Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Φυλάκισαν 77χρονο γιατί αντιστάθηκε στους ληστές!

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια και 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε προ ημερών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.

Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες .........

φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση.

Το συμβάν έγινε στις 24.11.2008, στο Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας εντός της οικίας του 77χρονου.
Οι δυο ληστές εισέβαλαν στις 24 Νοεμβρίου του 2008 στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ.
Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει με μαχαίρι και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο ληστές.

Επειδή εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την απόφαση, και επειδή ενδεχομένως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για αυτές τις περιπτώσεις, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αθ. Πλεύρης και Αδ. Γεωργιάδης κατέθεσαν Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας να τους χορηγηθεί τόσο η απόφαση του Δικαστηρίου όσο και τα πρακτικά.

Καιρός είναι να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί κοινός νους είναι ότι δεν μπορεί και να σε ληστεύουν και να βρίσκεσαι στη φυλακή επειδή αντέδρασες! Και ας μην ξεχνάμε: και οι κρίνοντες κρίνονται!
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν ξεσαλώσει οι ληστές…

Greek Nationan Pride

ΣΧΟΛΙΟ
Εφόσον η δικαιοσύνη -όχι ότι υπάρχει αλλα λέμε τώρα...- εβγαλε αυτήν την αχαρακτήριστη απόφαση καταδικάζοντας το θύμα αντί για τον κλέφτη, θα συμφωνήσουμε με το σχολιο που αφησε χρήστης στη δημοσίευση του greek national Pride

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ,ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ
ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ,ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ
ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ…

Απολύθηκε γιατί αργούσε στην εργασία της και επισκεπτόταν το Facebook

Νόμιμη έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την απόλυση, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας που, μεταξύ άλλων, επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες το Facebook και άλλες ιστοσελίδες άσχετες με την εργασίας της.

Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαίωσε .......

αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε υπάλληλό της, καθώς επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες και μάλιστα «πιάστηκε στα πράσα» από το διευθυντή της να επισκέπτεται το Facebook.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αθηνών (πρόεδρος η πρωτοδίκης Ελένη Στεργίου) με την υπ' αριθμ. 34/2011 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο.

Το Πρωτοδικείο έκρινε επίσης ότι «η απόλυση της εργαζομένης δεν έλαβε χώρα καταχρηστικά, αλλά νομίμως και στα πλαίσια του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας».

Aκόμη, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης της εργοδότριας εταιρείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αποδείχθηκε, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ότι η υπάλληλος καθυστερούσε να προσέλθει στην εργασία της, ενώ την ώρα της δουλειάς ελάμβανε συχνά προσωπικές κλήσεις συγγενών και φίλων της, τους οποίους εν συνεχεία καλούσε στα τηλέφωνά τους χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας, γεγονός το οποίο δημιουργούσε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Επίσης, ενώ η αεροπορική εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2008 είχε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα που απαγόρευε στο προσωπικό της να επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ήτοι ιστοσελίδες με περιεχόμενο άσχετο με την εργασία του, παρ' όλα αυτά η υπάλληλος καθημερινά επισκεπτόταν το Facebook προκειμένου να διαβάσει και να γράψει σχόλια, ενώ αρκετές φορές, όταν την καλούσαν πελάτες για να προβούν σε κράτηση εισιτηρίων, τους απαντούσε ότι το σύστημα κρατήσεων δεν λειτουργεί και τους ζητούσε να ξανακαλέσουν αργότερα, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την περιήγηση στο Facebook.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στα ΚΕΠ.
Στα δικαιολογητικά, εκτός από θεωρηµένο ...........

από την αρµόδια ΔΟΥ συμβόλαιο μίσθωσης, θα ζητούνται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή νοµέα, αλλά και της κατοικίας που µισθώνεται όπως αριθµός λογαριασµού ΔΕΗ, όροφος κ.λπ.

Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση ενοικίου του 2009, απευθύνεται σε περίπου 150.000 δικαιούχους. Το ποσόν της επιδότησης έχει αυξηθεί για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, όμως είναι αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια και οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Το γενικό εισοδηµατικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραµµα θα είναι µέχρι 12.000 ευρώ, µε αυξηµένο ποσοστό επιδότησης για εισοδήµατα µέχρι 6.000 ευρώ και από 6.001 ευρώ έως 9.000 ευρώ.

Αυξημένες έως 600 ημέρες, είναι εφέτος οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης που θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 110 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, στόχος είναι να αξιοποιηθούν πλήρως οι οικονομικές δυνατότητες του ΟΕΚ, χωρίς να αποκλείεται κάποια κατηγορία δικαιούχων.

Δημήτρης Κουσελάς: Η δημόσια συζήτηση για την αναδιάρθρωση μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για την ελληνική οικονομία.

«Η δημόσια συζήτηση για την αναδιάρθρωση μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για την ελληνική οικονομία, γιατί δημιουργείται μια εικόνα αδυναμίας διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Οι αγορές γίνονται πιο νευρικές και υπονομεύεται έτσι η προσπάθεια εξόδου της χώρας μας σε αυτές.» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ Κουσελάς μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ Κουσελάς προανήγγειλε περικοπές στις ..........

φοροαπαλλαγές λέγοντας « Ο τομέας των φοροαπαλλαγών είναι ένας τομέας που πρέπει να εξεταστεί, γιατί είναι άδικο να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές κάποιος που έχει πολύ υψηλά εισοδήματα με κάποιον που τα εισοδήματά του είναι στο όριο, ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι ζητήματα που πρέπει να τα δούμε. Θα υπάρξουν κριτήρια, όροι και προϋποθέσεις».

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας ο κ Κουσελάς υπογράμμισε « Θέλουμε να προσελκύσουμε ιδιωτικά κεφάλαια σε σημαντικούς τομείς και δραστηριότητες της οικονομίας μας, διατηρώντας δημόσια συμμετοχή και έλεγχο σε κρίσιμες υποδομές και διαφυλάσσοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Θέλουμε οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν να είναι διαφανείς, δεν πρόκειται να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, ή ιδιωτικοποιήσεις εξπρές».

Ίδια άποψη και από Προβόλπουλο

Την ίδια άποψη με τον Δημήτρη Κουσελά εξέφρασε και ο Γιώργος Προβόπουλος λέγοντας οτι θα ειναι επιζήμια για την Ελληνική Οικονομία μια ανδιάρθρωση του χρεόυς ανω τόνισε ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνηση στην Ελληνική οικονομία.

Δείτε το Video



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.