νόμο 3888, ώστε, στο τέλος του φθινοπώρου, να είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε. Στόχος μας είναι να σταματήσουν να πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Άλλωστε, θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο αίτημα του λαού μας, ότι επιτέλους πρέπει να πληρώσουν και εκείνοι που συστηματικά μέχρι σήμερα κλέβουν το Δημόσιο, είτε φοροδιαφεύγοντας, είτε με οποιουσδήποτε άλλους τρόπους. Εννοώ όλους εκείνους, εξαιτίας των οποίων όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε περισσότερους φόρους, εισοδήματος, καυσίμων, Φ.Π.Α, κ.ά.».

Αναφερόμενος στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Κουσελάς υπογράμμισε ότι με αυτό «.....ανασυγκροτούμε εκ βάθρων τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ανανεώνουμε το δυναμικό τους με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια. Τους εξοπλίζουμε για πρώτη φορά με τριετές επιχειρησιακό σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, στο οποίο δεν συμμετέχει μόνο το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το Υπουργείο Οικονομίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τους εξοπλίζουμε με σύγχρονα ηλεκτρονικά και ελεγκτικά μέσα, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις διαφάνειας, αξιοπιστίας και καθαρών σχέσεων, που θέλουμε να έχουν με τους Έλληνες πολίτες, με μηδενική ανοχή σε αυθαιρεσίες, δοσοληψίες, εκβιασμούς ή σκόπιμες παραλείψεις, με συγκεκριμένες ελεγκτικές προδιαγραφές και χρεώσεις, με στενό έλεγχο και των ίδιων των ελεγκτών, με συμβόλαια απόδοσης και με Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.»

Στη συνέχεια της αγόρευσής του, ο κ. Κουσελάς επισήμανε ότι «Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, ότι για κάθε ευρώ που χάνεται από οφειλόμενους πόρους, η χώρα μας στερείται -και στερούμαστε όλοι- πολύτιμους πόρους. Πόρους για δημόσια αγαθά, για την ανάπτυξη, για την απασχόληση, για κοινωνικές παροχές. Η φοροδιαφυγή, είναι κλοπή σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Είναι κλοπή που στερεί από τις επιχειρήσεις και το λαό μας μια χαμηλότερη, μια δικαιότερη φορολογική επιβάρυνση. Του στερεί καλύτερες συντάξεις, περισσότερες και αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις, πολύτιμα αγαθά, όπως είναι η υγεία, η παιδεία κ.ά. Η φοροδιαφυγή και όχι ο φόρος, είναι βαριά στρέβλωση που απωθεί και βγάζει εκτός αγοράς τη σωστή επιχείρηση, τον σωστό επαγγελματία, τον καινοτόμο επενδυτή, γιατί ο συγκεκριμένος δεν αντέχει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των φοροφυγάδων, πολύ περισσότερο σε καιρούς οικονομικής κρίσης.(....)Η φοροκλοπή δεν είναι κάποιο «κεκτημένο δικαίωμα». Δεν νομιμοποιείται, ούτε καθαγιάζεται με πρόσχημα την κρίση, στην ίδια λογική που δεν νοείται να νομιμοποιήσουμε το φόνο, επειδή κάποιος μπορεί να έχει απωθημένα, τη ληστεία, επειδή κάποιος έχει ανάγκη και τη βία στο συνάνθρωπο, επειδή κάποιος μπορεί να αισθάνεται καταπιεσμένος.»

Απαντώντας σε ισχυρισμούς ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης και για ένα ευρώ πάμε να στείλουμε κάποιον στο αυτόφωρο», ο κ. Κουσελάς διευκρίνισε ότι «Σχετικά με το εισόδημα, η παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης μέχρι και 15 χιλιάδες ευρώ, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ειδικότερα, για το εισόδημα και για τον Φ.Π.Α. μέχρι και 75 χιλιάδες ευρώ, για να πάει κάποιος σε αυτόφωρο, θα πρέπει να προηγηθεί μια ολόκληρη διαδικασία. Υπάρχει το αυτόφωρο, κατοχυρώνεται ως διαρκές, όμως δεν θα σε συλλάβουν να σε κλείσουν φυλακή, εαν δεν έχει προηγηθεί κλήση από τον έφορο για να υπάρξει συμβιβασμός και η δυνατότητά σου να προσφύγεις στα φορολογικά δικαστήρια.»

‘Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως για να μειώσουμε το υπέρογκο δημόσιο χρέος, χωρίς να στερήσουμε από τις μελλοντικές γενιές την περιουσία τους, χρειαζόμαστε κάθε χρόνο σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή δημόσια έσοδα πολύ υψηλότερα από τις δαπάνες μας, χωρίς τους τόκους και την εξυπηρετηση του χρέους. Χρειαζόμαστε δημοσιονομική αυτοδυναμία, που σήμερα, δυστυχώς, δεν την έχουμε. Με μνημόνιο ή χωρίς, όσο αυτά δεν τα πετυχαίνουμε, το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει. Με ανάπτυξη ή χωρίς, όσο τα έσοδα διαρθρωτικά υστερούν πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. σε σχέση με τις δαπάνες, ή θα πρέπει να κόβουμε συνεχώς δαπάνες, φτάνοντας να στερούμαστε ακόμη και τα πιο στοιχειώδη, ή θα πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδά μας, πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή και διευρύνοντας τη φορολογική βάση-και αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους μας. Άλλος τρόπος, δεν υπάρχει.»

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε διεξοδικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου, με τις οποίες, όπως σημείωσε, «...στηρίζουμε, προστατεύουμε και διευκολύνουμε τους ειλικρινείς φορολογούμενους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που συνδέονται σήμερα με την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά (...) Αναφέρω, κατ’ αρχήν, τη διάταξη πως δεν θα διώκεται ο φορολογούμενος στην περίπτωση που έχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση κατά του Δημοσίου, με ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο διώκεται. Επίσης, την ελαχιστοποίηση της επαφής των ελεγκτικών αρχών με τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις ή με τους επιτηδευματίες, με τη διεύρυνση της διενέργειας ελέγχων από απόσταση, με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς περιθώρια προσωπικών χειρισμών.

Τη δυνατότητα συμψηφισμού βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο με βέβαιες και εκκαθαρισμένες χρηματικές απαιτήσεις κατά του Δημοσίου, ή φόρο με φόρο, ή φόρο με απαίτηση βέβαιη και εκκαθαρισμένη, ή απαίτηση που αποδεικνύεται με επίσημο δημόσιο έγγραφο. (...) Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της παρακράτησης φόρου κερδών στις επιχειρήσεις, στο 20%. Στην υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α., δίνουμε τη δυνατότητα καταβολής του οφειλόμενου φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Επί Ν.Δ, αυτό ίσχυε μόνο για ένα μήνα, εμείς το κάνουμε στο τρίμηνο. Στο θέμα της προσαύξησης, πρέπει να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους συνεπείς φορολογούμενος από τους υπόλοιπους, αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ.

Στο εξωτερικό, σε μια σειρά από άλλες χώρες, η προσαύξηση αυτή είναι ίση με το τρέχον επιτόκιο, ενω εμείς βάζουμε εδώ ένα 2%.
Παρέχουμε τη δυνατότητα καταβολής του Φ.Π.Α, ο οποίος βεβαιώνεται μετά από έλεγχο, σε έξι δόσεις. Παλαιότερα ίσχυε προκαταβολή του 20% και καταβολή του υπόλοιπου 80% σε μία δόση. Καθιερώνουμε τη μη απώλεια του δικαιώματος επιστροφής του Φ.Π.Α για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι και 100 κιλοβάτ και ακόμα για τους αγρότες που έχουν αγροτουριστικές μονάδες, μέχρι 10 δωμάτια. Εάν το εισόδημά τους από αυτές τις πηγές ξεπερνά το υπόλοιπο αγροτικό τους εισόδημα, αυτοί δεν χάνουν το δικαίωμα επιστροφής του Φ.Π.Α, επιστροφής που η Κυβέρνησή μας την έχει ανεβάσει στο 11%. Τέλος, προχωράμε στη διασφάλιση ελάχιστου κέρδους για τους περιπτεράδες και τους λιανοπωλητές καπνού, στο μέτρο που αυτό το ελάχιστο κέρδος συμπιέζεται από αθέμιτες πρακτικές...»

Απαντώντας σε επικρίσεις για την αύξηση του ποσοστού προβεβαίωσης, ο κ. Κουσελάς διευκρίνισε ότι «Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στα φορολογικά δικαστήρια δεν εξαρτάται από την καταβολή του 50%, απλώς η φορολογική αρχή βεβαιώνει το 50% και μπορεί να επιδιώξει την είσπραξή του, ανεξάρτητα από την παράλληλη διεξαγωγή της φορολογικής δίκης. Στις περισσότερες χώρες βεβαιώνεται το 100% και δεν ισχύει η εκ του νόμου αναστολή για ποσοστό ή και για το σύνολο του φόρου....Εξ άλλου, ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει δικαστική αναστολή και του 50% και, εάν υπάρχουν βάσιμοι και πραγματικοί λόγοι, να το επιτύχει. Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας στο συγκεκριμένο ζήτημα.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «...σε αυτό το σχέδιο νόμου αποτυπώνεται, όχι στα λόγια αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και θεσμούς, η ισχυρή πολιτική μας βούληση να ανοίξουμε πόλεμο στη φοροδιαφυγή. Σ' αυτόν τον δύσκολο πόλεμο έχουμε σύμμαχο τον έντιμο πολίτη, τον συνεπή φορολογούμενο, που δεν αντέχει πλέον να σηκώνει τα βάρη των άλλων. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων.»

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ [ VIDEO ]

Την Τρίτη, 1 Μάρτη 2011, στο Σύνταγμα χιλιάδες λαού διαδηλώσαμε την πρόθεση να παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Η αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων.
Η όξυνση της κρίσης και η πτώση των ..........

ποσοστών κέρδους έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου έχει αναλάβει τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας. Ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.

Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για το καλό της «πατρίδας», για το μέλλον μας. Όπως από το ΄75 και μετά στην ίδια πολιτική γραμμή εταιρίες και πολιτικό προσωπικό τρώνε με «χρυσά κουτάλια», έτσι και τώρα για να μην χάσουν το «φαί και τα κουτάλια», επιστρατεύονται νέα επιχειρήματα για να πειστούν οι «ιθαγενείς». Κάθε αντίσταση είναι ανεπίτρεπτη «μην μιλάς μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς» λέει κυβέρνηση , ΝΔ , ΛΑΟΣ και άλλοι πρόθυμοι.

Απέναντι σε αυτή την λογική που μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική, αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν πουλιούνται, δεν παζαρεύονται.
Η εποχή της ανάπτυξης του Σημίτη και του Καραμανλή μας οδήγησε στα χρηματιστήρια, τα δομημένα ομόλογα, στη SIEMENS και στο Βατοπέδι, στα δισεκατομμύρια των πολεμικών δαπανών.

Η κρίση τους τώρα δεν μπορεί να περάσει από πάνω μας όπως πέρασε η «ανάπτυξη» τους το προηγούμενο διάστημα. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι μειώσεις των μισθών, το ασφαλιστικό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που έρχονται αν δεν τους ανατρέψουμε τώρα! Ο αγώνας θα είναι διαρκής μέχρι τη νίκη του λαού που θα γίνει αφέντης στο τόπο του.

Το Σύνταγμα απόψε αποτελεί την αφετηρία για το άπλωμα και το δυνάμωμα ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος ρήξης και ανατροπής. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Οργανωνόμαστε. Οργανώνουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

www.oxidiodia.gr και wwww.denplirono.info

Δείτε το Video



Τα χρέη και οι οφειλές πνίγουν το Δήμο Τριφυλίας.

Χρέη και οφειλές πνίγουν το Δήμο Τριφυλίας.

Χρέη και οφειλές των προηγούμενων Δήμων και Δημάρχων που άλλα είναι δικαιολογημένα επειδή έγιναν έργα, αλλά δεν πληρώθηκαν αφού σταμάτησαν οι χρηματοδοτήσεις και άλλα επειδήγίνονταν σπατάλες, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

Όσο και αν προσπάθησε ο κ. Σαμπαζιώτης να .........

μαζέψει την κατάσταση, με γενικότητες και αοριστολογίες, χωρίς συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία, δεν ενημέρωσε επαρκώς και τεκμηριωμένα και δεν έγινε γνωστή η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Παραδέχτηκε πάντως ότι υπάρχουν πολλά χρέη και είπε πως στο τέλος της απογραφής θα ξέρουν την πραγματική εικόνα.

Αναμένουμε την απογραφή και τα αναλυτικά στοιχεία της γιατι δεν μπαίνουν όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι στο ίδιο τσουβάλι!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ TRIFYLIANEWS:

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο Δήμος Τριφυλίας, για δάνεια χρωστάει 3.784.564 ευρώ

Σε εργολάβους και προμηθευτές, οι οφειλές ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ, τουλάχιστον.

Με το "καλημέρα" ο νέος Δήμος χρωστά περίπου 9 - 10.000.000 ευρώ.

Αυτή είναι η εικόνα που εμείς, μετά από έρευνα, έχουμε και σας παρουσιάζουμε.

Απόσπασμα απο το Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Για μια ακόμα φορά ο Λάκης Λαζόπουλος ΚΕΝΤΗΣΕ στην χθεσινή του εκπομπή.

Δείτε απόσπασμα από την χθεσινή του εκπομπή











Τελευταία μέρα για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Τελευταία μέρα σήμερα για την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών, καθώς και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με σχετική απόφαση παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ (με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την 28η Φεβρουαρίου 2011) μέχρι και την 2η Μαρτίου 2011.
Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ..........

αυτών καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Αντίστοιχα, μέχρι και 2/3/2011 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών (με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 28η Φεβρουαρίου 2011). Η υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ η εισαγωγή των στοιχείων των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ολοκληρώνεται από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι την 3η Μαρτίου 2011 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1127/25.9.2009.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.