Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αυρίο το πρωί στις 9 η νεα σύνθεση της κυβέρνησης.

Στις 9 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και στη 13:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός.

Τα δεδομένα –όσο μπορεί πλέον να .........

μιλήσει κάποιος με βεβαιότητες τις τελευταίες ώρες των ανατροπών- είναι:

- οι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο
- η αποχώρηση από υπουργικές θέσεις «φίλων» του Πρωθυπουργού
- η γενική εικόνα του νέου σχήματος, δηλαδή το μικρό-ευέλικτο σχήμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

-Στον Ευάγγελο Βενιζέλο- ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απαντήσει αρνητικά- προτάθηκε θέση «αντιπροέδρου» με κάποιες οικονομικές αρμοδιότητες.
-Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα μετακινηθεί σε κάποιο από τα υπουργεία Εξωτερικών ή Άμυνας.
-Άγνωστο είναι αν θα μετακινηθεί ο Φ. Σαχινίδης καθώς κάποιοι λένε ότι γνωρίζει το Μεσοπρόθεσμο.
-Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται και το όνομα του Χρ. Παπουτσή.
-Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του κ. Π. Μπεγλίτη.
-Στη Λούκα Κατσέλη λέγεται ότι θα προταθούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή το Υπουργείο Πολιτισμού.
-Υπάρχει ενδεχόμενο να συγχωνευτούν όλα τα αναπτυξιακά υπουργεία στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπό τον Χρυσοχοϊδη. Σε αυτή την περίπτωση η κυρία Κατσέλη ενδέχεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης και ο Κ. Σκανδαλίδης να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.
-Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το νέο υπέρ υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
-Η Τίνα Μπιρμπίλη θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
-Ένα σενάριο θέλει την ένωση των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη με υπουργούς του Γ.Ραγκούση και Χ.Καστανίδη.
-Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Ρέππα.
-Στις θέσεις τους παραμένουν Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ενδέχεται να πάρει και την Ενέργεια.
-Ο Παύλος Γερουλάνος έχει αφήσει ανοικτές τις επιλογές στον πρωθυπουργό και δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε θέση συμβούλου για την επικοινωνία στο Μέγαρο Μαξίμου ή και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ένα ακόμη σενάριο το οποίο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες θέλει τους κ.κ. Παύλο Γερουλάνο, Δημήτρη Δρούτσα, Γιάννη Πανάρετο, Γιώργο Πεταλωτή και Τίνα Μπιρμπίλη να μένουν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Real.gr

Σαμαράς στην Κ.Ο : "Ο λαός να δώσει την λύση. Η κυβέρνηση καταρρέει"

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε στην ομιλία του στην Κ.Ο ο Αντώνης Σαμαράς με προσωπική επίθεση και αιχμές στον πρωθυπουργό και με εκτενή αναφορά στο παρασκήνιο των επαφών που είχαν χθες για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

O κ. Σαμαράς ζήτησε εκλογές λέγοντας ..........

χαρακτηριστικά: "Eκλογές θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές."

Ξεκινώντας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ οτι τα έχει χαμένα και αναφερόμενος από την αρχή σε όσα έγινα χθες μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού είπε: "Ο τόπος χρειάζεται συνέπεια πολιτικής, όταν διάφοροι γύρω μας, άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ."

Αναφερόμενος στην στάση του κόμματός του τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο κ.Σαμαράς είπε: "Ασκήσαμε επί ενάμιση χρόνο μια Αντιπολίτευση, όχι εύκολη, όχι συνηθισμένη. Και σίγουρα διαφορετική, πολύ-πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε μάθει να ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Δεν λαϊκίσαμε, όπως έκανε «καθ’ υπερβολήν, κατά συρροή και εξακολούθηση» πάντα το ΠΑΣΟΚ. Δεν κατεβάσαμε τον κόσμο στους δρόμους, όπως έκανε ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ. Δεν είπαμε «όχι σε όλα».
Δεν διστάσαμε να προσφέρουμε συναίνεση στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και χωρίς να μας το ζητήσει, στους κρίσιμους πρώτους μήνες, όταν μπορούσε ακόμα να αποφευχθεί η προσφυγή στο Μνημόνιο.
Δεν διστάσαμε να ψηφίσουμε πολλά νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ για ψήφιση, όταν ήταν σωστά και χρήσιμα για τον τόπο, πράγμα που σχεδόν ποτέ δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ στην Αντιπολίτευση."

Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε κάποιους οτι παρά το γεγονός οτι η ΝΔ από την αρχή άνοιξε τα χαρτιά της για την Οικονομία και έκανε τις προτάσεις της κάποιοι τις διαστρέβλωσαν.

Είπε χαρακτηριστικά: "Από πέρσι ως φέτος, οι θετικές προτάσεις μας διαστρεβλώθηκαν απίστευτα. Πρώτα τις διαστρέβλωσαν όσο μπορούσαν - και μέσα και έξω από την Ελλάδα! Ύστερα προσπάθησαν να τις υιοθετήσουν. Κι ύστερα, μας ζήτησαν να τις στηρίξουμε - προσέξτε: τις δικές μας προτάσεις να στηρίξουμε! "

Αναφερόμενος αναλυτικά σε όσα έγιναν χθες στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον πρωθυπουργό είπε:

"Χθες, ο Πρωθυπουργός μου πρότεινε να στηρίξουμε από κοινού μια κυβέρνηση σωτηρίας.Το είδα ως μια ιστορική ευκαιρία. Να πάμε όλοι μαζί και να διαπραγματευθούμε την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, που θα επιτρέψει και στην Ελλάδα να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της και στους δανειστές να πάρουν τα χρήματά τους και στην Ελλάδα να βγεί από την κρίση και στην Ευρώπη να ξεπεράσει το πρόβλημα που η ελληνική κρίση δανεισμού έχει δημιουργήσει. Το είδα ως ιστορική ευκαιρία. Και πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να πάμε για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Όχι για να χαλαρώσουμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα. Αλλά για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνει η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση. Κάθε άλλο…
Ύστερα του υπογράμμισα ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη και της κοινωνίας και της αγοράς. Κι ότι πρέπει να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Κι αυτό το δέχθηκε. Όμως, λίγο αργότερα, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι … μου το πρότεινε ο ίδιος. Σημασία, βέβαια, εκείνη τη στιγμή, δεν είχε ποιος το πρότεινε. Αλλά το ότι ο κ. Παπανδρέου αποδεχόταν να παραιτηθεί…"

Πρόσθεσε οτι διαφωνία για τη διάρκεια μιας τέτοιας κυβέρνησης, όπως είπε εκείνος απόψε, δεν προέκυψε.

"Εγώ", είπε ο κ.Σαμαράς, "πράγματι, υποστήριξα ότι πρέπει να έχει σαφή αποστολή την επαναδιαπραγμάτευση και μόλις την επιτύχει να οδηγηθούμε ομαλά σε εκλογές. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι πολύ βραχύβια, διότι τότε θα έχουμε από την πρώτη στιγμή μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πράγμα που θα κάνει κακό στην Οικονομία. Εγώ αποδέχθηκα - επαναλαμβάνω αποδέχθηκα! - τη λογική αυτού του επιχειρήματος και έμεινα με την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια «χρυσή τομή», όσον αφορά τη χρονική διάρκεια."

Και κατέληξε: " Όλα έδειχναν ότι ήταν πράγματι, μια ιστορική ευκαιρία. Αλλά συνέχεια δεν υπήρξε. Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου με ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πρωτοβουλία αυτή. Απέρριψε μόνος του, αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος ή είχε αποδεχθεί ο ίδιος!"

Ο κ.Σαμαράς συνέχισε την προσωίκή επίθεση στον κ.Παπανδρέου λέγοντας: "Ακόμα και σήμερα, σε διπλανή αίθουσα, μίλησε, σαν χθες να μην έγινε τίποτε. Σαν να μην ήταν Πρωθυπουργός «εν κενώ»! Οι αγορές όλες βρέθηκαν σε αναβρασμό, τα spreads ξεπέρασαν τις 1500 μονάδες και σήμερα ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Μετέωρα βήματα αμηχανίας σε μια χώρα που βράζει…"

NewsIt

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ & ΔΙΑΦΟΡΕΣ


«….Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»
«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν…»

Ιωάννης Καποδίστριας-

Παπανδρέου: Μία ομιλία σαν να μην έγινε τίποτα - Προσπάθησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε απόλυτα συναινετικός απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
- Προσπάθησε να αποφύγει κάθε αιχμή για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά
- Τουλάχιστον 60 βουλευτές και υπουργοί έχουν ζητήσει το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ
- Καμία αναφορά στο ........

Μεσοπρόθεσμο αλλά μόνο στις διαπραγματεύσεις για τη συνολική διαχείριση του χρέους
- Ζήτησε να τον αφήσουν να διαχειριστεί τη συμφωνία

Με μια ομιλία ασυνήθιστα σύντομη, χωρίς καμία αιχμή και καμία αναφορά στα όσα συγκλονίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να περάσει τον "κάβο" της προσωπικής του αμφισβήτησης.

Δεν έκανε ούτε καν αναφορά στις παραιτήσεις και την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών του. Δε σχολίασε τα βαρύτατα για το πρόσωπο του που αναφέρουν στις επιστολές τους. Απέφυγε να διευκρινίσει τι ακριβώς πρότεινε χθες στον κ. Σαμαρά και να αναφερθεί σε αυτό που και οι συνεργάτες του επιβεβαίωσαν ότι δηλαδή πρότεινε κυβέρνηση με πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο.

Ήταν συναισθηματικός αφού τρεις φορές κάλεσε τους βουλευτές να στηριχτούν σε αυτόν και τους ζήτησε να τον αφήσουν με τη θετική ψήφο τους στη νέα κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία συνολικής όπως είπε διευθέτησης του χρέους της χώρας εννοώντας ότι είναι κοντά στην επίτευξη μιας πολύ θετικής λύσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Παπανδρέου τρεις φορές απευθυνόμενους προς τους βουλευτές, τόνισε "πως είμαι εδώ για να σας στηρίξω και εσείς να στηρίξετε εμένα", προσπαθώντας να κατευνάσει την ένταση που από το πρωί είχε φτάσει σε οριακά επίπεδα και δείχνοντας πως θέλει να είναι απόλυτα συναινετικός.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να αποφύγει την οποιαδήποτε αιχμή προς όσους βουλευτές που είχαν θέσει θέμα κυβερνητικού κενού, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως δεν έκανε καμία αναφορά στις δύο παραιτήσεις των βουλευτών, που άλλωστε ήταν και η αφορμή της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε μία αυτοκριτική της κυβέρνησης που φεύγει λέγοντας πως έκανε λάθη και υπήρξαν αδυναμίες, αλλά στη χλιαρή αυτή αυτοκριτική, έσπευσε να διευκρινίσει πως η ίδια αυτή κυβέρνηση έκανε εντυπωσιακά άλματα προς τα εμπρός. Επεσήμανε επίσης ότι μπροστά σε όλες αυτές τις φουρτούνες που ήρθαν και θα έρθουν, στόχος είναι η σταθερότητα της χώρας και ζήτησε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στις δικές τους δυνάμεις. Μάλιστα, απευθύνθηκε προς όλους και τόνισε πως δεν έχουμε το δικαίωμα να φυγομαχήσουμε, αλλά ούτε και την πολυτέλεια, ενώ τους είπε ότι εκείνοι μπορεί να στηριχθούν σε εκείνον και εκείνος σε όλους αυτούς.

Αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης, δήλωσε ότι επεδίωξε την εθνική συνεννόηση και έφερε ως παράδειγμα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που τα κατάφεραν, ενώ εκείνοι που έχουν το σοβαρότερο πρόβλημα δεν τα κατάφεραν. Έκανε λόγο για προτάσεις που έκανε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ ειδική μνεία έκανε για ένα νέο φορολογικό σύστημα όπου όλοι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους και όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Ο κ. Παπανδρέού έκανε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως έκανε σοβαρά λάθη μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, ενώ αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ για το νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα μαμούθ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι πρέπει να τον αφήσουν ήσυχο για να διαπραγματευτεί το συνολικό χρέος και σε αυτό είναι κοντά σε συμφωνία.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλους τους Έλληνες να καταρρίψουν την αίσθηση ότι κάποιος άλλος φταίει, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη χώρα στην αδράνεια και στην εξάρτηση από τους πιστωτές της χώρας. Ζήτησε από όλους να μην λυγίσει κανείς και να δοθεί το μήνυμα αισιοδοξίας, ξεκινώντας φυσικά από την κοινοβουλευτική του ομάδα που χειροκρότησε σε αυτό το σημείο.

Δήλωσε απόλυτα αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη κρίση και κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κοινοβοιυλευτική Ομάδα του κόμματος για να ξεπεράσουν τα δύσκολα.

Τη συνεδρίαση ξεκίνησε ο κ. Έξαρχος ο οποίος έκανε λόγο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι για τα δύσκολα με τον πρόεδρο τον κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε όλους όσους έριχναν "κροτίδες" μέσω των δηλώσεών του στα κανάλια. Δήλωσε ότι όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στον κ. Παπανδρέου.

NewsIt

ΤΙ ΕΙΠΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!!!!!!


ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ......


Η ακτινογραφία του διαγγέλματος του πρωθυπουργού γίνεται σχετικά εύκολα.
Εάν ξεπεράσουμε την εισαγωγή, που έγινε σε δραματικούς τόνους
«Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές και μπλά μπλά μπλά.
Και τα δακρύβρεχτα ....
Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση»,
οι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ο πρωθυπουργός είναι τέσσερις:
Η παρελθοντολογία, τα γεγονότα, στην επίθεση στη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά και το τι μέλει γενέσθαι........

1. Στην παρελθοντολογία:
Είπε:«Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας.Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων. Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας. Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών."

Σχόλιο:
Εδώ δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής. Για τα πάντα- όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, οι άλλοι. Καμία μνεία στα προγράμματα που απέτυχαν, στους στόχους που δεν πιάστηκαν, στην απόδοση που ποτέ δεν ήρθε. Άραγε, αφού όλα τα έκανε σωστά, γιατί προέκυψε η ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας;

2. Στις επεξηγήσεις των σημερινών ειδήσεων:
Είπε: »Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό.Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση.Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα.

Σχόλιο:
Χρησιμοποιεί την τακτική του κρύβει ελάχιστα αλλά τόσα ώστε να δώσει μία ιδέα που θα κάνει το περιεχόμενο ακόμη πιο ελκυστικό. Δεν εξηγεί τις προτάσεις του ώστε να καταλάβουμε πού πέφτει το βάρος της ευθύνης της απόρριψης…
Και είναι και ανειλικρινής: όλοι οι πολιτικοί συντάκτες μετέδωσαν χτες ότι δέχτηκε τεράστιες πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του ώστε να μην εγκαταλείψουν την εξουσία, κάτι που το αφήνει ανείπωτο…

3. Στην επίθεση στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Είπε:
Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης.
Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Σχόλιο:
Ήταν βαρετά αναμενόμενο ότι, όπως και στην παρελθοντολογία του, έτσι και στο σήμερα, θα ρίξει την ευθύνη στον Α. Σαμαρά. Για τον ΓΑΠ για όλα πάντα φταίνε μόνο οι άλλοι! Το περίεργο είναι ότι κατηγορεί τη ΝΔ γιατί υποτίθεται ότι έκανε επικοινωνιακή διαχείριση και ότι έθεσε δημοσίως όρους! Την ώρα που συζητιούνται απείρως σοβαρότερα θέματα, όπως η εθελούσια έξοδος ενός πρωθυπουργού είναι δυνατό το αγκάθι να προκύπτει από διαροοές και διάχυση φημών στον Τύπο, στοιχεία που υποννοεί με τον όρο «επικοινωνιακή διαχείριση»;

4. Στο τι μέλει γενέσθαι: Είπε:
Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα.
Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό.
Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης».

Σχόλιο:
Η αναφορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έγινε προφανώς για λόγους συσπείρωσης. Ο ανασχηματισμός είναι εσωτερική υπόθεση του και φυσικά δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδά του. Αδιέξοδα τα οποία ο ίδιος δημιούργησε. Το κρίσιμο ζήτημα όμως δεν το διευκρίνισε: Μπορεί να κυβερνήσει; Εάν ναι, τότε γιατί ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εάν όχι, ας πάει αμέσως σε εκλογές και ας μην σπαταλά κρίσιμο χρόνο από την Ελλάδα και τους Έλληνες…-

Πολεοδομίες τέλος – Μέσω ίντερνετ οι άδειες οικοδομής

Την κατάργηση των πολεοδομικών γραφείων, με τη σημερινή τους μορφή και αρμοδιότητες, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Νέο τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, που θα ισχύει ως το τέλος του χρόνου.

Αλλάζουν όλα στον τρόπο έκδοσης .........

των οικοδομικών αδειών, σύμφωνα με σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο είναι έτοιμο να υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο σε μία από τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις του.

Με το νέο νόμο καταργούνται οι οι πολεοδομίες καθώς και άλλοι φορείς άσκησης πολεοδομικής πολιτικής, όπως οι Επιτροπές Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου. Την ευθύνη για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα έχει ο μηχανικός. Η επίβλεψη του έργου διαχωρίζεται από τη μελέτη και την αναλαμβάνει σώμα ιδιωτών μηχανικών υπό την εποπτεία της Περιφέρειας. Επιδιώκεται τέλος η ταχύτατη έκδοση της οικοδομικής άδειας σε πέντε μέρες από την υποβολή του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία.

Αναλυτικότερα προβλέπονται τα εξής:

Καταργούνται τα πολεοδομικά γραφεία με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που σήμερα γνωρίζουμε.

Δημιουργείται σε κάθε καλλικρατικό δήμο Υπηρεσία Δόμησης η οποία θα δέχεται την αίτηση της οικοδομικής άδειας που θα υποβάλλεται από τον μελετητή μηχανικό και η οποία θα συνοδεύεται από το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, το διάγραμμα κάλυψης όπως και τα παραστατικά της τράπεζας που βεβαιώνουν πως κατατέθηκε η αμοιβή του από τον ιδιοκτήτη. Εντός τριών ημερών από την κατάθεση των παραπάνω εγγράφων, η υπηρεσία του δήμου πρέπει να δώσει τους όρους δόμησης που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο.
Με ευθύνη του μηχανικού εκπονούνται στη συνέχεια οι απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική, ενεργειακή κ.λπ.) και υποβάλλονται στην Υπηρεσία Δόμησης.
Η Υπηρεσία Δόμησης οφείλει να εγκρίνει ή να απορρίψει τον φάκελο εντός 5 ημερών

Η υποβολή του φακέλου της άδειας μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά

Μόλις ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, ο μελετητής μηχανικός πρέπει να κάνει έναρξη οικοδομής, να υποβάλει δηλαδή σχετική δήλωση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη του έργου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει την ευθύνη να ελέγχει την ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας και σε περίπτωση παρατυπίας θα επιβάλλονται ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις σε ιδιοκτήτη και μηχανικό, οι οποίες για τον τελευταίο μπορούν να φθάσουν μέχρι την αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους ίσως και νωρίτερα σύμφωνα με το υπουργείο.

NewsIt

Σε λίγο η συνεδρίαση της Κ. Ο – Παπανδρέου: “Αμφισβητήστε με την Τρίτη στην ψήφο εμπιστοσύνης” - Ανασχηματισμός θα γίνει

- Στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος – γεφυρώθηκε το χάσμα
- Στήριξη από όλους τους υπουργούς στον πρωθυπουργό
- Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν από το νεο σχήμα
- Ανοικτό το δημοψήφισμα για το Μεσοπρόθεσμο

Στην αίθουσα της Ολομέλειας θα ........

γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται οτι θα κρατήσει πολύ και έτσι θα πρέπει να μείνει άδεια η αίθουσα της Γερουσίας για την Κ. Ο της ΝΔ που θα συνεδριάσει στις 19.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να προκαλέσει τους βουλευτές του όποιος θέλει να τον αμφισβητήσει να το πράξει αυτό την Τρίτη που θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Οσοι με αμφισβητούν θα έχουν την χρυσή ευκαιρία να το κάνουν την Τρίτη”, θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ολα δείχνουν οτι ο ανασχηματισμός θα γίνει και οτι το χάσμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει γεφυρωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον επικείμενο ανασχηματισμό, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος και να μετακινηθεί στο υπουργείο Αμυνας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν οτι φεύγουν στενοί συνεργάτες του κ.Παπανδρέου σε κρίσιμα υπουργεία – κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί, ενώ μένουν στο νεο κυβερνητικό σχήμα η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Επίσης, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο αλλά και του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες το οποίο τελικά θα γίνει αύριο.

NewsIt

Οδυσσέας Βουδούρης: Βλέπω άμεσα εκλογές.

Συνέντευξη στο κανάλι 1 έδωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης. Ο Οδυσσέας Βουδούρης αποκάλυψε ότι σύντομα βλέπει εκλογές. Άφησε μια πιθανότητα για την περίπτωση που ο ανασχηματισμός είναι τόσο ανατρεπτικός που θα πείσει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που πρέπει να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά διαφορετικά από όλες της κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Ακούστε σε ηχητικό αρχείο την συνέντευξη του Οδυσσέα Βουδούρη στο κανάλι 1




ΤΟ ΕΞΩΔΙΚO ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Προ των ευθυνών τους θέτουν, με επιστολή τους τους οι αγανακτισμένοι πολίτες, τους πολιτικούς του Νομού εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Η εν λόγω επιστολή, η οποία σήμερα θυροκολλήθηκε στα γραφεία των βουλευτών, θα επιδοθεί τις επόμενες μέρες από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή προκειμένου να λάβει και επίσημα τη μορφή του εξώδικου. Αναφέρεται στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στους Δ. Κουσελά, Ν. Γιαννακοπούλου, Οδ. Βουδούρη, Αντ. Σαμαρά και Ι. Λαμπρόπουλο:


Κύριε βουλευτά, έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τη .........

ψήφιση στη βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πριν από λίγους μήνες μάθαμε – δυστυχώς όχι από εσάς – τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε. Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

-Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
-Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπογείων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κλπ), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με τη συγκατάθεση της τρόικα.
-Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με Τρίτη χώρα ή οργανισμό.
-Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προιόν της αξιοποίηση θα είναι δεσμευμένη περιουσία.
-Έχουμε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνουμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύναται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. βουλευτά τα γνωρίζατε όλα αυτά;
Α
ποστολής σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
Ερωτάσθε τίνος συμφέρονται εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.
Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση του νέου απεχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο, προκύψει σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς για την ψήφισή του.
Ο Ελληνικός λαός θα αναζητήσει κα θα τιμωρήσει τους υπάιτιους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922, του 1974 ή ακόμα και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο αγνοώντας τη βούληση του λαού; Πως θα εμποδίσουμε το ξεπούλημα της Ελλάδος;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η ώρα για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλησιάζει.

Τέλος Ιουνίου , αποφάσισε η Κυβέρνηση να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Εν μέσω αμφιβολιών, από ορισμένους βουλευτές που ζήτησαν χρόνο για να ενημερωθούν και απαίτησαν να μην έρθει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και με διαφωνίες σχετικά με την αποδοχή της Βουλής από απλή πλειοψηφία σε διευρυμένη.

Μέχρι τις 8 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν .........

ψηφιστεί τόσο το μεσοπρόθεσμο , όσο και οι εφαρμοστικοί Νόμοι , για να μας δοθεί η 5η δόση, λένε Κυβερνητικές πηγές.

Οι αντιδράσεις είναι αρκετές, αλλά οι πολίτες περίμεναν κάτι διαφορετικό από τους εκπροσώπους τους.

Περίμεναν πιο δυναμική αντίδραση , περίμεναν προτάσεις, περίμεναν μέτρα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Περίμεναν την υλοποίηση της απαίτησής τους να έρθει στη Βουλή ή πρώτη δανειακή μας σύμβαση , δηλ. η διευκρίνιση των όρων του αρχικού δανείου και να ξεκαθαριστούν οι δεσμεύσεις μας , απέναντι στους δανειστές μας, διότι ξεκάθαρα, δεν τις γνωρίζει κανείς.

Τίποτα τέτοιο δεν είδαμε. Αντί αυτών ακούσαμε ψιθύρους για εκβιαστικές πρακτικές, στοχοποίηση των διαφωνούντων, ηθικά διλήμματα για την τύχη της Κυβερνητικής παράταξης κ.α. πολλά.

Βέβαια το πολιτικό ανάστημα σε τέτοιες στιγμές φαίνεται. Αυτό ή το έχεις ή όχι. Αν μετράει περισσότερο η βουλευτική έδρα από την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση.

Με αγωνία όλοι μας , περιμένουμε τις αποφάσεις και το δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Κυβερνητικοί βουλευτές.

Στα χέρια τους λοιπόν η τύχη μας για τα επόμενα χρόνια.

Επειδή όμως ο λαϊκισμός περισσεύει στις μέρες μας από πολιτικούς που βρήκαν την ευκαιρία της απόγνωσής μας για να προσποριστούν οφέλη ,πρέπει να ξεκαθαριστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου , ο τρόπος που θα κινηθούν σε περίπτωση που κληθούν να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Αν θέλουν να κινηθούν στα πλαίσια της Ευρώπης, αν έχουν υπόψη τους άλλες εναλλακτικές, αν συμφωνούν με την κατεύθυνση του αναγκαίου συμμαζέματος του Κράτους, με τη στόχευση των επιπλέον φορολογικών μέτρων , με τις προτεραιότητές τους , με τις κόκκινες γραμμές τους κ.λ.π..

Ακούγονται φωνές πως η Χώρα κινείται σε ένα μονόδρομο από τον οποίο δε μπορεί να παρεκκλίνει , πως είμαστε χαμένοι αν ξεφύγουμε , πως θα πεινάσουμε και θα καταστραφούμε αν δεν ακολουθήσουμε τη «συνταγή» Παπανδρέου. Αληθεύει όμως αυτό, μήπως είναι παραπειστικό;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είχαμε κι άλλες εναλλακτικές που δεν αξιοποιήσαμε και πως δε διαπραγματευτήκαμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, ενδίδοντας στις πιέσεις ξένων συμφερόντων .

Τώρα μας μιλούν για εκμετάλλευση και αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας, από επιτροπή που θα αποτελείται από τεχνοκράτες και εκπροσώπους της Τρόϊκας. Στις αποφάσεις αυτής της επιτροπής, δεν θα έχει λόγο η Ελληνική Πολιτεία. Αν αυτό δεν είναι υποτέλεια τότε τι είναι;

Αν τα μέτρα και οι θυσίες των Ελλήνων απέδιδαν και ξυπνούσε πάλι ο γίγαντας της οικονομίας μας, τότε μπορεί να λέγαμε «χαλάλι».

Αλλά όταν το ένα μέτρο μετά το άλλο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, τι εμπιστοσύνη μπορεί να δείξει αυτός ο λαός στην πολιτική τους; Απέτυχαν και αρνούνται να το δεχτούν.

Όσο πιο γρήγορα το πάρουν απόφαση και κάνουν στην άκρη όλο και κάτι μπορεί να περισωθεί.

Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί ας το καταλάβουν καλά.
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Επιτυχημένη η καλοκαιρινή γιορτή του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς και φίλοι των μαθητών και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα μιούζικαλ ........

παρουσιάζοντας αποσπάσματα από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα της Προϊσταμένης του Σχολείου, κ. Λεβεντάκη Ελένης, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την υποστήριξη τους σε κάθε κάλεσμα του σχολείου, καθώς επίσης και όσους βοήθησαν εθελοντικά για τη διοργάνωση της γιορτής. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τριφυλίας, κ.Κόλλιας, ο οποίος επαίνεσε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς και τους μαθητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν και για το θεάρεστο έργο που επιτελούν τονίζοντας πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους από τη θέση που κατέχει και με όποιο τρόπο μπορεί.

Το λόγο πήραν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς και η παράσταση ξεκίνησε. Μέσα σ’ ένα εκπληκτικό σκηνικό που θύμιζε κουτούκι του παλιού καλού καιρού, οι μικροί μαθητές ξαναζωντάνεψαν σκηνές που όλοι αγαπήσαμε από τον ελληνικό κινηματογράφο ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους με το κέφι τους και τη ζωντάνιά τους. Τελειώνοντας, ευχήθηκαν σε όλους να έχουν ένα καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Μετά το τέλος της παράστασης οι παρευρισκόμενοι δέχθηκαν κέρασμα από την « ταβέρνα » των μαθητών « Τα Δώδεκα Αδέρφια ».



Η χώρα στο κενό – Υπό αμφισβήτηση ο Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

- Ο Βενιζέλος αρνείται να μπει στη νέα κυβέρνηση
- Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές- Η Βάσω ζητά κοινοβουλευτική ομάδα με θέμα αρχηγού
- Κολλάει ο ανασχηματισμός;
- Σενάριο αποσταθεροποίησης βλέπει το Μαξίμου

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, τα δεδομένα ...........

αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, με απανωτές παραιτήσεις βουλευτών και σενάρια για ομαδική κίνηση από άλλους.
Ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού, τη μοναδική που είδε το φως της δημοσιότητας σε ότι έχει να κάνει με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά όταν ο Γ. Παπανδρέου του ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.
“Πρόεδρε σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θέλω, θα ήθελα να με διευκολύνεις”
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα και υπάρχουν φήμε για παραίτηση Σπηλιόπουλου, Μερεντίτη και Κατρίνη.
Αμέσως ήρθε ήρθε η δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής από τη Βάσω Παπανδρέου που ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Η πρωτοβουλία που εκδηλωνεται από την κα Παπανδρεου δεν είναι τυχαία. Εχει γίνει σε συνεννόηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με βουλευτές.

Λίγο μετά τις 12.30 ο βουλευτής Λάρισας, Εκτωρας Νασιώκας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε οτι υποβάλλει την παραίτησή του γιατί όπως είπε : "Το πολιτικό συστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά."
"Η χώρα", συνέχισε, " οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να προεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα."

Νωρίτερα, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις σοβαρότατες εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έναν ευρύ ανασχηματισμό, τραυματίστηκε πριν καν εκδηλωθεί από την παραίτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη.

Ο βουλευτής Κιλκίς πήγε στη Βουλή στις 11.15 και παρέδωσε στον πρόεδρο του σώματος μια δισέλιδη πολύ σκληρή επιστολή με την οποία παραιτείται από την έδρα του και με την οποία μεταξύ άλλων προσάπτει στον κ. Παπανδρέου βαρύτατες ευθύνες αφού τον χαρακτηρίζει κατώτερο των περιστάσεων και πολιτικό που θέτει το κομματικό και αρχηγικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό!

Τα ίδια καταλογίζει και στον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.

Η κίνηση του βουλευτή εθεωρείτο αναμενόμενη αφού τις τελευταίες ημέρες είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στο οικονομικό επιτελείο κατηγορώντας το για αποτυχία 100% όπως είχε πει επί λέξη.

Όσο για το ενδεχόμενο να υπουργοποιείτο ήταν μάλλον αποκύημα φαντασίας.

Έρχεται ως συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης Λιάνη, και μπορεί να μη δημιουργεί κοινοβουλευτικό ζήτημα αφού δεν διαταρράσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αλλά αναδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει το κυβερνόν κόμμα.

Και εάν όπως ακούγεται ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές τον δρόμο της παραίτησης -ήδη γίνεται λόγος για 2-4 - τότε το πολιτικό πρόβλημα καθίσταται σοβαρότατο.

Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ από τη ΔΕΗ για ζημιές σε συσκευές λόγω υπέρτασης

Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω υπέρτασης συμφώνησε να δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές και αποφάσισε, επιπλέον, να εφαρμόσει τη σχετική διαδικασία αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης, από την αρχή του χρόνου. Οι οδηγίες για την είσπραξη των αποζημιώσεων θα διατίθενται σύντομα στα καταστήματα της ΔΕΗ ενώ θα αποσταλούν στους καταναλωτές και με τους φακέλους των λογαριασμών.

Η διοίκηση της επιχείρησης απέστειλε στις ..........

κατά τόπους υπηρεσίες οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας αποζημίωσης, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα είναι έως 300 ευρώ για μονοφασικές παροχές και έως 400 ευρώ για τριφασικές ανά συμβάν και καταναλωτή.

Εννοείται ότι αν το ύψος της ζημιάς είναι χαμηλότερο η αποζημίωση θα είναι ίση με την πραγματική ζημιά ενώ τα ανώτατα όρια θα προσαρμόζονται κάθε χρόνο με βάση τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ, οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης είναι οι εξής:
α) Ο καταναλωτής να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη και να υποβάλει την αίτηση αποζημίωσης, αν είναι δυνατόν την ίδια ημέρα ή σε προθεσμία τεσσάρων ημερών από το συμβάν.
β) Η βλάβη να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας αλλά σε τυχαία διακοπή του ουδετέρου αγωγού.
δ) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ επί δύο ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό, που έχει υποστεί βλάβη, προς έλεγχο πριν από την επισκευή τους.
ε) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου, με τα οποία:
- Περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και, κατά το δυνατόν, συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση και
- Τεκμηριώνεται το κόστος επισκευής των βλαβών ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού, με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών, εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.
στ) Ο καταναλωτής να υπογράψει δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι η ζημιά οφείλεται σε τυχαία βλάβη ή αστοχία υλικού του δικτύου της ΔΕΗ και ότι το χρηματικό ποσό που εισπράττει από τη ΔΕΗ ως αποζημίωση είναι απολύτως εύλογο.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ αποζημιώνει πλήρως (δεν ισχύουν δηλαδή τα όρια των 300 - 400 ευρώ) τους καταναλωτές για βλάβες συσκευών που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα υπαλλήλων της ή συνεργαζόμενων εργολάβων, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων (π.χ. τιμολόγια επισκευών).

Αντίθετα αν η βλάβη οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα χορηγείται αποζημίωση. Τέτοιοι λόγοι είναι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές, σεισμοί, απρόβλεπτες παρεμβάσεις δημοσίων αρχών (π.χ. αστυνομία, πυροσβεστική), απεργίες, οι ζημιές από τρίτους που δεν μπορούν να αποφευχθούν όπως πτώσεις αεροπλάνων, τρομοκρατικές ενέργειες, εξεγέρσεις, τραυματισμοί υποβρυχίων ή υπογείων καλωδίων, βλάβες από τροχαία ατυχήματα, και παρόμοιες πράξεις.

Η ΔΕΗ θα αποφασίζει επί των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε 15 ημέρες και η αποζημίωση, εφόσον το αίτημα του καταναλωτή κρίνεται θετικά, θα καταβάλλεται ένα μήνα μετά.

Η ΔΕΗ αποφάσισε ότι η νέα διαδικασία αποζημίωσης ισχύει από τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, ωστόσο συμφωνήθηκε με τη ΡΑΕ να εξετασθούν αναδρομικά και υποθέσεις καταναλωτών που είχαν υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης εντός του 2011, έστω και αν δεν είχαν υποβληθεί στην προθεσμία των τεσσάρων ημερών μετά την ημέρα του συμβάντος, εφόσον βεβαίως προσκομισθούν παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου και υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση από τον καταναλωτή.

Παραιτείται και ο Έκτωρας Νασιώκας απο βουλευτής

UPDATE VIDEO

Από το βήμα της βουλής ανακοινώθηκε η παραίτηση του από βουλευτής Λάρισσας ο Εκτωρας Νασιώκας ο οποίος δήλωσε ότι θα μεταβεί στην Λάρισσα, εκεί θα κάνει κομματική συγκέντρωση και εκεί θα παραδώσει την έδρα του.

Δείτε το σχετικό Video της παραίτησης Νασιώκα




ΣΧΟΛΙΟ
Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου........

Αναστελεται η Γενική συνέλευση της Ν.Ε και της Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ Τριφυλίας.

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας και οι Τ.Ο. του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας γνωστοποιούν στα μέλη και τους φίλους ότι η ορισθείσα για τις 17 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή, γενική συνέλευση στα Φιλιατρά αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία.



Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στον Δήμο Τριφυλίας

Απλήρωτοι είναι οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στους Δήμους της Χώρας αλλά και στον Δήμο Τριφυλίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε .........

άνθρωπος μας από τον Δήμο Τριφυλίας οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στις συμβάσεις τους είχαν καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου.
Όμως νεότερο έγγραφο από τους συναρμόδιους υπουργούς παρατείνανε τις συμβάσεις μέχρι την συμπλήρωση 18 μηνών εργασίας.
Έτσι τα παιδιά που είχαν σύμβαση επέστρεψαν στις εργασίες τους αλλά εξ αιτίας της μη διευκρίνησης στο κείμενο των συναρμοδίων υπουργών τα χαρτιά για την μισθοδοσία τους που πήγαν στο ελεγκτικό συνέδριο δεν υπεγράφησαν.
Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα παιδιά που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ δεν μπορούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Έτσι ο Δήμαρχος Τριφυλίας με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφο του στον Γιάννη Ραγκούση ζητά να διευκρινιστεί η παράταση των συμβάσεων των παιδιών αυτών μέχρι την συμπλήρωση 18 μηνών έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στο ελεγκτικό συνέδριο και να δοθεί το πράσινο φως για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

Αναλυτικά το έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας αναφέρει:

ΠΡΟΣ
Τον κ. Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Παράταση Συμβάσεων Μερικώς Απασχολουμένων Ν. 3250/2044.

Κύριε Υπουργέ,
Από το υπ’ αρ. Πρωτ 23485/10-6-2011 έγγραφο του υπουργείου σας, που κοινοποιήθηκε και στο Δήμο μας με fax μ’ έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η παράταση που δόθηκε στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης με την υπ’ αρ. 1/29-4-2011 κοινή απόφαση των τριών συναρμόδιων υφυπουργών αφορά μόνο όσες συμβάσεις προβλέπανε δυνατότητα παράτασης, χωρίς αυτό να προκύπτει από το κείμενο της απόφασης.

Πράγματι:

1) Η περίληψη της απόφασης που αναρτήθηκε στο δίκτυο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με στοιχεία ανάρτησης ΑΔΑ: 4ΑΘΩΚ-Σ επί τη βάση της οποίας έγινε η παράταση για να μην γίνει διακοπή της παρεχόμενης εργασίας, απολύτως αναγκαίας για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργιών του «Καλλικρατικού» μας Δήμου σε δύο σημεία ρητά αναφέρει: «Παράταση συμβάσεων μερικώς απασχολουμένων Ν. 3250/2004, όπως ισχύει μέχρι την συμπλήρωση δεκαοχτώ μηνών».

2) Όταν έφτασε στο Δήμο το σώμα της απόφασης και πάλι είχε ως τίτλο «παράταση συμβάσεων μερικώς απασχολούμενων Ν. 3205/2004, όπως ισχύει, μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοχτώ μηνών απασχόλησης», ενώ το ίδιο επισημαίνεται και στο σημείο 4 του σκεπτικού της συγκεκριμένης απόφασης.

Γίνεται δηλ. σαφής η πρόθεση – απόφαση για παράταση των συμβάσεων προκειμένου να συμπληρωθούν δεκαοχτώ μήνες απασχόλησης χωρίς πουθενά (ούτε στο αποφασιστικό της σκέλος, που όψιμα κρίνεται ασαφής) να τίθεται ως προϋπόθεση να υπήρχε στην αρχική σύμβαση πρόβλεψη δυνατότητας παράτασης, που άλλωστε δεν μπορούσε να είχε συμβεί, παρά μόνο κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ίσχυαν κατά την σύναψη των αρχικών συμβάσεων. Ουδείς άλλωστε μπορεί να διανοηθεί ότι μια απόφαση τριών υφυπουργών, εκδόθηκε όχι για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των «Καλλικρατικών» Δήμων, που όπως γνωρίζετε έχουν τεράστιες ελλείψεις και προσωπικού, αλλά για να επιβραβεύσει και «νομιμοποιήσει» διαδικασίες που βρισκόντουσαν πέρα των προβλέψεων των διατάξεων που ίσχυαν!

Κύριε Υπουργέ:
Α) Επειδή δυσκολευόμαστε ν’ αποδεχθούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση των τριών συναρμόδιων υφυπουργών έγινε μόνο και μόνο για να καλύψει παρατυπίες που είχαν γίνει.

Β) Επειδή και ο δικός μας «Καλλικρατικός» Δήμος εξακολουθεί να έχει ανάγκη από την συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων αυτών για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (υπηρεσίες καθαριότητας, κλπ.) ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Άλλωστε και ο δικός μας Δήμος είχε υποβάλλει αίτημα για την παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Γ) Επειδή ήδη μετά την παράταση που δόθηκε με την συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση οι μερικώς απασχολούμενοι με καλή πίστη εργάζονται κανονικά και μετά την αιωρούμενη άρνηση του Επιτρόπου να θεωρήσει το σχετικό ένταλμα θα εμπλακούν αναιτίως γι’ αυτούς σε δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν τη δικαίωση του μόχθου τους, σ’ αυτή μάλιστα την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν (ανεργία στα ύψη, περικοπές εισοδημάτων κ.α.)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

κ. Υπουργέ
σας παρακαλούμε κι αυτή ακόμη την ύστατη στιγμή να τροποποιήσετε την υπ΄ αριθμ. 1/29-4-2011 κοινή υπουργική απόφαση προσαρμόζοντας το διατακτικό της σύμφωνα με την ανάρτηση της περίληψης της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το περιεχόμενο του τίτλου – θέματος αλλά και του σκεπτικού της και προ παντός σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοκρισίας και της καλής πίστης.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ
Είναι απαράδεκτο κάποιοι υπουργοί να παίζουν με τις λέξεις με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να μένουν απλήρωτοι για τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους.
Αν υπάρχει έστω και ελάχιστο φιλότιμο επάνω τους ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ.

Παραιτήθηκε ο Γ. Φλωρίδης από βουλευτής

Τους έφτυσε και έφυγε!!!!

Την παραίτησή του από βουλευτής υπέβαλε με δισέλιδη επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο Γιώργος Φλωρίδης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για ακόμη μία φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο.
Αντί του εθνικού συναγερμού .........

επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων».

Ο Γιώργος Φλωρίδης κάνει λόγο για το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος. Μάλιστα, καταλήγει τονίζοντας ότι τιμά το Κίνημα και τους αγώνες του, «αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον».

Αναλυτικά η επιστολή:


"Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο. Είχα επανειλημμένα εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας δεν θέλησαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση , ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα. Η Ν.Δ, με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.

Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή. Ταυτόχρονα, οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά ΜΟΝΟ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τα απολύτως συγκεκριμένα καθήκοντα αυτού του σχήματος θα μπορούσαν να είναι:

1. Η διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της χώρας

2. Η προσπάθεια επανατοποθέτησης του «Ελληνικού Ζητήματος», σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους

3. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και ομοψυχίας της κοινωνίας

4. Η προετοιμασία των όρων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και η άμεση νομοθέτηση στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.

5. Η προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα θεωρούνταν κατάλληλος από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.

Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής.

Γιώργος Φλωρίδης".

Παγκόσμιοι Αγώνες SpecialOlympics ΑΘΗΝΑ 2011 Καλωσορίζουμε τη Φλόγα της Ελπίδας στην πόλη μας !

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ετοιμαζόμαστε να υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας.
Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί .......

μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα θα φθάσει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής μας. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε!
Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας!

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.

Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπροστά από τον Παρθενώνα, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα, με τιμητική Φρουρά τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.
Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στο Δήμο Τριφυλίας θα γίνει τη Δευτέρα 20/6/2011 στην Κυπαρισσία.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
09:45 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στην είσοδο από Σιντριβάνι- Εθνική οδός – αριστερά Μέλιου – δεξιά Ελ. Βενιζέλου – Κεντρική Πλατεία (800μ).
10:00 Έναρξη τελετής (διάρκεια 45’)
10:45 Πέρας τελετής. Αναχώρηση από πλατεία Ελ. Βενιζέλου-Ναυαρίνου – Πλατεία Απόδημου Ελληνισμού. (850μ)
11:00 Αναχώρηση για Πύλο.


Η ΔΑΔΑ
Στο σχεδιασμό της δάδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, έχει ύψος 50 εκατοστά και βάρος 1,6 κιλά περίπου, έχουν συνδυαστεί από τον οίκο Ζολώτα δύο κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, ο κίονας Ιωνικού ρυθμού και ο Μαίανδρος -Σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου, της Αιωνίας Ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

SPECIALOLYMPICS
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Πείτε κι εσείς –όπως το κεντρικό σύνθημα των Αγώνων προτείνει- «Είμαι μέσα!» και Ενωθείτε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!
www.athens2011.org

Αναστάτωση με τις βαθμολογίες των πανελληνίων

Αναστάτωση επικρατεί µετά την αναβολή της ανακοίνωσης των βαθµολογιών, βάσει των οποίων θα συμπληρωθεί το Μηχανογραφικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχθές ..........

το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι από αύριο Παρασκευή ισχύει η προθεσµία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, όμως παρόλο που οι μαθητές διαθέτουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά, αδυνατούν να τα συμπληρώσουν αφού δεν έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, προσπάθειες ώστε ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, αύριο Παρασκευή 17/6/2001, καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.

Επειδή, όμως, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011, αναφέρεται στη ίδια ανακοίνωση.

Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Όπως ήδη ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

Προτάσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Τις προτάσεις του στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικά με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα απέστειλε χθές ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Καραμπάτος αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,..........

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα σας για «προτάσεις ενίσχυσης των εξαγωγών» έχει να επισημάνει τα εξής:
Η Χώρα, κατά κοινή ομολογία ειδικών και πολιτικών αλλά και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, πρέπει πλέον, να επαναπροσδιορίσει, μέσα στην γενικότερη αναστάτωση, που επικρατεί, τη στρατηγική της για έξοδο από τη κρίση και για ανάπτυξη. Τα παραδοσιακά μοντέλα της χρησιμοποίησης της οικοδομικής δραστηριότητας και της αύξησης της καταναλωτικής δαπάνης, ως μοχλών ανάπτυξης, είναι καλά, όταν υφίστανται εισοδήματα και παραγωγή πλούτου. Όταν δηλαδή υφίστανται εισροές πρωτογενούς εισοδήματος, προκειμένου να ανακυκλωθούν και να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην Αγορά και στην ανάπτυξη.

Οικονομολόγοι, τράπεζες και παράγοντες της αγοράς συμφωνούν ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας θα πρέπει να αλλάξει…. Συμφωνούν ότι αντί αυτή να βασίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική κατανάλωση και στην αγορά κατοικίας, θα πρέπει πλέον να στηριχτεί κυρίως στη δημιουργία υποδομών, στον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Κατά συνέπεια, οι πηγές από τις οποίες μπορεί να προέλθει το εισόδημα αυτό είναι:
α) οι εξαγωγές
β) ο εισερχόμενος τουρισμός
γ) τα κοινοτικά κονδύλια και οι δημόσιες επενδύσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό (τυποποιητικές, αλλά και τουριστικές, οι οποίες είναι οιονεί εξαγωγικές κ.λπ.) αποτελούν την μοναδική ελπίδα της ελληνικής οικονομίας για τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα και την μείωση των ελλειμμάτων. Θα πρέπει, κατά συνέπεια, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της χώρας με εξαγωγικό προσανατολισμό, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των εξαγόμενων ειδών και υπηρεσιών με ανταγωνιστικά κριτήρια. Η ενίσχυση αυτή δεν μπορεί παρά να συνίσταται σε χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις και διασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων.

Εξάλλου, για την αντιμετώπιση της ύφεσης –εκτός των άλλων- απαιτείται η αύξηση των κρατικών και ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά και οι συντονισμένες κρατικές παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των υγιών, ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Τα τρία λοιπόν δεδομένα είναι:
• Ανάγκη για τόνωση των εξαγωγών τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων, τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων ενεργητικής τελειοποίησης
• Ανάγκη για στήριξη των υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων
• Ανάγκη για την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους

Με βάση τις τρεις αυτές ανάγκες, αναλύεται -σε τρία στάδια- αμέσως παρακάτω η πρόταση για χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων εξαγωγικών -με την ευρεία έννοια- ελληνικών επιχειρήσεων.

Στάδιο πρώτο: Οι επιχειρήσεις (εξαγωγικές, ξενοδοχειακές με συμβόλαια με Τ.Ο., βιοτεχνίες και βιομηχανίες με εξαγωγική δραστηριότητα) απευθύνονται στον ΟΑΕΠ, όπου λαμβάνουν εξασφάλιση για το 85-95% της αξίας των τιμολογίων τους, με τα οποία τιμολογούν τους πελάτες τους στο εξωτερικό.

Στάδιο δεύτερο: Με την εγγύηση του ΟΑΕΠ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απευθύνονται στις τράπεζες, από τις οποίες χρηματοδοτούνται με χαμηλό επιτόκιο (EURIBOR+2%+προμήθεια factoring) για το 80% της ονομαστικής αξίας του τιμολογίου.

Στάδιο τρίτο: Οι εξαγωγικές τυποποιητικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων, θα μπορούν στη συνέχεια -και με τραπεζικά κριτήρια- να απευθυνθούν στο ΕΤΕΑΝ προσκομίζοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΟΑΕΠ, την σύμβαση factoring και να μπορούν να εξασφαλίσουν κεφάλαιο κίνησης με χαμηλό επιτόκιο από το τραπεζικό σύστημα που θα τις βοηθήσουν στην αγορά πρώτων υλών συσκευασίας και στην ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας για την αγορά αγροτικών προϊόντων από Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ή και μεμονωμένους αγρότες.

Μέσω ενός τέτοιου συνδυασμού μέτρων:
Α. Θα τονωθούν οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Β. Θα εξασφαλίζονται οι τράπεζες απόλυτα μεν για τα δάνεια της προεξόφλησης των τιμολογίων και τα δάνεια με τις εγγυήσεις του ΕΤΕΑΝ προς τις ελληνικές τράπεζες.
Γ. Οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικά κεφάλαια με χαμηλό σχετικά κόστος χρήματος.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρώντας ότι η πρόταση μας είναι επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση της οικονομίας μας, παραμένουμε στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας