Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ημερίδα για την Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στο κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μέλλον των επιδοτήσεων και ειδικά για το τι θα συμβεί μετά το 2013 θα έχουν παραγωγοί και αγρότες της Τριφυλίας κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 στις 18:30 είναι «Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τελευταίες εξελίξεις – Προοπτικές μετά το 2013». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Ομιλήτρια θα είναι η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπαζώτη- Μητσώνη Γεωργία.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει η πρόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κα. Μπούρα Αγγελική.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ..........

μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Τσουμάνη στο τηλ. 27610 22116.

Φιλιατρά News

Κυριακή 3 Απριλίου ο διαγωνισμός πληροφορικής του Αλγόριθμου για μαθητές της Μεσσηνίας

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει στη Μεσσήνη η σχολή πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ», μαθητικό διαγωνισμό πληροφορικής.

Ο μαθητικός διαγωνισμός πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Απριλίου στοχεύει στην ανάδειξη και βράβευση μαθητών του νομού Μεσσηνίας που θα διακριθούν στη διαχείριση εφαρμογών του ηλεκτρονικού υπολογιστή.Για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό και «εξ’αποστάσεως» με τη χρήση του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, στη διάρκεια των σαράντα λεπτών που διαρκεί ο διαγωνισμός ανάλογα με τη κατηγορία θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό έργο» το οποίο θα αξιολογηθεί από τριμελές επιτροπή.

Συγκεκριμένα οι μαθητές δημοτικού θα διαγωνιστούν σε ............

εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου σε υπολογιστή, δημιουργώντας μια αφίσα ή μια πρόσκληση. Οι μαθητές της α! και β! γυμνασίου θα δημιουργήσουν με τη χρήση πολυμέσικής εφαρμογής ηλεκτρονικού υπολογιστή ένα βίντεο ή ένα μικρό «ντοκιμαντέρ». Οι μαθητές γ! γυμνασίου θα επιλύσουν θέματα σε εφαρμογή διαχείρισης λογιστικών φύλλων ενώ για τους μαθητές της α!λυκείου προβλέπεται να διαγωνιστούν στη δημιουργία ευέλικτου προγράμματος με τη χρήση εφαρμογής διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

Φέτος τα θέματα του διαγωνισμού θα αφορούν ενιαία «ενότητα» και συγκεκριμένα το δάσος αφού το 2011 έχει θεσμοθετηθεί από τον Ο.Η.Ε ως «Διεθνές Έτος Δασών». Οι μαθητές «καλούνται» να συνδυάσουν γνώσεις και φαντασία για τη δημιουργία του ψηφιακού τους έργου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.algorithmosmes.blogspot.com ενώ όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 27220 24090 ή στο 6945 568387 και μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση messiniakosdiagonismos@gmail.com.

Και ερευνητική εργασία για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2014 θα έχει ο θεσμός της ερευνητικής εργασίας, που προβλέπεται από το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο, που αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Παιδείας.

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», επικρατούσα σκέψη είναι να προβλέπονται ερευνητικές εργασίες από την Α’ Τάξη, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση.
Σε Β’ και Γ’ Λυκείου οι µαθητές θα κληθούν να .........

παραδίδουν ένα τέτοιο µίνι ερευνητικό πρότζεκτ ανά τετράµηνο και η βαθµολόγησή του θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στα πανεπιστήµια.

Για την υλοποίησητων εργασιών, ορισµένες από τις οποίες θα µπορούν να είναι οµαδικές, θα ακολουθείται ανάλογη διαδικασία µε αυτήν που ακολουθείται στα πανεπιστήµια – και σε αρκετά σχολεία της Ευρώπης. Στην πράξη αυτό σηµαίνει ότι ευνοείται η διαθεµατικότητα, δεδοµένου ότι µια εργασία για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαµβάνει στοιχεία απόδιαφορετικούς τοµείς γνώσης και διαφορετικά µαθήµατα. Στο τέλος οι µαθητές θα παρουσιάζουν τις εργασίες τους στην τάξη και η αξιολόγηση θα έχει, πιθανότατα, ανάλογη βαρύτητα µε τη βαθµολογία των υπόλοιπων µαθηµάτων και θα γίνεται από επιτροπή.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολείων.

TVXS

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια για την οικονομία

Η κυβέρνηση δεν έχει πει στον κόσμο όλη την αλήθεια για τα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την εικόνα του υπουργικού συμβουλίου.

«Στην Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη πεποίθησης γι αυτά που κάνουμε», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 ο κ. Λοβέρδος και προειδοποίησε ότι «δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση αν η κυβέρνηση έχει ενοχικό πολιτικό λόγο». Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, θα πρέπει να στηρίζονται από όλους μας, σθεναρά, να είμαστε όλοι μπροστά, χωρίς κανένας να ντρέπεται να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Λοβέρδου, ο .......

κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως σε ένα πολύ ρευστό περιβάλλον, σαν το σημερινό, προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε, προσπαθούμε να αποτινάξουμε και να αποβάλουμε όλους εκείνους τους αστάθμητους παράγοντες που μας κάνουν, πολλές φορές, να μην μπορούμε να είμαστε σταθεροί τελείως στους στόχους μας, αλλά να υπάρχουν και κάποιες παρεκκλίσεις. «Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικότητα», πρόσθεσε, «είναι ότι δουλεύουμε. Και όταν υπάρχει δουλειά, μεθοδικότητα και σχέδιο, όλες οι ελλείψεις, πραγματικά, συμπληρώνονται, όλες οι ανατροπές αντιμετωπίζονται και αυτό φαίνεται και κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στόχο να βγει η χώρα στις αγορές μέχρι τα τέλη του 2011.

Ερωτηθείς τέλος, αν η κυβέρνηση αισθάνεται ευτυχής όταν ένας υπουργός της λέει ότι δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν πρέπει να απομονώνεται ένα σημείο που πιθανόν να είπε κάποιος υπουργός. «Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν αγωνία, εκφράζουν την αγωνία τους. Πολλές φορές, αντανακλούν την κοινή γνώμη. Αυτή την ανησυχία και την αγωνία δεν μπορούμε να την ποινικοποιούμε», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Μόνο για την οικονομία δεν έχετε πεί την αλήθεια Ανδρέα Λοβέρδο......;

Στις 14 Απριλίου η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου το Δώρο Πάσχα, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.



Δράσεις για την προσέλκυση νέων στο αγροτικό επάγγελμα

Στις δράσεις του υπουργείου για την προσέλκυση των νέων στο αγροτικό επάγγελμα αναφέρεται έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, προς απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών Φ. Κουβέλη, Θ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη και ΓΡ. Ψαριανού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκανδαλίδης στο ..........

πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013, εφαρμόζονται δράσεις που έχουν σκοπό την ενθάρρυνση νέων, ενώ στην πληθυσμιακή ανανέωση των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα και την αύξηση του μέσου μεγέθους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αποβλέπουν και τα προγράμματα «Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα», «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» και «Πρόωρη συνταξιοδότηση» .

Στόχοςσύμφωνα με τον υπουργό είναι, οι «διάδοχοι» της πρόωρης συνταξιοδότησης να είναι κυρίως νέοι γεωργοί που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την αύξηση του μεγέθους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση νέων πρακτικών και καινοτομιών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα το υπουργείο προωθεί μέτρα για την ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών (καπνοπαραγωγών), να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με τη διασφάλιση ενός ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος στον αποχωρούντα και με στόχο τη διαρθρωτική βελτίωση των εκμεταλλεύσεων τους, με την εγκατάσταση νεότερων γεωργών και τη βελτίωση του μεγέθους τους.

Νέες ευκαιρίες θα μπορέσουν να αναζητήσουν νέοι άνθρωποι στις δράσεις βιολογικής γεωργίας, αλλά και μέσα από προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της "ελκυστικότητας" των αγροτικών περιοχών.

Αμεσα αναμένεται επίσης να ενεργοποιηθεί ταμείο δανειοδότησης με την επωνυμία «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας». Το Ταμείο αυτό, όπως διευκρινίζει ο κ. Σκανδαλίδης, στοχεύει στη δυνατότητα χρηματοδότησης των γεωργών με ευνοϊκούς όρους, με τη χορήγηση χαμηλότοκων βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων δανείων από τις τράπεζες, στους δικαιούχους που θα ενταχθούν στις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώην Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα στις κυρίως αγροτικές περιοχές, ανέρχεται σε 29,3%. Όσον αφορά στην αναλογία των νέων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους γηραιότερους που αποχωρούν, στις κυρίως αγροτικές περιοχές διαμορφώνεται σε 1,02, ενώ στις αστικές περιοχές σε 0,94.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεργούν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στις προωθούμενες συγχωνεύσεις, στις περικοπές των δαπανών για την παιδεία και στις μειώσεις των αποδοχών τους.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί ..........

συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών γιατρών, που απεργούν επίσης αύριο.

«Ολοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την εκποίηση και διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας», τονίζουν ΟΛΜΕ ΔΟΕ και ΟΕΝΓΕ ζητώντας μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Ναυτεμπορική

ΟΓΑ: Την 1η Απριλίου η σύνταξη μαζί με το δώρο του Πάσχα

Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα καταβληθούν σε συνολικά 808.588 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.το Δώρο Πάσχα και σύνταξη μηνός Απριλίου, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ που έχουν επιλέξει.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων και του Δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε 532.723.048,76 ευρώ.

Μικρός αριθμός συνταξιούχων του ΟΓΑ που .........

δεν έχει απογραφεί και ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων μέσω Λογαριασμού Τράπεζας ή Λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ., θα πληρωθεί τη σύνταξη και το δώρο με εντολές πληρωμής, σε οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ).

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

α)την αστυνομική τους ταυτότητα

β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές), υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Τέλος, ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, με άνοιγμα λογαριασμού σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ για την πληρωμή της σύνταξής τους, μέχρι 11 Απριλίου 2011, διότι από το μήνα Μάιο 2011 η καταβολή των συντάξεών του ΟΓΑ, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

Για την απογραφή απαιτούνται το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ.

Ναυτεμπορική

Τρίπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σύραγγα ραψομάτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών επανατοποθέτησης ανεμιστήρα, θα γίνουν στη σήραγγα Ραψομμάτη, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Καλαμάτα και στον κλάδο με κατεύθυνση προς Τρίπολη - Αθήνα.
Οι εργασίες θα γίνουν τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη 31 Μαρτίου και τις ώρες από 00:00 έως 06:00 το πρωί.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα, θα ...........

εξυπηρετείται από τον άλλο κλάδο της σήραγγας με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Αθήνα 984

Ξεκινούν σήμερα τα γυρίσματα της ταινίας για τη "Μαύρη Θύελλα"

Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα, τα γυρίσματα της ταινίας "Μαύρη Θύελλα" που το σενάριό της είναι βασισμένο σε διήγημα του Μεσσήνιου συγγραφέα Δημήτρη Μίγγα. Το σενάριο υπογράφουν ο Νίκος Καλλαράς που είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας και η Νάνσυ Σπετσιώτη.
Οσο για τους ηθοποιούς, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Στάθης Μαντζόρος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μάκης Παπαδημητράτος.
Η υπόθεση αναφέρεται σε μια βιαστική σέντρα, μια άστοχη πάσα, μια χαμένη μεταβίβαση και τέλος το γκολ που δεν ήρθε, κοστίζουν στην ΠΑΕ Καλαμάτα την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και σηματοδοτούν τη στασιμότητα που απειλεί να εγκατασταθεί μόνιμα πλέον στην πόλη αντί της πολυπόθητης ανάπτυξης. Οι φήμες για στημένο παιχνίδι δίνουν και παίρνουν, ενώ οργισμένοι φίλαθλοι κατηγορούν τον Θωμά, που φεύγει από τη ζωή με το παράπονο του αδικημένου. Ο Θωμάς...

στοιχειώνει στη συνείδηση των συμπαικτών του. Τους επισκέπτεται έναν έναν, προσπαθώντας να τους πείσει να ξαναπαίξουν το παιχνίδι -αυτή τη φορά “στα ίσα”. Να σβήσουν μονοκοντυλιά τις κατηγορίες, να αποδώσουν δικαιοσύνη στην ομάδα και τους εαυτούς τους και να προσφέρουν στην ομάδα και στην πόλη την αίγλη που τους αξίζει.

Η παραγωγή της ταινίας είναι της 2Κ Films για την ΕΡΤ Α.Ε.

Δύο κακοποιοί με μαχαίρι λήστεψαν 72χρονη στην Τερψιθέα

Διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών συνέχεια στην περιοχή της Τερψιθέας στην Κυπαρισσία, με δύο νέα κρούσματα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι 72χρονης, την ξύπνησαν και με την απειλή ενός μαχαιριού που βρήκαν μέσα στο σπίτι τής ζήτησαν να τους δώσει χρήματα και ό,τι πολύτιμο είχε. Οι άγνωστοι δεν φορούσαν κουκούλες, ούτε γάντια. Μονάχα ο ένας φορούσε την κουκούλα της μπλούζας του, χωρίς να καλύπτει το πρόσωπο του. Μπήκαν στο σπίτι στις 4.30 τα ξημερώματα σπάζοντας τα σιδερένια κάγκελα και παραβιάζοντας το παράθυρο της κουζίνας. Στη συνέχεια πήγαν στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η 72χρονη γυναίκα και την ξύπνησαν.

Ο ένας από αυτούς κρατούσε κοντά στο λαιμό της ένα μαχαίρι που βρήκε μέσα στο σπίτι και ο άλλος στεκόταν από πάνω της. Της είπαν ότι δεν θα της κάνουν κακό και της ζήτησαν να τους δώσει χρήματα, λέγοντάς της «ξέρουμε ότι έχεις λεφτά». Ψάχνοντας όλο το σπίτι και ανοίγοντας όλα τα συρτάρια βρήκαν τελικά και πήραν 150 ευρώ, ένα κινητό και ένα ασύρματο τηλέφωνο, καθώς επίσης κάτι χρυσαφικά. Στη συνέχεια διέφυγαν και πάλι από το μικρό παράθυρο της κουζίνας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι και η 72χρονη που τη λήστεψαν τα ξημερώματα της Κυριακής εγκατέλειψε πλέον το σπίτι της στην Τερψιθέα και πήγε να μείνει με τα παιδιά της στην Αθήνα.


Κ.Μπ.

Φωτιά σε παράπηγμα μεταναστών στη Σπηλιά

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα σε παράπηγμα από νάιλον που είχαν φτιάξει αλλοδαποί εργάτες και ζούσαν μέσα σε αυτό στην περιοχή της Τερψιθέας, στο δρόμο που οδηγεί προς την Σπηλιά μέσα στα χωράφια.

Η Πυροσβεστική Κυπαρισσίας ειδοποιήθηκε 15 λεπτά πριν τις 5 το πρωί και έσπευσε στην περιοχή με 2 οχήματα και 4 άνδρες όπου και έσβησε την φωτιά. Αρχικά υπήρχε ο φόβος μήπως υπήρχε κάποιος από τους μετανάστες μέσα, κάτι το οποίο ευτυχώς δεν συνέβη.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή αυτή ζουν σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει από πλαστικά αρκετοί μετανάστες που εργάζονται σε χωράφια της περιοχής προερχόμενοι από χώρες της Αφρικής.

Κ.Μπ.

-

Μνημόνιο συνεργασίας Πελοποννήσου-Σαανσί

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τη περιφέρειας Πελοποννήσου και της επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπεγράφη στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και τον πρόεδρο του κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, Zhao Leji.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την υπογραφή του μνημονίου, σημείωσε, ότι, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο περιφερειών, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας».

Ο κ. Τατούλης πρότεινε ακόμα στον πρόεδρο του κογκρέσου, Zhao Leji, τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών, με αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του πάρκου αυτού ως πύλης κινεζικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου αξιωματούχου.


Στόχος μας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε τους κανόνες της επιχειρηματικότητας, μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί και με τους κανόνες αυτούς να προωθήσουμε την αναδιανομή του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς.

Ο πρόεδρος του κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της αποστολής για άμεση συνεργασία στην εισαγωγή ελαιολάδου και όρισε διπλωμάτη από την πρεσβεία της Κίνας στην χώρα μας, ως σύνδεσμο για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Υπεύθυνος από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τις εξαγωγές, μέλη της οποίας θα είναι και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων των πέντε νομών της περιφέρειας.

Επίσης, ο κ. Zhao Leji προσκάλεσε τον κ. Τατούλη, να είναι επικεφαλής αποστολής που θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Σαανσί τον επόμενο μήνα, προκειμένου να παραστεί στο 15ο Forum Επενδύσεων & Εμπορίου Ανατολικής και Δυτικής Κίνας και στην Διεθνή Φυτοκομική Εκθεση της Σιάν. Ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι θα οργανώσει αποστολή στην οποία θα τον ακολουθήσουν και θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, προκειμένου αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο να εκφραστεί άμεσα και σε επίπεδο διακρατικής επιχειρηματικής συνέργειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.