Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η σύντομη αυτή μελέτη, μέσα από τις πηγές της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αντλήσει χρήσιμα συμεράσματα για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή της Μεσογείου.
Η μεταναστευτική πολιτική της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας «μπάινει στο μικροσκόπιο» μιας εμπεριστατωμένης έρευνας προκειμένου να παρουσιαστεί με σαφήνεια το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο οι αποκαλούμενες χώρες του μεσογειακού μοντέλου καλούνται σήμερα να διαχειριστούν μια ιδιαιτέρως σύνθετη πρόκληση.

Η ανάλυση των μεθόδων που ακολουθούνται ...........

από τις εξεταζόμενες χώρες, τόσο στο πεδίο της ενσωμάτωσης των μεταναστών όσο και του ελέγχου των προς το εσωτερικό τους μεταναστευτικών ροών, αποσκοπεί στο να αναδείξει το βαθμό της αποτελεσματικότητας αυτών, επιδιώκοντας, παράλληλα, να δώσει και μια απάντηση στο τι δέον γενέσθαι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Οικονομικού Παν. Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ημερίσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για το καρπούζι. Πετυχημένη η πρώτη μέρα της γιορτής

UPDATE 2o VIDEO

Με πολλές υποσχέσεις για ακόμα καλύτερο μέλλον, ξεκίνησε χθες το απόγευμα στον Αγρίλη της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας το διήμερο της τελετής λήξης για την 5η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.
Ένα προϊόν το οποίο εξάγεται σε .......

πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, o αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος, Δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του καρπουζιού και πολλοί παραγωγοί οι οποίοι πρόσφεραν στον κόσμο άφθονες ποσότητες κρύου καρπουζιού.

Στον χώρο όπου θα διεξαγόταν η γιορτή είχαν στηθεί περίπτερα με την επιχειρηματική δραστηριότητα επαγγελματιών της περιοχής και σύλλογοι γυναικών με τα θεσπέσια εδέσματα φτιαγμένα από καρπούζι.
Εδέσματα που όσοι δοκίμασαν είχαν μείνει πολύ ικανοποιημένοι.

Στις εκδηλώσεις δεν παρέστη κανένας Βουλευτής του νομού πλην του Γραμματέα Αγροτικού τομέα της Ν.Δ. και τ. Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
Την περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς Γιώργος Μπακούρος Διονυσία Χρυσομπόλη και ο Νίκος Μπαρούνης. Απουσία από την εκδήλωση σημειώσαμε στον τ. Νομάρχη Μεσσηνίας και νυν επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου Δημήτρη Δράκου (έλειπε και από την τελετή έναρξης στις 14 Μαΐου), καθώς και του αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Χρήστου Μαλαπάνη.

Ξεχωριστό τόνο φέτος στην γιορτή έδωσαν οι σπουδαστές της Σχολής καλών τεχνών «ΒΑΚΑΛΩ» οι οποίοι έκανα υπέροχα γλυπτά σε καρπούζια τα οποία μπορείτε να τα θαυμάσετε στο Video που σας ετοιμάσαμε από την γιορτή.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σαμαπζιώτης τόνισε ότι το προϊόν πρέπει να υποστηριχθεί και μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα ο ίδιος ο αγρότης.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διήμερο των εκδηλώσεων και δήλωσε ικανοποιημένος από την διοργάνωση.

Ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, είπε ότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης στα δείγματα γραφής του έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για τον αγρότη και την αγροτική παραγωγή ασχολήθηκε με προβλήματα των αγροτών όπως οι αποζημιώσεις των Ελαιοδέντρων από τον παγετό του 2008 όπως έκανε παρέμβαση για την υπόθεση με το βακτήριο το οποίο έκανε ζημία και στην Ελληνική παραγωγή χωρίς καν η χώρα μας να έχει εμπλακεί πουθενά με το βακτήριο.
Έδωσε τα συγχαρητήρια του στην οργανωτική επιτροπή για την γιορτή και είπε ότι για να πάει μπροστά ο τόπος πρέπει να υπάρξει έρευνα, να εξεταστεί από μηδενική βάση να αλλάξει το συνεταιριστικό κίνημα, να κατέβει το κόστος παραγωγής και αν μειωθεί ο ΦΠΑ σε αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι ο Δήμος Τριφυλίας αγκάλιασε την εκδήλωση αυτή σε καιρούς χαλεπούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε με τον ΦΠΑ να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει, εμείς θα στηρίζουμε όλες τις προωθητικές δράσεις και τόνισε ότι πρέπει όλοι να σταθούμε όρθιοι και ο ένας κοντά στον άλλον με την πεποίθηση ότι ξεπεράσουμε την κρίση.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Τριφυλίας καλωσόρισε τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του καρπουζιού Πάνος Αθανασόπουλος είπε ότι φέτος έγινε μια προσπάθεια αναβάθμισης της γιορτής, ενώ έκανε λόγο στην ζωτικής σημασίας ρόλο που έχει παίξει η ιστοσελίδα της γιορτής καρπουζιού όπου οι έμποροι από την Ευρώπη βρίσκουν υλικό και τηλέφωνα παραγωγών και κλείνουν συμφωνίες.
Αυτό το κομμάτι είπε ο κ. Αθανασόπουλος θα αναβαθμιστεί.

Από την Πλευρά του ο Αγρότης και παραγωγός Δημήτρης Τάμπασης τόνισε το πρόβλημα που δημιουργείται από την συλλογή των πλαστικών και των σημείων πρόσβασης των αυτοκινήτων συλλογής. Είναι κάτι το οποίο οι αγρότες πρέπει να προσέξουν.
Παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία του καρπουζιού και των αγροτικών προϊόντων.

Δείτε το Video με τις ομιλίες και σας χρωστάμε ένα ακόμα Video (σε μιάμιση ώρα περίπου) που ανεβαίνει από την γιορτή.





Γιούχα για το Σηφουνάκη στη Μυτιλήνη

Με το ίδιο «νόμισμα» πήγε να πληρώσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης τους Αγανακτισμένους της Λέσβου, αφού όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές που υποδέχθηκαν τον υπουργό με “γιούχα” στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ο κ. Σηφουνάκης αντεπιτέθηκε με το αυτοκίνητο του!

Όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, ........

στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ο υπουργός, ενώ βρισκόταν σε έκθεση στη μαρίνα της Μυτιλήνης βρέθηκε εν μέσω εξαγριωμένου πλήθους που τον εξύβρισε και τον γιούχαρε.

Τότε, υποστηρίζουν οι διαδηλωτές, ο κ. Σηφουνάκης με τον οδηγό του επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λέσβου να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του αμαξιού,ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

«Καταγγέλλουμε τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη ο οποίος επιτέθηκε απρόκλητα και βάναυσα με τα αυτοκίνητό του ενάντια σε διαδηλωτές έξω απ’ τη μαρίνα της Μυτιλήνης την Παρασκευή 17 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω απ’ τις ρόδες του αυτοκινήτου του ο Αριστείδης Σγατζός μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π. Ε. Λέσβου. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη είσοδο της μαρίνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.», γράφει το blog.



47,5% των πολιτών “όχι” στο Μεσοπρόθεσμο...

Την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τη διεξαγωγή εκλογών ζητά το 47,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Το 88,7% από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα είναι σύμφωνοι με τις αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών της Ελλάδας ενώ μόλις ένα 7,9% πιστεύει πως οι αποδοκιμασίες θέτουν σε κίνδυνο τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα .........

Research το 15,6% πηγαίνει κάθε μέρα στο Σύνταγμα στο πλευρό των Αγανακτισμένων, σχεδόν κάθε μέρα το 27,8% και το 34,2% μια-δύο φορές την εβδομάδα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα αφού το 4,4% κατεβαίνει καθημερινά στην πλατεία όπου συγκεντρώνονται οι κατά τόπους Αγανακτισμένοι, το 26,6% πάει λιγότερο συχνά και το 54% δεν έχει κατέβει ποτέ.

Από τους Αγανακτισμένους το 22,7% είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, το 14,2% της ΝΔ ενώ το 21,2% δεν πρόσκειται πουθενά.

Το 25,3% είναι ηλικίας 25-34 ετών, το 27,4% 35-49 ετών ενώ το 23,8% απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, το 13,7% στο δημόσιο, ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το 13,2%, συνταξιούχοι το 14,6%, φοιτητές το 12,9% και άνεργοι το 13,7%.

Στην ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά οι ερωτηθέντες (από το Σύνταγμα) απάντησαν: το 16,3% αριστεροί ενώ το 25% κεντρώοι.

Όσον αφορά το μεσοπρόθεσμο, το 83,8% των ερωτηθέντων στο Σύνταγμα απάντησε πως πρέπει να καταψηφιστεί ενώ το αντίθετο απάντησε το 3,7%.

Στην ίδια ερώτηση σε πανελλαδικό επίπεδο το 47,5% ζητά την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου και το 34,8% την υπερψήφιση.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα φάνηκαν απαισιόδοξοι για το μέλλον ενώ παραδέχτηκαν πως δεν κάνουν σχέδια λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Τέλος, για το κίνημα των Αγανακτισμένων αισιόδοξο δηλώνει το 77,9% ενώ καθόλου ή σχεδόν καθόλου το 53,9%.

http://politicanea.blogspot.com/

Τηλεόραση Best

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.