Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία για τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

«Για ακόμα μια φορά οι κομματικο-κρατικο-δίαιτοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατεβάζουν τους διακόπτες, εκβιάζοντας την κοινωνία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Επιθυμούν να προστατέψουν το συντεχνιακό καθεστώς που έχουν δημιουργήσει, πρακτικές και προνόμια που πολλά από αυτά θεωρούνται «προκλητικά» για μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Ανώνυμη Εταιρεία.

Είναι βέβαιο ότι τα συγκεκριμένα .........

εκβιαστικά μέσα διεκδίκησης των αιτημάτων από τους συνδικαλιστές, που συμπεριφέρονται σαν (συν)ιδιοκτήτες της ΔΕΗ Α.Ε., καταδικάζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου.

Ξεκάθαρη θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας. Μεσοβέζικες λύσεις, μερικής μετοχοποίησης με το management στο κράτος και το πλειοψηφικό ποσοστό στους μετόχους, δεν αποτελεί λύση στην παρούσα φάση. Τασσόμαστε υπέρ της πλήρους Ιδιωτικοποίησης όλων των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ζητούμε αποκομματικοποίηση των Διοικήσεων τους, σύγκρουση με την κρατικοδίαιτη νοοτροπία των συντεχνιών που με την ανοχή των Διοικήσεων και των κομμάτων, συνεχίζουν να συνδιοικούν αυτήν τη στιγμή τις επιχειρήσεις».

Η Φλόγα των Special Olympics στην Κυπαρισσία

Κλίκ στις φωτογραφίες.






Spiegel - Πρωτοσέλιδο με "επικήδειο" για το ευρώ !!

Με πρωτοσέλιδο τίτλο τον επικήδειο για ευρώ κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα το νέο τεύχος της εβδομαδιαίας πολιτικής επιθεώρησης "Der Spiegel". "Ξαφνικά και αναμενόμενα" είναι ο τίτλος της έκδοσης και ο υπότιτλος "Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα". Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι "η ΟΝΕ εξελίσσεται ........

στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης". Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι "το ευρώ αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν. Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο".

Επίσης, το Spiegel εκτιμά ότι "η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει", ενώ προειδοποιεί ότι "οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους".

Best TV

Πτώση των βάσεων έως και 1.000 μόρια δείχνουν οι πρώτες βαθμολογίες

Σε ποιες σχολές θα γίνει σφαγή. Πτώση στις δημοφιλείς σχολές και άνοδο των βάσεων σε ΤΕΙ της περιφέρειας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η ιδιοκτήτρια ......

των φροντιστηρίων Στόχος, Άννα Γιαννακοπούλου "σε γενικές γραμμές λόγω της δυσκολίας και της διαφοροποίησης των θεμάτων των πανελλαδικών υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις βαθμολογικές σε μαθήματα που ήλπιζαν και μπορούσαν οι μαθητές να γράψουν καλά έως πολύ υψηλά. Έχουμε λοιπόν πολύ χαμηλές βαθμολογίες κάτω από τη βάση (περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ) με ιδιαίτερη έμφαση στα μαθηματικά τόσο της γενικής παιδείας όσο και της κατεύθυνσης αλλά και σε μαθήματα όπως η έκθεση και η λογοτεχνία που είναι μαθήματα γλωσσικά και χαρακτηρίζουν κυρίως τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης. Με αφορμή τον τρόπο που έγραψαν οι μαθητές αλλά και τη δυσκολία των θεμάτων αυτό που παρατηρούμε φέτος έιναι οτι θα υπάρχει πτώση ή πτωτική τάση σε υψηλόβαθμες σχολές κυρίως του 1ου, 2ου και 5ου πεδίου. Θα υπάρχει μεγαλύτερη μετατόπιση και πτώση στις μεσαίες σχολές, ενώ κρατούμε μια επιφύλαξη πιστεύοντας ότι θα υπάρχει άνοδος λόγω της συσσώρευσης στις χαμηλόβαθμες σχολές όπως ΤΕΙ ή κάποιες σχολές ΑΕΙ στην περιφέρεια. Βέβαια το γεγονός πως οι μαθητές δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει το μηχανογραφικό τους όπου θα διαφανεί η τελική τάση μας κάνει να κρατάμε μια επιφύλαξη τουλάχιστον για τις σχολές της περιφέρειας".

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 1.000 ΜΟΡΙΑ

Όπως εκτίμησε η κυρία Γιαννακοπούλου "σε κάποιες σχολές του 5ου πεδίου και ενδεχομένως και από το 4ο και 2ο πεδίο θα έχουν πτώση που ίσως αγγίξει και πιθανώς ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια. Στο 5ο πεδίο αντιστοιχούν οι οικονομικές σχολές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον παιδιών από την τεχνολογική κυρίως κατεύθυνση αλλά και τη θεωρητική, οπως επίσης υπάρχουν και σχολές στο 2ο και 4ο πεδίο από πολυτεχνεία και φυσικομαθηματικά.

Newsit

Από 1 Ιουλίου η απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω τραπεζών

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιουλίου το μέτρο της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινόμενου είσπραξης συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν αποβιώσει.

Έτσι, οι δικαιούχοι συντάξεων του.......

ΙΚΑ θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, φέροντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεών τους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ, σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Επιπλέον, εφαρμόζεται και η νέα διάταξη του υπουργείου, με την οποία οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου θα αναγράφουν από εδώ και στο εξής τον ΑΦΜ, τον ΑΔΤ και τον ΑΜΚΑ του θανόντος, προκειμένου να ενημερώνεται μηνιαίως το μητρώο των συνταξιούχων και να διακόπτεται εγκαίρως η συνταξιοδότηση των θανόντων.

Δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους. Μία σελίδα γυρνά σήμερα για το μέλλον τους.
Να υπενθυμίσω σε όλους ότι οι βαθμολογίες προκύπτουν από τη συμμετοχή των μαθητών σε ένα διαγωνισμό, καθώς οι Πανελλήνιες δεν είναι εξέταση. Είναι διαγωνισμός.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών μπαίνουμε στη δεύτερη φάση των εξετάσεων που είναι και η πιο κρίσιμη.
Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού .....

δελτίου. Μία επιλογή με γνώμονα τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά και τις εθνικές ανάγκες, καθώς κριτήριο πλέον οφείλει να είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση μέσα στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που θα πρέπει να δημιουργήσει η χώρα.

Φέτος, εισάγουμε μία αυτονόητη καινοτομία. Την ηλεκτρονική συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Για το λόγο αυτό και για την επιτυχία της πρώτης εφαρμογής, σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των Λυκείων. Από πλευράς του Υπουργείου έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψηφίους, καθώς και ένα βίντεο με προσομοίωση συμπλήρωσης, ώστε οι μαθητές να είναι απολύτως σίγουροι ότι συμπληρώνουν το μηχανογραφικό με το σωστό τρόπο.

Φέτος, το Υπουργείο υιοθετεί μία πρωτόγνωρη διαδικασία την οποία οφείλουμε ως πρωτοβουλία στον Ιωάννη Πανάρετο. Θα ήθελα και δημοσίως να τον ευχαριστήσω για τη συμβολή του, για τη μεγάλη και άοκνη προσπάθεια του να σχεδιαστεί, να τεθεί σε λειτουργία, να ξεπεραστεί κάθε πρόβλημα σε σχέση με αυτή την καινοτομία. Ο κ. Πανάρετος προσφέρθηκε και είναι παρών μέχρι και την ημέρα ολοκλήρωσης της νέας αυτής προσπάθειας.

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Πανελλαδικές 2011

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων .......

θα μπορούν, να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Που θα κυμανθούν οι βάσεις

Οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν φέτος χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου. «Θολό» όμως είναι το τοπίο όσον αφορά το 5ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών Επιστημών.

Αναλυτικότερα:

1ο επιστημονικό πεδίο: Νομική, Παιδαγωγική και Ψυχολογία Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν μικρή πτώση λίγων εκατοντάδων μορίων. Στα τμήματα της περιφέρειας θα υπάρξει μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως περίπου των 600 μορίων.

2ο επιστημονικό πεδίο: οι σχολές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής στα κεντρικά ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτώση της τάξεως των 700 μορίων, ενώ στα περιφερειακά τμήματα όλων των σχολών του 2ου επιστημονικού πεδίου θα είναι εντυπωσιακές και θα υπερβούν τα 1.000 μόρια.

3ο επιστημονικό πεδίο: οι Ιατρικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κινηθούν ελάχιστα πάνω από τα 19.000 μόρια, όλες, όμως, οι υπόλοιπες Ιατρικές της περιφέρειας, οι οποίες πέρυσι ήταν πάνω από τα 19.000 μόρια, θα κινηθούν πτωτικά. Η τελευταία βαθμολογικά Ιατρική της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να κινηθεί λίγο πάνω από τα 18.500 μόρια. Ο βαθμολογικός πυθμένας του 3ου επιστημονικού πεδίου, που υποδέχεται πολλούς υποψηφίους από τη Θεωρητική και την Τεχνολογική κατεύθυνση που επέλεξαν το μάθημα της Βιολογίας της Γενικής Παιδείας, θα κινηθεί στα 11.500 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο: οι περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν πτώση της τάξεως των 600 μορίων. Η πτώση αυτή θα είναι μεγαλύτερη στα Πολυτεχνειακά τμήματα της περιφέρειας και σε πολλές περιπτώσεις θα υπερβαίνει τα 1.000 μόρια. Ωστόσο, τμήματα όπως οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και οι Πολιτικοί Μηχανικοί Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα έχουν πτώση της τάξεως των 400 μορίων. Τα πολυάριθμα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 4ου επιστημονικού πεδίου θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 8.000 μόρια.

5ο επιστημονικό πεδίο: οι Οικονομικές σχολές, στις οποίες οδεύουν κατά κύριο λόγο υποψήφιοι προερχόμενοι από την Τεχνολογική κατεύθυνση, θα έχουν πτώση και στο κέντρο και στην περιφέρεια, η οποία θα υπερβεί τα 1.000 μόρια σε πολλά περιφερειακά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης και Λογιστικής. Ακριβέστερες προσεγγίσεις για τα περιζήτητα τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα κινηθούν οπωσδήποτε πτωτικά, θα γίνουν όταν ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των μαθητών που εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ

Ανοιχτή πρόσκληση για την Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους του φορείς της Πελοποννήσου απευθύνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης σε εφαρμογή του νόμου Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2010). Αναλυτικά η πρόσκληση έχει ως εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε εφαρμογή του άρθρου 178 «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης» του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2010), η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσκαλεί εκπροσώπους:
α) των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων,
β) των επιμελητηρίων και των επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων
και φορέων,
γ) των συνεταιριστικών οργανώσεων,
δ) της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια
Πελοποννήσου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας &
Ιονίου),
ε) των κρατικών υπηρεσιών που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια
Πελοποννήσου,
στ) των οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην
Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο θεσμό, να καταθέσουν εγγράφως τη βούληση τους.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν υποχρεωτικά οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από τριάντα πέντε (35) έως εξήντα (60) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών ορίζονται ως μέλη μετά από κλήρωση και δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής προσκαλούνται και συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς και οι επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια τουλάχιστον μια φορά ανά τρίμηνο και διατυπώνει τη γνώμη της για τα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση:
α) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιφέρειας.
β) Γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το περιφερειακό συμβούλιο ή τον περιφερειάρχη.
γ) Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Οι υποψηφιότητες των μελών υποβάλλονται εγγράφως μέχρι και την 5η Ιουλίου 2011, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, 22100 Τρίπολη. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία Φορέα με σφραγίδα/Ονοματεπώνυμο Δημότη, Τηλέφωνο, Διεύθυνση, Τ.Κ., fax, e-mail).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (www.ppel.gov.gr) και περίληψη της θα σταλεί ως δελτίο τύπου στις τοπικές εφημερίδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Διεύθυνσης Διοίκησης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο 2713 601134.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Εχει επιλέξει τους υποψήφιους της Μεσσηνίας ο Σαμαράς

Η απουσία του κ. Λαμπρόπουλου αλλάζει το σκηνικό στην Μεσσηνία και θα αναδείξει νέα πρόσωπα..!

H προσωπική όπως έχει καταγραφεί εδώ και αρκετά χρόνια σύγκρουση ανάμεσα στον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, θα έχει και εκλογική συνέχεια.

Ο κ.Λαμπρόπουλος μπορεί να μην .........

κάνει καμία επιθετική απέναντι στην ηγεσία κίνηση αλλά καταγράφει με τον δικό του τρόπο την αποστασιοποίηση του.

Στην Μεσσηνία υπάρχει μία ιδιαιτερότητα όσο αφορά την ΝΔ. Ο πρόεδρος και κατάγεται αλλά και εκλέγεται στον νομό με αποτέλεσμα να έχει προσωπική εικόνα για πρόσωπα αλλά και γεγονότα.

Το ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών θα το διαμορφώσει ο ίδιος και είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι θα δεχθεί εισηγήσεις ή πιέσεις.

Ξέρει ποιους θα βάλει και γιατί θα τους βάλει.

Ματαιοπονούν όσοι μετέρχονται παιδικούς τρόπους για να «επηρεάσουν» τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Θεωρείται λοιπόν πολύ πιθανό (κάποιοι λένε σίγουρο) ο βουλευτής του νομού κ. Λαμπρόπουλος να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Αντιλαμβάνεται και είναι προφανές ότι το επίπεδο των σχέσεων του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι τέτοιο που μοιραία θα τον οδηγήσει στην έξοδο.

Και προκειμένου να έχει το άγχος και την αγωνία αν θα τον βάλει ή δεν θα τον βάλει ο Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να αποχωρήσει ηρωικά αυτός και να διατηρήσει και την υστεροφημία του...!

Αλλά...ακόμα και αν τον βάλει στο ψηφοδέλτιο ο κ.Σαμαράς, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα καταφέρει να εκλεγεί.

Ο κομματικός μηχανισμός θα ικανοποιήσει τον πρόεδρο και θα στραφεί ολόκληρος εναντίον του.

Επιπλέον εναντίον του θα κινηθεί και το σύνολο του ψηφοδελτίου Δράκου, το οποίο θεωρεί ότι ο βουλευτής με τον τρόπο του στήριξε με τον τρόπο του...Τατούλη..!

Η απουσία του κ. Λαμπρόπουλου αλλάζει το σκηνικό στην Μεσσηνία και θα αναδείξει νέα πρόσωπα..!

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Σαμαράς έχει καταλήξει στα ονόματα που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα πολλοί θα εκπλαγούν με μερικά από αυτά..!

Morias News

BEST TV Καλαμάτας Δελτίο ειδήσεων της 19/6/2011

Δείτε το χθεσινοβραδυνό δελτίο (19/6/2011) ειδήσεων από τον Best TV Καλαμάτας





Μήνυμα Αναγνώστη: ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ενώ η τουριστική ανάπτυξη και κυρίως η παραθεριστική κατοικία στις ακτές της ΝΔ Μεσσηνίας προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Collers International, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 168040/3-9-10 (όπως διευκρινίστηκε και με την ΚΥΑ 073710/4-3-11), έρχεται αντίθετα να καθορίσει τις περιοχές αυτές αποκλειστικά ως «Αγροτική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας», με μοιραίο αποτέλεσμα να οδηγούνται όλες οι τοπικές εκεί κοινωνίες σε ανεπανόρθωτο οικονομικό μαρασμό, αφού σύμφωνα με το νόμο, στα αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως «αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας», απαγορεύεται η άσκηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, εκτός από την γεωργική εκμετάλλευση.

Με απλά λόγια, η αψυχολόγητη αυτή κυβερνητική απόφαση θέτει ........

οριστικά πλέον ταφόπλακα στη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης των όμορφων ακτών της Μεσσηνίας, που ύστερα από την πρόσφατη μεγάλη και ελπιδοφόρα τουριστική επένδυση του Κωνσταντακόπουλου, έχουν προσελκύσει το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών για μια ποιοτική τουριστική ανάπτυξη. Και μάλιστα τώρα, σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης για την χώρα, που οι ξένες επενδύσεις είναι η μόνη ελπίδα να βγούμε από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
Και απ’ ότι όλοι γνωρίζουμε, προοπτική για σοβαρές και αξιόλογες επενδύσεις υπάρχουν σήμερα μόνο στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Η ίδια η κυβέρνηση δεν παύει να διακηρύττει με κάθε μέσο, πως μόνο η ναυτιλία και ο τουρισμός μπορούν σήμερα να φέρουν πολύτιμο ξένο συνάλλαγμα και να βοηθήσουν θετικά την οικονομία της χώρας.

Το παράλογο στην προκειμένη περίπτωση είναι, πως στην παραθαλάσσια περιοχή της ΝΔ Μεσσηνίας δεν υπάρχει καμία άλλη «γενικευμένη αγροτική παραγωγή», εκτός μόνο της καλλιέργειας της ελιάς, που ως γνωστόν δεν αποφέρει κανένα ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα στις τοπικές κοινωνίες, αφού το άριστο σε ποιότητα Μεσσηνιακό ελαιόλαδο πουλιέται σε πολύ εξευτελιστικές τιμές, της τάξης του 1,5 έως 2,5 ευρώ το κιλό, τιμές που δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά έξοδα καλλιέργειας, συγκομιδής και επεξεργασίας παραγωγής του λαδιού.

Αξίζει δε να σημειωθεί –και έχει μεγάλη σημασία αυτό- ότι οι αγροτικές καλλιέργειες στις περιοχές αυτές της Μεσσηνίας έχουν δυστυχώς προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις σοβαρή ζημιά στον υδροφόρο ορίζοντα, λόγω των πολλών και ανεξέλεγκτων γεωτρήσεων. Μελέτες του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων κέντρων εδαφολογικής έρευνας, έχουν αποκαλύψει πως στις περιοχές αυτές οι ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να έχει εισχωρήσει πλέον το νερό της θάλασσας πολλά χιλιόμετρα μέσα στη μεσόγεια περιοχή, πράγμα που σημαίνει πως γη αυτή της ΝΔ Μεσσηνίας βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς το να καταστεί κάποτε μια μη παραγωγική γη.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που καταδικάζει σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες της ΝΔ Μεσσηνίας, απασχόλησε σοβαρά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ, όσο και όλο τον Μεσσηνιακό τύπο. Όλοι οι φορείς έχουν διαμαρτυρηθεί προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, με το αιτιολογικό ότι ο χαρακτηρισμός της περιοχής αυτής ως «Αγροτική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας» έγινε εντελώς βεβιασμένα με εμφανώς ανορθολογικό, άκριτο και κοινωνικά άδικο τρόπο.
Η υπαγωγή της Μεσσηνιακής αυτής περιοχής στην κατηγορία αυτή της «Υψηλής Αγροτικής Παραγωγικότητας», έρχεται να υλοποιηθεί εντελώς αιφνιδιαστικά με την έκδοση των πιο πάνω σχετικών ΚΥΑ, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις (τεκμηριωμένος και εφαρμόσιμος χωροταξικός σχεδιασμός, σύνταξη ανάλογων χαρτών, καθορισμός των Ζ.Ο.Ε. κλπ).

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι φανερό πως έχει μεγάλη ευθύνη για τον παραλογισμό αυτόν και οφείλει να ακούσει με προσοχή τα αιτήματα της μεσσηνιακής κοινωνίας επανεξετάζοντας το συντομότερο δυνατόν τον χαρακτηρισμό των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας ως «Γη Υψηλής Αγροτικής Παραγωγικότητας». Ας περιορίσει τουλάχιστον τον χαρακτηρισμό αυτόν στις μεσόγειες περιοχές που θα απέχουν περί το ένα χιλιόμετρο από τη θάλασσα. Η ευθύνη βαραίνει βεβαίως, πρώτα και κύρια, τους βουλευτές της Μεσσηνίας, όπως και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που όλοι τους οφείλουν να προστατεύσουν τη Μεσσηνία και να μην αποθαρρύνουν την ώρα αυτή το ενδιαφέρων των επενδυτών για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη των Μεσσηνιακών ακτών. Έχει ιδιαίτερη σημασία πως το ενδιαφέρον των ξένων περιλαμβάνει και τη δημιουργία πρότυπων εξοχικών κατοικιών, κάτι που θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών υψηλού εισοδήματος, μετατρέποντας έτσι τη Μεσσηνία σε ποιοτικό ταξιδιωτικό προορισμό πολυτελείας και σε μια σταθερή χρυσή πηγή ανεκτίμητου ξένου συναλλάγματος.

Πέραν δε όλων αυτών, η τουριστική αξιοποίηση θα επανεκκινήσει και την όλη οικοδομική δραστηριότητα, δίνοντας εργασία σε χιλιάδες συμπολίτες μας, που σκέφτονται τώρα να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: “Απαξ προδότης, πάντα προδότης” – Ολη η Ομιλία Καρατζαφέρη

«Προδότη» και «Τρελαντώνη» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Προσωπική «βεντέτα» Καρατζαφέρη εναντίον Σαμαρά ξέσπασε στη Βουλή καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ από την αρχή της τοποθέτησής του επέλεξε να κοντραριστεί στα ίσια με τον αρχηγό της ΝΔ. Τα κοφτερά μαχαίρια όμως βγήκαν στις δευτερολογίες, κι αφού ο Αντώνης Σαμαράς είχε ήδη κατονομάσει τον κ. Καρατζαφέρη ως «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ».

Για «λογική ΠΟΛ.ΑΝ, σε μια εποχή που ........

δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια πράγματα», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ και πρόσθεσε: «Μου διέφυγε μια αραβική παροιμία. Άπαξ προδότης, πάντα προδότης».

Απέρριψε επίσης την κατηγορία ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και σχολίασε: «Δεν αγάπησα ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ, αγαπάω όμως την πατρίδα». Και για αποκορύφωμα, ομολόγησε ότι «αγαπάει τον κ. Σαμαρά, αφού ήταν μαζί από την εποχή του Αβέρωφ», και του αφιέρωσε το βιβλίο της γιαγιάς του Α. Σαμαρά, Πηνελόπης Δέλτα με τίτλο «ο Τρελαντώνης».


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ: κ. Πρωθυπουργέ, οφείλω να ομολογήσω ότι σας είχα υποτιμήσει! Εδώ δε μπορείτε να ελέγξετε τους αδερφούς Κουρή, τις εγχώριες εφημερίδες των 2.000 φύλλων και μπορείτε να ελέγξετε τον Τύπο της ΕΕ; Μα, είναι σοβαρά πράγματα αυτά που ακούγονται; Μπόρεσε δηλαδή ο Πεταλωτής με ένα τηλέφωνο να πει στους μεγαλοδημοσιογράφους, τους αντίστοιχους Χατζηνικολάου, Τρέμη κλπ της Ευρώπης να γράψουν κάτι εναντίον του Σαμαρά! Ελπίζω να μην ακούει η Ευρώπη τη σημερινή συζήτηση, διότι με αυτά που ακούγονται φοβάμαι ότι θα δυσκολευτεί να μας δώσει την επόμενη δόση!

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: κ. Πρωθυπουργέ, πράγματι αυτό είναι ένα πιο «σφιχτό» κυβερνητικό σχήμα. Αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν πήγατε εξαρχής σε ένα τέτοιο και 2 χρόνια ταλαιπωρήσατε την Ελλάδα και τον εαυτό σας με τους λεγόμενους -ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- “κηπουρούς”;..

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Ο Πρωθυπουργός πιστεύω θα με αποδεσμεύσει να πω κάποια πράγματα που ειπώθηκαν στη μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία. Όταν ο Πρωθυπουργός με κάλεσε προτελευταίο, σε έναν ενικό που ο ίδιος έχει επιτρέψει, του είπα το εξής: – Γιώργο, δεν τραβάει το πράγμα! Να πείσουμε το Σαμαρά να πάμε σε ένα εθνικό σχήμα. Μου απάντησε πως, λαμβάνοντας υπόψη και το τελευταίο Συμβούλιο Αρχηγών, το βλέπει πολύ δύσκολο. Του είπα λοιπόν, τότε, ότι αφού δεν “ξεκολλάει” ο Σαμαράς, να παραιτηθείς, όπως έκανε ο Τσαλδάρης ή όπως έκανε ο παππούς σου το ’44. Μου απάντησε ότι και αυτό ακόμα το συζητούσε. Στη συνέχεια μαθαίνω από διαρροές –και να διευκρινίσω ότι από εμένα, για τη σοβαρότητα του ζητήματος, ουδεμία διαρροή έγινε- ότι προτάθηκε κάτι τέτοιο -από το Σαμαρά ή από τον Πρωθυπουργό, ποσώς με ενδιαφέρει. Το σίγουρο είναι ότι 15:30 ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε μία εθνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Αυτό δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν!

Τι θα έκανα εγώ εάν ήμουν στη θέση του Σαμαρά; Εάν ήθελε ο Σαμαράς πραγματικά να συμμετέχει σε ένα τέτοιο σχήμα, ας τον ρωτούσε εάν είναι σίγουρος γι’ αυτό που λέει και ας του έλεγε έρχομαι από κοντά να λήξει η υπόθεση, ουδέν άλλο. Σε 2΄! Ή πιάνεις την ευκαιρία ή δεν την πιάνεις! Όταν αφήνεις 6 ώρες να περάσουν, γίνονται διαρροές και είναι φυσιολογικό να επιδρούν κι άλλες δυνάμεις. Κάποιοι δεν ήθελαν όλο το εύρος μιας οικουμενικής κυβέρνησης και ήθελαν για δικούς τους λόγους να παραμείνει ο δικομματισμός. Όταν έρχεται ο Πρωθυπουργός και για λόγους που έχει επεξεργαστεί λέει «Παραιτούμαι!», γιατί δεν πιάσατε την ευκαιρία; Γιατί δεν υπήρξαν τα απαραίτητα αντανακλαστικά;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ»: Έτσι, τώρα, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έχουμε μία κυβέρνηση “βαθέως ΠΑΣΟΚ”! Αυτή είναι μία πονηρή σκέψη για τον Πρωθυπουργό. Από τη διάλυση της προηγούμενης εβδομάδας, στο τέλος «έδεσε» την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και την έκανε “γρανίτη”! Καλό γι’ αυτόν, κακό και ατελέσφορο για την Ελλάδα, όμως… Καταλήξαμε εκεί, όχι από λάθος επιλογές, αλλά από εμμονές, φοβικά σύνδρομα και αγκυλώσεις που δε μας επιτρέπουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Όταν όλος ο Τύπος και σήμερα η Καθημερινή της Κύπρου που διάβαζα στο αεροπλάνο έλεγε ότι ο Σαμαράς είναι «επικίνδυνος άνθρωπος», να δούμε λίγο την πραγματικότητα.

ΓΙΑ «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ»: Άκουσα πάλι για εξαπτέρυγα σήμερα. Προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της ανάγκης παρά χερουβείμ της ανοησίας!!

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η Ελλάδα βούλιαξε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν είναι ώρα τώρα επιμερισμού ευθυνών στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Παπανδρέου, το Μητσοτάκη, το Σημίτη, τον Καραμανλή, μετά. Όλοι αυτοί είναι που πήραν στη Μεταπολίτευση μία χώρα με το ισχυρότερο νόμισμα τότε και την κατάντησαν εδώ που είναι σήμερα. Πέρυσι στο Μνημόνιο ρωτούσα συνέχεια εάν υπήρχε εναλλακτική λύση. Δεν υπήρχε! Έπρεπε να αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει; Η αναιμική κυβέρνηση όμως του κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε, απέτυχε να δώσει μία ώθηση, ένα φως στο τούνελ με τα λεφτά –τα μισά ας πούμε- που μας δόθηκαν. Ποιο είναι το διακύβευμα σήμερα; Να πούμε στην τρόικα να φύγει; Ε, τότε, κάντε πρόταση μομφής, όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην τρόικα. Να φύγει αλλά να πάρει μαζί και τα λεφτά της! Μπορούμε όμως μετά; Όχι! Ούτε με τα 110 δις δεν τα βγάζουμε πέρα! Μας λείπουν κι άλλα. Εγώ δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο, αν και δε διαφωνώ σε όλους τους άξονες, διότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να το διαχειριστεί, όπως δεν μπόρεσε και το πρώτο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Υπάρχει άλλη πρόταση; Το Ζάππειο ΙΙ, πώς το υπεδέχθη η Ευρώπη; Τι είπαν ο Φιγιόν, ο Μπαρόζο; Και σας είπα (κ. Σαμαρά) εάν το πάτε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το εγκρίνουν εκεί, να σας περιμένουμε με τα κεριά στο αεροδρόμιο! Όμως η Ευρώπη είπε «τι είναι αυτά που λες; Πήγαινε να ενισχύσετε λίγο την κατάσταση». Αυτό είπε η Ευρώπη! Ποια Ευρώπη; Η οικεία! Το Λαϊκό Κόμμα, ο Μπαρόζο, ο Ρομπάι, ο Φιγιόν, η Δεξιά που κυβερνάει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: Και ακούω κάποια πράγματα εκπληκτικά! «Επαναδιαπραγμάτευση». Τόσο ανόητος είναι ο Πρωθυπουργός που να μην το θέλει; Αυτός δεν θέλει μία επαναδιαπραγμάτευση να βάλει την “πλατεία” μέσα; Δεν το θέλει; Όλοι το θέλουμε. Μπορούμε να την κάνουμε, εφόσον είμαστε «ζήτουλες»; Μπορούμε; Να πάμε! Και καλύτερα να πηγαίναμε πέντε κόμματα επάνω, παρά σήμερα ο Βενιζέλος μόνος του στο Γιούνκερ, που του εύχομαι καλή επιτυχία. Μακάρι να πηγαίναμε, θα μας άκουγαν διαφορετικά, αλλά τορπιλίστηκε από μικροκομματικούς σχεδιασμούς, ποιος θα πάρει μισό τοις εκατό παραπάνω, και θυσιάσαμε την Ελλάδα. Είναι σοβαρά πράγματα; Έρχομαι και στους δύο σας: παίξατε την Ελλάδα «κορώνα- γράμματα» με μία «τηλεκάρτα»; Τρία τηλεφωνήματα το μέλλον της Ελλάδος; Γι’ αυτό είπα, όταν υπήρξε η πρώτη νύξη, έπρεπε να γίνει άμεση επαφή! Αυτό σημαίνει υπευθυνότητα και αυτό θα έκαναν άλλοι σε άλλες εποχές, που η Ιστορία τους έχει γράψει με καθαρά γράμματα.

Άκουσα σήμερα, για άλλη μία φορά, να γίνεται μία υπόμνηση στο όνομα του μεγάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Καλώς γίνεται και είναι η ιστορία τριών κομμάτων της παράταξης. Αλλά έναν έχει πετάξει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έναν! Δεν έχει πετάξει άλλον, στα δέκα χρόνια που ήταν Πρόεδρος κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αλλά να καταγράφεται στις μνήμες.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Άκουσα επίσης για τους λαθρομετανάστες: η μεγάλη πληγή. Όταν τα έλεγα εγώ αυτά, δέκα χρόνια, ήμουν ακραίος, φασίστας και ρατσιστής. Σήμερα το ψελλίζουν όλοι, άλλοι πιο δυνατά, άλλοι πιο χαμηλά. Αλλά πρέπει να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό, ποιός πρώτος άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν λαθρομετανάστες; Ποιος τους «φώτισε» το δρόμο για να έρχεται ο ένας μετά τον άλλον και σήμερα να έχουμε δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες και να μην τους αντέχει η Ελλάδα, να μην τους αντέχει η οικονομία;

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ: Κάποια στιγμή πρέπει να λεχτούν αλήθειες. Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας με διαρροές επιλεκτικές, με γραφίανάστες, δες οι οποίες οικονομικώς ελέγχονται, για να καθυβρίζουν και να προσβάλλουν τον πολιτικό αντίπαλο όποιος και αν είναι αυτός. Πρέπει να έχουμε το θάρρος του διαλόγου και λείπει από κάποιους το θάρρος του διαλόγου. Μπορεί να είναι απότοκος λαθών του παρελθόντος, αλλά σήμερα υφίσταται ως μία πραγματικότητα. Μπορεί να πιστέψει κανείς μέσα στην αίθουσα, ιδιαιτέρως δε πολλοί συνάδελφοι της Ν.Δ., με τους οποίους, με τους περισσότερους, έχουμε πολεμήσει χρόνια και κάποιοι από σας είχαν έρθει και στην φυλακή όταν με είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ του Κουτσόγιωργα και με βλέπατε πίσω από τα κάγκελα.

Πιστεύετε λοιπόν τη μέρα της κρίσεως όταν παρέδιδε η δεν παρέδιδε ο Πρωθυπουργός, ότι εγώ δεν είχα τρόπο να επικοινωνήσω με τον κ. Σαμαρά, για τον οποίο έδωσα μάχη από την πρώτη μέρα που έφυγε για να ξαναγυρίσει στην Ν.Δ. όσο ήμουν εγώ εκεί; Μπορώ να σας πω και στην πλάτη τον πήρα, και το ξέρετε εσείς κάποιοι, για να έρθει ξανά στην Ν.Δ. και δεν είχα δυνατότητα την στιγμή της κρίσης να του πω: «κοίταξε ο Γιώργος ο Παπανδρέου φαίνεται ότι το έχει σκεφτεί διαφορετικά. Πάμε πάνω να το κάνουμε».

Δεν μπορώ να μιλήσω! Και μπορώ ευχερώς να μιλήσω με τον οποιοδήποτε άλλο. Μπράβο σας που το έχετε καταφέρει! Μπράβο σας γιατί η δική σας πολιτική δίνει μια νέα ευκαιρία στο βαθύ ΠΑΣΟΚ .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Κύριε πρωθυπουργέ, κλείνοντας, είπα και προχτές και το λέω και σήμερα, εάν βαθμολογούσα τις προθέσεις σας, θα σας έβαζα άριστα, αλλά βαθμολογείται το αποτέλεσμα και εκεί παίρνετε κάτω από την βάση. Ως εκ τούτου, δεν θα προαχθείτε στην επόμενη διετία. Κοπήκατε, γιατί δεν δώσατε αυτά που περίμενε ο Ελληνικός λαός, δεν μπορέσατε να εξασφαλίσετε στο 44% το οποίο σας ψήφισε -μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες- την ελπίδα και το όραμα και τους βγάλατε έξω στο δρόμο. Και βεβαίως, εφόσον κ Πρωθυπουργέ, δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ψήφο εμπιστοσύνης των 160 βουλευτών που εκλέξατε, και το 5% ήδη είναι εναντίων σας, τότε ματαιοπονείτε με το να ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης από τους υπολοίπους. Κοιτάξτε πρώτα να σας ψηφίσουν όσοι εκλέχθησαν μαζί σας! Πιστεύω, όμως, ότι ανοίγει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα, περίοδος μεγάλων αγώνων και καλωσορίζω την με καθυστέρηση απόφαση του αρχηγού της Ν.Δ. να ζητήσει και αυτός εκλογές, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα κόμματα. Εκλογές που θα βγάλουν αυτό το οικουμενικό σχήμα, που είναι το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα -γιατί ψευδαισθήσεις ότι από τις εκλογές μπορεί να προκύψει αυτοδύναμο κόμμα, δεν μπορεί να υπάρχουν.

Και το λέω και το επαναλαμβάνω, όπως δεν πήγα μόνος μου με το ΠΑΣΟΚ, να γίνει κυβέρνηση και έλεγα «Όλοι μαζί», το λέω και προς κάθε κατεύθυνση: με κανέναν μόνο της επόμενης ημέρας των εκλογών, που θα έχει ανάγκη τις ψήφους μας, δεν θα κάνω κυβέρνηση! Επιμένω, ότι η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα, όχι με γκρίνιες, όχι με καταγγελίες, όχι με όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει την Ευρώπη. Μιαν Ευρώπη που λέει: «Σας δίνω λεφτά να σωθείτε, κι εσείς αρνείστε να τα πάρετε». Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια, δεν έχει άλλη υπομονή. Μας παρακολουθεί και μας κατατάσσει και ο Ελληνικός Τύπος και ο διεθνής Τύπος και η πλατεία. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει με τους σώφρονες και με τους νουνεχείς!

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΗ «ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛ.ΑΝ.» Έχω πάρει πολλούς τίτλους, απλόχερα. Από την Κρήτη ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να με κάνει υπουργό. Εδώ μέσα στη Βουλή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Άρα, πρέπει να τρέμει ο κ. Πρωτόπαπας… Αυτή είναι η σοβαρότητα του αντρός μπροστά στα θέματα που έχουμε! Εν πάση περιπτώσει, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά για να εξαντλούνται σε αστεία, επαναλαμβανόμενα κλισέ. Και πρέπει να δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα. Εάν έχει όρεξη ο κ. Σαμαράς, όχι η ΝΔ, να δουλέψει για την Ελλάδα. Αυτή η ΝΔ, την οποία ξέρω αρκετά καλά, καλύτερα από αρκετούς, 30 χρόνια την υπηρέτησα.. Κι όταν εγώ ήμουν εκεί και έδινα μάχες, κάποιοι εξύβριζαν χυδαία, πρόστυχα την ΝΔ από αυτό εδώ το βήμα! Παραπέμπω στα πρακτικά ’93-’96.. Η ιστορία διαρκώς επαναλαμβάνεται, «λογική ΠΟΛ.ΑΝ.» σήμερα, σε μια εποχή που δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια πράγματα. Σε μια εποχή που πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί. Αλλά κ. Παπανδρέου, συγνώμη, σας παρέσυρα. Σας παρέσυρα γιατί μου διέφυγε μία αραβική παροιμία. Άπαξ προδότης, πάντα προδότης! Σήμερα όμως η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χωρίς να έχει πάρει ακόμα ψήφο πάει να δώσει μια μάχη. Τι θέλουμε από αυτή τη μάχη; Να αποτύχει; Να σπάσει τη μούρη του; Να γυρίσει άπρακτος; Να του κλείσουν την πόρτα όπως έκανε ο Φιγιόν σε κάποιον άλλον πριν από μερικές ημέρες; Ή να πετύχει; Και αν πετύχει, θα καρπωθεί το ΠΑΣΟΚ πόντους; Δεν θα καρπωθεί πρωτίστως η Ελλάδα; Έχουμε τρελαθεί επιτέλους; Δηλαδή μπορεί να ισχυριζόσαστε ότι ο τρόπος χειρισμού των πραγμάτων σήμερα είναι η «πατητή»; Όταν κάνετε πατητή στη θάλασσα, και το δικό σας σώμα κατατείνει προς τον βυθό. Δεν ξέρω που το βρήκε ο κ. Σαμαράς ότι εγώ λέει σήμερα έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης. Δε μπορώ να το καταλάβω. Ή τα ελληνικά μου δεν είναι καλά, ή τα ελληνικά του δεν είναι καλά. Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω, δεν είναι η καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Ξεκάθαρα. Εγώ επαναλαμβάνω χίλιες φορές ότι μόνο ένα οικουμενικό σχήμα θα μπορούσε να προχωρήσει. Όμως, κάνει μία έκκληση ο Πρωθυπουργός μετά απ’ όλα αυτά της προηγούμενης εβδομάδας και λέει ακόμα «ανοιχτή αγκαλιά». Εμείς όλοι να τον μουντζώσουμε δηλαδή, που επιμένει ανοιχτή αγκαλιά; Έχουμε τρελαθεί τελείως;

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ: Υπάρχει κάποιος σήμερα που δε θέλει να πάρουμε την 5η δόση; Εάν υπάρχει κάποιος να βγει και να το πει ξεκάθαρα. Και να θυμίσω και σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ, διότι φαίνεται ότι κάποιοι το έχουν ξεχάσει, ότι είμαι ο μόνος που ως βουλευτής της ΝΔ είχα πάει φυλακή με τον Κουτσόγιωργα τότε με την TV- Press. Δεν αγάπησα εγώ ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ. Αγαπάω όμως την πατρίδα! Και να θυμίσω και σε κάποιους φυγάδες, ότι τα ίδια έλεγα και στον Καραμανλή, που με είχε διώξει από τη ΝΔ χωρίς την απόφαση του Συμβουλίου. Του έλεγα «άλλαξε πολιτική και σου δίνω τους 10 βουλευτές που έχω για να σώσουμε την Ελλάδα». Και ήταν τότε που με έλεγε ακραίο. Τότε ήμουν ακραίος, τώρα έγινα δημοκράτης και μάλιστα τόσο δημοκράτης που έγινα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ!

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε πολύ δύσκολα πράγματα που απαγορεύονται ακόμα και από τους θεσμούς της ΕΕ. Να πούμε στην Ευρώπη ότι βάζουμε δασμούς 20% στα εισαγόμενα προϊόντα για να σας πληρώσουμε. Έτσι έσωσε ο Ομπάμα τη Χαλυβουργία του. Να πιέσουμε, βλέπουμε ότι αποδίδει η πίεση. Να πάμε στη Μέρκελ και να πούμε για τα κεφάλαια που φεύγουν από την Ελλάδα για τη Γερμανία κάθε εβδομάδα με το Lidl κτλ. Πώς θα μειώσουμε το έλλειμμα έτσι; Είναι δυνατόν; Και εάν μειώθηκε, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όταν έχουμε 12 δις διαρροή κεφαλαίων το χρόνο από τους λαθρομετανάστες προς τις πατρίδες τους. 4 δις –όπως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός στην Αίθουσα- απώλεια ΦΠΑ από την “κουρελού”.. Βάλτε φόρο διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι θα εξισορροπήσετε την ελληνική παραγωγή έναντι των εισαγόμενων εκτός ΕΕ προϊόντων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αγοράζουν μόνο ελληνικά προϊόντα. Πώς θα κλείσει το έλλειμμα αλλιώς; Επίσης, πρέπει να μάθετε να δημιουργείτε πλούτο. Δεν το ξέρετε! Κάποιοι εδώ 26 χρονών έγιναν βουλευτές. Δεν δούλευαν. Είμαι γιος σανοπώλη, πουλούσα γάλα μέχρι τα 18 μου και κατάφερα και δημιούργησα ένα πρότυπο κέντρο Τύπου και ένα κόμμα που δε χρωστάει πουθενά, δεν έχει πάρει προκαταβολή τις κρατικές επιδοτήσεις έως το 2017, αλλά επέστρεψε και 1 εκατομμύριο ευρώ που του περίσσεψε! Αυτό που έκανα στον εαυτό μου θέλω να το κάνω και στη χώρα! Κάποιοι ήταν ανεπάγγελτοι ακόμα και στις κρίσιμες ώρες για τα πολιτικά τους χρόνια. Εν πάση περιπτώσει, εγώ τον αγαπώ τον κ. Σαμαρά, ήμασταν μαζί από την εποχή του Αβέρωφ . Και θα του κάνω ένα ωραίο δώρο, ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η Πηνελόπη Δέλτα, η γιαγιά του: “Ο Τρελαντώνης”.

Σκεφτόμαστε Ελληνικά

Συνάντηση Κουσελά - Σκανδαλίδη για αγροτικά θέματα.

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη είχε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν δύο ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας.
Αυτό των εκτάκτων μέτρων στήριξης του τομέα φρούτων και λαχανικών και των αποζημιώσεων από τον παγετό του 2008.

Σχετικά με το πρώτο ζήτημα, όπως .........

ενημέρωσε ο Υπουργός τον κ. Κουσελά θα κυκλοφορήσει άμεσα η εγκύκλιος του Υπουργείου με βάση την οποία θα καθορίζεται η διαδικασία στήριξης του τομέα φρούτων και λαχανικών που επλήγησαν από το βακτήριο Escherichia Coli.

Τα προϊόντα που θα αποζημιωθούν είναι κηπευτικά που αναφέρονται στην εγκύκλιο και για την περιοχή μας είναι κατά βάση το αγγούρι.
Η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε οργανώσεις παραγωγών και σε μεμονωμένους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων αυτών.
Το ανώτατο ύψος της δαπάνης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τα μέτρα παρέμβασης θα δοθούν τρεις εναλλακτικές δυνατότητες:
• Της απόσυρσης
• Της πρώιμης συγκομιδής
• Της μη συγκομιδής

Επειδή στη Μεσσηνία δεν υπάρχουν οργανώσεις παραγωγών, επετεύχθη για την περιοχή μας η μη συγκομιδή και αυτό είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη.
Μέχρι τις 11 Ιουλίου του 2011 θα υποβληθούν οι αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι σχετικές πληρωμές θα δοθούν στους δικαιούχους μετά τον υπολογισμό του συντελεστή κατανομής.

Αποζημιώσεις από τον παγετό του 2008

Ο κ. Κουσελάς με επανειλημμένες ερωτήσεις και αναφορές είχε αναδείξει το ζήτημα των αποζημιώσεων από τον παγετό του 2008 στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο, ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. το είχε αποκλείσει με το αιτιολογικό ότι η ζημιά δεν υπερέβαινε το 30% σε επίπεδο Νομού.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπισθεί το εν λόγω πρόβλημα ζητήθηκε να δοθούν στοιχεία με βάση τις ελαιοκομικές ζώνες.

Για τη ζώνη της Τριφυλίας που εδόθησαν στοιχεία και η ζημιά με βάση αυτά ξεπερνά το 30% θα προχωρήσει η αποζημίωση από τα Π.Σ.Ε.Α. Τον διαβεβαίωσε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν εξασφαλισθεί όλα τα αντίστοιχα κονδύλια.
Αναμένεται σε 2-3 μήνες το πολύ να έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη βάση της οποίας θα δοθούν οι αποζημιώσεις.

Για την περιοχή της Πυλίας, ο κ. Κουσελάς ζήτησε και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Σαρρή προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 20 έως 26 Ιουνίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.