Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Καταγγέλει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Κώστας Κόλλιας

Με μια σκληρή επιστολή ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας καταγγέλει την "μπαμπέσικη" συμπεριφορά του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου που ενώ είχε παγώσει το κλείσιμο του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων εν τουτοις δεν κράτησε τν λόγο του και με νεότερη απόφαση του κλείνει τα δύο υποκαταστήματα.

Ο κ. Κόλλιας στη επιστολή του - Καταγγελία αναφέρει:

Καταγγέλλω την ιδιότυπη μπαμπεσιά του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος παρά την διαβεβαίωσή του, όχι μόνο προσωπικά σε μένα, ότι δεν θα ανασταλεί η λειτουργία των Παραρτημάτων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, πριν γίνει συζήτηση για το ζήτημα αυτό, προχώρησε με νεότερη απόφασή του στο κλείσιμο των συγκεκριμένων Παραρτημάτων.

Είναι ντροπή για δημόσιους άντρες να ακυρώνουν το λόγο τους στο όνομα ποιας σκοπιμότητας;

Φίλε (τέως και νυν;) κύριε Σπυρόπουλε τι συμπεριφορά είναι αυτή;
Περιμένουμε την επιβεβαίωση της διαβεβαίωσή σου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Δήμαρχε, όταν κάτι τέτοιοι "Άντρες" -κατ' όνομα άντρες δηλαδή- δεν φοράνε παντελόνια.... καλό θα ήταν να ράβουν .....


ΙΚΑ ΤΕΛΟΣ για Φιλιατρά & Γαργαλιάνους

--
Και να το θυμάστε είναι μόνο η αρχή. Τελευταία ημέρα λειτουργίας σήμερα των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε Φιλιατρά & Γαργαλιάνους. Η διοίκηση αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο των τοπικών υποκαταστημάτων. Και εις άλλα με υγεία...

Σάλος στη Πάτρα με 40άρα σε καυτό ροζ βίντεο...!!! Άφωνη η τοπική κοινωνία

Δεν έχει προηγούμενο το «ροζ» βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Ίντερνετ, με πρωταγωνίστρια μια Πατρινιά που επιδίδεται σε άγριο σεξ.
Και λέμε ότι δεν έχει προηγούμενο, γιατί -αν και πολλά «ροζ» βίντεο από την Πάτρα έχουν ανεβεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο- αυτό ξεπερνά ό,τι έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε… αποκαλύψεις.

Το βίντεο, που διαρκεί τρία λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, φέρει τον τίτλο: «Πατρινιά ξ… σε ερασιτεχνικό γ……!» Μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα «thesextube» και κυριολεκτικά θα τα δείτε όλα.
Αρχής γενομένης από το πρόσωπο της καστανόξανθης Πατρινιάς, που φαίνεται καθαρά, καθώς η ίδια δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρυφτεί.

Ντυμένη με προκλητικά σέξι μαύρα εσώρουχα, η .........

Πατρινιά (που δείχνει ηλικιακά να είναι κοντά στα σαράντα) στήνεται πρόθυμη να κάνει σεξ με τον εραστή της που τον αποκαλεί «Άρη», σε χώρο μάλιστα που φαίνεται ότι είναι εργασιακός.
Στη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων η σαραντάρα Πατρινιά τα κάνει όλα και τα δίνει όλα. Άναρθρες κραυγές συνοδεύουν το άγριο σεξ που κάνει με τον εραστή της και το οποίο (παρότι τα πλάνα κάποιες στιγμές είναι… τρικυμιώδη) παραπέμπουν σε σκληρό επαγγελματικό πορνό.

Αλλά κι ο «Άρης», που έχει αξιοσημείωτα πλούσια σωματικά προσόντα, με τη σειρά του τα δίνει κι αυτός όλα! Μάλιστα, από τα προσόντα του, σε συνδυασμό με τις σεξουαλικές του επιδόσεις, αβίαστα συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν δείχνει να έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν επαγγελματία πορνοστάρ!

Με άλλα λόγια, αν και το βίντεο είναι ερασιτεχνικό, το σεξ που απεικονίζεται σ’ αυτό πλησιάζει σε στάνταρ τις πορνό ταινίες.

Ψάξτε το με τον τίτλο.... θα το βρείτε αμέσως.

Η αντίδραση Κόλλια για τις συνενώσεις σχολείων στον Δήμο Τριφυλίας

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαματοπούλου, έστειλε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναφέροντας αυτά που το ίδιο το Υπουργείο έλεγε περί διαβούλευσης, περί εξετάσεως καθενός αιτήματος ξεχωριστά κλπ και εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει πάρα πολύς χρόνος για διάλογο από το να παρθεί μια απόφαση τόσο βιαστικά.
Επισημαίνει δε στην επιστολή του ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτός ο διάλογος θα υπάρξει δυναμική αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες όπου θα επιλέξουν με δημοκρατικές διαδικασίες για την μορφή των κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας ........

κ. Κώστα Κόλλια αναφέρει:

Κυρία Υπουργέ,

Με λύπη και οργή οι δημότες του Δήμου Τριφυλίας πληροφορήθηκαν την απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών Μονάδων (Γυμνάσιο Κοπανακίου, Δημοτικών Σχολείων Καλού Νερού και Μαραθόπολης) που ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας. Μια απόφαση άδικη και βιαστική.

Με λύπη διότι με την απόφασή σας αυτή επιταχύνετε την ερήμωση των κωμοπόλεων της περιοχής και οργή διότι παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις και δεσμεύσεις σας ότι στην όποια απόφαση κατέληγε το Υπουργείο θα ελάμβανε σοβαρά υπόψη και τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Δυστυχώς, όλα αυτά παρέμειναν διακηρύξεις και υποσχέσεις.
Η κραυγή αγωνίας των τοπικών κοινωνιών και ο σπαρακτικός πόνος των μαθητών για το κλείσιμο των σχολείων τους δεν συγκίνησαν κανέναν. Αντίθετα το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. με μια αστραπιαία κίνηση – απόφαση τις προσωπικές προτάσεις των Διευθυντών εκπαίδευσης τις μετουσίωσε σε απόφαση.

Μιλήσατε, κα Υπουργέ, για διαβούλευση, για διάλογο, για επεξεργασία των προτάσεων κάθε μιας χωριστά και αντί αυτών «αποφασίζουμε και διατάσουμε». Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η αρμόδια επιτροπή δεν ασχολήθηκε καν με το τεράστιο αυτό θέμα απλά επικύρωσε τις προτάσεις.

Κυρία Υπουργέ,
η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους για τους λόγους που εμπεριστατωμένα έχουμε δημόσια καταθέσει (σχετ. 4364/26-2-11 έγγραφό μας). Σας καλούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να ανακαλέσετε την απόφασή σας αυτή, υπάρχει αρκετός χώρος και χρόνος για διάλογο. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά με διαδικασίες που οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν και δημοκρατικά θα αποφασίσουν.
Οι ευθύνες σας απέναντι στους γονείς και μαθητές, στην επερχόμενη ερημοποίηση της υπαίθρου, στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από τη μεταφορά των μαθητών είναι τεράστιες.

Μαθητές μετακινούμενοι τριάντα πέντε χιλιόμετρα και άλλα τόσα χιλιόμετρα επιστροφής νομίζετε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;
Ποιος εγγυάται στους γονείς ότι τα παιδιά τους μακριά από το κοινωνικό τους περιβάλλον για επτά – οκτώ ώρες ημερησίως είναι ασφαλή;
Μόνο παιδαγωγικά δεν είναι, κυρία Υπουργέ, τα κριτήρια συγχώνευσης και κατάργησης των σχετικών μονάδων και γι’ αυτό νομίζουμε δικαιολογημένες οι όποιες αντιδράσεις των γονέων και κηδεμόνων.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ.

Επιστολή προς την Υπουργό παιδίεας Δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου απέστειλε σήμερα ο Σύλλογος γονεων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κοπανακίου στην οποία εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους στο κλείσιμο του Γυμνασίου. Σημειώνουν δε, ότι δεν ελήφθη υπ όψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας και η διαβούλευση ήταν καθαρά προσχηματική.

Ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίδραση του την οποία και προτίθεται να δείξει με μπροστάρη την τοπική κοινωνία.

Η επιστολή που μας έστειλαν αναφέρει:.......


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Κοπανάκι 15-3-2011

Προς : Την κ. Διαμαντοπούλου Άννα
Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ανδρέα Παπανδρέου 37
151 80 Μαρούσι

Κοιν. : Βουλευτές Νομού Μεσσηνίας (για δικές τους ενέργειές)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες ανακοινώθηκε ότι το Γυμνάσιο Κοπανακίου Μεσσηνίας θα συγχωνευθεί με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας.
Η λήψη της απόφασης έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, και παρά τη διαβεβαίωση από πλευράς Υπουργείου ότι σε κάθε περίπτωση θα ληφθεί υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Η τοπική κοινωνία σας γνωστοποίησε εγκαίρως την άποψή της μέσω του ψηφίσματος του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά προφανώς αγνοήθηκε αποδεικνύοντας έτσι ότι η περίφημη διαβούλευση ήταν καθαρά προσχηματική.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κοπανακίου θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση για συγχώνευση και δηλώνει ότι μαζί στο κλείσιμο του Γυμνασίου Κοπανακίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Νικαλακόπουλος Γρηγόρης

ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν μερικά δευτερόλεπτα.
Η δόνηση συνοδεύτηκε με ένα σύντομο βουϊτό

Σε λίγο επανερχόμαστε αν υπάρξουν νεότερα.

Ενημέρωση: 19:25

Προφανώς ήταν πολύ μικρού μεγέθους για να είναι ανακοινώσιμος.



Ερώτηση ΛΑ.Ο.Σ. για την τιμή της βενζίνης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, έχει αυξηθεί έως και 50% από τις αρχές του 2010, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 της Ε.Ε. σε τιμή αμόλυβδης. Κύρια αιτία αποτελεί η άκρως αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να επιβάλει υπερβολική φορολογία στην αμόλυβδη βενζίνη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, διαπιστώνοντας πως η κατάσταση επιδεινώνεται από το εκτεταμένο λαθρεμπόριο και την πολιτικοκοινωνική κρίση στις χώρες της Β. Αφρικής.

«Συνέπειες όλων αυτών, είναι η οικονομική ..........

επιβάρυνση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η εκτίναξη του πληθωρισμού, τα λουκέτα σε πολλά πρατήρια, η πτώση του τουρισμού και η μείωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο κ. Καρατζαφέρης.

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Internet Explorer 9

Η Microsoft κυκλοφόρησε σε 39 γλώσσες την τελική έκδοση του νέου προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer 9 (ΙΕ9), που διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες για διαχείριση γραφικών, ασφάλεια, προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη κ.α.

Ο νέος ΙΕ9 κυκλοφορεί σε μια περίοδο που τα ανταγωνιστικά προγράμματα πλοήγησης «κλέβουν» όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς από την Microsoft. Ο ΙΕ, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Net Applications, έχει σήμερα παγκόσμιο μερίδιο γύρω στο 56%, έναντι 22% του Firefox, 11% του Chrome και 6% του Safari.

Μεταξύ άλλων, ο νέος browser επιτρέπει στον .........

χρήστη να αποκρύπτει τα online «βήματά» του καθώς μετακινείται από διαδικτυακό σε διαδικτυακό τόπο, εμποδίζοντας έτσι διάφορες εταιρείες να παρακολουθούν ηλεκτρονικά τις περιηγήσεις του και να συλλέγουν χρήσιμα από εμπορική άποψη στοιχεία.

Ακόμα, ο ΙΕ9 επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση επίγνωση του τι «κατεβάζουν», ώστε να εντοπίζουν ευκολότερα ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα που προσπαθούν να «τρυπώσουν» ύπουλα στον υπολογιστή.

Ο Internet Explorer 9 επίσης αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την κάρτα γραφικών του υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορεί να παρουσιάζει ταχύτερα και καλύτερα τους διαδικτυακούς τόπους που επισκέπτεται ο χρήστης.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 40 εκατ. χρήστες «κατέβασαν» τις πιλοτικές-δοκιμαστικές εκδόσεις (beta) του ΙΕ9, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Ήδη περίπου το 2% των χρηστών των Windows 7 «τρέχουν» τη νέα έκδοση του Internet Explorer, η οποία «τρέχει» επίσης στα Vista, αλλά όχι στα ΧΡ.

ΟΓΑ: Νέα παράταση για απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων

Νέα παράταση έως και τις 29 Απριλίου πήρε η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων πολυτεκντικών επιδομάτων του ΟΓΑ

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους των πολυτεκνικών επιδομάτων ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το "Απογραφικό Δελτίο" που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, έτσι ώστε η καταβολή των επιδομάτων τους, με πίστωση λογαριασμού, να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις την ίδια μέρα για όλους τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται επίσης ότι δεν θα ...........

δοθεί άλλη παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, για την ένταξή τους στο νέο σύστημα πληρωμής των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Κατά την κατάθεση του Απογραφικού Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του :

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.

β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.

δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).

Επεκτείνεται και στα Αγροτικά αυτοκίνητα το μέτρο της απόσυρσης

Το υπουργείο Οικονομικών με προσθήκη διάταξης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο επεκτείνει, τελικώς, όπως πρώτο είχε γράψει το paseges.gr, το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων και σε εκείνους που επιθυμούν να αγοράσουν καινούρια φορτηγά μικτού βάρους έως 3,5 τόνους. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν όλα τα επαγγελματικά, με βάρος ως 3,5 τόνους.

Ειδικότερα, οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται ........

μόνο για αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1998 και για τα οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλόμενων προηγούμενων ετών.

Στην εξαίρεση των αγροτών πρώτο είχε αναφερθεί το paseges.gr, ενώ το θέμα έφτασε ως τη βουλή, με παρεμβάσεις βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, ενώ το ζήτημα έθεσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνάντησή του με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προ εβδομάδων, με το αίτημα να αντιμετωπίζεται θετικά, όπως έγραψε το paseges.gr.

Στην περίπτωση αγοράς καινούργιου κλειστού φορτηγού μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων τα τέλη ταξινόμησης έχουν ως εξής:

Έως 900 κ.ε.: 2,4% (από 6%).

901-1.400 κ.ε.: 5,6% (από 14%).

1.401-1.600 κ.ε.: 7,2% (από 18%).

1.601-1.800 κ.ε.: 9% (από 18%).

1.801-2.000 κ.ε.: 10,5% (από 21%).

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.