Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Χτύπησαν και λήστεψαν βενζινοπώλη με την απειλή μαχαιριών


Οι δράστες άρπαξαν πάνω από 300 ευρώ και εξαφανίστηκαν
Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 52χρονος, ιδιοκτήτης πρατηρίου................
Ο 52χρονος αντιστάθηκε, συνεπλάκη μαζί τους, και κατάφερε να τους βγάλει έξω από το βενζινάδικο. Εκείνη τη στιγμή διερχόμενο όχημα σταμάτησε στο πρατήριο και οι επιβάτες του έτρεξαν προκειμένου να βοηθήσουν το βενζινοπώλη.

Οι δράστες έφυγαν και κατόρθωσαν να διαφύγουν πεζή, τρέχοντας μέσα χωράφια, ενώ πρόλαβαν να αρπάξουν πάνω από 300 ευρώ.

Ο 52χρονος αρχικά πήγε στο περιφερειακό ιατρείο Λογγά και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται από τις αρχές.>-

Τεράστια χασισοφυτεία εντοπίστηκε στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.750 δενδρύλια.

Αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν, εντόπισαν το πρωί, ύστερα από έρευνα........... σε αγροτική τοποθεσία στην Ανδρούσα Μεσσηνίας, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούνταν 1.765 χασισόδενδρα, ύψους από 0.20 εκατοστά έως 2 μέτρα.

Η χασισοφυτεία παρουσίαζε σημεία εγκατάλειψης ενώ τα φυτά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, προκειμένου να εντοπίσει τον χασισοκαλλιεργητή .newsbeast

Φιλιατρά Την Πέμπτη οι μεταθέσεις για το Σταθμό του ΕΚΑΒ

Την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, μεταξύ των θεμάτων είναι και οι μεταθέσεις των υπαλλήλων για το Σταθμό του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.
Με τις αποφάσεις για τις μεταθέσεις υπαλλήλων μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά, υλοποιώντας την κυβερνητική εξαγγελία και δέσμευση.

Αυτονόητη, δε, είναι η μέγιστη σημασία ........

και τεράστια αξία της λειτουργίας Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά, προς όφελος της υγείας των κατοίκων και της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Κυπαρίσσιος αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, γιατρός Παναγιώτης Κορμάς, ο οποίος προώθησε μια σειρά ζητημάτων για να προχωρήσει ταχύτητα το θέμα και σύντομα να λειτουργήσει ο Σταθμός.

Θάρρος

Γαργαλιάνοι Συνεχίζεται η έρευνα για τη νηπιαγωγό

Προς όλες τις πτυχές του θέματος συνεχίζεται η έρευνα για τη νηπιαγωγό στους Γαργαλιάνους που κατηγορείται ότι φίμωνε μαθητές με χαρτοταινία και τους απομόνωνε σε δωμάτιο δίπλα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Αυτό δήλωσε χθες σε συνέντευξη ..........

Τύπου ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τη διερεύνηση του θέματος έχει αναλάβει το Γραφείο της Κυπαρισσίας.
Όσο για την εν λόγω νηπιαγωγό, δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθώς έχει τεθεί σε αργία μέχρι να βγει το πόρισμα της έρευνας.

Θάρρος

Γεφυράκι Λαγκούβαρδου Πόσα θύματα ακόμα θα θρηνήσουμε;

«Πόσα ακόμη θύματα θα θρηνήσουμε για να “συγκινηθεί” κάποιος αρμόδιος και να φτιάξουν το δρόμο στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου;», μας επεσήμαναν κάτοικοι της περιοχής και άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών και της Αγωνιστικής Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Φιλιατρών.

Αφορμή για αυτή τη «νέα» παρέμβαση, ........

ένα ακόμη τροχαίο, χωρίς ευτυχώς θύματα, το μεσημέρι της Κυριακής στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, στο δρόμο Αγία Κυριακή – Μαραθόπολη, όταν ο οδηγός τζιπ έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε στο ποταμάκι, δεξιά του δρόμου. Σε εκείνο το σημείο ο δρόμος κάνει ένα επικίνδυνο «S» και πολλές φορές, ιδίως αν τα οχήματα κινούνται έστω και με λίγη παραπάνω ταχύτητα ή οι οδηγοί δε γνωρίζουν καλά το δρόμο, προκαλούνται τροχαία ατυχήματα. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε εκείνο το σημείο, πρόωρα και άδικα.

Όπως μας επεσήμαναν πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Φιλιατρών έχει κάνει, κατά το πρόσφατο παρελθόν, πολλές παρεμβάσεις στην, πρώην, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι ουσιαστικό και να «φτιαχτεί» επιτέλους το κομμάτι.

Παρεμβάσεις και αιτήματα έχουν κάνει και οι τοπικές Αρχές, αλλά, εκτός από τις μπάρες και τις πινακίδες για τη στροφή, πριν έναν περίπου χρόνο, δεν έγινε κάτι άλλο. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο έχουν γίνει πολλές φορές εξαγγελίες, που, όμως, έχουν μείνει υποσχέσεις…

θάρρος

Ρέππας σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη»

«Δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη» ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με τη βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών, την Τρίτη 07/06/11.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας ........

ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι «προκειμένου να λειτουργήσει ένα πολιτικό αεροδρόμιο απαιτούνται κεντρικός σχεδιασμός, ολοκληρωμένος προγραμματισμός, τεχνικές και οικονομικές μελέτες και, προφανώς, τα απαραίτητα κονδύλια για τη μετατροπή του». Ο Υπουργός συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτε από αυτά, αλλά ούτε και σχέδιο από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον σε μια τέτοια επένδυση. Επιπλέον, δεν υφίσταται ούτε έχει τεθεί θέμα διαμόρφωσης μελέτης σχετικά με τα οικονομικά οφέλη και τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Μήνυμα Αναγνώστή: Αντώνης Σαμαράς Ενας ήρωας με.... παντόφλες!

Ένα χρόνο τώρα έχει σηκώσει την αντιμνημονιακή παντιέρα.
Οικοδόμησε ολόκληρη την αντιπολιτευτική του τακτική στο «όχι στο Μνημόνιο».
Ακόμη και στις δημοτικές εκλογές με αυτό το σύνθημα πήγε.
Και τώρα που ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει που διαφωνεί με το Μνημόνιο μας λέει ότι συμφωνεί σε όλα εκτός από το....φορολογικό;;;;;

Συγγνώμη αρχηγός της αξιωματικής .........

αντιπολίτευσης είναι, υποτιθέμενος μελλοντικός πρωθυπουργός και από όλο το κατάπτυστο πακέτο του Μνημονίου που καταγγέλλει εδώ και ένα χρόνο θα επαναδιαπραγματευθεί μόνο το.....φορολογικό;;;
Δηλαδή η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας δεν τον πειράζει;
Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας δεν τον ενοχλεί;
Η επιδίκαση διαφόρων με τους δανειστές στα αγγλικά δικαστήρια δεν τον τρομάζει;
Η απαγόρευση σύναψης δάνειων με άλλους εκτός των τροικανών δανειστών δεν τον προσβάλλει;
Το δικαίωμα παραχώρησης των υποθηκευτικών δικαιωμάτων απο τους δανειστές σε τρίτους δεν τον φοβίζει;
Οι καταγγελίες περί αντισυνταγματικότητας δεν τον απασχολούν;
Η κατάργηση του κοινοβουλίου που απλά ενημερώνεται δεν τον προβληματίζει;
Η δικτατορική αναγόρευση του υπουργού οικονομικών σε εθνικό διαπραγματευτή με δεσμευτική υπογραφή για όλα δεν τον ανησυχεί;
Πολιτικός είναι ή λογιστής και στέκεται μόνο στο φορολογικό;
Το Μνημόνιο όσο κι αν αποκρύπτεται έχει ανατρέψει όχι μόνο την οικονομική αλλά και τη πολιτική και συνταγματική τάξη της χώρας.

Αυτό μπορεί να μείνει αναπάντητο από κάποιον που θέλει να το επαναδιαπραγματευθεί;
Δεν ξέρω αλλά η στάση του κ. Σαμαρά και η έμμονη του με το φορολογικό μου θυμίζει τον στρατηγό, που θέλοντας να πάει στη μάχη, και αφού φόρεσε τη στολή και ζώστηκε το σπαθι του, ξέχασε να βγάλει... τις παντόφλες του!
Όμως η χώρα τις κρίσιμες αυτές ώρες χρειάζεται πολιτικούς που θα εμπνεύσουν την ελληνική κοινωνία, θα υπερασπίστουν τα δικαιώματα της και θα ξεκαθαρίσουν το θόλο τοπίο της πολιτικής και συνταγματικής εκτροπής....

Χρειάζεται ηγέτες "εν πλήρη εξαρτήσει".......Κι όχι ήρωες με παντόφλες!-

Νικολόπουλος Βασίλης.

Τρισέ: Η Ελλάδα είναι ''ζάμπλουτη'' χώρα!

Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν όλοι στο Μόντρεαλ του Καναδά ακούγοντας τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μιλάει για την πάμπλουτη Ελλάδα.''Από όσο ξέρω, η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό''.

Ο Ζ.Κ.Τρισέ πίσω από αυτήν την .........

ατάκα, ουσιαστικά μας λέει και μας σπρώχνει σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν το ''φάντασμα'' της αναδιάρθρωσης:''όσο η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδας βελτιώνεται και η κυβέρνηση διεξάγει αξιόπιστα πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν βλέπω την ανάγκη για μια αναδιάρθρωση ή για haircut, και θα λέγαμε ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο.Και φυσικά, εάν γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και συμμετέχοντες της αγοράς, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με προϋπόθεση ωστόσο ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι αξιόπιστη και θα διεξαχθεί με επαγγελματισμό''...

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ενώ δεν σηκώνει κουβέντα περί αναδιάρθρωσης, δείχνει να εγκρίνει τη λύση της ''ανακύκλωσης'' ελληνικών ομολόγων καθώς δεν την ερμηνεύει ως χρεοκοπία:''αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον της εκδοχής ο ιδιωτικός κλάδος, όπως είχε ζητηθεί πριν από ένα χρόνο με το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στην Ευρώπη, να τους ζητηθεί να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο χρέους''.

Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg η ΕΚΤ ήδη εξετάζει την ανακύκλωση, rollover όπως λέγεται στη γλώσσα τους, των ελληνικών ομολόγων ως λύση για να καμφθεί η πίεση των αγορών στη χώρα μας.

Πολυτεκνικός σύλλογος Τριφυλίας: Αλλαγές στα πολυτεκνικά επιδόματα

Επειδή πολλά μέλη μας πολύτεκνοι παραπονούνται οτι δεν έχουν λάβει το πολυτεκνικό βοήθημα ή κάποιοι το πήραν μειωμένο θέλουμε να ενημερώσουμε οτι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο 3918/2011 άρ. 42 και 43 η πληρωμή των επιδομάτων Γ΄ διμήνου θα γίνει με τα νέα ποσά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την ισχύ των παραπάνω διατάξεων:

1. Το επίδομα τρίτου παιδιού: από 178,81 ευρώ το μήνα καθορίστηκε στα 177,00 ευρώ

2. Το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:
α) Για δικαιούχους με περισσότερα από δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 44,68
ευρώ το μήνα για κάθε παιδί στα 44,00 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί β) Για δικαιούχους με ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 102,85 ευρώ κατώτατο συνολικό μηνιαίο ποσό, καθορίστηκε στα 44,00 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.

3. Η ισόβια σύνταξη από 102,85 ευρώ το μήνα καθορίστηκε στα 102,00 ευρώ.
Τα ανωτέρω ποσά ισχύουν από 2-3-2011 για τις πολύτεκνες οικογένειες και
την ισόβια σύνταξη και από 1-1-2011 για τις τρίτενες οικογένειες.

Επειδή οι παραπάνω διατάξεις έχουν αναδρομική ισχύ, στα δύο (2) προηγούμενα δίμηνα καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ποσά επιδομάτων, τα οποία θα συμψηφιστούν με τις πληρωμές του τρέχοντος διμήνου (6 Ιουνίου), με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία των δικαιούχων να καταβληθεί το ποσό που τους αναλογεί με μια μικρή μείωση ενώ σε ορισμένους να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό του τρέχοντος διμήνου.

Συνεχίζονται οι δράσεις του Κέντρου Περιβαλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας σχετικά με την ημέρα του περιβάλλοντος

Συνεχίζονται οι δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από το ΚΠΕ Καλαμάτας στις 7 και στις 8 Ιουνίου.

• Περιβαλλοντικά παιχνίδια, στην κεντρική πλατεία, την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00- 20.00
Η δράση οργανώνεται από το ΚΠΕ και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μέσα από ........

επιδαπέδια παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος να καλλιεργήσουν και να υιοθετήσουν μια φιλοπεριβαλλοντική πρακτική. Η δράση πραγματοποιείται το απόγευμα για παιδιά που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Μετρώ το οικολογικό μου αποτύπωμα, στην κεντρική πλατεία, την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00- 20.00
Η δράση αφορά ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, δίνοντας την ευκαιρία οι πολίτες να μετρήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να δουν αν η καθημερινή πρακτική τους είναι φιλλοπεριβαλλοντική, έτσι ώστε να προβληματιστούν, να ενημερωθούν και να υιοθετήσουν μια άλλη συμπεριφορά.

• Εργαστήριο με άχρηστα υλικά: « Μεταμορφώσεις», την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 18.00 - 20.00 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου από τις 18.00 - 20.00.
Το εργαστήριο αφορά ενήλικες, εκπαιδευτικούς και πολίτες. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και την Τετάρτη στο ΚΠΕ Καλαμάτας. Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την επαναχρησιμοποίηση να κατανοηθούν οι ενέργειες που οδηγούν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και τελικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Μεταμορφώνοντας παλιά αντικείμενα σε χρηστικά απελευθερώνεται η φαντασία και καλλιεργείται η καλλιτεχνική έκφραση. Το τετράωρο εργαστήριο θα συντονίσει ο Στάθης Καρυδομάτης, βιβλιοδέτης και οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: Η Εφορία Χρηματοδοτεί τους…λαθρομετανάστες!

Έναν ολόκληρο μισθό που κυμαίνεται από 300 έως 1.500 ευρώ κάθε χρόνο σε χιλιάδες λαθρομετανάστες αλλά και σε αρκετούς Έλληνες καταβάλλει παράνομα το ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για χρήματα που δίνονται από την εφορία μέσω της επιστροφής φόρου και τα οποία καταλήγουν στις τσέπες κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης αλλά και ντόπιων επιτηδείων.

Μια διαδικασία που βρίσκεται σε ..........

εξέλιξη τουλάχιστον τα… τελευταία πέντε χρόνια, στοιχίζοντας στο Ελληνικό Δημόσιο άγνωστο ποσό, το οποίο, όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών των ΔΟΥ, προσεγγίζει περίπου τα 300 με 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ως μέτρο σύγκρισης ότι από τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων το ελληνικό κράτος κέρδισε 350 εκατ. ευρώ ή, σε διαφορετική κλίμακα, πρόκειται για ποσό το οποίο ισούται με το ήμισυ σχεδόν των χρημάτων που βάζει στα ταμεία του το κράτος έπειτα από την αύξηση των καυσίμων κατά 50%. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αλλά όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που παρουσιάζουν σήμερα τα «Επίκαιρα», η πλειονότητα των αλλοδαπών, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις εμφανίζοντας εισόδημα που κυμαίνεται γύρω στα 10.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι επιστροφή φόρου, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη τα 1.000 ευρώ.

Πλαστές βεβαιώσεις

Το θέμα έχει λάβει τραγικές διαστάσεις, από τη στιγμή που το κράτος επέτρεψε σε όσους αλλοδαπούς έχουν ΑΦΜ να στέλνουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω internet, με αποτέλεσμα…

μεγάλος αριθμός από αυτούς να κάνει πλαστές βεβαιώσεις και πλαστές παρακρατήσεις, χωρίς να υπάρχει καμία ασφαλιστική δικλίδα. Σε πάρα πολλές, δε, περιπτώσεις πάνω από πενήντα αλλοδαποί, συνήθως λαθρομετανάστες, χρησιμοποιούν το ίδιο e-mail προκειμένου να στείλουν τη φορολογική τους δήλωση. Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, οι παράνομοι μετανάστες όχι μόνο απομυζούν το ελληνικό κράτος, αλλά κάνουν μέχρι και… πλάκα με την ελληνική γραφειοκρατία.

Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με έγγραφο του ΚΕΠΥΟ, σε μία μόνο περίπτωση εμφανίζονται σαράντα εφτά παράνομοι μετανάστες να χρησιμοποιούν το ίδιο e-mail για την ηλεκτρονική αποστολή της φορολογικής τους δήλωσης με το ευφάνταστο πρόθεμα crazy-lina –«τρελή Λίνα»– @…com. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αρκετοί αλλοδαποί στις φορολογικές τους δηλώσεις, ακριβώς επειδή κανείς δεν τους ελέγχει, εμφανίζουν ο καθένας από αυτούς να έχει από τρία μέχρι και εφτά παιδιά, για τα οποία, βεβαίως, το ελληνικό κράτος… μεριμνά, αυξάνοντας το ποσοστό του φόρου που τους επιστρέφει.

Για του λόγου το αληθές, τα «Επίκαιρα» έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που αφορούν μία από τις περιπτώσεις που η εφορία έκανε έλεγχο σε φορολογική δήλωση αλλοδαπού. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε δηλώσει εισόδημα 10.095,37 ευρώ, λαμβάνοντας, βεβαίως, και την ανάλογη επιστροφή φόρου. Διασταυρώνοντας η εφορία τα στοιχεία του με τα στοιχεία που είχε δηλώσει στο ΙΚΑ, προέκυψε τελικά ότι ο αλλοδαπός στο ΙΚΑ είχε δηλώσει εισόδημα μόλις 1.095 ευρώ, κάτι που του επιτρέπει σε δεύτερη φάση επιδότηση ενοικίου αλλά και να κάνει χρήση του λογαριασμού του Ιδρύματος, προκειμένου να εξασφαλίσει χαρτί απορίας, το οποίο θα του δώσει στη συνέχεια το δικαίω μα δωρεάν πρόσβασης για περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους τα «Επίκαιρα» κάνουν ξεκάθαρα λόγο για «πλαστότητα βεβαιώσεων αποδοχών», καθώς «τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες που δηλώνονται δεν επαληθεύονται από τα στοιχεία της υπηρεσίας». Το ίδιο το ΚΕΠΥΟ, άλλωστε, παραδέχεται ότι η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να δείχνει στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ίδιο ζήλο για να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες που επιδεικνύει όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες. Αντίθετα, αφήνει το θέμα να «σέρνεται», αναγνωρίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες από μόνες τους αδυνατούν όχι μόνο να ελέγξουν τους αλλοδαπούς, στους οποίους αφειδώς μοιράζουν τα χρήματα των φορολογουμένων, αλλά ακόμη κι όταν βρουν κάτι δεν μπορούν να τους εντοπίσουν…

Άδεια παραμονής

Να σημειώσουμε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουν οι αλλοδαποί όταν φτάνουν στη χώρα μας είναι να πάνε στην εφορία και να πάρουν ΑΦΜ, προκειμένου εν συνεχεία, προσκομίζοντας το εκκαθαριστικό τους, στο οποίο έχουν από μόνοι τους δηλώσει όσο εισόδημα θέλουν, να λάβουν και την απαραίτητη άδεια νόμιμης παραμονής. Σύμφωνα με άλλο έγγραφο που έχουν στη διάθεσή τους τα «Επίκαιρα», οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμη και να… νοικιάζουν δια μερίσματα ή και ολόκληρα κτίρια ο ένας στον άλλο, προκειμένου να δείξουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχουν λύσει το πρόβλημα στέγης, εξασφαλίζοντας έτσι μία ακόμη απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Συνήθως, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε σε μία εφορία, όπου, χωρίς κανέναν σχεδόν έλεγχο, τους επικυρώνεται το σχετικό μισθωτήριο κατοικίας. Βεβαίως και σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να θίξει το θέμα και να επιληφθεί της κατάστασης με όλους αυτούς τους «εισοδηματίες» και με… μεγάλη ακίνητη περιουσία παράνομους μετανάστες, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στους Έλληνες φορολογουμένους, τους οποίους και αντιμετωπίζει, σχεδόν στο σύνολό τους, περίπου σαν απατεώνες.

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία όχι μόνο δείχνει το τεράστιο μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας και εξηγεί γιατί αποτελεί τον «επίγειο παράδεισο» των απανταχού κατατρεγμένων, αλλά έχει σημαντικές συνέπειες μέχρι και στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα χωρίς πραγματικό αντίκρισμα 10χίλιαρα που δηλώνουν ως εισόδημα οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα, αφενός, την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ, αφετέρου, τη μείωση του εξωτερικού μας χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ.

Σε κάθε περίπτωση, την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ζητά μέχρι και τα… ρέστα από τους Έλληνες πολίτες, επικαλούμενη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, δεν είναι δυνατό να «δωρίζει» σχεδόν μισό δις ευρώ κάθε χρόνο σε παράνομους μετανάστες – αλλά και σε μερικούς επιτήδειους ντόπιους…

Του Γιώργου Διονυσόπουλου (Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 19/05/2011)

Ευτυχώς που υπάρχουν Eλληνικές επιχειρήσεις που δείχνουν παγκόσμια την Aξία και την Δύναμη της χώρας μας





Ξύπνησαν και οι μαροκινοί και πουλάνε στα Φιλιατρά Χασίσι!!!!!!!!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Συλλήψεις δυο λαθρομεταναστών που πουλούσαν χασίσι έγινε χθες το απόγευμα στα Φιλιατρά από άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πόλης και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες χασίς.
Η αστυνομία αναζητά τους συνεργάτες τους που τους προμήθευσαν με το χασίς

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες ......

οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών για ανάκριση και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας για τα περαιτέρω.....

Αποχαιρετά την σχολική χρονιά ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών

Αντίο στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε και καλοσώρισμα στο καλοκαίρι θα πουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λιμενάρι στα Φιλιατρά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου της πόλης μας.

Οι τιμές των προσκλήσεων που ήδη κυκλοφορούν έχουν 10 ευρώ για ενήλικους και 8 ευρω για παιδιά.

Στις προσκλήσεις με τιμή 10 ευρώ ..........

περιλαμβάνεται μια μπύρα και ατομική ποικιλία και είναι για ενήλικους.

Στις προσκλήσεις με τιμή 8 ευρώ περιλαμβάνονται ατομικό Κλάμπ σάντουιτς και αναψυκτικό για τα παιδιά.

Για πληροφορίες στην κ. Σταυρούλα Παπαγεωργίου στο τηλέφωνο: 697 73 09 660

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.