Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τους εκδρομείς του τριημέρου

Σε ισχύ έχουν τεθεί απο την τροχαία τα έκτακτα μέτρα για τους εκδρομείς του τριημέρου και συγκεκριμμένα από τις 3 το μεσημέρι και ως τις 9 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στο πλαίσιο των μέτρων της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων.

Συγκεκριμένα, στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις: ........

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

Στην Υπόλοιπη Ελλάδα

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Επανεξελέγη ο Αιμιλιανός Σεκλός πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Επανεξελέγη στην επαναληπτική ψηφοφορία για την θέση του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ο Αιμιλιανός Σεκλός επικρατώντας του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Τσούτσια με δυο ψήφους διαφορά.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών οι .........

δυο αντίπαλοι είχαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (14 και 14) και ένα λευκό και χθές στην επαναληπτική ψηφοφορία ο Αιμηλιανός Σεκλός επικράτησε με 15 ψήφους έναντι 13 του κ. Τσούτσια.

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Αποτελέσματα 24ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 24ης Αγωνιστικής




Από την Εράνη Φιλιατρών

Καρναβάλι των Φούληδων 2011. Κέφι και ξαφάντωμα για μικρούς και μεγάλους.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για μία ακόμα χρονιά το καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά.
Οι Εκδηλώσεις άρχισαν από νωρίς με μουσικές στην πλατεία της πόλης που έδιναν διαρκώς τον αποκριάτικο τόνο, χαρακτηριστικό της ημέρας. Ο καιρός από την άλλη δεν είχε φορέσει τα καλά του και πότε με τόνο μελαγχολικό και πότε με τόνο χαρούμενο μας έδειχνε τις διακυμάνσεις που περνούσε.
Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται αριστερά και δεξιά της πλατείας από τις 3 το μεσημέρι ενώ οι διοργανωτές ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της παρέλασης των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων.
Η παρέλαση ξεκίνησε στην ώρα της και με ..........

το άρματα του Δήμου Τριφυλίας και μπροστάρη το κατάστημα Agroland των αδελφών Σταθόπουλου που κάθε χρόνο είναι οι μεγάλοι χορηγοί του καρναβαλιού μας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών σχολεία από Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Μαραθούπολη ενω ξεχωριστή νότα στην παρέλαση έδωσε το τμήμα από τον Σύλλογο γονέων του Πρώτου δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων που είχαν ντυθεί ουράνιο Τόξο.

Το άρμα όμως που στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό που είχε θέμα τον Πάγκαλο αλλά και εκείνο με την Τζούλια Αλεξανδράτου και τους φίλους της.

Δυστυχώς σε κάποια σημεία της παρέλασης ο καιρός δεν κρατήθηκε και κάπου κάπου έριχνε λίγη βροχή και σταματούσε. Αλλα παρ' όλα αυτά ουδείς πτοήθηκε και πολύ περισσότερο οι καρναβαλιστές οι οποίοι φάνηκαν να το καταδιασκεδάζουν.

Έπαινους πήραν οι: Φιλαρμονική Φιλιατρών, το ΚΑΠΗ Φιλιατρών γιατι καθε χρόνο ζωντανεύουν το καρναβάλι και που φέτος είχα ντυθεί ποδοσφαιριστές της Εράνης.
Επίσης έπαινο πήρε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Φιλιατρών.

Το πρώτο βραβείο 300 ευρώ προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών δόθηκε στον Σύλλογο γονέων του Πρώτου Δημοτικού και δεύτερου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων.

Το δεύτερο βραβείο αξίας 200 ευρώ ήταν χορηγία του καταστήματος Παναγιώτης Τσαφαράς συστήματα άρδευσης δόθηκε στον σύλλογο γονέων του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών που είχαν ντυθεί φαντάσματα.

Το τρίτο βραβείο αξίας 100 ευρώ χορηγία των Αδελφών Σταθόπουλοι δόθηκε στο γκρούπ με τα ποδήλατα.

Έπαινο πήραν επίσης ο ιππικός όμιλος Τριφυλίας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιανούπολης και οι Μαραθοπολίτες για τους όμορφους συμβολισμούς τους.


Παρακάτω σας παραθέτουμε Φωτογραφίες από την παρέλαση αλλά και ένα 32λεπτο video με την παρέλαση των αρμάτων και το τι ακολούθησε στην πλατεία της πόλης.

Εμείς ευχόμαστε του χρόνου το καρναβάλι να είναι ακόμα καλύτερο και να συμμετάσχουν ακόμα περισσότερα Group καί άρματα. Το Καρναβάλι των φούληδων μπορεί να χτυπήσει ψηλά αρκεί όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι. Ακόμα και με ένα γκρουπάκι....

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και ένα αρκετά μεγάλο Video από το καρναβάλι των Φούληδων.

Από εμάς.........

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ