Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Παρέμβαση με επιστολή στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο έκανε η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους κατοίκους των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων η απόφαση του Ροβέρτου για αναστολή λειτουργίας των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Φιλιατρων και Γαργαλιάνων.

Η κα Γιαννακοπούλου στην επιστολή της αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου και ο περιορισμός των δαπανών του μέσω του εξορθολογισμού των δράσεων με σκοπό την παραγωγή καλύτερου αποτελέσματος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας είναι μια σημαντική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους αλλά πολύ περισσότερο για την καθημερινότητα του πολίτη.
Η παραπάνω διαδικασία δεν θα μπορούσε να ..........

αφήσει ανεπηρέαστο το ΙΚΑ που είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Μια διαδικασία, ωστόσο, η οποία ειδικά για το ΙΚΑ πρέπει να γίνει με περίσσια σύνεση και προσοχή, ανοιχτή και καθαρή διαβούλευση, καθώς είναι δεδομένη και πιστεύω αυτονόητη η ανάγκη πολλών χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του να βρίσκονται κοντά στον φορέα ασφαλιστικής και υγειονομικής τους περίθαλψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, με έκπληξή μου δέχθηκα με φαξ την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Υ10/119 της 01/03/11 απόφασή σας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονταν η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφασή σας, η οποία συγκεκριμένα ανέφερε «έχοντας υπόψη την ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μονάδων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ… αναστέλλεται η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων… και ότι η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής των παραρτημάτων, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας τους, θα ανήκει στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, στο οποίο υπάγονται τα εν λόγω παραρτήματα». Μετά από αυτό, κατέθεσα αμέσως σχετική ερώτηση, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Στη συνέχεια δημοσιεύτηκε, επίσης, στον τοπικό Τύπο ότι «αναστέλλεται η αναστολή της λειτουργίας» των άλλων υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Έτσι, εντελώς αόριστα, χωρίς τουλάχιστον καμιά δική σας δέσμευση ή δήλωση και χωρίς, όμως όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο να κοπάσει η αναταραχή που δημιούργησε η άνω απόφασή σας, δεδομένου μάλιστα ότι το ίδιο «έργο» και με πανομοιότυπο τρόπο είχε «παιχτεί» και πέρσι.

Για αυτούς τους λόγους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι σύμφωνα με το νόμο, απόφαση οιουδήποτε οργάνου της Διοίκησης, γενικότερα, ανακαλείται μόνο με νεότερη ρητή, σαφή και συγκεκριμένη απόφαση του ίδιου οργάνου, παρακαλώ να ανακαλέσετε εγγράφως και αμέσως την προαναφερόμενη απόφασή σας, με την οποία αναστείλατε τη λειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω, θα διαλυθεί το ομιχλώδες τοπίο που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να «σέρνεται» για το θέμα αυτό, θα συνεχίσουν τα παραπάνω υποκαταστήματα να προσφέρουν ανενόχλητα και απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των άνω περιοχών, θα επικρατήσει ηρεμία, η οποία αναιτίως διεκόπη με την άνω απόφασή σας και ιδίως θα σταματήσει η φημολογία, η αοριστολογία και η παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, τακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική μας φιλοσοφία, προκαλούν αναξιοπιστία και αντιστρατεύονται τους κανόνες της χρηστής διοίκησης αλλά και της λογικής.»

ΣΧΟΛΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Κυρία Γιαννακοπούλου, πράγματι πριν ακριβώς ένα χρόνο, είχε δημιουργηθεί η ίδια αναστάτωση στα Φιλιατρά με το κλείσιμο του ΙΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ.

Στην τότε παρέμβαση του ο κ. Κουσελάς πήρε δέσμευση από τον κ. Κουτρουμάνη ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει το ΙΚΑ Φιλιατρών αλλα θα αναβαθμιστεί και μάλιστα εντός τριών μηνών -όπως είχε πει ο κ. Κουτρουμάνης- θα γίνονταν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση του. Δείτε εδώ την τότε δημοσίευση μας.

ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ αφού ΟΥΤΕ προσλήψεις έκανε αλλά ούτε κάποια αναβάθμιση έκανε στο ΙΚΑ Φιλιατρών όπως είχε υποσχεθεί.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ο Ροβέρτος έστειλε ένα κατάπτυστο έγγραφο με το οποίο ως "σύγχρονος δήμιος" παίρνει το "κεφάλι" από τα δυο υποκαταστήματα του ΙΚΑ (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) για να ενισχύσει το ΙΚΑ Κυπαρισσίας. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.

Σχέδιο Tατούλη για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου

Την πρόταση για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της εταιρίας "Μορέας" προκειμένου να κατασκευαστούν οδικοί άξονες στην περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον Υπουργό υποδομών Δημήτρη Ρέππα σε συνάντηση που θα έχουν οι δυο πλευρές την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ενημέρωσε ο Πέτρος Τατούλης, η συζήτηση με τον υπουργό θα είναι «για όλους τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας, γιατί στόχος μας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκτήσει το πιο άρτιο σύστημα οδικών υποδομών».

«Στις προθέσεις μας είναι να βρεθεί κάθε .........

χρηματοδοτικό εργαλείο, είτε από τα τομεακά, είτε από οποιαδήποτε εκμετάλλευση πιθανής επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας». Για την περίπτωση της επέκτασης εξήγησε πως τη ζητεί «επειδή φαίνεται ότι είναι υγιής η χρηματοδοτική του δυνατότητα».

Επεσήμανε ότι κάνει μια προσπάθεια να επεκτείνει και να εντάξει σε προγράμματα όλους τους άξονες της Περιφέρειας, και τον ανατολικό και το δυτικό και διευκρίνισε: Ερμιόνη - Λυγουριό - Ναύπλιο - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασιά - Στούπα - Καρδαμύλη και Καλαμάτα - Πύλος, Ρωμανού - Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά - Κυπαρισσία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.