Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αύριο στο «Θάρρος» ένα θέμα για τα Φιλιατρά που θα συζητηθεί!



Αύριο στην εφημερίδα «Θάρρος»,

ένα πολύ σοβαρό θέμα για τα Φιλιατρά που θα συζητηθεί!

Ένα θέμα για τη ζωή μας και τον τόπο μας.

Αύριο μόνο στο «Θάρρος»!




Απόσυρση της ρύθμισης για το 40ωρο ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Την απόσυρση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες την εβδομάδα, ζητεί η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το 40ωρο, η απογευματινή λειτουργία σε όσες υπηρεσίες απαιτείται, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο, θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η κατάθεση της ρύθμισης, σύμφωνα με το .........

συνδικάτο των δημοσίων υπάλλήλων, συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.ά.) και δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Αθυγιεινά, καθώς με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά» οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Μένουμε Ελλάδα: Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας





Η Γιωργία Χριστοδούλου μιλάει στο Μένουμε Ελλάδα.





Κώστας Κόλλιας. Μίλησε για την κίνηση στην Τριφυλία στο Mεσόγειος TV

Στην τηλεόραση Μεσόγειος βγήκε σήμερα να σχολιάσει την κίνηση του Πάσχα στην Τριφυλία.
Ο Κώστας Κόλλιας απέφυγε εμφανώς να αναφερθεί στην Costa Nauarino ενώ ασχολήθηκε εκτενώς με τα καταστήματα του Δήμου Τριφυλίας.
Έδειξε ότι σαν Δήμαρχος είναι στο πλευρό των πολιτών του αφουγκράζεται τα προβλήματα τους χωρίς να ξεχωρίζει κανέναν.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς που δεν τον στηρίξαμε ..........

καθόλου στις εκλογές διακρίνουμε σε αυτόν ένα τσαμπουκά (με την καλή έννοια πάντα) μια αληθινή διάθεση να προσφέρει.
Μέχρι στιγμής μας έχει διαψεύσει σε αρκετά πράγματα. Πάντα με την καλύτερη διάθεση, δείχνει προθυμία να ακούσει τους πολίτες και όπου μπορεί να επέμβει αν δώσει λύση.
Πάντως τις δυο - τρεις- τέσσερις φορές που του ζήτησα να μιλήσει για λογαριασμό του Φιλιατρά News δέχτηκε ευχαρίστως χωρίς να δείξει ούτε για δευτερόλεπτο κάτι αρνητικό.
Η αλήθεια να λέγεται.

Σκίζει ο Firefox 4

Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς περιηγητή Firefox, η 4 στη σειρά, έσπασετο φράγμα των 100 εκατομμυρίων λήψεων. Η Mozilla ανακοίνωσε ότι έπιασε αυτό το εντυπωσιακό αριθμό το Σάββατο, ενώ πλέον προστέθηκαν άλλες 5 εκατομμύρια λήψεις.

Παράλληλα με τους πανηγυρισμούς για την επιτυχία, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει αιχμές στους αντιπάλους της. Ο Asa Dotzler, ο γενικός διευθυντής, ανήρτησε στο blog του γραφήματα που επιδεικνύουν την επιτυχή πορεία του περιηγητή ανάμεσα στους χρήστες, μιας και ξεπέρασε το 8%, ενώ ο κυριότερος ανταγωνιστής ο IE9, έχει παραμείνει στο 3%.

Μάλιστα αναμένει να υπάρξει άμεση αύξηση αυτού ...........

του ποσοστού, μόλις αρχίσουν να ειδοποιούν τους χρήστες με παλιότερες εκδόσεις του Firefox για τον καινούργιο. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στη δοκιμαστική έκδοση που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα, πριν την ολοκληρωμένη έκδοση τον Μαρτιού, υπήρξαν αρκετά bugs (κολλήματα) και για αυτό και καθυστέρησε η επίσημη κυκλοφορία. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή της, οι λήψεις φθάσαν τον αριθμό των 6 εκατομμυρίων.

Τέλος, ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζεται η πέμπτη έκδοση και μάλιστα θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου αυτής της χρονιάς.

newsbeast

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ 40ΩΡΟ

Με διάταξη στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή αλλάζει και επίσημα το ωράριο για όλους τους εργαζόμενους πλην των εκπαιδευτικών, στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για .........

το 40ωρο είναι και ένα ανάχωμα απέναντι στις πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο μέσω είτε της μείωσης των μισθών είτε των απολύσεων

Γενικευμένη η διεύρυνση

Όπως είχε προαναγγείλει* ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης οι ώρες εργασίας αυξάνονται από 37.5 που είναι σήμερα, σε 40:

αα) για τους μόνιμους και τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και όσων ακολουθούν το ωράριο αυτών.

ββ) για τους υπαλλήλους των κλάδων ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Πληροφορικής ή Προσωπικού Η/Υ με ειδικότητα προγραμματιστών Η/Υ και Αυτοματισμού Η/Υ, των χειριστών Η/Υ και των χειριστών των μηχανών προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ (διατρητικών-επαληθευτικών μηχανών ή μαγνητικών μέσων εισόδου στοιχείων), που υπηρετούν στις υπό στοιχ. (αα) υπηρεσίες και φορείς, ανεξάρτητα από το αν απασχολούνται σε Μηχανογραφικά Κέντρα ή Υπηρεσίες πληροφορικής ή σε υπηρεσίες που διαθέτουν συστήματα Η/Υ ή εξοπλισμό προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ.

γγ) για το προσωπικό υπηρεσιών του δημοσίου, οι οποίες λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή με τη μορφή εργοστασίου ή εργοταξίου ή συνεργείου ή σε εργασίες υπαίθρου.

δδ) για το προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας των κλάδων ή ειδικοτήτων Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών, βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων και Αδελφών Νοσοκόμων, εφόσον ασκούν καθήκοντα των κλάδων ή των ειδικοτήτων Νηπιαγωγών ή Βρεφονηπιοκόμων.

Όπως τονίζεται στο άρθρο 41:

-Δεν θίγονται με την παρούσα οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

-Η κατά τα ανωτέρω αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας δεν συνεπάγεται τη με οποιονδήποτε τρόπο αύξηση των αποδοχών ή απολαβών ή των ειδικών επιδομάτων οποιασδήποτε ονομασίας.

Αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ

Πάντως, η καθιέρωση του 40ωρου προκαλεί τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αποτυπώνται με συνέντευξη του γ.γ. Ηλία Ηλιόπουλου στην aftodioikisi.gr, ο οποίος εστιάζει μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευθεί ότι η αύξηση του ωραρίου δεν θα είναι γενικευμένη.

Το e-δημοσιο

Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθιερώνεται το e-δημόσιο και οι συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικών εγγράφων "από το σπίτι", όπως τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

Με βασικούς άξονες την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων με ταυτόχρονη αύξηση της αποδοτικότητάς τους, την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς και την εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο την εισήγησή του για το σχέδιο νόμου που αφορά στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, σχέδιο νόμου το οποίο και ενεκρίθη.

Καινοτομίες του σχεδίου νόμου

Στο πλαίσιο των προσπαθείων του υπουργείου Εσωτερικών για απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και μείωση διοικητικών βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις, με το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων:

Καθιερώνεται η ηλεκτρονική υπογραφή στους δημοσίους υπαλλήλους όσον αφορά στην εσωτερική διακίνηση εγγράφων, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να εντοπιστεί οιαδήποτε αλλοίωση στο έγγραφο, καθώς θα φέρει αποκλειστικά την ταυτότητα του προσώπου που υπογράφει.

Απαλλάσσεται ο πολίτης από την κλασική διαδικασία επικύρωσης των ηλεκτρονικών αντιγράφων (ηλεκτρονικών/εγχάρτων εγγράφων), στην περίπτωση που τα έγγραφα τηρούνται ήδη από φορέα τού δημόσιου τομέα και μπορεί να επιβεβαιωθεί η ισχύς και η ακρίβειά τους.

Καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών, με φορείς του δημόσιου τομέα και ανεξαρτήτως της ιδιότητας του πολίτη ή της επιχείρησης ως δικαιούχου ή οφειλέτη.

Παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες για διαρκή συμμετοχή στη βελτίωση λειτουργιών και υπηρεσιών που παρέχονται από φορείς του δημόσιου τομέα, με τη διατύπωση παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες οι φορείς αξιολογούν και αξιοποιούν, αποτυπώνοντας θεσμικά τη σαφή πρόθεση για συνεχή βελτίωση και επικαιροποίηση του τρόπου λειτουργίας των φορέων του δημόσιου τομέα, με στόχο την απόκριση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ανάγκες των πολιτών.

Οδικός Χάρτης

Για την άμεση εφαρμογή του νόμου και την ταχύτερη ανάδειξη των ωφελειών του, καταρτίζεται ήδη οδικός χάρτης εφαρμογής του νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Έχει συσταθεί από έμπειρα στελέχη Ομάδα Διοίκησης Έργου, αντικείμενο της οποίας είναι η εκπόνηση του οδικού χάρτη εφαρμογής, η παρακολούθηση εφαρμογής του στη Δημόσια Διοίκηση και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του νόμου.

Κατά την εφαρμογή του νόμου, θα αξιοποιηθούν τα στελέχη πληροφορικής του Δημοσίου, οι μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υφιστάμενος εξοπλισμός και το λογισμικό που υπάρχει, καθώς και η πλούσια τεχνογνωσία των στελεχών του δημόσιου τομέα σε τεχνικά και επιχειρησιακά θέματα.

Aftodioikisi.gr

Έκθεση "Εαρινή Τριφυλία"

Το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου από τις 10.00 πμ έως τις 10.00 μμ στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Τοπικών προϊόντων και δημιουργιών, υπό την οργάνωση του αγροβιοτεχνικού Συνεταιρισμού «Νέδα» και την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.

Κατά την διάρκεια της οργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις (τοπικοί χοροί, παιδικές δραστηριότητες, κλπ), ενώ οι γυναίκες του συνεταιρισμού θα προετοιμάσουν μπουφέ με εδέσματα για τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει την λέσχη ........

Δειπνοσοφιστών από τα Στύρα Ευβοίας, που σε μια 2ήμερη εκδρομή γνωριμίας με τον τόπο μας, θα συμμετάσχουν με τις τοπικές τους σπεσιαλιτέ και το κέφι τους στο Σαββατιάτικο γλέντι.

Τα μέλη του συνεταιρισμού «Νέδα» στην προσπάθεια προβολής της περιοχής, των παραγωγών και των επαγγελματιών, προσκαλούν τους επισκέπτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και δεσμεύονται να διοργανώσουν την συνέχεια της έκθεσης με την Θερινή και Χειμερινή Τριφυλία, που σκοπό θα έχει να κάνει γνωστή τη περιοχή και τα προϊόντα μας στο ευρύτερο κοινό.

Την προσπάθεια αυτή έχουν υποστηρίξει η τοπική αρχή, οι σύλλογοι της περιοχής, οι τοπικοί παραγωγοί καθώς και οι φίλοι του συνεταιρισμού.

Τα μαγικά μαξιλάρια σήμερα και το Σάββατο στο Φουρναράκειο στα Φιλιατρά

Την παράσταση "Μαγικά μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά ανεβάζει σήμερα στις 20:30 και το Σάββατο πάλι στις 20:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών η θεατρική ομάδα που αποτελείται από παιδιά της Γ' Τάξης Γυμνασίου.

Υπόθεση: ........

Ένας βασιλιάς, σωστό αρπακτικό. Όλα τα θέλει δικά του, τη σοδειά των υπηκόων του, τα λιγοστά υπάρχοντά τους και πάνω απ’ όλα την αγάπη τους, την υπακοή τους….τα όνειρά τους.
Τα όνειρά τους, ναι, τα όνειρά τους.
Τα αρπάζει και στη θέση τους βάζει εφιάλτες που τυραννούν τους ανθρώπους τα βράδια.
Θα μπορέσει ο Αρπατίλαος να επιβάλλει το φόβο με νόμους απαίσιους και φοβερούς στους κατοίκους της Ουρανούπολης
Μπορεί τελικά το κακό να νικήσει το καλό σ’ έναν κόσμο που υπάρχει φαντασία και όραμα....


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΣΣΥΦΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΑΦΙΣΑΣ ΑΝΘΗ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΑΡΠΑΤΙΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΑΡΧΙΜΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΝΟΪΤΗΣ
ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΣΑΛΑΚΑΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΥΡΔΟΓΛΟΥ
ΑΥΛΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ
ΦΡΟΥΡΟΙ ΟΡΦΕΑΣ ΓΚΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΧΟΡΟΣ ΕΥΓΕΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΡΟΒΙΛΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΡΟΒΙΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΡΕΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΙΤΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΦΑΡΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΙΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΦΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΟΡΟΒΙΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.