Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μήνυμα αναγνώστη: Πως σε καταντήσανε έτσι Ελλάδα μου...

Ελλάδα χώρα του φωτός με τον Παρθενώνα την ακρόπολη.
Χώρα που γέννησε τον Αριστοτέλη τον Πλάτωνα τον Ισοκράτη δίδαξε μαθηματικά ιστορία ιατρική και με τον πολιτισμό της φώτισε και τις άλλες χώρες του κόσμου.
Χώρα που έφερε στα σπλάχνα της λαμπρούς αγωνιστές όπως τον Αλέξανδρο τον Λεωνίδα τον Κολοκοτρώνη και πολλούς άλλους ου αγωνίσθηκαν για την εθνική μας ανεξαρτησία.

Αυτή την χώρα την βλέπουμε τώρα να .........

γίνεται ζητιάνος στις ξένες δυνάμεις παρακαλώντας τη βοήθειά τους και συγχρόνως κάθε Εθνική πρωτοβουλία στις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για τη χώρα μας να χάνεται αφού η εξάρτηση των πολιτικών μας από τους ξένους έχει γίνει μεγαλύτερη των ευθυνών που έπρεπε να πάρουν τόσα χρόνια για την κατάσταση που μας έφεραν.

Όταν βλέπω την χώρα μου να γίνεται αποικιοκρατία κάθε λογής ξένων λαθρομεταναστών αφήνοντας τον Έλληνα στο περιθώριο τότε για όλα αυτά αναρωτιέμαι για ποιό λόγο αγωνίσθηκαν οι πρόγονοι μας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από τη δεκαετία του 90 οι μεγαλοκαπιταλιστές θέλησαν να ανοίξουν τα σύνορα για την εισχώρηση ξένων εργατών όπου θα τους επέφεραν μεγαλύτερο κέρδος με χαμηλότερο κόστος με αποτέλεσμα ο Έλληνας εργάτης να χάσει τη δουλειά του και να βρεθεί στο περιθώριο.

Αυτό το κύμα ώμος τον μεταναστών άρχιζε και γινόταν ολοένα αυξημένο καθώς χώρα μας έγινε τόπος όπου θα μπορούσε ο κάθε λογής αλλοδαπός να βρει καταφύγιο και στη συνέχεια με την ανοχή του κυβερνητικού συστήματος να διεκδικεί και να απαιτεί. Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε την αριστερά να εξυπηρετεί το έργο τον μεγαλοκαπιταλιστών αφού είχε πάρει μια θέση υπέρ τον αλλοδαπών κατεβάζοντας τους στο δρόμο αλλά και οργανώνοντας τους σε ομάδες όπου θα διεκδικούν και θα απαιτούν. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό της νομικής όπου 500 παράνομοι αλλοδαποί εισχώρησαν στο κτήριο της σχολής. Από την άλλη ενώ ο λαός περίμενε μια υπεύθυνη στάση της πολιτείας σε αυτό το θέμα τότε την ιδία στιγμή το ΠΑΣΟΚ πήγαινε σε παράνομες νομιμοποιήσεις ξένων αλλά και τη ΝΔ που προέρχεται από την πάλε ποτέ Ε.Ρ.Ε. να κρατάει έναν «προοδευτικό» ρόλο μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η μειωμένη παιδεία των ανθρώπων αυτών καθώς το βιοτικό τους επίπεδο αλλά και η βάρβαρη θρησκεία τους να τους κάνει επικίνδυνους αφού η ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο να δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και κατ επέκταση κοινωνικά ζητήματα.

Πρόσφατο παράδειγμα η αντίδραση μουσουλμάνων μαθητών μέσα στο σχολείο όπου δέσποζε η εικόνα της Παναγίας μέσα στη τάξη. Σε εκείνο το οποίο καταλήγω είναι πώς όλα αυτά είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της παγκόσμιας τάξης και της μασονίας που μας θέλει όλους ομογενοποιημένους μέσα σε ένα συνονθύλευμα λαών και φυλών με την Εθνική μας ταυτότητα να αλλοιώνεται με τον καιρό αλλά και ένα αποδυναμωμένο Εθνικό κράτος όπου θα μπορούν να περάσουν εύκολα τις αποφάσεις τους.

Πράγματι η κίνηση των αγανακτισμένων όλων εμάς που έχουμε σιχαθεί να ακούμε πολιτικούς να λένε πως μαζί τα φάγαμε αλλά και πως είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε δικά μας θέματα να είναι ένα πλήγμα στο σύστημα όπου με τον καιρό θα φέρει την αλλαγή με τον Εθνικό ύμνο να αντηχεί σε κάθε πλευρά της Ελλάδος αλλά και τα λάβαρα να κυματίζουν και πάλι υπερήφανα ψηλά στο καταγάλανο ουρανό.

Νίκος Ζαχαράκης
Καλαμάτα


Η Επιστολή Λιάνη στον Παπανδρέου

Διαβάστε και τις 4 σελίδες από την επιστολή που έστειλε ο Γιώργος Λιάνης στον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του.

Κλίκ στην κάθε σελίδα ξεχωριστά



Από το Fimotro

152 ΚΑΙ... ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ...

ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πανικός τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ.
Συνεργάτες του Παπανδρέου γνωρίζουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και από άλλους βουλευτές να ανεξαρτητοποιηθούν και όχι να παραιτηθούν, καταψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, φέρνοντας την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ........

και χωρίς να υπολογίσουμε άλλες διαρροές, υπέρ του Μεσοπρόθεσμου θα ψηφίσουν 152 βουλευτές.
Είναι όμως πολύ δύσκολο να διατηρηθεί ενιαίο το μπλοκ υπέρ του πρωθυπουργού.
Και αυτό γιατί υπάρχουν και άλλες κινήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

Fimotro

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης

Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Γιώργος Λιάνης.

Νωρίτερα, σήμερα, την παραίτησή του.........

από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας εξαρχής ότι «δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Ο Πάγκαλος παίρνει Βασικό μισθό 162.812 ευρώ

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ενώ το μέλλον για τους εργαζομένους όλης της χώρας διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό, μία ακόμα αποκάλυψη για βασικό μισθό 162.812 ευρώ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι εξοργιστική.

Άλλωστε, στο φως της δημοσιότητας ........

ήρθαν το απόγευμα της Πέμπτης, πληροφορίες για όργιο σπατάλης στο γραφείο του αντιπροέδρου, ύψους 46.319 ευρώ και τα οποία προορίζονταν μόνο για την αποπληρωμή λογαριασμών για κινητά τηλέφωνα.

Και ενώ οι πολίτες βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά, περιμένοντας και νέο ψαλίδισμα, την ίδια στιγμή υπάρχουν στοιχεία για βασικό μισθό που δίνονταν σε υπάλληλο στο γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, ύψους 162.812 ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Onalert.gr, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε το συγκεκριμένο κονδύλι για την καταβολή βασικού μισθού για το 2011.

«Από την Εποχή της Βίας και Νοθείας στην Εποχή της Οικονομικής Κρίσης» Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη

«Από την εποχή της βίας και νοθείας στην εποχή της οικονομικής κρίσης» είναι ο τίτλος της συζήτησης που διοργανώνει, στις 18 Ιουνίου 2011, στις 8 μ.μ., στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης με τη συμμετοχή του Βασίλη Βασιλικού.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ζ», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.
Η ταινία αναφέρεται στη δολοφονία του ........

Βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη και πραγματεύεται τα εμπόδια που οι τότε κρατικές αρχές έθεταν στην δικαστική έρευνα για την ανεύρεση των ενόχων. Οι αυτόπτες μάρτυρες εξαφανίζονται ή σκοτώνονται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι ποινές που τελικά αποδίδονται στους ενόχους είναι μικρές και απολύτως δυσανάλογες με τα αδικήματα. Με μεγάλη ευαισθησία και πολιτική αιχμηρότητα ο Γαβράς αναδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής βίας, που επικρατεί εκείνη την εποχή, την περιορισμένη και ασταθή δημοκρατία στη χώρα μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ταινία γυρίστηκε το 1969 και ο Γαβράς αναφερόμενος στη δολοφονία του Λαμπράκη, σε μια ανάλογη εποχή, καταφέρνει να σκιαγραφήσει το χάρτη των ελευθερίων, που ήδη είχε καταλύσει η δικτατορία.

Στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, η προ μηνών προγραμματισμένη εκδήλωση, του Βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη θα αποτελέσει μια ευκαιρία για ευρύτερη συζήτηση. Ο Οδυσσέας Βουδούρης θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, τις σκέψεις και προτάσεις του για την παρούσα πολιτική συγκυρία, αλλά και τους κινδύνους, που κρύβει για τη δημοκρατία μας η παρούσα κατάσταση.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για τον Ε. coli

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κοινοποίηση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αξιότιμε κ. υπουργέ

Με αφορμή τον Ε. coli η γερμανική κυβέρνηση εξαπέλυσε μια ακόμα επίθεση εναντίον του ευρωπαϊκού νότου, δυναμιτίζοντας τη συνοχή της ΕΈ.
Τονίζει άρθρο του οποίου στοιχεία .........

επικαλούμαστε (πηγή ελευθεροτυπία 12-06-11) και αναφέρει πως η οικονομική ζημία της διατροφικής κρίσης και για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, κοστολογείται σε 417 εκατ. Ευρώ την εβδομάδα. Ανησυχούμε ιδιαιτέρα γιατί ο ευρωπαίος επίτροπός γεωργίας κ Τσίολος εξήγγειλε μόλις 210 για όλη την κρίση. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την πραγματική οικονομική ζημία της διατροφικής κρίσης και να καταδικάσουμε όσους βιαστήκαν να την χρεώσουν στα προϊόντα του νότου, στοχεύοντας τόσο στην εξαγωγική τους δραστηριότητα όσο και στην εσωτερική αγορά που στην δική μας περίπτωση λαβωμένη από την ύφεση δέχτηκε καίριο χτύπημα., υποχρεώνοντας τους παραγωγούς να πετάνε τα προϊόντα τους.

Για τον λόγο ότι πρόκειται για επανειλημμένα και συνεχόμενα φαινόμενα καθίσταται προφανής η αναγκαιότητα για την δημιουργία ταμείου διατροφικών κρίσεων.

Κ, υπουργέ η μεγάλη αγορά των ελληνικών φρούτων και λαχανικών προϊόντων παραμένει η εγχώρια και αυτή υποφέρει από την διαμόρφωση της τιμής από το χωράφι στο ράφι και από έλλειψη μέτρων για την τόνωση της αγοραστικής δυνατότητας του Έλληνα καταναλωτή. Εάν δεν υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στα παραπάνω θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία της ελληνικής γεωργίας.

Ο πρόεδρος
Λ.Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στον ΕΛΓΑ Τρίπολης

ΠΡΟΣ τον πρόεδρο ΕΛΓΑ κ.ΣΑΡΡΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΓΑ ΤΡΤΠΟΛΗΣ Κ. ΜΑΝΕΤΑ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 12-06-11

Αγαπητέ κύριε

Στην περιοχή μας καλλιεργείται η ........

πρώιμη πατάτα η οποία μάλιστα υπέστη σοβαρές ζημιές από τον παγετό τις 18 Μαρτίου.

Οι παραγωγοί όμως δεν μπορούν να δηλώσουν την καλλιέργεια στην αίτηση ΟΣΔΕ και κατά συνέπεια να την ασφαλίσουν για τους εξής λόγους:

1) Δεν γίνεται δεκτή η συγκαλλειέργια με την Ελιά , ενώ στην περιοχή μας αποτελεί συνηθισμένη καλλιεργητική πρακτική η οποία μέχρι πρότινος ασφαλιζόταν. Καθήκον μας είναι να στηρίζουμε- ασφαλίζουμε την παραγωγή και όχι να την αποτρέπουμε.

2) Ζητούνται συμβόλαια – ενοικιαστήρια για την κατοχή γης, πολλά όμως χωράφια παραχωρούνται για καλλιέργεια δια λόγου. Στις περιπτώσεις αυτές εάν είναι δυνατόν να γίνονται δεκτά και ιδιωτικά συμφωνητικά με το γνήσιο της υπογραφής.

Τα αποτελέσματα αυτής της δυσλειτουργίας είναι στην εφορεία και στην αίτηση αποζημίωσης προς τον ΕΛΓΑ να δηλώνει ο παραγωγός 30 στρέμματα καλλιέργεια πατάτας και στην αίτηση ΟΣΔΕ να υποχρεώνεται να δηλώσει 10 .

Ανησυχούμε μήπως δεν ασφαλίσουμε τις καλλιέργειες μας αλλά και να μην κατηγορηθούμε για ψευδείς δηλώσεις.

Σας παρακαλούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αλλά και να μας ενημερώσετε για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε.

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την επιστολή μας με αρ. πρ. 30 σχετικά με τα αιτήματα μας για άλλα προϊόντα που σας έχουμε υποβάλει.

Ο πρόεδρος
Λ.Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για την κυβέρνηση – Το χρονοδιάγραμμα του Μεσοπρόθεσμου

Η πρώτη εβδομάδα των 15 πιο κρίσιμων ημερών για την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκινά την Τρίτη με τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Την Τετάρτη και ενώ η Βουλή θα .......

βρίσκεται περικυκλωμένη από τους διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τους «Αγανακτισμένους» πολίτες, συνέρχεται η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων υπό την προεδρία της κυρίας Βάσως Παπανδρέου για την «α’ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των υπόλοιπων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος του 2011.

Την ίδια ημέρα ή την Πέμπτη θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέματα όπως η κοινωνική οικονομία, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιείται η κρίσιμη για το ελληνικό πρόβλημα συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων θα συνεχιστεί και την Πέμπτη και πιθανότατα και την Παρασκευή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφασισμένους για μία ακόμη φορά να επιτεθούν στο οικονομικό επιτελείο, ενώ στις 24 ή τις 27 Ιουνίου προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση για τη «β’ ανάγνωση», αφού βεβαίως θα έχει προηγηθεί η ιδιαίτερα κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Το Μεσοπρόθεσμο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 27 ή τις 28 Ιουνίου, με πιθανότερη ημερομηνία ψήφισης στις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της ψηφοφορίας αγανακτισμένοι και συνδικάτα έχουν αποφασίσει την περικύκλωση της Βουλής, ενώ αν δεν υπάρξουν απρόοπτα και απώλεια της δεδηλωμένης, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό.

Real.gr

Φοβούνται αποκλεισμό της Βουλής και των βουλευτών

Εισβολή στη Βουλή αλλά και προσπάθεια συγκεκριμένων ομάδων, ώστε να μην φτάσουν οι βουλευτές αύριο -και πολύ περισσότερο όταν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο- στη Βουλή, φοβάται η κυβέρνηση.

Παράλληλα η αυριανή 24ωρη ..........

απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αποτελεί την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, καθώς προετοιμάζεται 48ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 και 29 Ιουνίου.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έφτασαν πληροφορίες ότι ομάδες «Αγανακτισμένων» που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, θα οργανώσουν συγκεντρώσεις σε σημεία, όπως ο Ευαγγελισμός και το Παναθηναϊκό Στάδιο, ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση βουλευτών στη Βουλή την Τετάρτη, το απόγευμα της οποίας συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων για την «Α΄ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr διαμορφώνει ειδικό σχέδιο ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι εξελίξεις για τη Δημοκρατία θα είναι πιθανόν ανεξέλεγκτες.

Ήδη τα αστυνομικά μέτρα γύρω από τη Βουλή είναι πρωτοφανή, με στόχο και τη διευκόλυνση εισόδου και εξόδου των βουλευτών, αλλά και τον αποκλεισμό της πρόσβασης των συγκεντρωμένων σε μεγάλη απόσταση από το Κοινοβούλιο.

Σήμερα, μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος αντικαθιστά τον Πρόεδρο του Σώματος Φίλιππο Πετσάλνικο που νοσηλεύεται με πνευμονία στη Σωτηρία, να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να οριστικοποιηθούν τα αστυνομικά μέτρα που θα ληφθούν για αύριο.

Η 24ωρη και οι συγκεντρώσεις

Αύριο, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούνται δυο συγκεντρώσεις και πορείες, αν και πολύς κόσμος προγραμματίζει να συγκεντρωθεί εξ αρχής στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Σύνταγμα. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Προς νέα -48ωρη- απεργία

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση των Εκτελεστικών τους Επιτροπών την περασμένη Παρασκευή αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν πρόταση της παράταξης του ΚΚΕ για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στην ολομέλεια της Βουλής, εκτός απροόπτου δηλαδή στις 28 και 29 Ιουνίου.

Αν η απόφαση οριστικοποιηθεί θα είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Έως τώρα 48ωρες πραγματοποιούσαν κυρίως Ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και που πάντα όμως την δεύτερη ημέρα είχαν τεράστιο πρόβλημα συμμετοχής. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η πανελλαδική απεργία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι πρωτίστως πολιτική απεργία, έστω και αν για πολλούς στην Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και… επετειακά, ώστε να αποκρύπτει το πρόβλημα υποεκπροσώπησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κινητοποιήσεις και στις 21 Ιουνίου

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης που διοργανώνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, να πραγματοποιηθεί 24 απεργία στις ΔΕΚΟ και τρίωρη στάση εργασίας στον δημόσιο και πιθανόν στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθούν οι εργαζόμενοι αντί για Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών της Αθήνας.

Real.gr

Λουκέτο την Τετάρτη-24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προγραμματίζουν την κεντρική τους συγκέντρωση στις 11:00 στο πεδίο του Άρεως.

Από την απεργία αναμένεται να κατεβάσουν ρολά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.
Απεργούν επίσης οι υπάλληλοι .........

των τραπεζών.

Στην απεργία της 15ης Ιουνίου θα πάρουν μέρος μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00 με κεντρικό αίτημα «το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη».

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού ενώ στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις πτήσεις καθώς 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Αύριο αναμένεται και η απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας για να μπορέσουν οι απεργοί να κατέβουν στις πορείες που θα γίνουν στο Κέντρο.

Real.gr

«Βροχή» τα εξώδικα για το Μεσοπρόθεσμο

Το ένα μετά το άλλο φτάνουν στα βουλευτικά γραφεία τα εξώδικα από αγανακτισμένους πολίτες που αντιδρούν στα νέα μέτρα.

Μετά τους 1380 πολίτες του Ηρακλείου που στρέφονται κατά των βουλευτών, ακολούθησαν πολίτες από τα Χανιά αλλά και της Ηλείας που έστειλαν εξώδικα σε βουλευτές του νομού τους.

Τι ζητούν; Να μην ψηφίσουν τα ...........

μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Εξώδικο- διαμαρτυρία προς τους τρεις βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ, μέσω του οποίου τούς καλούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, απέστειλαν και 29 πολίτες των Χανίων.

«Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου», επισημαίνεται στο εξώδικο.

Σύμφωνα με το iliaoikonomia.gr οι πολίτες του Πύργου τονίζουν προς τους βουλευτές στο εξώδικο τους: «Μην προβείτε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των συνημμένων μετ' αυτού εφαρμοστικών νόμων, όπως έχει τεθεί, ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της δανειακής σύμβασης».

Απάντηση Κουρουπάκη στους πολίτες των Χανίων

Απάντηση στο εξώδικο των πολιτών των Χανίων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τη μη ψήφισή του από τους Χανιώτες βουλευτές έδωσε με γραπτή της δήλωση η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως, «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας.»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ στην απάντηση της, η κα Κουρουπάκη αναφέρει: «Μετά από επικοινωνία που είχα με τον δικηγόρο Χανίων κ. Χατζημιχελάκη, ο οποίος είναι ένας από τους 30 υπογράφοντες την εξώδικο διαμαρτυρία, που με δικαστικό επιμελητή μου επεδόθη και αφού με διαβεβαίωσε ότι δεν βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση-διαμάχη με κάποια οργανωμένη ομάδα πολιτών, αλλά απλά 30 φίλοι, μεταξύ τους Χανιώτες, θέλησαν να επιστήσουν την προσοχή στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ακόμη, ευχαριστώ και τους υπόλοιπους 29 συμπολίτες μου για τις νομικές συμβουλές και πληροφορίες που μου δίνουν μέσω του εγγράφου. Δηλώνω δε, ότι παραμένω σταθερή στην άποψή μου, ότι η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα, νομικούς και νομικίστικους όρους, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Real.gr

Ασφαλή τα Ελληνικά προϊόντα. Η Ρωσία παίρνει πίσω την οδηγία.

Tα Ελληνικά προϊόντα δεν έχουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά το βακτήριο E.Coli επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου μετά την ανάλυση που έγινε σε 130 δείγματα προϊόντων (αγγουριών και λαχανικών).
Ασφαλείς πληροφορίες τονίζουν οτι η Ρωσία τις επόμενες ώρες θα άρει την οδηγία απαγόρευσης για όλα τα προϊόντα.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι ..........

η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να πιέσει ώστε στην λίστα των προϊόντων που θα αποζημιωθούν θα πρέπει να είναι και οι φράουλες .

Το Δελτίο Τύπου.

Αρνητικά τα δείγματα των Ελληνικών Φρούτων και Λαχανικών στο βακτήριο E.COLI

Το ΥΠΑΑΤ για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των καταναλωτών αλλά και για την προστασία των συμφερόντων των ελλήνων παραγωγών και επιχειρήσεων, προέβη σε συνεργασία και με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών (Ιncofruit) σε ευρεία δειγματοληψία και ανάλυση 80 δειγμάτων αγγουριών και περίπου 50 δειγμάτων άλλων προϊόντων όπως πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, φυλλώδη λαχανικά, πατάτες, κεράσια, από όλες τις παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αλλά και από ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο, τα δείγματα δε εξετάστηκαν ως προς το επικίνδυνο στέλεχος Ο104:Η4 του βακτηριδίου Ε.COLI και η εξέταση επεκτάθηκε προληπτικά και στο εξίσου επικίνδυνο στέλεχος Ο157:Η7.

Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για το σύνολο των δειγμάτων που αναλυθήκαν.

Το ΥΠΑΑΤ είναι σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στον τομέα της εξέλιξης της επιδημίας όσο και στα σημαντικά θέματα που άπτονται της προστασίας της ελληνικής παραγωγής και του εξωτερικού εμπορίου.

Επιπλέον είναι σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ καθώς και με τις πρεσβείες μας στην Ρωσία και Ουκρανία για την διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου των ελληνικών προϊόντων.

Ο Υφυπουργός μετά και την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, διαβεβαιώνει για μια ακόμα φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά είναι ασφαλή για τους καταναλωτές «καθαρά» από βακτηριακές επιμολύνσεις, διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα η οποία διασφαλίζεται με εντατικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα ελέγχου τροφίμων στο κόσμο, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στη παγκόσμια αγορά.