Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πολλοί έφυγαν... λίγοι επέστρεψαν

Τα στοιχεία της Τροχαίας δείχνουν ότι η επιστροφή κινείται, όπως πάντα, με πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σύγκριση με την έξοδο και μάλιστα ακόμη περισσότερο φέτος, οπότε αρκετοί απέφυγαν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους, προτιμώντας οικονομικότερες λύσεις, όπως το ΚΤΕΛ και το τρένο.

Ετσι, εκείνοι που τελικά πήραν αυτοκίνητο φαίνεται πως είχαν τη δυνατότητα να μείνουν μερικές ημέρες ακόμη μακριά από την πόλη και τις υποχρεώσεις.

Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν σταδιακά μέσα στις ......

επόμενες ημέρες, με τον κύριο να αναμένεται την Κυριακή του Θωμά, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, φέτος αναχώρησαν 441.736 οχήματα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και 485.237 από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Πέρυσι είχαν περάσει τις ίδιες μέρες από τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα 1.090.287 οχήματα, δηλαδή 15% περισσότερα σε σχέση με φέτος.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ούτε φέτος ήταν αναίμακτη. Από τις 15 έως τις 25 Απριλίου έγιναν 27 τροχαία δυστυχήματα, 47 βαριά ατυχήματα και 358 ελαφρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 53 να τραυματιστούν σοβαρά και 472 ελαφρά.

Από την ανάλυση των δυστυχημάτων προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους συνέβη σε επαρχιακές οδούς και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Πέρυσι, το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν 39 θανατηφόρα ατυχήματα, 48 σοβαρά και 365 ελαφρά με απολογισμό 43 νεκρούς, 56 σοβαρά τραυματίες και 518 ελαφρά.

Απο τα στοιχεία προκύπτει πως φέτος σε σχέση με πέρυσι υπήρξε μείωση κατά 30,8% στον αριθμό των δυστυχημάτων, κατά 2,1% στον αριθμό των σοβαρών ατυχημάτων και 1,9% στα ελαφρά ατυχήματα.

Αντίστοιχη πτώση κατά 30,2% καταγράφηκε στον αριθμό των νεκρών, κατά 5,4% στον αριθμό των βαριά τραυματιών και κατά 8,9% στον αριθμό των ελαφρά τραυματιών.

The Best

Λήγει η προθεσμία της πρώτης δόσης για τους ημιυπαίθριους.

Λήγει την Πέμπτη 28 Απριλίου η προθεσμία για την αποπληρωμή της πρώτης δόσης τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, για όσους είχαν καταθέσει σχετική αίτηση, ως το τέλος του προηγούμενου έτους.

Όσοι ιδιοκτήτες υπέβαλαν φέτος δήλωση θα μπορούν να καταβάλουν την πρώτη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2011. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα έχουν έκπτωση 10%.

Πάντως, κατασκευαστές, μεσίτες αλλά και ιδιοκτήτες ζητούν ........

να δοθεί παράταση ενός μήνα, καθώς λόγω των οικονομικών συγκυριών ορισμένοι εξ αυτών δεν μπορούν να πληρώσουν.

Οπως προβλέπει η ρύθμιση (ν. 3843/10), τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους (πλην του παραβόλου των 250 ή 350 ευρώ, που εισπράττεται μέσω ΔΟΥ και καταλήγει στα δημόσια ταμεία) προορίζονται για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων στις περιοχές όπου βρίσκονται οι παράνομοι χώροι. Οι χώροι έχουν επιλεγεί ανάμεσα από τις προτάσεις όσων δήμων ανταποκρίθηκαν (οι περισσότεροι δεν ανταποκρίθηκαν), με κριτήρια τη σημασία τους για την κάθε περιοχή και το στάδιο της διαδικασίας απαλλοτρίωσης.

Καλά κρατάει η κόντρα για την απογραφή στην μπλέ πολυκατοικία. [ VIDEO ]

Την απάντηση του στις δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη για την απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή, έδωσε σήμερα ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Με δήλωση του στην εφημερίδα «Ελεύθερος» ο πρώην τσάρος της οικονομίας τόνισε ότι η ΝΔ αδικεί την ιστορία της με τον τρόπο που πραγματοποιεί την αυτοκριτική της και σημείωσε ότι κινείται σε λάθος δρόμο.

Όπως αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης: ..........

«Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδος διακυβέρνησης της».

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη στον «Ε» έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία το 2004 παρέλαβε κρυφά χρέη και ελλείμματα, τα οποία είχε επισημάνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2002.

Για τον λόγο αυτό, η Eurostat είχε ζητήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε απογραφή. Η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να το πράξει σε συνεργασία με τη Eurostat.

Ήταν πράξη εθνικής ευθύνης, για τον λόγο αυτό είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά. Οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα ήταν εθνικά επιζήμια και θα άγγιζε τα όρια της εξαπάτησης.

Η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε το διάστημα 2004-2007 ήταν η αναγκαία για να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος και την ίδια στιγμή να παραμείνει η ανάπτυξη σε υψηλά επίπεδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα, μειώθηκε και η ανεργία κάτω από το 10%.

Με την πολιτική αυτή βγήκαμε από την επιτήρηση και κερδίσαμε και τις εκλογές του 2007.

Μετά το 2008, η κρίση έπληξε σαν τσουνάμι σχεδόν όλες τις οικονομίες παγκοσμίως. Ουδείς στον πλανήτη μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος και τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή η κρίση. Αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζει κανείς.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αυτοκριτικής, όμως, με τον τρόπο που γίνεται η Νέα Δημοκρατία αδικεί την ιστορία της. Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνείται την πραγματικότητα, τα πεπραγμένα και το παρελθόν της είναι ένας λάθος δρόμος.
Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, διευκολύνει να αμαυρωθεί μία ακόμη περίοδος διακυβέρνησής της.

Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει ιστορικά πολλά στη χώρα και ο τόπος σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία».

«Εγκληματικό λάθος η απογραφή»

«Εγκληματικό λάθος» χαρακτήρισε την απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή, ο σύμβουλος του νυν προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μίλησε για «εγκληματικό λάθος», το οποίο, όπως είπε, αποδείχθηκε ιστορικά, αλλά διευκρίνησε ότι «δεν το πληρώσαμε».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα και απαντώντας στην ερώτηση «ποια ήταν τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή», ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επεσήμανε: «Η απογραφή ιστορικά απεδείχθη ότι ήταν εγκληματικό λάθος».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι το λάθος αυτό δεν το πλήρωσε η χώρα γιατί τότε δεν είχαμε ύφεση και δήλωσε: «Τότε η Ευρώπη αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες της για να μην αυτο- κοροίδεύεται. Σήμερα, μετά την απογραφή του Παπακωνσταντίνου, αναδιοργάνωσαν εμάς».

Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο για «κουταμάρα» της κυβέρνησης που πήρε τα spread από τις 130 μονάδες και τα ανέβασε στις 1200 μονάδες.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε ο Κώστας Καραμανλής σε εκλογές, ανέφερε το «όχι» στο σχέδιο Ανάν αλλά και το "όχι" στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, αναφερόμενος στο Ζάππειο 2, που όπως είπε θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαίου, επεσήμανε ότι: «Θα πείσει την κοινωνία».



Ελληνική εφεύρεση το διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εφεύρεση Έλληνα ομογενή από τη Μελβούρνη για το διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα.

Ο Γιώργος Πάρθημος, τον οποίο φιλοξένησε η ιστοσελίδα ellines.com, δημιούργησε μία ευρηματική συσκευή του που στηρίζεται στην εφεύρεσή του, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, επονομαζόμενη "miroamer", και η οποία σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια συστημάτων ήχου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών "Blaupunkt" θα φέρει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς.

Η συσκευή αυτή, θα δίνει τη δυνατότητα ..........

στους οδηγούς, έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου, να έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητά τους και άρα να ακούν την πλειοψηφία των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την υφήλιο ενώ βρίσκονται στο δρόμο.

Η νέα πλατφόρμα, παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο "Consumer Electronics Show" στο Λας Βέγκας από την εταιρία του ομογενή Τόριαν Γουάιρλες, και την "Blaupunkt" - η miroamer θα μπορεί να εγκαταστεθεί σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Ο Γιώργος Πάρθημος βραβεύτηκε ήδη με το βραβείο του καλύτερου ψυχαγωγικού προϊόντος της Αυστραλίας, το iAward. Το εν λόγω βραβείο, απονέμεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Australian Information Industry Association και αναγνωρίζει πρωτοποριακά προϊόντα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ηδη, όπως ανακοινώθηκε προσφάτως, τα νέα κινητά τηλέφωνα Blackberry, τα οποία κυκλοφορούν στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι εξοπλισμένα με τη συσκευή Miroamer. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο εφευρέτης της συσκευής στο http://www.neoskosmos.gr/, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αρχίσει, πλέον, να αποδίδει μεγάλα έσοδα στην ομογενειακή επιχείρηση. Παράλληλα, στο χώρο της τετρακίνησης, ήδη η Audi έχει ξεκινήσει να εξοπλίζει τα αυτοκίνητά της με διαδικτυακά ραδιόφωνα, των οποίων η λειτουργία στηρίζεται, αποκλειστικά, στην πατέντα του Γιώργου Πάρθημου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα μηνιαίο κόστος που δεν θα ξεπερνά για την Ευρώπη τα 15 ευρώ, με τάση μείωσης, όσο η εφαρμογή θα αποκτά μεγαλύτερο έρισμα στο καταναλωτικό κοινό.

Real.gr

Πως θα γίνουν οι προαγωγές στο δημόσιο

Στην αφετηρία της μάχης για την κατάληψη 25.000 θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο βρίσκονται ήδη περίπου 60.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Η πρώτη επιλογή θα πραγματοποιηθεί ........

σύμφωνα με το νέο σύστημα και έχει τη φιλοδοξία να θέσει και να εφαρμόσει για πρώτη φορά αντικειμενικούς όρους και προϋποθέσεις, με διαδικασία που αναγγέλεται ως ανοιχτή και διάφανη στην επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών και έχει αποφασιστεί να υλοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες -και πάντως εντός του 2011.

Η επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, προφορική συνέντευξη και μοριοδότηση προσόντων που θεωρούνται εξατομικευμένα και αντικειμενικά, όπως χρόνια προϋπηρεσίας, τίτλοι σπουδών, ατομικά φύλλα αξιολόγησης.

Την ευθύνη της επιλογής θα έχουν:

-Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, που έχει ήδη συγκροτηθεί πριν από το Πάσχα και αποτελείται από τέσσερα στελέχη του ΑΣΕΠ και ένα στέλεχος του Συνηγόρου του Πολίτη. Την προεδρία στο ΕΙΣΕΠ έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Φ. Μπολόφης. Ουσιαστικά, την πλειοψηφία του οργάνου κατέχει το ΑΣΕΠ, του οποίου τα μέλη έχουν επιλεγεί με απόφαση της Βουλής (ενισχυμένης πλειοψηφίας) κατά τα 4/5 των μελών της.

-Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων. Συγκροτείται από τους γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης, που θα επιλεγούν με την παραπάνω διαδικασία του ΕΙΣΕΠ. Ετσι οι διευθυντές στο Δημόσιο θα επιλέγονται μόνον από τους γενικούς διευθυντές του ΣΕΠ. Η σύνθεση του οργάνου αυτού είναι τριμελής και ένα μέλος του προέρχεται κάθε φορά από άλλη υπηρεσία από εκείνη που κρίνεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα.

-Νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αποτελούνται αποκλειστικά από τους διευθυντές της δημόσιας διοίκησης και είναι το όργανο εκείνο που θα επιλέγει τους προϊσταμένους των τμημάτων. Είναι η πρώτη φορά που τα υπηρεσιακά συμβούλια θα έχουν αυτή τη σύνθεση και αυτή τη λειτουργία, καθώς όπως ξέρουμε μέχρι τώρα στα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων συγκαταλέγονταν συνδικαλιστές ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και πρόσωπα διορισμένα από τον εκάστοτε υπουργό.

5ετής θητεία

Η θητεία εκείνων που θα επιλεγούν θα είναι πενταετής, ενώ συνολικά από τις διαδικασίες επιλογής θα αποκλείονται εκ προοιμίου όσοι έχουν πειθαρχικές ποινές ή και ποινικές κυρώσεις για πράξεις βεβαίως που αφορούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα (όπως παράβαση καθήκοντος, αποδοχή εύνοιας ή ανταλλάγματος για χειρισμό υπόθεσης, παραβίαση απορρήτων της υπηρεσίας κ.λπ.). Στη διαδικασία επιλογής θα μετρούν επίσης οι συστηματικές απουσίες των υπαλλήλων.

Ετσι, αναρρωτικές άδειες που επαναλαμβάνονται χωρίς αποχρώντα λόγο μπορεί να κοστίσουν έως και 100 μόρια στον υποψήφιο, δηλαδή οι «κοπανατζήδες» υπάλληλοι δεν θα έχουν ελπίδες για αναρρίχηση στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία.

Οι γραπτές εξετάσεις για την επιλογή των στελεχών στο Ελληνικό Δημόσιο θα πραγματοποιηθούν με ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, που θα συνταχθεί με την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Από αυτές τις γραπτές εξετάσεις θα περάσουν όλοι οι υποψήφιοι, και εκείνοι που προορίζονται για γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές και οι υποψήφιοι προϊστάμενοι τμημάτων.

Η προφορική συνέντευξη θα είναι «ανοιχτή», δηλαδή θα πραγματοποιείται με την ελεύθερη παρουσία των υπόλοιπων συνυποψηφίων και οι ερωτήσεις θα αφορούν την επαγγελματική δράση του υποψηφίου, τη γνώση των θεμάτων του φορέα που υπηρετεί και την ικανότητά του για διοίκηση.

Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος υποψήφιος είναι εμφανώς ακατάλληλος, μπορεί να αποφασιστεί η μη επιλογή του, αλλά χρειάζεται ομόφωνη και αιτιολογημένη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση και βαθμολογία των προφορικών συνεντεύξεων είναι αιτιολογημένη, καθώς υπάρχει η υποχρέωση της δημοσίευσης των πρακτικών των συνεδριάσεων επιλογής, στα οποία θα περιλαμβάνεται και η αιτιολόγηση των αποφάσεων εντός δύο μηνών.

Οι γραπτές εξετάσεις θα έχουν περίπου την ίδια βαρύτητα στη μοριοδότηση όσο και η προφορική εξέταση. Πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι η μοριοδότηση στις γραπτές εξετάσεις θα είναι μέχρι 350 μόρια και στην προφορική εξέταση μέχρι 300 μόρια.

Χάνουν τη θέση

Οι νέοι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές και προϊστάμενοι μπορούν να αποβληθούν από τη θέση τους πριν λήξει η θητεία τους για μια σειρά λόγους όπως:

-Μεροληψία ή αδικαιολόγητη επιείκεια κατά τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης.

-Πλημμελή άσκηση ή αδυναμία άσκησης ελέγχου των υπαλλήλων.

-Ασχημη συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες.

-Απροθυμία στην εφαρμογή νέων μεθόδων οργάνωσης, λειτουργίας και αποδοτικότητας.

-Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

-Κακή συνεργασία με άλλα στελέχη της διοίκησης.

-Μειωμένη ποιοτική και ποσοτική απόδοση.

Ελευθεροτυπία

Το νέο «ποινολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων

Με την ατιμωρησία στον δημόσιο τομέα να χτυπάει «κόκκινο» το υπουργείο Εσωτερικών μελετά πιο σκληρές ποινές για τους επίορκους υπαλλήλους, αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια και προθεσμία ενός μήνα για την ολοκλήρωση των ΕΔΕ.

Ήδη στο τραπέζι της ειδικής επιτροπής του .........

υπουργείου Εσωτερικών που επεξεργάζεται το νέο πειθαρχικό δίκαιο βρίσκονται οι εξής αλλαγές:

1. Ανεξάρτητα πειθαρχικά συμβούλια με πλειοψηφία δικαστών. Συστήνονται πενταμελή πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, αποκλειστικά για πειθαρχικές υποθέσεις, χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών. Τα συμβούλια θα απαρτίζονται από τον πρόεδρο-δικαστή, δύο μέλη είτε του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είτε εν ενεργεία Δικαστές και δύο μέλη διευθυντές από άλλα υπουργεία κατόπιν κληρώσεως με ετήσια θητεία. Μέχρι σήμερα ίσχυε ότι στα υπηρεσιακά συμβούλια, που δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τις πειθαρχικές υποθέσεις, συμμετέχουν τρεις διευθυντές και δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων, προερχόμενοι όλοι από το ίδιο Υπουργείο-Φορέα.

2. Περάτωση όλων των ΕΔΕ σε 1 μήνα. Τίθεται προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή προκαταρκτικής εξέτασης και για την ΕΔΕ με μέγιστη, μετά από αιτιολογημένη αίτηση, δυνατότητα παράτασης μόνο για ένα μήνα.

3. Αυτοδίκαιη αργία για όσους παραπέμπονται για δωροδοκία και υπεξαίρεση. Αυτοδίκαιη αργία για τους υπαλλήλους που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κ.ά. και μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

4. Αύξηση χρόνου παραγραφής. Αυξάνεται ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων σε 5 και για σοβαρά παραπτώματα σε 10 χρόνια. Ο χρόνος παραγραφής μέχρι σήμερα είναι 2 χρόνια και για σοβαρά παραπτώματα 5 χρόνια αντίστοιχα.

5. Οικονομικές κυρώσεις ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση. Για τους υπαλλήλους που αποχωρούν από την υπηρεσία μετά την δίωξη, επιβάλλεται πειθαρχική ποινή η οποία μετατρέπεται σε επιβολή οικονομικής κύρωσης διότι η πειθαρχική ποινή δεν έχει πλέον νόημα.

6. Αυστηροποίηση πειθαρχικών ποινών. Αυστηροποιούνται οι πειθαρχικές ποινές, πρόστιμο μέχρι 12 μήνες, υποβιβασμός έως 2 βαθμούς, προσωρινή παύση έως 12 μήνες με πλήρη στέρηση αποδοχών. Μέχρι σήμερα ίσχυε πρόστιμο μέχρι 3 μήνες, υποβιβασμός έως 1 βαθμό, προσωρινή παύση έως 6 μήνες.

7. Δυνατότητα επιβολής ταυτόχρονα και πειθαρχικών και οικονομικών κυρώσεων. Επιπλέον της πειθαρχικής ποινής μπορεί να επιβάλλεται και οικονομική κύρωση από 3.000-30.000 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.

8. Η οριστική παύση συνδυάζεται με οικονομικές κυρώσεις. Όταν επιβάλλεται οριστική παύση για οικονομικά θέματα ή για ανάρμοστη συμπεριφορά προβλέπεται κύρωση από 10.000 - 100.000 ευρώ.

9. Η παραγραφή ξεκινά μετά τη γνώση της πράξης. Για την παραγραφή των αδικημάτων με οικονομικό περιεχόμενο ορίζεται έναρξη αυτής από τη γνώση της τέλεσης της πράξης από την υπηρεσία.

10. Συγκεκριμενοποίηση των πειθαρχικών αδικημάτων. Ρητή και συγκεκριμένη απαρίθμηση πειθαρχικών αδικημάτων και πρόβλεψη ειδικού παραπτώματος για απόκτηση οικονομικού οφέλους.

11. Αύξηση των ορίων ποινών από προϊσταμένους. Αυξάνονται τα όρια των πειθαρχικών ποινών που επιβάλλουν οι πειθαρχικοί προϊστάμενοι ως μονομελή όργανα.

12. Στέρηση δικαιώματος προαγωγής. Καθιέρωση για πρώτη φορά της στέρησης δικαιώματος συμμετοχής για επιλογή προϊσταμένου από 1 έως 5 έτη - αφαίρεση καθηκόντων προϊσταμένου.

13. Πειθαρχικό αδίκημα η παραβίαση της Διαύγειας. Η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση και συνεπάγεται τη στέρηση του δικαιώματος προαγωγής.

14. Κυρώσεις στους προϊσταμένους για μη επιβολή προβλεπόμενων πειθαρχικών μέτρων. Αναστολή άσκησης καθηκόντων του υπαλλήλου με απόφαση του προϊσταμένου της οικείας αρχής όταν διακυβεύεται το δημόσιο συμφέρον. Η παράλειψη επιβολής του μέτρου αυτού από τον οικείο προϊστάμενο θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Real.gr

Χωρίς σύνταξη όσοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί

Αναστέλλεται από 1η Μαίου η καταβολή της σύνταξης σε όσους δικαιούχους του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν και αυτή την εβδομάδα να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό.

Ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου ........

του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε Τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15 Οκτωβρίου του 2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί 3.500 συνταξιούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι περί τους 4.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, είναι σήμερα άνω των 80 ετών και λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω πληρεξουσίου.

Μέσω της εφαρμογής του συστήματος, το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στον εντοπισμό συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει αλλά οι συντάξεις εξακολουθούν να εισπράττονται με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσών για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ήδη σε έλεγχο ο οποίος διεξήχθη σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους του Ιδρύματος, οι 244 είχαν αποβιώσει χωρίς να έχει δηλωθεί ενώ σε 13 περιπτώσεις, υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών που εισπράττονταν μετά θάνατο.

Real.gr

Εγώ στη σούβλα ...... δεν θα μπω!!!!!!

Δείτε την αντίδραση ενός αρνιού (κριαριού για την ακρίβεια) μόλις κατάλαβε ότι προορίζεται να μπει το Πάσχα στην σούβλα....





Αναβίωσαν και φέτος τα Λελώνεια στα Φιλιατρά

Για 5η συνεχόμενη χρονιά αναβίωσαν τα Λελώνεια στα Φιλιατρά ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.
Τα Λελώνεια είναι ιππικοί αγώνες αφιερωμένοι τον Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη γι αυτό και ονομάστηκαν «Λελώνεια».

Παρόντες στον εορτασμό και την αναβίωση του εθίμου ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Δημοτικοί σύμβουλοι, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης και πλήθος κόσμου.
Φέτος η συμμετοχή των ιππέων ήταν αρκετά ........

μεγάλη με πολλά άλογα εκ των οποίων ορισμένα πήραν μέρος στον γύρο της πλατείας Φιλιατρών καθώς και στον Ιππικό αγώνα που έγινε μετά.

Ο Πανάγος Λελώνης τον καιρό της τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν με το πρόσχημα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821.
Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν δυσαρεστημένοι από τις συνεχείς νίκες του και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε.
Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε, αλλά ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.
Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του Κρινιώ, που έκοψε με ένα σπαθί το βρόχο και τον απελευθέρωσε. Ανέβηκαν σε άλογο, οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και για να αποφύγουν το θάνατο από αυτούς, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, κοντά στην εκκλησία.

Το έθιμο αυτό σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και 2007 το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη αποφάσισε να αναβιώσει τα Λελώνεια.
Την αναβίωση του εθίμου ανέλαβαν να ξαναξεκίνησαν όπως είπε ο εφημέριος Του Ιερού ναού Αγίου Ιωάννη, πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού πρίν 5 χρόνια.

Ακολουθούν δύο Video. Ενα από τις εκδηλώσεις και ένα με δηλώσεις του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Οδυσσέα Βουδούρη και του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια.

Τα Video μπορείτε να τα δείτε και σε High Definition 720p







Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με... ονοματεπώνυμο [ Video ]

Το «πράσινο φως» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων ζητά η κυβέρνηση.

Μια φόρμουλα για να μπορεί να... βγάλει στη σέντρα τους δημοσίους υπαλλήλους που ξεφεύγουν από τα όρια αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος του Γιάννη Ραγκούση, είναι να παταχθεί η διαφθορά και η ατιμωρησία στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με έρευνα η πληγή της διαφθοράς ..........

παραμένει ανοιχτή εξαιτίας της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Στο νέο σχέδιο νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, ο Γιάννης Ραγκούσης θέλει να συμπεριλάβει διάταξη, η οποία θα προβλέπει πως τα ονόματα και οι ποινές όσων τιμωρούνται για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα (όπως δωροδοκία, υπεξαίρεση, εκβιασμοί) από τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, θα δημοσιοποιούνται.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να στείλει επιστολή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να την ενημερώσει και θα περιμένει το πράσινο φως για το αν μπορεί να περάσει η διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο, όσοι καταδικάζονται για βαριά παραπτώματα, σταματούν να εργάζονται έως ότου να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους στα διοικητικά δικαστήρια εφόσον φυσικά έχουν προσφύγει εκεί.



NewsIt.gr

Ο πιο κρίσιμος μήνας για την Κυβέρνηση

Ιδιαιτέρως κρίσιμος θεωρείται ο Μάιος καθώς μπορεί να κρίνει ακόμα και τις πρόωρες εκλογές. Η εξειδίκευση των μέτρων για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και η ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή στις 15 Μαΐου αναμένεται να φέρει ισχυρούς κραδασμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός θα .........

συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κυβερνητικά στελέχη και γι’ αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει σε σύντομο διάστημα και νέα συνεδρίαση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου.

Παράλληλα στο παρασκήνιο στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς. Στο ίδιο διάστημα, δεν αποκλείεται να συγκληθεί ακόμη και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που στελέχη ξεσηκωθούν κατά των μέτρων.

Είναι ξεκάθαρο πως στην περίπτωση που υπάρξουν αρνήσεις υπουργών δεν συμφωνήσουν με τις κατευθύνσεις που έχουν ληφθεί κατά τη συζήτηση εξειδίκευσης του Προγράμματος θα οδηγήσουν σε κυβερνητική κρίση, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει καταψήφιση των μέτρων από «πράσινους» βουλευτές τότε το σενάριο που προκρίνεται είναι αυτό των πρόωρες εκλογές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις διαφωνίες της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη τόσο για το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων όσο και για θέματα ενέργειας.

Στην ηγεσία της κυβέρνησης προκάλεσε ιδιαίτερη ενόχληση η δημόσια τοποθέτηση της υπουργού Περιβάλλοντος ότι δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, παρότι αυτή περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο.

Σύγκρουση με τα «σπλάχνα» του

Καθοριστική θα είναι η σύγκρουση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς στην περίπτωση που κάνει πίσω η κυβέρνηση τότε αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο για όλες τις ΔΕΚΟ. Παράλληλα οι επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία ένα παρατεταμένο μπλακάουτ, σε περίοδο μάλιστα έναρξης της τουριστικής περιόδου θα είναι τεράστιες.

Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί μετωπικά το επόμενο διάστημα με τους συνδικαλιστές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που από το 1981 έως σήμερα αποτελούν τον κύριο όγκο του εκλογικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και στήριγμα του πρωθυπουργού στις εσωτερικές αναμετρήσεις του. Ταυτόχρονα, μέτωπα θα δημιουργηθούν σε όλους τους τομείς, με κύριο την εκπαίδευση, καθώς η αντιπολίτευση οργανώνεται, προκειμένου να μην περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα.

Real.gr

Μεγάλη φθορά του δικομματισμού ένα χρόνο μετά το μνημόνιο

Μεγάλη φθορά του δικομματισμού και απαξίωση του πολιτικού συστήματος έφερε ο ένας χρόνος από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης που αποτελούν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

Η φθορά του δικομματισμού είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά και όπως όλα δείχνουν αν υπάρξουν πρόωρες κάλπες δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Για πολλούς μάλιστα η χώρα εισέρχεται, από ..........

την εποχή του δικομματισμού, στην εποχή του διπολισμού και των κυβερνήσεων συνεργασίας, εκτός και αν υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις για την οικονομία, οπότε και συζητούνται είτε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, είτε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων.

Παράλληλα η κατάρρευση της κυβέρνησης συνοδεύεται με κατάρρευση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πληρώνει όχι μόνο την αρνητική διακυβέρνηση Καραμανλή και την αδυναμία της νέας ηγεσίας να τραβήξει διαχωριστική γραμμή μαζί της, αλλά και την αδυναμία της ΝΔ να χαράξει πειστική αντιπολιτευτική πρόταση.

Την ίδια στιγμή, τυχόν εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόμματος εκτιμάται ότι θα το οδηγήσει σε μεγάλη στρατηγική ήττα, καθώς θα παρατηρηθεί τόσο κρίση στρατηγικής, όσο και κρίση ηγεσίας, εφόσον τα κορυφαία στελέχη του έχουν ταυτιστεί απολύτως στην παρούσα φάση με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η κρίση του δικομματισμού δεν οδηγεί σε ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων, με εξαίρεση στην προκειμένη φάση του ΛΑΟΣ και δευτερευόντως του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Βουλή έχουν δημιουργηθεί τρία νέα κόμματα, η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη, η Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του κ. Γιάννη Δημαρά, ενώ δύο βουλευτές η κυρία Σοφία Σακοράφα και ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος παραμένουν ανεξάρτητοι.

Από τα κόμματα αυτά μόνο η Δημοκρατική Αριστερά δείχνει στις τελευταίες μετρήσεις να έχει τη δυνατότητα εισόδου στη Βουλή, αν και εκτιμάται ότι έστω και στο νήμα έχει όλες τις δυνατότητες κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και η Δημοκρατική Συμμαχία, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην «κεντροδεξιά πολυκατοικία».

Σε όλες τις μετρήσεις προκύπτει ένα ποσοστό σταθερά άνω του 25% μετά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, που δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει . Το ποσοστό αυτό είναι σαφές ότι θα κρίνει και το αποτέλεσμα της επόμενης αναμέτρησης καθώς όπως είναι φυσικό δε θα μείνει ως το τέλος και στο σύνολό του στην άρνηση προσέλευσης στην κάλπη.

Ένα χρόνο μετά την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης εντείνεται και η δυσαρέσκεια από την ατιμωρησία των πολιτικών , έστω και αν η ευθύνη για την κάλυψη των μεγαλύτερων σκανδάλων βαραίνει την κυβέρνηση Καραμανλή που μεθόδευσε την παραγραφή υποθέσεων όπως το Βατοπέδι, τα ομόλογα, οι υποκλοπές, ενώ με τους χειρισμούς της συνέβαλε να διαφύγουν βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση της Siemens.

Ωστόσο πλέον κρίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, πολύ περισσότερο που είχε υποσχεθεί τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, τιμωρία των ενόχων και «όλα στο φως». Ευθύνες επιρρίπτονται και στη δικαιοσύνη, παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις της αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό ότι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί επιβάλλουν την παραγραφή.

Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο πάντως τίποτα δεν είναι όπως πριν στο πολιτικό σύστημα της χώρας…

Το παρασκήνιο της ρήξης ΝΔ – Αλογοσκούφη

Η απόφαση του Γ. Μιχελάκη να βγει και να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Γ. Αλογοσκούφη δεν ήταν τόσο τυχαία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ενόψει του επικαιροποιημένου σχεδίου για έξοδο από την κρίση (Ζάππειο 2) ετοιμάζεται για ρήξεις με το παρελθόν όχι όμως και με τον Κώστα Καραμανλή.
Στην Λ. Συγγρού εκτιμούν πως αν .........

συνδυαστούν τα οικονομικά στοιχεία που θα δώσουν στην δημοσιότητα, με μια γενναία αυτοκριτική, τότε θα έχουν μεγαλύτερη πειθώ και καλύτερη απήχηση στην κοινή γνώμη κάτι που δεν έγινε στο Ζάππειο 1.

Η αρχή έγινε με τον Γ. Αλογοσκούφη και την φράση «ας το για αργότερα» που φέρεται να του είπε ο Κώστας Καραμανλής όταν του ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων. Αυτή ήταν μια καλή αφορμή για την ΝΔ που θεώρησε ως «χτύπημα κάτω από την μέση» τα όσα είπε ο πρώην «Τσάρος».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε, με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη: «Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφική ήταν για την εικόνα της χώρας και η απογραφή Αλογοσκούφη».

Στις διαρροές αυτές απάντησε, μέσω συνεργατών του, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι «η απογραφή δεν ήταν απόφαση ενός μόνο υπουργού. Ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή».

Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν πως «ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε λάθος» και διευκρίνιζαν ότι η δήλωσή του Γ. Μιχελάκη δεν ήταν αιχμή για τον κ. Καραμανλή, αλλά αφορούσε τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της απογραφής, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε.

Πεταλωτής: «Τυχοδιωκτική αντιπολίτευση»

Για «άκρως τυχοδιωκτική αντιπολίτευση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε ότι η απογραφή ήταν «καταστροφική», για την οποία όμως δεν έφταιγε ο κ. Καραμανλής, αλλά ο «κακός» κ. Αλογοσκούφης . Ο οποίος όλως τυχαίως πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε το δόγμα Καραμανλή «ας το για αργότερα». Την ίδια απογραφή όμως ακριβώς, η ΝΔ του κ. Σαμαρά, την χαρακτήριζε πέρυσι «απαραίτητη και επιβεβλημένη» σχολίασε Γ. Πεταλωτής.

Real.gr

Στο ΣτΕ οι υπογραφές λογιστών στις φορολογικές δηλώσεις

Αντισυνταγματική και παράνομη είναι η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία μειώθηκαν τα όρια των ακαθόριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών πάνω από τα οποία υποχρεωτικά θα υπογράφουν τις φορολογικές δηλώσεις λογιστές φοροτεχνικοί, υποστηρίζει με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δικηγόρος Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Καρλής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. .........

1008/2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τα ποσά των ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και οι δηλώσεις τους υπογράφονται από λογιστή φοροτεχνικό μειώνονται από 300.000 ευρώ και 150.000 ευρώ σε 150.000 και 100.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Με τη μείωση αυτή του «πλαφόν», πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα υπογράφεται πλέον από λογιστές.

Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα στο ΣτΕ δικηγόρο, η ρύθμιση του Ν. 2873/2000, αλλά και οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν το πλαφόν πάνω από το οποίο θα υπογράφουν τις δηλώσεις λογιστές, είναι αντίθετες στα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος, καθώς θεσπίζουν ιδιαίτερο επαγγελματικό προνόμιο υπέρ ορισμένης κατηγορίας επαγγελματιών, αυτή των λογιστών φοροτεχνικών.

Πολύ περισσότερο, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το προνόμιο αυτό, όταν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος έναντι του δημοσίου για την ακρίβεια των δηλώσεών του και ευθύνεται για την καταβολή των προστίμων και πρόσθετων φόρων, σε περίπτωση υποβολής ανακριβών δηλώσεων.

Παράλληλα, με τη ρύθμιση αυτή ο λογιστής, σε αντίθεση με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών του, όπως είναι οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, του ίδιου του φορολογουμένου και των προστατευομένων μελών της οικογένειας του, από τις οποίες συμπεραίνονται τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα.

Ακόμη, εισάγεται αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση μεταξύ των επιτηδευματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας, καθώς κάτω από το πλαφόν δεν απαιτείται υπογραφή λογιστή ενώ πάνω από αυτό απαιτείται.

Real.gr

Αρκαδία: Ο νεκροθάφτης πουλούσε και κροτίδες!

Εκτός από τις υπηρεσίες που προσέφερε νόμιμα ένας τελετάρχης, συμπλήρωνε το εισόδημά του πουλώντας παράνομα κροτίδες!

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην αποθήκη του γραφείου τελετών στην περιοχή Μελιγού.

Εκεί ανακάλυψαν και κατέσχεσαν..........

1.930 κροτίδες.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

NewsIt

Επεισοδιακός Επιτάφιος για τον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη με αποδοκιμασίες από τον κόσμο..

Επεισοδιακή ήταν η περιφορά του Επιταφίου στα Τρίκαλα. Η θρησκευτική κατάνυξη πήγε περιπατο μόλις κάτοικοι είδαν τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, σύμφωνα με το Trikalanews.

“Τολμάς και έρχεσαι στον Επιτάφιο;” και “Δεν ντρέπεσαι; Κατέστρεψες τη χώρα” ήταν μερικά από όσα ακούστηκαν όταν ο κόσμος είδε τον βουλευτή.
Οι παρευρισκόμενοι επίσημοι έδειξαν να τα .......

χάνουν παρότι που σύμφωνα με την ιστοσελίδα, από το πρωί υπήρξαν ανάλογες αποδοκιμασίες και στην οδό Ασκληπιού και γενικότερα κλίμα εχθρικό για τους Βουλευτές.

Με πολιτικούς που επικοινώνησε το trikalanews.gr και που ήταν παρόντες στην φραστική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Χατζηγάκης, εξέφρασαν τους φόβους τους για την κατάσταση που επικρατεί, μη κρύβοντας την ανησυχία τους ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρότερα επεισόδια.

Πρώτο Θέμα

ΝΕΑ ΠΛΑΤΗΣ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο ξωκλήσι του χωριού Πλάτη.
Τον Άγιο τίμησαν αρκετοί πιστοί με την παρουσία τους. Όμως ήταν τόσοι πολλοί που αρκετοί έμειναν έξω από το εκκλησάκι γιατί μέσα δεν χώραγαν. Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκά, (από τον ιερέα μας που γιόρταζε) και ορισμένοι έδωσαν λουκούμια.
Ευχόμαστε σε όλους ο Άγιος Γεώργιος να .......

είναι πάντα βοηθός τους και του χρόνου να ξανάρθουν.

Από τα Νέα της Πλάτης

Επιστροφή μετά το διάλλειμα της ξεκούρασης

Επιστρέψαμε μετά από ένα τετραήμερο που καθίσαμε με αγαπημένα μας πρόσωπα να περάσουμε τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Ημέρες που θα μας μείνουν αξέχαστες καθότι βρεθήκαμε και με ανθρώπους στα καφέ της πλατείας μας που είχαμε να του δούμε κάτι χρόνια. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι αυτό το τετραήμερο μας ήρθε γάντι γιατί μέσα από αυτό μπορέσαμε να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας και να επανέλθουμε την τρίτη μέρα του Πάσχα (σήμερα δηλαδή).

Μείνετε συντονισμένοι εδώ. Δείτε την εκδρομή που πήγαν όσοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Blog Valta Trifilias. Εκδρομή στον Καταρράκτη της Βάλτας. αλλά δείτε και Video από την Ανάσταση στην Παναγία των Φιλιατρών.
Κάντε μια βόλτα στα θέματα μας και οι πρώτες ειδήσεις έρχονται.....

John James Audubon

John James Audubon (26, Απριλίου, 1785 - 27 Ιανουαρίου 1851) ήταν Ένας Γαλλο-Αμερικανός ορνιθολόγος, φυσιοδίφης, κυνηγός, και ζωγράφος.
Ζωγράφισε και Εφτιαξε κατάλογο περιγράφοντας τα πουλιά της Βόρειας Αμερικής με τρόπο κατά πολύ ανώτερο από ό, τι είχε πάει πριν.
Γεννήθηκε στη γαλλική αποικία του .......

Αγίου Δομήνικου (νυν Αϊτή) και μεγάλωσε στη Γαλλία, ως νέος, πήγε στην Αμερική όπου εκεί έγινε μια μεγάλη προσωπικότητα αναδεικνύοντας και με τα επιτεύγματα του, αντιπροσώπευσε το νέο αμερικανικό λαό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στα γενέθλια αυτού του μεγάλου ανθρώπου η Google σήμερα αφιερώνει το λογότυπο της.

Δείτε ενα Video