Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Mένουμε Ελλάδα (Τριφυλία)

Video από την εκπομπή της ΝΕΤ Μένουμε Ελλάδα.
Αντί να σας παρουσιάσουμε όλη την εκπομπή, όπως πιθανόν είδατε αλλού, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ΜΟΝΟ τα κομμάτια που αφορουν την Τριφυλία.
Έτσι λοιπόν κόψαμε το Video σε τρία κομμάτια και τα καναμε Ενα video που αφορά την περιοχή μας.

Απολαύστε το.








Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον πρώην διαχειριστή μας για την πολύτιμη βοήθεια του.

Το ΙΟΒΕ προτείνει κίνητρα απόσυρσης παλαιών τρακτέρ για την απόκτηση νέων

THN υιοθέτηση προγράμματος απόσυρσης παλαιών αγροτικών ελκυστήρων και παροχής κινήτρων για την απόκτηση νέων, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, προτείνει μελέτη του ΙΟΒΕ με θέμα «Αγροτικά μηχανήματα και ανταγωνιστικότητα πρωτογενούς τομέα» που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας, ενώ τα βασικά ευρήματα και συμπεράσματα της μελέτης παρουσίασε ο υπεύθυνος Ερευνών του ΙΟΒΕ Aγγελος Τσακανίκας.

Το πρόγραμμα που προτείνει το ΙΟΒΕ προβλέπει .........

την επιβολή τελών κυκλοφορίας χαμηλού ύψους σε υφιστάμενους και νέους ελκυστήρες και την υιοθέτηση κινήτρου επιδότησης της τάξης των 160 ευρώ με βάση την ιπποδύναμη του νέου ελκυστήρα. Σύμφωνα με τη μελέτη το πρόγραμμα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλαδή δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, καθώς πρακτικά τα πρόσθετα έσοδα από τα τέλη προωθούνται στην επιδότηση νέων μηχανημάτων. Πιο συγκεκριμένα η ανάλυση του προγράμματος γίνεται στη βάση σύγκρισης δυο σεναρίων:....

• Eνα σενάριο μη δράσης, όπου δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ανανέωση του στόλου και θεωρούμε ότι στο σύστημα εισέρχονται 1.400 νέοι ελκυστήρες ετησίως, δηλαδή η αγορά σταθεροποιείται σε αυτά τα επίπεδα (παρόλο που είναι εξαιρετικά αβέβαιο, αν τα επόμενα χρόνια θα εισέρχονται πράγματι έστω αυτά τα νέα μηχανήματα στον στόλο).

• Eνα σενάριο δράσης, όπου προβλέπεται πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου έως και 4.000 ελκυστήρων ετησίως, με την επιβολή τελών κυκλοφορίας σε όλο τον στόλο (υφιστάμενοι και νέοι ελκυστήρες) ανάλογα με την ιπποδύναμη αφενός και την επιδότηση με βάση την ιπποδύναμη του ελκυστήρα αφετέρου, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτούμενο και δημοσιονομικά βιώσιμο. Τα τέλη κυκλοφορίας που προβλέπεται να επιβληθούν στους νέους ελκυστήρες είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που προτείνεται να επιβληθούν στον υφιστάμενο στόλο μηχανημάτων, προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για την αγορά νέων μηχανημάτων.

Από τη σύγκριση των σεναρίων δράσης και μη δράσης προκύπτει ότι το σχέδιο ανανέωσης του στόλου των γεωργικών ελκυστήρων είναι προτιμότερη λύση σε σχέση με την επιλογή μη λήψης μέτρων πολιτικής για την τεχνολογική αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, καθώς το σενάριο δράσης υπερτερεί του σεναρίου μη δράσης κατά περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Γενικότερα όμως τα μακροοικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος σε συνδυασμό με ένα πλέγμα διοικητικών - διαρθρωτικών παρεμβάσεων που προτείνονται για την τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας, αλλά και τα μικροοικονομικά οφέλη στο επίπεδο του αγρότη - παραγωγού μπορούν να υποστηρίξουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης του πρωτογενούς τομέα στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την ελληνική οικονομία.

best-tv

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ

Η ιερότητα των ημερών της Εβδομάδας , μας είχε οδηγήσει στην απόφαση να μην οξύνουμε τα πράγματα ούτε να αντιπαρατεθούμε με το Δήμαρχο παρόλο που αφορμές μπορούμε να πάρουμε από πολλά θέματα.

Με έκπληξη ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το Δήμαρχο να μας λέει ότι κάποιοι επιδιώκουν τη φυσική του εξόντωση, αφήνοντας υπονοούμενα χωρίς να λέει ποιους εννοεί και για πιο λόγο άραγε να επιδιώκεται κάτι τέτοιο.
Δεν αναλογίζεται άραγε γιατί τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια έχουν μετατραπεί σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης , και όχι μόνο ,με μεγάλη μερίδα συμπολιτών που διαμαρτύρονται έντονα για λάθη και παραλήψεις του ίδιου;
Δεν αναλογίζεται άραγε γιατί δεν έχουν κοπάσει όλες αυτές οι αντιδράσεις και απ ότι φαίνεται θα διογκώνονται;

Δεν αναλογίζεται άραγε γιατί άνθρωποι που μέχρι ..........

πριν λίγο καιρό τον στήριζαν, ξαφνικά αντιδικούν μαζί του.
Και τέλος φτάνουμε στο έσχατο σημείο αντιπαράθεσης του με τους εργάτες της δημοσιογραφίας οι όποιοι στο τέλος δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να ενημερώνουν τους συμπολίτες μας.

Κύριε Δήμαρχε σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Ανοίξτε τα συρτάρια του γραφείου σας και ίσως εκεί βρείτε τους διώκτες σας ,διότι δεν είναι άλλοι από τους φακέλους που εσείς δεν διαβουλευτήκατε και αρνηθήκατε να δώσετε στους δημοσιογράφους με αξιώτικο τρόπο.
Αφήστε τον Τύπο να κάνει τη δουλειά του ,και να είστε σίγουρος ότι την κάνει πολύ καλά.

Και επιτέλους κατανοείστε ότι οι άλλοι δεν φταίνε για τα δικά σας λάθη και τις παραλήψεις.
Αποκτήστε επιτέλους το πολιτικό θάρρος, που μέχρι τώρα δεν έχετε επιδείξει και αποδεχτείτε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί για την όξυνση των πνευμάτων των συνδημοτών μας και εσχάτως των εργατών της δημοσιογραφίας.
Σεβαστείτε τέλος τους κανόνες της Δημοκρατίας, την οποία είστε <<ταγμένος>> να υπηρετείτε.

Ουδείς δεν επιζητεί τη φυσική σας εξόντωση , έκτος αν λόγω των ημερών , παρασυρθήκατε και θέλετε να ενδυθείτε το μανδύα του Οσιομάρτυρα .
Αφήστε το δημοσιογραφικό λειτούργημα να κάνει τη δουλειά του ,για την όποια κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες , και εσείς ασχοληθείτε με τα θέματα που οι Δημότες σας έταξαν να λύσετε, και να είστε σίγουρος ότι όλοι ξέρουν να αποδίδουν <<τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ>>.

Νίκος Φωτέας
Δημοτικός σύμβουλος
Επ. Δημοτικής Παράταξης Πρωτοπορία

LIVE Συνέντευξη Τύπου Τζάκρη -Τατούλη με θέμα τη διαχείριση αποβλήτων

Ξεκινάει σε λίγα λεπτά η κοινή Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν σήμερα στις 11:00, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης με την υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη με θέμα την διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.