Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

23 Μαρτίου 1821. Καλαμάτα. Στην πόλη που ξεκίνησε το όραμα

190 χρόνια από την ημέρα που η σπίθα έγινε φλόγα. Εκατόν ενενήντα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η επανάσταση απέναντι στον Τουρκικό ζυγό.
Μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικής σκλαβιάς καταφέραμε και σηκώσαμε ανάστημα απέναντι σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και δόθηκε το σύνθημα της επανάστασης του γένους. Η επανάσταση των ανθρώπων, των ιδεών τον αξιών.
Αυτό γιορτάζει σήμερα 23 Μαρτίου η Καλαμάτα στην πόλη που ξεκίνησε το όραμα.Το όραμα μιας ελεύθερης χώρας.

Σήμερα 190 χρόνια μετά η χώρας μας η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του εχθρού του μνημονίου.Τις δυνάμεις εκείνες που δεν κοιτάνε την ανθρώπινη υπόσταση των πολιτών αλλά χτυπά ανεξέλεγκτα τον κοινωνικό ιστό. Με μια κυβέρνηση που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εκεί που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν θα βάλει νέους φόρους είναι ο ίδιος που σήμερα μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης φτάνει την χώρα στο μεγάλο ξεπούλημα…
Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, Ξεπούλημα θεσμών, .......

Ξεπούλημα αξιών, Ξεπούλημα του ίδιου του πολίτη. Αφήνοντας έτσι πίσω του σκόνη μνημονίου σκόνη στα πνευμόνια της παραγωγικής μηχανής της πατρίδας μας.

Εδώ από την καρδιά του Μοριά την Καλαμάτα στέλνουμε και πάλι το σύνθημα της επανάστασης στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας σε ένα καλύτερο αύριο για μια κοινωνία αξιών και άξιων για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα δεινά του μνημονίου.
Τα δεινά που έφερε σε όλο τον κόσμο η Κυβέρνηση Πασοκ που μπορεί να διώξει η πρόταση της ΝΔ και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας Μπέσσυ Πλέτσα

Οταν οι πολίτες στερούνται ακόμα και βασικά στα υπουργεία πανε λογαριασμοί με αστρονομικά ποσά

Την πάρλα φαίνεται ότι είχαν πιάσει τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2010 στο τέως Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με αποτέλεσμα το ποσό του Λογαριασμού να ανεβεί στο ποσό των 327.391,50 ευρώ (τριακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων, τριακοσίων ενενήντα ενός ευρώ και πενήντα λεπτών).
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι εφόσον οι συνδέσεις του ΟΤΕ έχουν απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά (αστικά και υπεραστικά) στο πάγιο, δίνουν και κάποιον δωρεάν χρόνο ομιλίας σε κινητά, πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο να χτυπά τέτοια νούμερα;

Παρατηρούμε ότι οι σπατάλες στο Δημόσιο τομέα .........

καλά κρατούν. Από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις η κυβέρνηση ξέρει και μάλιστα πολύ καλά. Από οικονομία πάλι με φραγές κλήσεων έχει μαύρα μεσάνυχτα.......
Πληρώνει το κορόιδο ο Ελληνικός λαός..........

Κλίκ στο δίπλα έγγραφο για να το δείτε μόνοι σας.

Ανοίγει ξανά τα διόδια το κίνημα "Δεν Πληρώνω"

Την προσεχή Κυριακή 27 Μαρτίου στελέχη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", στις 4 το μεσημέρι ανοίγουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου. Στην πρόσκληση για το άνοιγμα των διοδίων σημειώνουν ότι, "οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ" είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται και συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην εκποίησή της από την κυβέρνηση κατ' απαίτηση της τρόικας.
Η επαίσχυντη τροπολογία Ρέππα περί ..........

"τροχαίας παράβασης", που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς".
Πολίτες και φορείς της Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας θα ανοίξουν τα διόδια στη Νεστάνη και οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς, τα διόδια Κορίνθου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ποιες εισφορές επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ

Μικρότερες κατά 75% εισφορές θα καταβάλλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για 12 μήνες οι εργοδότες (ακόμη και με 1 άτομο ως προσωπικό) που εντάσσονται στο πρόγραμμα διατήρησης για 18 μήνες των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ύστερα από την τροποποίηση που έκανε ο ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί εργοδότης που απασχολεί ακόμη και 1 εργαζόμενο.

Η επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς για ........

μισθό 1.300 ευρώ φτάνει τα 273,59 ευρώ (αντί εισφοράς 364,78 ευρώ, ο εργοδότης καταβάλλει 91,19 ευρώ σύμφωνα με το παράδειγμα) και γίνεται και στα δώρα και στο επίδομα αδείας.
Προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί η θέση εργασίας για 18 μήνες (12 μήνες με επιδότηση + 6 μήνες χωρίς επιδότηση). Στις επιχειρήσεις με πάνω από 50 άτομα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών έως 30 εργαζόμενοι.

Ημερησία

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους εισφοροδιαφεύγουν

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εισφοροδιαφεύγουν απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή.

«Θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης χωρίς να αποκλείσουμε και κλείσιμο επιχειρήσεων, αν δεν φανούν συνεπείς ... Κατανοούμε τη δυσκολία της εποχής, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε συμπεριφορές επιχειρήσεων να μη καταβάλουν εισφορές ασφαλιστικές για 10 και 20 χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενημερώνοντας μαζί με άλλους αρμόδιους .........

φορείς την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας σε σχέση με την ανεργία και τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Κουτρουμάνης έδωσε έμφαση σε νέες αντιλήψεις και νέες λύσεις που πρέπει, όπως ανέφερε, να επικρατήσουν για να αντέξει, στα νέα δεδομένα και στις προκλήσεις της νέας εποχής και να γίνει βιώσιμο.

«Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα την οποία σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι ανάγκη να βάλουμε επί τάπητος το ασφαλιστικό και να βρούμε λύσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε εμφαντικά: «Αν δεν περιοριστούν οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες με σωστό τρόπο όσο και αν προσπαθήσεις να μαζέψεις το σύστημα, θα είναι ανώφελο. Φτάσαμε στο 2010 για να καταφέρουμε να τις μειώσουμε μόλις κατά 10%».

Ακόμα, αναφερόμενος στα αποθεματικά των ταμείων, υποστήριξε ότι «μόνο με την σωστή αξιοποίηση της περιουσίας τους μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά το ασφαλιστικό σύστημα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής χορήγησης επιδομάτων ανεργίας ενώ τόνισε ότι μέσα από τα διάφορα προγράμματα του Οργανισμού υπολογίζεται ότι έχουν δεσμευτεί 300.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα διατηρηθούν για 18 μήνες. «Προσπαθούμε να στήσουμε ένα τείχος άμυνας στην αύξηση της ανεργίας, όπως κίνητρα σε επιχειρήσεις σε ότι αφορά ασφαλιστικές εισφορές ώστε να έχουν ασφαλισμένο όλο το προσωπικό τους», πρόσθεσε ο κ Κικίλιας, σημειώνοντας ότι σημαντική επίπτωση στην ασφάλιση έχει η εισφοροδιαφυγή.

Τέλος, η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος Δάφνη Νικολίτσα στάθηκε ιδιαίτερα στο «φαινόμενο της μερικής απασχόλησης, δηλαδή των λιγότερων από 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα, που έχει αυξητική τάση ιδιαίτερα στις γυναίκες».

Ναυτεμπορική

ΟΕΚ: Από 18 Απριλίου οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για την επιδότηση ενοικίου

Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου θα μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το..........

υπουργείο Εργασίας, από τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

LIVE από Καλαματα οι εορτασμοί για την 23η Μαρτίου

Σε αυτήν την ανάρτηση μπορείτε να δείτε Ζωντανά από το κανάλι BEST TV Καλαμάτας τον εορτασμό για την 23η Μαρτίου
Πατήστε πιο κάτω το Διαβάστε περισσότερα.







Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 18:00.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση αναλυτικά είναι:

1. Παρέμβαση για βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου
Τριφυλίας.
1. Έγκριση της αριθ. 10/2011 απόφασης της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ. "Τροποποίηση της χρέωσης
των τελών ύδρευσης και υπονόμου της ΔΕΥΑΚΥ".
2. α. Συγχώνευση Νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σύσταση νέου
Νομικού Προσώπου
β. Συγχώνευση Κοινωφελών Επιχειρήσεων και σύσταση νέας Κοινωφελούς
Επιχείρησης.
γ. Κατάργηση Νομικών Προσώπων και μεταφορά τους στο Δήμο Τριφυλίας.
3. Ορισμός μελών Δ.Σ. νέου Νομικού Προσώπου και Κοινωφελούς Επιχείρησης.
4. Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών και σύσταση νέων.
5. Ορισμός μελών Δ.Σ. Σχολικών Επιτροπών.
6. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Τριφυλίας.
7. Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών συμπεριλαμβανομένης
της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και χορήγηση παράτασης προθεσμίας
εκτέλεσης του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του τ.δ.
Πλατανίων.
8. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και χορήγηση παράτασης
προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης
εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο
δ.δ. Καρυών.
9. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. – 1ου ΠΚΤΜΝΕ και 1ης Σ.Σ. του έργου : "Εγκατάσταση
Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κυπαρισσίας".
10. Ορισμός εκπροσώπων στις επιτροπές της Προγραμματικής Σύμβασης για την
εκπόνηση σχεδίου αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας του τ. Δήμου Αυλώνος.
12. Καθορισμός ωρών αποζημίωσης πρακτικογράφων Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
13. Έγκριση δαπανών εκδηλώσεων εορτασμού 25ης Μαρτίου 2011 του Δήμου
Τριφυλίας.
14. Υποβολή πρότασης ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου "Αποχετευτικό Δίκτυο και
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Γαργαλιάνων".
15. Επί των αριθ. 2 και 3/2011 αποφάσεων του Συμβουλίου της Τ.Κ. Περδικονερίου.
που αφορούν θέματα ύδρευσης.
16. Διαφημιστική προβολή του Δήμου Τριφυλίας.
17. Ορισμός μελών Επιτροπής αστικής επιλύσεως φορολογικών διαφορών και
αμφισβητήσεων μεταξύ Δήμου και φορολογουμένων για το έτος 2011.
18. Ορισμού Επιτροπής αποζημίωσης ακινήτων για το έτος 2011
19. Αίτηση Γκόνη Γεωργίου για μείωση χρέωσης ύδρευσης α΄ 6μήνου 2010 Δ.Ε.
Γαργαλιάνων
20. Αίτηση Μπουγάτσου Σπυρίδωνα για μείωση χρέωσης ύδρευσης α΄ 6μήνου 2010
Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
21. Αίτηση Χειλαδάκη Γεωργίου για μείωση χρέωσης ύδρευσης α΄ 6μήνου 2010
Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
22. Αίτηση Καμπύλη Φωτίου για μείωση χρέωσης ύδρευσης α΄ 6μήνου 2010
Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
23. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «"ΥΔΡΕΥΣΕΙΣ"
Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων εσωτερικού δικτύου υδρεύσεως στο Κ.Δ.
Ραπτόπουλου» Δ.Ε. Τριπύλης.
24. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Λυκείου Κυπαρισσίας
έτους 2010
25. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Λυκείου Φιλιατρών
έτους 2010
26. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου
Γαργαλιάνων έτους 2010
27. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Φιλιατρών
έτους 2010
28. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής 1ου Δημ. Σχολείου & 2ου
Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων έτους 2010
29. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής 3ου Δημ. Σχολείου
Γαργαλιάνων έτους 2010
30. Γνωμοδότηση επί του Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου
Καλού Νερού έτους 2010
31. Παραχώρηση χώρου τ. Κοινοτικού Γραφείου Πύργου Τριφυλίας στον Αγροτικό
Συνεταιρισμό Πύργου.
32. Αίτηση Εταιρείας "Αθανάσιος Κόρδας κ΄ ΣΙΑ Ε.Ε." για χορήγηση παράτασης
Εκτέλεσης εργασιών για το έργο "Ανάπλαση – επισκευή κτιρίου τ. Δημοτικού
Σχολείου Βάλτας".
33. Διαγραφή ανείσπρακτου υπολοίπου στη Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας των τ. Δήμου
Αυλώνος & Κοινότητας Τριπύλης.
34. Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων και αναπληρωτών τους στην επιστημονική επιτροπή
της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο "Τριετής παρακολούθηση της ποιότητας
και εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης των ποταμών του Ν. Μεσσηνίας".

Πέθανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Την τελευταία της πνοή άφησε η βρετανικής καταγωγής ηθοποιός, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ήταν διάσημη τόσο για τους κινηματογραφικούς της ρόλους όσο και για τους θυελλώδεις έρωτές της.

Παντρεύτηκε οκτώ φορές, τις δύο από αυτές με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον, με τον οποίο αποτέλεσαν το πιο διάσημο ίσως κινηματογραφικό ζευγάρι στην ιστορία.

Η ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του .........

Λος Άντζελες, όπου εισήχθη με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ψηφίστηκε στην βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Με ονομαστικές ψηφοφορίες επί έξι άρθρων, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα άρθρα 3, 20, 21, 43, 45 και 47, υπερψηφίστηκαν από τους παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το άρθρο 44, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκε από τους παρόντες βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Τις ονομαστικές ψηφοφορίες είχε ζητήσει η .........

Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.

Το περιεχόμενο των εν λόγω διατάξεων παρατίθεται περιληπτικά παρακάτω:

· Το άρθρο 3 θεσπίζει ως διαρκή και αυτόφωρα τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της παρακράτησης ΦΠΑ και της μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενώ αυξάνονται και οι ποινές για τους παραβάτες, μέχρι φυλάκισης.

· Το άρθρο 20 ρυθμίζει ζητήματα υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους δικηγόρους, τους αρχιτέκτονες και τους πολιτικούς μηχανικούς.

· Το άρθρο 21 παρατείνει την δυνατότητα επαναπατρισμού κεφαλαίων από την αλλοδαπή μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, εφόσον καταβληθεί φόρος 8%.

· Το άρθρο 43, μεταξύ άλλων περικόπτει τα μερίσματα των χηρευουσών οικογενειών αξιωματικών, στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

· Το άρθρο 44, τροποποιεί το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Ο ΛΑΟΣ διέκρινε στο συγκεκριμένο άρθρο, «φωτογραφική διάταξη» σε ό,τι αφορά την επιλογή διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων.

· Το άρθρο 45 αποζημιώνει με 10 εκ. ευρώ την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για την χρησιμοποίηση του νεκροταφείου της προκειμένου να ανεγερθεί στον ίδιο χώρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης. Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται και η αποπληρωμή των χρεών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους τουλάχιστον 85 εκ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση της ανάληψης εκ μέρους του Δημοσίου, της πλειοψηφίας στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

· Το άρθρο 47 καθορίζει αναδρομικά το κατώτατο όριο προμήθειας των χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων τσιγάρων.

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει 25ης Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται: .........

-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις.

-Αυξημένα μέτρα στις εισόδους -εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

-Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς κ.λ.π.

-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

-Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

- Έλεγχοι από συνεργεία για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται επίσης τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως των υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

-Πέμπτη (24-3-2011): 16.00-21.00

-Παρασκευή (25-3-2011): 15.00-21.00

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με το εάν για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος απαιτείται, ή όχι, η υποβολή δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του ν. 3877/10 του έτους 2011, σε σχέση με την από 18.3.2011 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Κουσελά (ΠΟΛ. 1051/2011), ζητά με επιστολή του ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κος Γιάννης Τσιφόρος.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΑΣΕΓΕΣ .........


Θέμα: «Επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος»

Κύριε Διευθυντή,

Σε σχέση με την από 18.3.2011 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Κουσελά (ΠΟΛ. 1051/2011) κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να διευκρινισθεί, εάν για την επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος απαιτείται, ή όχι, η υποβολή δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του ν. 3877/10 του έτους 2011.

Επειδή η υποβολή της αναφερόμενης δήλωσης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους αγρότες νωρίτερα από τις 30-6-2011, οφείλεται άμεσα να διευκρινισθεί, ότι η υποβολή αυτού του εντύπου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδέεται με την επιστροφή Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι η ως άνω αναφερόμενη Απόφαση για την επιστροφή Φ.Π.Α. αφορά στο διαχειριστικό έτος 2010.

Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό.

Με τιμή

Ο Γενικός Διευθυντής

Ιωάννης Τσιφόρος

Λάκης Λαζόπουλος Απλά απολαυστικός [ Video ]





Επιστολή Καραμπάτου για το Φορολογικό Νομοσχέδιο, άρθρο 47 – παρ. 6

Κύριε Υφυπουργέ,
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν από διάφορες πλευρές -ιδιαίτερα από την πλευρά των οργανώσεων των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης των προϊόντων καπνού-, σε σχέση με την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εισάγει, στο τρέχον φορολογικό νομοσχέδιο, περιορισμό ως προς το κατώτατο όριο προμήθειας χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων καπνού, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Η διάταξη με την οποία η Κυβέρνηση επιδιώκει, στο ..........

φορολογικό νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών» άρθρ.47 παράγρ.6, να εισάγει κατώτατο όριο στην προμήθεια χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων προϊόντων καπνού, επομένως και τσιγάρων, έχει ήδη κριθεί από την αρμόδια Δ/νση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής, ως αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το οποίο προβλέπει εν προκειμένω ελεύθερη διαμόρφωση των ανωτέρων τιμών και επομένως και των προμηθειών των παραγόντων, που μεσολαβούν στη διακίνηση των προϊόντων και στη διαμόρφωση των τελικών τιμών. Η προωθούμενη διάταξη, αντίθετα, επιβάλλοντας κατώτατο όριο προμήθειας, στην πράξη κατευθύνει τη διαμόρφωση των τελικών τιμών και καταργεί την ισχύουσα κατά το κοινοτικό δίκαιο ελευθερία.

Τυχόν επιμονή στην προώθηση της διάταξης, θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των προϊόντων καπνού, που ήδη επιβαρύνονται με βαρύτατη φορολογία, αλλά και «διώκονται» ανηλεώς ακόμη και στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, και θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα και κατά των χονδρεμπόρων, αλλά και κατά των χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων (περίπτερα, ψιλικά κ.λπ.), που σε μεγάλο βαθμό επιβιώνουν πωλώντας προϊόντα καπνού.
Θεωρούμε αυτονόητο, ότι η κρίση επιβάλλει στην κυβέρνηση να απέχει από τη λήψη μέτρων, που σε τόσο δύσκολους καιρούς, περιορίζουν ακόμη περισσότερο τη ζήτηση και καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολη την επιβίωση των μεσαίων, των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ!!!!!

Της Αντωνίας Μπούζα

Ενώ η νέα τουριστική σαιζόν, έφθασε και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό ιδιώτες, έχουν στρέψει το βλέμμα τους, στις Κυβερνητικές πρωτοβουλίες, λόγω και της αδυναμίας των νέων αυτοδιοικητικών δομών δηλ.των Περιφερειών κυρίως, να οργανώσουν στοιχειωδώς την τουριστική επικοινωνιακή πολιτκή τους,βλέπουμε τους ανταγωνιστές μας, να χορεύουν μόνοι , σε άδεια πίστα!!
Αναφέρομαι στην διαφημιστική καταιγίδα της Τουρκίας στην Ιταλική αγορά και ιδιαίτερα στο Μιλάνο ,την πρωτεύουσα της μόδας και του πλούσιου Ιταλικού βορρά.

Η Ελλάδα παρακολουθεί αμήχανη και ανύπαρκτη τις ..........

ενέργειες των άλλων , χωρίς να κάνει το παραμικρό!!Όπως φαίνεται στην φωτογραφία , ακόμη και στην εκκλησία DUOMO στο κέντρο του Μιλάνου η ανταγωνίστρια Τουρκία, κάνει αισθητή την παρουσία της!
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού , θα θέλαμε κάποια στιγμή , να ενημερώσει τους πολίτες αυτής της Χώρας, πως έχει κινηθεί μέχρι τώρα και με ποιές δράσεις που έχει υλοποιήσει, περιμένει να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που η Κυβερνητική πλειοψηφία δημιούργησε , με τις δηλώσεις της για ανέντιμους Έλληνες κλ.π, προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική μας βιομηχανία!

Γ. Καραμπάτος: Ευχάριστα νέα για τους παραγωγούς - τυποποιητές - εμπόρους εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου»

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο τομέα του ελαιολάδου στην ΕΕ και στις διεθνείς αγορές ενημερώνει τους εμπλεκόμενους με το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο ότι υπάρχουν και ευχάριστα νέα και συγκεκριμένα :
Ανοίγει ο δρόμος για τη διάθεση του ελληνικού extra παρθένου ελαιολάδου μας σε καλύτερες τιμές μετά από την αποκάλυψη για πλαστά Ισπανικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα σε ξένες αγορές και τη μήνυση που υπέβαλλε το Πανεπιστήμιο DAVIS TEXAS της Αμερικής, διαμαρτυρόμενο για την ποιότητα του ισπανικού τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου το οποίο διατίθετο στην Αμερικάνικη αγορά ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά μετά από βιομηχανική επεξεργασία κατά την οποία αφαιρούσαν τις δυσάρεστες οσμές και διατηρώντας τα επίπεδα των αναλύσεων εντός των προβλεπομένων ορίων του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΟΚ) ΑΡΙΘ. 2568/91.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώθηκε μετά από αυτό να θέσει...

νέους κανονισμούς ταξινόμησης του ελαιολάδου [Κανονισμός ΕΕ αριθ. 61/2011 της 24ης Ιανουαρίου 2011 για την τροποποίηση του κανονισμού της ΕΟΚ αριθ. 2568/91 σχετικά με τις μεθόδους προσδιορισμού των χαρακτηριστικών των ελαιολάδων και πυρηνελαίων], η εφαρμογή του οποίου αρχίζει από την 1η Απριλίου 2011. Ειδικότερα οι ειδικοί χημικοί της ΕΕ έκριναν ότι η περιεκτικότητα σε αιθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAEE) και μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAME) αποτελεί χρήσιμη παράμετρο ποιότητας των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων είναι σκόπιμο να συμπεριληφθούν οριακές τιμές για τους συγκεκριμένους εστέρες και μέθοδος προσδιορισμού της περιεκτικότητας σε αυτούς.
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο κανονισμό, απαιτείται ανάλυση ΑΛΚΥΛΕΣΤΕΡΕΣ και με περιεκτικότητα από 0 έως 75 εντάσσονται στη κατηγορία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και από 75 έως 150 θα πιστοποιούνται και θα ταξινομούνται στη κατηγορία Παρθένου ή Βιομηχανικού. Το γεγονός ότι στο Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο -που ως γνωστό είναι το 90% του παραγόμενου προϊόντος - οι ΑΛΚΥΛΕΣΤΕΡΕΣ εντοπίζονται σε περιεκτικότητα 30 έως 40, ενώ αντίθετα το Ισπανικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ποσοστό 60% περίπου οι ΑΛΚΥΛΕΣΤΕΡΕΣ βρίσκονται από 120 έως 180 με αποτέλεσμα να κατηγοριοποιούνται σαν παρθένο ή βιομηχανικό.
Εκτίμησή μας είναι ότι ο νέος Κανονισμός θα βοηθήσει να εξασφαλιστούν καλύτερες τιμές για το ελληνικό ελαιόλαδο αφού πλέον Ισπανικές ποσότητες - περίπου 600.000 τόνοι – πού είχαν ταξινομηθεί στη κατηγορία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου λόγω των αδυναμιών και ελαττωμάτων υποβαθμίζονται στη κατηγορία του παρθένου ή βιομηχανικού.
Φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι σε ειδικές μικροκλιματικές συνθήκες και επιβαρυμένη επεξεργασία του ελαιοκάρπου (υψηλές θερμοκρασίες) πιθανότατα να δημιουργηθούν και στο ελληνικό ελαιόλαδο ανάλογα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία για το εθνικό μας προϊόν είναι, να το προστατέψουμε και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνει ο νέος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ της ΕΕ με αριθ. 61/2011 της 24ης Ιανουαρίου 2011 που τίθεται σε εφαρμογή από 1η Απριλίου 2011.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν θα παρευρεθούν Κουσελάς Βουδούρης Γιαννακοπούλου στους εορτασμούς της 25η Μαρτίου

Το γράψαμε το θεματάκι πρίν λίγη ώρα απο το ΖΕΙΔΩΡΟΝ ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί έχουν κλάσει πατάτες και δεν τολμάνε να βγουν στην κοινωνία για τον εορτασμό της 23ης Μαρτίου.
Κοιτάξτε πόσο δικαιώθηκε...

Κοινό Δελτίο τύπου εξέδωσαν οι βουλευτές ........

Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Βουδούρης, Κουσελάς, Γιαννακοπούλου με το οποίο δηλώνουν κόλλημα να παρευρεθούν -αν και πολύ θα το ήθελαν όπως δηλώνουν- στους εορτασμούς της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα αλλά δυστυχώς δεν μπορούν λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Μας διαβεβαιώνουν όμως ότι η ψυχή τους και η καρδιά τους θα είναι εκεί....
Αν αυτό δεν είναι κλάσιμο πατάτας.... τότε τι είναι;

Διαβάστε το Δελτίο τύπου και θα καταλάβετε. ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.......

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Οδυσσέα Βουδούρη – Νάντιας Γιαννακοπούλου – Δημήτρη Κουσελά

Η επανάσταση ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Η δε συμβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα είναι μεγάλη και ουσιαστική. Η Καλαμάτα απελευθερώθηκε στις 23 Μαρτίου 1821 και η σημαία, ψυχή της Ελληνικής επανάστασης ευλογείται εδώ.

Σε μια τόσο σημαντική για τον τόπο μας εκδήλωση η βαθιά μας επιθυμία είναι βέβαια να είμαστε παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ωστόσο, η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για νομοσχέδιο ύψιστης σημασίας για την πορεία του τόπου μας, μας επιβάλει να μείνουμε στη Βουλή. Παρόλα αυτά, συμμετέχουμε με την ψυχή και την καρδιά μας στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.


Και καλόγριες έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό!

Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης, αποκάλυψε ότι ακόμα και μοναχές υπέκυψαν στον πειρασμό να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικόΤο μοναστήρι να 'ν' καλά! Την αποκάλυψη-βόμβα ότι ακόμη και καλόγριες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό έκανε χθες ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε λόγο για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες, που μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, προσθέτοντας με αρκετή δόση πικρίας: «Ολοι μαζί τα... φύγαμε».
Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «οι πολιτικοί δεν είναι οι...

πιο διεφθαρμένοι», την ίδια ώρα που στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ξεκινούσε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των κομμάτων.

«Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση ''όλοι μαζί τα φάγαμε''. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι ''όλοι μαζί τα φύγαμε''.

Ως πολίτης αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Αρχής, απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων για τους ελέγχους που έχει κάνει σε πολιτικά πρόσωπα από το 2010, θέλησε «να πει τη δική του -κατά τον ίδιο- αλήθεια για όσους ανερυθρίαστα πετούν λίθους στην πολιτική»: «Σας διαβεβαιώνω», ενημέρωσε τους βουλευτές, «ότι τεκμηριωμένα το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα στη χώρα».

Καταφύγια παρανόμων
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι για τον βουλευτή υπάρχει η αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων του, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά, με αποτέλεσμα -όπως είπε- μαζί με τις offshore «να είναι τα καταφύγια παρανόμων».

«Ο δημόσιος βίος πρέπει να καθαριστεί από τις υπόνοιες των πολιτών στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο, προκειμένου να καταγραφεί ως συνολική πρωτοβουλία της Βουλής, προσθέτοντας πως «πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες για τους λίγους πολιτικούς που καταπατούν τον όρκο τους, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών είναι έντιμη».

Υπέρ τάσσονται ΝΔ, ΛΑΟΣ, «παρών» ψηφίζει το ΚΚΕ, επιφυλάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λ. Γαλανός

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων

Π. Τατούλης: «Αν δεν δημιουργήσουμε οικονομίες στις περιοχές μας, ο δημογραφικός μαρασμός θα είναι η συνέπεια των δικών μας λαθεμένων πολιτικών. Πρέπει όλες οι περιφέρειες να αναλάβουν την ευθύνη για τα ζητήματα της παιδείας και να τα επανατοποθετήσουν στη βάση της μεγιστοποίησης του εκπαιδευτικού αποτελέσματος».

Στη συνέχεια της συζήτησης που άνοιξε στο ΠΣ Πελοποννήσου με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, κ. Ανδρέας Πουλάς, σχετικά με την κατάργηση σχολικών μονάδων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, χαρακτήρισε υπερβολές τα όσα ακούστηκαν νωρίτερα στην αίθουσα ενάντια στο σύνολο της μεταρρυθμιστικής πολιτικής για τη Σχολική Στέγη και τόνισε ότι πρόκειται για τις γνωστές, αγκυλωμένες αντιδράσεις που προβάλλει το σύστημα όταν κάτι δείχνει να κινείται.
«Άλλωστε- διερωτήθηκε ο κ. Τατούλης- ποιος ..........

έχει τη μεγάλη εμπειρία προκειμένου να αξιολογεί εξειδικευμένα ζητήματα εκπαίδευσης και ποιος μπορεί να θέτει τις δικές του σταθερές λες και είναι ο προσωπικός του μικρόκοσμος ο δύσκολος δρόμος πάνω στον οποίο βαδίζει η χώρα». «Ασφαλώς είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση» τόνισε ο Περιφερειάρχης και κάλεσε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην παρεκτρέπεται στην προσφιλή μέθοδο των λαϊκισμών κι αυτό διότι δεν έχει γίνει αντιληπτή η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία , είτε αναλαμβάνεται από το ένα κόμμα ή το άλλο, από τη μια κυβέρνηση ή την άλλη, αλίμονο αν σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ολιστική αντίδραση, χωρίς σαφές περιεχόμενο και εναλλακτική πολιτική. Το μεγάλο ζήτημα είναι να αλλάξουμε προτεραιότητες στα ζητήματα παιδείας. Δεν συμφωνώ με την άποψη που ακούστηκε ότι η παιδεία γίνεται περισσότερο ταξική. Και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ακούγεται από κάποιους επιτήδειους που διαχρονικά είναι λουφαδόροι και εξυπηρετούνται οι ίδιοι με αργομισθίες προκειμένου δήθεν να υπηρετούν το δημόσιο αγαθό της παιδείας και απέχουν για χρόνια από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Αυτό είναι ένα κακό παράδειγμα. Επίσης δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Δράκου ότι δέσποσε η αντιμνημονιακή πολιτική. Πουθενά στο μνημόνιο δεν συγκαταλέγεται μια τέτοια παρέμβαση. Αντίθετα οι αναφορές στα μεμονωμένα προβλήματα δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αναπαράγουν μια εντελώς αλλοθική πελατειακή λογική. Να μας ακούσει ο ένας ή ο άλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

«Το πολιτικό ζήτημα είναι ότι εμείς δεν έχουμε την αρμοδιότητα. Και πάνω σε αυτό το ζήτημα τοποθετούμε την παρέμβασή μας. Μη στεκόμαστε φοβικά στο μέλλον. Υπάρχουν προβλήματα και για αυτά θέλουμε την ευθύνη. Γιατί εμείς πιστεύουμε στην διαβούλευση. Και είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, αν δεν εξασφαλίζει την κοινωνική συναίνεση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Και αυτό έχει διαχρονικά αποδειχθεί στην χώρα μας. Όλοι μιλάμε για το μοντέλο της Φινλανδίας. Όμως έχουμε εξετάσει τι ακριβώς έκαναν σε αυτήν την χώρα; Πώς γκρέμισαν το οικοδόμημα και το έχτισαν από την αρχή; Άραγε οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τι σχεδιασμό έκαναν για να αποσοβήσουν τη σημερινή κατάσταση; Μελέτησαν ποτέ τη δημογραφική εξέλιξη των περιοχών ευθύνης τους; Επίσης δεν συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε ότι η παραμονή κάποιων σχολείων ανατρέπει την εξέλιξη κάποιων περιοχών. Αν δεν δημιουργήσουμε οικονομίες στις περιοχές μας, ο δημογραφικός μαρασμός θα είναι η συνέπεια των δικών μας λαθεμένων πολιτικών», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Επίσης, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε σε ψέματα την πολιτική μας παρουσία, εννοώντας την τακτική ορισμένων πολιτικών παραγόντων που συμφωνούν αρχικά στις διαβουλεύσεις και αποσύρουν την στήριξη τους στη συνέχεια, όταν διαπιστώσουν ότι το πολιτικό κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους δικούς τους ώμους. «Όποιος θέλει να είναι αξιόπιστος στο δημόσιο λόγο, πρέπει να σέβεται την ίδια του την παρουσία και να φροντίζει πρώτα με το δικό του παράδειγμα να υπηρετεί την προστασία του δημόσιου χρήματος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης για να καταλήξει: «Η ουσία της σημερινής μας παρέμβασης είναι το μεγάλο στοίχημα του Καλλικράτη. Πρέπει όλες οι περιφέρειες να αναλάβουν την ευθύνη για τα ζητήματα της παιδείας και να τα επανατοποθετήσουν στη βάση της μεγιστοποίησης του εκπαιδευτικού αποτελέσματος. Αυτό είναι το πολιτικό μας αίτημα και πάνω σε αυτήν την βάση καλούμε το υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης να ανοίξουμε εμείς τη διαβούλευση εκεί όπου έχουν διαπιστωθεί σημαντικά ζητήματα».

Να σημειωθεί ότι το κείμενο που έφερε προς ψήφιση στο ΠΣ η πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε από την μείζονα μειοψηφία. Τέλος, σύσσωμο το ΠΣ υιοθέτησε συμβολικά το ψήφισμα του Γυμνασίου- Λυκείου του Λογγά Μεσσηνίας (το οποίο κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) , εντάσσοντας το στη λογική του κεντρικού ψηφίσματος του ΠΣ.

Χεσμένοι επάνω τους Βουλευτές και Υπουργοί. Φοβούνται να πάνε στις παρελάσεις μην φάνε γιαούρτια από τον κόσμο.

Ο Πεταλωτής επιβεβαίωσε στη ΝΕΤ ότι οι υπουργοί τρέμουν την παρέλαση και προανήγγειλε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού

Με αυτό το δημοσίευμα το Παρόν της Κυριακής μας αποκάλυπτε πως οι υπουργοί τρέμουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου γιατί φοβούνται πως θα γίνουν στόχοι των αγανακτισμένων πολιτών.
Κι απόψε στο δελτίο της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Πεταλωτής ήρθε να το επιβεβαιώσει πλήρως ζητώντας από τον εκπρόσωπο του Συνασπισμού κύριο Σκουρλέτη να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν επεισόδια μεθαύριο στις παρελάσεις εις βάρος πολιτικών κι αν γίνουν να τα καταδικάσει προκαταβολικά!!!

Νωρίτερα ευθυγραμμισμένος στη λογική Πάγκαλου .......

ξαναμίλησε για μπαχαλάκηδες περιφερόμενους αγανακτισμένους πολίτες,οι οποίοι καθοδηγούνται από το Συνασπισμό και θέλουν να απαξιώσουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό!

Στο ίδιο δελτίο και θέλοντας να στηλιτεύσει το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών που διαμαρτύρονται με συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια των πολιτικών δεν δίστασε να γνωστοποιήσει από τηλεοράσεως τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού που προπαγανδίζει το fimotro.
Μήπως το ΕΣΡ πρέπει να καλέσει κι αυτόν και να του βάλει πρόστιμο για προτροπή σε διαδήλωση όπως έκανε με το EXTRA 3 για τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Σημίτη;
"Σύντροφε" Πεταλωτή μετά φταίει ο Χίος που σε κράζει;

ΖΕΙΔΩΡΟΝ

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί Κυρ Πεταλωτή μου, κ.κ. υπουργοί και βουλευτάδες φοβάστε;;; Κάνατε τις επιλογές σας, και ξεσκίσατε (το λέμε κόσμια) την κοινωνία. Τώρα θέλετε και να είμαστε εντάξει απέναντι σας;;; Σαν πολλά δεν θέλετε;;;
Ε ΡΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΥΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου περί των συγχωνεύσεων σχολείων

Η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εκκίνησε να υφέρπει η φημολογία περί της συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων, πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να προλάβει τα σημερινά αποτελέσματα που όλοι τώρα βιώνουμε. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, εισηγήθηκε στην αρμόδια υπουργό την εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων με στόχο να αναλάβει η ίδια η Περιφέρεια και έπειτα από επισταμένη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τους Δημάρχους, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και όλη τη σχολική κοινότητα την δρομολόγηση των αλλαγών, τις οποίες κρίνει η ίδια και εφόσον έχει συναποφασισθεί ότι είναι εφικτές και απαραίτητες.

Με την παρέμβαση αυτή, η Περιφέρεια προεξόφλησε ........

ουσιαστικά τις σοβαρές κοινωνικές εντάσεις και τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα βλέπουμε όλοι να προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων. Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό σήμερα ότι σε πολλές περιπτώσεις, η κρίση δεν αποσοβήθηκε, παρά τη δική μας έγκαιρη τοποθέτηση. Η διαβούλευση που ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο αποδείχθηκε ελλιπής και ορισμένες αποφάσεις του παραγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου.

Παράλληλα, οι αποφάσεις αυτές δεν συνάδουν με την ουσία της καλλικρατικής μεταρρύθμισης, που θέλει αφενός τις διοικητικές δομές πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές και αφετέρου τους πολίτες να συναποφασίζουν τα του οίκου τους. Με απλά λόγια, καμία μεταρρύθμιση που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση αν λαμβάνει υπ’ όψιν της μόνο την ασφαλώς απαραίτητη περιστολή δαπανών, αλλά αγνοεί τις ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες και τις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες.

Την ίδια στιγμή, θεωρούμε ότι η πάγια θέση που έχουμε εκφράσει ως περιφέρεια Πελοποννήσου περί της άμεσης ανάγκης για αποκέντρωση σε όλους τους τομείς που αφορούν την λειτουργία του κράτους, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ως μονόδρομος για την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που ταλαιπωρούν την χώρα μας. Όσο πιο σύντομα αντιληφθεί το κεντρικό κράτος ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στις αιρετές περιφέρειες πρέπει να γίνει με τρόπο άμεσο και ολιστικό, τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και κυρίως θα προχωρήσουν με την απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση, τόσο απαραίτητη για το κομβικό διάστημα που ως χώρα διανύουμε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διεκδικήσει μέχρι στιγμής να αναλάβει μεγαλύτερες αρμοδιότητες, διότι είναι έτοιμη να αναλάβει και τις μεγάλες ευθύνες που απορρέουν από αυτές.

• Με δεδομένη την πίστη των πολιτών της Πελοποννήσου ότι οι αιρετές της Αρχές συνιστούν έναν φερέγγυο συνομιλητή διαβούλευσης και έναν ανιδιοτελή σύμμαχο στις ρεαλιστικές διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τους γνωστούς λαϊκισμούς, που ορισμένοι εμμένουν ακόμη και σήμερα να μετέρχονται προκειμένου να κομίσουν ίδια οφέλη, έστω κι αν ζημιώνουν το κοινό συμφέρον…

• Με δεδομένη τη βαθιά μας πίστη ότι καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αυτήν την χώρα, χωρίς να έχει πρώτα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση…

• Με δεδομένη την εκπεφρασμένη άποψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι στην Πελοπόννησο θα δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, που θα δημιουργεί πλούτο και θα τον μετατρέπει στην συνέχεια σε κοινωνικά αγαθά, σε αντιδιαστολή με όλους εκείνους που με κορώνες υιοθετούν έναν αντιαναπτυξιακό λόγο και υπόσχονται ξεπερασμένες λογικές και κοινωνικές πολιτικές με δανεικά…

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υπερψηφίζει το άμεσο πάγωμα όλων των διαδικασιών συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας και Δια βίου μάθησης. Ζητούμε την μεταβίβαση στην αιρετή περιφέρεια Πελοποννήσου όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων μέσω της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου εμείς να προχωρήσουμε σε ουσιαστική και ενδελεχή διαβούλευση με τους Δήμους, τις τοπικές κοινωνίες και τους σχετικούς φορείς, ώστε να συναποφασίσουμε εμείς για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο μέσα από αυτόν τον δρόμο θα μπορέσουμε να προωθήσουμε έναν ορθολογικό Καλλικράτη και στον κρίσιμο τομέα της παιδείας, σύμφωνο με το πνεύμα του νομοθέτη και την προσήλωση όλων μας στη δυναμική της αποκέντρωσης, με σύνεση, ρεαλισμό, με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, και με στόχο πάντοτε το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που εμείς θεωρούμε ακρογωνιαίο λίθο για την όποια προοπτική του τόπου μας.

Διαγωνισμός πληροφορικής για μαθητές της Μεσσηνίας

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει στη Μεσσήνη η σχολή πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ», μαθητικό διαγωνισμό πληροφορικής.

Ο μαθητικός διαγωνισμός πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Απριλίου στοχεύει στην ανάδειξη και βράβευση μαθητών του νομού Μεσσηνίας που θα διακριθούν στη διαχείριση εφαρμογών του ηλεκτρονικού υπολογιστή.Για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό και «εξ’αποστάσεως» με τη χρήση του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, στη διάρκεια των σαράντα λεπτών που διαρκεί ο διαγωνισμός ανάλογα με τη κατηγορία θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό έργο» το οποίο θα αξιολογηθεί από τριμελές επιτροπή.

Συγκεκριμένα οι μαθητές δημοτικού θα διαγωνιστούν σε ............

εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου σε υπολογιστή, δημιουργώντας μια αφίσα ή μια πρόσκληση. Οι μαθητές της α! και β! γυμνασίου θα δημιουργήσουν με τη χρήση πολυμέσικής εφαρμογής ηλεκτρονικού υπολογιστή ένα βίντεο ή ένα μικρό «ντοκιμαντέρ». Οι μαθητές γ! γυμνασίου θα επιλύσουν θέματα σε εφαρμογή διαχείρισης λογιστικών φύλλων ενώ για τους μαθητές της α!λυκείου προβλέπεται να διαγωνιστούν στη δημιουργία ευέλικτου προγράμματος με τη χρήση εφαρμογής διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

Φέτος τα θέματα του διαγωνισμού θα αφορούν ενιαία «ενότητα» και συγκεκριμένα το δάσος αφού το 2011 έχει θεσμοθετηθεί από τον Ο.Η.Ε ως «Διεθνές Έτος Δασών». Οι μαθητές «καλούνται» να συνδυάσουν γνώσεις και φαντασία για τη δημιουργία του ψηφιακού τους έργου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com ενώ όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 27220 24090 ή στο 6945 568387 και μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση messiniakosdiagonismos@gmail.com.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.