Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ!

Επανήλθε στις προκλητικές δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος – ύστερα από την...κρίση σύντομη κρίση αυτογνωσίας που πέρασε – και αυτή τη φορά, υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ..........

Ελεύθερου Τύπου του Σάββάτου, ο κ. Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Γενεύη, φέρεται να υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα».

«Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα υπογράμμισε «ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης». Μάλιστα, επεξηγώντας την γνωστή του φάση «μαζί τα φάγαμε» τόνισε: «Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!» Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η διαφθορά στο Δημόσιο, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν «γρηγορόσημο», για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους.

Μάλιστα, ο ίδιος είδε τη γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κώστα Σημίτη. «Υπάρχουν, άραγε, κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;» διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Fimotro

ΣΧΟΛΙΟ
Εξακολουθεί ο να λέει βλακείες. (Δεν το λέω εγώ... Εκείνος το έχει δηλώσει ότι τελευταία έχει πει πολλές βλακείες.)

Facebook: Διαγράφονται πραγματικά οι φωτογραφίες που σβήνουμε απο το προφίλ μας;

Για δείτε το video........





Το Facebook: Όλη η αλήθεια...

"TO FACEBOOK ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ"
-ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Julian Assange, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκυτο "Russia Today", χαρακτήρισε το Facebook, ως το μεγαλύτερο εργαλείο κατασκοπείας στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Πριν μερικές μέρες είχαμε .........

δημοσιεύσει εδώ στο Φιλιατρά News από την σελίδα Vote grecce ένα θέμα με τίτλο "Το καλοστημένο σχέδιο της CIA μέσα από το FACEBOOK"

Δείτε τώρα ένα Video σχετικά με το Facebook και τους σκοπούς που εξυπηρετεί:



ΚΙΑΤΟ: Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών ληστών

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες στο Κιάτο ενώ στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σπίτι τους βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων καθώς και όπλα.

Συγκεριμένα στο σπίτι των τεσσάρων Αλβανών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι, το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ, 7$ Η.Π.Α., καθώς και ηλεκτρονικά είδη και χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ........

οι δράστες, από τις 2/2 έως 10/6/2011, ειχαν αποπειραθεί να κλέψουν ένα αυτοκίνητο ενώ είχαν διαπράξει επτά ληστείες υπό την απειλή όπλων ή μαχαιριών με συνολική λεία 38.035 ευρώ

Οι δράστες είχαν επίσης αφαιρέσει από τα θύματα τους: έγγραφα, αντικείμενα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβόλο και κυνηγετικά φυσίγγια.

Dete.gr

Σφαίρες και ξύλο για τα μάτια γυναικών σε Ηλεία και Αχαΐα

Τα πειράγματα με στόχο όμορφες γυναίκες δεν είναι πάντα ακίνδυνα! Δυο περιστατικά που συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες στην Ηλεία και την Αχαΐα, κατέληξαν σε ισάριθμες συμπλοκές και μάλιστα στην μια από αυτές βγήκαν και… όπλα, ενώ και από τα δυο κάποιοι κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Στην περιοχή Σαλμώνη της Ηλείας, θύμα ......

ήταν ένας αλλοδαπός που βγαίνοντας μαζί με έναν φίλο του από μία καφετέρια ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην σύζυγο της κοπέλας που συνόδευε, ο οποίος κάτι της είπε. Ακολούθησε έντονη λογομαχία που δεν άργησε να εξελιχθεί σε συμπλοκή σώμα με σώμα, μεταξύ των
δυο φίλων και του πρώην συζύγου με τους δυο φίλους του που ήταν μαζί του. Ξαφνικά, ένας από την δεύτερη παρέα έβγαλε μία καραμπίνα και πυροβόλησε τον συνοδό της γυναίκας σχεδόν εξ’ επαφής! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, αλλά ο δράστης πρόλαβε να ξεφύγει ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με
τραύματα στο πόδι.

Τo δεύτερο περιστατικό συνέβη στην πλατεία Μαρούδα της Πάτρας, όταν δυο άνδρες «πείραξαν» μια 30χρονη γυναίκα την στιγμή που περνούσε μπροστά τους. Εκείνη ενοχλήθηκε και φώναξε τον σύζυγό της, ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τους ενοχλητικούς.

Εκείνοι, όμως, τον… έβρισαν και ο θερμόαιμος σύζυγος τους…έσπασε στο ξύλο με αποτέλεσμα τα «καμάκια» -ένα εκ των οποίων υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας- να καταλήξουν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες!

Πρώτο θέμα

Η ώρα της αλήθειας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κάποτε το να είσαι βουλευτής ήταν τίτλος τιμής. Σε σέβονταν, σε υπολόγιζαν, σε χρειάζονταν. Σήμερα είναι επιλογή υψηλού κινδύνου. Ιδιαίτερα αν ανήκεις στα δύο κόμματα εξουσίας, πάνω στα οποία συγκεντρώνεται η οργή του κόσμου.

Βεβαίως, και στο παρελθόν, και ..........

σήμερα, λόγω της αρχηγικής δομής των μεγάλων κομμάτων, οι βουλευτές έπαιζαν περιορισμένο ρόλο σ' ό,τι αφορά τη χάραξη της κεντρικής γραμμής και τις κορυφαίες επιλογές.

Συνήθως ήταν οι χειροκροτητές των ηγετών, οι εκλαϊκευτές των αποφάσεων της κομματικής και της κυβερνητικής γραφειοκρατίας και σε τελική ανάλυση αποτελούσαν τον διάκοσμο του συστήματος εξουσίας. Η προσδοκία για μια θέση στην κυβέρνηση και η δυνατότητα που τους προσέφεραν τα πελατειακά δίκτυα να ικανοποιούν τους ψηφοφόρους τους με την παροχή διευκολύνσεων πάσης φύσεως, ήταν οι προϋποθέσεις που εξασφάλιζαν τη συνοχή των πολυσυλλεκτικών παρατάξεων.

Ο φορέας της δημαγωγίας πολιτικός είχε μαζικό και ευένδοτο ακροατήριο. Η σχέση του δούναι και λαβείν λειτουργούσε, αποδίδοντας ωφελήματα και στις δύο πλευρές. Το μοντέλο αυτό καταρρέει. Οι πιο οξυδερκείς από τους μελετητές του σύγχρονου ελληνικού κράτους προειδοποιούσαν από καιρό: «Η κομματική εκποίηση του κρατικού μηχανισμού, μολονότι πέρασε στο στάδιο της διαρκούς εκποίησης της χώρας, ξεπέρασε πια τα όρια της οικονομικής αντοχής». Αυτά έγραφε ο Π. Κονδύλης το 1991 («Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας», «Θεμέλιο»).

Οι βουλευτές είχαν συνηθίσει να λειτουργούν ως ιμάντες μεταβίβασης της κυβερνητικής γραμμής και ως προστάτες των ψηφοφόρων τους και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι τώρα πρέπει να υπηρετήσουν με διαφορετικό τρόπο την αποστολή τους, αν φυσικά θέλουν να μείνουν στο παιχνίδι.

Ειδικότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν περιέλθει σε οριακή κατάσταση. Εδώ και 20 μήνες βρίσκονται αντιμέτωποι με θανατηφόρα διλήμματα. Από τη μια είναι η παραμονή του κόμματος στην εξουσία και από την άλλη η ασφυκτική πίεση των ψηφοφόρων τους και του κινήματος των αγανακτισμένων. Από τη μια είναι η αξιοπρέπειά τους, που πλήττεται βάναυσα (όπως οι ίδιοι λένε) όταν αναγκάζονται να συμφωνήσουν με πολιτικές που είναι εκτός του προγραμματικού πλαισίου, και από την άλλη καραδοκεί ο κίνδυνος να χαρακτηριστούν προδότες, αποστάτες, λιπόψυχοι.

Κανένας, φανταζόμαστε, δεν θέλει να συνδέσει τ' όνομά του με τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και σε κανέναν επίσης δεν αρέσει να κρύβεται για να μην εισπράξει τη χλεύη της κοινωνίας. Επιπλέον οι πάντες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουν ότι η εποχή δεν σηκώνει κόλπα, τερτίπια, τακτικισμούς, διπλή γλώσσα και βολικές μεταμφιέσεις, δηλαδή όλα εκείνα τα μέσα με τα οποία στήθηκαν καριέρες και χτίστηκαν πολιτικές δυναστείες την περίοδο της παρασιτικής κατανάλωσης, των ηδονιστικών ιδεολογημάτων και της αφορολόγητης μεγαλοστομίας.

Σήμερα δεν μπορείς να είσαι ατιμωρητί «και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ». Σήμερα δεν μπορείς ακινδύνως να ψηφίζεις τα σχέδια νόμου και ταυτοχρόνως να πηγαίνεις στην περιφέρειά σου και να το παίζεις διαφωνών. Σήμερα δεν μπορείς να είσαι και με το μνημόνιο και κόντρα στο μνημόνιο. Σήμερα δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι η κυβέρνηση ακολουθεί καταστροφική πολιτική και να μη διαχωρίζεις τη θέση σου. Και συνεπής με τις απόψεις σου και οπορτουνιστής ως προς τη στάση σου στις κρίσιμες ψηφοφορίες δεν γίνεται. Παλιότερα ίσως. Σήμερα όχι.

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας. Κάποιοι καταφεύγουν στην ψυχανάλυση για να ηρεμήσουν τη συνείδησή τους. Αλλοι εκτονώνονται στις παρέες και τους φίλους τους. Ορισμένοι χτυπούν το σαμάρι (τον Γ. Παπακωνσταντίνου, το περιβάλλον του Μαξίμου, τους αλεξιπτωτιστές υπουργούς) για να μην τα βάλουν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης. Μερικοί ζητούν εκλογές, δημοψήφισμα, έκτακτο συνέδριο, δομικό ανασχηματισμό, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ή τεχνοκρατών, ή προσωπικοτήτων. Δεν είναι στο χέρι τους να τα επιβάλουν.

Στο χέρι τους όμως είναι να πάρουν καθαρή θέση. Αν πιστεύουν ότι μόνον αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή, οφείλουν να τη στηρίξουν χωρίς τζιριτζάντζουλες. Να το κάνουν δημοσίως, με σταθερότητα και υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Αν έχουν δίκιο, θα τους δικαιώσει η ιστορία και ενδεχομένως, πριν από την ιστορία, και η ίδια η κοινωνία. Αν όμως έχουν καταλήξει στην άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί, τότε υπάρχει μόνον ένας δρόμος, αυτός της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα. Και είναι δρόμος ευθύς και τίμιος. Παίρνουν εγκαίρως αποστάσεις και συνάμα προστατεύουν την αξιοπρέπειά τους. Διαφορετικά γίνονται συνεργοί.

Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία στις 12/06/2011.

Χάκαραν το ΔΝΤ.

Ενώ εκκρεμεί η διαδοχή στην ηγεσία του μετά τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχθηκε πρόσφατα μια παραβίαση στο ηλεκτρονικό του σύστημα, της οποίας οι διαστάσεις παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες.

Το γεγονός γνωστοποίησαν στελέχη .........

του μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα The New York Times, ωστόσο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση.

Στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ η παραβίαση του συστήματος χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα σημαντική. Ο στόχος της επίθεσης, είπε ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, είχε σκοπό να δώσει σε μια κυβέρνηση «πρόσβαση στα ενδότερα» του δικτύου του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τους New York Times, το e-mail που εστάλη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου αναφέρει ότι υπήρξαν «ύποπτες μεταφορές φακέλων» και ότι έρευνες έδειξαν ότι μία επιφάνεια εργασίας στο Ταμείο χρησιμοποιήθηκε για να αποκτήσει πρόσβαση σε συστήματα ου Ταμείου.

Είναι σαφές ότι λόγω της σύναψης δανείων με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, η βάση δεδομένων του ΔΝΤ περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικές με την κίνηση των αγορών, όπως επίσης και στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις που διενεργούνται με τις ηγεσίες αυτών των χωρών. Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές το είδος των πληροφοριών στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερ.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα έκλεισε μετά την «επίθεση» τη σύνδεση που μοιραζόταν ηλεκτρονικά πληροφορίες με το ΔΝΤ για λόγους ασφαλείας.

TVXS

Αποφάσισαν 48ωρες απεργίες στη ΔΕΗ

Ο κύβος ερρίφθη για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που οριστικοποίησαν την ημερομηνία έναρξης των επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε απόψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Η απεργία αναμένεται να έχει ........

επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τη ΓΕΝΟΠ για το διεκδικητικό πλαίσιο των απεργιών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καλεί και τις άλλες Ομοσπονδίες σε 48ωρη απεργία

Στο μεταξύ, πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, για συντονισμό των κινητοποιήσεων και πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου (οπότε αναμένεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου) απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με τη σημερινή απόφαση του ΔΣ.

«Με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενική, η ΓΕΝΟΠ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, όλους τους χώρους που μεθοδεύεται η αποκρατικοποίησή τους, είτε η περαιτέρω μετοχοποίησή τους, ώστε να συντονίσουμε τα βήματά μας και να αντεπιτεθούμε με τη μέγιστη σφοδρότητα, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΓΕΝΟΠ προτείνει στη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας στις 27 και 28 Ιουνίου με ανοικτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

«Με την κυβέρνηση και την τρόικα θα συναντηθούμε στις πύλες των ορυχείων, των σταθμών, των υποσταθμών, των ΚΥΤ, των διανομών και των καταστημάτων εμπορίας», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Απεργήστε όσο θέλετε. Περάστε σαν πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα όμως να ταλαιπωρείτε τον ταλαίπωρο πολίτη που τραβάει τα πάνδεινα από την κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα και ζητάει απο τους πολίτες να πληρώσουν τα κλεμένα.
Ελπίζω ένας σοβαρός εισαγγελέας να πράξει το καθήκον του και να προστατεύσει τους πολίτες απο μια ΓΕΝΟΠ που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα έτρεξαν πολλά δισεκατομμύρια.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.