Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Φωτογραφίες από την Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χαλαζονίου

Φωτογραφίες από την Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαλαζονίου.
Τις φωτογραφίες μας έστειλε ο αναγνώστης μας Βασίλης Μαντζαφλάρης τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Κλίκ στις Φωτό για μεγάλο μέγεθος






Η εκδρομή στον καταρράκτη της Βάλτας [ VIDEO ]

Μια εκπληκτική εκδρομή στον καταρράκτη της Βάλτας Γαργαλιάνων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διαχειριστή του blog «Βάλτα Τριφυλίας».
Το ραντεβού είχε κλειστεί για το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου στις 10:30 στην πλατεία της Βάλτας. Και δεν ήταν και λίγοι. Περίπου 20 -25 άτομα μικροί και μεγάλοι.

Εκεί ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται ........

από τις 10:15 περίπου και οι άνθρωποι του χωριού γεμάτοι καλοσύνη και προθυμία, με μπροστάρη τον πρώην πρόεδρο του τοπικού Διαμερίσματος Βάλτας Δημήτρη Αντωνόπουλο αλλά και τον οδηγό Παντελή Λιακόσταυρο με την σύζυγο του Γεωργία, μας κατέβασαν με τα αυτοκίνητα, μέχρι το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη.
Υπήρχαν και άλλοι οδηγοί αλλα δεν ξέρω τα ονόματα τους για να τους αναφέρω.
Πάντως τους ευχαριστούμε όλους.
Εκεί μετά από 5λεπτή κατάβαση, φτάσαμε στο καταρράκτη όπου το τοπίο είχε μια απίστευτη ομορφιά.
Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την ομορφιά του τοπίου και την μαγεία του καταρράκτη. Λένε ότι μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αν το δεχτούμε ως πραγματικότητα αυτό τότε ένα video 6 λεπτών πόσα εκατομμύρια λέξεις είναι; (Δείτε παρακάτω το video).
Όπως μας είπαν το σημείο όπου πέφτει το νερό από τον καταρράκτη (πριν καταλήξει στην λιμνούλα που υπάρχει, ο βράχος έχει τρύπα που φτάνει τα 5 μέτρα βάθος και από εκεί πέφτει το νερό στην λίμνη.

Μετά από μιάμιση περίπου ώρα παραμονής στο μαγευτικό αυτό τοπίο, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Ήταν μια εμπειρία που θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη αν και πολλοί θα ξαναπήγαιναν ευχαρίστως.

Θέλουμε να ευχαριστούμε και τους κατοίκους της Βάλτας που αμέσως μετά την εκδρομή στον καταρράκτη μας κέρασαν καφεδάκι στο καφενείο του Δήμου.

Δείτε το Video (Με Δυνατότητα και σε High Definition 720p)



ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 2011 (ΕΝΟΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας όσοι θέλουν να μας στείλουν με E-mail φωτογραφίες ή ακόμα και Video από την ανάσταση και από άλλες εκκλησίες των Φιλιατρών αλλά και των χωριών μας (Χριστιανούπολη, Χαλαζόνι, Πλάτη κλπ), προκειμένου να προβληθούν μέσω του Φιλιατρά News σε όλη τον κόσμο και να τα δουν και οι ανα τον πλανήτη Φιλιατρινοί.

Το E-mail μας FiliatraNews@gmail.com






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ