Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου διασώζεται το έργο Γαργαλιάνοι - Ρωμανός

Θετικά απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος κατέδειξε την μεγάλη προτεραιότητα να διασωθεί το έργο Γαργαλιάνοι- Ρωμανός, που βρίσκεται τελματωμένο εδώ και πολλούς μήνες, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης, στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του σε επιχειρηματίες και εμπορικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών, έθεσε ως κορυφαίο παράδειγμα στην αναπτυξιακή του ατζέντα το ζήτημα της ορθής εκτέλεσης των έργων. Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοίδη να βρεθεί σήμερα κιόλας το 1,5 εκατ. Ευρώ που λείπει προκειμένου να διασωθεί ένα σημαντικό έργο αξίας 17 εκατ. 800 χιλιάδων ευρώ και αφορά τον οδικό άξονα Κυπαρισσία- Φιλιατρά- Πύλος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ..........

ειδικότερα στο δρόμο Γαργαλιάνοι- Ρωμανός , μήκους περί τα 12 χλμ και άλλα 4 χλμ επαρχιακών δρόμων, το οποίο αν και είχε ενταχθεί το 2006, με προοπτική να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα να χαθεί.

Η απάντηση του κ. Χρυσοχοίδη ήταν άμεση. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα εξασφαλίσει το 1,5 εκατ. Ευρώ, που σήμερα λείπει, προκειμένου να διασωθεί το έργο, το οποίο θα βελτιώσει εξαιρετικά την οδική προσβασιμότητα στην περιοχή Κυπαρισσία- Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι.

«Σχέδιο μείωσης του χρόνου καταβολής των συντάξεων», μετά από ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, με ερώτηση που κατέθεσε στις 17/02/11 ζητούσε να πληροφορηθεί «αν υπάρχει κατάλληλη υποδομή, προκειμένου το μέτρο της προσωρινής σύνταξης με ταχείς ρυθμούς να εφαρμοστεί στο σύνολο των συνταξιοδοτικών ταμείων και για όλους τους ασφαλισμένους». Είχε επίσης ζητήσει να ενημερωθεί, «πότε το μέτρο θα έχει απόλυτη εφαρμογή».

Στην απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουτρουμάνης αναφέρει ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο διάταξης, με το οποίο «θα καθιερωθεί ως υποχρεωτική η έκδοση οριστικής απόφασης για συνταξιοδότηση σε εύλογο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται».

Σε δηλώσεις της η κ. Γιαννακοπούλου, δήλωσε: ........

«Μεταξύ της αίτησης συνταξιοδότησης και της τελικής καταβολής της σύνταξης, μεσολαβούσε ένα υπερβολικά μεγάλο διάστημα που σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ‘‘άγγιζε’’ και τα δύο χρόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται τρομερή ανησυχία στους αιτούντες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις περίμεναν τη σύνταξη για την κάλυψη βασικών αναγκών και υποχρεώσεων που έτρεχαν. Η αναζήτηση ασφαλών διεξόδων, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο του ελληνικού κράτους αποτελεί μια λύση μηδενικού κόστους για τους πολίτες. Η Πολιτεία θα πρέπει να αναζητήσει και άλλες τέτοιες λύσεις που θα ξεπερνούν δια παντός τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις μιας πεπαλαιωμένης οργανωτικής δομής, ώστε να διευκολύνει τον πολίτη στην καθημερινότητά του. Να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτά τα απλά και καθημερινά…»

Σε συνέχεια της απάντησής του, ο κ. Κουτρουμάνης, αναφέρει ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει αρχίσει την επεξεργασία του σχεδίου διάταξης για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι το μέτρο να υλοποιηθεί το «συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρινίζει, επίσης, ότι «σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή, για οποιοδήποτε λόγο, η έκδοση οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης, θα υποχρεούνται οι ασφαλιστικοί φορείς σε έκδοση απόφασης για προσωρινή σύνταξη μέσα σε χρονικό διάστημα 2 μηνών, από την υποβολή της αίτησης και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται και 3 μηνών σε περίπτωση συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση».

Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής του παραπάνω μέτρου, ο αναπληρωτής Υπουργός γνωστοποίησε ότι θα συγκροτηθούν κλιμάκια των Ασφαλιστικών Οργανισμών, από υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει σε υπηρεσίες ανακεφαλαίωσης χρόνου ασφάλισης ή απονομής σύνταξης και έχουν την ανάλογη εμπειρία, για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κατέληξε, λέγοντας ότι η διαδικασία που θα καθιερωθεί, «είναι στο στάδιο της επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, αφού κατά το παρόν διάστημα επιλύονται τεχνικής φύσεως θέματα. Πάντως, ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι το μέτρο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων».

Τελευταίες παραστάσεις για την Θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός»

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου.

Ένα έργο των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα.

Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Παίζουν οι ηθοποιοί Περικλής Αλμπάνης, ..........

Μαρίνα Ταβουλάρη, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου, Χρήστος Νικηταΐδης και ο Αλέκος Κολλιόπουλος

Το έργο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, το χειμώνα του 1943, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες και σκοτεινές συνθήκες εκείνης της περιόδου.

Μέσα από τους χαρακτήρες του έργου αναδεικνύεται η ευγένεια και ο ανθρωπισμός, που δονούν την ψυχή και ωθούν στη δημιουργία φωτεινών στιγμών της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και μέσα στο σκοτάδι και τη βαρβαρότητα της εποχής.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κωμική αλλά και τρυφερή ιστορία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Επιστολή στον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή για την πρόβλεψη προσλήψεων οδηγών για το πυροσβεστικό κλιμάκειο Κυπαρισσίας αλλα και την ενεργοποίηση του Εθελοντικού κλιμακείου για τον Δήμο Δυτικής Μάνης εστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.

Στην επιστολή του ο κ. Βουδούρης αναφέρει:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Στo Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας υπάρχουν 5 ..........

πυροσβεστικά οχήματα, 6 οδηγοί και έχουν καλυφθεί πλήρως οι θέσεις των μάχιμων πυροσβεστών. Δεδομένου ότι οι οδηγοί αξιοποιούνται σε 3 βάρδιες περιορίζεται δραματικά η χρήση των 5 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην ουσία αξιοποιείται "1,5 πυροσβεστικό" το 24ωρο.

Είναι προφανές ότι για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πυροσβεστικά οχήματα απαιτείται κατά τη διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη έλλειψη οδηγών. Κριτήριο, επομένως, στην πρόβλεψη των νέων προσλήψεων πρέπει να αποτελεί η κάλυψη θέσεων οδηγών, έτσι ώστε η σωστή αναλογία ανάμεσα στις διαφορετικές ειδικότητες να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας.

Επίσης, ζητάμε την ενεργοποίηση του εθελοντικού κλιμακίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης για την οποία έχουν συμφωνήσει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα αυτό, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην αγόρευσή του κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε στον «κύριο στόχο του νομοσχεδίου, που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με συγκεκριμένο σχέδιο, με αναβάθμιση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών, με διαφάνεια, σύγχρονα μέσα, διευρυμένες διασταυρώσεις και έλεγχο και των ελεγκτών», «με έργα και όχι με λόγια», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «...για να σταματήσουν να σηκώνουν τα βάρη μόνο οι συνεπείς φορολογούμενοι και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς ...........

αναφέρθηκε στον δεύτερο μεγάλο στόχο του νομοσχεδίου, που είναι «να προστατεύσουμε και να διευκολύνουμε τους ειλικρινείς, τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την κρίση και με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.»

«Γι’ αυτό», όπως είπε, «στο νομοσχέδιο περιέχονται διατάξεις, οι περισσότερες των οποίων χαιρετίστηκαν από τους αντίστοιχους φορείς.
Με τις διατάξεις αυτές προβλέπεται, μεταξύ άλλων:

• Η επέκταση του μέτρου της απόσυρσης και στα ελαφρά φορτηγά, παρέχοντας κίνητρο και δυνατότητα να ανανεωθεί και ο αντίστοιχος στόλος. Το πήγαμε στα 3.500 κυβικά για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εντάσσονται και όλα τα αγροτικά.
• Η μη απώλεια του δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α. με τους ισχύοντες κατ’ αποκοπή συντελεστές για τους αγρότες, που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως και 100 βατ ή με τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων.
• Η δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου θεσμού για την αντιμετώπιση των φορολογικών διαφορών, του Σώματος Φορολογικής Διαιτησίας, που εγγυάται ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, αντικειμενικότητα και μειωμένο κόστος.
• Η ελαχιστοποίηση της επαφής των ελεγκτικών αρχών με τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις ή τους επαγγελματίες.
• Η πρόβλεψη πως δεν θα διώκεται φορολογούμενος, στην περίπτωση που έχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση κατά του Δημοσίου.
• Η δυνατότητα συμψηφισμού βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο, με βέβαιες και εκκαθαρισμένες χρηματικές απαιτήσεις κατά του Δημοσίου.
• Η υλοποίηση της δέσμευσής μας για μείωση της παρακράτησης φόρου κερδών στις επιχειρήσεις από το 24% στο 20% , με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
• Η υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. με δυνατότητα καταβολής του οφειλόμενου φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις, δηλαδή με καταβολή 40% στην αρχή και δύο ισόποσες δόσεις. Επί Νέας Δημοκρατίας , ίσχυε για ένα μήνα.
• Η δυνατότητα καταβολής του Φ.Π.Α., που βεβαιώνεται μετά από έλεγχο ή διοικητική επίλυση, σε έξι δόσεις, πέραν της προκαταβολής, εκεί που παλιότερα ίσχυε προκαταβολή και εξόφληση του υπολοίπου σε μια δόση.
• Η διασφάλιση ελάχιστου κέρδους για τους περιπτεράδες και τους λιανοπωλητές καπνού, στο μέτρο που αυτό συμπιέστηκε αφόρητα από αθέμιτες πρακτικές. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, απλώς αποκαθιστούμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, την κατάσταση που υπήρχε στα ποσοστά κέρδους πριν από την αύξηση των φόρων. Και αυτό το κάνουμε μέχρι τα τέλη του χρόνου, ώστε μέχρι τότε να εξομαλυνθεί –και θα έχει εξομαλυνθεί- πλήρως η αγορά. »

Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο κ. Κουσελάς κάλεσε όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι «Σε αυτό το σχέδιο νόμου αποτυπώνεται όχι πια στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και θεσμούς, η ισχυρή πολιτική μας βούληση να ανοίξουμε πόλεμο στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά και στην ανομία.

Και σ’ αυτόν τον πόλεμο, σ’ αυτή την προσπάθεια, πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες »

Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη παρουσία του Υπουργου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας

Με το κεντρικό μήνυμα, "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει με ή χωρίς την βοήθεια της κυβέρνησης", ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έθεσε κατηγορηματικά το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο ίδιος και οι υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης 38 Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε ένα ευρύ ακροατήριο παρουσία του ..........

Υπουργού Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επιχειρηματιών, διπλωματών και φορέων της Πελοποννήσου ο Κ. Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι "Θα αλλάξουμε ριζικά το μοντέλο που αδικούσε τον τόπο, θα βάλουμε τέλος στις οριζόντιες και απαγορευτικές δράσεις που καθυστερούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου". Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στην Ε.Ε. εάν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πολιτικές δεν σχεδιαστούν υπέρ της αφομοίωσης των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών αλλά και ενδοπεριφερειακά.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την ανισορροπία στη χώρα, μας γιατί αυτό δεν τιμά κανέναν μας και ειδικά την παρουσία μας στην Ε.Ε" συνέχισε ο κ. Τατούλης στη υπογραμμίζοντας ότι "Η παρανομία και η έλλειψη σεβασμού στους νόμους, που αποτελούσαν το βασικότερο παράγοντα για την αναποφασιστικότητα και τη μη λήψη πολιτικών αποφάσεων μέχρι σήμερα τελειώνουν. Η περιφέρεια θα γίνει ευρωπαϊκή και θα διέπεται από νόμους και κανόνες που θα ισχύουν. Εμείς θα κάνουμε την επανάστασή μας με μικρά fast track στη διοίκηση, στην οικονομία και στις επιχειρήσεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον υπουργό να μεταφέρει ευθύνες στην περιφέρεια, προκειμένου να εντάσσεται έγκαιρα στα χρηματοδοτικά προγράμματα και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και χρήματα. «Έχουμε καθαρή πρόταση δεν εκλιπαρούμε. Ξέρουμε τι ζητάμε και που θα το πάμε. Η αιρετή περιφέρεια ζητάει να πάρει την ευθύνη του ΕΣΠΑ, όπως θα γίνει 1/7/2011. Θέλω πολύ γρήγορα να πάρετε μέτρα γιατί δεν θέλω να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση στο τέλος του 2011 να μην έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας. Και όπως αντιλαμβάνεστε και το ξέρετε καλύτερα απ’ όλους μας μία τέτοια συνθήκη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφενός μεν στην ικανότητα που έχει η Περιφέρεια μας στην άντληση και αξιοποίηση των πόρων που θα αποτελεί ένα κόκκινο σημείο, ένα μαύρο σημείο για την Περιφέρεια μας».

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο κρατικός παρεμβατισμός των νομοθετημάτων για προώθηση της επιχειρηματικότητας, αυτό ήταν ο μηχανισμός του Σοβιέτ, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία των επιχειρηματιών στην Περιφέρεια που ζητούν ελευθερία στην επιχειρηματικότητα και όχι περισσότερους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Διαμαντοπούλου: Μην εμπλέκετε τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις, που αφορούν στη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης.

Δήλωση για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με τις συνενώσεις σχολείων έκανε η Υπουργός παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κ Διαμαντοπούλου είπε on camera σε τηλεοπτικό σταθμό:

Θα ήθελα να κάνω έκκληση σε ορισμένους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης, να μην εμπλέκουν τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις, που αφορούν στη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό σε κάθε ............

συζήτηση, σε κάθε κριτική και αντιπαράθεση, υπάρχει όμως μια «κόκκινη γραμμή».
Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους: να βγαίνουν τα παιδιά από τις τάξεις και να χρησιμοποιούνται ως θέαμα σε κανάλια και μάλιστα σε ώρες μαθήματος.
Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάθεση των επιχειρημάτων στο συγκεκριμένο θέμα.

Λάδι: Πως η Ισπανία βάζει τα γυαλιά στην Ελλάδα

Καλά να πάθουμε. Ξεκινάω επιθετικά γιατί στην Ισπανία, κάνουν ολοκληρωμένη ενέργεια προώθησης του ελαιολάδου στην Ευρώπη...
αλλά και στην Κίνα (!!) και εμείς στην Ελλάδα σαν τους βλάκες, ακόμη ψαχνόμαστε! Ξέρετε ποιος χρηματοδότησε την καμπάνια της Ισπανίας; Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Γεωργίας τους! Εμείς;;

Αντιγράφω την ανακοίνωση του ΣΕΔΗΚ:
«Ενώ εμείς στην Ελλάδα αναλωνόμαστε σε ..........

συζητήσεις και αναποτελεσματικές επικοινωνιακές ενέργειες για δήθεν προώθηση του ελαιόλαδου, η Ισπανία προχώρησε σε ουσιαστικές και μεθοδευμένες ενέργειες υποσκελίζοντας ακόμη και την Ιταλία σε εξαγωγές και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε πολλές διεθνείς αγορές. Αυτό βέβαια το πέτυχε σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συγκεκριμένα και στοχοποιημένα προγράμματα προωθητικών προσπαθειών και όχι αυτοσχεδιάζοντας με ανταλλαγή επισκέψεων καλής θέλησης στελεχών της Κυβέρνησης ή της Αυτοδιοίκησης σε διάφορες χώρες ή επιχορηγώντας επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων είναι αδύναμες να εξαγάγουν».

Καλά να πάθουμε. Τι θα μπορούσαμε να εξάγουμε, αν όχι τυποποιημένο ελαιόλαδο σαν χώρα;;; Ξέρετε που ήταν επικεντρωμένη η εκστρατεία της Ισπανίας; Στη Μεσογειακή Διατροφή!!! Εμείς, δεν ξέρουμε από αυτά;;; Ή μήπως δεν έχουμε καλύτερο λάδι;; Έπαιξε σε τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, παντού! Ακόμη και με χορηγίες! Εμείς τι κάνουμε;; Ασχολείται κανείς με την προώθηση των εξαγωγών ελαιολάδου, ή περιμένουμε να βγούμε από το αδιέξοδο με τις ευχές του Στρος Καν;;;

Η έκθεση αποτελεσμάτων του Προγράμματος για την προώθηση του ελαιολάδου της Ισπανίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει πως περισσότεροι από 25 εκατομμύρια (!!) Ευρωπαίοι ενημερώθηκαν για τα προτερήματα του ισπανικού ελαιολάδου. Μετά από αυτό το τριετές πρόγραμμα έμαθαν για το πόσο καλό είναι το ισπανικό λάδι 13.600.000 Ισπανοί, 4.449.000 Βρετανοί, 6.138.000 Γάλλοι και 767.920 Βέλγοι. Πέρα από τους Ευρωπαίους μάλιστα, αρκετοί παράγοντες της Κινεζικής αγοράς ενημερώθηκαν σε σεμινάρια στην Ισπανία.

Αν με ρωτάτε για την Ελλάδα, νομίζω πως η απάντηση στο πως πάμε είναι η έρευνα που είχα βρει για την κατανάλωση χύμα και τυποποιημένου ελαιολάδου. Ας εμφανιστεί κάποιος υπεύθυνος να απαντήσει: Εξάγουμε λάδι στο εξωτερικό και δεν το ξέρουμε, ή δεν εξάγουμε επειδή το πραγματικά καλό (και ελεγμένο) λάδι δεν το εκτιμάμε ούτε καν στη χώρα μας;

http://xymastoladi.blogspot.com

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Στρατού.

Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής άμυνασ Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με την ακίνητη περιουσία του Στρατού.
Ο κ. Λαμπρόπουλος στην ερώτηση του αναφέρει ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα τα Γενικά Επιτελεία Στρατού , Αεροπορίας και Ναυτικού είναι ιδιοκτήτες πολλών χιλιάδων στρεμμάτων γης (254.000 στρ.) μεγάλης αξίας και σε καλές τοποθεσίες της Χώρας μας τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και στις διαθέσεις πολλών καταπατητών.

Αν και αυτή η τεράστια περιουσία είναι .........

καταγεγραμμένη από τα Επιτελεία , όμως παραμένει αναξιοποίητη και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει μηδενικά έσοδα.
Από το 2006 και σε συνεννόηση με τα Επιτελεία και από την θέση τότε του Υφυπουργού Άμυνας συντάξαμε Σχέδιο Νόμου , στο οποίο προβλέπετο η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων , φυσικά προς όφελός τους.

Το Νομοσχέδιο συγκέντρωσε τις υπογραφές όλων των συναρμοδίων τότε Υπουργών εκτός του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη και για το λόγο αυτό δεν κατετέθη στη Βουλή.
Με την από 14-4-2010 και αριθ. κατάθεσης 8767 Ερώτησή μου στη Βουλή σας ζητούσα να προχωρήσετε στην ψήφιση Νομοσχέδιου με το οποίο θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της παραπάνω περιουσίας.
Παρά το ότι σας απέστειλα και το σχετικό Νομοσχέδιο μέχρι τώρα δεν προχωρήσατε στην κατάθεση αυτού ή άλλου σχετικού με το θέμα, αν και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και κατ’ επέκταση και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν κορυφωθεί.

Θέλω δε να κάνω γνωστόν ότι από το 2006 , μεγάλες Τράπεζες Ελληνικές και ξένες είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επειδή πλέον, δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και όταν μάλιστα τούτο σήμερα είναι αίτημα όλων αλλά και δέσμευση της Κυβέρνησης.

Και καταλήγει ο κ. Λαμπρόπουλος ερωτόμενος τον κ. Βενιζέλο

Προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Άμυνας τώρα, στην αξιοποίηση της Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και με ποιο τρόπο;

Ε.Σ.Α.μεΑ. : Σύσκεψη στην Τρίπολη

Σε σύσκεψη καλεί η Ε.Σ.Α.μεΑ. τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων ΑμεΑ και Γονέων αυτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (Πάρκο Τρίπολης).

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για την χώρα και θα ακολουθήσει συζήτηση, καθώς και σχεδιασμός για τη δημιουργία Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη θα παρευρεθούν επίσης ο ........

κ. Αντώνης Χαροκόπος, οργανωτικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, ο κ. Σωκράτης Μαυροκορίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και η κα. Αθανασία Καρούνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 15:30 το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:


1. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου για το λιμάνι της Κορώνης.

2. Κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

3. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου του άρθρου 18.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,131MW της εταιρείας ‘’Ενεργειακή Ασπροχώματος ΑΕ’’ στο ΔΔ Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Εξειδίκευση αρμοδιοτήτων Περιφερειακής Επιτροπής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

6. Εξειδίκευση αρμοδιοτήτων Περιφερειακής Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

7. Ορισμός μελών Επιτροπής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

8. Ορισμός μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας.

9. Έγκριση παραχώρησης χρήσης του ΚΗΥ 2208 αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

10. Έγκριση παραχώρησης χρήσης επιβατηγών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

11. Έγκριση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας οικονομικού έτους 2011 για τις ανάγκες της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

12. Έγκριση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της Π.Ε. Αρκαδίας, για το έτος 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

13. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Αρκαδία Α.Ε».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

14. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή αυτού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Τοπικό πρόγραμμα LEADER Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

15. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

16. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Διαχείριση κωνωποειδών στο νομό Μεσσηνίας για το έτος 2011».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.

17. ΕΣΠΑ: Προγραμματική περίοδος 2007 - 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Τέλος ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την Εράνη.

Παρελθόν αποτελεί από χθές για την Εράνη ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος μετά και την ήττα της ομάδας από τον Πάμισσo για το κύπελλο Μεσσηνίας.
Ο κυπαρίσσιος τεχνικός μετά και την ήττα από τον Πάμισσο στον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης υπέβαλε την παραίτηση του στην διοίκηση η οποία έγινε αποδεκτή.

Το κλίμα για την ομάδα δεν είναι και το καλύτερο καθώς περνάει ίσως την μεγαλύτερη κρίση της. Κάτι τα αρνητικά αποτελέσματα σε εντός έδρας κυρίως αγώνες, κάτι η βαθμολογική θέση που βρίσκεται ήδη στην ζώνη του υποβιβασμού, -αυτό είναι αναστρέψιμο- κάτι η απώλεια του Κυπέλλου Μεσσηνίας που σημειωτέων η Εράνη είναι η πολυνίκης του θεσμού έχοντας κατακτήσει 7 φορές το κύπελλο έφεραν τον Παναγιώτη Παναγόπουλο να υποβάλει την παραίτηση του.
Είναι αλήθεια ότι η Εράνη περνά ίσως μια δυνατή κρίση σαν ομάδα και θα πρέπει να βρει το βηματισμό της έστω και στις τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να σωθεί.
Όπως αποδείχτηκε αιτία για τα κακά ...........

αποτελέσματα που είχε η ομάδα στο νεο γήπεδο των Φιλιατρών δεν ήταν ούτε η θέση των κερκίδων, ούτε το πόσο κάθετη κλίση είχαν οι κερκίδες ούτε το πόσο μεγάλος ή μικρός ήταν ο αγωνιστικός χώρος.
Άλλωστε την περσινή περίοδο η Εράνη αγωνιζόταν στο νέο γήπεδο Φιλιατρών και είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση ισόβαθμη με το Ζαβλάνι με 51 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι προπονητής της ομάδας ήταν ο Πατρίκ Ενγκεμά.
Δηλαδή τότε δεν υπήρχε το θέμα με τις κερκίδες και το πόσο απομακρυσμένες ήταν από το αγωνιστικό χώρο ή το πόσο κάθετη κλίση είχαν; Ξαφνικά αποκτήθηκε αυτό; Ή ήταν απλά μια δικαιολογία;
Βρισκόμαστε όλη την χρονιά στους αγώνες της ομάδας εντός έδρας (εκτός από δυο ή τρεις) και η προσωπική μας άποψη είναι ότι δεν έφταιγε για τα κακά αποτελέσματα το γήπεδο.
Μια ματιά στην προηγούμενη χρονιά (2009 - 2010) από τη σελίδα της Εράνης, μπορεί εύκολα κάποιος να το διαπιστώσει.

Το θέμα τώρα είναι τι θα γίνει με την ομάδα. Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα για τις υπόλοιπες αγωνιστικές και κατα πόσο μπορεί αν σωθεί και να παραμείνει στην κατηγορία.
Από πλευράς διοίκησης, αυτοί σίγουρα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την ομάδα μας, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως αλλά και οικονομικώς δυνατόν να προσφέρουν το καλύτερο στην Εράνη μας.
Βέβαια για να είμαστε και απόλυτα δίκαιοι δεν φταίει η διοίκηση. Φταίμε και εμείς οι φίλαθλοι -βγάζουμε τον εαυτό μας απ΄ έξω- που φέτος ειδικά δεν ήμασταν στο πλευρό της ομάδας. Δεν ήμασταν εκεί στο γήπεδο να τους ενισχύσουμε την ψυχολογία, να τους ντοπάρουμε αν θέλετε ψυχολογικά ώστε να δουν και αυτοί ότι ο κόσμος έρχεται για εκείνους και εκείνοι με την σειρά τους να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το καλύτερο θα μπορούσαν να το προσφέρουν.

Τι προτείνουμε εμείς.

Απόμειναν λίγες αγωνιστικές. Θα πρέπει και εμείς οι φίλαθλοι να βρεθούμε κοντά στην ομάδα, να την στηρίξουμε ψυχολογικά κυρίως. Να την ενισχύσουμε. Να την ντοπάρουμε αν θέλετε. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι να σώσουμε την ομάδα μας η οποία μας έχει κάνει υπερήφανους πολλές φορές.

Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, www.minfin.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, www.gsis.gr , είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ 2010.

Ο τύπος, το περιεχόμενο, ο χρόνος και ο ........

τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ έτους 2010, ορίστηκαν με την ΑΥΟ ΠΟΛ 1026/2010.