Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Cosmoκάρτα: Και νέα παράταση της προσφοράς 2 ώρες προς όλους

Και νέα παράταση έδωσε η Cosmote στο πρόγραμμα καρτοκινητής της CosmoΚάρτα για δύο (2) ωρες δωρεάν προς όλα τα δίκτυα.
H νέα προθεσμία λήξης της προσφοράς προσδιορίστηκε για τις 31 Μαϊου 2011
Συγκεκριμένα το SMS που απέστειλε η εταιρία προς τους συνδρομητές της Cosmoκάρτα αναφέρει τα εξής:

Η προσφορά συνεχίζεται και με κάθε ..........

ανανέωση από 10€ έως και τις 31/5/2011, έχεις δωρεάν 2 ώρες προς όλους για 1 μήνα.
COSMOΚΑΡΤΑ. Είναι ωραίο να είσαι ανοικτός σε όλο τον κόσμο.

Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά.

Το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία των Εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα της Τριφυλίας σας καλούν στην εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η του Μάη και ώρα 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Όλοι μαζί να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στ’ αντεργατικά μέτρα και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και την ελπίδα


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ



ΑΒ Βασιλόπουλος Αύγουστο η λειτουργία στο πρώην Ατλάντικ

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμη καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος στην Καλαμάτα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ενοικίαση ενός ακόμα καταστήματος στη συγκεκριμένη πόλη προχώρησε ο Όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας την επέκταση του δικτύου του.

Στο εν λόγω κατάστημα στο παρελθόν ............

στεγαζόταν ένα από τα καταστήματα της εταιρείας Ατλάντικ ΑΕ.
Το κατάστημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών στην Καλαμάτα, διαθέτει χώρο πώλησης 1.500 m2, καθώς και χώρο στάθμευσης 55 αυτοκινήτων.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να έπαιρνε και το Ατλάντικ Φιλιατρών η ΑΒ Βασιλόπουλος.......


ΕΑΣ Μεσσηνίας Οικονομικό «άνοιγμα» 6,5 εκατομμυρίων ευρώ

Οικονομικό «άνοιγμα» 6,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το οικονομικό «άνοιγμα» της Ένωσης, που αφορά οφειλές πελατών της προς την ίδια. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο «άναψαν τα αίματα» προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης, στην ενημέρωση που έκανε, .........

είπε ότι κάποιες από τις επισφαλείς απαιτήσεις της ΕΑΣ αναμένεται να μην εισπραχθούν και έδειξε ως υπεύθυνο γι’ αυτό το γενικό διευθυντή της οργάνωσης Δημήτρη Ραπτέα. Το μέλος της Διοίκησης Νίκος Κοτταρίδης πρότεινε να τεθεί ο γεν. διευθυντής, όπως και η προϊσταμένη Οικονομικού, σε διαθεσιμότητα, πράγμα το οποίο τελικά δεν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε, όμως, η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής (θα την απαρτίζουν μέλη του Δ.Σ.), που θα διερευνήσει, όπως ειπώθηκε, τα οικονομικά της ΕΑΣ. Πρόκειται για τους Γιώργο Λαζόγιαννη, Πάνο Παγάνη και Φώτη Δημητρόπουλο. Σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Κοζομπόλη, να βρεθεί τι συμβαίνει και να καταλογιστούν ευθύνες.

Βασίλης Κοζομπόλης, πρόεδρος ΕΑΣ
«Ευθύνη του γενικού διευθυντή»


«Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία, όταν υπέπεσαν στην αντίληψή μου τελευταία, έπρεπε να φέρω στο Δ.Σ.» δήλωσε χθες στο «Θ» ο κ. Κοζομπόλης. «Για λόγους διαφάνειας, ζήτησα τη συγκρότηση μιας επιτροπής, η οποία, αν χρειαστεί, θα πάρει και ορκωτούς λογιστές, ώστε να ερευνήσουμε κάποιες τρανταχτές υποθέσεις. Κυρίως οι υποθέσεις αυτές αφορούν ενέργειες του γενικού διευθυντή. Τα 6,5 εκ. ευρώ είναι ένα υπόλοιπο, βεβαίως αρκετά μεγάλο, γιατί υπήρξε μια συγκεκριμένη πιστωτική πολιτική, με ευθύνη των διευθυντών. Γι’ αυτό, αναγκαστήκαμε χθες και πήραμε κάποιες αποφάσεις, ώστε να συντομεύσουμε την αποπληρωμή αυτών των χρεωστικών υπολοίπων. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα 6,5 εκατομμύρια, που είναι “ανοιχτές” απαιτήσεις. Αυτό μας δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα, όσον αφορά στη ρευστότητα, εκείνο όμως που μας απασχολεί είναι αυτά που δεν πρόκειται να εισπραχθούν από πελάτες, οι οποίοι δε θα μας πληρώσουν. Και αυτό από μία διαδικασία που ακολουθήθηκε με ευθύνη του γενικού διευθυντή».

Νίκος Κοτταρίδης, μέλος Δ.Σ.
«Δυστυχώς, βουλιάζουμε»


«Χθες εμφανίστηκαν κάποια χρέη που δεν τα ξέραμε. Τα 6,5 εκ. ευρώ που μας χρωστάνε κάποιοι. Από αυτά, άλλα θα εισπραχθούν και κάποια δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ. Το πόσα ακριβώς είναι αυτά δεν ξέρω. Ο πρόεδρος, χθες είπε ότι δεν ήξερε τίποτα για το ότι το χρέος ήταν τόσο μεγάλο. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν ήξερε για τρεις μεγαλοοφειλέτες, κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Καταλόγισε ευθύνες στους υπηρεσιακούς, γενικό διευθυντή και προϊσταμένη λογιστηρίου, αυτό φάνηκε στη συνεδρίαση. Ανέφερε ότι δεν τον ενημέρωσαν. Εγώ τότε, ως μέλος, είπα, ότι, αφού δεν τον ενημέρωσαν, πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα άμεσα και να διερευνηθεί η υπόθεση από ορκωτούς λογιστές». Και κατέληξε ο κ. Κοτταρίδης: «Το καμπανάκι του κινδύνου το έκρουα εδώ και 5 χρόνια. Αποδείχθηκε ότι δεν πάμε καλά. Δυστυχώς, βουλιάζουμε».

Μιχάλης Αντωνόπουλος, μέλος Δ.Σ.
«Είμαστε στο κατώφλι της χρεοκοπίας»


«Μας δημοσιοποιήθηκαν κάποια στοιχεία, που δε γνωρίζαμε. Ξέραμε ότι υπήρχε κακοδιαχείριση και μεγάλα χρέη, αλλά όχι συγκεκριμένα πράγματα. Έγινε πρόταση από τον πρόεδρο να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή και να κάνει έρευνα για να δουν τι γίνεται, ποιος έδωσε τις επιταγές που δεν πληρώθηκαν, ποιος έδινε εμπορεύματα που δεν πληρωνόντουσαν κ.λπ. Εγώ διαφώνησα, γιατί, πώς είναι δυνατόν μέλη της διοίκησης να ελέγχουν τη διοίκηση και την οικονομική υπηρεσία; Θα πρέπει να έρθει κάποιος ορκωτός λογιστής ή κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και να μας πουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση της Ένωσης. Είναι αυτή που μας λένε σήμερα; Γιατί πριν ένα μήνα έδιναν άλλα στοιχεία. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και λέει ότι δε γνώριζε τίποτα. Πώς γίνεται αυτό; Πήγαν ένα πρωί στην Ένωση, άνοιξαν και βρήκανε ότι της χρωστάνε 6,5 εκ. ευρώ; Η πρότασή μου είναι να ελεγχθούν τα οικονομικά της ΕΑΣ από ορκωτούς λογιστές» μας είπε ο κ. Αντωνόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει και το προχθεσινό συμβούλιο δεν έγινε για να δώσει μια πραγματική εικόνα, αλλά για να δώσει άφεση αμαρτιών. Μπήκαν όλοι μέσα και ένας ένας έλεγε με τη σειρά ότι δε γνώριζε τίποτα».

Δημήτρης Ραπτέας γεν. διευθυντής
«Έχω υπηρετήσει την οργάνωση ευσυνείδητα»


Από την πλευρά του γενικού διευθυντή της ΕΑΣ, είχαμε την ακόλουθη δήλωση: «Η πιστωτική πολιτική της Ένωσης είναι γνωστή από παλιά και ακολουθείται χρόνια. Εγώ κινούμαι πάντοτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και έχω υπηρετήσει την οργάνωση ευσυνείδητα όλα αυτά τα χρόνια».

Θάρρος

Φιλιατρά «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα!»

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη στέλνουν μέσα από το «Θ» τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μώραινας Φιλιατρών, τονίζοντας: «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα».
Οι ίδιοι αντιδρούν μαζικά, δυναμικά και ένδικα, με προσφυγές ακόμη και στο ΣτΕ αν χρειαστεί, «στο έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος και της Ιστορίας μας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Κορωναίος, ............

ο γραμματέας Μπάμπης Στυλιανός, μέλη του Συλλόγου, αλλά και κάτοικοι και έχοντες περιουσίες στην περιοχή της Μώραινας Φιλιατρών, με τους οποίους μιλήσαμε, δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα, προκειμένου να μην εγκατασταθεί ο μπαλοποιητής των σκουπιδιών στην περιοχή τους.
Αναφέρονται δε σε παιχνίδια και ευθύνες των δύο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, θυμίζοντας την κοινή τους θέση για τα σκουπίδια με φόντο τη δημιουργία κοινού Δήμου και τις αλλαγές θέσεων, πολλάκις, για τον μπαλοποιητή, χωρίς επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση, αλλά με προσωπικές επιλογές και αποφάσεις των δύο πρώην δημάρχων. Επίσης, κάνουν λόγο για ηθελημένη σιωπή στο θέμα, τονίζουν την καταστροφή που θα υποστεί η ζωή τους, η γη τους και το περιβάλλον και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τον μπαλοποιητή, καλώντας τους αρμόδιους και υπεύθυνους, το δήμαρχο και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και παράγοντες, ακόμη και πολιτικούς, να πάρουν θέση.

Δηλώσεις

Χαρακτηριστικά, επισήμαναν: «Προκαλεί εντύπωση και γεννά πολλά ερωτηματικά η περίεργη και ηθελημένη σιωπή που επικρατεί σχετικά με τη θέση εγκατάστασης του μπαλοποιητή σκουπιδιών του Δήμου Τριφυλίας (και όχι μόνο) στα Φιλιατρά. Κανείς από τους υπεύθυνους του νέου Δήμου Τριφυλίας (δήμαρχος, σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι) δεν αναφέρεται, στα Φιλιατρά, σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Κανείς από τους φωστήρες που επέλεξαν αυτή τη θέση δε σκέφτηκε ότι προκαλούν έτσι ανεπανόρθωτη καταστροφή στο υδάτινο φράγμα, φέρνοντας για μπαλοποίηση τόνους σκουπίδια δίπλα του; Ανεβαίνοντας η στάθμη της υδρομάστευσης, δίπλα θα είναι τόνοι σκουπίδια για μπαλοποίηση, με υγρά στραγγίδια – υπολείμματα, που θα διοχετεύονται στις γύρω περιοχές και προς την κατεύθυνση του φράγματος, όπως δείχνουν και οι κλίσεις του ανάγλυφου της περιοχής.
[…] Είναι αδιανόητο, από τη μία, να δαπανούνται 35,3 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το φράγμα, που, εκτός από την άρδευση της περιοχής, θα αξιοποιηθεί και ως υγροβιότοπος και, από την άλλη, οι τοπικές Αρχές να φέρνουν δίπλα του τόνους σκουπίδια.

[…] Η εγκατάσταση και λειτουργία του μπαλοποιητή θα συμβάλει τάχιστα στην οικολογική καταστροφή, σε μια περιοχή που υπάρχουν βιολογικές καλλιέργειες εκατοντάδων στεμμάτων. Θα διαταράξει την υπάρχουσα οικολογική ισορροπία, με οδυνηρές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, που αποτελεί μοναδική επαγγελματική ενασχόληση για τα προς το ζην για εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Παράλληλα, θα απαξιώσει την περιοχή μας, τη γη μας, τα προϊόντα μας».
Επίσης, στάθηκαν στη «γειτνίαση του χώρου και με τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους, ιστορικό μνημείο, όχι μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τουριστικού, όπου θα ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξή του».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαμε μαζί τους, έθεσαν και ερωτήματα προς τους αρμοδίους, όπως: «Υπάρχει μελέτη καταλληλότητας ή μη της περιοχής; Πώς επελέγη η περιοχή μας; Υπάρχει μελέτη και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μπαλοποίηση και την προσωρινή αποθήκευση των σύμμεικτων απορριμμάτων - αστικών λυμάτων; Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης των προκυπτόντων υγρών αποβλήτων (στραγγίδια), κάτι που είναι συστατικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης μελέτης; Αν υπάρχουν τέτοιες μελέτες, που εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχουν, είναι εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ;

[…] Τα προκύπτοντα υγρά απόβλητα από την μπαλοποίηση, δεν έχουν καμία σχέση με τα αστικά υγρά απόβλητα. Είναι γνωστά σε όλους τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα στραγγίδια στο ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια και αλλού».
Συνεχίζοντας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μπαλοποιητή στη Μώραινα, λέγοντας: «Όχι στην εγκατάστασή του γιατί είναι μέθοδος αντιεπιστημονική και ουσιαστικά ανεφάρμοστη. Στα Χανιά που εφαρμόστηκε, στη χωματερή του Κουρουπητού, για 14 μόνο μήνες, είχε καταστρεπτικές συνέπειες σε όλη τη γύρω περιοχή. Στον Πύργο Ηλείας, επίσης, η κατάσταση είναι δραματική και οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί γιατί βιώνουν μέρα με τη μέρα την ολική καταστροφή της περιοχής τους, με τεράστια ζημιά στο περιβάλλον. Εκτός αυτού, εάν εγκατασταθεί στην περιοχή μας, εκτιμάται ότι θα μείνει για πολλά χρόνια εδώ (μπορεί και για πάντα) για να “πακετάρει” τα σύμμεικτα σκουπίδια σχεδόν όλης της τέως επαρχίας Τριφυλίας, δηλαδή τόνους και τόνους ημερησίως, και κατά πάσα πιθανότητα τα σκουπίδια όλης της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας στο κοντινό μέλλον. Θα γίνει η περιοχή μας και η γη μας κέντρο των σύμμεικτων απορριμμάτων – αστικών λυμάτων με οδυνηρές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή μας, καθώς και στο φυσικό περιβάλλον».
Σημείωσαν δε, πως «το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) έχει προσφύγει στο ΣτΕ, αφού:

1. Η διαδικασία αυτή στερείται παντελώς νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μπορέσει κάποιος να στηριχτεί σ’ αυτό και να προχωρήσει είτε σε ΠΠΕ, ΜΠΕ ή σε οριστική μελέτη.

2. Η διαδικασία αυτή, όπως επιπόλαια περιγράφεται, στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, επειδή η συμπίεση σύμμεικτων σκουπιδιών εγκυμονεί κινδύνους έκρηξης, ανάφλεξης, δημιουργίας επικίνδυνων και τοξικών στραγγισμάτων.

3. Δεν μπορεί να στοιχειοθετεί χωροταξική χρήση γης, λόγω της έλλειψης νομοθετικού πλαισίου και

4. Δημιουργείται μια συνέχεια των ΧΑΔΑ για τους οποίους έχουμε ήδη ως χώρα από την Ε.Ε. καταδικαστεί».
Κλείνοντας, τόνισαν: «Ως κάτοικοι της περιοχής και έχοντες περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε αυτήν, δε θα επιτρέψουμε να γίνει ο τόπος μας “κρανίου τόπος”, με μπαλοποίηση, καθημερινά, τόνων σκουπιδιών. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο, που θα χρειαστεί, για να αποτρέψουμε το έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος».
Απευθυνόμενοι δε δημόσια σε όλους τους αρμοδίους, είπαν: «Καλούμε τους αρμοδίους και υπευθύνους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα για τη ζωή και τον τόπο μας. Μη γίνουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα! Να προστατεύσουν τη ζωή μας και το περιβάλλον! Να σεβαστούν τον τόπο μας και την Ιστορία του!».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος επανειλημμένα, από το 2009, έχει ζητήσει εγγράφως ενημέρωση από τον πρώην Δήμο Φιλιατρών, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει, ενώ χθες ζήτησε εκ νέου ενημέρωση από τη Δ.Ε. Φιλιατρών.

Θάρρος

Πέθανε ο 7χρονος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Τραγικό τέλος είχε η περιπέτεια του 7χρονου που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα το Πάσχα στην Χαλκίδα. Πένθος σε όλη την Ελλάδα.

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία άφησε λίγο μετά της 11 το πρωί της Παρασκευής ο 7χρονος από την Δροσιά Ευβοίας που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα που έριξε 26χρονος στο προαύλιο χώρο εκκλησίας στο χωριό Ανθηδόνα.

Το 7χρονο παιδί, γιος παπά, νοσηλευόταν από .........

το βράδυ της Ανάστασης σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την έκρηξη φωτοβολίδας, ναυτικού τύπου, στο πρόσωπό του, στην Μητρόπολη της Χαλκίδας.

Το παιδάκι έχασε το αριστερό μάτι του και μέχρι σήμερα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η καρδιά του 7χρονου δεν άντεξε και έπαθε ανακοπή.

Ο μικρός Χρήστος το Μ. Σάββατο το βράδυ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά, δέχτηκε κροτίδα στο κεφάλι, την οποία πέταξε 26χρονος, και τον βρήκε στο κεφάλι. Υπεβλήθη σε χειρουργείο, έχασε το αριστερό του μάτι, αλλά όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Ο 7χρονος μετά από πολυήμερη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, υπέκυψε τελικά, πριν λίγο, στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό με τους γιατρούς, που από την πρώτη στιγμή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ιερέας πατέρας του επτάχρονου παιδιού έχει δηλώσει οτι δεν επιθυμεί τη δίωξη του νεαρού που έριξε τη φωτοβολίδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 26χρονος θύτης έχει συλληφθεί αυτεπάγγελτα.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του 7χρονου.

Ένοπλή ληστεία στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας

Ένοπλη ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έγινε νωρίς το πρωί όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού πιθανόν από ανασφάλιστο παράθυρο και αφού πήραν από την κουζίνα ένα μαχαίρι, κατευθύνθηκαν προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και υπό την απειλή του μαχαιριού, απαίτησαν από το ζευγάρι που εκείνη την ώρα κοιμόταν να τους παραδώσουν όλα τα χρήματα τους.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι ανήμπορο να ..........

αντιδράσει τους έδωσαν κάτι λίγα χρήματα που είχαν στο σπίτι και φεύγοντας πήραν και το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Προανάκριση διενεργεί η αστυνομική υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας.

-

Απεργία αποφασίζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ [ VIDEO ]

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Φωτόπουλος, η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει σε απεργίες μία εβδομάδα πριν την κατάθεση του νόμου για την μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

«Θα ξεκινήσουμε τις απεργιακές μας ..........

κινητοποιήσεις έγκαιρα και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μια εβδομάδα πριν η κυβέρνηση πάει το νόμο στη βουλή» είπε ο Νίκος Φωτόπουλος σε συνέντευξη τύπου.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ με αποκλειστικό θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετοχοποίηση της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή στα μέσα Μαίου, πράγμα που σημαίνει μετά τις 7 του μήνα θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις.



Real.gr

Δήλωση Κώστα Κόλλια για τον θανατο της Σοφίας Φιλντίση

Με βαθιά οδύνη ο λαός της Τριφυλίας πληροφορήθηκε την απώλεια της εκλεκτής συμπολίτιδάς μας Σοφίας Φιλντίση.
Η εκλιπούσα υπήρξε μία προσωπικότητα πρωτοπόρος στη διανόηση, στη λογοτεχνία, στην πολιτική σκέψη, στο γυναικείο Μεσσηνιακό κίνημα. Έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της σκέψης της και της δράσης της.

Με τα βιβλία της γαλούχησε πολλές γενιές της ιδιαίτερης πατρίδας μας και όχι μόνο. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Μόνη παρηγοριά μας θα αποτελεί το έργο της .........

και η πνευματική της δημιουργία που θα παραμένει ζώσα εσαεί.
Προσωπικά και εκ μέρους όλων των συνδημοτών μου εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές και το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί η 32η αγωνιστική στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.
Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5μ.μ.
Σύμφωνα με την ΕΠΟ Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια στον 6ο Όμιλο είναι:


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΣΠΑΡΤΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)




ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ)



ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΝΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΤΖΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛ. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΜΠΟΣΓΑΝΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΧΑΙΑΣ)



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΟΥΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΤΣΑΒΕΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΠΛΕΣΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)



ΑΧΑΙΚΗ - ΖΑΒΛΑΝΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΕΡΡΑΣ ΦΡΕΝΤ ΚΑΙ ΠΥΡΓΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΛΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ "ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ"

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου στο Θέατρο που ανεβάζουν τα παιδιά της Γ' Γυμνασίου Φιλιατρών "Μαγικά Μαξιλάρια" ανακοινώνεται ότι η παράσταση θα παιχτεί και την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου στις 8:30μ.μ.



Π. Τατούλης: Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές και σημαντικό τουριστικό προορισμό

Την ιδιαίτερη του χαρά για την διοργάνωση του Greek Forum 2011 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του προς τους συνέδρους tour operators και δημοσιογράφους από την Ρωσία, την Πέμπτη 28 Απριλίου, χαρακτηρίζοντας την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενεί ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, δημιούργημα ενός ανθρώπου των θαλασσών και του κόσμου, του πρόσφατα εκλιπόντος Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος ........

στους συνέδρους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διεξαγωγή του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, που αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία.

Η κοινή αυτή ιστορική πορεία, σημείωσε ο κ. Τατούλης, βασίζεται στη πολιτική στήριξης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που υιοθέτησε η Ρωσική ηγεσία, και στη συνδρομή της προς τον Ελληνικό λαό να απαλλαγεί από τα δεσμά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καταλυτική βοήθεια των αδερφών Ορλώφ το 1770, στο άναμμα της επαναστατικής φλόγας στη Πελοπόννησο. Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1774, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προετοιμασία του Αγώνα, ενώ ο Ρωσικός στόλος στη ναυμαχία του Ναβαρίνου συντέλεσε καθοριστικά στη σημαντικότερη στιγμή για την απελευθέρωση του έθνους. Η ναυμαχία αυτή έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους, γεγονός άσβεστο από τη μνήμη των Ελλήνων και ειδικότερα των Πελοποννησίων κατέληξε ο κ. Τατούλης.

Πάνω σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να σχεδιαστούν έξυπνες εμπειρίες για τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλο, αλλά και την Πελοπόννησο τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την πολυμορφία της Περιφέρειας που προσφέρει το συνδυασμό φυσικού κάλλους με ειδικές εμπειρίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα τα στοιχεία ιδιαίτερης μοναδικότητας της Πελοποννήσου που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση όπως τα 1500 χιλιόμετρα ακτογραμμών, με όμορφες παραλίες και εξαιρετικές αμμουδιές, τις 26 περιοχές Natura, τις 15 περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, τα 14 μνημεία της φύσης και τους 40 περίπου βιοτόπους.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, υπενθύμισε ότι, ως Υπουργός Πολιτισμού, είχε υπογράψει Μορφωτική Συμφωνία με τη Ρωσία για κοινές πολιτικές δράσης για ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Πελοπόννησος αποτελεί αναμφίβολα στο σύνολό του τέτοιο χώρο σημείωσε ο Περιφερειάρχης, γιατί κατοικείται αδιαλείπτως εδώ και 8000 χρόνια, και γιατί διαθέτει θαυμάσια μνημεία, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο, η καστροπολιτεία Μεθώνης – Κορώνης – Ναβαρίνου, η σημαντικότατη καστροπολιτεία του Μυστρά, μνημεία τη διατήρηση των οποίων επικροτούσε ο Μεγάλος Πέτρος και η Αικατερίνη της Ρωσίας, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε και τα αρχαιότερα μνημεία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Αρχαία Σπάρτη, την Αρχεία Κόρινθο, το Άργος, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης δήλωσε θα παρέχει την πλήρη στήριξη του στην υλοποίηση συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους της περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποικιλία τουριστικών προϊόντων σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η υψηλή ποιότητα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στην Περιφέρεια προσφέρουν ένα περιβάλλον σταθερότητας για τους κατοίκους και τους τουρίστες που την επισκέπτονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι σύντομα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε λύσεις, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πύκνωση των πτήσεων και η επέκταση του οδικού δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της μεσογειακής διατροφής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της Πελοποννήσου να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει εδώ και 4000 χρόνια περίπου, όπως το λάδι, το κρασί, τα σύκα, κ.α. Όσον αφορά το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής δήλωσε, ότι την επόμενη πενταετία, θα υπάρξει μεγάλη βελτίωσή των μονάδων, με προοπτική την ανταγωνιστικότητα των τιμών για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημαντικό εργαλείο στον τομέα αυτό θα αποτελέσει ο νέος νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση της τουριστικής κατοικίας.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έδωσε βαρύτητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο με την παροχή κινήτρων προς τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις. Η δημιουργία, τέλος, του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού θα αποτελέσει ένα νέο φορέα διαδικτύου, ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις διευκολύνσεις στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους δημοσιογράφους, ενώ θα συντελέσει καθοριστικά στο άνοιγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε νέες αγορές.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Απριλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.