Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Συμβασιούχοι Μερικής Απασχόλησης. Χωρίς δουλειά, παρά την παράταση…

Χωρίς δουλειά μένουν, πλέον, εκατοντάδες συμβασιούχοι δήμων της Μεσσηνίας και χιλιάδες στους δήμους ολόκληρης της χώρας, παρά την παράταση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης που δόθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1/29-4-2011 ΚΥΑ των Υφυπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως τονίζεται στο χθεσινό ..........

υπ’ αριθμ. Πρωτ. 23485 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ – Τμήμα Προσωπικού, που υπογράφει η διευθύντρια Αρετή Μπελια και κοινοποιήθηκε στο δήμο Τριφυλίας «Με την αριθμ.1/2011 Απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 5 ν.3250/2004 Αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος της μερικής απασχόλησης, μέχρι τη λήξη των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ με τους μερικώς απασχολουμένους. Από τη διατύπωση προκύπτει ότι συνεχίζονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης με ημερομηνία μεταγενέστερη της 30ης Απριλίου 2011, καθώς και εκείνες στις οποίες ορίζεται με ως ημερομηνία λήξης η 30η Απριλίου, αλλά προβλέπεται από την υπογραφείσα μεταξύ του φορέα και του εργαζομένου σύμβαση η δυνατότητα παράτασης μέχρι τη συμπλήρωση των δεκαοχτώ μηνών απασχόλησης. Δεν συνεχίζονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στις οποίες έχει οριστεί ως ημερομηνία λήξης η 30η-4-2011, χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα παράτασης».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί το εξής: η ΚΥΑ με την οποία δόθηκε η παράταση έχει θέμα «Παράταση συμβάσεων μερικώς απασχολουμένων ν.3250/2004 όπως ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοκτώ μηνών απασχόλησης» και μεταξύ αυτών που ελήφθησαν υπόψη για την έκδοσή της είναι «Το γεγονός ότι κατά την 30η-4-2011 δεν συμπληρώνονται δεκαοκτώ μήνες…» και «Το γεγονός ότι η δαπάνη για την επιδότηση των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ για τη μισθοδοσία των μερικώς απασχολουμένων για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα έχει συνυπολογιστεί στον καθορισμό των πηγών εσόδων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”». Ωστόσο, η κατάληξη αυτής, η απόφαση δηλαδή, αναφέρει: «Αποφασίζουμε, την παράταση του προγράμματος μερικής απασχόλησης, μέχρι τη λήξη των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τους ΟΤΑ α΄ βαθμού με τους μερικώς απασχολουμένους».

Δηλαδή ενώ το θέμα της ΚΥΑ είναι η παράταση των συμβάσεων μέχρι τη συμπλήρωση των 18 μηνών, η απόφαση είναι για παράταση του προγράμματος μέχρι τη λήξη των συμβάσεων! Οι συμβασιούχοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό από του ΥΠΕΣ και πλήρη αδιαφορία από του δήμους.

Για το Υπουργείο σημειώνουν πως, «από τη μία μας χαϊδεύουν τα αυτιά πως θέλουν να συμπληρώσουμε το 18μηνο και από την άλλη γράφουν για τις καταληκτικές ημερομηνίες των συμβάσεων. Μα, αφού 30-4-2011 έληγε το πρόγραμμα, τί να υπογράφαμε;».

Για τους δήμους, όχι όλους καθώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, σημειώνουν: «Αν ήθελαν, μπορούσαν, αφού έτσι και αλλιώς με ευθύνη τους είχαν καθυστερήσει οι προσλήψεις, στη σύμβαση να γράφουν για 18μηνο ή τη δυνατότητα παράτασης …».

Όπως μας είπαν «δουλεύαμε τσάμπα έναν και παραπάνω μήνα και χάσαμε και το επίδομα ανεργίας που τώρα θα παίρναμε…», αναδεικνύοντας και ένα επιπλέον ζήτημα αυτό της ανεργίας. Μετά τη λήξη των συμβάσεων γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ και έπειτα από λίγες μέρες, που δόθηκε η παράταση, διέκοψαν την ανεργία. Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα οι ΟΤΑ να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στον ΟΑΕΔ για την ανεργία των συμβασιούχων της μερικής απασχόλησης που, πλέον, μένουν χωρίς δουλειά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Στο Θάρρος της Παρασκευής το άρθρο για το ελεύθερο Camping

Στην έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα Θάρρος της Μεσσηνίας δημοσιεύθηκε το άρθρο του πρώην διαχειριστή μας για το ελεύθερο camping που φιλοξενήσαμε στο Φιλιατρά News. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα αφιέρωσε δυο ολόκληρες σελίδες της για το θέμα. Την 8 και 9. Το θέμα δημοσιεύθηκε και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Δείτε και μόνοι σας την διπλανή εικόνα (κλίκ). Τους ευχαριστούμε πολύ.



Στόμιο Φιλιατρών Χωρίς καντίνα φέτος η γραφική παραλία. Αναμένεται αντίδραση απο τον Δήμο.

Χωρίς καντίνα θα μείνει φέτος, όπως όλα δείχνουν, η γραφική (και μοναδική) παραλία των Φιλιατρών, Στόμιο. Κι αυτό, επειδή, παρά τα όσα «ίσχυαν» όλα τα προηγούμενα χρόνια (κατά τα οποία ο πρώην Δήμος Φιλιατρών διεξήγαγε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου του αμμώδους αιγιαλού στη θέση Στόμιο για τη λειτουργία καντίνας), φέτος με το εξαιρετικά επείγον έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 2195, 31-05-2011, που υπογράφει η διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας, αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, προς το Δήμο Τριφυλίας.

Τονίζεται: «Εφόσον η παραλία του ........

Στομίου βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου Στομίου αρμοδιότητας τη ΛΗ’ ΕΠΚΑ (ΦΕΚ 771/Β/5-12-1990), η λειτουργία τροχήλατης καντίνας ή οποιασδήποτε άλλης εγκατάστασης υπαίθριου ή στάσιμου εμπορίου, είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσω εκμίσθωσης από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού. Ύστερα από τα παραπάνω τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων για περαιτέρω πληροφόρηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μέχρι να επιτευχθεί η προβλεπόμενη διευθέτηση του ζητήματος βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, παρακαλούμε να ανασταλούν οποιεσδήποτε ενέργειες εκμίσθωσης του αρχαιολογικού χώρου Στομίου».

Το έγγραφο αυτό εστάλη σε συνέχεια εγγράφων της Κτηματικής Υπηρεσίας (αριθ.2323/651/26-8-2010) και της ΛΗ’ ΕΠΚΑ (αριθ.1900/17-5-2011) που αφορούν στο θέμα και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κοινοποιείται στο Τμήμα Αρχαιολογικών Χώρων Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και την Κτηματική Υπηρεσία.
Πλέον, φαντάζει πολύ δύσκολο έως αδύνατο, ακόμη και αν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ενοικίαση – εκμίσθωση του χώρου, να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από το ΤΑΠΑ του υπουργείου και να καταστεί εφικτό να λειτουργήσει καντίνα το καλοκαίρι στο Στόμιο.

Μετά το χθεσινό μας σχετικό σχόλιο στο «Θ», οι κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής είναι αναστατωμένοι, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως χωρίς καντίνα η παραλία στο Στόμιο είναι «άδεια», ενώ αναρωτιούνται πώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Φιλιατρών μπορούσε και διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου για τη λειτουργία καντίνας και φέτος, για τον ίδιο χώρο, παρενέβη η ΛΗ’ ΕΠΚΑ και το διαγωνισμό πρέπει να τον διενεργήσει το ΤΑΠΑ. Αναρωτιούνται, δηλαδή, «πέρυσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αρχαιολογικός χώρος στο Στόμιο και ξαφνικά φέτος έγινε;».

Από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας αναμένεται «αντίδραση» τις προσεχείς μέρες με αποστολή επιστολών σε κάθε αρμόδια και εμπλεκόμενη Αρχή και Υπηρεσία.

Θάρρος

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο cd του Νίκου Βέρτη!

Η νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά του Νίκου Βέρτη με τίτλο «Είμαι μαζί σου» φιγουράρει από σήμερα με μεγάλη περηφάνεια στις προθήκες όλων των δισκοπωλείων της χώρας, έπειτα από απουσία του καλλιτέχνη, όσον αφορά στα μουσικά δρώμενα σχετικά με την κυκλοφορία cd, τουλάχιστον δύο ετών.

Ο τραγουδιστής έρχεται να μας ........

ταξιδέψει στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια-ακούσματα για εκείνον και τους αξιόλογους συνεργάτες του, χωρίς ωστόσο να διστάζει να βγάλει προς τα έξω και σε αυτό το cd μία ανομοιογενή γκάμα επιλογών και ακουσμάτων που ναι μεν ακολουθούν πιστά την υπογραφή του, αλλά παράλληλα τον βοηθούν να αποδείξει ότι πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που τολμά να ξεφεύγει από την… πεπατημένη.
Η ανήσυχη φύση του άλλωστε και η μεγάλη του αγάπη για το τραγούδι δεν τον αφήνουν ποτέ να σταθεί σε λιμνάζοντα νερά, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πάντα στον κόσμο αξιόλογες δουλειές που αφήνουν το δικό τους στίγμα στο χώρο και το χρόνο.

Το «Είμαι Μαζί Σου» λοιπόν, περιέχει το ομώνυμο ερωτικό τραγούδι των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου, που εδώ και λίγο καιρό ακούγεται σε όλα τα ραδιόφωνα, άλλα από το δίσκο έχουν ήδη ξεχωρίσει και πολλά άλλα αισθαντικά κομμάτια, όπως το «Έχει Τελειώσει», «Δε Με Σκέφτεσαι», «Ήρθες» και το «Θύμωσε Απόψε η Καρδιά Μου».

Όλα τα τραγούδια του δίσκου υπογράφονται για άλλη μία φορά από καταξιωμένους συνθέτες μεγάλων επιτυχιών. Και όπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που έβαλε το χεράκι του και σε αυτό το εγχείρημα ο Αντώνης Βαρδής και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, κάτι μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτό το cd θα αφήσει μίλια μακρυά την τελευταία τριπλή πλατίνα του «Όλα είναι εδώ».

Στο νέο cd του Νίκου που κυκλοφορεί από τη Universal Music θα υπάρχουν τέσσερα νέα κομμάτια σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, τρια του Αντώνη Βαρδή σε στίχους Όλγας Βλαχοπούλου, δύο σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη, όπως και οι επιτυχίες "Εμείς οι Δυο Ταιριάζουμε" και "Φεύγω".

Στίχους σε άλλα τραγούδια υπογράφουν επίσης ο Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Γιώργος Τσοπάνης.

Ο Νίκος Βέρτης έχει ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο «Fantasia» εδώ και περίπου ένα μήνα, συγκεκριμένα από τις 5 Μαϊου, έχοντας στο πλευρό του αξιόλογους νέους καλλιτέχνες και αναμένεται να παραμείνει εκεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρώτο Θέμα





Έρχονται νέες αναβαθμίσεις για τη Microsoft

Έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια, η Microsoft επανέρχεται στο καθεστώς των μεγάλων ανανεώσεων ασφαλείας. Το πακέτο της προσεχούς Τρίτης 14 Ιουνίου θα περιλαμβάνει 16 security updates για τα προϊόντα της εταιρείας.

Τα 9 από τα 16 updates έχουν το .......

χαρακτηρισμό Critical, ενώ τα υπόλοιπα 7 φέρουν τη σήμανση Important. Συνολικά, τα updates αυτά κλείνουν 34 «τρύπες», οι οποίες εντοπίστηκαν το τελευταίο διάσημα και μπορούν να οδηγήσουν σε εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα, επιθέσεις denial of service, αποκάλυψη πληροφοριών και privilege elevation.

Τα updates της επόμενης Patch Tuesday αφορούν …τα πάντα όλα: Windows XP έως 7, Office XP έως 2010 και 2011, Internet Explorer, .NET, SQL, Visual Studio, Silverlight και ISA.

Newsbeast

Mέτρα - σοκ 28 δισ.ευρώ θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

- Έκτακτη εισφορά από 8.000 ευρώ εισόδημα - Απλησίαστα προιόντα λόγω αύξησης ΦΠΑ
- Χαράτσι-τιμωρία μέσω ΔΕΗ σε μικροιδιοκτήτες και Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για όλους
- Απολύσεις και μειώσεις μισθών στο δημόσιο, τσεκούρι στις συντάξεις - Ασυλία στους φοροφυγάδες
- Διάγγελμα Παπανδρέου με στόχο .........

την συναίνεση από τη ΝΔ, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "βράζουν"
- Διαβάστε αναλυτικά πόσο θα σας κοστίσουν τα νέα μέτρα

Από τη φτώχεια, στη μεγαλύτερη φτώχεια πηγαίνουν οι Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μία φορά αστοχίες στην εκτέλεση του προγράμματος και νέα μνημόνια. Μόνο για το 2011 οι νέοι φόροι ανέρχονται στα 3,2 δισ. ευρώ. Συνολικά τα μέτρα ως το 2015 ανέρχονται σε 28,3 δισ. ευρώ.

“Αποκορύφωμα” στα μέτρα που εγκρίθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο είναι η έκτακτη εισφορά που θα χτυπήσει ακόμη και τους φτωχούς συμπολίτες μας των 700 και 800 ευρώ... Ο κεφαλικός φόρος θα επιβληθεί – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ – και θα κυμαίνεται απο 1 ως 4%. Το μέτρο – αν και έκτακτο – θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ακινήτων – οι μικροί και εδώ με ακίνητα αξίας 100.000 ευρώ – θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με πληφορορίες έκτακτη εισφορά, που θα τους έρθει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Η εισφορά θα κυμαίνεται από 0,1% ως 0,2% που σημαίνει ότι ένας μικρός ιδιοκτήτης θα πληρώσει στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή και τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν κατά 10%.

Διαβάστε τι θα πληρώσετε

Έκτακτη εισφορά, αύξηση τελών κυκλοφορίας, τέλος ακίνητης περιουσίας κ.α. φέρνει το Μεσοπρόθεσμο.Πόσα έχει υπολογίσει το κράτος ότι θα μαζέψει από τα πιο σκληρά μέτρα όλων των εποχών.

Νέα φοροεπιδρομή εξαπολύει η κυβέρνηση κατά του μέσου Έλληνα μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με βασική πληγή την έκτακτη εισφορά που θα πληρώνουν οι πολίτες επί τέσσερα χρόνια και θα κυμαίνεται από 1% ως 4% επί του εισοδήματος.Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά όσους έχουν εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή πιάνει τους πολλούς και αδύναμους.

Όσον αφορά τα ακίνητα, εξετάζεται να επιβληθεί τέλος της τάξης 0,1-0,2% επί της αντικειμενικής αξίας τους, για ακίνητα αξίας πάνω από κάποιο όριο, ενδεχομένως πάνω από 100.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ακινήτου 100.000 ευρώ θα πληρώσει στην καλή περίπτωση 100 ευρώ το χρόνο.

Νέα επιβάρυνση για τους φορολογούμενους θα προκύψει από το κόψιμο στις φοροαπαλλαγές – όπου θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης, θα αυξηθούν κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας, θα αυξηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, θα καθιερωθούν τεκμήρια επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή, αναβολή παίρνει η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης και ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής φόρος στο φυσικό αέριο.

Καθιερώνεται εισφορά ύψους 3% υπέρ των ανέργων από τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ θα αυξηθεί λίγο η εισφορά για ΟΑΕΔ και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Ο λόγος είναι ότι ο Οργανισμός επιβαρύνεται αρκετά από τις στρατιές των ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους.

Η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει:

400 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 1.400 εκ. ευρώ το 12 από τη έκτακτη εισφορά

500 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 215 εκ. ευρώ το 12 από το τέλος ακίνητης περιουσίας και τη μείωση του αφορολόγητου στο φόρο ακίνητης περιουσίας.

100 εκ. ευρώ μέσα στο 11 από την αύξηση τελών κυκλοφορίας

100 εκ. ευρώ απο την έκτακτη εισφορά για οχήματα μεγάλου κυβισμού, σκάφη και πισίνες

250 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 315 εκ. ευρώ το 12 από ειδικούς φόρους κατανάλωσης

100 εκ. ευρώ μέσα στο 11 για φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών

300 εκ. ευρώ μέσα στο 11 και 700 εκ. ευρώ μέσα στο 12 από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

300 εκ.ευρώ μέσα στο 11 από αυθαίρετα

150 εκ. ευρώ το 11 και άλλα τόσα το 12 από την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

100 εκ. ευρώ το 11 και 500 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των φοροαπαλλαγών

345 εκ. ευρώ το 11 και 251 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση του εφάπαξ στις συντάξεις

50 εκ. ευρώ το 11 και 310 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων

88 εκ. ευρώ το 11 και άλλα τόσα το 12 από την ειδική εισφορά 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1700 ευρώ και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ

50 εκ. ευρώ το 11 και 50 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση κατά 6% στις συνταξιοδοτικές δαπάνες του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου

25 εκ. ευρώ το 11 και 80 εκ. ευρώ το 12 από τον περιορισμό των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων

100 εκ. ευρώ το 12 από τη μείωση των κύριων συντάξεων του ΟΓΑκαι του και του κατώτατου ορίου συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων

455 το 11 από την εισφορά αλληλεγγύης 3% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

100 εκ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης ελεύθερων επαγγελματιών

74 εκ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ!

Τέσσερις επιπλέον φοροι θα πέσουν στο κεφάλι των ιδιοκτητών ακινήτων, μέσα από το Μεσοπροθεσμο Πρόγραμμα – ένας από αυτούς θα έρθει μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η κυβέρνηση επιβάλλει νέο φόρο για όσους έχουν κατοικίες ή οικόπεδα αξίας άνω των 100.000 ευρώ, μείωση του αφορολόγητου ορίου κατά 50% του ΦΑΠ, έκτακτη εισφορά για τις μεγάλες ιδιοκτησίες και αύξηση των τεκμηρίων.

Συγκεκριμένα, ο φόρος για ακίνητα άνω των 100.000 ευρώ θα εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ με συντελεστές από 0,1 ως 0,2%. Δηλαδή θα πλήξει τους μικρομεσαίους και στην καλή περίπτωση θα στοιχίσει στον μικροιδιοκτήτη 100 ευρώ το χρόνο.

Το μέτρο αυτό περιέχει τον κίνδυνο τελικά να την πληρώσουν οι ενοικιαστές, στους οποιους πολλοί ιδιοκτήτες θα μετακυλίσουν το χαράτσι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του αφορολόγητου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ που είναι σήμερα σε ατομικό επίπεδο, στις 200.000 ευρώ. Με το μέτρο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει 500 εκ. ευρώ φέτος, 215 εκ. ευρώ το 2012, 200 εκ. ευρώ το 2013 και 300 εκ. ευρώ το 2014.

Έκτακτες εισφορές έρχονται και σε αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών θα ξεκινά από 150 ευρώ και θα φτάνει τα 650 ευρώ για ΙΧ άνω των 5000 κυβικών.

Για τις πισίνες προβλέπεται εισφορά 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για όσες έχουν άδεια και 20 ευρώ για τις αδήλωτες, που θα καταγραφούν με υψηλά πρόστιμα. Κατά μέσο όρο η επιβάρυνση θα ανέρχεται στα 1500 ευρώ.

Για τα σκάφη, το ύψος της εισφοράς θα διαμορφωθεί αναλόγως με τα μέτρα.

Αμαλιάδα: Του έκλεψαν 2000 ευρώ από την τσέπη!

Στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας θα οδηγηθεί ένα νεαρό ζευγάρι Ρουμάνων που έκλεψε από την τσέπη ηλικιωμένου, το ποσό των 2.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης της Αμαλιάδας ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγη.

Τον δράστη καταδίωξε σύμφωνα ..........

με το dete.gr κάτοικος της περιοχής ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η έγκυος σύντροφός και συνεργός του συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Ομολογία ΣΟΚ από Κυβερνητικό βουλευτή: Έγινε επιλογή απο την Ε.Ε. σε συμφωνία με την χωρα μας να χρεοκοπήσουμε σε 3 με 4 χρόνια!!!

Κάγκελο έμειναν οι καλεσμένοι του Γιώργου Παπαδάκη όταν ο κυβερνητικός βουλευτής από την Κοζάνη Π. Κουκουλόπουλος αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε στο ΚΤΕ πως η Ευρωπαίκή ένωση σε συμφωνία με την Ελλάδα μετατέθηκε για μετά από 3 με 4 χρόνια!!!!!

Ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ ........

Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι «Δεν τίθεται θέμα αν θα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι με τον χειρισμό για το χρέος η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να προστατευθούν τα μεσαία στρώματα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να κατέβει το «σίριαλ» τρόμου έλλειμμα – χρέος και να ανέβει το «σίριαλ» ανάπτυξη – ελπίδα – προοπτική.
Επίσης, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που έχει στοχοποιηθεί.

«Αν δε μπορέσουμε να έχουμε μετρήσιμους στόχους, οδηγούμαστε σε κοινωνική κατάρρευση των μεσαίων στρωμάτων που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί κανείς αδιαμαρτύρητα. Η πατρίδα δεν είναι κάτι χωρίς πολίτες» σημείωσε.

Δείτε το σχετικό Video από την εκπομπή καλημέρα Ελλάδα.



NΙΝΟ - ΟΚ + Στίχοι

Κυκλοφόρησε και μυρίζει... καλοκαίρι!
Ο λόγος για το νέο τραγούδι του Νίνο, δια χειρός Φοίβου, με τίτλο "ΟΚ".

Ο Γνωστός σε όλους μας Φοίβος ο οποίος έγραψε και το τραγούδι βάλθηκε να μας ξεσηκώσει για μία ακόμα φορά με μια δυνατή επιτυχία.
Το ΟΚ έχει φρέσκο ήχο καλοκαιρινό και σίγουρα θα ακουστεί πολύ δυνατά στα club.

Απολαύστε το.




Ακολουθούν οι στίχοι

ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΦΥΣΗ
ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ
ΑΠΕΙΡΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΩΝΟΙ

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
ΘΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΤΟΥΝ
ΚΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
ΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ


ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΣΥ

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΕΓΩ ΘΑ 'Μ' ΟΚ


ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ
ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΙΟΝΙΑ
Σ'ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΟΥΝ

ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
ΑΜΗΧΑΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ
ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ

ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΣΥ

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΕΓΩ ΘΑ 'Μ' ΟΚ


ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΣΥ

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ
ΕΓΩ ΘΑ 'Μ' ΟΚ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.